Kondition

2010-03-31 22:13:09 Kategori:
(1) Kommentarer

Känslan av att kunna röra sig obehindrat är överväldigande! Jag kan gå som vanligt, jag kan vända mig i sängen, jag kan ligga och sova hur jag vill, jag kan resa mig utan problem om jag suttit på golvet, jag kan ha Tuva i knät, jag kan sitta så nära ratten som jag vill när jag kör bil, jag kan jag behöver inte kissa var tionde minut, jag kan se mina lår, mm mm mm.
Idag packade jag ner (packade är ett passande ord när man bylsar på henne så att hon blir som en michelingubbe) Nellie i vagnen och gav mig iväg på en promenad ner till apoteket i Bomhus centrum. En 50 min lång promenad. Jätteskönt att röra på fläsket. Här ska brännas bort gammal hängig lösmage, och gärna halva stjärten också. Tyvärr insåg jag ganska snart att min kondition inte var som den borde. Väl framme vid apoteket var jag bra svettig och på vägen tillbaka trodde jag att jag skulle svimma i backarna upp för. Jag flåsade, pustade, stönade och svettades. Jag brukar i stort sett aldrig svettas men jag var blöt i håret när jag kom hem. Dessutom kände jag den gamla ovännen "mr foglossning" när jag kom hem. Så dryga timmens promenad är nog det värsta min numera dryga 60åriga kropp klarar just nu. Men jag ska kämpa mig tillbaka. Men först är det påsk och det innebär ju förstås påskgodis =)



HEJ HOPP GLAD PÅSK!


Ny dag nya tag

2010-03-30 20:56:26 Kategori:
(1) Kommentarer
Idag har Nellie varit mycket nöjdare. Då sover hon mest hela tiden i stället. Dagen började med ett besök på BVC. Nellie hade gått upp så bra i vikt. Nu väger hon 3988g, nästan 4 kg =) Så himla liten fast hon blivit så mycket större. Hehe. Sedan såg jag till att baka lite grann. Jag hade tur, hon sov genom hela bakningen. Mina havreflarn med smörkräm mellan gick åt så det var dags att fylla på i frysen. Det värsta är att det är ju jag som äter flest. Fredde som blivit så smal och fin har också börjat äta en massa skit nu och det värsta är att när man väl satt igång så bli rman ju så himla sugen hela tiden. Vi vill ha nåt att stoppa i munnen hela tiden. Och Fredde har så lätt att gå upp i vikt så det syns redan på honom att han börjat äta en massa skit igen. Så nu måste vi försöka peppa varandra. Men visst måste man ju få äta godis över påsken först? =)
Mamma, Boje, Erik och Niklas har varit här hela kvällen och hållit mig sällskap för Fredde har varit och gjort ett test inför ordningsvaktsutbildningen som han sökt in till. De åt här hemma med oss också. Riktigt trevligt. Erik åker til Korsika på lör och blir borta till oktober...igen. Det känns tugnt. Jag kommer att sakna honom så himla mycket! Och tänk va stor Nellie är när han kommer hem. Och stackars Tuva som är så förtjust i Erik. Hon förstår ju itne hur känge han ska vara borta och tur är väl det!

Nu ska jag kika på andra delen i CSI triologin på 5:an.Spännande. Men efter det blir det Gibbs på 3:an. Jaaaa =0)

Feber

2010-03-29 23:22:01 Kategori:
(0) Kommentarer
Igår fick jag feber och mådde inte särskillt bra. Och på det så blev Nellie hysterisk fram emot kvällen. Hon skrek och skrek så fort hon inte hade tutten i munnen. Inte för att hon var hungrig, för hon ville inte egentligen äta så mycket när hon låg där. Det är ju så jobbigt när jag inte förstår varför hon är ledsen. Och så när man själv inte är pigg, då vill man ju bara sova så att man kan bli pigg. Men hon höll på ända fram till 3 tiden. Ssssnark!
Imorse var hon hur glad och söt som helst men nu på kvällen har det börjat igen. Jag känner mig så hjälplös när jag inte vet vad som är fel. Vi badade henne igen idag och det tycker hon inte alls om =) Hon fryser för hon har så lite underhudsfett =) Skrutten.

