Ovan

2010-05-29 15:48:42 Kategori:
(0) Kommentarer

Tuva är hos sin farmor och farfar och Fredrik och Snellie vilar. Jag är så ovan med att ha så lugnt och ingenting att göra så att jag inte vet vad jag ska göra med tiden. Annars har jag tusen saker på schemat samtidigt som jag ska passa en 4 åring som är i nån sorts trotsålder och ta hand om bebisen (som inte är särskillt jobbigt) Nu när jag har tiden så har jag ingenting som jag behöver göra....konstig känsla. Jag saknar faktiskt ståhejjet.


Igår bakade jag till Fredriks födelsedag nästa vecka. När jag hade fyllt sockerkaksformen med mjukpepparkakssmet och det var lite kvar på kanterna i skålen, dreglade jag nästan. Vet du ens hur gått det är med sån smet??? Det vet jag, och inte fick jag smaka. Istället fick jag titta på när Tuva slurkade i sig allt. Och som hon smackade.

Jag börjar längta efter att få tugga på nånting. Det är ju ingenting i den här dieten som är tuggbart och det börjar kännas lite nu. Men det går relativt smärtfritt än så länge. Vågen visade minus 3 hg imorse igen. Hejja. Jag har börjat känna av hungerkänsla senaste dagarna och det är ju lite jobbigt. Börjar jag att bli hungrig så blir det nog svårare att stå emot. Madde och jag har bokat in en luchdate på Flanörcaféet den dagen jag får börja äta. Då jäklar blir det en kyckling och baconsallad med mangorajja dressing *dregel* Jag ska försöka köra lite GI tänk när det här är klart. Kanske äta mycket sallad och kött och endast väldigt lite kolhydrater om det är grillning. Och så gott det går vid vanliga maträtter också. Så hoppas jag att jag kanske vågar mig ut i bikini i sommar. Det känns värst med Kreta resan *dödsångest* Tänk om alla runt omkring börjar kräkas för att jag är så äcklig?!?


Tjurigt värre

2010-05-28 08:30:06 Kategori:
(0) Kommentarer
Jag känner mig så himla lätt tjurig nu. Det kan bero på så himla många anledningar så jag vet inte vilken det är. För det första så är Tuva som hon aldrig förut har varit. Det är bråk om allt!!Till och med på nätterna grinar och skriker hon. Då drömmer hon och pratar/skriker i sömnen. "Jag vill gunga!!" osv. Så jag har inte en bebis som håller mig vaken. Jag har en 4 åring som gör det i stället. Tur att Nellie är hur snäll som helst. Sen kan det ju bero på bantningen. Även om det inte känns så eftersom att jag inte tycker att den är jobbig. Jag har inga problem med den alls, men det kan ju kanske påverka ändå. Vem vet....? Det kan ju även bero på spiralen. Vilket jag ber till gudarna för att det inte är. För jag vill verkligen kunna ha den i. Jag har sett fram emot 5 år utan att bry sig. Det är Fredde som får ut mest för mitt humör och när jag är som argast så tycker jag självklart att allt måste vara hans fel. Men det är nog kanske lite långsökt. Vanligtvis så bara skiter jag i att göra det som han inte hjälper till med. Men t.ex så blir jag arg när jag får plocka undan efter honom och Tuva när de har ätit. Jag äter ju nte ens själv nu, och dessutom vill jag helst slippa känna matlukten så nära så jag slipper bli frestad. Jag vill gärna ha en stund på kvällen (de dagar när Tuva inte har gått på dagis och jag hunnit med det ändå) för att ta en timmes promenad och få lite tid för mig själv och mortion för viktminskingen. Men då drar han och tränar istället. Han som är smalare och mer vältränad än nånsin medan jag är fetare än nånsin. Här om dagen fick jag dessutom skriva deras handlingslista och åka och handla maten för att han aldrig tog tag i det. Jag kan ju inte låte Tuva svälta, hade det gällt honom hade han minsann fått skylla sig själv.  Nä nu ska han vara hemma i helgen, då ska vi ta ett snack så att han bättrar sig och så att jag blir snäll!!

Bantingen går fortfarande bra. Jag tycker att milkshakesen fortfarande är goda och jag har inga större problem att hålla mig från annat än så länge. Igår morse hade det gått exakt en vecka och vågen visade 2,3 kg:s minskning, medans måttbandset visade minus 2cm i midjan och minus 1 cm runt höfter, byst och lår. Det är inte så mycket som för de flesta andra som håller på med det här. Men tjejen jag köper av sa att om man går ner sakta så brukar det vara mer hållbart. Men eftersom jag var lite besviken med resultatet vägde jag mig imorse igen och hade gått ner 3hg till.Så jag får kanske vara nöjd ändå. Det är ju ändå 2 veckor kvar. Igår och inatt var första gången som jag kände mig hungrig iaf. Man kan hoppas att det är pga att fettförbränningen har kommit igång ordentligt! =))

Effektivitet

2010-05-26 18:25:17 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag har jag varit såå effektiv. Jag lämnade Tuva på dagis. Drog vidare och lämnade tvätt hos Madde (som hon fick tvätta åt mig, stackarn), åkte till revisorn och fixade med papper. Tog en sväng förbi babyproffsen och handlade lite, åkte och köpte fler camebridge milkshakes. Åkte hem och tog en timmes promenad. Hämtade Tuva på dagis och så åkte vi och hälsade på Erika, David, Torro, Tiger och magen. Det var så roligt att träffa Erika. Det va så himla länge sen. Hoppas det kan bli lite mer nu i framtiden! Ska bli spännande med deras bebis, jag känne rmig som släkt med den fast Niklas och hon har gått ifrån varandra =) Sen när jag kom hem så ringde jag Ving (som jag tänkt göra hur länge som helst). Jag var beredd på att klaga på dom men det visade sig att vi visst fick byta till den billigare resan. Så nu var våran resa vips 4000kr billigare. Och dessutom sa hon åt mig att hålla lite koll för det såg ut som den förmodligen skulle kunna bli lite billigare igen och då fick vi byta igen. Nu kommer Madde, Adde och Isac. Vilken perfekt dag!

