Hormonsvallningar

2010-01-31 15:32:38 Kategori:
(3) Kommentarer

Varning: Detta inlägg inehåller en starkt upprörande frånstötande bild!

Min lilla prima ballerina var på dans idag i nya gruppen där föräldrarna inte fick vara med inne i danssalen. Det var så himla mycket bättre för Tuva. Hon levde upp och blev helt exalterad när hon fick göra nånting på egen hand. Barn måste ju få chansen att utvecklas och det tror jag kan vara svårt när mamma står bakom och tittar på hela tiden. Hon har helt otroligt dålig motorik och kunde inte göra 2 saker samtidigt som te.x hoppa och vifta med armarna, utan fick då välja en av dom. (såg jag när jag smygkikade). Så det är perfekt för henne att börja på dans så kanske hon kan träna upp det där.

Jag trodde att jag tidigare hade upplevt vad hormonsvallningar var. Men icke! Nu vet jag...för nu återkommer dom nån gång om dagen. Hela kroppen eller vissa ställen börjar att koka och man kan inte göra nånting åt det. Allra värst är det på kinderna.Mina kinder är ett fenomen i sig själv,eftersom jag har lite grönaktig (som vissa kallar olivfärgad fast det är nog bara för att vara snäll) hy så blir jag i stort sett aldrig röd om kinderna. Färgläran säger ju att grönt tar bort rött så det är ganska logiskt. Men under mina svallningar så får jag två runda ringar på kinderna som är rödare än röd. Som att jag har försökt att måla mig som påskkärring. Har missat att knäppa kort på det, ska försöka komma ihåg det så ska ni få skratta.

Mora Träsk var helt ortroligt mysigt. Tuva var helt galen. Har aldrig sett henne så lycklig över nånting förut =) Gubbarna var hur gamla som helst. Ingela och jag var rädda att dom skulle dö där på  scenen. Men dom gjorde ett fantastiskt jobb dom där gamla gubbarna =)

Jag är nu inne i graviditetsvecka 36. Igår vägde jag mig hos svärisarna (på den våg jag vägt mig hela tiden) Och jag hade gått ner 0,7 kg sen förra veckan. Det kändes ju riktigt skönt med tanke på att det känns som jag håller på att spricka nu. Men man vet ju inte hur bra det är för bebisen. Men den kan gärna få komma ut nu för min del.VARNING: ni ska nu få se el fetto in aktion...


Föräldraledig

2010-01-30 12:17:21 Kategori:
(0) Kommentarer
Nu har min sjukskrivning gått ut. Och eftersom jag känner mig mycket piggare så börjar jag ta ut föräldraledighet i stället för sjukskrivning. Att börja jobba i en eller två veckor känns inte särskillt aktuellt. Jag vet inte hur bra jag skulle ha klarat av det heller. Det här innebär att Tuva nu får gå sina 15 timmar i veckan på dagis. Så från och med nu ska hon vara hemma helt på måndagar och fredagar.


Så igår var det första lediga dagen. Då tog vi snålskjuts ut till Gräsbäcken med Boje och Erik så var vi ute och lekte i snön lite. Det var skönt. Det är ju så otroligt vackert ute när det är så mycket snö. Speciellt där ute där inte snön är avgasfärgad alls. Men nu är jag riktigt less på snön. Nu vill jag ha vår!Och ju mer snö det är och ju kallare det är när bebisen kommer desto jobbigare för mig.


Idag tog Tuva och jag bussen ner på stan för att köpa lite grejer till hennes dans. Vi fick besked igår att hon Elsa fick byta grupp. Vi köpte ett par dansskor. Jag lyckades avstyra dom extremt fula Hello Kitty skorna mot ett par svarta med argumentet att Elsa hade svarta. Det köpte hon. Men däremot så var det omöjligt att avstyra henne från en lila prinsessbalerinadräkt. Lite väl sött för min smak. Men hon är väl stor nog att få välja lite själv. En Hello Kitty vattenflaska blev det också. Det var bussturen som Tuva tyckte var roligast så stadsturen tog bara 30 min. Passade mig utmärkt. Gå i affärer är oftast inte min grej.

Snart ska vi åka och hämta Ingela. Så bär det av en sväng till McDonalds innan vi sen ska gå på Mora Träsk. Tråkigt nog har vi en biljett över. Vi har försökt få nån kompis till Tuva att följa med men inte lyckats. Så hon får nöja sig med mig och Ingela. Hon tjatar efter Ingela nu så det är nog ingen fara. =)

Datanörd

2010-01-28 21:55:54 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag har jag varit och köpt mig en ny liten pärla som jag har i knät just nu. Tyvärr så är jag ju inte van så den känns lite jobbigare än den gamla än så länge. Det kändes som det tog dubbelt så lång tid att farma idag. Men jag tror att jag ska köpa en mus till den här så är det bra sen. Annars är den en pärla. Min nya älskare.

Idag har jag hjälpt Erik med hans personliga brev still sitt cv. Och fy vad jag blev ledsen. Jag skulle verligen ha viljat ha det där frisörlärarjobbet som jag sökte. Jag VET att jag skulle ha varit perfekt för det där jobbet! Och jag är helt säker på att jag skulle ha gjort det hur bra som helst. Känns tråkigt. men samtidigt så hade jag inte haft den här bebisen i magen om jag fått jobbet.

Erik har åkte iväg nu och skulle träffa nån kompis. Han är en ängel. Han är här och leker familjefar med mig hela dagar och kvällar. Han hjälper till hela tiden. Det är helt fantastiskt. Men nu tycker jag lite synd om. Snacka om att ställa upp =) 

No shit Sherlock

2010-01-27 23:54:18 Kategori:
(0) Kommentarer
Erik och jag har precis sett Sherlock Holmes. Jag tycker att det var en bra film .En ironisk film med mycket humor. Passade mitt humör väldigt bra just nu. Det gjorde te.x fighting scenerna mycket intressantare. Sen älskar jag ju som vanligt filmer från förr i tiden där kvinnorna har fina klänningar med korsetter och stora kjolar. Sherlock var asball. Han påminde en hel del om Dr House. Ett riktigt snille som gör sig själv svår att umgås med. Jag själv skulle gärna vilja ha en sån kompis =) Jude Law är ju vanligtvis så himla snygg men tyvärr förstörde mustachen alldeles för mycket av det i den här filmen.


