Avis?

2010-09-30 21:07:42 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

 


Skyll dig själv som inte var min kompis ikväll! HA!


Skabbmamman

2010-09-30 19:41:31 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Idag insåg jag att jag har gått och blivit en sådan mamma som jag avskyr. En sån som jag aldrig skulle bli. Mysbyxmamman....*ryser* Jag och Cissi åkte till köpis med kidsen. Väl där inser jag att jag har glömt att fixa håret och satt på mascara....what?!? Hur kan man glömma det?!!! Jag köpte mig en ny härlig kofta och när jag ser den på mig nu så inser jag att de enda kläder jag använder är jeans,t-shit och träningsskor. (åtminstonde inte mysbyxor) Jag har inga andra kläder heller så nu skulle jag behöva bli plötsligt rik och införskaffa mig nytt innehåll i garderoben. Dags för en skärpning. Fram med bättre kläder (om det finns längst inne i garderoben), hej då träningsskor, välkommen stövlar. Och framförallt ska jag lägga mascaran brevid tandborsten så att jag inte glömmer den.

Måste-dag

2010-09-30 10:07:05 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Då var det dags igen....är det inte alltid dags igen? Folk pratar om att det är fre-mån, fre-mån. Själv tycker jag att det är nystädat-ostädat, nystädat-ostädat. Tvätt, disk och städdag står iaf på schemat medans 4 åring leker av sig på dagis. Kul? NÄ!


Bumbo

2010-09-30 10:05:18 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
Nu har Nellie och jag precis duschat och blivit såå rena. Härligt. Vi fick en bumbostol av en granne och den måste vara det absolut bästa när man vill duscha tillsammans med sin bebis. Nellie fick ett decilitermått (vem behöver babyleksaker när det finns köksredskap) i handen och sen satt hon där och gnagde på det medans jag tvagade henne och mig själv. Perfekt! Rekomenderas starkt!

Kusinerna

2010-09-30 00:12:33 Kategori: Foton
(3) Kommentarer

Kusinerna var såklart huvudpersonerna i fotograferingen idag. De var riktigt less på sina mammor på slutet :)

Höst

2010-09-29 21:01:23 Kategori: Foton
(1) Kommentarer

Lite lek i skogen med Mr Nikon en solig höstdag. Testing testing

En lat fluga solar sig

Lite ormbunkar som stod där och såg så fina ut


Tittut lingonbuskarna

Jag vill bo i en svamp.....*trallalalala*

Gjorde mig ett nytt försök med ett spindelnät. De är ju så fantastiskt vackra där de hänger och glänser i solen. Men jag kan verkligen inte återspegla det i bilderna. Nån som har nåt tips?


Ella

2010-09-29 14:46:44 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
En liten Ella blev det. Jag har inte pratat med Sofie men jag har hört ryktes vägen att det både gick fort och bra =) Så himla härligt! Välkommen till världen lilla Ella <3

Pågående förlossning

2010-09-28 23:02:50 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Nu är det dags. Hejja Sofie. I detta nu ligger hon och klämmer och kvider. Snart får hon uppleva det bästa i sitt liv när hon för första gången får möte det lilla knytet. Åååhhh! Det skulle jag kunna vara med om hur många gånger som helst =) Jag gissade ju fel på dag eftersom jag hade gissat på igår. Men att det blir en pojke kan jag ju fortfarande ha rätt i =) Åh va mysigt! Kämpa på Sofie gumman!


Blivande föräldrarna


80 år

2010-09-28 15:00:01 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Plastikirurgin igår skrämde mig inte för 5 öre. Snarare tvärtom. Usch va äckligt och blodigt och slemmigt det såg ut, och fy va hårdhänta kirurgerna var. Men ojojoj vilket resultat. Mitt maghäng, eller som jag brukar kalla det, min stjärt på magen, skulle kunnas skäras bort. Jag skulle få genomleva smärta ett tag efteråt men sen kanske jag skulle kunna prova ett par jeans på Vero Moda utan att vilja hoppa i Gavleån som jag ville idag. Egentligen är operation nånting jag allra helst inte vill göra, men jag kan inte låta bli att undra ifall resten av livet skulle bli lite lättare om jag slapp skämmas över min stjärt på magen resten av mitt liv...

Plastikkirurgi

2010-09-27 22:23:21 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Sitter och tittar på ett program om plastikkirurgi där det är en 19 årig tjej som har lika mage som mig. Skön att se att jag inte är den enda med maghäng och bristningar. Jag hoppas nästan att det ska vara svinvidrigt att se resten nu och att det inte alls blir bra, så jag slipper börja önska mig det själv...

Avundsjuka

2010-09-27 21:37:14 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Idag har jag haft stora problem med att hålla ett öga på Tuva som hela tiden vill ge sin lillasyster tjuvnyp. Usch det är hemskt! Jag hade försökt ställa in mig på att det kunde bli så här, men innerst inne hade jag ju ändå hoppats på att hon skulle vilja gulla och gosa med sin syster. Idag har hon knuffat henne. Sparkat undan hennes gåstol. Skuffat iväg henne när hon låg på golvet. Kört över hennes fingrar med sparkcykeln. Och hela tiden bråkat om att hon inte ville att hon skulle vara i samma rum som henne. Fy, jag tycker att det är superjobbigt. Kan hon inte bara tycka om henne?!! Eller åtminstonde återgå till att ignorera. Mitt i allt detta försöker jag att inte reagera, bara säga till henne att det är fel. Jag har en känsla av att ju större grej jag gör av det desta värre kommer det att bli. Det är helt klart avundsjuka det handlar om. Åååhhh....mina fina :S

En vardag i pics

2010-09-27 21:28:37 Kategori: Foton
(1) Kommentarer


Att gunga är det absolut bästa Tuva vet!

Lillasyster tycker också att det är mysigt

Jippiiiee!!

Snellie/Gnellie

Lycka

Fröken långfinger försöker nå nånting förbjudet

Jag kan sitta upp!

Koncentrerad

Skönt att gnugga nånting hårt mot nya tandsingen


Ooohhhh NOOOOOOOOO!

2010-09-27 13:36:31 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Tyyyypiskt! Min alldeles egen biggest looser tränare Madde kan inte träna mer. Jävla skit kärring kroppar vi har som måste bli mjuka efter barnafödande. Mjuka och hängiga...usch. Madde har varit kotknackaren och fått stort NEJ för träning eftersom hennes kropp fortfarande återhämtar sig sen graviditeten. Jag minns det som igår när jag försökte mig på att börja springa 1,5 år efter att jag fått Tuva och de sista 4 kotorna i ryggen hoppade och lade sig lite kors och tvärs i ryggen. Fan, man skulle ha varit kille!

Efterdyningar

2010-09-27 11:27:27 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Jaha. Då var det dags att röja efter stormen(läs sjukdomen) som dragit fram här hemma. Tvättkorgen är full. Damråttorna är större än råttan som låg på vindsluckan, och de här rör sig runt i huset. Disken når upp till taket så snart hänger det gamla köttförssås och spagetti rester i taket. Ändå kan inte detta ens i den här livstiden mätas i samma äckelgrad som krälande likmaskar i mitt hår och över hela hallgolvet på övervåningen. *BLÄ*

Mot lekparken

2010-09-27 09:54:41 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Stackars Tuva har lidit lika mycket som Nellie den här tiden eftersom hon inte fått göra nånting. Hon har suttit inne mest hela tiden och den förälder som varit hemma har endast haft tid för Nellie. Nu när Nellie är piggare är det dags att ge sig ut i lekparken för att rasta Tuva. Kommer förmodligen inte att få gå in förän det börjar bli mörkt =) Nikon ska såklart hänga med =) Kanske tar vi en promenad till hästhagarna också.