Besvikelse

2010-05-25 21:44:21 Kategori:
(0) Kommentarer
Imorse klev jag på vågen igen. Med andan i halsen ser jag att jag bara gått ner 1,5 kg. Alltså det jag gick ner den första dagen. Allvarligt!? Hade jag hållt på med nånting som jag tyckte var jobbigt hade jag gett upp direkt. Men jag ser nästan fram emot när det är dags att ta en milkshake. Undra vad man ska ta för smak nu då *tänker*......mmmmmums. Hitills har det varit 2 saker som jag har blivit riktigt frestad av. Det var kanelbullar som låg i mammas frys och färska T-kakor som Tuva åt. Annars är det lugnt än så länge. Imorgon tar jag de sista 3 för den 1:a veckan. Men jag ska defenitivt fortsätta så jag ska ner och köpa för en vecka till i morgon. Viktminskningen måste ju sätta igång nån gång, och så länge så milkshakar jag på =))

Dagens I-lands problem

2010-05-25 14:01:38 Kategori:
(0) Kommentarer
Jag har köpt en massa tunikor eftersom jag tyckte att det var en superbra idé nu när jag känner mig så tjock. Göm allt under stora tält bara. Vad jag inte tänkte på är att dessa tält oftast behöver strykas efter tvättning. Jag hatar att stryka. Oftast låter jag bli och är skrynklig i stället. Och alltid försöker jag tvätta "strykkläderna" mer sällan än andra. Man får lukta lite så det inte luktar svett och spana efter eventuella fläckar, annars är det bara att hänga in i garderoben igen. Men vad jag inte hade tänkt på nu är att det är lite svårare när man har en liten bebis som kräks på kläderna. Och dessutom har min kropp börjat producera svett nu efter den här graviditeten. Svett är väl himla onödigt kan jag tycka. Idag när Nellie hade somnat tänkte jag ta tag i den stora högen av nytvättade, skrynkliga tunikor när jag inte hittar strykbrädan....what?!?! Vart är den? Nog för att vi håller på att göra om i tvättstugan och det är kaos här hemma, men nånstans måste den ju vara. En sak är iaf solklar. När den hittas kommer den att få stå uppställd och redo för användning så jag kan gömma mig i tälten!

Solhjulsloppet

2010-05-24 18:51:09 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag var det soligt när vi vaknade. Vi kastade på oss trekvartsbyxor och tunikor och ringde Boje så att vi skulle få följa med ut till stugan för lite sol och bad. Men tyvärr blåste det superkallt så trekvartsbyxorna åkte av och på med långbyxor. Men sen väl ute i stugan satt jag i solen och stekte i bikini och det känns som jag bränt mig idag =) Vilken härlig känsla! Det var länge sen.


Sen for vi hem för att Tuva skulle delta i Solhjulsloppet som de har varje år på hennes dagis. Hon fick en gul väst och en nummerlapp. De var så söta alla små parvlar när de sprang runt i sina springkläder =) Ohej va det gick när de sprang. Jag tror inte jag skulle ha orkat runt den där banan själv faktiskt. Jag nöjer mig med promenader jag =) Tuvas bästis Booniysa trillade av gungan förra veckan och bröt nyckelbenet och Tuva har tjatat om det sen dess. Hon har längtat sååå efter henne. Och idag dök hon upp och tittade på loppet. Vilken lycka det var för tjejerna att träffas =))

 

 

 

 


Klipp klipp

2010-05-23 21:25:07 Kategori:
(4) Kommentarer
Nu har jag tröttnat. Nu vill jag börja jobba lite igen. Har börjat med ett salongsbygge i min tvättstuga nu. Den kommer att vara minimal och inte särskillt exklusiv men den kommer att göra mig lite lyckligare. Tanken är att jag ska kunna klippa lite familj och kompisar och de som känner sig intresserade att komma till mitt lilla krypin (vilket jag inte räknar med så många) När jag har det hemma har jag möjlighet att styra det lite som jag vill och som det funkar med barnen och Fredriks jobb. Den blir förhoppnisgsvis klar till sommaren. Ska bli roligt!

Helg

2010-05-23 21:21:43 Kategori:
(0) Kommentarer

Vilken helg! Tuva, sNellie och jag åkte ut till Gräsbäcken på fredag efetrmiddagen. Jag var rädd att det skulle bli jobbigt att inte få gotta på mammas mat och äta en massa skräp som jag annars alltid gör där. Men det var inga problem. Lördagen var hur härlig som helst med strålande sol. Tuva och Boje invigde deras nya pool men mamma kom aldrigh i =) Jag fick inte bada för att jag nyss satt i spiralen.

Söndagen vaknade vi till regn. Vi åkte hem tidigt för att hämta upp Fredrik och åkte till Järnvägsmuseet. Det var en massa jippon där med Mora Träsk som uppträdde bland annat. Hästen Berta från Hemlingby skulle vara där men hade gått hem när vi kom. Då blev Tuva ledsen. Det spöregnade hela tiden så trots regnkläder gav vi upp ganska fort. Men det var mysigt ändå.


