Sälj och köp

2010-08-31 20:30:30 Kategori:
(1) Kommentarer
När vi var inne hos grannarna i söndags så slog det mig. WOW, så här skulle vårat hus se ut om det var städat...Ritkitgt najs faktiskt. Så jag har börjat riva ut typ allt här hemma. Tanken var att jag skulle slänga, slänga slänga. Så att det blev mer utrymmen överallt, så kanske det inte blir stökigt lika fort.
Men så blev jag tipsad om att det är riktigt roligt att lägga ut sina grejer på Tradera. Och visst hade hon rätt. Jag sitter här och följer mina 10 pågående auktioner och tycker att det är lite spännande =) Även om det handlar om småsummor. Men annars hade jag iaf bara kastat allt. Just nu har jag 7 jackor och 3 par skor ute. Jag har minst 10 par skor som ligger och väntar på att läggas ut.
Idag sålde jag även en baslåda som Fredde har haft stående sen vi flyttade ihop (för 7 år sen). Fick 700 kr för den. Så då åkte Tuva och jag ner och införskaffade nya dopkläder till tjejerna och så fick Tuva en så fin vårmössa från PoP som jag tittat på ganska länge =)
Hon som rekomenderade Tradera för mig rekomenderade även att ha 5 auktioner som mest på gång hela tiden annars fick man häcken full. Perfekt tänkte jag och slängde ut tio =) Hon sa även att man blir beroende och att hon typ säljer allt i hela huset så hennes barn har börjat gömma saker. Haha. Det är ju nåt för mig, jag som blir så lätt beroende =)

Sitter och små kikar på ett avsnitt av Cougar town och inser att det är serien för mig! Det blir nog mitt nya projekt =) Nu ska jag se Remember me som Erik ringde tidigare idag och sa att jag bara måste se.

Snörvel

2010-08-30 20:50:48 Kategori:
(0) Kommentarer
Snörvel snörvel. Jag blir sämre och sämre i förkylningen för varje dag tycker jag. Men idag har jag ändå fungerat ganska bra med två alvedon i omlopp. Jag har lite ångest för det verkar som att jag kanske smittade grannarna igår när jag var där. Typiskt. Taskigt...

Nu på kvällskvisten kom svärisarna förbi för att få sig en lite klippning och jag kände mig faktiskt ganska pigg. De var så snälla så de hjälpte mig att göra 2 äppelpajer som vi ska ha till dopet på lördag. Så nu har jag 2 sånna mindre kvar att göra. Jätteskönt.

Imorgon är det dagis premiär för Tuvisen som har varit hemma ända sen i slutet av Juni. Hon ska börja på storbarnsavdelningen (blåa) och är lagom mallig. Jag är lite rädd att hon kommer att bli superblyg. Men det går väl förhoppningvis över. När hon är på dagis imorgon tänkte jag försöka baka lite inför dopet.

Nellie är piggare igen även om hon är snorig och hostig. Hon är pigg och sprattlar på som hon brukar så nu börjar jag se ljusningen. Tuva kommer garanterat att bli sjuk nu när hon bröjar dagis så då är det skönt om jag och Nellie hinner bli pigga tills dess.

Nya bekantskaper

2010-08-29 20:32:16 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag belv vi hembjudna på en fika hos våra grannar. Vi har pratat en hel del utanför husen nu i sommar och de är supertrevliga. De har en pojke på 6 år och en liten tjej som fyller 1 år nu om nån vecka. Vi fikade liteoch pratade massor och hade supertrevligt. Det är ju så himla roligt när det klickar på en gång. Vi hade svårt att slita oss därifrån.

Sen blev det 3 års kalas hos en annan granne. Vars mamma jag också klickade med direkt och henne har jag träffat lite mer. Hon är superhärlig och känns som en like till mig. Vi kan prata om precis allt =) Härligt.

När vi flyttade hit önskade jag att vi skulle kunna hitta sådana bekantskaper som vi kunde omgås med och att det skulle vara smidigt med barnen när de växta upp att bara kunna kila in hos en kompis. Första 2,5 åren som vi bodde här hade vi inte kontakt med nån och då längtade jag efter att köpa en villa i stället. Nu är det supertrevligt att bo här och jag vill absolut inte flytta. Det var riktigt roligt att grannarna tog initiativet att bjuda hem oss idag! Nästa gång bjuder vi igen!

My name is Olla

2010-08-28 16:24:57 Kategori:
(0) Kommentarer
Nu så här inför Nellies dop och efter utlandssemestern så ska jag ta upp det här med namn. Båda gångerna när vi skulle bestämma namn på våra tjejer har jag fegat ur och låtit Fredde ta sitt favoritnamn. Jag vet inte egentligen varför men jag har tyckt att det kännt läskigt att välja.

Jag heter Ulla Maria Therese. Och har alltså mitt tredje namn som tilltalsnamn. Det gör sig påmint varenda gång vi ska resa någonstans. För då ska man alltid skriva sitt fullständiga namn som i passet, på biljett och dylikt. När vi nu satt på planet till Kreta och flygvärdinnan stod i raden framför oss och frågade efter Ulla Jansson som beställt varor så reagerade inte jag på att det kanske kunde vara jag. Det brukar alltid vara så i början av resan, sen vänjer jag mig. "Är det Ulla Maria Jansson då?" frågade flygvärdinnan. Ahaaaa, då gick det upp ett ljus för mig. Här är jag ropade jag snällt.

I receptionen på hotellet är det alltid samma sak. Nu när jag skulle anmäla Tuva till hennes aktiviteter fick jag lämna ut rumsnumret, och då när mitt namn dök upp i dataskärmen så säger dom "Olla?" Yes yes svarar jag. Det är inte direkt så att det är någon idé att påpeka att, nä mitt namn är faktiskt Therese. För då nästa gång jag kommer och det sitter en annan där får jag börja om igen. Jag har provat, så jag vet.