Sänder en stor kram till tvillingarna Sahlström och deras familj! Beklagar sorgen! Vilken fruktansvärd olycka. Kämpa på tjejer!Kram kram!!

Bortskämd

2010-03-28 11:35:24 Kategori:
(0) Kommentarer

Jag  vet att jag inte har någonting alls att klaga på. Men jag är så himla trött nu att jag önskar att få sova ett helt dygn i streck. Och då sover ändå Nellie 6-7 timmar i rad på nätterna. Så det är som sagt egentligen inge synd om mig. Inatt sov hon från 00.00 till 07.00. Stackars mig va =) Det är nog omställningarna som gör det. Och amningen. Ofta när hon äter känns det som hon suger ur all ork eller ibland som hon suger ur hela hjärnan. Då kan jag somna sittandes =)

Imorse när Nellie och jag kom ner för trappen hade Fredde städat också. Så det är igen inge synd om mig. Vi hade missat att klockorna skulle ställas om till sommartid imorse. Så Tuva kom för sent till dansen. Pinsamt värre. 
Igår var vi på 30 års kalas hos Tomas och Anna. Tomas fyllde år. Det blev nästan bara bebisprat där med Nellie 2 veckor, en Elvira 3 månader, 2 gravida tjejer och 2 tjejer som är sugna på en till bebis. Jag var helt slut efter att vo varit där. Trött trött trött som sagt. Men det va supertrevligt. Jag är glad att jag följde med. Jag var lite osäker först om jag skulle orka. 

Tuvisen är lite hängig här hemma för hon har fått urinvägsinfektion igen. Men vi började med penecillin kuren igår så förhoppningsvis släpper det snart. Nu ska hon äta medecinen fram tills hon ska göra en undersökning där de ska spruta in kontrastvätska i urinröret och sen se med röntgen om det går upp till njurarna ordentligt. Det låter smärtsamt men doktorn sa att det kan göra lite ont och vara obehagligt men inte smärtsamt. 


Härliga vänner

2010-03-26 14:04:38 Kategori:
(1) Kommentarer

Igår hade vi besök hela dagen. Det va hur najs som helst. Madde och Isac kom på förmiddagen och vi gick på promenad, fikade och umgicks. Lilla Isac som är 6 veckor idag väger nu 5,5kg och ser ut som en riktigt stor kille brevid lilla Nellie, 2 veckor idag och 3,7 kg =) Konstigt att en 6 veckors bebis som är i stort sett nyfödd kan kännas stor =)


Sen kom min bästaste kusin Anna och hennes Jonas på besök. De hade med sig fina presenter både till Tuva och Nellie. Jag blir så rörd av att mina fina kompisar (anna inräknad som kompis fast hon är min kusin) tänker på Tuva också. Så himla snällt. Hon blev så fäst vid Anna att hon pussade henne på kinden =) Linnea och Sandrine kom och höll oss sällskap sen hela kvällen. Så himla trevligt!

Tuva har fått det lite jobbigare nu med hela storasyster rollen. Hon är fortfarande jättegullig med Nellie men hon har blivit lite obstinat och så har hon börjat kissa och bajsa på sig. Hon har aldrig tidigare kissat i sängen, men nu har hon gjort det. Jag tycker så synd om henne men samtidigt så är det ju nåt som hon måste gå igenom nu. Så det är bara för mamman att bita ihop och försöka sköta det på bästa sätt. Tuva har problem med sin urinblåsa. De har kommit på att hon har bakterier i urinblåsan hela tiden, alltså urinvägsinfektion. Men eftersom hon inte verkar lida av det vet dom inte hur de ska göra med det. De kanske måste söva henne och gå in i urinblåsan för att ta bort bakterierna. Men nu idag fick hon feber och jag hoppas att det inte blir som förra gången hon innan hon fick penecillin. Då blev hon supersjuk.

Nellie såg mig igår. Hon fäste blicken för första gången =) Vilken lycka för mamman. Hehe. Och idag tittar hon på allt. Det måste vara konstigt att helst plötsligt börja se saker. Hon har skrattat åt både Tuva och mig idag också. Mys mys.
Hon fortsätter att sova bra på nätterna. Hon sover dryga 6 timmar i streck innan jag får väcka henne för en liten slurk med mat. Men hon somnar alltid sent. Mellan 00.00 och 00.30. Det är nog för att jag har suttit upp och kollat på NCIS repriserna på 3:an hela graviditeten =) Gibbs is my man!