Nu är jag inne på 4:e dagen med sopporna. De första 3 sägs vara jobbigast men än lider jag inte. Jag hade inte trott i förväg att man kunde vara så mätt av så lite. Jag blir hungrig strax innan jag ska ta en ny soppa men emellan är jag inte hungrig alls. Jag står mig ca 5 timmar på en soppa. Och helt ärligt så känns det ganska najs att slurka 3 milkshakes om dagen =) Får se om jag tycker det om några dagar också eller om jag är superless då =)


Camebridge

2010-05-21 09:44:27 Kategori:
(1) Kommentarer
Då var första dagen avklarad med Camebridge "sopporna". Det står i informationsbladen att de första 3 dagarna ska vara jobbigast. Än så länge har jag inte kännt av det. Hitills känns det inge jobbigt alls. Mitt största problem är att jag är så kinkig med mat. Jag önskar ofta att jag skulle kunna ta nåt sort piller i stället för att äta, tänk va det skulle spara tid. Och att slippa laga maten, oh du sköna tanke! Och det är ju precis vad jag slipper nu. Det tar ca 5 min att både blanda och äta en sån här =) Men tyvärr så tycker jag nog inte om särskillt många smaker skulle jag tro. Jag har nu provat vanilj, banan, jordgubb och kakao. I förväg hade jag nog gissat att jordgubben skulle vara godast av de 4 men den har varit äckligast. Fast det är ingen av de här 4 som är äckliga egentligen. Bara lite mastiga och söta. Kakaon som jag åt nyss var klart bäst. Det var som att dricka ett glas med Oboy. Vaniljen var som att dricka en liter vaniljmilkshake. Det kanske inte lät så tokigt det heller ;) Det finns 3 varma soppor också. Kyckling, grönsaker och svamp. Jag är nästan säker på att jag inte kommer att tycka om dem. Det gör ingenting för man får blanda som man vill, men ska man äta i 3 veckor vill man ju gärna ha så många tt välja på som möjligt. Men man ska aldrig säga aldrig. De kanske är de godaste =) De sista smaken jag inte har provat är kakako/mint, låter så där...  Vågen visade iaf 1kg mindre i morse än igår morse. Hejja hejja. Stadig nergång vill jag se. Bort med dallret! Synd bara på hängtuttarna, det hjälper inte att banta bort dem. Antingen får man leva med taxöron som man rullar in i BH:n eller så blir det till att lägga sig på operationsbordet. Och vad är väl det för idé när man känner att resten av kroppen är äcklig?!? Då blir nog helhetsresultatet ganska groteskt. Haha



Imorse badade jag Nellie. Hon har hatat att bada ända sedan hon föddes och jag har tyckt att det varit så tråkigt. Tuva älskade att bada ändå från första stund. Men nu när hon har lagt på sig lite mer hull(eller vad man nu ska kalla det, lite mer vikt kanske) så verkade hon för första gången njuta av att bada. =) Härligt. Men som ni ser på bilden så kan ingen anklaga henne för att ha grova armar =)) Inte ben heller för den delen.

Olika faser

2010-05-20 17:14:00 Kategori:
(1) Kommentarer
Man kommer i olika faser i livet hela tiden. Nellie te.x är i en fas där hon utvecklas och växer superfort. Hon är helt fantastisk! Hon bara skrattar och är hur enkel som helst hela tiden. Hon sover hela nätterna och på dagarna om jag ska göra nånting behöver jag bara lägga henne i vagnen med snutten över ansiktet så somnar hon direkt :) Världens enklaste bebis!
Tuva däremot har aldrig varit så jobbig som hon är nu. Det är kanske jättehemskt av mig att säga, mammor får väl inte klaga på sina barn. Men det är mer ett konstaterande. Hon har varit så go och glad jämt att jag börjar undra om nån har bytt ut henne. Hon bråkar och skriker om ALLT! T.ex så skrek och bråkade hon om att få ha mössa på väg hem från dagis idag att det slutade med att hon gick hem i mössa, t-shirt och leggins. 23 grader i skuggan. Just nu skriker och grinar hon för att Fredde åkte iväg och handlade, fast när han försökte få henne att följa med och då bråkade hon lika mycket för att hon inte ville följa. Nu skriker hon om att hon ville följa. Så här håller det på hela dagarna. Jag blir helt slut! För att inte tala om döv. Är det för att hon fått syskon eller är det bara en fas? Säg att det går över.....gode gud låt det bli bättre!!

Camebridge har gått bra hitills idag. Imorse när jag vaknade var jag superhungrig. När jag skulle blanda till en vaniljmilkshake höll jag på att svimma när jag insåg att det blandades med endast 2,5dl vatten. Hur skulle jag kunna bli mätt på det......men det blev jag. Jag stog mig på det från 8.30 till 14 utan problem. Nu är klockan 17 och nu kurrar magen och känns tom. Jag har inte varit nå mer sugen på att äta än det vanliga godissuget. Jag gissar att det är nu på kvällen det kommer bli jobbigt.

Nu ska jag gå och låsa in mig på toan och duscha minst en timme så jag slipper höra Tuvas grin och skrik en stund innan Fredde åker och jobbar. Ge mig styrka

Bit ihop eller bryt ihop

2010-05-19 21:14:52 Kategori:
(1) Kommentarer
Nu är det allvar. Jag bröt ihop i duschen igår. Jag känner mig verkligen inte fin i kroppen och ångesten inför badsäsongen är enorm. Det spelar ingen roll hur många det är som försöker trösta med att jag nyss fått barn eller att det inte är så illa som jag får det att låta. Jag känner så! Och det är inte alls roligt. Så imorn börjar jag med Camebridge kuren. Det är en viktminskingsmetod där man äter milkshakes och soppor istället för all mat. Kroppen rensas på allt socker och kolhydrater. Man får i sig den dagliga dos av mineraler, näringsämnen och vitaminer som man behöver. Och när kolhydraterna rensats ur kroppen börjar kroppen bränna överflödigt fett. Man dricker en soppa/milkshake tre ggr om dagen, frukost, lunch middag. Kaffe, the (utan mjölk) och vatten är också tillåtet. Eftersom jag vet flera som det här har funkat på så tänker jag nu göra ett försök på 3 veckor. Det kommer garanterat att vara superjobbigt men det är jobbigt att känna sig äcklig också. Håll tummarna för mig nu!!