När vi åkte till Miami och mellanlandade i London fick engelsmännen problem. Vi var ju ett så stort sällskap. Alla utom Madde och jag hette Söderholm i efternamn medans det slog sig så bra att Madde och jag har samma efternamn och heter Jansson båda två. Där stod vi i en klunga på 8 personer och hade räckt fram alla passen samtidigt. De fick problem för de ville av nån anledning använda sig utav våra tilltalsnamn och när de skulle få fram mitt tyckte de att jag var superkonstig som hade mitt tredje namn som tilltalsnamn...jaha...över till Madde. Hon heter Ida Madeleine, och har alltså sitt andra namn som tilltalsnamn....hon såg ännu mer förvirrad ut. Och så över till Tuva. Hon kunde för allt i världen inte förstå varför Tuva inte hade samma efternamn som sin mamma (inte i Usa heller) och hon heter dessutom sitt första namn som tilltalsnamn. Då säger hon i disken "crazy swedes" Haha. Inte gjorde det saken bättre att det fanns 6 Söderholmare och 2 Jansson heller. Det tog nog en timme för oss att bli klara där. Precis ett sånt sällskap som man inte vill hamna bakom i kön.

Under den resan reagerade jag över det där med tilltalsnamn osv. Jag hävdade starkt när Tuva skulle döpas att hon bara skulle heta Tuva för jag förstår mig inte riktigt på det där med andra namn. Fredrik tycker att får man en dotter ska hon heta som mamma i andra namn och en son ska heta som pappa. Inte för att det spelar mig någon roll. Men under Miami resan var jag glad att Tuva iaf heter Tuva Therese. Nellie ska få heta Nellie Maria. Så skulle vi nån gång i livet få en tredje tjej lär väl hon få heta Ulla i andra namn då. Tur att inte det var Nellie....Nellie Ulla klingar inte så fint =)

Fredde (och hela hans familj) har alltid roligt åt "Olla" och jag tycker att det är ganska roligt jag också. Det är ju  inte så många gånger per år jag får heta det =)

Hemma

2010-08-27 16:42:48 Kategori:
(0) Kommentarer
Nu har jag precis fått skällning för att jag dumförklarat Fredde under blogginlägget KRETA - Resan. Det var inte alls meningen, det var helt klart menat ironisk och det var såklart bådas fel att det blev som det blev. Fredrik och jag skojar mycket och är mycket ironiska mot varandra i vardagen och då glömmer jag att det inte framkommer i skrift utan tror lixom att alla ska förstå det. Jag älskar Fredrik! Försök att läsa med lite ironi i baktanken om du inte tycker att det framkommer i skriften.

Nu har vi iaf kommit hem. Hemresan var inte så rolig och absolut inte lika lätt som dit resan. Båda barnen var trötta och griniga. Tuva grät större delen av flygresan och Nellie blev sjuk på vägen hem. Jag hade blivit piggare när vi var på Kreta men blev dålig på vägen hem igen. Vi fick vänta 1,5 timme på att väskorna skulle komma på arlanda för de hade inte nån behörig personal...? Que...Inte så roligt när man vill hem. Nellie spydde och spydde och nu är hon helt otroligt förkyld. Min stackars lillkicka =(

När vi satt där på flygplanet, båda barnen grät ikapp och Fredrik sprang mellan toan och sätena med Tuva som ville kissa men inte kunde eftersom det lät så läskigt på toan, då tänkte jag att det var sista gången vi åkte. Men vi har faktiskt planerat att åka till Tunisien med mamma och Boje i september nästa år. Och även om alla som satt runt oss på hemresan tyckte att vi nog borde stannat hemma så hade vi ju faktiskt en fantastisk vecka och även om det var jobbigt just då så är det ju iaf värt det. Vi har verkligen haft en super härlig vecka och det är värt så himla mycket att få spendera så rolig tid hela familjen tillsammans!

KRETA - Fotografierna

2010-08-27 16:35:43 Kategori: Foton
(3) Kommentarer

FAMILJENOMGIVNINGEN


TUVA


NELLIE


LOLLO & BERNIE


INGELA OCH TUVA


INGELAS HUNDAR/HEMMA HOS INGELA


ISIDOR


TUVA SIMMAR/HOPPAR
KRETA - Hemresan

2010-08-26 08:48:10 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag är det dags att åka hem. Vi ska bada lite nu innan det är dags att hoppa på bussen. Vi hinner kanske med 45 min. Känns jättedåligt att vi missar en hel dag. Vi kom på en torsdag kväll och åker en torsdag morgon så vi missar hela den dagen. Trist. Jag blev iaf pigg igen efter att ha sovit bort förkylningen. Jätteskönt.

Våran lilla showgirl stod på scenen igår och strålade som en sol =) Hon är en riktig naturbegåvning när det gäller att se glad ut under sina uppträdanden. Det är lite sämre med rörelserna =) hehe. Fast igår gick det riktigt bra. De pratade lite med alla barnen innan, så innan uppträdandet när de presenterade varje barn berättade de nån liten grej från den "intervjun" Gissa om jag skrattade när de berättade att: "Tuva säger att hennes pappa pruttar och kissar mycket" Haha. Det har hon ju alldeles rätt i =)

Nä nu ska jag ner och njuta av solen en sista liten stund. Helst hade jag viljat vara kvar en vecka till.

KRETA - Förkylningen

2010-08-24 16:36:58 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag har det varit 37 grader och helt vindstilla. Jag har nästan inte stått ut i värmen. Har varit i vattnet hela dagen. Jag hade ont i halsen inatt men nu när jag kommit in i svalkan känns det som jag har feber. Känner mig helt död. Hoppas det är solen bara.