Babysim

2010-09-26 21:20:53 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Babysim alá exclusive har Nellie gått på. Vi har endast kunnat gå 1 gång på grund av att vi varit bortresta och sjuka resten av gångerna. 1300kr för en babysimslektion på 30 min. Nu är det slut, sista gången var idag. Men åt mina fina, exklusiva barn duger endast det dyraste...

Tandsibissing

2010-09-26 21:11:45 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
ÄNTLIGEN!! Första tanden har nu spruckit igenom! Puh. Tänk att behöva lida så mycket för en liten, liten tand.
Gud så jobbigt det kommer att bli för oss arma föräldrar om det ska bli så här för varje tand som kommer. Såklart mest synd om Nellie, men ändå....
Jag har haft super ont i nacken nu och insåg igår att det är pga att jag spänner mig så mycket när Nellie gråter. Om hon får en till tand i anslutning till den här och reagerar lika kommer mamman att få nackspärr.
Nu verkar i alla fall gullisen må bättre. Så nu kan förhoppningsvis familjen pusta ut och börja leva sina vanliga liv igen.


Porträtt fotografering

2010-09-26 11:26:37 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
Nu har jag beställt en vit och en silver reflexsskärm. De ska jag ha när jag ska fota Nellie till en förstoring att sätta brevid Tuvas foto från Gimlins. Jag blev aldrig nöjd med Gimlins fotografering eftersom de hade så fula bakgrunder och bara skulle envisas med att använda en massa ful rekvisita som jag försökte få dem att avstå. Men nu ska jag fota själv och då ska jag se till att det blir ett perfekt foto! Nya söta kläder till Nellie har jag redan skaffat så nu ska jag bara invänta reflexskärmarna. Sen blir det fotosession här hemma.

Långa, korta naglar

2010-09-26 08:16:42 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

När jag kom hem från jobbet igår så kände jag att Nellies naglar var sylvassa. Inte helt konstigt att hon hade stora rivsår på ögonlocken, i pannan och på näsan. Innan jag hann klippa av dem hann hon även orsaka några rivsår i mitt ansikte och i min mun (?) Idag, kände jag att det kändes vassa, igen.  En liten stund senare rev hon sig så illa på ögonlocket att blodet rann ner i ögat och kladdade. Stackars! Hur löser jag nu detta? De går ju inte att klippa ner nå mer.


Lyssna

2010-09-25 22:43:52 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Ett stort problem som vi har här hemma i huset är att Fredrik väldigt ofta inte lyssnar på vad vi säger. Oftast när detta händer så svarar han dessutom, så att det är omöjligt att veta att han har kopplat bort våra röster. Det här har vi pratat om många gånger och han är fullt medveten om att det förekommer men han vet inte när eftersom han inte gör det med flit. Många saker har blivit fel pga det här. Te.x har han lovat att hämta mig med bilen nånstans en särskilld tid men sen inte dykt upp eftersom han inte haft en aning om att han lovat det....mm jag vet, det låter mycket konstigt.

Idag slog det iaf till igen.

Han lovade att han skulle ta ut kladdkakan ur ugnen åt mig. Det kom han ihåg att vi pratat om. Däremot så klarade han inte av att ställa äggklockan. Den måste vridas om ett helt varv först och sen ställas på rätt tid. Annars ringer den inte. Den diskusionen har vi haft förut eftersom han bränt saker i ugnen. Men inte kom han ihåg det nu inte...han vet att vi pratat om det, men han minns inte hur samtalet slutade säger han. Idag slutade det i et stycke relativt torr kladdkaka. Får se vad nästa gång har att erbjuda

Sjukstuga

2010-09-25 20:19:26 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Nellie har varit ännu sjukare idag och har nu också utvecklat feber. Fredrik har då inte kunnat underhålla stackars Tuva som i sin tur har förvandlats till en liten hulligan. Det är ju inte hennes fel, men det gör hela situationen ännu värre. Jag tyckte så himla synd om Fredrik när jag kom hem från jobbet och såg hur trött han såg ut. Alla gånger jag ringde hem gallskrek Nellie och Tuva gnällde och bråkade i bakgrunden. En sån här dag är det verkligen jobbigast att vara hemma. Ingen tand så långt ögat kan nå i Nellies mun heller. Nu har hon somnat in här brevid, förmodligen bara för ca 5 minuter, gofisen!


Lurad

2010-09-25 08:11:59 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer


Okej, jag erkänner. Jag blev lurad. De här extremt dyra vitaminerna som jag bestämde mig för att börja äta verkar vara en bluff. Jag har ätit dem i snart 2 månader och känner mig varken piggare eller nånting. Den enda skillnaden som jag har märkt är att kvällsdryken gör så att jag inte får träningsvärk. Ganska najs faktiskt. Men det var nånting som hon nämnde att man lixom fick som bonus. Utöver att man blev superduper pigg och frisk. Ni behöver inte säga vad var det jag sa, jag erkänner mig lurad!


Jätteledsen

2010-09-24 22:22:20 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer


 Bebisen gråter och gråter så att mamman också gråter och hjärtat värker. Vad är det som är fel med lilla fina Gnellie Snellie? Nu på kvällningen har hon skrikit tills hon kräkts flera gånger ;( Hon som aldrig grinar. Vad är det för fel? Tandvärk? Magont? Förkylning? Öronvärk? VAD?!!!!?


Idol 2010

2010-09-24 20:35:32 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Idol är normalt sett mitt förstahandsval på Tv:n. Den här säsongen har jag inte hunnit titta alls. Det har varit sena klippningar i salongen hemma, städning, barnpassning och nattning. Men så äntligen! Idag får jag äntligen se. Båda barnen är slocknade stjärnor.
Jag skulle aldrig i världen ställa upp på nånting så påfrestande även om jag var duktig att sjunga. Jag sitter ju här i soffan och storbölar för hur jobbigt de som söker har det. Skulle jag själv vara där skulle jag förmodligen gråta hela tiden. Snoret skulle rinna ner i munnen och snörvlet skulle överrösta allt...

Tyyyypiskt

2010-09-24 08:02:41 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Så himla typiskt att av de 4 dagar jag jobbar den här månaden så lyckades Nellie bli sjuk just under de dagarna. Jag vill ju så gärna ta hand om henne! Hon är så täppt i näsan att hon varken kan äta eller suga på nappen. Vilket i sin tur gör att hon gråter ännu mer. Igår kväll grät hon hela kvällen. Hon var så trött så att hon hamnade i nån sorts koma mellan skriken men så när hon inte fick luft genom näsan började hon gallskrika igen. Jag har aldrig hört henne skrika så där. Visste inte ens att hon kunde låta så. Jag skulle göra vad som helst för att få flytta över sjukan på mig och låta henne få vara frisk!!!

Sjukling

2010-09-23 21:21:20 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Imorse när vi vaknade var Nellie alldeles snorig fast det igår inte fanns en tillstymmelse till förkylning. Stackars liten mår mycket sämre nu på kvällen också och bara gråter och gråter :( Det skär i mammahjärtat!  Enda ljuspunkten är att Tuva för första gången har brytt sig om henne. Hon har "oj oj" ojat sig och "stackars Nellie":at sig. Äntligen!