Snöstorm

2010-01-27 10:31:19 Kategori:
(1) Kommentarer
Idag var tanken att jag skulle möta upp erik på stan. Tuva har växt så mycket på längden så nästan alla hennes tröjor visar 1dc av magen =) Typiskt. Sluta växa unge det blir dyrt! Tur att jag nu äntligen fick mina pengar igår så har jag iaf råd. Erik har beställt sig en halsduk lika som Niklas fick så han skulle följa med och välja färg på garnet. Och sen hade jag tänkt göra av med lite onödiga cash också. Har fått för mig att jag måste byta ut den här stora stationära datorn och köpa mig en bärbar i stället. Den här står ju för tusan plåtar(vårat substitut för svordom i Tuvas närhet) och dammar här i vardagsrummet. Tänk va mycket damm jag skulle slippa om jag tog upp det här stora databordet i stället. Inte så nödvändigt kanske (som fredrik gärna påpekar) men mycket mer praktiskt. Får man en klumpsumma pengar på en gång kan man lätt bli lite "slösig".Lite prylbög är jag ju också förståss och jag är ju ruggigt omodern med den här klupen. Kanske man ska ta sig en sväng in på Indiska och titta på nån ny ljuslyckta också? =)

Problemet är ju den här ankommande stormen. Jag tittar ut nu och.....It has begun! Jag har ju suttit inne och häckat så länge nu så jag är inte direkt sugen på att ge mig ut i storm väder....Tur att jag blev färdig med min nya halsduk igår.Den är alldeles fabulous! Garnet fanns i massa olika fina färger så jag kanske ska fixa en i annan färg också. Det är ju inte direkt så att jag har så mycket för mig...Stadsbesöket till ära har jag till och med kastat på mig lite smink. (kors i taket)5 veckor kvar. Den här veckan har min mage blivit dubbelt så stor (som det känns)Man kan ju hoppas att vikten inte ökat så drastiskt! Jag börjar känna mig sprängfärdig.
Fredde kliver på och jobbar ikväll så nu tar Erik över och håller mig sällskap några dagar igen =)Syskonkärlek

2010-01-25 23:20:28 Kategori:
(1) Kommentarer
Vänner i alla ära. Men blod är tjockare än vatten som dom säger. Idag har jag haft mina bröder här nästan hela dagen och det har varit alldeles fantastiskt! Vi har egentligen inte pratat särskillt mycket utan bara umgåtts. Stöttat varandra med sällskapet. Jag är så glad att mina föräldrar såg till att vi blev flera syskon. Nu känns det ännu mer rätt att Tuvisen ska få nån som hon kan få växa upp med. Syskonkärlek is the shit! Jag är helad. Nu står jag ut ett tag till =)


Bowlingklot

2010-01-24 22:01:12 Kategori:
(0) Kommentarer

Tuvisen har haft en riktigt händelserik dag idag. Först blev det "skridskoåkning" med pappa och Helena. Hon gjorde lika som sist och vägrade att stå på benen. Hehe. Men hon säger att hon vill åka igen.

Sen kom hennes dansdebut. Hon och Elsa började på Uddans idag. Pyttedans. Det var mest "lekdans". Dom tyckte att det var superskoj. Men vi hade lyckats hamna i en grupp med barn som var drygt 1 år yngre. Och dessutom en där mammorna skulle delta. Och det passade inte mig så himla bra just nu. Sen tror jag att våra tjejer skulle tycka att det var roligare att få dansa själva utan oss. Det blir ju så att när dom små barnen hänger på sina mammor så tar ju våra efter också. Så nästa vecka ska vi se om vi kanske kan få plats i en grupp för större barn.

Vi tog en sväng förbi hemma hos familjen Wängman och lekte lite. Konstigt nog så var inte Tuva alls intresserad av Albin. Albin fyllde 1 år nu i dec. Hon brukar ju tycka om att ta hand om småbarn. Men jag vet inte om hon kanske tyckte att han var lite för stor för att gullas med. Det var mysigt för oss i alla fall. Vi hade inte träffats på så länge.

Idag har det varit riktigt tungt med graviditeten. Det känns som jag har ett bowlingklot i trosan(fast innanför köttet förståss)Det är ruskigt tungt. Så fort jag ställer mig upp så känns det som att bebisens huvud trillar ut och hänger utanför en stund. Det drar sig tillbaka lite grann efter en stund men då känns det som bowlingklotet är tillbaka igen. Jag har inte ont, i alla fall inte som att det är värkar på gång eller nåt. Men det är obehagligt och jättetungt. När jag sitter ner känns det som att jag sitter på bebisens huvud. Det är också väldigt obehagligt. Jag börjar förbereda mig på 5 lååånga veckor som är kvar nu.

Jag har upptäckt att min pensionärsnerv är värre än jag någonsin kunnat tro. Jag har nämligen börjat titta på Lyckohjulet. Och jag gillar det!


Barnledig

2010-01-23 23:04:02 Kategori:
(2) Kommentarer

Idag är vi barnlediga. Jippie är vad vi tänkte. Men nu känns det tomt och tråkigt. Vad gjorde vi innan vi fick barn egentligen? Allt vi gör är då mycket roligare nu.
Tuva sover hos pappa och Helena. Vi har varit på Church street och käkat med Adde och Madde. Vi fick stå upp och vänta på bord i 90 min. Det kändes kan jag säga. Så länge har jag inte stått upp på 3 månader. Och jag fick svimningskänningar fler än en gång idag. Uscha va tugnt det var. Det kändes till och med under fötterna att jag har blivit tyngre. Det gjorde ont i fotsulorna. Men vad gör man inte för en Breast of chicken?