Idag var Madde och Isac här. Vi gick en timmes promenad, shoppade kläder på internet och mös med bebisarna. Sånt som vi mamma lediga gör =) Och det var precis hur mysigt som helst!! Jag är så glad att jag har Madde!!


Bejbis

2010-05-18 17:59:19 Kategori:
(0) Kommentarer
Min fina söta bejbis är sjuk igen =(( Hon är så snorig så att hon knappt kan andas. Hon har slem i hela halsen så hon kräks hela tiden. Och så är hon jättevarm trots att hon bara har en temp på 37,4. Hennes ögon är svällda och det är alldeles rött runt om dem. Stackars!!! Jag börjar nästan gråta när jag hör henne snörvla. Hon är så tapper fast hon är så liten.

Sommaren är här!

2010-05-18 17:56:11 Kategori:
(1) Kommentarer
Idag var jag till barnmorskan och satte in en spiral. Jag hade blivit lite uppskrämd innan att det skulle göra så himla ont, men det kändes faktiskt inte. Nu är det bara att hoppas att jag inte råkar ut för nån av biverkningarna som man kan få. Man kan få humörsvängningar, bli trött, få klåda, ha konstant mens, tappa sexlusten och en massa annat tok. Men om jag slipper det så räcker den i 5 år. Kan du förstå hur härligt det skulle vara. Ut med de gamla hemska kondomerna, jag vill aldrig se dem mer. Och helst vill jag slippa ta ett piller om dagen också. Det är många dagar på 5 år....
Anne-Maj var lika fantastisk som vanligt. Jag ska sätta in en ros i tidningen åt henne nu har jag tänkt. Hon kramar om mig så hjärtligt när jag kommer och är bara sååå härlig!
På vägen hem gick jag förbi fängelset, och dra mig baklänges, liljekonvaljerna hade börjat slå ut. Myyyysss! Jag älskar sommaren!!


Lureneri

2010-05-17 23:28:39 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag tog jag mig för att ringa till Ving. Vi bokade en resa till Kreta i början av januari, vi ska åka 19 augisti. När jag bokade resan var ju inte Nellie född så vi kunde inte sätta in hennes personnummer och namn. Så idag skulle jag fixa det. Då fick vi se att våran resa var 5000kr billigare på totalkostnaden....WHAT?!! Samma dag, samma flyg men med havsutsikt (vi har bokat utsikt mot gata eller berg...låter inte direkt lika trevligt) Jag började genast att försöka fixa så att vi kunde byta till den billigare varianten. Vi har betalat 170kr per person för att ha av/ombokningsskydd, som det så fint heter. Men det gällde såklart inte på rabatterade resor. Men nu har vi bokat om resan. Och fast vi förlorar handpenningen som vi redan betalt så blir resan 500kr billigare och då får vi balkong med havsutsikt. Jag blir bara så tjurig över fem fucking tusen kronor som vi kunde ha haft till annat!!!

Dolt nummer

2010-05-17 15:32:43 Kategori:
(0) Kommentarer
Det borde vara förbjudet att ringa ifrån dolt nummer tycker jag. Inatt vid 00.30 ringde visst min mobil. Jag sov, som en stock. Såg det inte föränn i morse. Och såklart var det från ett dolt nummer så jag har ingen aning om vem det kan ha varit. Den enda som brukar ringa den tiden på dygnet är Erik när han är full och jag tvivlar på att man kan ringa dolt nummer från Frankrike. Snacka om att jag blev nyfiken i en strut nu....

Knutte 5 år

2010-05-16 21:04:59 Kategori:
(1) Kommentarer


Grattis Knutte 5 år!! När Knutte föddes var det en enorm lycka för mig. Han var första barnet i kompis gänget och äntligen fick jag snusa lite bebis. Vi bodde grannar också så vi umgicks så mycket så att han kändes som min egen. Vi fick träna lite på honom innan vi fick barn själva =) Och idag är han 5 år. Tänk va gamla vi måste ha blivit utan att förstå det själva. Solen sken upp precis tills vi kom dit och det blev supervarmt och skönt på altanen. Knutte hade fått en jättestudsmatta i present och alla barnen hoppade som dårar =)) Jag funderar starkt på att köpa en sådan i present till Tuva. Trots att jag gnällt på att det står en sån där på var och varannan gräsmatta. Men det är superbra att träna balans och att motionera på. Och eftersom Tuva är ganska lat så kan ju det vara perfekt. Det krävs dock lite övertalning hos Fredde. Han är inte särskillt sugen på att ha en sån där på gräsmattan. Men det kanske överväger kaninen som hon önskar sig =)



Grillning

2010-05-16 13:24:28 Kategori:
(0) Kommentarer


Vilken fantastisk dag gårdagen var! Supersommarvärme så där i mitten av maj. Min mamma fyllde 50 år också. GRATTIS mamma!! Hon är i Tunisien och de hade dåligt väder igår när vi hade så fint. Trist för dem.
Det kom över en flicka från gården och lekte med Tuva på dagen. Det är första gången Tuva har en kompis hemma utan föräldrar. Mysigt! Det är enklare att ta hand om barn i deras ålder när de är 2 för då har de varandra att leka med. På kvällen drog vi ut till Mickans stuga i Furuvik för att grilla. Det var hur härligt som helst. Tyvärr var det ganska kallt. Tuva var vaken ändå till elva innan hon slockande som en död i Annas famn =)

Nu bär det av på Knuttes 5 års kalas. Tänk att han redan är 5 år. Känns inte som det är så länge sen han föddes. LillKutten =))

Baby Knutte =)


