Går emot strömmen

2013-12-29 00:11:41 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Nä nu jäklar bryter jag av alla gamla dammiga klassiker med en bok som jag själv har valt för att jag så gärna vill läsa den! Insåg att den ska vara inne den 2/1 så då är det bara att sätta fart. Näsan i boken. *njuter*

Haha det började bra när en av böckerna som vi ska läsa i kursen citeras. "Milton - Det förlorade paradiset"Julstök

2013-12-28 22:10:38 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Oj oj vad tiden har rullat på och schemat varit fullspäckat den senaste tiden. Men trevligt har vi haft det.
Idag satte vi på oss spenderar brallorna och sprätte iväg ca 19000kr. Känns alltid så bra att göra av med pengar tycker jag :P
En ny tvättmaskin med härliga nya program har vi köpt. Den kommer dessutom att underlätta tvättningen här hemma då den nuvarande tvättmaskinen tar 3 timmar på sig att fullborda en tvätt. Jobbigt på kvällarna när jag kommer på efter att jag lagt ungarna att det är dags att tvätta. Då är det bara att sitta uppe och vänta sen. Dessutom har vi lyxat till det och köpt oss en torktumlare. Vi gjorde oss av  med dem gamla när Nellie föddes med inställningen att vi måste köpa en ny snarast eftersom det skulle vara omöjligt att klara sig utan. Nu, snart 4 år senare, ska jag ätnligen få en ny :P
Vi växlade dessutom in pengar till Lanzarote resan och jag sitter här och googlar vika restauranger de är värda att spenderas på. Längtar ihjäl mig efter lite sol!
Några presenter och matvaror hann vi också med och så ett besök på Arken zoo och de sedvanliga  617kr som vi spenderar där varje månad gjorde Fredrik lika stingslig som alltid. Hitta-Nemo den finliraren gillar bara det dyraste spånet och den dyraste maten som bara finns att köpa ute på Arken. Eftersom han matstrejkar och använder golvet som toalett annars så får vi snällt åka ut till köpis en gång i månaden för att fylla på. Jag som tycker om vårat lilla charmtroll till kanin tycker inte att det är något problem men Fredrik muttrar varje gång någon ny plan för hur han ska göra sig av med honom. Det gulliga med karlarna i vårat hus är att de har någon sorts hatkärlek till varandra. Hitta-Nemo hoppar alltid upp till Fredrik i soffan trots att han skulle bli klappad hela kvällen om han kom till mig. Fredrik knuffar ner honom flera gånger innan han ger upp och kliar honom mellan öronen resten av kvällen. Jag tror att det är ett spel för att vi ska "tro" att han inte gillar Nemo, fast han egentligen gör det.
Jag har läst många härliga böcker under den här tiden då jag har en litteratur kurs i skolan fortfarande. Stolthet och fördom är verkligen ett måste i bokhyllan. En klassiker som jag innan bara hade sett filmen. Och trots att jag brukar hata att läsa boken efter att ha sett filmen sträckläste jag den. Ett tips alltså till alla som inte har läst den. Även Frankenstein är ju ett måste.
Nu ska jah belöna mig själv med att kolla ikapp nån serie. Jag har inte hunnit titta på länge nu. Jobbigt I-landsproblem!

Samlade

2013-12-20 20:21:00 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Äntligen är hela familjen samlad. Fredrik är ledig ända till annandagen. Vi passar på att njuta tillsammans 