Tuvas mardrömmar har varit som värst den här veckan. Men igår natt när Fredde sov hemma med oss blev det mycket bättre. Snuttan då. Hon känner sig kanske osäker när pappa är borta på nätterna. Va hemskt.

Nu börjar jag tröttna. Nu vill jag att bebben ska komma ut. Jag börjar tappa tålamodet!!


Frisk?

2010-01-22 12:59:59 Kategori:
(0) Kommentarer

Den har kommit smygandes utan att jag märkt av det. Min förbättring. När man har ont så kretsar allting man gör och alla tankar utav bara det. Men när man sen blir bättre så vänjer man sig genast och det kommer naturligt. Mina foglossningar känns riktigt bra nu och har gjort det hela veckan. Jag har hämtat Tuvisen tidigare och på dagis nästan varje dag eftersom det har kännts så bra. Tidigare har jag inte ens hämtat henne. Det har Fredde fått göra. Jag har lagat mat och städat. Känns overkligt att jag inte skulle klara av så enkla saker.

Jag tycker att det är så himla konstigt att jag nu när jag är som störst ska må som bäst. Förutom det här med foglossningarna så har jag dessutom det mycket lättare att sova nu. Tidigare har jag sovit ganska dåligt. Har inte kunnat ligga på rygg för då har bebisen legat på mina lungor så jag fått andnöd. Att ligga på sidan har kännts otäckt, som att jag har klämt bebisen. Så då har jag fått rulla runt efter en kort stund. Men nu som sagt sover jag som en liten prinsessa. Hur kan det vara möjligt?!?

Idag är Tuva ledig från dagis. Jag tyckte att hon kunde få långhelg nu när jag klarar av henne på egen hand. Nu ska vi börja med matsäck, sen bär det av ut i pulkabacken. Fredde kliver upp snart och Ingela kommer och ska vara med. Korvgrillning med varm choklad och saft. Jag tänker sitta parkerad i en stol medan dom andra två stora får dra upp den lilla och åka med =) Hur mysigt låter inte det?!


LångFrulle

2010-01-21 15:55:59 Kategori:
(1) Kommentarer

Idag har vi haft ännu en lååångfrukost hemma hos Mickan. Linnea , Mickan , jag och Wilma. Bara en massa gott och så sitter vi i flera timmar. Det är andra gången vi gör det och det är absolut nånting vi måste hålla i som tradition!

Igår slog vi på Guitar Hero för första gången på så himla länge. Och OJ va roligt det är! Håll dig kvar där inne en stund till bebis, för nu vill mamma ha tid med sitt Guitar Hero beroende. Det är oundvikligt att sitta vaken på nätterna nu. Igår missade jag till och med "Gibbs" (NCIS). Som för övrigt har varit mitt största beroende ett tag nu. Varje dag är det ett avsnitt antingen 18.00 eller 23.00. Gibbs är grym!


Barnmorskor

2010-01-20 12:02:39 Kategori:
(0) Kommentarer

Nu ska jag tjata om dom där barnmorskorna igen. Har precis varit på besök igen. Idag fick jag en ny barnmorska eftersom min gamla har slutat. Det är en månad sen jag sist var där och jag hade sett fram emot att få fråga lite om "värkarna" och dom vattniga flytningarna idag. Men då besöket tog drygt 3 min var det helt omöjligt. Jag fick väga mig själv. Hon kastade upp mig på "sängen" för att mäta magen och lyssna på hjärtljuden, innan jag ens hade fått satt mig ner och pratat lite. När jag försökte nämna mina funderingar hörde hon inte alls på. Jag fick fråga 2 ggr hur hjärtljuden låg och hur stor magen var innan hon till slut visade mig skärmen på datorn.

Det var så himla nonchalant. Är det verkligen så dom ska behandla någon som är i slutskedet av sin graviditet? Fine, jag är omföderska. Men jag kan ju ha funderingar och vara orolig för det. Och sen är jag ju framförallt människa och vill gärna känna att dom bryr sig.

Besviken efter besöket pratade jag med Madde för lite tröst. Madde hade 1 cm större mage än mig i den här veckan (YES) men på henne hade dom känt hur barnet låg i livmodern också. Det gjordes såklart inte på mig. Vi kom fram till att det nog är mig felet ligger hos. Eftersom jag nu har så svårt att gilla allihopa... Men sen ringde min telefon.

Det var en liten tant som hette Anne-Maj som lät som hon stod framför stor risgrynsgrötsgrytan med sleven i handen och förklädet på. Hon presenterade sig och sa att hon var barnmorska och frågade mig om det var ok att hon tog över efter min gamla barnmorska Monique. Och genast var jag mycket gladare. =)  Jag ser fram emot att få träffa den här tanten istället, om ca 2 veckor. Så ska jag försöka glömma den jag hade idag. Nya tag!


En inneboende

2010-01-19 13:34:09 Kategori:
(0) Kommentarer
Det är riktigt skönt att få ha sällskap. Tack och lov att han kom hem. Imorse när jag lämnat Tuva på dagis var jag rädd att Erik skulle sova hela dagen för jag hörde honom här nere vid 3 inatt. Men vid 10 imorse kom han upp. Halleluja =) Kl är redan mitt på dagen. Va fort tiden går när man har nån att prata med. Och spela.
Anso: Vi har inte provat med Guitar hero än. Vi är lite tveksamma till hurvida gitarren får plats i mitt knä, där det sitter en stor mage, eller inte. Men vi ska defenitivt prova. Jag ska ju såklart regera.

Imorse var Tuva så söt. Hon tittade på mig och såg lite besviken ut. Och så lade hon handen på min mage och sa "mamma, bebisen inte kommit än?" Jag tror att hon börjar förstå mer och mer nu. Madde hade läst i sitt horoskop igår att idag kunde det hända en livsförändrande sak på jobbet för henne. Så vi får se om hon tänker sätta igång och föda på sitt jobb idag =) Isåfall har hon svurit på att aldrig mer läsa sitt horoskop. Hehe.

