ska det aldrig sluta snöa?

2010-11-30 15:18:31 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer


Tuva

2010-11-30 14:42:15 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
När vi var på Tuvas 4 års kontroll fick vi långa pekfingret för att de tyckte att hon var alldeles för tung. Hon har alltid varit tung men istället för att växa på längden så blev hon kraftigare och kraftigare.
Så vi började med att se till att hon inte fick äta godis förutom vid ytterst sällsynta tillfällen som kalas och om vi var bjudna hos nån som hade godis framme eller nån enstaka gång om vi hade gäster som vi köpt godis till. Det blev iaf väldigt sällan. Vi tog dessutom bort det mesta fikabrödet och minskade hennes matportioner. Allt väl och hon hade inte gått upp i vikt när vi fick komma på återkontroll nu för ett tag sedan. Skönt.

Nu har hon själv kommit på det här med lördagsgodis, som alla andra barn får. Och då tyckte jag synd om henne om hon inte ens skulle få lite lördagsgodis nån gång ibland. Och så har vi inte varit lika hårda med fikabröd heller. Och genast har hon gått upp i vikt och nya jackan är nu riktigt trång över magen. Stackars barn har fått sin pappas kropp och lägger på sig vikt av mista lilla grej. :(

Så nu lär jag ställa in allt vad julbak heter och får drömma om julkolor. pepparkaksbak och lussebullar. Det är dags för nolltollerans för flickebarnet. Det får bli frukt som gotta för henne i framtiden. Lilla vännen =(

Träning

2010-11-30 14:33:50 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Jag har varit sugen på att komma igång och träna ganska länge nu. Ända sedan jag slutade att springa, typ. Vilket jag knappt hann börja med innan jag slutade...typ.
Jag är så urbota less på min livsstil Jag har svullat extra mycket nu senaste 2 veckorna tack vare det. Ungefär som att det skulle göra saken bättre.
Idag hade jag bestämt mig för att det var dags att börja träna. Det var min och Fredriks enda lediga dag tillsammans innan jul så nu var ju ett perfekt tillfälle med alla möjligheter. Tills jag stod här hemma i träningskläder och insåg att jag kommer inte att hinna träna mer än max 1 pass i veckan nu i december. Och då måste jag ju offra den lilla tiden jag kan få ha tillsammans med mina barn i stället. Vilket i sin tur kommer att sluta med att jag betalade 400 kr för ett månadskort som jag använde 1 gång (läs idag) Det är ju lite svårt för mig eftersom både Fredrik och jag jobbar, så att vi går om varandra hela tiden. Nä det är nog lika bra att inse att jag får vänta tills Nellie börjar på dagis.
Alla andra mammor som är mammalediga tycker att det är svårt att hinna med träning och jag är då allstå inget undantag // arbetande mamma som är "mammaledig"

Lucia movie night

2010-11-28 21:56:21 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
När jag gick i gymnasiet gick jag på lucia movie night på SF 2 år. Då tittar man på 3 filmer under natten till luciadagen. Vädigt mysigt och en gren som nästan är konstruerad enbart för mig. Oftast så är det en helt okänd film, en skirdålig film och en bra som man har tänkt att man skulle vilja se. Och alla 3 filmerna är sånna som inte har släppts på bio än. Jag råkar ju tycka att till och med dåliga filmer är värda att se på bio eftersom hela biobesöket i sig är så mysigt.
I år verkar det som att jag får med mig Ida och att vi äntligen (efter flera års pusslande för att få ihop det) kommer till skott. Hoppas!

Skyltsöndag

2010-11-28 21:51:59 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Jag har jobbat idag och haft en riktigt rolig dag på jobbet. Jag trivs så himla bra där och min chef är verkligen en toppen farbror =) Direkt efter jobbet sprang jag upp till invigningen utav bocken där min lilla familj väntade tillsammans med familjen Hägg. Det var så himla kallt så vi åkte hem direkt efteråt men det var mysigt att få lite känsla utav jul =)Julpynt

2010-11-26 21:03:33 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Äntligen har jag städat klart i huset och idag har jag och tjejerna julpyntat. Jag var tvungen att göra det redan nu eftersom jag ska jobba så mycket nu i december så att jag inte kommer att hinna göra det sen. Jag hoppas på att kunna få upp granen nån gång kring lucia också. Jag vill helst inte ha den uppe så länge eftersom jag är helt stupsäker på att Nellies största mål i livet kommer att vara att riva ner den. Rätt var det var idag kom hon gåendes i gåstolen med en av gardinerna som jag tagit ner och lekte tittut i den. Den lilla (väldigt söta) hulliganen =)
Storm

2010-11-24 21:11:00 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Jäkla skitstorm! Det blåser så mycket att det låter som att mitt hus ska rasa när som helst. Barnen har vaknat till och från hela tiden sen de somnade för att de blir livrädda av ljuden. Nu är Nellie vaken och hur gnällig och grinig som helst eftersom hon är superrädd och supertrött. ÅÅåååhhhh!! Sluta blåsa!!