Tuva har varit på Lollos födelsedagskalas idag och var borta 2 timmar på det. Då var vi ner och badade i havet. Det är verkligen fint där nere. Det är nog den finaste stranden jag har varit på i Europa. Jättesynd att inte Tuva vill vara där nere. Men idag gick det bra med Nellie iaf.

I morgon är det ministars här på kvällen. Då får de barn som vill gå upp och mima till en sång. Ingela och Tuva har pratat om det hela veckan och Tuva tjatar om att hon vill vara med. Vi får se om hon vågar. De små barnen brukar få gå upp alla som vill sjunga samma låt tillsammans, + en vuxen från showgruppen. Tuva vill sjunga Lollo och Bernie låten så Ingela har tagit på sig att göra den. Ska bli roligt att se om hon vågar. Varken Fredde eller jag tror det =) Imorgon ska hon även gå på princess adventure, får se vad det är =)

Nu ska jag gå och sova en stund medans Ingela har tagit med sig Tuva ner till poolen sin enda lediga timme idag.

KRETA - Beachen

2010-08-23 16:31:53 Kategori:
(1) Kommentarer
Idag har vi varit ner till beachen för första gången. Den var riktigt fin. Alldeles klart och grönt vatten. Fin sandstrand. Men både Tuva och Nellie blev livrädd för minsta liten våg så de grinade ikapp. Vi blev som ni förstår inte så långvariga där nere utan fick gå upp till poolen ganska omgående. Idag har vi haft 36 grader (stormen är över) och så skulle jag gissa på 25 i poolen. Fredrik den badkrukan har klagat och klagat på att det varit såå kallt. =)

Jag har fixat Ingelas hår idag. Vi har klippt och slingat. Skönt för henne att få en egen privat frisör här nere. Det var hon värd, hon är ju nästan som våran privata nanny. Hon tar hand om tuva mest hela tiden. Och skönt är ju det. Idag när hon jobbade i 3 timmar har vi suckandes turats om att bada med Tuva som är otröttlig. Hon hoppas, simmar plaskar och dyker mest hela tiden.

Idag är all personalens lediga dag så idag är alla björnarna lediga. Vi hade ju sån otur att vi kom samtidigt som Andraes åkte hem och därför måste Ingela jobba lite extra för att få in den nya killen i showerna. Annars hade hon varit ledig till 18 varje dag och hela dagen idag. Himla osis. Men nu när vi duchat så är hon ledig hela kvällen och då ska vi åka hem till henne och hälsa på hennes hundar. Gissa om Tuva är lyrisk =) 2 stora och 3 valpar har de tydligen där hemma.

Jag lånar Ingelas kamera även idag och jag tänker nog vägra att lämna tillbaka den innan vi åker hem =) Så ni kan vara lugna att det blir mycket kort. Jag knäpper ännu mer än vanligt, dvs hur mycket som helst =)

KRETA - Strömavbrottet

2010-08-22 17:36:04 Kategori:
(1) Kommentarer
Stormen fortsätter här men idag har den kanske varit lite mildare. Om nu en storm kan vara mild. Aja, så milt är det ändå inte =) 30 grader varmt idag. Lite för kallt om nu frågar mig. Igår mitt i Ingelas solo blev det kolmörkt och alldeles tyst. Strömavbrott. Antar att det är nån mast eller nåt som blåst ner. Hotellets huvuddelar fick tillbaka strömen ganska direkt från nån backup men på rummen var det mörkt och väldigt varmt. Vi fick värmeljus i receptionen så vi kunde se nåt. Det var faktiskt ganska så mysigt.

Igår höll Isidor (Ingela) i Nellie och Tuva stod brevid när vi knäppte kort. Efteråt var Tuva bekymrad och frågade mig ifall Nellie kände Isidor =) haha. Sen stod Tuva i en lååång kö för att få krama Lollo men när hon kom fram vågade hon bara vinka =) Idag vid poolen däremot vågade hon sig fram och kramade henne. Efteråt sa hon. "Mamma, han( hon förstår inte att det är en tjej) var jätte jätte gooosig" Hehe. Nu finns det nog ingen hejd längre =)

Idag har Ingela varit ledig väldigt mycket så hon har varit med oss vid poolen nästan hela dagen. Vi kom ner vid 10 och gick till rummet vid 18. Tuva har badat hela tiden förutom när vi åt. Hon är en riktig hejjare på att simma nu. Men allra bäst är hon på att flyta och trampa vatten. Jag fattar inte att hon inte sjunker, hon flyter som en kork även fast hon inte rör sig alls. Nellie har sovit mest hela dagen, det har nog varit svalt och skönt i vagnen när det har blåst. Det är så himla bra upplagt allting här för barn. Man ska verkligen åka till sånna här barnanpassade hotell när man reser med barn för det har man igen 1000ggr om.

Idag fick jag låna Ingelas systemkamera och gissa om jag är kär!!! Jag har knäppt så mycket att batterierna till slut dog helt. Hon har lovat att ladda den till imorgon så jag får låna den igen =) Jippiee. Det är så himla stor skillnad. Gud vilka bilder man kan knäppa. En sån måste jag ha!!!

Idag är det ingen buffé så idag ska vi gå ut och äta. Vi åt luch med Ingela idag och fick värsta rabatten för de kände igen henne så det var nästan gratis =) Vi får klara oss utan henne nu på middagen för hon ska jobba.

KRETA - Stormen

2010-08-21 16:42:31 Kategori:
(2) Kommentarer

Oj oj oj vad det stormar här. 34 grader har termometern stått på som mest men det blåser riktig orkan idag. Hela förmiddagen har vi fått hålla i vagnen medans Nellie sovit så att den inte skulle välta. Det blev nästan lite kallt när man kom upp ur poolen även fast vindarna är varma. Idag har vi inte kunnat vara så mycket i solen. Har vi inte suttit under parasollet med Nellie så har det varit något annat. Börjar undra om vi kommer att vara blekare när vi kommer hem än när vi åkte...

