Tentaskrivande

2016-03-19 20:09:24 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

På högskolan i Dalarna läser jag två kurser parallellt hela tiden på halvfart. Jag är så otroligt less på det nu. Jag kan inte hålla isär kurserna och det är sjukt jobbigt och stressande att få två tentor samtidigt. Nu har jag suttit hela dagen och fått ihop 800 ord av 2500 ord, på den ena tentan. När jag sätter mig in i den ena kursens tenta tappar jag helt innehållet i den andra. Jag föredrar att läsa en kurs i taget. Tack och lov har jag klarat hälften av SVA kurserna på högskolan i Dalarna efter de här två tentorna. Då blir det nedförsbacke. Nu ser jag fram emot påsken nästa vecka. Tanken är att jag ska vara klar med tentorna på skärtorsdagen och då tar jag ett välförtjänt lov. Jag spontanbokade en resa idag, till Thailand i Jan 2017. Tuvisen måste få chans att ladda batterierna nästa vinter och vi andra skulle inte direkt lida av det heller. Få se om jag får med Fredrik på Thailandståget innan bokningen går ut. Jag håller tummarna för det.

 
Thailand we miss U
 

Fobi

2016-03-15 22:31:58 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Jag tror att jag har berättat om min spindelfobi tidigare här på bloggen. Inte förrän nu förstår jag vad det innebär att ha en riktig fobi. 

Den här veckan är det nationella prov för 9orna på jobbet. Jag har fått i uppgift att ha hand om en klass. Jag träffade klassen för första gången i måndags då jag fick preppa dem en heldag inför nationella proven. 

Idag skulle de ha sin läsförståelse. Jag fixade allt i klassrummet en stund före elevernas ankomst. Jag hämtade mitt vatten och gick för att möta eleverna. Jag låste upp dörren och skulle gå in och lämna min vattenflaska innan jag skulle släppa in det väntande ledet av nervösa tonåringar. När jag tagit tre steg in i rummet ser jag en stor spindel komma mot mig på från andra sidan rummet. Mina muskler förlorade förmågan att hålla mig uppe. Jag ramlade ihop i en liten hög på golvet. Eftersom jag inte gärna ville visa mig svag inför dryg 30 tonåringar som jag skulle hålla ordning på skulle jag aldrig någonsin ha gjort något liknande om jag hade kunnat hjälpa det. Tårarna rann dessutom nedför mina kinder utan att jag märkte det. Som tur var hade jag ett gäng schyssta grabbar som släppte ut spindeln. Ordningen var återställd och elevernas nervositet släppte något. Kul att jag kunde vara till hjälp. 

Att vara så rädd för något som man själv inser är löjligt är inte det minsta roligt. Vart kom den här skräcken ifrån? Spindlar är små, de bits inte, iaf inte vad jag vet, jag hade förmodligen inte blivit hälften så rädd om det var en ilsken björn jag mött.

Kalas, kalas, kalas och Bingolotto

2016-03-13 19:28:02 Kategori: familj
(0) Kommentarer
Igår fyllde min lillis 6år. Helt galet. Hon har längtat och väntat, längtat och väntat. Tuva har varit nervös för att kalaset skulle bli jobbigt för henne. Natten till lördagen sov både tjejerna dåligt och på lördagsmorgonen vaknade Tuva i ottan, något hon aldrig gör. Hon tände alla lampor och gick runt och pratade högt och ljudligt. Det var bara att kliva upp och göra redo för frukost på sängen till Nellie. Tack vare att det var så tidigt vaknade hon inte av sin något uppspelta ryande storasyster.
 
Vi väckte henne med sång, plättar med nutella och paket. Lyckan var total. Hon sa någon timme efter att hon vaknat att hon kände sig så annorlunda. "Jag har blivit så lång och fått så långt hår. Jag fattar inte att jag bara var fem år igår" Några timmar senare, närmare bestämt vid 11, var hon inte lika nöjd. "Det känns inte som jag fyller år eftersom de aldrig kommer" Gästerna skulle komma kl 16.00. Tufft läge. Vi bakade och fixade inför kalaset. Tjejerna hann råka i bråk flera gånger och Nellie grät över att man inte borde behöva gråta på sin födelsedag.
 
När gästerna äntligen kom var lyckan total. Sex smörgåstårtor, glasstårta och en massa gotta förtärdes och vi hade gäster ända tills melodifestivalen var avgjord. För två tjejer som gått upp kl 6 blev det en lång dag.
 
Idag har vi genomlevt ett barnkalas på leklandet som gick smärtfritt utan benbrott och bara två gråtande barn. Nellie är nöjd över kalashelgen. Tuva är trött men har klarat helgen utan problem. Tyvärr hade jag fullt upp som värdinna hela helgen så det blev inga kort tagna under hela kalaset.
 