Städtant

2010-11-24 19:59:07 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Idag har jag och Snellie varit på babyrytmik igen med Linnea och Nils. Det är så pysigt att man knappt tror att det är sant. Tanten Barbro som har det är så himla härlig och söt att man aldrig vill gå hem!
Sen drog vi vidare med kidsen för inhandling av lite julblommor och dregeldukar(till kidsen alltså, inte till blommorna)
  

Kvällen avslutades med ännu lite städning. Tyvärr. Usch och fy! Jag har fortfarande flera rum kvar innan jag kan börja julpynta här hemma.
Kära tomten. I år önskar jag mig ett städfritt liv. TACK!

Otillräcklig

2010-11-23 18:29:11 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
Usch idag har jag önskat mig flera timmar på ett dygn, extra armar, kloning eller vad som helst som skulle kunna hjälpa mig med alla, alla sysslor. Hur i hela världen ska man kunna hinna med allt? Jag försöker att hinna med att träffa alla kompisar, helst skulle jag vilja gå på någon öppnis minst 2 ggr i veckan, gå på babysång och babysim, städa i huset (med allt vad det innebär), måla om i tjejernas rum, umgås med barnen, umgås med sambon, jobba, andas...
Jag har skitit i huset ett tag nu för att i stället dra iväg och möta upp kompisar och ha det lite trevligt. Idag när jag skulle städa lite snabbt insåg jag att det verkligen är katastrof här hemma och att det är dags att rensa. Tyvärr hann jag bara med tjejernas lekrum eftersom Nellie vägrade att sova idag och bara ålade runt och vandaliserade överallt. Nu är det bara så så där tio rum/utrymmen som är kvar.....Skjut mig!

Skräck

2010-11-22 11:31:43 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Igår ville inte min dator starta. Den var helt superdöd. Inte ens en endaste liten lampa vill blinka lite för mig. Jag har länge tänkt köpa en extern hårddisk att lägga över alla mina bilder och filmer på men har känns att jag inte har råd just för tillfället. Jag var livrädd att alla bilder och filmer nu hade försvunnit. Fy vad det skulle vara hemskt! Jag lyckades med lite hjälp på igång skrället igen så ingen skada var skedd. Tack och lov! Men nu är det dags att skaffa backup på dem. Kosta vad det kosta vill helt enkelt.

Galler

2010-11-19 23:19:55 Kategori: Foton
(1) KommentarerFotokurs

2010-11-19 21:44:28 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Jag har länge varit sugen på att ta en porträttkurs som Michaela D har att köpa på sin blogg. Den tjejen är sjukt duktig. Jag är så himla imponerad av att hon kan vara så duktig trots sin unga ålder. Hur hinner man lära sig så mycket på så få år? Hon är nog ett underbarn från starten gissar jag. Hehe.

Nu är jag med i en tävling som hon har där man kan vinna den här kursen. Hur toppen vore inte det?!!
Det skulle ju vara superprefekt för mig som missade fotokursen i fredags pga vattkopporna (som jag by the way hörde att den verkligen vore nåt för mig) Jag tycker att den här tjejen förklarar allt så bra så det är säkert lätt att förstå hennes beskrivningar. Jag är ju så supersugen på att lära mig nya saker med kameran hela tiden och poträtt är verkligen nånting som jag vill lära mig mer om. Min tanke är ju att jag som frisör med makeup utbildning ska kunna göra både etylingen innan och fotot efter. Anso/Nova och jag har försökt få ihop en dag nu snart då vi ska köra en fotodag där jag tänkte styla henne först. Nu när hon precis är nyfärgad i håret och allt =)


Humörsvängningar

2010-11-19 21:18:35 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Idag har jag haft ruggiga humörsvängningar. På jobbet har jag varit superglad och haft hur roligt som helst. Men sen jag kom hem har allt irriterat mig. Tuvas koppor är borta och har tröttnat för länge sedan på att vara hemma. Hon klättrar verkligen på väggen här hemma. Hon och Nellie har börjat tjivas på riktigt nu. Tuva retas och Nellie skriker rakt ut fast hon egentligen inte är ledsen. Precis så som jag gjorde när Niklas retade mig när vi var små. Nu när de tjafsar medans mitt heligaste program är, Idol, så får jag verkligen behärska mig själv för att inte börja skrika. PMS?