Tuva har varit på första aktiviteten utan oss idag. Skattjakt. Riktigt spännande tyckte hon att det var. 2 timmar var hon borta. Hon kände sig sååå stor när jag kom och hämtade henne. Ingela passade på att träna medans Tuva var på skattjakt och dök sen upp och som den ängel hon är tog hon Tuva nu i några timmar så vi fick turas om att vara inne på rummet med Nellie som tröttnat på orkanen.

Tuvas liv kretsar just nu kring dessa björnar och diverse djur som går omkring här på området.Lollo(ibland Ingela) och Bernie, och de 3 björnarna Isidor (Ingela), Tvättis och Brum- brum (eller vad han nu hette, han pratade danska så vi fattade noll...) Tuva är så fundersam vart de bor, vart de äter och vart de tar vägen när de inte går runt på området och kramas och vinkar till alla barn. Hon har ännu inte vågat krama nån av dem men hon vinkar frenetiskt och hänger efter som en svans. Hon babblar på om dessa björnar hela tiden! Det är så himla roligt att hon inte har en aning om att det är Ingela =) Haha. När hon är Isidor så syns det hur bra som helst, och hörs såklart.

Alla uppträdanden igår tog knäcken på Tuva =) Hon orkade inte hela vägen. Det startade med att de 3 björnarna och björnjagaren farbror Grubb hade uppträdande. När de var klara var det minidisco och Tuva stog längts fram och dansade hej vilt =) Efter det var den en timmes paus innan Ingelas gäng skulle börja uppträda. Då dansade alla barnen vidare framme vid scenen men tröttheten kom smygande. Efter ca halva deras uppträdande kom Tuva upp i mitt knä och frågade när Ingela skulle sjunga för hon ville sova nu =) Det var Ingela som sjöng just då. Haha. Tuva kände inte igen henne med allt smink och alla flashiga kläder. Familjen gick och sov medans jag njöt av uppträdandet. Som vanligt var jag ruggigt imponerad av Ingela som är så fantastiskt duktig!! Har försökt filma lite men det är så svårt för varje gång jag slog på kameran blev det ett av de sämre uppträdandena så missade jag de bästa =( Man skulle veta i förväg vilka som var bäst. Ikväll är det 90´s show. Får se om Tuva orkar med den. Ingela har lovat att vinka från scenen så hon ser att det är hon =)

Buffén på hotellet har hitills varit suverän och vi är smockmätta hela tiden. Jag tror att vi kommer att svettas vitlök efter all tsatsiki som vi smällt i oss. Vi har tsatsiki till allt, bröd, kött, sallad, pizza....you name it. *dreglar*
Nu ska jag gå och göra mig klar så att vi hinner äta innan björnarna ska va på scenen. Vi blev lite sena med maten igår så Tuva hade inte tid att äta =) Hoppas att stormen går över tills imorgon så vi hinner bli lite brunare än er!


KRETA- Första dygnet

2010-08-20 14:04:15 Kategori:
(0) Kommentarer

Ingela mötte upp oss direkt vid bussen igår. Det var så himla roligt att se henne igen! Det var inte heller helt fel med ett par extra händer =)

Tuva ville självklart inviga poolen direkt. Vi hade ju såklart fördelen med en privat gudie (läs Ingela) som hittar överallt dierkt så det gick snabbt. Vi var vrålhungriga så Ingela tog sedan med oss till en supermysig restaurang med fantastiskt god mat. Riktigt skönt att ha någon som vet vad som är bäst.

Hotellrummet är superfint. En stor lägenhet med 2 rum och en jättestor balkong som ligger precis mitt i smeten så vi har nära till allt. Hansutsikt och poolutsikt fast vi inte ens betalat för det

Idag har vi 42 grader varmt (sköööönt) och riktigt varmt i poolen. Ingela har varit här och badat med oss och ännu en gång har det varit toppen med ett par extra händer och ögon. Tuva är mer vild än tam och kastar sig från poolkanten utan simkuddar. Och....hon har lärt sig simma!!!! Nu innan vi gick och åt lunch simmade hon över 5 meter själv. Hon blandar hundsim och vanligt sim, men jag tror att hon insåg på slutet att hon håller sig lättare över ytan utan hundsimmet =) En vecka här så är hon nog simproffs.

Just nu ligger familjen och vilar och Ingela repar inför kvällens uppträdande. Eftersom Andreas åkte igår är det ju en ny kille som tar hans plats, och han är tydligen inte så duktig =) Ingela har involverat Tuva i alla barnaktiviteter här så vi har fullt schema. Ikväll är det en massa uppträdanden och dylikt så det är bra att hon vilar så hon orkar med.

Tyvärr kan jag inte lägga ut några bilder från den här datan så de får ni se sen. Nu ska jag ut och bränna lite.

 


KRETA- Resan

2010-08-20 13:48:55 Kategori:
(2) Kommentarer

Resan hit till Makriaglios tog 12 timmar från dörr till dörr. Vi var oroliga för att det skulle bli jobbigt med Nellie men hon var helt exemplarisk. Hon somnade i min famn innan planet lyfte. Hon som inte har sovit i famnen på någon på flera månader =) Snuttan. Tuva var superduktig och längtade mest efter allt. Lollo & Bernie, Ingela och BADA! Hon fick lite ont i öronen när vi skulle landa så då blev ho lite ledsen men det var inte så farligt. Jag höll i Nellie hela flygresan och tjatade på Fredde att han skulle fråga personalen ifall de kunde fylla våran termos med varmvatten så vi skulle ha till bussresan som var 2,5 timme. Fredrik envisades med att jag kunde gå fram till dem när vi landat och bara fylla nappflaskan. 