En sån där dag

2010-05-15 09:31:11 Kategori:
(0) Kommentarer
Igår var en sån där dag då Tuva lyckades ställa till det precis hela dagen. Och på sånna sätt så att man inte kunde skälla på henne för det var inte meningen. Hon skulle bygga pärlplatta till Freddes mamma som vi skulle fira för att hon fyllt 50 år på kvällen. När den precis var klar tappade hon ut alla pärlorna på golvet. *suck* När jag skulle ta rätt på det gick hon fram till Nellie och gullade med henne, fast hon sov. Gissa om hon väckte henne? Det gjorde hon föressten alla gånger hon sov igår. Medans jag skulle söva Nellie igen tog hon fram lera så det vara bara att dammsuga igen när Nellie somnat. Och så där fortsatte det. När vi handlade på Ica Maxi skulle hon vara duktig och hämta varor men kom bara med saker som vi inte skulle ha och så skulle hon hjälpa till att köra vagnen som hon körde in i hyllorna *suck* Väl på kalaset tog det ca 10 min innan hon ramlade i en lerpöl så vi fick klä av henne i bara trosorna för att tvätta kläderna. Hon sa "Förlåt mamma. Det va inte meningen" med bedjande röst minst 100 gånger igår. Det var en sån dag bara....

Syskon

2010-05-13 17:54:51 Kategori:
(1) Kommentarer





Äntligen har Tuva börjat intressera sig för Nellie! Imorse frågade hon till och med om hon fick hålla henne =)) Hon går förbi och pussar henne och klappar henne på kinderna lite då och då. Hon sitter och pratar med henne och sjunger för henne. Och idag har hon presenterat hela Bamse gänget i babygymmet för henne =) Äntligen känns det som det ligger lite syskonkärlek i luften!!


Yrväder

2010-05-13 12:53:52 Kategori:
(0) Kommentarer
Jag har försökt städa här hemma, nu igen. Men det är som sagt inte så lätt när man har 2 barn att ta hand om. Ett yrväder som drar fram allt som man har lagt på plats och en bejbis som tröttnar på att sitta själv efter 5 min och vill vara med. Men de är ju för goa, ändå =))  Vad gör väl lite skit i hörnen då?!?

Jag insåg nu när jag har sånna problem att bara städa lite att jag kanske måste börja fundera på bakning inför 4 års kalas i slutet av Juni. Redan nu. Om jag ska hinna med det. Problemet är bara hur jag ska klara av att inte äta upp alla kakorna innan kalaset. Och sen har jag lite ångest för det här med 4 års presenten. Jag vet inte alls vad hon ska få. Och dessutom så har ju vi inte handlat presenter åt henne tidigare år eftersom jag tycker att hon får för mycket grejer ändå. Men nu känns det som att hon är så stor så hon kommer fundera om hon inte får nåt av mamma och pappa. I julas såg jag ett piano med mickstativ på nere på BR som hon tycket var jätterolig. Problemet är bara att det börjar bli så trångt inne på hennes rum av alla stora grejer. Men den kanske inte finns kvar heller. Hon själv vill bara ha en hund eller en kanin...det kommer hon då rakt inte att få!

2 månader

2010-05-12 15:16:27 Kategori:
(2) Kommentarer
Idag är Nellie 2 månader gammal. Fina fina, glada Nellie!!

Idag var vi till Bvc och vägde henne. Hon hade gått upp nästan 600 gram på en vecka!! Jippie!! Lite skillnad mot förra vägningen då hon hade gått upp 30 gram på 3 veckor. Men hon kräks fortfarande. Och nu är det ju stängt imorn på HC och på fredag skulle våran Bvc tant vara ledig. Så hon har skrivit in i Nellies journal att vi ska få komma in till en doktor direkt om vi ringer till sjukvårdsrådgivningen. Hoppas att vi inte behöver det.

I övrigt är min bejbis världens gladaste och goaste bebis. Hon skrattar precis hela tiden. Det är inte många gånger om dagen som hon gråter. Jag blir så lycklig av att titta på henne!!!

Utflykt

2010-05-11 23:09:55 Kategori:
(0) Kommentarer

Idag åkte vi på utflykt med svenska kyrkan. Alla öppna förskolor hade blivit inbjudna till Källviks gård som ligger ute vid Hillsjöstrand. Det finns ett traktormuseum där. Mickan, Wilma, jag och tjejerna åkte ut dit. Solens strålade och det blåste inte alls som inne i stan. Det var superhärligt. De hade dukat upp med massor av fika, vi hade sångstund, mös i solen och så fick barnen klättra hur mycket de ville på traktorerna.Det var hur lyckat som helst!!


Sedan blev jag en sån mamma som jag kanske har (inser jag efter idag) varit alldeles för snabb att döma ut tidigare. En sån som inte har nån koll på sina barn. Vi var inne på Flanör. Anna hade utökat våran lilla grupp. Jag skulle prova ett par byxor inne på Vila samtidigt som jag hade Sparven hängandes på magen i bärselen. Tuva sprang vind för våg utnför och ville hänga på Mickan som hade gått till Gina. Anna och jag skulle stå i kö på Vila, de andra var inne på Gina. Oj va förvirrad jag var.....Huvet ner och fötterna upp. När vi väl kom in på Gina skulle Mickan prova kläder. Anna höll i en kinkig Wilma. Jag svarade i telefonen medans jag matade Sparven med flaska i vagnen. Samtidigt som Tuva sprang in till provhytterna och öppnade alla skynken till de som provade kläder....hoppsan...jag var så förvirrad så jag knappt minns det. Nä jag ska nog fundera både en och två gånger innan jag går på stan med två(tre) trötta barn igen.....

Inatt när jag bytte blöja på Sparven insåg jag att hon hade blivit lite större. Hon har nästan lår nu =) Inte bara skelett. Åh så glad jag blev. Och idag så märker både Fredde och jag att vi inte kan spänna blöjan lika hårt som innan. Men tyvärr så varade inte glädjen så länge för nu på kvällen har hon kräks upp varenda ml som hon fått i sig. Fy vilken orolig och lång natt det kommer att vara. Tur att vi ska iväg till Bvc i morn. Så jag kan få lite expertård. Och helst lite lugnande ord.