En sak har jag funderat över nu så här 2 veckor in i 2 barnsmammalivet. De här familjer i Familjen annorlunda som går på tv. Hur hinner de egentligen skaffa fler barn? Det är inte direkt så att man varken hinner eller orkar ta tag i sitt sexliv kan jag säga. Och då har jag bara 2, de har ju dryga 10....


Mera snö =(

2010-03-23 17:59:25 Kategori:
(0) Kommentarer
Igår gav jag mig ut på första promenaden med vagnen. En riktig vårpromenad i solskenet med båda barnen. Så  himla härligt! Det måste vara den bästa tiden på året att få barn just nu. Då kommer vårvädret lagom tills man fått in bebisrutinerna så att man kan gå ut och vandra bort sina extra kilon medans man samtidigt får lapa lite sol. Och så hinner bebisen bli lite större till sommaren. Sommaren när Tuva föddes gick helst bort i allt nytt som blir när man får barn. Plus att man inte får bada på 6 veckor. Inte så rolgit sommaren 06 när det v ar 30 grader i stort sett hela sommaren.

Idag har Linnea, Mickan och Wilma varit och hälsat på. Det va så himla härligt! Dom är ju för goa och hade med sig en massa presenter till Tuva som hon har lekt med nu hela kvällen och en jättesöt speldosa till Nellie. Det är så roligt med allt som Nellie får eftersom det mesta hon har är ärvda grejer =)

Linneas mage hade växt och blivit jättestor och fin. Hon är i vecka 27 nu. Konstigt nog så känns det för mig som att då är det ju snart dags. Var det inte alldeles nyss jag var i v 27...? Men sen gick jag tillbaka och läste bloggen då jag var där i kring och det va ju hur länge sen som helst =) Shit va fort man glömmer alla plågor. Hehe. Det är ju det lilla underverket här brevid som gör det möjligt. Ge mig klåda och foglossningar bara, det är sååå värt det!!
Det kommer att bli en supersommar när så många av mina bästa kommer att vara lediga. Madde, Mickan och Linnea kommer att vara mammalediga allihopa. Så himla najs. KOM solen KOM!!

Myrinvasion

2010-03-20 14:06:13 Kategori:
(1) Kommentarer
Som i alla andra radhus här i Bomhus så får vi alltod myrinvasion i köket varje vår. Fast tidigare år har vi faktiskt haft vår invasion på vintern. Våra myror verkar inte förstå det där med årstider. Men i år har vi haft sån tur att vi redan har haft en invasion i vinter och fick en ny nu. Det är ju så himla äckligt att ha myror i köket just, där man ska hålla på med mat. BLÄ! Men med strålande sol ute så känns det lättare till sinnes än när det var snöstorm och en massa minus grader.

Trötter =)

Mitt lilla hjärtegryn hade gått upp 100 gram till när vi var och vägde henne på BVC igår så det tar sig. Hon har nu i 2 dagar varit hur snäll som helst och sover mest hela tiden. I natt fick jag väcka henne så att hon skulle få i sig mat. Det hade hon nog helst skippat själv eftersom hon var så trött =) Gohjärtat. Tuva börjar bli lite trött på alla som frågar henne om hon tycker att det är roligt att ha blivit storasyster =) Fast det tycker hon ju, men hon vill bara inte få frågan hela tiden. Nu den här veckan som kommer ser vi fram emot att få lite besök här hemma. Det är ingen annan än familjen som vågat sig hit ännu. Men i veckan blir det nog lite främmande. Förhoppningsvis med fika =)


Det rullar på

2010-03-18 12:31:28 Kategori:
(2) Kommentarer

Dagarna går och imorgon är det en vecka sen Nellie föddes. Det känns otroligt både för att tiden gått så fort men ändå känns det konstigt att hon inte funnits i mer än en vecka. Nellie verkar ha sin lugna och nöjda period dagtid och sen kommer kinket på kvällskvisten och början utav natten. Det är iaf så det har sett ut nu i 2 dagar. Jag försöker fortfarande lista ut varför hon blivit hysterisk då när hon är så nöjd resten av dagen och natten. Men samtidigt så måste man ju få vara ledsen också. 