Som vanligt

2013-12-19 14:33:00 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Jag läser böcker och bråkar med Trygg Hansa. En helt vanlig dag alltså. Som de flesta andra. Jag blir så jädra förbannad på de där jädra klåparna på försäkringsbolaget! Jag undrar bara hur många gånger de tänker riva upp den här ilskan i mig? Räcker det inte nu?!! Jag blev förbannad och ledsen den dagen jag ringde och anmälde Tuvas epilepsi(som var den första diagnosen hon fick) och de sa att det var ett undantag i deras försäkring. Så fortsatte det och jag hade aldrig något att sätta emot. När hon i somras fick sin utvecklingsstörningsdiagnos blev jag riktigt förbannad. När de sedan ändrade försäkringen några dagar senare blev jag helt enkelt galen! Halva sommaren gick åt till attbråka med dem. 
Nu tog Fredrik och jag beslutet att säga upp alla våra försäkringar där. Då ringer de mig idag och frågar varför och påstår att hälften av alla idiotiska saker de har sagt tidigare inte stämmer. Va?!!? Och hur fan ska jag kunna lita på vad som stämmer på det där jävla bygget då? Men självklart var det inte så att det var det här med att vi borde få pengar som blivit fel. Nej hon skulle minsann återkomma när hon pratat med en handläggare om varför vi inte ska gå några pengar. Tack men nej tack! Jag vill inte ha med er att göra! Det struntade hon i. Så inte nog med att jag är förbannad, nu igen för det här, så ska de riva upp det igen efter nyår när de kommit tillbaka från sin semester. Tack för det otrygga Hansa! 
 
Det känns som att de säger till mig att det är vårat fel att hon fick de här funktionsnedsättningarna. "Försäkringen gäller inte för medfödda fel" svarar hon på det. Nä men varför skulle jag då försäkra henne redan när hon låg i magen. Vad är vitsen lixom? Jo men just det....de vill ju såklart lura osslättlurade puckon på pengar!
 
 

 
 
 

 
 

 
 
 

Lucia

2013-12-12 20:25:36 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Idag har båda tjejerna firat lucia. Tyvärr fick inte föräldrarna vara med på dagis på grund av dåligt utrymme. Så vi fick nöja oss med att se våran lilla, fina lucia innan tåget. Däremot åkte vi hela familjen och tittade på Tuvas luciatåg som var för hela hennes klass. Det var så mysigt! De var så duktiga. Jag hade trott att ingen av dem skulle vara med, men alla ställde upp och flera av dem läste till och med verser. Jätteduktiga! 


Telefonstrejk

2013-12-11 21:54:05 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Ledsen alla ni som försöker ringa till mig utan att jag svarar. Jag telefonstrejkar för tillfället. Det är julrusch på hårfrinten och sjukt mycket läsande som ska göras och en tenta som ska skrivas. Och eftersom jag vet att ett telefonsamtal tar av mina få minuter som jag inte ens har kvar åt studierna så väljer jag att inte svara helt enkelt. Men ni kan gärna skicka ett sms så svarar jag på det när jag kan. Så hörs vi när jag har kommit genom dimman. Nu måste jag läsa 200 sidor August Strindberg innan jag somnar om jag ska hålla lässchemat. NattinattiVärme

2013-12-11 06:34:48 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Fredrik har under en ganska lång tid varit besatt av tanken på att åka utomlands och inte helt oväntat hamnade jag i samma tillstånd så snart snön damp ner. Snö är verkligen inte min grej. Problemet har varit ekonomin. Att åka 4 personer är liksom inte gratis, konstigt nog. Men igår lyckades jag äntligen snoka reda på ett riktigt kap! Så nu är det bokat. 10jan åker vi till Lanzarote en vecka tillsammans med mamma. Kalaset gick på 8500kr för 5 personer med direktflyg och boende i två lägenheter. Jag är en riktig rackare på att leta resor om jag får säga det själv 😁 nu gäller det bara att hålls tummarna för att det är varmt där då. Vi har ju tidigare varit på Gran vanartiga i jan, då hade vi regn 12 av 14 dagar. Men om jag förstår det hela rätt ska Lanzarote vara den kanarieö som har minst regn på hela året. Det håller vi tummarna för!

Sömnlös

2013-12-09 09:32:39 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Det här med sömnlösa nätter när man har barn är mer regel än undantag.

Inatt vaknade Nellie ca 2 timmar efter att jag lagt mig av en mardröm. Hon blev jagad av en stor stenbumling som svängde när hon svängde. Och när hon äntligen lyckades bli av med den blev hon jagad av En jättestor haj och en jättestor tiger och en liten fisk som hette Bengt.

Vem skulle vilja sova då? Vi laddade upp med alla gosedjur vi kunde hitta och lade dem runt oss som skydd. Och så pratade vi om vad vi ville drömma om istället. Hon somnade efter 2 timmar, och 2 timmar senare ringde klockan gomorron. 

