Känsla

2015-05-31 10:34:38 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Känslan man upplever när man sparat ihop till ledtrådar på wordbrain i flera veckor och Tuva lånar telefonen i en minut och använder varenda en av dem 😳😲

9 dagar

2015-05-30 16:55:24 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Idag var jag med om någonting riktigt skumt. Helt plötsligt hade jag inga måsten. Nellie var på kalas och Tuva var hemma hos grabbarna. Jag görningen studentlitteratur att läsa och ingen uppgift som behövde skrivas. Vi städade igår och jag tvättkorgen var tom. Helt plötsligt hade jag tid som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med. Det var så länge sedan det hände så jag visste knappt hur jag skulle bära mig åt. Jag kröp ihop under en filt med en bok. En bok som inte var studentlitteratur. Snacka om lyx! 


Slutspurten

2015-05-26 11:14:07 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Tränar inför morgondagens dugga. Begreppsövning. Kräkttråkigt! Alla dessa jädra organismer kan fara åt *******! 13

2015-05-26 07:15:30 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Här ligger vi och drar oss. Fredrik gav Tuva frukost så Nellie och jag passar på att ligga kvar i sängen och mysa. 


Trött, trött, trött. Det kan inte vara normalt att vara så här trött. Mickan hade börjat äta rosenrot från hälsokost mot sin trötthet. Det verkade funka för henne så det måste jag prova. Jag är så less på att vara så trött hela tiden. Det går inte över någon stund på dagen. 

15 dagar

2015-05-24 20:38:37 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Jag har lyckats övertala Fredrik till att vara ledig hela sommaren. Trodde jag. När det blev klart så blev han alldeles stressad och började boka upp sig på en massa extra jobb. Nu har vi helt plötsligt inte en helg som är helt ledig under hela sommaren. Eller inte Fredrik iaf. Jag är kanske inte alltid så glad över detta men idag när jag drömde mig bort till ledigheten insåg jag att det är tack vare att han är sådan arbetsnarkoman som jag kan och får vara ledig hela sommaren. Jag ska sluta klaga. Han är duktig min kille! 

17 dagar

2015-05-21 23:04:03 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Eftersom Fredrik hade sönder Tuvas väska har hon fått välja en ny. Redo för packning 

Ridningen gick bra idag även om det varit uppehåll i flera veckor.Underbart

2015-05-21 13:32:20 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Solen hettar och jag sitter på altanen med en kaffe och läser studentlitteratur. Det känns helt fantastiskt när solen värmer. Nemo fick sätta på sig kopplet och vara ute han med. Han har skuttat runt och verkar överlycklig men det tog ut sin rätt så nu sover han under lekstugan. Jag väntar på att Fredrik ska komma hem med lite blomjord så jag kan plantera mina blommor som står här på gräsmattan och väntar. Mamma handlade åt mig på vinnersjös handelsträdgård. Tyvärr glömde Fredrik dem ute när vi var i stugan så tagetesen ser lite trött ut. Jag hoppas att den tar sig. Idag ska Nellie springa Solhjulsloppet med Fredrik medan jag och Tuva ska åka på ridning. Nellie är taggad till tänderna. 

Sommarlov

2015-05-20 22:06:17 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Nu är det 18 dagar till vår Turkiet resa. Vi är så trötta här hemma, alla utom Nellie. Vi skulle inte orka vänta en extra dag på sommarlovet. Stackars Tuva är helt slut. Hon har haft en jobbig vecka när hon knappt sovit någonting och det lilla hon sovit har varit oroligt med mycket sömngång och snack i nattmössan. Vi skickade henne till skolan i tisdags men fick hämta hem henne igen. Hon verkar inte sjuk, men så otroligt trött. Hon är helt omöjlig att väcka på morgonen. Idag fick hon sova ut och vara hemma och vila. Hon har varit låg och legat på soffan och vilat större delen av dagen. Jag är ingen doktor men eftersom jag känner mig ungfär lika mörbultad själv så ställer jag diagnosen "detärpåtidenattvifårsommarlovnu"!
 