Erik

2010-01-17 23:29:54 Kategori:
(1) Kommentarer
Erik är äntligen hemma igen. Och hur bra passar inte det nu när Fredde kliver på och jobbar igen imorgon. Då kan ju Erik komma hit och hålla mig sällskap hela veckan=) Vi ska spela tv-spel och titta på filmer tills ögena blö´r! Härligt. Det är så roligt att få träffa honom igen.Det är tomt hemma när han inte är här.

Efter incidenten med förvärkarna igår så skickade jag upp Fredde på vinden idag så han kunde plocka ner alla Tuvas gamla kläder. Jag har sorterat dom i olika storlekar och ska tvätta de små. Tänk att hon varit så liten =) Det enda toliga är att hon var ju så stor, så om vi får en "normalstor" bebis så har vi bara för stora kläder till den.Men man vill ju ha lite nytt ändå. Det dumma med att plocka med sånt här redan nu är ju att jag kanske börjar intala mig själv att det ligger närmare i tiden än det egentligen gör. Jag kan ju fortfarande gå över tiden i 3 veckor (må gudarna se till att jag slipper)

En annan sak som ska bli så skönt med att ha Erik här är ifall mina värkar börjar på en natt när Fredde jobbar. Det är ju ganska stor chans att man får ligga hemma ett tag innan det sätter igång ordentligt.Och då skulle jag nog känna mig riktigt ensam om Fredde jobbade. Nu kan jag ju väcka Erik =) Fast vi får väl se hur länge han står ut med att bo med en handikappad storasyster som pratar alldeles för mycket. Han kanske flyr fältet ganska snabbt. Men då kan jag ju alltid spela på hans dåliga samvete. "Inte kan du väl lämna en  gravid syster alldeles ensam, tänk om det händer nåt...."

Falskt alarm

2010-01-17 18:50:34 Kategori:
(0) Kommentarer
Igårnatt började det småvärka i magen. Jag tänkte att det nog var sånna där förvärkar som man hör talas om. När jag väntade Tuva hade jag mycket sammandragningar, men aldrig nån som gjorde ont så det var inget jag kände igen som förvärkar. Snarare som värkar i så fall.
På dagen blev dom mycket värre och jag började känna mig lite nervös.
Tuva och jag åkte hem till Linnea och myste med henne, Mickan, Wilma och katterna. Mina värkar blev bara värre. Efter det åkte vi direkt hem till Freddes föräldrar för att fira Adde som fyllde år. Där hemma satt jag som på nålar för jag hade så ont. Det gick över nån timme men kom tillbaka och var kraftigare.
När vi kom hem vid 23 tiden så var både Fredde och jag beredda på att vi kanske skulle behöva åka in till förlossningen den natten. Jag hade ångest för att jag önskat hela tiden att den här bebisen ska komma lite tidigare istället för att jag ska gå över tiden igen. Det är ju alldeles för tidigt än. Drygt 6 veckor. Värkarna kom oregelbundet men blev kraftigare och kraftigare. Vid 04.30 gjorde det så ont att jag fick väcka Fredrik. Konstigt nog var det den sista som kom...
Idag har magen varit spänd och jag har haft kraftiga sammandragingar hela tiden och så är livmodern öm. Så som jag kommer ihåg att den var mellan värkarna under Tuvas förlossning.
Nu känns det som det lagt sig. Det var nog bara sånna förvärkar som folk pratar om. Men hur ska man veta om dom är riktiga eller inte? Dom känns iaf lika.

Sällskapssjuk

2010-01-15 23:48:34 Kategori:
(1) Kommentarer
Idag fick Adde och Madde sitt nya hus. Vi var dit och kikade. Där revs och målades väggar och det var full fart. Det kommer att bli hur bra som helst när det är klart.
På kvällskvisten fick vi trevligt sällskap här hemma av Sofie och Cissi från Popp i Topp. Vi käkade lite taccos och "tittade" på Let´s dance. Tyävrr pratade jag nog sönder hela programmet. Jag är ju så himla sällskapssjuk nu. Jag skulle kunna prata ihjäl vem som helst. Tack för en supertrevlig kväll tjejer. Jag behöver verkligen mina vänner nu =) Jag kände när dom var här hur mycket jag saknar Popp i Topp. Det känns tomt när dom pratar om jobbet och jag inte vet vad som hänt. Jag känner mig fortfarande som en stor del av den salongen. Jag skulle hemskt gärna jobbat där igen men det är ju så synd på 20 kvällarna. Och sen har väl Stina fullt hus ändå. Men det var så himla roligt att få träffa tjejerna igen! Tack för att ni hälsade på tjejer!!Idag har min mage varit jobbig. Stenhårda sammandragningar hela tiden och så har bebisen varit helvild. 7 veckor kvar nu =)Jag längtar efter min lilla bebis =)

Miraklet!

2010-01-15 11:17:26 Kategori:
(2) Kommentarer
Mitt mirakel har nu skett. Imorse ringde hon. Min handläggare från FK. Nu är det bara några papper som ska skrivas på sen ska pengarna börja rulla in. Jag vågar inte riktigt tro att det är klart förän jag har pengarna på mitt konto. Men jag Känner mig oerhört lättad och glad. Allt över 0 kr känns ju som en visnt i det  här läget så jag har inte ens frågat vad jag får för ersättning. Men jag antar att det blir den som den "snälla" killen som ringde för nån vecka sen räknade ut. Åh va härligt!!

Riktig ångest

2010-01-14 23:43:18 Kategori:
(1) Kommentarer
Idag har Fredrik haft sin första lediga dag. Och GUD va skönt med sällskap hela dagen. Vi har varit på Ikea och införskaffat ett skötbord som vi ska ha på övervåningen. Nu har vi ju 2 vångingar som det ska bytas blöjor på =) Och en liten badbalja för det lånade vi av Marie och Kalle sist.