Linnea har varit här och hållit oss sällis ikväll och vi har haft det underbart mysigt. Tuva bäddade ner henne och Sparven för nattning i köket =))


Avundsjuka

2010-05-10 23:24:15 Kategori:
(1) Kommentarer
Nu har jag fått smaka på riktig avundsjuka från Tuvas sida gentemot Nellie. Fredde har varit ledig i en vecka nu och då har Tuva vant sig vid att det alltid är nån som kunde hjälpa henne med diverse så fort hon ville det. Och ännu mer nu sen Nellie fick börja med ersättning. Då kan ju jag hjälpa henne medans Fredde matar Nellie. Tidiagre har hon såklart alltid velat ha hjälp av mig när jag suttit och ammat.

Tuva somnade på soffan ikväll. Och vaknade av en mardröm. Hon var hysterisk och började sparka och slå emot Nellie och skrek att hon inte tyckte om henne och att hon skulle "gå bort". Usch, det var så hemskt. Jag tyckte att det var lika jobbigt att hon sa att hon inte tyckte om Nellie som det var att se henne så ledsen och panikslagen. Hon sparkade och skrek mot oss i säkert 30 min innan hon kunde gå med på att vi skulle gå upp till sovrummet.

Då började nästa fight. Nellie fick inte följa med upp. Nellie var såklart hungrig också annars hade hon säkert kunnat ligga i babygymmet nere tills Tuva somnat men inte skulle ju Tuva kunna somna om Nellie låg där nere och skrek heller. Tuva blev ännu mer hysterisk av att jag skulle mata henne. Hon tjatade att hon inte tyckte om henne. =((( Ååååhhh  Det slutade med att hon insåg att Nellie skulle vara kvar och då började hon gråta efter Fredrik och gjorde det i ca 2 timmar innan hon somnade.

Hon vaknade några timmar senare. Då hade jag fått Nellie att sova i sin säng. Då började Tuva fråga vart Nellie var och om inte hon kunde sova brevid henne. Hon pratade om Nellie ooch hyssjade mig så att inte Nellie skulle vakna. Det är nästan så jag tror att hon hade dåligt samvete över hur hon bettet sig, men samtidigt så tvivlar jag på att hon minns det eftersom hon var i stort sett sovande under hela utbrottet.

Det var i alla fall jobbigt för mig! Punkt slut!

Mami

2010-05-10 09:13:00 Kategori:
(0) Kommentarer
Ända sedan jag blev sjukskriven i slutet av oktober förra året så har det första som hänt mig på morgonen varit att mamma har ringt och frågat hur det är med mig. Sen har vi pratat en stund. Sen brukar hon ringa runt lunch och kolla läget och på kvällen pratar vi också en lång sväng. Jag har vant mig vid dessa samtal och när jag blev piggare så fortsatte hon att ringa för att fråga hur det är med barnen, kolla läget om jag fått sova nåt på natten osv. Fredde tycker att det är sjukligt hur mycket vi pratar med varandra. Vi kan te.x prata i telefon i en timme fast jag nyss kommit hem ifrån stugan där vi spenderat en hel helg. Men oftast så handlar det inte om vad vi säger, utan det är mer att vi "umgås". Fast på telefon =) Nu åkte mamma till Tunisien igår och det där telefonsamtalet som inte kom i morse gjorde att jag känner mig ensam =( Känns som det här kan bli en lång vecka.

Nu ska jag packa ihop barnen och åka hem till Madde som jag inte har träffat sen sista april. Henne är jag också beroende utav. Man måste bara få sin Madde tid. Annars går det inte =)

Städdag

2010-05-09 23:29:54 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag var det städdag här på gården. Alla andra städdagar när vi har bott här har jag skickat ut Fredde för att uppfylla våran del av städningen. Själv har jag gömt mig. Jag har haft ångest i en veckas tid nu över den här städdagen. Jag har funderat över hur jag skulle kunna komma undan. Men alla jag frågade om jag fick hälsa på skulle åka bort. Typiskt. Och Fredde skulle springa nåt jädra lopp. Det skulle inte funka att gömma sig heller eftersom Tuva bara kan vara vaken max 1 timme innan hon börjar tjata om att gå ut. Jaja, det var bara att ta tjuren vid hornen.

Klockan tio infann jag mig ute med krattan i högsta hugg medans Nellie sov i vagnen och Tuva var utrustad med en spade och en liten borste. Planen var att vara med i en timme innan det var dags för Fredde att åka till loppet, och då tänkte vi följa med som morasliskt stöd. Fast det egentligen bara handlade om att smita från städdagen. 

Tro det eller ej. Jag tyckte att det var riktigt skojigt. När tiden var inne för Fredde att sätta på sig nummerlappen och åka så hade jag inte alls hunnit med så mycket som jag hade tänkt så vi stannade hemma och fortsatte städa. De flesta grannar var ute och alla var glada och trevliga. Alla hjälptes åt med det mesta och skrattade och pratade. Tuva var superduktig (på riktigt, inte bara i en mors ögon) och skottade grus i skottkärror både hit och dit. Jag vet inte hur många gånger hon följde med och tömde skottkärror =) Hon vill nog bli städtant när hon blir stor.  Sen blev det korvätning i lokalen och efter det lekte alla barnen på gården tillsammans i lekparken. Och alla levde lyckliga hela dagen lång!

Lagom åt mig att jag har missat sånna trevliga tillfällen tidigare. LATMASK!!

Rörd till tårar

2010-05-08 20:36:43 Kategori:
(1) Kommentarer
Idag hade Tuvisen dansuppvisning som avslutning på sin danstermin. Det var på Estraden och de skulle visa upp alla de 3 danser som de lärt sig under terminen. Det var helt fantastiskt att se. Jag kände redan innan deras grupp kom in på golvet hur tårarna lurade bakom ögonlocken. Och när hon dansade kämpade jag mitt allra mesta för att de inte skulle forsa ner för kinderna. Jag var så stolt och rörd =) Hon stor log världens collgate leende hela tiden. Den enda som gorde det =) De var såååå duktiga!! Och hon var hur fin som helst!! 