Så när vi landat fick jag tränga mig mot strömmen med väskor över axeln och Tuva i handen för att få tag i lite vatten. SUCK. Tuva var lyrisk när vi fick åka buss från flygpanet in till flygplatsen. När vi kommer in frågar Fredde mig om jag tog passen och boardingkorten som låg i fickan framför hans stol....!?!? NEEEEj.....(läs det var Freddes fel...)


Fredde försvinner ut för att få tag på dem. Vi väntar och väntar. Trots grym ac funktion är jag sjöblöt av svett (läs nervositet) Till slut tröttnar jag och sätter Nellie i bärselen på magen, packar på mig alla väskor och ser till att ha Tuva i släptåg. Ut i värmen. Väl där ute inser jag att jag kan ju inte ge mig ut på stora flygfältet där planen åker...En grek kommer och gastar på mig att följa med för Fredrik har redan gått in en annan väg....Que? Help me....


En snäll grekdam eskorterar mig och flickorna (det var inte så att hon kände sig sugen på att ta en väska) ut till bagageutlämningen där Fredrik står och väntar. Vi var ruggigt uppskakade och blev glada när våra väskor kom nästan först av allas. Väl ute vid bussen inser jag att vi har glömt vagnen kvar inne på bandet mitt i våran ångest....NEEEEEJ!!!


En snäll ving-tjej följer mig och Nellie tillbaka in för att hämta den. Samma Grekdam som eskorterat mig och tjejerna genom tullen kommer gåendes med näsan i våran adresslapp på vagnen och frågar vad vi heter. När hon tittar upp och ser att det är jag ler hon och räcker över vagnen. Inga presentationer var visst nödvändiga...Hon tycker nog att vi borde ha stannat i Sverige. Just då tyckte jag det också.


Barnen skötte sig alltså exemplariskt. Värre var det med föräldrarna. I mitt tidigare väldigt ansvariga liv skulle jag ha dömt ut en familj som gjort på det här viset som "white trash". Idag får jag hopppas att andra inte är lika dömmande som mig. Nellies vatten var by the way kallt när hon skulle äta...men jag är inte bitter


Dagens i-lands problem

2010-08-18 16:39:09 Kategori:
(2) Kommentarer

Dagens i-landsproblem är att jag orkar inte börja packa väskorna för det är så tråkigt väder ute. Nog för att jag ska få åka till bra väder i morgon. Men allt är ju så tråkigt när det är sånt här regnväder. För att undvika att börja packa har jag till och med tvättat en extra maskin och just nu sitter jag och rensar "stordatan" som är sååå seg. Borde ha gjorts för mer än ett år sen =) Nä nu ska jag baka bröd som jag ska ta med till Ingela och sen ska jag packa


Tandsing

2010-08-17 22:46:40 Kategori:
(0) Kommentarer
Jaha då var det dags igen då. Jag har sagt tidigare att jag trodde att Nellie höll på att få en tand. NU har den "äntligen" spruckit igenom. Tyvärr lite dålig tajming eftersom vi åker till Kreta på torsdag. Det kan ju ta hur lång tid som helst för den att komma upp så hon kan ju vara Gnellie hela resan om vi har otur. Idag har hon då varit det. Hon som aldrig grinar har gnällt och gråtit mest hela dagen. Sen är hon så himla nyfiken så hon kan absolut inte sova så fort det händer nånting runt omkring. En flygresa med massor av folk kommer nog att vara spännande så det räcker så vi får se hur lång tid det kommer att ta innan hon totaldäckar, om hon ens gör det. Det är bara att hålla tummarna för att hon inte blir grinig av att vara trött, det brukar hon inte vara. Men med tandsingen i ekvationen vet man ju inte. Vi har iaf på känn att den här resan kommer nog inte gå lika smärtfritt som resan till Brasilien när Tuva var 6 månader.

Gamla favoriter

2010-08-16 22:27:53 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag åkte vi på båttur i pappa och Helenas båt. Tuva fick köra och var såklart superstolt! =) Nellie försvann i flytvästen som var alldeles för stor =) Solen strålade och det var så varmt och skönt. En perfekt svensk sommardag. Tyävrr skulle pappa jobba så det blev inte allt för långvarigt.


Vi har varit och vägt, mätt och vaccinerat Nellie idag. Till min stora förvånelse visade det sig att hon nu är ca 500 gram tyngre än Tuva var när hon var lika gammal, och 1 cm längre är hon också. Sparven är itne alls så sparvig längre. Hon som var sååå liten och Tuva som alltid har varit stor för sin ålder. Kommer Snellie att bli gigantisk? =)


Nu har jag bestämt mig. Jag SKA börja springa. På riktigt. Utan att ge upp. Men jag skulle så gärna vilja ha en springkompis. Vill du anmäla ditt intresse? Vi startar när jag kommer hem från semestern.


Kattlikt

2010-08-15 22:58:01 Kategori:
(0) Kommentarer
Igårkväll när mina tjejkompisar hade gått hem hörde jag jamande i huset. Vi hade haft altandörren öppen hela kvällen så jag antog att det kommit in en katt. Det har hänt förut. Jag förljde jamandet men hittade ingen katt. Jag letade och letade och till slut så slutade det jama. Då började jag tycka att det kändes lite läskigt...vart var den där katten...När Tuva var drygt ett år fick vi lämna bort våra katter Fanny och Elsa eftersom Tuva fick astma. Jag har haft kontakt med ägarna hela tiden men när jag försökte fråga för drygt ett halvår sen hur det var med dem fick jag aldrig nåt svar. När jag låg i sängen igår kunde jag inte låta bli att undra om det var nån utav dem som hade gått bort igår och tog en sväng förbi mig och sa hejdå på väg till katthimlen...spökkatt.
Fanny
Elsa