Dags att arbeta

2010-09-23 07:29:16 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Nu har jag 4 dagar av jobb framför mig. Och just nu känns det så där.....ganska drygt faktiskt. Men jag vet ju att jag kommer att älska det så fort jag kommer igång. Problemet är att jag har börjat stornjuta av att vara hemma med barnen. Och om jag jobbar 4-5 dagar på Flanär så motsvarar det ca 20 föräldradagar från försäkringskassan. Så nu tänker jag kämpa på och jobba de dagarna fram tills Nellie blir ett år. Här ska sparas föräldradagar! Så kanske jag kan jobba upp föräldrapenningen lite sen? Vet inte hur det funkar. Men då kan jag iaf dra ut på att vara hemma. Just nu känns det som jag skulle kunna leva med att jobba så här lite under en lååååång period...typ tio år =)

Djur och Natur

2010-09-22 12:47:52 Kategori: Foton
(2) Kommentarer


Höstglöd

Ett löv som solar sig

Spideln i nätet

Spiderweb

Hacke Hackspätt


I väntans tider

2010-09-21 15:18:15 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer


Idag har jag hälsat på söta Sofie! Tänkte att det var dags att passa på eftersom hon har BF om tio dagar. Man har ju alltid så fullt upp direkt efter bebisen kommer så det var bäst att passa på lite nu. Hon har jobbat tills nu. Gumman :) Hon kämpar på hon. Jag hade det stora nöjet att bli bjuden på en smörgåstårta av värdsklass, (jag vet, idag igen. Ja, jag är bortskämd) trots att hon inte ens har ett kök eftersom de håller på att rusta det. Nellie vilade medans vi pratade ihjäl varandra :D Ska bli så spännande med bebisen. Jag gissar på en pojke som kommer 27:e sept;) Tack så hjärtligt Sofie för trevligt sällskap och supergod smörgåstårta! 


Höjden av äckel!!!!

2010-09-21 08:59:16 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!! JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖRRRR!!!

När jag skulle öppna vindsluckan alldeles nyss så rasslade till och började regna nånting över mig......hmmm vad är det där....nånting vitt.....likmaskar!!!! IIIIIIIIIIIIIHHHHHHHHH!!!! HJälp hjälp *hypervetilerar*
Fredrik vaknade av mina skrik. För varje gång vi öppnar luckan rasar det ner nya krälande, tjocka. vita maskar. Men vänta....vad är det där för svart som hängen ner.....en mussvans? OOoooookkkkeeeeeyyy. Det liger en död mus på vindsluckan och jag har blivit duschad med likmask. Skjut mig!

Sova på mage

2010-09-21 08:15:20 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

När bebisar föds vill de på BB att man ska ha dem sovandes på rygg eller på sida pga risken för plötslig spädbarnsdöd. Usch jag ryser bara av att skriva ordet. Hugah! Men tyvärr så verkar det inte som att nån påpekade detta för mina 2 barn som båda 2 envisas med att sova på mage. Nellie som nu är hur rörlig som helst rullar direkt över på mage och grisar gärna ner anisktet i kudden eller madrassen så att jag är säker på att hon kommer att kvävas. Så fort jag flyttar henne och lägger henne på sida eller rygg sover hon dåligt och oroligt. Efter en ynka liten stund ger hon upp och rullar över på mage och sover då som en stock. Snacka om att skapa ett problem som inte borde behöva finnas där....sov på rygg unge för tusan gubbars!!! *ryar med handen*


Kalas

2010-09-20 20:03:44 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer


GRATTIS
Boje 50 år! Kalas idag hos mamma och Boje. Gamlingen ville helst inte bli firad men vi stod på oss. Och tur var väl det. För det bjussades på smarrig smörgåstårta! =)


Dags att svettas

2010-09-20 16:05:30 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Tanken var att jag skulle springa en tur nu när vi är uppe i Långå så jag skulle hålla i det jag byggt upp. Tanken var ju god. Men.....det finns ju ingen dusch här uppe. Det räcker alldeles utmärkt med den 3 dagars skit och svett som sitter kvar och gror på min kropp, utan svetten från en springtur. Så tyvärr. Det får bli skit jobbigt att springa nu när jag kommit hem istället. Mördarbacken.....Huuuuugaaahhh *ryser* Dags för första passet utan Madde (som har ont i höfterna) Nu jädrar gäller det!!

Yttrandefrihet

2010-09-20 14:14:46 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Jag tycker inte om att prata politik eftersom att det oftast händer att människor blir upprörda. Alla har rätt att tycka som de vill och det är inte konstigt att alla tycker olika eftersom att alla har olika förutsättningar och befinner sig på olika ställen i livet. För mig var det inget lätt val att välja ett parti som passade just mig eftersom jag helst skulle vilja plocka lite från varje parti.
Jag var in på en tjejs blogg där hon skrivit att hon röstat på Moderaterna. Då fick hon flera hatinlägg från människor som tyckt att hon röstat fel. Allvarligt...undra vem som gjorde fel där egentligen..?!!! Varför inte bara sluta läsa då när de såg ett stort blått M det första de såg. De kan ju inte gå runt och hata 30% av Sveriges befolkning, som i sin tur hatar de andra 30 % som röstade på socialdemokraterna.

Och det här med att Sverigedemokraterna är främlingsfientliga. Det är möjligt att de kanske är det. Men som jag har hört dem säga så vill de minska invandringen och ta hand om dem som är i Sverige redan. Alltså satsa de pengarna som skulle tjänas in på invandringen på alla som redan lever här (inklusive invandrarna) I mina öron är inte det nånting att hata nån för. De säger ju inte att de ska stoppa invandringen helt, och inte heller att de ska kasta ut de invandrare som är här. Nu har jag inte röstat på dem och har inte egentligen satt mig in i deras tänk så jag kanske har fel. Men jag tycker att det verkar vara lite väl överreagerat. Och jag är defenitivt inte rasist!  

Jag är i vilket fall som helst nöjd med att inte vara politiskt angagerad och att låta besluten vila i andras händer.
Blir bara så himla trött på allt tjat och bråk som pågår just nu. Nu är det som det är. Gilla läget och gör nåt bra av det!

Här har ni en tjej som vet hur man uttrycker sig! Insåg att det kanske inte lät så bra när jag skrev det som jag hade tänkt i huvudet =)

Smakportioner

2010-09-20 13:11:45 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Smakportioner ska börjas med när bebisen är 4 månader. Nellie gillade dem direkt. Men sen hände nåt...och nu hatar hon dem! Oavsett smak så får hon kväljningar efter 3 miniskedar. Idag började hon storgråta när hon såg mig ta ut burken ur kylskåpet. Det kanske är dags att ta en paus för att sen börja om igen. Jag vill ju inte att hon ska få dåliga erfarenheter av mat. Hon tittar på mig som att "fattar du ingenting, flytande ska det vara" Men nu har hon iaf alldeles nyligen börjat gilla fruktpuré. Alltid nåt.

Knussel med barnen

2010-09-19 23:01:59 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

4 åringen är i nån sorts period....hmm...Emil i Lönnerberga och Skrållan släng er i väggen. Här kommer Tuva från Bomhus. Här bjuds på en inblick i hyssens värld.