Gomorron! :)

Tenta

2013-12-08 22:57:56 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Efter kass vägledning kändes tentan svår när jag väl såg den. Men efter att ha spenderat X antal timmar till att närläsa boken och googlat ord, årtal, symboler och personer i den så har jag nu lyckats plita ihop ungefär halva tentan. Och det känns riktigt bra faktiskt. Dessutom har jag kämpat på och legat i med läshänvisningarna till kursen som startar imorgon. Så nu ska jag vara i fas och förhoppningsvis ha nån kväll över till att umgås med min snygga kille 😍 Ibland kan det vara bra att vara plugghäst 😊👍

Hedenhös

2013-12-08 19:14:51 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Julkalendern går hem här i huset. Ungarna skrattar så de blir röda i ansiktet och utropar allt oftare HEDENHÖSKRAAAM och så ska vi kramas


Nellie

2013-12-08 13:57:08 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Dagens Nellie kommentar ägde rum på toaletten efter att ha uträttat nr 2. 

"KLAAAAAR" 
" Mamma, det kom 3 familjer( läs korvar), mamma, Nellie och Tuva. Bästa gång kanske det kommer en pappa också" 

Studerandet av bajs alltså...

Biltvätt

2013-12-05 15:34:56 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Igår lämnade vi in bilen på invändig och utvändig tvätt. Den blev skinande ren och luktade gott. Idag spraylackerades den invändigt av Tuvas spyor och luktar numera inte lika gott. Jag inser att den här magsjukeperioden kommer att bli jobbigare än Nellies. Nellie äter knappt mat överhuvudtaget. Tuva däremot frågade efter en macka samtidigt som hon spydde... Sjuk familj det här. Håll er undan! 

Testat?

2013-12-03 22:40:25 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Har ni testat levande preventivmedel. Funkar varje gång. Ju kvällspiggare, desto effektivare har jag märkt. 
Städa

2013-12-02 15:05:19 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Igår städade jag. Jag dammade av hyllor och fönsterbrädor. Plockade undan och i ordning saker. Dammsög och noppade golv. Som vanligt när kag städar blev jag på skitdåligt humör! Jag hatar verkligen att städa!! Vanligtvis när jag tvingas städa själv utan Fredriks hjälp bygger jag upp en stormande ilska mot honom för att han inte hjälpt till. Men igår blev jag bara ledsen över att det alltid känns ofärdigt när man städar. Det finns alltid nåt mer som borde göras. Så idag har jag tvingat Fredrik att lova att han ska hjälpa mig att städa ut kyl och frys. Sortera, slänga göra rent. Uppe på också. Det kommer att göra att jag är på dåligt humör ännu en dag. Suck! Jag börjar önska att jag var en magisk fé, lika som Nellie, så att jag bara kunde vifta med trollstaven så det blev rent. Det är sjukt otacksamt att städa när man har barn.

Advent

2013-12-01 19:37:32 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Trevlig första advent på er! I år känner till och med jag av julstämningen. För vare år som går tycker jag mer och mer om julen. Jag som inte alls har gillat julen förut. Tjejerna har längtat och längtat och lyckan var total när stjärnor och ljustakar dök upp. De längtar efter julgransklädning (även om Tuva gnäller över att våran 1,50 gran är för liten), pepparkaksbak och tomten. Jag antar att det är som de säger. Julen är barnens högtid och ju mer mina barn tycker om julen, ju mer tycker jag också om den. Tuva och jag tittade på julkalendern imorse och öppnade luckan tillsammans. Jag tror den kan bli bra. Tyvärr tror jag inte att Tuva kommer att våga se den med mig. Hon blev till och med rädd nu för första avsnittet som inte ens innehöll något läskigt. Jag tror faktiskt jag ska baka lite knäck och julkola i veckan också. Men vi får se hur det blir med det, jag får min hemtenta på tisdag så det kanske sätter stopp för alla andra planer. Jag vill ju gärna hoppas att vi ska göra någon anstränging under den här kursen och då borde det ju vara nu på tentan. 
 
  

RSS 2.0