När jag var på blodgivningen och lämnade blod igår hörde jag hur sköterskan till tjejen som låg bredvid paratade om att man kan göra det mesta efter en blodgivning men så skojade hon till det och sa med ett skratt "utom att springa ett marathon". Tjejen blev lite ställd och berättade att hon skulle springa Stockholm marathon nästa helg. Ooops. Själv skulle jag försöka mig på intervaller idag trots att jag också låg på soffan igår hela dagen. Det var första gången någonsin som jag blivit påverkad av blodgivningen. Trött, slut, matt, svimfärdig. Det var en dum idé att dra ut i spåret och det gick skitdåligt på ren svenska. Den glada nyheten för dagen är att jag fick antagningsbesked från högskolan i Dalarna där det stod att jag får börja där till hösten. Jag ska läsa svenska som andraspråk där som inte finns här i Gävle. Spännande. Sista uppgifterna går segt i skolan nu. Jag skiter fullständigt i vad det kallas när laxarna dör direkt efter att de lagt ägg eller hur kvävets kretslopp ser ut! Hållbar utveckling i all ära men, "DETÄRPÅTIDENATTVIFÅRSOMMARLOVNU"!!!!

Träning

2015-05-19 21:59:06 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Förra veckan var den femte och sista veckan på programmet som skulle hjälpa oss att kunna jogga 5km. Vi klarade det redan tredje veckan och sedan gick det bara bättre och bättre. Tyvärr fick Sara hjärnskakning inför femte veckan så den körde jag själv. Vi har hela tiden sprungit här i bomhus i sköna spår utan backar. 

Igår var det dags att springa i Hemlingby. Spåren där har ett psykiskt övertag på mig sedan Madde fick knuffa (läs bära) upp mig för mördarbacken första gången jag skulle börja jogga. Alla spår i Hemlingby slutar med en mördarbacke. Sjukt jobbigt för psyket när man är trött i mitten av spåret. Jag intalade mig själv att det var okej att gå sista biten om det blev för jobbigt. Men programmet verkar ha fungerat bra för jag kände mig riktigt stark. Jag tog mig igenom fem kilometers spåret och upp för sist backen utan problem. Skön vinst för psyket. Jag tror aldrig jag kännt mig så pigg när jag väl kommit i mål. 

Vi är några tjejer som har bestämt oss för att springa tjejmilen i höst. Jag har aldrig sprungit ett lopp förut. Om man inte räknar vårruset när jag var typ tio år.  Det känns kul, framförallt känns det roligt att ha kommit igång. Nu ska jag bara försöka att inte springa med andra som springer mycket snabbare än mig. Det var så jag knäcktes sist jag kom igång. Jag är så dålig förlorare (I know, tråkigt personlighetsdrag) så jag tyckte inte att det blev roligt att springa när jag åkte iväg med andra som sprang mycket snabbare än mig. Det kändes som att min prestation blev mindre värd. Hädanefter ska jag springa mot mig själv och springa för att röra på mig så att jag mår bra.

13 år

2015-05-19 17:26:34 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
För 13 år sedan blev vi ett par. 


Sommaren före det hade han förpestat mina mornar på sommarjobbet som brevbärare. Dödstrött som jag var vid 6 varje morgon ville jag bara ha lugnt och tyst och få sortera min postbi lugn och ro. Då dök han upp som en lärka varje morgon och visslade. Hela dagen. Varje dag. Kärlek börjar alltid med bråk :)

<3 världens bästa kille <3
Nellie

2015-05-17 00:34:17 Kategori: allmänt
(3) Kommentarer
Lillasyster men ändå på så många vis storasyster. Det slog mig idag, med vemod, hur hon redan formats så pass mycket av sin familjs tillstånd. Hon är anpassningen själv. Hon ger med sig efter Tuvas nycker i alla lägen. Det jag insåg idag var att hon även anpassar sig inför alla vuxna. Idag när hon staplat ved i flera timmar när Tuva var i stallet så blev hon erbjuden en glass som belöning. Så utrycker hon att Tuva nog blir så där arg om hon får en glass och inte Tuva. Tuva var inte ens där, hon var i stallet och ändå tänkte Nellie på henne. Då börjar jag fundera kring Nellies val att inte följa med till stallet. Kan det bero på att hon vill ha egen tid med andra vuxna? Tid då hon inte måste anpassa sig? Det finns en stor chans att det är så. Jag har också märkt hur Nellie som lillasyster till en krävande storasyster verkar tycka att syrran har mer rätt till alla vuxna än hon har. Hon frågar ofta om vi känt Tuva längre än henne och så vidare. Det krossar mitt hjärta när jag inser att det är sant. Inte att vi älskar Tuva mer än Nellie, men Tuva har tack vare sina diagnoser och ställning som första barnet, en särskild plats hos alla i omgivningen. 