Det började med målande av morrhår på sig själv med en bläckpenna,
det fortsatte med en annan penna och målande av hela kroppen,(även under fötterna)
det slutade med målande på tapeten, sänggaveln och listerna.
Hon tog en sten och berättade för Niklas att hon skulle kasta den på bilen...när han sa nej tittade hon bedjande på honom och undrade om hon kunde få dra den lite längs med bilens sida....
Hon kör iväg Nellies gåstol in i hörn där hon står vänd rakt mot en vägg och sen inte kan svänga därifrån....
Idag i duschen skulle hon bara hålla duschen en liiiten stund, under den lilla stunden satte hon den såklart över huvudet på sin stackars 6 månaders lillasyster (som för den delen bara skrattade och var överlycklig för uppmärksamheten från storasyster) 

Oftast kan man skratta åt hennes påhittighet men det kan bli ganska jobbigt också. 

Dessutom har lillis blivit supermammig sen Långå resan då hon sov i samma säng som mig. Mamma, mamma, mamma, mamma... Hon skriker rätt ut när jag går nånstans. Låt oss hoppas att det återgår till vanliga rutiner inom en snar framtid! Rutiner är bra skit som man inte ska rucka på uatn att tänka sig för!

 


Ljuva Härjedalen!

2010-09-19 20:53:21 Kategori: Foton
(3) Kommentarer

En helg i Långå och sinnesfriden är total

Tjejorna

2010-09-16 11:07:12 Kategori: Foton
(0) Kommentarer


Brödbak

2010-09-15 20:19:28 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Jag försöker baka allt bröd själv här hemma nu när jag har tiden till det. Det är ju så himla mycket mysigare och godare också. Vi har ett bröd som är standard här hemma som är ett måste på frukost bordet. Tänkte att jag skulle dela med mig av receptet. Ett recept som jag har fått av Helena.

Jag kallar den för:

Helenas limpa

Sätt ugnen på 175 grader

5 dl vetemjöl
2 dl grahansmjöl
3 dlrågsikt
2 ½ dl rågkross
1 dl vetekli
½ dl vetegroddar                           
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat

Blanda dessa ingridienser noga i en bunke.
Häll sedan på:

1 Liter filmjölk eller A-fil
2 dl mörk sirap

Blandas väl.

Smöra och bröa 2 formar (1½ liters brödformar)
Häll i smeten och ställ in långt ner i ugnen ( 1 hack från botten brukar funka för mig, men det är ju olika på ugnar)
Brödet ska stå i ugnen i 100 minuter. Jag brukar alltid sätta över folie på formarna efter 30-40 min eftersom jag brände bröden första gången jag gjorde dem.

Bröden blir jättesaftiga och goda och så är de relativt nyttiga. Första gången man gör dem så är det ganska mycket ingridienser att köpa hem men sen räcker de väldigt bra om man bakar ofta som jag gör. Då räcker det med att man köper hem nån grej ibland som tagit slut.

Läs nu inte bara detta. Prova!! Det tar ca 5-7 min att kasta ihopa smeten och sen sköter de sig själv i ugnen.

Lycka till!Dinkelbröd. Ett nytt recept som jag provade idag


Lycka

2010-09-15 12:16:06 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Lycka är att klara sig uppför mördarbacken,
lycka är att prestera,
lycka är känslan efter ett träningspass.

Lycka är att baka allt bröd till familjen,
lycka är att laga mat utan att behöva stressa,
lycka är att vara mammaledig,
lycka är att ha tid.

Lycka är att ha fina vänner,
lycka är att ha en underbar familj,
lycka är att umgås med dem man älskar.

Jag är lycklig!

Läsa å plugga

2010-09-15 08:14:51 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Började läsa mig fram i instruktionsboken till kameran igår. Oj vad det kommer att finnas mycket att lära sig. Fota är nog en sån sak som man aldrig blir färdiglärd, utan lika som i frisöryrket finns det alltid nya saker att lära sig. Eftersom jag inte ens läst igenom hela instruktionsboken känner jag mig mest snurrig Men det är så himla roligt också. Precis innan jag skulle öppna den somnade Nellie på Freddes arm (SENSATION, det är nåt hon aldrig gör) Så då blev till att inviga kameran utan nån vetskap om hur jag skulle få fram en bra bild. Och resultatet blev ingen större skillnad mot för om jag hade knäppt med den gamla digitalkameran.


Sötnosen :D


Valet

2010-09-14 21:18:31 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Ok, ska vi prata om elefanten i rummet nu då. Sitter och tittar på alliansen som svarar på frågor. Jag vet faktiskt inte vad jag tycker. Jag tycker olika i olika frågor och ibland tycker jag även olika i samma frågor fast på olika dagar. Alltså efter humör. Det gör det inte så lätt med röstningen. Jag orkar inte riktigt sätta mig in i en massa valfrågor heller. Men en sak är säker. Jag gillar inte Maus Olofsson. Jag tycker att hon är dryg! Oavsett vilket parti hon tillhör. Så det så!


Åh nej! Inte knät!

2010-09-14 15:23:58 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Så himla typiskt att idag av alla dagar, när jag skulle tvätta, städa, baka bröd, göra lånkok(porter stek), den dagen av alla dagar dök kameran upp. Helst skulle jag vilja krypa in i en liten vrå och gömma mig med den tills på torsdag när vi åker. Men sån tur har jag inte.

Dessutom slog snubbelfot till idag igen. Idag snubblade hon och slog knät mot en trottoarkant. Vardagsmat för oss men idag gallskrek hon. Fredde fick bära henne hem och hon grät i en timme innan de drog iväg till logopeden där hon är nu. Knät blev större och större, och svartare och svartare. Jag hoppas att den inte är nåt sort knäkross :/ Eftersom att hon i stort sett aldrig gråter så där så blir man såklart livrädd när hon väl gör det.

Nä nu ska jag veva ihop en bröddeg och kolla till porter steken

Välkommen hem

2010-09-14 14:35:13 Kategori: allmänt
(3) Kommentarer
Jag vill hälsa våran nyaste familjemedlem Mr Nikon VÄLKOMMEN!! Han föddes den 14:e september 2010. Fast jag inte känner honom särskillt bra, älskar jag honom redan! Han är otroligt stilig.

Stora barn

2010-09-14 13:40:28 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Jag: Det är så himla konstigt att alltid när du är ledig så är det mycket mer att plocka och städa undan.
Sambo: Jaaa.....*tänker*

Jag hade ju faktiskt hoppats på att tanken skulle slå in att aaahhh....det är kanske jag som också stökar till...men nä. Så långt kanske vi kommer en annan dag.


Trött, tröttare, Therese

2010-09-14 08:11:34 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Att vakna på morgonen är typ det värsta som finns. Vilket plågeri. Hur ska jag klara av när mina tjejer blir tonåringar? "Bara en liten stund till mamma", "OK" Snnnaaaarrrrrkkkkk!


K A M E R A

2010-09-13 21:37:20 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Det gick inte så bra på fototävlingen iaf...typiskt. Fast samtidigt så var inte ens min favoritbild (av de andra bidragen) med. Antingen så är det jag som är så kass att jag inte ens ser vad som är bra. Eller så har man helt enkelt olika smak.

Jag skickade iaf ett mail till fotokungen idag(som jag beställt kameran ifrån) där jag frågade om de hade nån aning om när kameran skulle komma in. Fick tillbaka ett svar, att: Nej, tyvärr så är de fortfarande restade hon Nikon. Typiskt! 2 timmar senare får jag ett mail att min beställning är skickad och är på väg....hmmm...undra sa flundra om det bara är objektiven som kommer. Eller om dom en liten stund efter att de svarat på mitt mail fick kameror...Jag kan ju tycka att de borde skickat objektiven förut eftersom de har stått att de finns i lager hela tiden. Så nu kan jag såklart inte låta bli att hoppas på att jag kanske hinner få kameran tills Långå resan iaf. Tänk va ni ska bli trötta på alla mina bilder :P

Yyyyyyyes!