Imorgon ska jag iaf på "julbord" med jobbet. Det finns ingen julmat, men vi ska iaf få mat. Fredrik tycker att jag ska gå ut efteråt och rasta mig själv lite. Det kanske är behövligt. Det är över ett och ett halvt år sedan jag var ut sist.

Babysim

2010-11-18 15:17:38 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Idag var det dags för babysim igen. Jag vet inte riktigt om det är Nellie eller jag som tycker att det är mysigast. Men mysigt värre är det. Idag har vi dykt under vattnet så jag börjar tro att Nellie skulle kunna leva under vatten. Hon är som en riktig liten groda. =)

Bidlerna är lånade från Linneas blogg

Se upp i backen, tusen hål i nacken!!

2010-11-18 12:30:36 Kategori: Foton
(1) Kommentarer
En supermysig dag i pulkabacken som tyvärr avslutades med att vi föräldrar kom på att vi visst hade glömt att sätta på Tuva hjälm.....bättre lycka nästa gång....


Ge blod

2010-11-18 11:11:33 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
När jag fyllde 18 fyllde jag genast i en lapp där jag samtyckte till att donera mina organ om nåt skulle hända mig. Och så gick jag till blodcentralen för att anmäla mig som blodgivare. Tyvärr fick jag inte bli blodgivare för att de tyckte att jag var så svårstucken. De tyckte att jag skulle återkomma efter att jag fyllt 20 år, då brukar blodkärlen bli mer synliga. Sen har jag tänk på det i ca 7 år nu och inte kunnat ta mig i kragen att göra det. Förän idag. Gick nyss in på geblod.nu och anmälde mig. Gör det du också!

Jag tycker att det borde vara obligatoriskt för alla att ge blod. Om man nu inte är super rädd för sprutor. Men tänk själv om du var med i en olycka och behövde blod, och så fanns det inget blod för att det var för få människor som lämnat. Hur kul skulle det vara? En sån enkel grej som kan hjälpa så många kan jag inte förstå varför inte alla vill hjälpa till med.

Ica maxi

2010-11-16 23:58:24 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Idag efter att jag hade jobbat färdigt hemma i salongen skulle jag åka och handla veckans mat. Tänkte att det kunde vara bra så vi slapp göra det imorgon när vi har hela dagen ledig hela familjen tillsammans. Det är ju roligare att tillbringa den med pulkaåkning och bakning tycker jag. Och dessutom är det aldrig roligt att handla med barn...

Det visade sig att Madde också skulle handla samtidigt så hon väntade på mig när jag kom dit. Vi slog ihop en liten pratstund med mathandling. Utan barn och allt. Riktigt lyxigt. Och mitt i allt trevligt dök även Helena (Maddes brorsas tjej) upp. Varför hade ingen upplyst mig om att det var perfekt för småbarnsmammor att handla på ett tomt Ica maxi och tjitt-tjatta lite ca 45 min innan stängning? Det ska jag absolut göra om. Handligsdejter is the shit!

Snöbus

2010-11-16 14:17:54 Kategori: Foton
(2) Kommentarer

En sån här dag gillar till och med jag snön!


Vintervit morgon

2010-11-16 09:44:21 Kategori: Foton
(0) Kommentarer

Sä här såg det ut utanför mitt fönster imorse. Kallt och ruskigt snöigt men otroligt vackert!

Mina fina tjejer

2010-11-15 22:01:11 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer


Lillbusan.
Idag har Nellie varit fulli17 hela dagen. Rivit ner allt hon fick tag i och röjt runt överallt. Åkt runt som en fartdåre i gåstolen och ålat runt som en mask på droger. Hon har dessutom inte vilat alls. Varför ska man vila när man kan busa? =) Så himla go <3


Storpricken.
Tuva har varit mycket piggare idag och klättrat på väggarna för att det är så tråkigt att vara hemma. Hon har sen jag köpte nya kameran varit helt omöjlig att fånga på kort när hon inte vänder ryggen till. Här fick jag iaf en paparazzi bild framifrån...haha...checka blåtiran hon fick igår...fråga mig inte vad som hände. =)