Jag blir så lätt rörd till tårar när jag blir stolt. Eller ibland bara ändå. Och konstigt nog kämpar jag emot varje gång. Varför ska jag behöva göra det? Det är som att jag skäms för att jag blir rörd. Fast jag vet att jag inte behöver. Mamma hade låtit tårarna forsa när Tuva dansade så jag vet vart jag fått det ifrån =) Jag vet att Erik är likadan han också. Det är väl klart att man ska visa utlopp för sina känslor, och att gråta av lycka är ju väldigt positivt. Ändå försökte jag smygtorka tårarna i ögonvrån idag. Nä nu får jag väl skärpa mig! Det är lika varje gång jag ser Ingela uppträda =)) Då får jag kämpa mot tårarna och så känns det som gåshuden på mina armar skulle kunna jämföras med en spikmatta =)

Vänner

2010-05-07 20:34:43 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag har jag haft en fantastisk dag med mina vänner. Jag känner mig så nöjd med livet just nu och jag kan inte annat än ana att det har med deras inflytande idag att göra =)
Anso, Linnea, Mickan och hennes Wilma och mina tjejer spenderade i stort sett hela dagen hemma hos Linnea. Som har världens härligaste hus med världens härligaste altan. Vi käkade lunch och sen satt vi ute på altanen och fikade och mööös hur länge som helst. Som vanligt så går tiden hur fort som helst när man sitter och pratar. Jag längtar så mycket tills Linneas bebis föds i sommar. Idag har vi fått skriva upp oss på hennes bettinglista där vi gissade datum när den föds och kön. Jag gissade på den 5:e Juli(de första två datumena jag ville ha var upptagna 30 juni och 6 Juli) och att det blir en kille. Lilla Wilma känns nästan som en ev mina tjejer nu också när vi träffas så mycket. Hon är hur go som helst och världens sötaste. Idag när alla tjejerna har hållit på med mina barn så blir jag så där löjligt lycklig som bara en mamma kan bli. Det är fantastiskt härligt att se dem mysa =))




Gotjejerna som är så bra kompisar trots ålderskillnaden =)


Anso och Tuva myser =)

Ursöta Wilma  <3

Jag passar på att mysa med Wilmisen

Mor och dotter =))



Tidigare i veckan åkte Nellie och jag ut till Sofie i Åsbo. Det är första gången jag tagit mig ut dit på alla år jag har kännt henne. Skandal!! Vi hade hur mysigt som helst och hon bjöd på supergod mat och en läskigt god kladdkaka som jag dreglar när jag tänker på nu! :P Tiden gick lika fort där ute och promenaden som från början var planen hanns inte ens med =) Men jag åker gärna ut dit snart igen. Hon väntar ju också en liten gobit! Det är ju så himla roligt att alla får bebisar nu! 

Tyvärr har jag ingen bild på varken Linneas eller Sofies gravida lekamen =( Hos Sofie glömdes kameran helt bort och Linnea lovade jag att inte visa upp. Nästa gång ska ni få se hur fina de är! 


Mina älsklingar

2010-05-06 23:57:44 Kategori:
(1) Kommentarer
Usch den här veckan har mina barn skapat alldeles för mycket oro för sin stackars känsliga mamma. Först Nellie som inte går upp i vikt. Idag har det varje gång hon har bajsat, runnit ut bajs vid benen på henne och ut på kläderna. Hon är så smal om benen att blöjan inte håller tätt. Vi måste åka och köpa blöjor för prematur barn i morn =( Hon som till och med föddes 8 dagar efter utsatt datum. Hon har dessutom bajsat si så där 4 ggr i timmen, så det känns ju tveksamt om hon gått upp nå mer nu heller. Hon äter dessutom väldigt lite när hon ska äta ersättningen. Hon orkar bara ca 40g. Rekomenderad mängd för en bebis i hennes storlek är 120g. Lilla sparven får kanske byta smeknamn till lillprutten ett tag :P

Idag var det dags för Tuvas urinprovtagning(eller vad man ska kalla den). MUK test tror jag de kallar den. De gav henne lugnande medel innan de skulle föra in en (vad jag tyckte såg groteskt stor ut)slang i urinröret. Vi väntade och väntade på att medecinen skulle verka. Men ingenting hände. Hon skulle bli tung i kroppen, få spagetti armar och ben och bli fnittrig. Till slut kunde de inte vänta mer och fick göra det utan att det hade hjälpt än. Det gick bra ändå. Men efter att det var klart började det verka. Jag kunde inte låta bli att skratta åt henne. Hon pratade en massa tok och fnittrade hela tiden. Vi fick sätta henne i en rullstol och rulla henne till röntgen. Hon kunde inte gå på sina spagettiben =)

Väl uppe på britsen i röntgenrummet sprutade de in en kontrast vätska i urinblåsan. Sen skulle de ta kort under tiden som hon kissade ut vätskan. Hon började skruva på sig, hon tyckte att det kändes obehagligt när blåsan blev fylld och hon hade en slang i kisseriet. Det var 5 vuxna utöver mig inne i rummet och alla tjatade på henne att hon skulle kissa. Tuva är annars väldigt noga med att man ska gå ut när hon kissar på toan för hon vill vara själv. Hon ville såklart inte heller kissa när hon låg på en säng. Hon började gråta och tjatade på mig att hon var kissnödig och ville kissa på toa. Jag var ju tvungen att försöka förklara hur det låg till. Men ju längre tiden gick dessto värre blev det. Till slut var hon hysterisk så att 4 av de 5 andra där inne fick tvångshålla kvar henne på britsen. Paniken lös i ögonen på henne. Det var fruktansvärt. Mitt moderhjärta brast i 1000 bitar. Fredde fick komma in och ta över för mig. Till slut gav de med sig och lät henne gå ner så de skulle testa att knäppa bilderna medans hon satt. Innan de lycktas rigga upp det hade hon redan hunnit kissat ut allting på golvet (och på Freddes skor). Så allting blev fördjäves =( Stackars Tuvisen!!
I nån timme efteråt påminde hon om mina katter som jag hade förut, när de hade blivit steriliserade. Hon vinglade runt, men förstod inte själv sina begränsningar. Hon försökte springa flera gånger men ramlade hela tiden eftersom benen inte följde med =)