2010-09-13 21:27:17 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Jag sprang. Åh gud va jag sprang! Som en gasell for jag fram i nattmörkret i Hemlingbyspåret. Madde behöll sin vanliga snälla, söta Madde karaktär. Tur var väl det, för i det vampyrlockande skogsmörkret har jag ju blivit livrädd om hon intagit monstershape. Madde sa runt 1,5 km skylten att det här går ju oförskämt bra. I mitt huvud tänkte jag mest, jävla backe, jävle backe, jag ska sparka dig till Kina! Det gjorde att jag inte riktigt insåg att det gick oförskämt bra! 2 km kanske är rena barnleken för er, men för mig är det en ren vinst! YES! Det hade jag inte trott för 2 omgångar sen! Jag har Madde att tacka!
You and me MJ!! You and me!


Farbror

2010-09-13 11:21:15 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Om jag hade en liten hylla i mitt rum med söta farbröder som jag samlade på så skulle jag vilja ha bl.a Anders Bagge, Roger Pontare, Pippi Långstrumps pappa och Bertil Holmgren (min gamla gymoalärare) där.


Beslutsångest

2010-09-13 00:04:44 Kategori:
(0) Kommentarer
Jag hade nog inte kunnat välja bild till tävlingen om det inte vore för att jag gjort den här himlen lila...kanske inte så uppskattat. Annars är ju detta ren glädje :DFototävling

2010-09-12 23:14:04 Kategori: Foton
(2) Kommentarer

Tänkte att jag skulle försöka mig på att vinna en reflexskärm tills min nya kamera kommer. Det vore ju skoj. Det är den här tjejen som har anordnat tävlingen. Min fina Tuva får vara ansiktet som ska beskriva glädje.


Photoshop....igen...

2010-09-12 22:01:53 Kategori:
(1) Kommentarer
Har hittat en grundlig genomgång utav photoshop på internet som jag har spenderat flera timmar med idag. Och trots att de bara går igenom enkla grunder så förstår jag helt plötsligt programmet. Och det är kul  :thumbup:  Tänk då va kul det skulle vara om man lärde sig ordentligt

lite lek

oops

2010-09-12 13:03:03 Kategori:
(0) Kommentarer
mina inlägg har visst hoppat fram lite från 2009. Har visst picklat lite för mycket med bloggen...dags att ge sig kanske... ;p

Vart är han?

2010-09-12 12:16:30 Kategori:
(0) Kommentarer

Åååhhh. Min kamera är restad och de vet inte alls när den kommer in igen. Det enda de kan svara är att jag står på väntelistan att få en så snart de kommer in. Jag hade så gärna viljat ha den nu när vi åker till Långå på torsdag nästa vecka. Naturen är helt fantastisk vacker där uppe i Härjedalen. Och hösten är ju också så himla vacker. I min fantasi är det den årstiden då man kan knäppa finaste bilderna. När jag var ute och gick häromdagen och såg spindelnät som satt fast mellan grässtrån i helt sagolikt vackert ljus och med dagg som blänkte, fällde jag nästan en tår att jag inte fått kameran... Långå resan kommer nästintill bli tortyr utan den. Men jag är helt säker på att den inte hinner komma....*snyft*

Långå förra sommaren när vi var ute med båten och fiskade.


Gåstol

2010-09-12 11:56:27 Kategori:
(0) Kommentarer

Nellie gråter i stort sett aldrig. Inatt har hon vaknat ungefär var tionde minut och gallskrikit. Riktiga iiiltjut. Stackars liten. Tänker det komma nån tand nu eller är det ännu ett falskt alarm? Stackars mamman också som inte fick mer än 30 min sammanhängande sömn inatt. *snark* Är livrädd för att det är nånting hon har kommit på för att man ska ta upp henne så att hon får vakna mitt i natten. Man vet aldrig med små luriga bebisar... 

Tuvisen är ledig från dagis idag och Nellie är såklart överlycklig över detta. Hon avgudar sin storasyster. Om de är i samma rum stirrar Nellie på Tuva hela tiden. Så fort Tuva skrattar eller pratar eller rör sig utbrister Nellie i glada skratt och utrop. Tuva blir supersur på Nellie och tycker att hon är jobbig. Haha. Tuva är helt ointresserad av Nellie och vill helst att hon ska hålla sig ur vägen. Stackars liten =)

Fredrik och jag har pratat om hur jobbigt Tuva kommer tycka att det är så fort Nellie börjar kunna ta sig nånstans eftersom hon förmodligen kommer att vara som ett plåster på Tuva. Idag tog jag fram gåstolen. Och inte helt otippat började hon direkt att kuta efter Tuva. Just nu sitter Tuva i soffan helt omedveten(eftersom hon är så inne i ett avsnitt av Lazy town) om att hennes lillasyster står en halvmeter bort, så nära som gåstolen tillåter, och iaktar varenda liten förändring i Tuvas anisktsuttryck. Nellies lilla ansikte lyser av dyrkan. Hade jag haft en riktig system kamera inbillar jag mig att jag skulle kunna få detta på bild. Hur Tuva ser djupt koncentrerad ut när hon stirrar


Snellie 6 månader

2010-09-12 10:41:10 Kategori:
(1) Kommentarer
6 månader.....6 MÅNADER!! 6 månader är ju ett havlt år! Hur kan det möjligen ha gått så snabbt? Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte att hon ska bli nå större. I alla fall inte just nu. Kan man få ett längre hållbarhetsdatum på en bebis om man stoppar in den i kylen, eller frysen? Eller möjligtvis paketerar den i nån sorts vakum förpackning?

Just nu är hon perfekt! Hon börjar precis kunna sitta upp. Hon skrattar och jollrar mest hela tiden. Hon älskar att fördriva tiden med tittut leken. Hon äter lite små mat(puré) portioner. Hon skrattar så fort man tittar på henne. Hon gråter aldrig. Hon sover om nätterna. Hon har fått in rutiner. Hon kan ta sig framåt när hon ligger på golvet. Hon är en riktigt räserförare i gåstolen. Hon hoppas hejvilt i hoppgungan och hon är galen i vattnet på babysimmet. Hon är alldeles underbar!!!!!!

Det värsta med barn nr 2 är att man inser att den här tiden kommer aldrig mer tillbaka. Den är bara nu! Bäst att njuta och verkligen ta vara på den! Jag gör´t!!
Är det säkert att det inte var igår??Alldeles säkert?

Sova är för veklingar

2010-09-12 08:30:56 Kategori:
(0) KommentarerNär man blir förälder avsäger man sig rätten att sova hur trött man än är ifall de kära små liven vill annat. Jag märkte direkt jag gick och lade mig igår att nått var fel. Tuva låg och gnydde hela tiden. Annars snarkar hon och bökar runt och sover hur tugnt som helst.

Efter en stund vaknade hon och var brännhet och storgrinade. OhNoooo! Hon totalvägrade att jag ens kom i närheten med en termometer och medecin ville hon inte veta av. Efter flera timmars kamp fick jag i henne några ml alvedon. Förr har vi alltid tagit sup tabletter men det är ett tag sen hon började vägra dem. Och flytande alvedon får hon kväljningar av. Då är det extra jobbigt att hon är så tung att hon måste dricka så himla mycket. Hon bör få i sig 12,5 ml och jag kanske max fick i henne 4 ml....