Mardröm

2010-08-13 21:58:04 Kategori:
(0) Kommentarer
Tuva har börjat drömma mardrömmar igen. Det är länge sen sist, men nu är det varje natt. En morgon sa hon till mig. "Mamma inatt kröp ormen fram under min kudde och bet mig, då blev jag ledsen" Inte undra på att hon skrek så hemskt. Det knepiga är att vi har inte pratat om ormar eller haft nånting med ormar att göra nu. Hur kunde hon drömma just det?!? Hon vaknar minst en gång i timmen och är hysterisk varje natt :(

Familjen är lite kluven just nu. I den här familjen har det alltid varit jag som är den konsekventa, och förmodligen den bestämmande också i de flesta fall. Mot Tuva försöker jag vara konsekvent iaf. Fredrik däremot har svårt att säga ifrån till alla människor och så även till Tuva. Detta har nu bidragit till att det är jag som är den "dumma" i familjen. Tuva frågar "Mamma får jag en kaka?" Jag svarar "Nej, inte före maten" Hon ignorerar mig totalt och säger "Pappa får jag en kaka?" och istället för att säga nej, eller lyssna på mamma så säger han ingenting. Och i hans värld är det tydligen lika som att säga nej. Då är det såklart jag som är dum eftersom det var jag som sa nej. Eftersom att detta har pågått ett tag nu börjar Tuva som oftast att få utbrott mot mig och säga sånna saker som att jag är dum och jag tycker inte om dig, bara pappa. Och när jag tar upp det med Fredrik så tycker han att han visst sa nej...jag kan ju inte ta diskussionen framför ögonen på henne heller...ahaaa ser du nu att du inte sa nej...då blir ju jag ännu dummare i hennes ögon. Nä, jag måste helt enkelt ta mig ett rejält snack med Fredrik, annars kommer det bli jobbigt för mig när han börjar jobba igen om hon inte lyssnar på mig.

Jag har klippt av mig håret igen. Som ni kanske har sett. Jag får mycket kommentarer att det är fint. Då brukar jag svara att det är så himla skönt att vara korthårig. Det ledde till detta:

Tuva: Mamma jag vill klippa mitt hår lika som ditt
Jag: Nej gör inte det. Du har ju så fint hår.
Tuva: Men mamma, mitt hår är inge skönt...

Snacka om att små grytor också har öron. Hon snappar upp allting nu =)

Sommaryra

2010-08-12 19:23:45 Kategori:
(1) Kommentarer
Idag gick vi på sommaryran i stenebergsparken med familjen Hägg. Det var faktiskt rätt härligt att se langos stånd och höra skallrandet från karusellerna. Det var som en lagom stor cityfest med lagom lite folk. Tuva och Knutte fick snurra på chokladhjuler. Inte helt otippat vann Knutte... =) Han valde en kexchoklad. Den där familjen är helt otroliga när det gäller lottstånd, de vinner alltid!!


Sen skulle Knutte och Tuva åka "masken". En barn bergochdalbana. Knutte som har varit på Gröna Lund och Liseberg i sommar var van vid karuseller och helt orädd. Tuva var helt orädd men inte jag =) Hehe. Hon har aldrig åkt nåt sånt själv förut. Hon skrattade mycket men studvis såg hon riktigt chokerad ut. Efteråt pratade hon exalterat om hur läskigt det var.

Sen efter att gullungarna fått en varsin slush åkte vi hem till Häggs och fikade.

 Det harvarit en supertrevlig dag som nu avslutas i soffan med Prinsessan och grodan.Ännu en fin disneyfilm. Tuva har somnat så det är bara jag och Nellie som tittar (eller bara jag) Idag är föressten Nellie 5 månader! Min fina!!! <3 <3 <3


Energi

2010-08-11 23:11:34 Kategori:
(0) Kommentarer

Nu har överskottsenergin kickat in. Sist jag camebridgade var jag också helt hypad. Imorse när vi kom hem från simskolan vid nio. Badade jag Nellie. Det var första gången hon badade själv i badkaret. Hon tyckte det var mysigt. Hon är så himla härlig nu! Helt obeskrivligt go!!

När Nellie badat började jag städa. Jag städade från 9.30 till 17.30. Jag tvättade och diskade också. Böt sängkläder mm. Jag gick direkt på bakningen. Det blev en budapestrulle (fast jag hade i hallon och blåbär som jag plockat istället för mandariner eller bananer som man ska ha) som vi ska ta med när vi ska träffa Mari, Kalle och Knutte imorgon. Och sen gav jag mig på att göra rosa macroon´s. Det gick käpp rätt åt *******! Jag provade att ha i en matsked med hallonsaft. Jag tror att det var det som gjorde att de sprack. Men de smakar tydligen (enligt Fredde) bra ändå. Men inget jag vill servera på Nellies dop iaf. Annars var färgen jättefin. Får prova igen utan hallonsmaken.

Nu (23.10) är baket färdigt och jag sitter ner för första gången idag. Eftersom jag inte behöver sitta ner och äta så har jag inte ens gjort det. Och ändå är jag pigg. Men jag måste gå och sova om jag ska orka med den där förbaskade simskolan. Imorse höll jag inte på att ta mig upp ur sängen för jag var så trött :P


Bakdag

2010-08-10 23:19:27 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag har jag bakat. Det var tänkt att jag skulle hinna med en sak till att baka men det får bli imorgon istället.

Först började jag med morotsbröd. Ett recept jag hittade på cutecakes.blogg.se/ Den tjejen har riktigt mycket härliga recept ute!
degiga
Klara
De luktade gudomligt men jag kunde ju tyvärr inte smaka. Men på måndag är det slut med bantande så då ska jag provsmaka =)

Sen blev det vårat nya favorit bröd- Ett recept som Helena har varit snäll att dela med sig av. Det är hur enkelt som helst att göra och hur gott som helst! Grovt och nyttigt dessutom.