Fredde åkte och tränade nu på kvällen och då när jag satt här alldeles ensam så kom den....ångesten. Jag fattade först inte vad som hände men det började krypa i hela kroppen på mig. Innan jag visst ordet av det så mådde jag ungefär som jag har gjort några gånger när jag varit bakis och haft sån där riktig bakfylleångest. Man skulle vilja krypa ur sin egen kropp för att gömma sig. Eller bara få sluta leva ett tag. Hur ska vi kunna leva utan pengar? Varför ska vi ha ett skötbord att ha uppe, vi kanske inte ens har råd att bo kvar. Jag kan stå ut med tanken på att Fredde och jag ska leva på exsistens minimum. Nudlar och hårt bröd eller vad 17 som helst. Men mina barn då. Aldrig i livet. När jag jobbade efter att vi fått Tuva så funkade ju det, men det går ju inte alls den här gången. För det första så behöver vi Freddes lön och för det andra så VILL jag vara hemma med mina barn. Det är min tur. Så små barn behöver faktiskt sin mamma. Tuva fick klara sig utan men nu är det hennes tur också!
Jag tänker på alla andra som också blir utsatta för det här av FK. Många av dom är ju psykiskt sjuka. Det måste vara många av dom som knuffas mot stupet(självmord) av en sån här grej. Jag har alltid mått hur bra som helst psykiskt men en sån här grej kan knäcka vem som helst. Tack och lov att vi har det så bra som vi faktiskt har det. Den där resan får vi nog bara upleva i våra drömar iaf =(

Viktångest

2010-01-14 13:33:12 Kategori:
(2) Kommentarer
När jag var gravid med Tuva var Fredde också gravid. Han gick upp i takt med mig hela tiden och fortsatte efter också. Nu väger han bara 2 kg mer än mig. Buhuuuu *snörvel* Jag vill inte bli tjockast. *snyft* Han går ner nåt kilo för varje vecka och jag går upp så det ser illa ut. Och jag vet ju hur svårt det är att bli av med det sen. Måtte amningen fungera den här gången så jag kan bli av med några kilon där. Och så ska jag ut och gå med vagnen. Det hade jag ju inte direkt tid med förra gången eftersom jag jobbade. Usch vilken ångest! Luspank och blekfet, det är min lott det.


Mardrömmar

2010-01-13 12:23:04 Kategori:
(0) Kommentarer
Inatt har det varit en jobbig natt för Tuvisen. Hon har haft så otroligt mycket mardrömmar. Och dom gånger hon har vaknat till utav att hon grinat så har hon upptäckt att pappa hennes inte var hemma vilket har gjort saken 1000ggr värre. Hon har säkert bara sovit 3 timmar sammanlagt. Och jag ännu mindre. Det blir ju att man ligger på helspänn och undrar när nästa utbrott kommer. Jag intalade mig själv att det är lugnt eftersom jag får sova på dan när hon är på dagis.(hon var tvungen att gå på dagis några timmar idag eftersom hon skulle träffa sin talpedagog, annars hade hon fått varit hemma. Jag är faktiskt inget monster) Men jag tror att min kropp börjat ställa in sig på att få lite sömn nu för jag har inte varit särskillt trött. Så blev det i slutet av graviditeten med Tuva också. Då satt jag upp hela nätterna och tittade på serier. Nu låter det som jag kommer få en inneboende nästa vecka som kan kolla på film med mig hela nätterna så det skulle ju vara passande. =)

Nu börjar det bli tråkigt att vara hemma. Jag längtar efter bebisen så jag har nån att ta hand om.(och för att värken ska gå bort. *egoist*) Jag både önskar att Madde ska få tidigare så jag kan få snosa lite bebis och så inte. Hon ska jobba jan ut och sen vara hemma och då kan ju jag få lite sellis. Får hon sin bebis kommer hon ju ha fuult upp utan att jag hänger där. Jag tror jag ska börja ha Tuva på dagis kortare dagar så jag har lite mer sällskap. Problemet med det är att då måste jag hjälpa henne mer och får då ondare. Svår övervägning.

Ångesten över pengarna från försäkringskassan ligger som ett mörkt moln inne i mig och gör att jag känner mig stressad och deppig, vilket i sin tur gör att jag ororar mig för min lilla bebis där inne. Kan den känna hur jag mår?

Trevligt tidsfördriv

2010-01-12 14:17:39 Kategori:
(0) Kommentarer
Efter att ha skrivit här igår ringde jag igen till FK. Då fick jag veta att om jag nu blir utan ersättningn så kommer jag inte att få nån föräldrapenning alls. Värre än så kan det ju inte bli. Men jag har skickat in kopior på mitt schema som jag hade. Det räcker tydligen inte med ett anställningsbevis.

Jag blev så himla glad idag när mina framkallade kort låg i brevlådan. Jippiie nu har jag haft nåt att göra hela dagen. Så har jag kunnat låta bli att tänka på att jag kommer vara luspank. Det är ju så himla roligt med kort. Jag verkligen älskar det! Från 10 till 14 har jag suttit och klippt och klistrat. Nu är jag färdig så nästa sväng blir väl bebisens ankomst. Åh va spännande.Madde hade varit till sin barnmorska idag. Hennes bebis är fixerad. Iiiihhh va spännande. Kom ut lilla krabat, jag vill träffa dig! Min bebbe har hicka inne i magen nu som vanligt =o)

Förtvivlan

2010-01-11 12:10:00 Kategori:
(4) Kommentarer
Jaha då sitter jag här med rödsprängda ögon med dom sista dropparna av vätska som finns kvar i min kropp rinnandes ner för mina kinder. Visst är jag extra känslig eftersom jag är gravid men tyvärr hjälper det inte för att slåta gråta. Det efterlängtade brevet från Försärkringskassan kom idag. Och inte med goda nyheter som du kanske förstår. Men det som gör mig mest ledsen är att jag inte förstår vad det är dom vill att jag ska göra. Vad är det ni vill att jag ska göra era idioter?!!!!!?