Jag är rädd att det är urinvägsinfektion nu igen. Hon är inte snorig eller förkyld alls. Typiskt! Vi som klarat oss så länge från det nu.

Spelkortsspåret

2010-09-11 22:05:47 Kategori:
(0) Kommentarer

.......i lekrummet......
......i hallen.......
.......i köket.......
........i vardagsrummet.......

.....undra måntro vad det är för spännande all around the house spel som spelas, och om man möjligtvis kan få vara med?
WHAT?!?

2010-09-11 21:46:08 Kategori:
(0) Kommentarer
8 kommentarer på min blogg under en 60 minuters period.....vad hände? Sen när blev jag så poppis...?

Ordning och reda

2010-09-11 20:53:54 Kategori:
(0) Kommentarer

Sen vi kom hem från Kreta och jag har varit mammaledig (utöver enstaka kunder i salongen hemma) så har mina bekymmer minskat en del. På grund av att stöket hemma är ett minne blott. När jag är hemma har jag både tiden och orken att hålla efter hemma. Det är en fantastisk känsla att se utöver ett ny/välstädat hem. När man har en massa stök och dammråttor som ränner runt går man alltid runt och känner sig lite halvdeppig. Så nu känner jag mig minst 5 kg lättare utav bara den enkla anledningen. Kan man få vara mammaledig resten av livet?


Yrkesinriktning

2010-09-11 19:39:57 Kategori:
(6) Kommentarer
Tuva i bilen idag:

"Mamma, när jag blir stor ska jag jobba hela dagarna som pappa. Jag ska jobba på sjukhuset. Jag ska bli en jätte, jättelång doktor"

11 september

2010-09-11 10:13:35 Kategori:
(0) Kommentarer

Idag är det nio år sen den hemska tragedin i USA. Har jag hunnit bli så gammal? Idag ska jag försöka skänka några tankar till de som inte fick bli 9 år äldre som jag fick. Och alla deras anhöriga! Läskigt det där. Fy!

When in rome

2010-09-11 10:03:27 Kategori:
(0) Kommentarer

Filmen When in rome var mitt fredagsmys. Och den dög alldeles utmräkt! Just my cup of tea. Snygg tjej, snygg kille. Snygg kille och tjej blir kära. Det kommer lite helt väntade hinder i vägen. Filmen innehåller en massa töntiga skrattdelar. Och sen slutar det precis som färväntat. Riktigt ljuvligt! Rekommenderas!

Dessutom älskar jag Kristen Bell sen Veronica Mars serien gick. En riktig tragedi att det slutade. Och Las vegas killen har vi väl alla suktat efter :P Snart sätter serietittandet igång igen! Jag längtar!


2:a passet

2010-09-10 19:03:59 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag har jag insett att Madde inte bara är en seg j*vel, hon är även totaly crazy...

Jag ska väl börja med att blotta mig och berätta exakt hur pinsamt dålig kondition jag har. Tanken från början var att vi skulle börja lätt med att gå 2km spåret ett varv, springa det ett varv och gå det ett till varv. Låter ju rimligt.

Problemet var att jag inte ens klarade mig till 1,5 km skylten förra gången. På springvarvet alltså. Idag gick det lite bättre och jag tog mig dit. Nästa problem är att sista 500 meterna är typ världens vidrigaste uppförsbacke, jag tycker att vi hädan efter kallar den för djävulsbacken!(som Madde gärna envisas med att det är 3 backar) Så idag satt det ruggigt psykiskt och jag gav upp en efter en liten bit uppför backen. Jag var inte alls lika trött som sist och känner just nu att...dåligt Therese...jag borde ha orkat hela vägen runt. Men tanken på vilken backe som är kvar gjorde det ännu värre...

I stället peppade Madde mig att vi skulle springa uppför hela backen på sista varvet. I snabbare tempo än jogging(som om inte det räckte) Jag intalde mig själv att det var superlugnt. Efter halva backen började jag dö, det var nu Madde förvandlades till en galen biggest looser tränare. Hon satte helt enkelt handen i ryggen på mig och tröck upp mig hela vägen så att jag inte kunde stanna. Jag svär att de sista 100 meterna gjorde jag ingenting, då var det som att hon bar mig. Men "vi stannade" inte!

Nästa gång ska jag banne mig springa hela varvet, och lite till! Så det så!

Världens roligaste frisyr

2010-09-10 15:51:50 Kategori:
(0) Kommentarer
Ett tiotal strån är riktigt långa =)

Larva dig inte

2010-09-10 15:33:57 Kategori:
(0) Kommentarer


Träffade på den här röd/genomskinliga, 1,5 cm tjocka, 1 dm långa laven när vi var ute och gick.


Tjurskalle

2010-09-10 14:43:21 Kategori:
(1) Kommentarer
Jag älskar mina barn över allt annat!

Men som Tuva har bettet sig idag så har tanken på att kasta upp henne i en gran varit lockande...Hur kan det vara möjligt att grina för allt. Enda gången hon inte grinade var när hon ramlade (på helt plan mark) och slog huvudet i bilen...

Sen har hon grinat för att hon ville gå till lekparken.
När vi kom dit, grinade hon för hon ville gå till en annan lekpark.
När vi kom dit grinade hon för att hon ville åka linbana.
När vi hjälpte henne upp på den grinade hon för att hon inte ville åka linbana....jaha.

Nu sitter hon och ser på Manny och verktygen och är helt plötsligt som en ängel igen.

PMS? Borde ju vara lite tidigt för det kan man tycka...


Fröken klåfinger

2010-09-10 10:36:29 Kategori:
(2) Kommentarer

Nellie har utvecklat världens längsta fingrar som når till allt. Hon får tag i alla saker som hon absolut inte får dra i. Igår tog hon tag i duken och drog så att datan skulle komma närmare. Den är superspännande. Och helt klart en förbjuden leksak. Även dekorationsstenarna i ljuslycktan kom hon åt igår. Den lilla terroristen har även lärt sig att manövrera gåstolen mellan olika hinder för att ta sig så nära sina targets som möjligt.

När Tuva var liten behövde vi aldrig ta bort en enda grej för hon rörde inget. Nu verkar husfriden vara över och det verkar vara dags att städa bort typ allt, utom kanske en och annan bebisleksak. Tuva lär hålla hårt i det hon vill ha i fred för lillesyrran som i skrivandets stund ligger och suger på Storasysters favorithund. Tur att Tuvisen är duktig på att dela med sig.

Idé torka

2010-09-10 10:21:26 Kategori:
(0) Kommentarer
Vaknade upp imorse och insåg att vi inte har nånting alls planerat för dagen. Konsigt. Det var länge sen. Ganska skönt kan jag tycka men Tuva börjar redan tröttna. De flesta av våra kompisar med barn jobbar och har barnen på skola och dagis så dem kan vi inte leka med. Ska nog ringa Madde och se om vi kanske kan våldgästa hemma hos dem en liten stund. Mitt i deras ruströra =)

Boob job

2010-09-09 23:11:25 Kategori:
(0) Kommentarer


Varför låta Madde få Dolly parton bröst när jag kan ha dem alldeles själv?


Bloggens utseende

2010-09-09 22:02:12 Kategori:
(0) Kommentarer

Ursäkta röran. Jag håller på att bygga om...