Allt är en förbättring

2010-11-15 09:48:17 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Inatt gick det hur bra som helst för Tuva med kopporna. Så inatt fick jag sova hela 4 timmar i sträck plus en timme till. Jag är så pigg så att jag inte vet vart jag ska göra av all energi. Halsduken som jag börjat på till Niklas och inte hunnit sticka nånting på är nästan klar. Anledningen till att den inte är det är att det tog slut på garn så jag måste köpa nytt. Idag får det nog bli lite bakning och kanske lite spckling i tjejernas rum? Vi har flyttat in Nellies säng i deras gemensamma sovrum nu så nu måste vi såklart måla om där inne. Jag tänkte att jag skulle måla hela rummet i en färg och sen utsmycka väggarna med sånna där stickers som finns, eller vad det nu kallas. Ska kolla runt lite först så att jag hittar några sånna som jag gillar först. Hej svej

En farsdags blomma till alla pappor!

2010-11-14 18:09:26 Kategori: Foton
(0) Kommentarer

Söndag

2010-11-14 18:04:53 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Idag har det varit mycket bättre med klådan under dagtid. Tuva och jag har sovit nyss i 2 timmar medans Fredrik hade Nellie. Så nu får jag försöka stå ut en natt till. Hoppas att det blir bättre inatt än igårnatt iaf. Vi kunde ju inte fira papsen på farsdag idag så jag får säga Grattis på farsdag här i stället. Han kom hit med halva tårtan som de skulle ha bjudit på där hemma så nu har jag det att se fram emot efter maten. Jag har tjyvsmakat så jag vet att den är supergod. Mumma!

Ljug inte

2010-11-14 03:41:40 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Den som har sagt att vattkoppor ät lindrigt på små barn har då rakt inte sett min 4 åring så här på nattkvisten. Stackars bran det här är ju fruktansvärt!! Hon lider ju! Ända sedan dagen började gå mot kväll så började det bli mycket värre. Kopporna blev fler och kliade mer. Mamma rekomenderade huskuren potatismjöl på kopporna. Det gjorde bara saken värre och hon skrek som en gris att det sved.
Vi läste 10 böcker ca 70 ggr och vid 2 snåret på natten fick hon hoppa i badet för att få lite lindring. Ditills gick det ändå bra och hon var vid gott mod. Titta mamma jag kan klia så  här sa hon och använde knogarna och handflatan istället för naglarna.
Kl 02.45 somnade hon in i en kvart och sen bört helvetet loss. Hon ligger nu och kastar sig av och an och gallskriker och det ser ut som att hon försöker klösa av sig huden. Hon skriker ännu lite högre varje gång nån av blåsorna spricker och lägger då til AJ AJ AJ! Ibland hoppar hon en meter rakt upp i luften, förmodligen för att hon inte vet vart hon ska ta vägen med klådan. Det är fruktansvärt att bara se på utan att kunna göra nånting.

Nu har jag läst på om olika lindringsmetoder. Tydligen så var det vida känt att potatimjöl gör saken ännu värre och kan orsaka infektioner på kopporna och gör dessutom att de inte har utrymme att torka i luften.

Badda med en sval handduk är ett annat tips. Jag testade och fick både sparkar och slag som tack.

Väldigt många får tydligen tavegyl utskrivet på HC om barnet har problem med sömnen. Jag hade Tavegyl hemma sen min klåda när jag var gravid så nu har hon fått det för ca 30 min sen och har precis somnat in. Hoppas hoppas att det hjälper henne lite.

Alvedon sägs hjälpa mot smärtan(?) Tuva säger att hon har ont men jag vet inte om det är ont eller bara att det kliar. Vet hon verkligen skillnad? Vilket fall som helst så försökte jag få i henne det men hon slog ut det 2 ggr sen gav jag upp.

Jag minns själv när jag stod ute på altanen för drygt ett år sedan mitt i kalla natten för att lindra min graviditetsklåda. Det var verkligen terror.

Stackars stackars stackars Tuva!!

Vattkoppor

2010-11-13 20:19:40 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Imorse när Tuva och jag vaknade var hon alldeles rödprickig. Vattkoppor, eller som hon säger vattenkoppler. Så himla typiskt eftersom jag skulle åka till Stockholm på fotokursen i morgon. Nu missar jag den =( Så himla tråkigt. Dessutom är jag rädd att Nellie ska bli smittad så att det blir lika med babysimmet nu igen. Att vi kan gå en gång och sen är vi sjuka resten av gångerna. Det är ju inte klokt vad dyrt det blir då. 