Jag anmälde mig som sjuk till FK 14 dagar efter att jag gått hem från jobbet, vilket visade sig vara fel. Eftersom att FK skulle stå för dom 14 dagarna för att jag är timanställd. Jag skulle därför ha anmält mig till dom redan första dagen. Dom 14 dagarna har jag redan räknat med att inte se röken av pengar från. Men hör och häpna...det är dom ENDA dagarna som jag får ersättning för.

Sen tycker dom att jag skulle ha stått till förfogande för den öppna arbetsmarknaden för ett jobb med lättare arbetsuppgifter som innebär lite lyft, lite ansträngning, inga vridningsmoment och varierade arbetsuppgifter. Hur ska en gravid frisör hitta ett sånt jobb? Och vad är det för ett jobb egentligen? Det frågade jag när jag äntligen kommit fram efter att ha varit nr 237 i kön.
FK anställd jävel: Det handlar inte om att du får ett sånt jobb, utan att du finns till förfogande ifall ett sånt jobba skulle dyka upp
Jag: Menar du att ni tycker att jag skulle säga upp mig från mitt jobb som frisör som jag är utbildad som och skriva in mig hos arbetsförmedligen. Och det fast att jag har en sjukskrivning från min läkare. (Ska jag kanske utbilda mig till läkare själv först så jag vet om min läkare har gjort en riktig bedömning? )Fast att jag har ett jobb redan?
FK anställd jävel: Ja det borde du ha gjort.

Jag krävde att få prata med hon som har tagit alla beslut om mitt ärende men det kom inte på frågan sörru. Fegis!!

Det värsta med det här är inte dom 4 månaderna som jag blir utan sjukpenning utan det hårda slaget var att dom även tänker ta av mig min rätt till tillfällig föräldrapenning. Vilket innebär att jag te.x inte får ta ut föräldradagar från och med feb som jag först tänkt omjag skulle bli utan sjukskrivningspenngar. Jag får dessutom inte vara hemma med vård av sjukt barn. Förän jag börjar jobba igen. Inte med Tuva heller.

Vaddå börjar jobba igen...jag sitter ju här med ett anställningsbevis som gäller NU och hela feb ut. Jag har ju skrivit på en 6 mån anställning. Jag fattar ingenting. Gör det nån skillnad om jag jobbar nån dag på den anställning nu? Får jag mina pengar då?

En sak är iaf stensäker.Jag har alltid röstat blankt i valen för jag tycker inte att det spelat nån roll vem som vinner. Men den här gången ska jag då INTE rösta på den här regeringen!!!!

Stick

2010-01-10 18:57:22 Kategori:
(2) Kommentarer
Nu har jag stickat färdigt mitt första par sockor. Dom är långt ifrån pefekta, men den andra blev bättre än den första. Och nu när jag håller på med ett par till Tuva (första sockan snart klar) så blir det mycket mycket bättre. Övning ger färdighet. Roligt är det iaf! Riktig avkoppling. Som dessutom kan avnjutas samtidigt som man tittar på film. Så nu slipper reklampauserna bli så tråkiga. Jag måste bara köpa ett lite mer passande garn. Tunt garn med glitter i var visst inte det lättaste att sticka tätt med :o)


Krokodilen och Mullvaden

2010-01-09 13:46:31 Kategori:
(0) Kommentarer
När Tuva låg i magen på slutet, när hon började sjunka neråt. Så kändes det som att jag hade en krokodil därinne som försökte bita sig ut ur mitt underliv.(det ska påpekas att det var lika bekvämt som det låter) På jobbet kallade vi henne krokodilen då =)
Den här bebisen har en annan karaktär. Det liknar mer en mullvad den här gången. Inatt när jag låg i sängen vaknade jag av att den försökte "gräva" sig ut. Jag kände hur den tog spjärn med ben och armar i mina tarmar och gned sig neråt. Det innebär att idag kan jag inte sitta. Jag är full av bebis från troskanten och ner. Det är som en kula där. Den stackars bebisen kommer ju att få ett vanskapt huvud om jag sitter och klämmer på det lilla mjuka huvet.
När den höll på som värst inatt var jag säker på att den skulle orsaka att vattnet skulle gå. Hur kan den böka så mycket utan att nåt händer? Kan bebisen själv sätta igång förlossningen för tidigt? Nån som vet?

Krokodilen Tuva

 Tuva har sånna problem med mardrömmar nu. Det är så synd om henne. Hon vaknar flera gånger i timmen och är helt hysterisk. Hon säger saker som "dumma pappa", "jag vill ha mera bulla", Jag vill åka till stugan", "jag vill åka hem" och "MIN Ozzy". Kanske inte så läskiga saker för oss stora men säkert väldigt hemskt för henne. Jag tror att det har blivit lite värre av att hon inte har nappen också. Det är ju en tröst som har försvunnit där. Och det gör dessutom att hon blir supertorr i munnen och på läpparna. Bara hoppas att det går över snart!

Gullunge!

Uttråkad

2010-01-08 19:20:59 Kategori:
(0) Kommentarer
Nu sitter jag här alldeles ensam och uttråkad. Tuva har somnat, Fredde åkt till jobbet och till och med bebisen är lugn i magen. Och så har jag spillt apelsin på magen också...Jag är så godissugen så jag håller på att dööööö! Kan man beställa lösgodis med hemkörning?  Jag älskar undehållningsprogram. Men jag har aldrig blivit det minsta intresserad av Let´s dance,och gissa vilket som börjar ikväll. Kan dom inte slänga igång Big brother eller nåt annat smaskigt åt mig. Tidigare idag hade jag iaf trevligt sällskap av Ida. Vi spelade Super Mario =) Det var roligt.
Nu ska jag gå och försöka peppa upp mig lite. Kanske sticka lite socka.