Till alla som ringt utan att jag har svarat. Oftast har jag suttit och ammat och det har inte riktigt passat. Men jag tycker inte att ni är jobbiga så ni får prova igen bara så svarar jag förhoppningsvis då. Jag försöker ringa upp om jag har tid men det är mycket annat som ska fixas här hemma när man får tid så det blir lite dåligt med det. Jag märker på alla som jag har pratat med att ni är rädda att störa men det är klart jag vill prata med er =) Och passar det inte så svarar jag ju inte. Busenkelt. ;)


Lite trött

2010-03-17 09:57:28 Kategori:
(1) Kommentarer
Nellie hade gått upp bra i vikt när vi var och vägde henne igår. 100g på ett dygn. Men det skulle vara jävligt annars när jag suttit och ammat 80% av det dygnet. Gårdagen var toppenbra och Nellie var så nöjd och snäll hela dagen. Tuva har växt in sig ännu mer i storasyster rollen och tycker att det är supermysigt. Själv känner jag mig otroligt trött nu. Det dyker ju upp så mycket "annat" när man får barn än bara barnet. Oron trodde jag skulle vara lite mindre nu med nr 2. Men icke då. Jag har dimmerlampan brevid sängen lite tänd hela nätterna så att jag snabbt kan ta en kik att hon andas. Oron över amningen och amningen i sig är också väldigt utmattande.
Igår kväll/ natt åt hon konstant mellan 20.00 och 02.30. Varje gång hon somnade och tappade tutten blev hon hysterisk och gallskrek. Konstigt nog sov Tuva brevid som en stock =) Men även om jag är trött så njuter jag i fulla drag. Tuva går på dagis idag eftersom hon träffar talpedagogen Sigrid på onsdagar så jag tänkte passa på att åka in till Lindex och byta min amnings BH som helt plötsligt blev 3 storlekar för liten.
Sen hoppas jag att Nellie vill somna in på mitt bröst så vi kan mysa och vila nån timme innan storsnuttan kommer hem. 


Fina lilla Nellie

2010-03-15 20:12:19 Kategori:
(1) Kommentarer
Vi är fortfarande nyförälskade allihopa här hemma och det är ju en fantastisk känsla. Under gårdagen blev jag orolig att hon inte fick i sig tillräckligt med mat. Jag hade själv ställt till det och givit henne nappen fast jag vet att det ofta trasslar till det för de små liven. Första kontakten med nappen sög hon in den som om hon aldrig nånsin tänkte sluta. Detta resulterade förståss i att hon sov mer och åt mindre. Dessutom glömde hon tydligen helt bort hur man sög på bröstet till slut.
Vilket visade sig på kontrollen idag då hon gått ner mer än 10% av sin födelsevikt =( Stackars liten. Nu blir det nappförbud (iaf ett tag) Så idag har jag varit amningskossa deluxe och inte lyft baken ur soffan mer än när jag gått på toa (vilket forfarande förvånar mig enormt att det går smärtfritt). Dåligt med mjölk finns det dock inte. Mina bröst är gigantiska, så att jag blir rädd för dom. Som de ser ut nu kommer jag att behöva skaffa ett varsit pass till dom när vi ska till Kreta i sommar. Och eftersom de förmodligen inte har växt färdigt än kan det hända att jag får köpa en varsin flygstol också...

I övrigt fungerar allting smidigt. Tuva har varit så go med Nellie idag så man blir tårögd av att se det. Konstigt nog så har hon inte vaknat av Nellies skrik en enda gång. Det är ju inte direkt så att hon är van vid barnskrik så jag hade väntat mig att hon skulle bli väckt. Nu måste jag återgå som matmaskin så att vi får se possitiva reslutat imorn på invägningen.

Har lyckats med nåt jag skulle låta bli. Jag har hela tiden bojkottat Svenska hollywoodfruar. Jag har försökt intala mig själv att det skulle vara så löjligt. Innerst inne visste jag nog att det var för att jag skulle fastna direkt. Och förra veckan såg jag mitt första avsnitt. Gissa vad jag väntar på =) Det är ju så man får skämmas för sig själv.