För att återgå till prickarna så har de börjat öka i volym och många av dem är som små runda vattenfyllda finnar. Jag blir bara sååå sugen att klämma dem men det kan jag ju såklart inte göra! Hon har svårt att låta bli att klia men hon är ganska duktig på att lyssna när jag säger åt henne.  De hon har i stjärten kliar tydligen värst. Stackars liten. Än så långe är hon iaf pigg, hoppas att hon får fortsätta vara det! 

8 månader

2010-11-12 08:59:00 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer


Idag är Snellie 8 månader! Mammas lilla gohjärta <3


Snö

2010-11-11 22:52:49 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer


Som ni kanske vet så HATAR jag snö. Jag hatar att det blir kallt. Jag får rysningar i hela kroppen bara jag tänker på snö. Det värsta jag vet är att komma i kontakt med snö, hudkontakt alltså. *ryser* Och ännu värre, jag hatar när det knakar under fötterna när man går på snö.
Men....jag tycker att en solig vinterdag är fantastiskt vacker. Iaf om det är riktigt vit snö. Helst orörd. Ute i Gräsbäcken är det alltid vackert på vintern. Vilket gör att jag kan se fram emot vintern lite lite grann nu eftersom det förmodligen kommer att bli mycket fotande i vinter. Tyvärr överväger det inte det dåliga men det är ändå en liten tröst.


Glad

2010-11-11 22:39:16 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Tuva har varit glad varje dag när hon skulle gå till dagis den här veckan. Det verkar som det har blivit mycket bättre. Så himla skönt!

Idag har vi haft en fantastisk dag. Den började med att Madde och Isac kom hit och hälsade på. Vi har inte hunnit träffats på länge så det var verkligen på tiden och så himla mysigt. De börjar ju bli så stora de små gobitarna! Isac började åla för första gången när han var här idag. Jippie!


Sen åkte jag och Nellie på babysim. Vi började med första pmgången idag. Vi ska gå tillsammans med Linnea och Nils. Gruppen har gptt 2 omgångar redan så vi ska få ta igen de gångerna under andra veckodagar än just torsdagar. Det var supermysigt. Nellie älskar vatten. Linneas syster Elin var med och hon är babysimsinstruktör lika som Linnea och hon dök under vattnet med Nellie. Det gick superbra. Hon grät en liten stund men inte alls länge. Hon sök med Nils också, det gick lika bra. Ser verkligen fram emot alla babysimstorsdagar nu :)

Har tyvärr ingen bild från babysimmet men om Linnea lägger ut nån på sin blogg sen ska jag låna den ;)

Tuva tog med sin en kompis hem från dagis idag. Tänkte att det kunde vara bra för henne nu. Söta Rebeca är ett år yngre än Tuva. De lekte så himla bra och hade så himla roligt! Tuva har alltid lekt bättre med yngre barn. Jag tror att hon kanske är mer på deras nivå än jämngamla barn. Det blev iaf superlyckat och det ska vi absolut göra om. Snart! Rebeca bor på området och jag gillar hennes mamma stenhårt :D Hehe hon är superhärlig! En av alla dessa trevliga grannar vi har.


Tjejerna bakade chokladbollar. Eller föressten, Rebeca rullade och Tuva tittade på eftersom hon var rädd för att bli kladdig om händerna. Hehe


Kurd i stan

2010-11-10 21:58:11 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Kurdistan. Jag har aldrig kännt eller umgåtts med en invandrare innan jag började jobba på mitt nuvarande jobb. Det är himla spännande. Man fattar ingenting av allt konstigt de håller på med. Bland annat så kommer Zana på jobb ifrån Iran men vid olika tillfällen så säger han att han är kurd, turk och iranier. Och när han pratar om våran mat som vi äter hemma i mitt land, turkisk mat. Nästa dag....kurdisk mat och nästa dag iransk mat. Que? Hur kan man vara så många saker. Det är precis lika med språket också. Iaf så brukar han tvinga mig att smaka på en massa konstiga saker från "hans land" (vilket det nu är) De tycker te.x att vi är helt galna som äter godis. tydligen tycker är det bara i skit i godis. Who knew?!! Deras  godis är typ pinnar och papper och smakar illa!!  Men igår fick jag smaka en kurdisk maträtt som såg ut som skit, men herreminskapare va gott det var. En smakupplevelse som jag aldrig upplevt förut. Himla coolt att helt plötsligt känna en smak som man aldrig förut kännt. Mumma var det iaf!

Terrorister

2010-11-09 22:22:29 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

Se upp! Håll hårt i allt ni vill bevara i sitt skick för nu är systrarna Söderholm på G. Den ena plockar fram och råkar lämna kvar på golvet lite dolt under soffkanten så inte mamman eller pappan ser den och kan plocka bort den. Den andra ålar dit och gnager sönder the item.
Min stackars klocka som jag köpte för pengar jag fick när jag fyllde år har numera två djupa skåror i "glaset" efter små ettriga bejbi tänder.

