Fjällsvandring

2013-07-19 21:10:12 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

En kompis till mig har använt sin semester till att knata upp för Kebnekaise. Låter hur tufft som helst. Värsta, bästa utsikten som min kamera vill hångla upp! Min fråga är vem som anmäler sig att följa med mig nästa år??!!?? Jag kan ju inte behöva åka själv och Fredrik dör tydligen hellre...

Igår var vi på bio. World war Z. Det va bästa filmen jag sett på länge! Det var som att de hade gjort den bara till mig. "Vad gillar Therese, aha men då gör vi den här" Grym! Lycka!


Karriär

2013-07-17 14:42:14 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Engelska kurs avslutad. Betyg: A! Mallig: Absolut!

Nu är den stora frågan vad jag ska göra med mitt liv. Det står mellan att läsa Matte B, eller som den nu heter Matte 2, på KOMVUX till hösten. Och då ta ett år då jag kan vara med Tuva i skolan och ha Nellie hemma ibland så att hon jag också kan få lite egentid.

Eller så ska jag läsa ämneslärarutbildningen på högskolan. Inriktning svenska och engelska. Den jädra utbildningen är ju på 5 långa år.

Jag tänker att jag nog under ett sabbatsår kommer att ledsna på att vara hemma. Överaktiv som jag nu är. Och då kanske hoppar på nåt annat under en impuls, som sedan gör att jag skiter i att söka utbildning till hösten. Jag tänker att det också kanske känns som att jag slösar bort ett år när jag ändå kanske läser den 5 åriga utbildningen sen.

Å andra sidan så känns det lockande vara hemma. Nu har jag den chansen. Vem säger att jag kommer att ha det nån mer gång i livet?

Första delmålet är iaf avklarat och nu har jag Engelska B, eller engelska 6 som den nu heter, kompletterat till mitt betyg.


Kompisar

2013-07-12 17:25:43 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Igår var jag ut på galej med mina kompisar. Vi hade skitkul! Jag kan rekommendera planksteken på berggrenska till alla. Den var helt makalöst god!


Trygg jävla Hansa

2013-07-12 16:03:18 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Nån kallade dem för otrygg och chansa. Jag är snabb att hålla med.
Vi har deras trygga barn försäkring på båda våra barn. Man kan lägga till en extra försäkring som skulle täcka ADHD och liknande. Både Fredrik och jag minns det som igår när han från Trygg Hansa satt vid vårat matbord och sa att det var ingen ide' att ta den extra försäkringen för det handlade bara om en liten summa. Vi sa att vi nog ville ta den endå men han tycket inte att den lilla summan man skulle få från den skulle vara nåt plåster på såren om ens barn fick någon bokstavskombination. Till Nellie har vi den lilla extra delen. När jag då nu skulle ringa till dem för några månader sedan visste jag inte riktigt om vi hade den till Tuva eller inte. Det hade vi såklart inte. Tack vare det gick vi miste om den lilla klumpsumman på hundra tusen kronor som han inte tyckte skulle vara plåster på såren då 6 år tidigare. 
Jag hade dessutom läst att man kunde få från försäkringen om ens barn fick vårdbidrag från försäkringskassan. Då skulle vi kunna få samma summa från försäkringen som från försäkringskassan. De informerade mig då att hennes diagnoser stod utanför de hör reglern då de var undantag. Allihopa. Epilepsi, ADD, Autism och utvecklingsstörning.
 
Jag fick ett psykbryt och var arg i en veckas tid efter det där samtalet. Nu kom det hm en lapp från dem där det står att från 1/6 2013 har de ändrat sin försäkring. Så nu är hennes diagnoser inga undantag längre. Det stod dock också att diagnoser ställda innnan den 1/6 2013 dock räknades till den gamla försäkringen. Jag ringde upp demför att fråga om de tycker att det är rimligt att jag skulle ha fått 6500kr i månaden från dem om min dotter hade fått sina disgnoser 6 månader tidigare? Ja svarade idioten på det.
 
Jag blir galen av ilska! Vi hade turen att få hjälp tidigt med Tuvas problem. Och i och med det få vi lida i alla år. Mitt vårdbidrag som jag får nu ska dessutom skattas bort en tredjedel varje månad medans försäkringssumman skulle vara den hela summan. Det blir ganska mycket pengar under alla år. Man blir ju arg för mindre!

Ledig

2013-07-11 09:41:25 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

Att säga upp mig från mitt jobb helt "out off the blue" var nog det bästa jag har gjort efter att ha skaffat barn och träffat Fredrik. Det var väldigt länge sedan vi mådde så här bra! Här hemma vaknar vi inte före kl 9 på morgonen, oftast inte förrän kl 10. Vi har inga tider att passa och inga måste att anpassa oss efter. Vi tar dagarna som de kommer och vi anpassar oss efter Tuva så att det ska bli så bra som möjligt för henne. Vilket inte är några problem. Att anpassa sig efter henne innan våran sommarlunk var nästintill omöjligt då allt blev fel ändå. Nu är det mesta rätt, och när det inte är det så är det relativt enkelt att lösa eftersom de djupa problemen nu inte existerar.

Jag förstår nu mer varför allt fler blir deprimerade och sjukskrivna. När vi var små var oftast en förälder hemma med barnen. Om inte på heltid, så var de det på deltid. Det skulle vi alla må bra av. Jag tror faktiskt att vi skulle må bättre av det än av att ha mer pengar. Men så är det inte idag. Det bara är inte fet. Allt är upplagt för att vi ska jobba. Om jag nu bestämmer mig för att vara hemma med barnen och ta vara på tiden istället för lönen. Då passar jag inte in i samhället och blir då Nollad hos försäkringskassan, pensionen blir lidande osv. Jag kan inte annat än att tänka att sådana saker inte borde behöva bestämma om jag ska ta mig råd att vara hemma eller inte?!!!!? Borde det inte mest handla om familjens välmående och att vi faktiskt skulle klara av det ekonomiskt. När ska vi börja tänka på våran hälsa istället för våra löner och våran status?

När vi var på föräldrarutbildning på habiliteringen pratades det en del om den aktivitet som får barn att ladda batterierna och att leva upp. Vi insåg då att Tuva inte har nånting, inget, som gör att hon laddar batterierna. Och framförallt, inget som gör henne riktigt glad. Att cykla, sen hon lärde sig det. Har varit populärt, och en glädje, men ändå inte riktigt det jag sökte. Men när vi nu har varit en del i stallet och träffat hästar en hel del, så vet jag att det är någonting som gör henne riktigt glad! Och lugn. Igår satt hon och frågade ut Ida om diverse hästfrågor i timmar och bara sög i sig informationen. Människor i stallet som inte alls känner oss har flera gånger kommit fram till mig och påpekat att hon verkligen strålar som solen när hon är där. De ser det, trots att de inte har en aning om hennes problematik. Det gör mig obeskrivligt glad att hon äntligen har någonting som får hennes ansikte att spricka upp i ett stort leende! Älskade barn jag önskar att du kunde få må så här bra och vara så här lugn jämt! Varje dag på hela året,varje minut av varje timme, i alla kommande år!!!


RSS 2.0