Vanlig vardag

2010-01-07 17:16:06 Kategori:
(0) Kommentarer
Äntligen vanlig vardag! Det är iaf vad jag har trott att jag skulle tycka. Men så fort jag kom hem efter att ha lämnat Tuva på dagis så ångrade jag mig. Vad skulle jag göra hela dan hon var där? Alldeles ensam. Jag hade längtat tills vi skulle komma tillbaka i rutinerna igen. Tiden gick iofs jättefort när hon var på dagis. Men jag saknade henne ändå.

Ingela och Andreas kom förbi med fika tills Tuva kom hem. Dom lekte med henne och stojade. Det var jättemysigt. Dom har fått jobb på ett Sunwing hotell på Kreta i år. Dom åker nu i mitten på feb och blir borta till i Okt. Jättetråkigt tycker jag! Men roligt för dom att dom äntligen får jobba tillsammans. Fredde och jag gjorde slag i saken och bokade en vecka på deras hotell. Vi ska åka den 19:e Aug. Det var lite svårt att boka eftersom jag var tvungen att skriva kön, namn och personnr på bebisen. Kan ju vara lite knepigt. Men det får vi väl byta sen... =) Nu känns det genast bättre när vi har nånting bokat att se fram emot. Jag drömmer om solen varje dag nu. Jag är helt besatt! Jag gillar verkligen inte vintern.

Mamma och Boje ska komma hit med min "nya" fåtölj nu. Så från och med nu kommer jag att vara parkerad i den i stort sett hela dagarna. Trevligt trevligt...eller?

Syjunta

2010-01-06 17:55:46 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag har jag haft trevligt besök av Linnea, Anna , Jennie, Mickan och Wilma. Vi käkade och snackade lite skit. Så som bara tjejer kan göra =) Tuva var överlycklig över att det kom en "bebis" som hon kunde leka med. Hon Är otroligt omtänksam och beskyddande av naturen så bebisar passar henne. Hon sköt runt Wilma i gåstolen pch underhöll henne i stort sett hela tiden så vi vuxna fick surra ifred. Vi har iaf bestämt att vi är gamla nog att starta en syjunta. Och nu när jag har stickat min första socka(och påbörjat den andra) så är ju jag lämplig att lära ut hur man gör till resten av juntan =) Får se om det blir nåt av det hela. Det vore trevligt!


Hoppet om pengar

2010-01-05 15:46:11 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag ringde det en supertrevlig kille från försäkringskassan för att prata om hur dom grundar min SGI (eller vad det nu heter) Han förklarade bra så att jag förstod och bad om ursäkt för att det tagit sån tid. Han sa att det var minst 4-5 handläggare som hade haft mitt ärende före men skickat det vidare. Han förstod inte varför. Så nu är iaf det klart. Hans skulle skicka det direkt till "utbetalningsstationen". Han sa att jag nog kunde ha förhoppningarna om att min sjukskrivning har gått igenom eftersom jag inte hört nåt annat. Och i så fall så får jag pengarna snart. Hur skönt vore inte det =)
Det faktum att killen var så trevlig gjorde att jag inte alls känner mig arg på FK. Gud va härligt med rätt man på rätt plats! Jag är nöjd med deras beslut också!

Snart ska vi åka på kalas hemma hos svärisarna och få lite mat. Jonas fyller 19. Åh så skönt att slippa laga mat!! Tuva och jag har tittat på våra filmade videofilmer från när hon var liten idag. Hon tycker själv att hon är sååå söt. Och frågar när bebisen ska komma. Hoppas hon tycker det är lika roligt när det väl kommer =0)

Graviditetsvecka 32

2010-01-04 22:05:47 Kategori:
(2) Kommentarer


Jag försöker njuta av graviditeten så mycket som det går nu. Även om det inte alltid är lätt. Men jag känner redan en saknad. Tänk om jag inte kommer uppleva det här igen. Det är ett liv i min mage! Nån som rör sig, hickar, sover och lyssnar. Det lever i mig. Konstigt! 
Äntligen får jag vara med på nån bild då och då i min kamera. Nu när min lilla dotter har blivit paparazzi.


Fantasins värld

2010-01-04 11:23:09 Kategori:
(0) Kommentarer

Min älskade fina dotter har äntligen börjat leka med leksaker. 3,5 år gammal så går hon in i sitt rum och hämtar olika grejer och faktiskt leker. Det är helt otroligt roligt att se på. Tänk att man som barn kan vara så lätt road. Och att dom har sån fantasi. Idag har dockorna sovit i trappen. Hästen och Tuva har åkt tåg på skostället. Hästen har fått ett stall(som enligt Tuva inte alls var ett stall utan Hästens hus med ilsken stämma) av lite stolar. Jag har börjat låta bli att sätta på tv:n i alla lägen som vi alltid gjort åt henne tidigare. Men jag insåg att varför ska jag göra det för. Det är ju bättre att hon leker. Och titta vad bra det gick. Får se hur bra det går nu när den icke konsekventa pappan ska vara ledig i en vecka...