Nellie har blivit stor. I många avseenden är hon storasystern bland syskonen. Hon kan analysera på ett sätt som Tuva inte kan och hon ligger långt före utvecklingen än syrran var på under samma period. Men ändå blir hon hämmad. Hon började idag att planera inför sina mor och farföräldrars död. Med tårar i ögonen pratade hon om Hur hon skulle lägga blommor på gravarna och lära Tuva allt som de lärt henne. Det är som att hon redan tar på sig ansvaret för sin syster för framtiden. Det kan vara jag som läser för mycket i händelserna men jag går och lägger mig med en sorts sorg i hjärtat idag. Jag inser att vi varit så glada av Tuvas välmående att vi tagit Nellies för givet. Det behöver inte vara en nackdel att hon fått anpassa sig hela sitt liv med det har åtminstone format henne. Hon hade inte varit den femåring hon är idag om inte hennes syster inte varit den hon är. Kanske är det så med alla småsyskon men idag kan jag inte annat än känna skuld inför det. Hur agerar man som förälder i ett läge där man måste välja vilket barn man måste satsa på för stunden, och inser att de andra barnet aldrig fick samma chans? Båda mina tjejer är underbara och jag skulle inte vilja ha dem på något annat sätt.
Men jag vill inte att de ska växa upp och känna att de aldrig hade chansen att bli den de ville bli. Det är lätt att fokusera på ett barn med svårigheter tack vare rädslan att det barnet inte ska passa in osv. Jag är bara orolig för att vår andra dotter ska växa upp och känna att hon aldrig fick chansen att bli den hon kunde bli. 

Usch det här blev ett djupt inlägg. Jag är glad att jag kan få ur mig mina känslor någonstans och jag vet att jag inte är ensam om dessa problem och att det är flera som läser här som lever i liknande situationer. Ibland är det bara skönt att slippa vara ensam i det, att veta att det finns andra som lever i liknande situationer. Vi gör vårt bästa och hoppas att det är nog. Kram till er alla! 

Grattis Mamsen

2015-05-16 17:07:00 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Mammas 55-årsdag firades med hela familjen. Utom Fredrik då, som jobbade som vanligt :( 

Idag åkte vi till Ida så att mamma fick rida på Pantis. Mamma har pratat om att rida hur länge som helst. Hon red som barn. Så nu var det dag. Tuvisen fick också ta sig en tur. Hon har blivit så duktig! Gäsp
Olyckan

2015-05-12 17:55:07 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Tuva kommer inspringande och säger helt lugnt. "Panik"
"Vadå panik?" Frågar jag
"Nellie har ramlat"

Jag flög ut i lekparken och hittar Nellie omplåstrad. "Vad har hänt?" Frågar jag
"Jag ramlade" svarade Nellie
"Vem har plåstrat om dig?" 
"En lite gammal gubbe, en flicka-en mammaflicka och en kille som är som en man"
😂😂
Jaja. Skönt att det finns så snälla grannar i området GD/Gif

2015-05-12 12:32:28 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Idag har särskolan haft GD/Gif olympiaden. Vilka härliga ungar som går i Tuvas klass! Vi var med hela familjen. Underbart härlig dag! 

Stolt tjej som fått blommor av Helena Möhippa

2015-05-11 21:52:46 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
I helgen var det dags för möhippa. Vi tog med Madde till Stockholm där vi var på high heels kurs (jag har fortfarande ont i fötterna), sedan badade vi i poolen på hotellets tak. 35 grader i vattnet, lite skillnad mot Malmös 8 grader. Solen värmde och vinet var ljuvligt. Vi avslutade kvällen med karaoke och dans. Det var en toppenhelg helt enkelt! Nu har det varit fullt ls medvetslös inså många helger så nu är jag helt slut. Jag tackar nej till helgens 30års fest och nöjer mig med att fira mammas 55års dag på fredag tillsammans med familjen ute i Gräsbäcken. Imorgon är det gd-GIF och på onsdag åker Charlotte och jag till Ljusdal för att hälsa på Josefin och hennes lilla Lennon. 