"Hur mycket är klockan?"
"Fråga mig om en timme när visaren har passerat skåran"

eeeehhhh.....


Rasande vinter

2010-11-09 22:15:42 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Det låter som att mitt hus kommer att rasa ihop vilken sekund som helst. Vad är det för storm ute egentligen?!! Det knakar och brakar i mina väggar så att jag sitter här med skallrande knän för jag blir så rädd att få mitt eget  tak över mig. Låter det alltid så här i sånna här hus? Eller blev det ostabilt när vi flyttade väggen i salongen? Det är ju så mörkt ute också så jag kan inte se om det flyger runt en massa kossor och husdelar i en sån där tornado här utanför förnstret. Men som det låter här inne så måste huset vara inringat av sånna. Förmodligen har grannens hus redan åkt upp i den där hemska virveln! Och så är det snö på backen också...kanske är lika bra att huset rasar så jag slipper uppleva snön ännu en vinter...

Hösten som försvann

2010-11-08 21:56:49 Kategori: Foton
(1) Kommentarer
Ålande fasan

2010-11-08 14:26:00 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
Friden är slut i vårat hus. Nellie kan ta sig fram av egen maskin. Utan gåstolen som hon manövrerar som ett proffs. Hon kör en ålande maskstil framåt. Drar sig framåt med händer och armar medans hon lyfter upp stjärten och sänker ner den igen(helt utan att ta hjälp av bakdel och fötter) Precis som en liten larv. Hon blir 8 månader på fre. Min larviga lilla skrutt  :D

Familjen urinvägsinfektion

2010-11-08 11:19:09 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Pinsamt skulle man kunna uttrycka sig. När jag fick ringa till hälsocentralen idag och förklara hur det låg till med alla Tuvas urinvägsinfektioner och hur det blev extra krångligt sist när även jag hade en samtidigt. Nu är det iaf dags igen. Idag är det 3 veckor sedan Tuva avslutade sin kur och nu har hon det igen. Vi fick gå till barnkliniken dagen efter avslutad behandling för en uppföljning. Då visade urinprovet avikelser men det behövde odlas innan man kunde säga om det var snälla eller elaka bakterier. Provet tappades då bort. Skräll. Efter det har vi lämnat 4 prover till varav iaf 3 har försvunnit. Nu sitter jag här och väntar på ett samtal om odlingen är klar på det fjärde provet. Eftersom jag räknar med att de tappat bort även det så har jag ett rör med Tuvas kiss i kylskåpet redo att åka upp med. Ska man behöva följa med proven överallt och sitta och vakta dem medans de testas för att det ska med säkerhet inte försvinna?!?

Stackars Tuva gnäller på att det gör ont och svider. Ska hon aldrig få slippa det här? Kan man inte göra nånting åt det?! Så himla frustrerande. Jag vill ju inte att hon ska äta starka medeciner hela tiden. Vem vet vad det kommer att göra med hennes barnakropp till slut? Usch vad jag är less på detta nu!

Hästhoppning

2010-11-07 19:33:49 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Idag åkte jag, tjejerna och Ingela till Lervik för att kika på när Ida och Karin skulle tävlingshoppa med Vlam. Det var riktigt spännande. Vi tyckte det såg ut som Ida skulle ramla av hela tiden så vi var livrädda. Det visade sig sedan att hon hade hållt på att göra det också. Hon hade tappat en stigbygel (? heter det så) Verkar himla läskigt det där med hästhoppning. Tyvärr förstod jag inte vad som var bra eller inte bra. Jag tyckte att de var duktiga men de fick iaf inte fortsätta sen. Roligt var det för oss iaf :)


Ida och Vlam

Karin och Vlam


Sova som en stock

2010-11-07 08:16:34 Kategori: Foton
(0) Kommentarer


Nojjig

2010-11-07 08:12:56 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Jag har varit så fruktansvärt trött i några dagar nu. Inte trött som jag är på det vanliga sättet. Nu är jag helt slut. Som att jag håller på att falla in i koma eller nåt. Jag håller på att somna fast jag sitter upp. Det känns alldeles tungt i hela huvudet. Och hur mycket jag än sover så blir det ingen skillnad. Jag har till och med vilat på dagen nu i helgen och sov sedan mer än vanligt den natten och var iaf lika trött när jag vaknade. Jag har hela tiden skyllt det på höstmörkret. Tills jag kom på att jag glömt att gå till Hc för en uppföljning sedan jag var sjuk. Jag skulle gått dit i veckan och lämnat kissprov och tagit sänkan. Tänk om det är det som gör mig så trött? Jag vill verkligen inte bli så där dålig igen. Det är jag livrädd för! Jag ska springa till Hc direkt på måndag morgon så det får kolla att allt står rätt till.