Och sen gav jag mig äntligen på att testa macaroons. Jag har läst massor av recept och tips om hur man ska göra för att de inte ska misslyckas. Allt ska göras perfekt. Från att hacka ner mandeln till att röra smeten försiktigt.
Första 2 plåtarna blev perfekta men sen tog det slut på bakplåtspapper (typiskt) och då fick sista plåten bli klädd med folie. Och då blev det bara kack. Fredde tyckte att de dåliga var supergoda och gick och smaskade i sig av dem så då borde de fina vara goda också. Det blev gröna idag. Tänkte göra ett försök att göra rosa med hallonsmak och bruna med chokladsmak också innan dopet.

utspritsade på plåten för vila i 20 min innan de skulle in i ugnen.

färdiggräddade, smörkrämen nästa
Tadaaaaa!!

vilka skönheter va =))

Stolt mamma

2010-08-10 13:40:07 Kategori:
(0) Kommentarer
Nu är det bara 3 dagar kvar på Tuvas simskola. Och idag simmade hon =) Åh va jag blev stolt. Vi föräldrar får inte vara med inne vid poolen utan sitter utanför. Och just idag var det knäppt tyst därutanför. När jag såg Tuva gilda fram där i vattnet utan flytredskap ställde jag mig upp och fick verkligen behärska mig för att inte skrika. TITTA TUVA SIMMAR. Jag var nog ändå lite högljudd =) Nog för att hon kanske inte simmade precis som man ska, det var nån sorts blandning av hundsim och vanligt sim. Och bara nån meter. Men ändå...! Hon som är yngst och allt. Hejja Tuva. Efter en vecka på Kreta ska ni se att hon kan simma.

Jag har föressten anmält henne till hästskötarkurs på travet nu till hösten. Så hon ska gå på både det och dansen. Dessutom ska Nellie gå på babysim. Så nu är tiden över när jag hinner göra nånting för mig själv. Hehe.

Här kommer nån lite sen bild på mina fina födelsedagspresenter

En symaskin från familj

Min fina klocka!!

Ett jättefint kakfat från tjejerna

En superfin brödlåda. Precis vad jag önskat mig länge utan att komma på att säga det =)
Tjejerna vet vad jag gillar

Jättefina Blommor också från tjejerna. Jag vet. Jag är bortskämd

Världens härligaste gröna, supertora, jättemjuka mysfilt utav Adde och Madde. Den kommer jag bo i nu i vinter =) Och så fick jag en så himla fin klänning av dem också men Nellie ligger och sover i vårat rum så jag kan inte ta kort på den nu. Men ni kanske får se nån bild av mig på Kreta när jag har den =)

I vecka camebridge

2010-08-09 09:32:54 Kategori:
(0) Kommentarer

Nu är en vecka avklarad av camebridge. 2.4kg lättare, 3cm mindre runt magen och låren. Förra gången gick jag ner 2,1 kg på en vecka och minskade 2 cm runt magen. Så den här gången verkar det gå ännu lite bättre. Vilket jag är förvånad över. Trodde att det skulle vara tvärtom eftersom jag har mindre att ta av nu. Det värsta är att jag hade gått upp 2 kg sen jag slutade. Vilket inte är konstigt eftersom vi har fikat typ varje dag. Grillat och bara ätit onyttigt och dessutom så drack jag ju en massa öl på bröllopet. Tanken nu är att jag ska äta som jag vill under semeserveckan på Kreta men sen tänkte jag försöka hålla mig till att bara käka godsaker(läs fika) till helgerna. Nu är iaf magen 1 cm mindre än när jag slutade sist så det ska jag försöka jobba lite mer på nu. Det är ju den jag vill bli av med. Banankakan jag bakade igår tar jag med till jobbet och bjuder bort till kompisar så slipper den lägga sig runt min mage =)


Doptårtor

2010-08-08 10:43:01 Kategori:
(0) Kommentarer
Jag skulle vilja göra egna doptårtor till Nellies dop. Helst där jag kan innefatta bären som jag plockat. Det är bara familjen som är bjuden så det kommer inte att behövas allt för mycket. Har suttit och surfat runt lite för att försöka hitta nåt smarrigt innehåll till en tårta som ska innehålla blåbär. Vad jag har lärt mig sen Tuvas kalas tårta är att det är bättre att hålla det enkelt. Hello kitty tårtan blev fin men den blev inte särskillt god. Och eftersom jag alltid missluckas med allting första gången jag gör dem så måste jag ju börja nu om jag ska hinna prova en sväng innan dopet. Jag lyckades surfa in på en fantastisk blogg med underbara bakverk och en massa smarriga recept som jag bara måste prova. Typiskt nu med dieten och allt =) Kolla in www.tartspecialisten.se Det kommer denfinitivt vara en utav mina favoritbloggar framöver. Tjejen är helt otroligt duktig!

Ledig

2010-08-07 23:36:08 Kategori:
(0) Kommentarer

Halleluja för 3 dagars ledighet. Tvättkorgen är nu tom, det var länge sen sist =) Vi ligger efter med så mycket här hemma så vi har inte direkt hunnit med att umgås så mycket som vi kanske skulle ha viljat. Men nu när Fredrik börjar jobba igen tror jag att det kommer att ordna upp sig. Han har varit jätteduktig när han varit hemma men allting går lite fortare och lite effektivare när jag är hemma. =)

 Idag fortsatte iaf bärplockningen. Tuva och jag åkte hem till Adde och Madde för att plocka vinbär. Vi hade med oss 2 burkar som vi tänkte fylla med varsin sort. När vi stod och plockade svartvinbär, som vi började med, fick Tuva syn på deras hallonbuse. OJ OJ OJ. Vi som har kämpat oss fram i skogsnåren för att plocka vildhallon i flera dagar nu när de hade världens största saftigaste mitt på gården. Inte en brännässla i syne =) Inte en enda broms heller för den delen. Fick minst 100 bromsbett när vi var ute i skogen. Getingar fanns de gott om däremot, de satt där och mumsade på hallonen. Jag bröjar nästan vänja mig med dem. Vi fick med oss 2 liter svartvinbär, 2 liter rödvinbär och 3 liter hallon. Jag tror att jag ska försöka hinna dit en sväng till nästa vecka.