Photoshop

2010-09-09 17:20:42 Kategori:
(0) Kommentarer
Nu har Linnea gett mig en liten snabblektion i photoshopande. Så nu kan jag ge mig själv lite smalare midja och större byst på alla kort, om jag skulle känna för det =) Tänkte jag skulle förvandla Madde till en Dolly Parton kopia, kan ju vara kul. Känns som att det krävs mycket lekande innan man lär sig nåt med det där superstora programet.

Tvättmani

2010-09-09 17:18:16 Kategori:
(0) Kommentarer

Det spelar ingen roll hur mycket jag än tvättar så är tvättkorgen alltid halvfull. Tvätta, hänga, tvätta, vika ,lägga undan, hänga, tvätta osv. Jag tycker inte jag gör annat än att tvätta. Och nu när tvättkorgen äntligen var tom, ja då kom jag på att vissa handdukar och lakan inte hade blivit tvättade på hur länge som helst.I med en ny maskin bara. *Suck*


Klumpfot

2010-09-09 10:00:09 Kategori:
(1) Kommentarer
Av alla egenskaper som Tuva kunde ärva av mig så verkar den som fastnade mest vara klumpigheten. Jag är klumpig, men hon är klumpigare. Charmigt kan man tycka. Men tack gode gud för att hon inte ärvde min gnällighet. När jag var liten kunde jag grina bara nån tittade på mig, vore Tuva sån skulle hon gråta för jämnan.

En snubblande dag med Tuva. (typ igår)

På väg till dagis. Balanserandes på en trottoarkant. Ramlar och slår knät. Ser förvånad ut.

Medans jag förklarar att hon måste titta vart hon sätter fötterna snubblar hon på en brunn och skrapar upp knän och händer. Gnäller lite eftersom det är bloood.

I lekparken. Klättrar upp för en repstege. Ramlar ner, platt på rygg. DUNK. Inget grin.

I rutchbanan. Slår kinden i kanten. Lite grin/gnäll.

På väg från rutchbanan till gungorna. Snubblar på en rot. Skapar upp samma sår i händerna sen tidigare på dagen. Inget grin.

På väg hem. Snubblar på en grästuva och dyker med munnen ner i gruset. Lite grin. "Det smakar äckligt mamma"
Badstund. Halkar på golvet eftersom fötterna är blöta. Inget grin.

Run Therese, RUN!

2010-09-08 23:35:12 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag åkte Maddis och jag till Hemlingby för våran premiär springtur. Madde, hon är en seg jävel hon. Det var ju lixom min baktanke när jag ville börja springa med henne.

När det först svartnade för mina ögon, då lade hon armen om mina axlar samtidigt som hon trippade på där brevid med sina extremt lätta steg som var ungefär men halvmeter höga och peppade mig till tusen.
Madde:" Vi är ju nästan framme, det här klarar vi lätt"

Jag kämpade vidare.

Tills jag inte längre heller kunde höra för det kändes som om hela huvudet var fullt av vatten eller nåt annat ljuddämpande.
Jag såg Maddes glada min och riktigt såg hur hon peppade mig även om jag inte hörde ett ord.

Jag kämpade vidare.

Tills jag började hulka och var helt säker på att kräkan skulle smyga sig upp.
Madde trippade fortfarande vidare på sina lätta steg med ett leende på läpparna.

Jag gav upp...

Madde: "Nästa gång kommer vi längre"
Ja jäklar! Det ska vi!

Madde är BÄST!

(Som ni kanske förstår hade Madde förmodligen kunnat springa minst en mil utan mig i släptåg)

Snor

2010-09-08 15:02:59 Kategori:
(0) Kommentarer

Ena dagen är näsan helt snorfri och det är alldeles ljuvligt lätt att andas. Nästa dag är det stop uppe nånstans bakom ögonen och så rinner det ur näsan hela tiden. Man snyter och snyter tills man får sår under näsan och ändå finns det mer kvar. Var kommer det ifrån? Är det måntro lite av hjärnan som smälter? Och sen en vacker dag är gångarna helt välsignat fria igen och snörvlandet är ett minne blott...


Tradera

2010-09-08 12:49:13 Kategori:
(0) Kommentarer
Nu har jag krängt iväg de första sakerna jag har sålt på tradera. Så nu ska jag gräva fram en massa mer grejer att knäppa kort och skriva beskrivningar om. Diverse barnkläder och sånt.


Jag har gått och blivit kaffeberoende och jag gillar´t inte! Huvudvärken kom smygades för en stund sedan och bara medans kafffebryggaren höll på att brygga eskalerade den och blev hemsk! Nu har jag sugit i mig en kopp och allt är frid och fröjd inne bakom ögonen. Typiskt att jag skulle dricka mig beroende...det var väl dumt.

Bloggande

2010-09-08 12:01:57 Kategori:
(0) Kommentarer
Nu kanske inte min blogg ser så mycket ut för välden. Men det ligger många timmars pysslande bakom denna nya design. Ni kanske är riktiga hackers som skrattar högt när ni hör det. Men själv fattar jag i stort sett noll av alla dessa koder och skit som jag har hållt på med. Jag har iaf lagt ner mig själ i det här nu så njut!!!

Bejbidejt

2010-09-07 22:43:58 Kategori:
(1) Kommentarer
Idag har det vari rena rama bebishuset här med inte mindre än 3 jämngamla bebisar under en och samma dag. Rekoooord!

Theodor Strömberg och Nellie

Kusin Isac

Kakor

2010-09-06 21:17:43 Kategori:
(0) Kommentarer
Varför åt inte gästerna upp kakorna på dopet för? Jag tror inte att det var meningen att Fredrik skulle äta upp alla biskvier medans jag svullar i mig havreflarn med smörkräm...

Längtar

2010-09-06 08:28:00 Kategori:
(1) Kommentarer

Mellandagsrea in my ass....nu är den beställd! Min nya lover. Nikon D5000 med 2 olika objektiv.
Har redan laddat hem manualen och börjat läsa mig till perfektion. Det kommer vara långa dagar nu fram tills han dyker upp i mitt liv!!


Mammaledig

2010-09-06 08:19:34 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag ska jag jobba och Fredrik ska vara hemma med barnen. Idag är första gången som jag har lite ångest. Förmodligen kommer jag tycka att det är hur kul som helst bara jag kommit till jobbet. Men jag njuter verkligen av att vara mammaledig nu. Speciellt efter att ha jobbat ganska mycket i sommar. Men eftersom jag har så himla dålig föräldrapenning så får jag ut ungefär lika mycket om jag jobbar 5 dagar so mom jag tar ut 20 dagars föräldraledigt. Hur nu det går ihop... men så är det. Och dp känns det ju värt att spara föräldradagarna och hellre låta Fredde få ta ut dem. Men vi får se om jag kanske är hemma helt i oktober och november. I december ska jag iaf jobba! =) Nu ska jg bajka nere på stan. Bävar redan för mördaruppförsbacken på hemvägen...

Ledsamt

2010-09-05 21:53:11 Kategori:
(0) Kommentarer

Min snälla, snälla bebis har ändrat sitt beteéndemönster. Te.x varje gång jag går ut ur rummet hon är i börjar hon storgråta. Sötisen då.
Dessutom igår för tredje natten i rad så gallskrek hon hela första halvan av natten. Kan inte bestämma mig för om jag ska skylla på en potentiell tand, öroninflammation utav förkylningen eller bara rädslan för att somna ifrån mamma. Hon håller på just nu....tack och lov är min gudagåva till sambo hemma och bubbar henne ikväll. Igår när jag var som mest förtvivlad och trött försökte jag trösta mig med att mina grannar förmodligen har det värre. De fick nämligen tvillingar för en vecka sedan medans de redan har en 2 åring.
Det är nästan oförskämt att klaga då på mina 3 halva nätters grinande under en 6 månaders period.