Jag beställde lite nya tunikor och klänningar på Ellos häromdagen för att jag är så trött på att vara för tjock för precis alla kläder som jag har i garderoben. De kom idag. Vilken lycka!! Äntligen har jag nånting annat att ha på mig än de där gamla mammatajtsen som det gått hål i hela grenen på!!!

Ingen grädde här inte

2010-05-05 17:15:36 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag var jag till BM och vägde Nellie. Det var som jag hade misstänkt. Hon hade bara gått upp 30g i vikt på 3 veckor. Stackars liten har ju blivit svältfödd! Jag blev knäckt och började gråta när jag fick höra det =( *snyft* Stackars barn. Så liten men ändå så tapper. Hon har ju varit glad så jag hade inte trott att det skulle vara så illa. Hon väger 4300g nu. Tuva vägde 4600g när hon föddes =/

Amingen fungerade ju inte med Tuva heller. Hon skrek och skrek hela tiden hon. Så då rekomenderade BM mig att ge henne ersättning. Jag kombinerade ersättning med tuttning i 3 månader. Sen gav jag upp och gav bara ersättning. Då slutade hon gråta och blev världens gladaste bebis. Nu har jag verkligen kämpat för att inte behöva börja med ersättning till Nellie. Jag har ammat och ammat. Varje gång hon gråtit så har hon fått tutte. Och det är inte lite ofta det. Men ändå så hjälpte det inte. De brukar säga till de vars barn växer mycket att de har grädde i brösten. Vad har jag då.....vatten?!?!

Multitasking

2010-05-04 22:51:53 Kategori:
(1) Kommentarer

Den enda anledningen att jag hinner göra nånting annat än att amma och ta hand om barn nu för tiden är att jag har blivit grym på att multitaska. Jag har bla riggat upp datan på min högra sida om amningsplatsen i soffan så att jag (som nu) kan blogga, vara inne på fejjan och allt annat so kan tänkas på datan. Jag har blivit en jäkel på att skriva med en hand. Just nu håller jag dessutom på att färga utväxten samtidigt, det fattas bara att jag skulle prata i telefon också :) Visst är jag grym!

kan man bli annat än lycklig när man ser på den här gofisan? =)))


Kalasigt värre

2010-05-04 09:25:38 Kategori:
(0) Kommentarer
Den här månaden blir det kalas kalas kalas för oss. Vi ska på två 4 års kalas (ett avklarat), ett 5 års kalas och två 50 års kalas. Och såklart är det just den månaden som vi inte fick en endaste krona i inkomst. Fredde skulle ha fått sina pappadagar från försäkringskassan, men de kom såklart inte. Och jag har ju all min inkomst ifrån dom. Alla andra månader har pengarna kommit när de skulle men såklart inte den här månaden. Så med 0 kronors inkomst så var det ju så typiskt att alla skulle fylla år. Även om det är jätteroligt att gå på kalas. Vi får ju pengarna sen så det är väl egentligen inte nån större skada skedd. Nu kanske vi kan klara av att snåla lite så vi faktiskt har nåt öre över när det väl är klart =)

Imorgon ska vi till BVC för att kolla om min lilla har blivit nå större. Jag börjar bli orolig att hon inte växer nånting. Det är 3 veckor sen vi vägde henne och alla kläder sitter om möjligt ännu slappare och igår när hon låg och sprattlade sparkade hon av sig byxorna som hon hade på sig. För några veckor sedan var dom inte så stora. Hon har blivit längre det märker jag. Men hon är ju såååå smal. Sparven =)

Fredde är ledig en hel vecka nu. Så himla skönt. Men den veckan kommer att gå superfort. Vi har saker inplanerade för både förmiddagar och eftermiddagar varje dag. Hur är det möjligt? Och då är det ingen städning inplanerad...oh no...hur ska jag hinna med det då? Och alla promenader det är tänkt att jag ska hinna med så jag får tillbaka lite ut av min gamla kropp till sommaren. De lyser med sin frånvaro....

Bilkörning

2010-05-03 16:23:51 Kategori:
(1) Kommentarer

Jag kör sällan bil. Och oftast när jag gör det blir jag förbannad. Varför envisas så många med att köra en halvmeter bakom min bil? Då spelar det ju ingen roll hur bra jag kör. Om jag måste tvärnita så kanske jag klarar mig för faran framför men har ingen chans att klara mig från den bakom. Häromdagen när jag körde hem från Gräsbäcken hade jag en långtradare upp i arslet. Vi skulle ju ha dött alla tre i min bil om det sprang ut en älg på vägen. men inte av älgen. Jag har sån lust att bara stanna bilen sånna där gånger, men så ofta som det händer så skulle man ju aldrig komma fram nån gång. Ofta är yrkeschafförerna värst. Taxi och lastbils chaffisar. Riskera era egna liv men tänk er för när ni kör i närheten av mig och mina extremt värdefulla flickor! Det finns faktiskt bara en av varje av oss!!


Lika som bär?

2010-05-01 11:57:45 Kategori:
(4) Kommentarer
Tuva
Nellie
Tuva
Nellie
Tuva
Nellie
Tuva
Nellie
Tuva
Nellie




RSS 2.0