Förlossning 2

2010-03-14 09:45:30 Kategori:
(8) Kommentarer

Då var det klart. Nu är vi hemma hela lyckliga familjen =)


Jag är glad att jag har 2 graviditeter och förlossningar att jämföra med nu. Det gör att allting känns lite lättare. Förra graviditeten var hur smidig och enkel som helst medans den här har varit grönjävlig. Men då vet jag iaf att det kan vara bra också. Sen trodde jag att jag hade haft den bästa förlossningen man kan önska sig första gången men det visade sig vara fel. Den förra var mer smärtfri men utdragen och utmattande. Den här var iofs väldigt jobbig den tiden den höll på här hemma (3 dygn dvs) men väl på förlossningen gick det hur bra som helst.

Jag hade ju värkar hemma i 3 dygn hela tiden. Värst på nätterna då de kom med ca 10 min mellanrum. När början på den 4:e natten närmade sig gjorde värkarna sååå ont, men kom inte nå tätare. Kanske snarare lite mer sällan. Timmarna mellan 23.00 och 02.00 försökte jag att stå ut men det var ju omäjligt att sova. Vi funderade mycket på om vi verkligen skulle ringa förlossningen eller inte. Man visste ju inte om det var dags eftersom det hade hållt på så där 3 nätter före också utan att hända nåt. Fast nu gjorde det mycket ondare.


Till slut övertalade Fredde mig att det var bättre att dom i så fall fick skicka hem oss igen. Vå packade in Tuva i bilen och släppte av henne hos mamma kl 03.00 på natten. Hon var så bekymrad när jag kved. "Va ä de mamma?!?" Gullungen. När vi kom in på förlossningen var jag öppen 5 cm. Vi fick ett rum och så tog de hål på fosterhinnan så att vattnet gick vid 04.45. Sen sa de att det bara var att vänta.

Värkarna gjorde nu fruktansvärt ont!Så ont gjorde det aldrig när jag fick Tuva för då fick jag ryggmärgsbedövningn innan. Jag fick lustgas och det ska jag säga er. Lustgas is the shit! När jag kände hur värken släppteav gasne så log jag i masken. Jag fattade aldrig den där när jag skulle få Tuva. Barnmorskan frågade om jag ville gå på toa medans jag fortfarande kunde.

Fredde fick följa med så jag inte hittade på nåt tok...Väl på toa fick jag en värk som går till väldshistorien. Jag började gasta till Fredde att jag skulle trycka ut "den" på golvet. (Här är det lite suddigt för mig) Fredde släpade mig från toan till sängen medans jag bönade och bad efter masken med lustgas. När vi väl fått upp mig i sängen och jag fick tag i masken var det som att kroppen sköt ut hela maginnehållet (haha) ur mig. Jag skrek i den där masken som jag aldrig gjort förut. Riktiga iiiilvrål, inga aj eller oj där inte. Jag minns svagt att Fredde började skratta hysteriskt (stackarn var ju chockskadad) och att just då kom barnmorskan och sköterskan inspringades. De kastade över mig på rygg och så sa hon åt mig på skarpen att sluta skrika och andas i stället, och att jag måste sluta trycka för värken va slut. Huvudet var halvvägs ute. En ny värk och floffa. Vilken befrielse. Aaaahhh. 05.43 var hon ute, underverket! All smärta var bortglömd och på magen låg en vacker liten slemmig varesle. Vilken kärlek! Ännu en gång (3,5år senare) kände hur Freddes tårar droppade ner i mitt ansikte. Ett ögonblick som man aldrig glömmer.


Den här gången var mycket mer smärtsam men en övergående smärta under en kort period. Jag är hur pigg som helst nu efter i stället. Med Tuva pratar vi ett enormt köttsår i hela underlivet som gjorde sig påmint i hela 6 veckor med svidande och ont. Den här gången blev jag inte ens svullen och har inte haft ont över huvudtaget efteråt förutom eftervärkarna när livmodern drar ihop sig. (och amningen förståss)  Toabesöken är högst normala och inga handduschar behövs. Så himla skönt. Jag rekomenderar en förlossning där man känner sina värkar. Smärta är en annan form utav njutning sägs det.