Karma

2010-11-06 19:20:00 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
När jag var liten var jag inte den snällaste ungen kanske. Jag vill gärna tro att jag var snäll oftast med jag vet med säkerhet att jag kunde vara dum och elak ofta. Jag ber om ursäkt till alla som jag har mobbat eller varit dum mot på annat sätt. Det är nånting som jag skäms över nu och jag tror att jag har bett alla om ursäkt personligen. Tyvärr så minns man ju inte själv lika bra som de som retade förmodligen gör. Nu känns det som karma att mitt eget barn blir retad. Som att det är mitt fel, att det kommer tillbaka och biter mig i aset.
Barn kan vara så dumma. Oftast är det för att de inte förstår. Jag tror att barn gärna retar någon som är osäker och har dåligt självförtroende för att få bättre självförtroende själv. Så var det nog för mig. Om man känner sig underlägsen så känns det som att man kanske mår bättre av att hacka på någon som har ännu sämre självförtroende. Det funkar inte, det vet jag av egen erfarenhet. Man mår bara sämre. Nu vill jag inget annat än att bara ha Tuva hemma från dagis och skolan för evigt eftersom jag vet hur hemska barnen skulle kunna vara mot henne. Men samtidigt så är det ju precis helt fel sätt. Hon borde vara där ännu mer. För att komma in i gruppen och kämpa sig ur det jobbiga. Men jag vill så gärna skydda henne att jag skulle vilja ha henne i en liten kängrupung på magen. Det kändes skönt att hämta henne på dagis i torsdags och veta att nu är hon säker ända tills på tisdag igen.
Nya tag nästa vecka!

Teater

2010-11-06 16:13:56 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Idag har jag och tjejerna gått på teater med Ingela. Det var Skottes som hade ordnat Bockarna Bruse i gasklockorna. Det var hur bra som helst. Va hade pratat om att gå på bio men nu är vi alla superglada att vi inte gjorde det. Teater är ju så himla mysigt. Barnen får använda sin fantasi på ett helt annat sätt. Det var en hel del mysiga sånger och ett läskigt troll så att många av barnen blundade *fniss* Jag tyckte att trollet var sött :) Till och med Nellie satt helt koncentrerad och tittade storögt. Vi kommer absolut att ha koll på vilka föreställningar Skottes anordnar i fortsättningen.
Efteråt åkte vi hem till oss och lekte och fikade. Tuva älskar verkligen Ingela! De har en så fin relation! Och jag älskar att ha henne här också!

Somewhere over the rainbow

2010-11-04 21:28:56 Kategori: Foton
(1) Kommentarer


På väg hem från Sofie idag träffade jag på världens vackraste regnbåge som jag gärna hade solat mig i glansen av en stund till men tyvärr hade jag brått till dagis


Ella

2010-11-04 20:24:44 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer


Idag fick Nellie och jag äran att träffa lilla fina Ella och hennes solstråle till mamma :) Världens härligaste Sofie! Ella var såå söt och så himla snäll. Precis lika snäll som både mina tjejer varit. Hon sa inte ett knyst på hela tiden även fast hon var vaken stora delar av tiden. Hon satt själv i babysitern när vi åt och hon låg och gnosade på en filt och var hur nöjd som helst. Så himla fin! Tänk att Nellie nyss var så där liten. Hur kan det gå så himla fort?

Ella skrattade mest hela tiden. Hon hade inte skrattat så här mycket tidigare. Jag är ju himla rolig vet ni ;)

Nellie ville också vara med.

I love Mum strumpor. Såg även skympten av Dad strumpor inne på toaletten. Så himla söta!

Myspys!

Tack tjejer för en supertrevlig förmiddag!


Världens finaste!!