Vi har startat en ny tradition i familjen. Vi spelar Bingolotto tillsammans som nedvarvning på helgen. Tjejerna älskar det. Det är perfekt med paus för nyheterna så vi hinner borsta tänderna. Nu är det bara bingospel 3 kvar innan vi avslutar denna kalashelg.
Solen tittade äntligen fram på Nellies födelsedag
 

Udda verklighet

2016-03-09 20:02:24 Kategori: Böcker
(0) Kommentarer
 
Titel: Udda Verklighet
Författare:Nene Ormes
Språk: Svenska
Sidor: 254
 
Handling: Anledningen till att jag började läsa den här boken är för att vi letar efter en fantasybok till våra 7:or på jobbet. Helst vill vi ha en bok skriven av en svensk författare vilket inte är helt enkelt när det kommer till fantasyberättelser. Det finns inte så många bra svenska fantasyförfattare. Boken är författarens debutroman och utspelar sig i Malmö vilket jag älskar. Fantasyvärlden finns i vår verkliga värld men också i parallella dimensioner. Välkända kännetecken för Malmöstad finns med som att t.ex. oraklet håller till i turning torso. Udda ,som huvudkaraktären heter, har lidit av otäcka mardrömmar hela sitt liv. Bokens inledning beskriven en av drömmarna som hon och hennes vän Daniel följer upp. De går till platsen där drömmen utspelat sig och hittar blod. Udda blir indragen i en värld som hon inte hade en aning om att den existerade med varelser som hela tiden levt runt omkring henne men som hon aldrig sett.
 
Omdöme:Boken är spännande och har det mesta av det som en fantasybok bör ha. Jag skulle gärna ha haft lite mer krälek och knepigt nog lite mindre sex...hmm. Haha :) Vi fick stryka boken från vår lista för 7:orna eftersom den har några lite väl heta sexscener som inte passar sig för 13åringar. Dessutom är det några scener som kanske är lite otäcka för dem också. Jag hade lite svårt att läsa ut den. Jag saknade några riktigt färgstarka karaktärer. Ingen av karaktärerna föll mig i smaken riktigt. Det är svårt att fastna för en berättelse när man inte riktigt fattar tycke för någon. Ett plus är utseendet på boken, alla boksidor är svarta på kanten vilket ger boken ett spännande utseende. Sådant gillar jag. Språkligt är boken bra, jag skulle önska lite fler metaforer och bildspråk men man kan ju inte få allt. Det finns en uppföljare till boken.
 
Betyg: 3/5
 
 


 

City of lost souls

2016-03-09 13:54:00 Kategori: Böcker
(0) Kommentarer
Titel: City of lost souls
Författare: Cassandra Clare
Serie: The mortal instruments #5
Språk: Engelska
Sidor:542
 
Handling: Boken är del fem i serien och fortsätter med Clarys och de andra skuggjägarnas kamp mot ondskan. Jace och Sebastian har på något sätt blivit länkade till varandra. Ingen vet om Jace har bytt sida eller varför han hänger ihop med Sebastian. Alla underbara karaktärer från tidigare är med och handlingen är spännande från början till slut.
 
Omdöme: Den här serien ligger i tiden eftersom det precis kommit en tv-serie baserat på böckerna. Den heter Shadowhunters och har potentialen att bli grym. Den här boken, liksom hela bokserien, har allt. Spänning, drama, vändningar, kärlek, alla möjliga fantasikaraktärer. Jag tycker att trollkarlen Magnus Bane får komma fram mer i den här boken och jag gillar honom mer och mer. Clarys och Jace förhållande börjar i mina ögon bli lite tröttsamt men det kan ju vara för att boken riktar sig mot tonåringar och jag inte riktigt får räkna mig till den kategorin längre. Språket i boken är riktigt bra och jag föredrar att läsa Cassandra Clares böcker på engelska då de kommer till sin rätt på ett helt annat sätt då. Jag kan inte vänta tills jag får läsa del 6!
 
Betyg: 5/5

Leos lekland

2016-03-01 20:46:53 Kategori: Foton
(0) Kommentarer
Idag testade vi Leos lekland för första gången. Vilken toppendag! Vi föredrar Leos lekland före leklandet delfinen any day. Tjejerna somnade som två slocknade stjärnor ikväll och mannen i huset tog som vanligt åt sig extrajobb. Själv unnar jag mig ett glas vin och en spännande bok 👍


Sportlov

2016-03-01 18:35:13 Kategori: familj
(0) Kommentarer
Äntligen sportlov! Vi började sportlovet med att åka till Gävletravet för att åka lite sulky tillsammans med goda vänner. Det var en underbar dag med strålande sol.

 

RSS 2.0