Nu har jag äntligen min lilla ängel här hos mig. Och hon har riktigt en stolt storasyster. Lyckan är total!!


3e natten

2010-03-11 11:06:59 Kategori:
(1) Kommentarer
Igår var en bra dag. Städade lite och sen dök mina fina kompisar upp och fikade lite. Det var guld värt. Då går dagen mycket fortare. Vid 23 snåret gick jag och lade mig men vaknade vid strax efter 24.00 av den kraftigaste värken hitills. Det fortsatten med 10 min mellanrum. Jag blev tvungen att kliva upp och pusta och frusta mot väggen flera gånger och kissa ett 100 tal gånger eftersom kissblåsan kommer i kläm vid varje värk. Allt frustande och pustande väckte Tuva. Hon blev överlycklig ohc började fråga när vi skulle åka till doktorn och ta ut "Mollie" (hon har bestämt sig att bebisen ska heta så). Fredrik och jag försökte förklara för henne att hon måste vara hemma hos mormor medans vi "tog ut" bebisen. Det var ju helt obegripligt för henne, såklart. Hon måste ju också få vara med när vi ska ta ut våran bebis. Varje värk jag hade satt hon i sängen och jublade. "Kom ut Mollie, kom uuuuut!!"
Som vanligt....så blev det inget värre än från början så det var bara att bita ihop och inse att den här bebisen vill inte komma ut. Nu har jag inte sovit nånting på 3 nätter och börjar bli riktigt trött. Det kan väl inte vara särskillt bra? Nu har de slutat igen.

Barnmorskan som mamma jobbar med säger att hade hon fått ta beslutet när hon jobbade på förlossningen hade hon tagit in mig och hjälpt till att sätta igång mig. Men det är ju en personligt åsikt och jag har inga som helst förväntningar på att de ska göra det. Om det fortsätter inatt utan att bli nåt så måste jag i alla fall ringa dit imorn och boka övertiden ultraljudet så då kan man ju i alla fall fråga efter nån sort sömntablett eller så. Vem vet. Då kanske man har en bebbe mellan benen när man vaknar...

6 dagar över

2010-03-10 11:02:53 Kategori:
(0) Kommentarer
Inatt var det 2:a natten i rad som jag haft värkar hela natten. Tyvärr så är de ju inte tillräckligt starka för att vara nånting att bry sig om. Men de stör ju sömnen ganska rejält. Inatt var jag så less på dom att jag inte ens brydde mig om att fundera på om det kunde vara på riktigt. Det håller fortfarande på nu också. Irriterande att det inte bara sätter igång på riktigt.
Idag känns det i alla fall mycket bättre. Mår inte alls lika dåligt som igår. Jag hade tänkt följa med Marie och käka lunch på stan men det har börjat rinna nån sorts "gegga" i troskyddet hela tiden så det kändes lite riskabelt. Man vill ju inte ha ett helt lass av sånt i byxan när man går runt på stan. *urk* Linnea och Mickan ska fika idag men det är samma sak där. Har ingen lust att sätta mig i Mickans soffa och kanske orsaka nån sorts kladdig olycka. Det kan hända att de förbarmar sig och dyker upp här istället. Den som väntar får se.
Nu ska jag nog städa lite och hoppas att det kanske kan öka på de här fördömda värkarna lite. Annars väntar ett besök från Pappa och Helena ikväll och det är ju mysigt det också.

Inge roligt längre

2010-03-09 11:41:31 Kategori:
(0) Kommentarer
Nä nu är det verkligen inge roligt längre. Den där depressionen som jag så noga försökt hålla borta har slagit till med full kraft så här på morgonkvisten. Mornarna verkar vara den jobbigaste tiden, kanske för att jag ser framför mig att eventuella värkar startar på natten.
Igår kväll satte värkarbetet in igen. Fredde var på hög beredskap för att ila hem från jobbet och mamma var redo att ta Tuva. Värkarna kändes annorlunda och "mer riktiga". Men nä. Hela natten höll det på och har inte riktigt lagt sig än även om de avtagit i både styrka och täthet.