Idag satt hon upp med nästan inget stöd för första gången


Kamerajakt

2010-09-05 15:08:06 Kategori:
(0) Kommentarer

Som ni kanske minns fick jag låna Ingelas kamera på semestern och nu blir jag missnöjd med vartenda kort jag tar med min kamera. Det kanske inte spelar så stor roll för någon som inte använder sin kamera så ofta men jag använder min i stort sett varje dag.

Har börjat läsa mig fram om olika kameror och objektiv. Frågan är om jag ska nöja mig med en enklare modell, en sån som Ingela har, och börja med en sån. Eller om jag ska köpa en lite värre som man även kan filma med. Jag filmar också ganska mycket med våran filmkamera som det är nu, men risken är att jag kanske inte kommer att kunna bära med mig 2 så stora kameror samtidigt.

Eftersom att jag är väldigt fotointresserad så kommer jag garanterat att läsa på om kameran och dess funktioner och vilja lära mig så mycket som möjligt. Jag är även sugen på att kanske gå en fotokurs i framtiden. Det jag riktigt vet är ifall den kameran som Ingela har duger bra åt mig eller om jag senare kommer att vilja ha en med mer funktioner och bättre kvaliteér.

Är nog bäst att läsa på lite mer innan jag bestämmer mig. Är inne på en Nikon D5000. Tanken är att jag ska vänta så att man kanske kan komma över nåt kap under mellandagsrean när det brukar vara bra priser på elektronik. Men gud så tråkigt att inte ha den nya kameran över julen :/

En nikon D5000


Dop

2010-09-04 17:49:25 Kategori:
(1) Kommentarer

Nellies dop var supermysigt och jättetrevligt! Nu heter hon officiellt Nellie Maria Söderholm

Alla samlade. Familjen och faddrarna =)

Familjen

Huvudpersonen

På dopklänningen har vi broderat in namn och dopdatum på de som haft den.
Jag, mina bröder, kusin Daniel och mina tjejer har haft den

Fin dopklänning!

Ombytt. Dags för kalasande =)

Skulle knäppa kort på kusinerna tillsammans men det var svårt eftersom Nellie hela tiden vill ge Isac tjuvnyp :o)

Tuva fick sätta sig mellan. Alla kusinerna tillsammans =)

Men även Tuva tröttnade på tjuvnypen ganska fort

Skam den som ger sig. Sötnosar!! =))


Skämmare

2010-09-03 22:10:58 Kategori:
(0) Kommentarer
För ett tag sen fick jag ett mail från campadre.se. Jag är medlem där. En sida där man kan köpa vissa utvalda märkesvaror för en billig peng. Jag har tyckt att det är roligt att kika på dessa relativ billiga grejor. Men döm om min förvåning när jag idag får ett mail där det står: Tack för din beställning. QUE?!!! Där står det att jag har gjort en beställning på 847 kr. NO WAY! Nu jävlar.
Jag skickar ett riktigt elakt mail om att de ska ta bort den där beställningen och genast avregga mig som kund hos dem. Detta är skandal!!!! Åh så arg. Det är ju precis sånt här man är rädd för när det gäller internet.

Pratade med mamma nyss och berättade om det skandalösa företaget.

Mamma berättar att Erik just suttit vid hennes dator och gjort den beställningen. Efter att han skickat in den såg de att jag visst var inloggad sen jag varit där hemma vid nåt tidigare tillfälle och inte loggat ut....Ooooppps! Snacka om skämmare...Fy på mej!

Syskonkärlek

2010-09-03 19:27:36 Kategori:
(1) Kommentarer
Jag tycker lite synd om båda mina barn idag även om det är ganska charmigt hur de håller på. Nellie avgudar sin storasyster. Varje gång Tuva rör sig, pratar, skrattar eller skriker så brister Nellie ut i glädjetjut och hjärtliga skratt. Och om hon har sådan tur att Tuva pratar med henne blir hon så till sig så hon inte riktigt vet vart hon ska ta vägen. Oc hdet händer tyvärr inte allt för ofta. Tuva däremot tycker att lillasyster är ganska dryg och i vägen. Allra helst ignorerar hon henne helt.

Idag plockade jag fram gåstolen till Nellie och inte helt oväntat började hon direkt styra efter Tuva. Tuva som genast fattade galoppen hoppade upp i soffan och satte sig bakom bordet så att Nellie inte skulle kunna köra nära. Tuva satt sen och tittade på film medans Nellie stod parkerad så nära som möjligt och insöp varje förändring i syrrans ansiktsuttryck. Hon nästan trilladre av pinn när Tuva skrattade, snacka om den totala lyckan :)
Stackars liten som inte får den uppmärksamhet hon vill ha. Och stackars storasyster som inte får det utrymme hon vill ha :P Vilket dilemma! :)

Kärlek

2010-09-02 23:08:58 Kategori:
(0) Kommentarer
Hur kan man älska någon så fullständigt som man älskar sina barn?Aaaawwww!

Shutter Island

2010-09-01 22:40:17 Kategori:
(1) Kommentarer


Har precis tittat färdigt på Shutter Island. I början av filmen då jag vanligtvis skulle ha varit rädd. När han sprang runt i mörka gångar och jag bara väntade på att nån skulle hoppa fram så att jag skulle hoppa till och det skulle kännas som om hjärtat stannat en stund. Just då var känslan av att gå upp och skydda mina små underbara barn störst. Jag kunde inte riktigt förstå vad jag förut har varit rädd för under skräckfilmer, vet inte om den här går in i den kategorin, men filmer med läskiga perioder i. Är man rädd för att samma sak ska hända en själv eller är man rädd för ljudet och känslan av att vara rädd? Jag kom verkligen till insikt med vad som är viktigast i mitt liv. Mina fina, underbara tjejer =) Hur sen filmen avslutades var så jobbigt för mitt redan moderskänsliga hjärta så jag tror att jag måste slå på ett avsnitt av nån lättvindig komedi serie t.ex 2½ men eller vänner så att jag kan känna mig lite lättare om hjärtat. Sen ska jag bära över Tuvisen i min säng och så ska jag och tjejerna gosa ner oss i våran säng allihop! Filmen var i alla fall superbra och Leo var som vanligt helt suverän!


Remember me

2010-09-01 08:30:24 Kategori:
(0) Kommentarer
Filmen Remember me var by the way riktigt bra! Se den. Nog för att jag är en sucker för Twilight filmerna, men Robert Pattinson är faktiskt en riktigt bra skådis.
En saftig kärlekshistoria med lite utav varje. Bästa filmen jag har sett på länge!

Svulla

2010-09-01 08:28:01 Kategori:
(1) Kommentarer

Nu på morgonen bestämde jag mig för att ta tjuren vid hornen och väga mig. Dags att se hur mycket allt svullande har förstört mina tidigare ansträngningar. Man måste ju veta ungefär hur hårt man måste köra igång sen tänkte jag. På Kreta svullade vi buffé som aldrig förr. Drack läsk moch åt en massa godis. Sen jag kom hem har jag ätit godis och kakor varje dag *hrmf* Med händerna för ögonen ställde jag mig på domaren av glas....och döm om min förvåning när jag ser att jag gått mer 0,5 kg. Slutsats: Godis, läsk, pizza, kakor och annat skräp är bra för mig! Wohoooo!


RSS 2.0