Nemo och jag är osams igen...Stora tjejen

2015-05-07 22:08:19 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Idag har Tuva varit på utflykt med klassen hela dagen. Hon sov dåligt natten till idag eftersom hon var så taggad. Jag hade räknat med en bökig kväll efter en dag då hon proppats med så mycket intryck. Men inte alls. Där fick jag fel. Hon bad att få gå och lägga sig en timme före normal tandborstning/ läsnings tid. Hon hade svårt att ligga still och var orolig. Då hände det, det som jag längtade efter så många gånger för länge sedan. Jag vet inte ens när det blev bättre. Jag insåg det idag. Nu är vi här. Hon kan tala om vad som är fel. Underbart! "Mamma det är så mycket tankar som jag måste tänka klart innan jag kan ligga still och sova" Självklart! Så tydligt. Min lilla tjej har blivit stor. Vilken seger för henne att kunna få utrycka sig med ord och bli förståd istället för att ingen fattar så att hon måste bli arg. Den här stunden kommer jag att komma ihåg 😊

Snälla mamma förlåt

2015-05-05 20:02:15 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Nu har han pussats och fjäskat och stirrat länge nog. Du är förlåten <3


Relationsproblem

2015-05-03 13:16:37 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Nemos och mitt förhållande knakar i fogarna lite efter den senaste timmen. Inte nog med att han käkade på mina ljus så har han nu hunnit rymma två gånger. Och medan jag städade toaletten gjorde han nya hyss. Jag hittade min ryggsäck i ett minst sagt suspekt tillstånd bär jag kom ut. Konstigt nog låg det papper kvar. Det är inte likt Nemo att lämna snacks på det viset. 
Men det var bara att följa spåren och inse att min kanin är en riktig godisråtta!


Han hade sniffat sig fram till godiset och länsat en hel ask...

Nu ligger han här mätt och belåten. Det är nästan så jag hoppas att den lille rackaren får ont i magen och lär sig en läxa. Om någon tycker att det är jobbigt att städa med barn i huset kan ni ju testa med en kanin...

Berg

2015-05-03 13:03:15 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Vi ska inte ens prata om det här...

Städdag

2015-05-03 13:01:24 Kategori: familj
(0) Kommentarer
Idag var det dags att ta tag i städning av huset. Som bekant, hatar jag att städa. Jag är klar med övervåningen och är redan ilsken som ett bi. Jag fattar inte varför tjejerna har fått så mycket grejer. Det är saker överallt. Vi ska inte ens tala om lådorna där vi slänger ner alla prylar när vi snabbstädar(läs plockar undan leksaker) Vart kommer allt småskit från? Jag hade lust att kasta allting! Vi ska inte ens prata om alla miljoner Uno-kort som ligger utspridda överallt. Jag får ha Uno kartongen i fickan och samla upp dem allt eftersom.

Nu blev jag tvungen att springa ut i vardagsrummet för att se vad som smällde. Ljusstakarna låg på golvet och Nemo den rackaren var uppe på tv bänken. Tydligen var det lockande med mina stearinljus. Fredrik hade ställt Nemos "kartonghus" brevid tv bänken som en perfekt pall. Jippie. Nu är jag ännu gladare. 😡 Dags att städa vidare...

Kalashelg

2015-05-02 08:28:48 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Vi startade långhelgen med ett kalas. Lia fyllde 3år och för tredje året i rad var vi i en lokal i Andersberg där vi blev bjudna på god mat och dryck. Fackeltåget gick från lokalen kl 20.30 och alla barnen var med och tände kasen. 
Fredrik skulle jobba så jag och tjejerna åkte hem efter att kasen tänts. Både tjejerna och jag tycker ändå att det är otäckt när det brinner så mycket. Fredriks arbetspass i Uppsala avslutades med punktering ovh det visade sig att han lagt ur verktyget som gör att man kan ta bort den ena bulten. Det blev bärgning till Uppsala och inga tjänade pengar den natten. 

Tjejerna och jag skulle få skjuts av honom till busstationen för vi skulle åka med Eckerölinjen till Åland över dagen. Tjejerna hade önskat att få åka båt. Det blev kalabalik på morgonen när vi var tvungna att hinna med en buss till stan och Tuva var helt förstörd över att planerna blev ändrade. Men till slut kom vi iväg. Bussen hämtade upp Charlotte och Alva i Tierp. Vi hade en superhärlig resa men vi var så otroligt trötta på kvällen. Tjejerna verkar iaf nöjda och vill åka igen. 


Nu ska Fredrik dra till Uppsala och hämta bilen. Jag ska ut på veckan sista joggingpass. Jag har börjat jogga med en nyvunnen vän som är lärare på Polhemsskolan. Vi har startat med ett program som ska hjälpa oss att kunna jogga fem kilometer på fem veckor. Det är tre pass i veckan och nu är det sista passet på vecka tre. Jag känner att bag redan nått målet och skulle kunna klara av fem kilometer men jag har så dåligt tempo och hoppas på att kunna förbättra det genom det här programmet. Sedan ska vi på kalas igen. Svärmors 55års kalas. Mycket kalasande. Tjejerna kommer vara helt slut efter den här helgen.

RSS 2.0