Är precis hemkommen från BM. Inte ens hon kunde liva upp mig även om hon är för go. Jag förklarade för henne att jag inte längtar efter bebisen längre utan bara efter att bli av med det tunga och dryga. Då såg hon rikrigt orolig ut. Men efter alla dessa falska alarm så har jag faktiskt tröttnat. Jag är faktiskt en tjurig jävel när det kommer till kritan och nu har jag tröttnat. Ska den inte komma kan väl livmodern låta bli att skicka ut fel signaler!! Hon blev ruggigt nöjd när hon kände att barnet låg riktigt fixerat. "längre ner kan inte bebisen komma innan den kommer ut" sa hon med ett leende. Som nästan genast förvandlades till en förbryllad min. "Va är det nu då?" Undrade jag måttligt less. Den ligger lite väl högt upp tycker jag. Såklart. Det är väl en rekord stor unge. Ingen blir mindre förvånad än jag, det lovar jag. "Ja inte väger den mindre än 4200g iaf" säger hon lite tröstande (?) Jag orkar faktiskt inte bry mig. 4kg, 5kg eller 7 kg så länge den kommer nån gång.
Till råga på allt hade jag högt blodtryck. Inte skyhögt men lite alarmerade som hon kallade det eftersom jag har haft exatk samma alla andra gånger. Så nu har jag en ny tid planerad hos henne mellan "övertiden ultraljudet" och idag. Det ser jag åtminstonde fram emot. Hon får mig ändå att må bra. Hade jag haft skatan som jag hade förra gången idag hade jag nog dragit ner alla persienner i hela huset och gått i ide.

Jag upptäckte nyss hur extremt goda mina knäckflarn som jag bakade igår är. Det finns risk för att de är slut innan nån hinner bjudas.

Nä nu ska jag gå och sova så jag slipper tänka på nåt.

Ser ni nåt stor vaggande som kommer emot er. Bli inte rädda. Det är bara jag...

Bra måndag

2010-03-08 23:47:21 Kategori:
(2) Kommentarer
Det blev en bra måndag iaf. Jag trodde den skulle bli helt värdelös. En hel dags väntande med en 3,5 åring som klättrade på väggarna. Men det blev en riktigt lyckad måndag. Stina, Peter, Mira och Harley kom förbi. Jättetrevligt! Dom ska också få tillökning snart. Skillnaden är att dom vet att dom får tillökning på fre. En liten Ruben (valp)
Sen bakade Tuva och jag 3 olika sorters kakor så nu är frysen påfylld. Tuva var riktigt duktig =) Fast det blir ju kladd och mjöl överallt när hon ska hjälpa till.


Trök måndag

2010-03-08 09:17:11 Kategori:
(0) Kommentarer
När Tuva och jag skulle sova hos mamma på lördagsnatten började mammas granne att spela discodunk kl 00.00. Hela vardagsrummet hoppade. Jag svär att det vore lättare att somna inne på Goya. Vi höll på att bli vansinniga och fick ringa till väktare som fick tysta ner dom (pensionärsvarning) Lagom tills dom stängde av musiken var Tuvas trygghetskänsla som bortblåst så hon grät och gnällde i sömnen hela natten. Själv fick jag inte sova mycket. Därför har hon och jag sovit som stockar från 21 igår kväll.

Idag är det måndag igen då. Alla jobbar och Tuva får inte gå på dagis. Jag känner mig så otroligt tung, klumpig och less så vi hade inte planerat nånting särskillt för idag. Vilket inte direkt gjorde det roligare att kliva upp idag. Vetskapen om hur rastlös Tuva skulle bli hängde som ett tugnt moln över sängen. Nu har vi varit vaken i 2 timmar och hon är redan less. Själv har jag ingen ork eller lust till nånting. Jag tycker att jag hållit humöret uppe bra ändå de här dagarna. Men idag blir nog värsta dagen. Imorgon ska jag iaf till barnmorskan och så ska Tuva vara på dagis. Anne-Maj kommer nog att pigga upp mig lite imorn. Hon är verkligen en fantastisk människa. Jag skulle ge vad som helst för att hon skulle förlösa mig. (om det nu blir nån förlossning det här decenniet...)

När jag gick över tiden med Tuva va jag otroligt less på alla som ringde och frågade om det hänt nånting hela tiden. Eftersom alla vet det så ringer ingen nu i stället. Jag kanske skulle ha varit less om telefonen ringde hela tiden men jag behöver sällskapet just nu.