2010-11-03 20:42:52 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer


Tuvas dagiskort 2010


Ledsamt

2010-11-03 20:14:51 Kategori: allmänt
(3) Kommentarer
Usch nu är det jobbigt här hemma. Tuvisen har det tugnt just nu. Det började ju med att hon hade det superjobbigt med Nellie. Och nu har det övergått till att hon har det svårt med andra barn över huvudtaget. Hon kommer hem från dagis och berättar att de skrattar åt hennes mage och stjärt och att det inte är roligt. Hon säger att de andra barnen lipar åt henne och är dumma. Jag blir så himla ledsen och känner mig helt knäckt av det här. Speciellt nu när det har börjat visa sig på Tuva. Hon som alltid har älskat att gå till dagis och nu vill hon inte gå dit. Hon drar sig undan från andra barn och vill inte leka. Hon går och sätter sig själv och är tyst hellre än att vara i närheten av de andra barnen. Dagisfröknarna jobbar på att göra det bättre och jag tycker att de ställer upp och verkligen försöker. Men det här är inget som man ändrar på över en natt tror jag. Och Tuvas självförtroende är nere i botten. Det som aldrig har varit direkt toppen eftersom hon varit så sen med talet. Det måste bli en ändring snart iaf. Jag känner att jag inte orkar mer snart. Hur ska då Tuva känna?
Idag har jag skickat efter nya vinterkläder till henne som jag egentligen tyckte var för dyra. Hon har ju de sen förra året som fortfarande funkar. Men nu kunde jag inte låta bli att ge henne nåt som plåster på såren. Min lilla trollunge <3

Didrikson set i lila

Saw 3D

2010-11-03 00:07:06 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer


Som jag nämnde i det tidigare inlägget så höll jag för ögonen stora delar utav filmen. Nåt som jag inte alls hade tänkt mig och inte känner mig direkt stolt över. Dessutom kunde jag inte sluta prata. Jag är en sån där som alla andra hatar på bio, jag pratar mitt i filmen. Jag tänker högt. Det hör lixom till själva upplevelsen för mig. Men idag när jag blev supernervös så bara kunde jag inte vara tyst. Filmen i sig var bra. Men jag kunde inte komma ifrån rädslan över att nån dåre skulle få för sig att härma alla hemska saker som utspelar sig i alla dessa filmer. Det är ju sååå rått och innehåller såå mycket ångest. Val som man inte kan göra. Tyvärr var blodet i filmen rosa/rött. Det förstörde verklighetskänslan. Vet inte om det var för att det var i 3D.

3D upplevelsen var supercool. Man kunde inte låta bli att försöka torka bort blodet som man trodde hade stänkt i ansiktet på en. Hade de satt in nånting som sprutat några droppar vatten i ansiktet på mig hade jag kräkts direkt. Saker flög mot mig och och dimensionerna gjorde det hela mycket mer intressant. Tyvärr irriterade texten mig mycket. Jag hade önskat att jag kunde valt bort den. Om fokus i filmen var "längre in" i bilden så blev texten som upplevdes som "längre fram" suddig. Det är säkert sånt som kommer att förbättras med tiden. Men så länge borde man kunna välja bort den i så fall. Men upplevelsen var helt klart possitiv och jag går gärna på fler biofilmer i 3D. Det känns som ett roligt sätt att få en mer speciell upplevelse av biobesök gentemot att titta hemma i soffan.Jag kan tycka att det känns lite tråkigt att de ska börja sälja tv apparater som man kan se 3D fimer med hemma. Nånting extra ska man väl kunna få genom att gå på bio.


Blödig

2010-11-02 23:45:56 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Jag har gått och blivit blödig. Jag vet inte om det är för att det fortfarande finns hormoner som flyger runt i min kropp eller om jag helt enkelt håller på att bli gammal. Senaste gångerna som vi har flygit nånstans har jag faktiskt kännt mig lite flygrädd, men försökt intala mig själv att det är inbillning. Alltid blir jag arg på mig själv för att jag utsätter mina barn för nåt så farligt bara för att jag vill få lite sol och värme. Just då tycker jag att jag är så himla egoistisk. Ofta när jag åker bil med barnen får jag panik känslor över att krocka. Då brukar jag tänka att jag aldrig ska sätta dem i en bi igen. Inte direkt så genomförbart kanske. Igår när jag gick hem från jobbet mitt i mörkaste skogen började jag kolla mig över axeln och tänkte att vem som helst skulle kunna hoppa på mig där i mörkret. Jag minns när jag tyckte att den där promenaden i mörkret var typ det bästa på dagen.
Och nu ikväll kom pricken över i:et. Jag satt och höll för ögonen när jag tittade på Saw 3 på bion med Ida. Jag brukar älska skräckisar. Speciellt med Ida. Det är ju våran grej. Vad är det som händer med mig?!!!

Frost

2010-11-01 21:17:00 Kategori: Foton
(0) Kommentarer


RSS 2.0