Befrielse

2010-01-03 22:59:49 Kategori:
(0) Kommentarer

4 dagar i stugan med mamma gjorde att miraklet var ett faktum. Mamma har gjort precis allt när vi har varit där ute i skogen. Hon har gått upp med Tuva på morgonen, gett henne frukost, lagt pussel med henne. Gått ut och lekt med henne och klätt på henne alla kläder. Borstat hennes tänder och torkat henne efter hennes toabesök. Sånt där som en mamma gör av bara farten. Det är ju det man är till för(som mormor också tydligen, nu vet jag vad jag har framför mig resten av livet) Sånna där småsaker som gör att det hugger till i mina fogar. Jag blir lika förvånad fortfarande av sånna hugg. Jag tycker ju inte ens att jag gör nånting. ´Mamma och Boje har två fåtöljer framför braskaminen som passade mina fogar alldeles utmärkt. Dom var det skönaste jag suttit i sen jag fick ont. Så i en sån satt jag parkerad hela tiden och stickade på min socka som jag håller på med. Den är kanske inte så fin ,men jag tänker lära mig av mina misstag och bli bättre och bättre.Och  sängen var mycket skönare också. Min dyra säng här hemma ,lurade den dumma kossan jag köpte den av på mig en mjukare variant fast jag sa att jag får ont i riggen om en säng är för mjuk. Med min vikt så tyckte hon att jag skulle ta en "mellanhård" och inte den hårdaste. Vilket har slutat i att det är en sån där trevlig grop i mitten som jag rullar ner i. Som en fälla. Det är hemskt. Men sängen i stugan var hård och skön.Jag märkte ju redan i stugan att jag var mycket bättre i mitt onda och kände knappt av det alls. Men det var igår när jag kom hem som jag insåg riktigt hur bra jag var. Det var när jag tog tag i dom där dagliga småsakerna som jag insåg att jag faktiskt inte plågades alls längre. Jag bestämde mig genast att ge igen lite till min duktiga sambo. Så jag damsög och gjorde rent sånt där som han inte ser(och förmodligen inte ens vet att det måste städas) Det blev som ett nytt hus här hemma =) Han uppskattade det verkligen. Det innebar att jag har lite ont nu, men det är ingenting i jämförelse med hur det har varit. I morgon ska jag försöka ta det lugnt så det inte kommer tilllbaka.

Godnatt på alla


Sorgligt!

2010-01-02 18:01:25 Kategori:
(2) Kommentarer


När jag kom hem från stugan idag och läste tidningen såg jag den här anonsen. Det kändes jättehemskt och sorgligt. Jag jobbade hos AnnBritt på Brynässalongen i ca 1,5 år. Och hennes unflytande har verkligen satt spår =) Både bättre och sämre. Det var ju tack vare henne som jag kom igång att jobba in mig här i stan. Att jobba där nere i hennes källare är väl kanske inget som jag saknar med det var en perfekt start. Jag fick rulla permanenter och läggningar på tanterna så fingrarna blödde. AnnBritt gormade och skrek och jämt om hur mycket hon hade att göra (jag kan inte annat än att sitta och småle) och så la hon av luren så att hon skulle slippa svara. Haha.
Hennes röda läppstift satt alltid mer på tänderna än på läpparna och så rann det ut i rynkorna runt munnen. Missförstå mig inte. Jag ser det här framför mig med ett leende. AnnBritt blev riktigt besvikna på mig och Stina när vi drog vidare till Popp i Topp men jag har träffat henne ett par gånger och fått nån liten kram. Det var värre med Stina. Men nu i höstas så hade de träffats på stan och givit varandra en kram dom också. Så det känns ju skönt nu.
Jag tänker mycket på AnnBritts stackars familj som fick genomgå det här på självaste julafton. Tydligen jobbade hon dagarna innan så det måste ha gått jättefort och förmodligen kommit helt oväntat. Tråkigt att alltid ha det över sig på julafton.

RIP AnnBritt


lite pics

2010-01-01 14:45:50 Kategori:
(5) Kommentarer

En strandad gravid mamma "leker"(ligger/sitter) med sin dotter i snön


Den grå halsduken som Niklas ska få blev bättre för garnet var bättre.Det värsta med att börja sticka är ju att man behöver inte hur många halsdukar och sockor som helst.


Olyckan

2010-01-01 12:56:26 Kategori:
(0) Kommentarer
Det hände en liten incident här alldeles nyss. Tuva ramlade och slog munnen i marmorbordet. Blodet stod som en fontän ur munnen på henne och jag fick panik och började gorma om att sy och röntga tänder. Tuva grät lite grann men det var inte mycket, hon tystnade ganska snabbt och undrade vad jag hade för mig. Hennes överläpp svällde upp och såg ut att ha varit med om en riktigt misslyckad läppförsoring på nolltid. Mamma kom springandes med is som lades på direkt. Men ungen var tyst och lugn som en mus. Det är svårt att se vad som hänt eftersom läppen är så svullen och stor så att den är svår att lyfta på. Men tänderna verkar ha klarat sig. Det är skinnbiten mellan tandkött och läpp som har slitits av tror jag. Den hänger och dinglar där på tänderna....äckligt. Men Tuva är redan ute och skottar snö så det verkar inte gå nån nöd på henne. Hur kan jag ha fått en så duktig och tålig dotter? *stolt mamma*

P.S. Jag ska försöka få ut en bild på den enorma fläskläppen. Man kan faktiskt inte låta bli att skratta. D.S

Varmt eller kallt?

2010-01-01 12:55:13 Kategori:
(0) Kommentarer
Jag har alltid varit en fryssen männsika. Tills nu. Graviditetshormonerna måste ha förändrat temperaturen i min kropp. Jag har alltid varit övertygad om att det måste vara värre att frysa. Men nu har jag nog ändrat mig. När jag nu för första gången upplever hur det är att vara varmblodig (om det nu är så här) så är det ganska skönt att frysa för att få klä in sig i en varm filt och tina upp. Jag har alltid velat ha väldigt varmt hemma, jag hatar vintern för jag tål inte att frysa hela tiden. Alla kvällar i soffan tillbringas under en filt.Lånkalsongerna åker på i början av okt och får vara på till i april(jag tar ju altså av dom under vissa stunder, som te.x i duschen).
Men nu upplever jag som sagt svettningarnas värld. Det är inte roligt alls. Man kan ju inte klä av sig skinnet ifall man svettas direkt. Och så kommer det lixom i svallningar.Inatt i stugan fick jag iaf vara eldvakt. Så att inte Boje skulle överhetta mina kretsar.

Mamma och jag har haft stora problem tidigare med att få eld i braskaminen. Jag bergriper inte hur en eldsvåda startar egentligen. När 2 vuxna människor inte ens kan starta en eld i en kamin på torr ved, tidningspapper och tändare när man försöker hur mycket som helst. Har ni provat? Det är inte så enkelt ska ni veta.
Men inatt kom den gamla scouten i mig fram och jag klarade galant. *lycka*


RSS 2.0