När vi kom hem kokade Tuva och jag sylt. Drottningsylt, med hallon och blåbär. Jag får ju inte smaka nu när jag håller på med camebridge så jag vet inte om den blev lika god som den luktade. Men Tuva sa så iaf =0)

Lite bilder från bärplockningen

 

 


Hallon och blåbärsskogen

2010-08-05 21:19:06 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag fick jag vara ledig fast jag egentligen skulle ha jobbat. Det var hur skönt som helst! Vi behövde verkligen få vara hela familjen tillsammans lite. Det var länge sen sist. Tyvärr fick städningen som huset är i stort behov av skjutas upp istället. Men nu är vi lediga tillsammmans tills på sön och då ska vi verkligen vara det också!
Vi drog ut till Gräsbäcken och solade och badade. Det var så länge sen jag var där ut så det var inge roligt att åka hem. Men eftersom Tuva har sin simskola imorgon bitti var vi tvugna att åka hem.
Vi gick ut i skogen och plockade blåbär och hallon. Jag ska försöka hinna med att plocka nån sväng till också. Jag tänkte även att jag ska plocka vinbär hos Adde och Madde innan de blir övermogna. Så är det bara att baka baka sen =) Camebridge går hur bra som helst även denna gång. Idag blev jag sugen när de grillade hamburgare i stugan men inte så att det var superjobbigt. 1,1 kg hade jag gått ner nu på 3 dagar. Hejja hejja, meeer!!

Fitline

2010-08-03 12:02:04 Kategori:
(0) Kommentarer
För någon vecka sedan hade jag en kund som jag började prata välmående med. Jag berättade att jag aldrig varit så pigg som när jag åt camebridgesopporna och att jag inte ens kunde sitta stilla för jag var så pigg. Då sa hon att hon hade nåt som skulle passa mig perfekt. Idag har hon varit här och gått igenom sina produkter med mig. Det är vitamindrycker som man ska ta, en på morgonen och en på kvällen. De ska stärka kroppens immunförsvar, förse tarmen med viktiga fibreb och enzymer, de ska understödja förbränningen från intagna måltider, man ska få bättre koncentration och prestationesförmåga mm. mm. mm. Jag fick provasmaka morgondrycken först. Hon satt och tittade på mig så konstigt och sa till slut att hon bara väntade på en reaktion för de brukar man få när man är ovan. När hon sen började prata igen blev jag alldeles varm i hela kroppen och fick sockerdricka i fötter och händer. Hon sa att det var för att det var blodcirkulationen som kom igång. Jag blev alldeles matt, illamående och svimfärdig efetr en stund.Det sa hon var för att min kropp inte var van vid en sån vitaminkick. Men sen gick det över och då kände jag mig bara glad och pigg. Snacka om reaktion för bara en liten slurk. Sen fick jag prova kvällsdrycken lite senare. Den ska bland annat ge vackrare hår och naglar(koppar och zink), den ska förstärka skelettet och tänderna. Den har en alkalisk verkan. Den ska hjälpa till med återhämtning av kroppen och skulle vara superbra efter ett hårt träningspass för att slippa träningsvärk. Man skulle kunna sova bättre av den. Båda dryckerna var riktigt goda och jag har nu gått med på att testa på i 3 månader. Jag har alltid ätit dåligt och skulle verkligen behöva ett vitamintillskott. Många av de som använde de här produkterna hade blivit av med diverse problem som exem, tarmproblem mm. Det är ju inget jag har men jag insåg när jag åt camebridge sopporna att skulle jag kunna vara så pigg jämt och ständigt så skulle verkligen livet vara härligt. Nu återstår det att se hur det här kommer att påverka mig =) Man har 30 dagars öppet köp så att om man inte märker nån skillnad inom 3 veckor så kan man skicka tillbaka produkterna och få pengarna tillbaka, det enda man fick stå för var frakten. Ni kanske tänker....åh shit va hon har blivit lurad. Men den som lever får se =) Att vara godtrogen tycker inte jag behöver vara en dålig egenskap =) Mot ett piggare liv!

Bröllop

2010-08-01 20:00:55 Kategori:
(2) Kommentarer

Idag känner jag att jag lever kan jag säga. Det var över ett år sen jag drack alkohol sist och över ett år senjag var bakis och ångrade att jag druckit...py paaan säger jag bara. Har stoppat fingrarna i halsen för att jag skulle få ur mig skiten men det lyckades inte. Hur man kan misslyckas med att kräkas lixom? Konstigt. Jaja, jag lär ju inte få bullimi iaf. Gårdagen var fantastisk. Shit vilken trevlig dag/kväll/natt med hela tjocka släkten. Vi hade precis hur roligt som helst! Brudparet var fantastiskt vackra och vi fick avnjuta riktig skönsång i kyrkan. En hel del tårar rullade ner för mina kinder både under själva vigseln och sen vid talen =) Jag tänkte att korten kunde få tala för sig själv idag =)


Det vackra brudparet!

Söta Milo somnade i kyrkan =) Kusin Gustavs son. Farbror Hans-Åke håller i.

Jag och älsklingen

Anna och Jonas utanför kyrkan

Den lyckliga bruden Sarah

Reidar och brudgummen Micke

Inte direkt enda kyssen för deras del =)

Mina kusiner Henrik och Emil

Pappa var kung på dansgolvet hela kvällen =)

Pappa och Anna röjer loss på dansgolvet

Erik, jag och kusin Jens

Emil och Fredrik

Kusinerna som är födda 83. Jag, Gustav och Anna

Hårda grabbar...Erik, Fredrik och David

Fredrik och Jonas på väg till efterfest kl 04


RSS 2.0