Nä nu ska jag försöka rycka upp mig. Tuva och jag ska nog baka lite. Det kan ju behövas lite fikabröd till alla besökare som kommer för att hälsa på nykomlingen sen. Om den nu behagar att komma ut överhuvudtaget.

Vilket vackert väder

2010-03-06 22:47:12 Kategori:
(0) Kommentarer

Gårdagen var hur tråkig som helst när Tuva var borta. Usch jag vill aldrig mer lämna bort henne utan att jag ska göra nånting särskillt. Det skönaste var förståss att jag fick sova ut ordentligt. Jag kissade bara 2 gånger på hela natten. Det måste vara rekord sen flera månader tillbaka.
Anso har kommit hem från sin upptäcksfärd i Nepal/Thailand så hon kom hem till mig. Visatte oss ute på altanen och njöt av solen och hade syjunta. Hon har ju varit borta så länge så vi pratade mest =)
Jag började virka en "Os mössa" åt Boje igår fast med Brynäsfärgerna, och när jag ändå ändrat färger ändrade jag mönstret lite också =) Den blev klar ikväll. Tuva har haft den på och haft sång show fös oss. Hon har skrikit heja Brynäs och sjungit till smurfhits. Gohjärtat!! Hon är världens finaste  <3

Heja Brynäs!

Imorgon är det kalas för Madde så då får jag gosa lite med Isac. Det kan jag behöva nu. Och sen kommer min junta kompis på besök igen på kvällen. Får se om det blir nåt stickat/virkat eller om vi pratar bort tiden igen =) hehe


5:e mars

2010-03-05 15:57:58 Kategori:
(2) Kommentarer

Idag börjar Fredde jobba igen. Jag trodde att det skulle bli superjobbigt för mig on jag inte fått än när han väl skulle kliva på. Men jag känner mig fortfarande lugn som en filbunke. Jag tror mer att det är omgivningen nu som börjar bli otåliga. Efter att jag fick åka upp på förlossningen sist så har jag tappat stinget lite tror jag. Jag tror inte riktigt själv på att det är jag som ska få barn. Det känns mer som att det är lilla Isac som jag har gått och väntat på hela tiden. Och jag känner mig ganska nöjd med honom faktiskt. En av faktorerna kan också vara att min mage är lugnare än den har varit under hela graviditeten. Har typ 3 sammandragningar per dag och de gör inte det minsta ont och det känns inte som att magen alls blir särskillt hård. Tidigare hade jag nog minst 3 i timmen. Plus alla dessa förvärkar. Jag kanske har varit skendräktig hela tiden?


Tuva ska sova hos Freddes föräldrar inatt. De ville så gärna det. Så jag ska fly min kos hem till mamsen så jag slipper vara helt ensam ikväll. Jag kanske sover kvar till och med. Mamma har virkat en OS mössa så nu ska hon visa mig så att jag kan sticka en egen fast i andra färger. Gult och blått garn är ju slut i hela landet.

 



Vi har spenderat hela förmiddagen i Hemlingbybacken med Freddes föräldrar. Grillat korv, solat och så har Tuva, Fredde och Laban tävlat i backen. Vilket fantastiskt väder det har varit. Vi har snarare svettats än frusit. Och då har jag ju suttit still hela tiden. Vi avslutade med att gå hem till Annelie och Laban och fika i deras "snögrotta" som dom gjort på gården. Det har varit en superdag än så länge. Och nu tänkte jag åka och införskaffa mig en groteskt stor godispåse från Hemmakväll (stans godaste lösgodis) och då kan den ju inte direkt sluta sämre =)







Dagen D

2010-03-04 11:22:25 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag är dagen som jag väntat på så länge äntligen här. Den här dagen är den dagen då jag allra minst förväntar mig att bebisen ska komma ut. Så rätt kan dom ju aldrig gissa. Så idag känner jag mig otroligt lugn och sansad. Bebisen kommer när den kommer. Och hur det än blir så är det ju snart. Men det bästa för mig nu är nog att hålla mig sysselsatt dagarna i ända så att inte min inställning ändras och jag hamnar i deppträsket igen. Idag tänkte jag slå ihop mina egna behov med Maddes. Hon behöver nämligen komma ut i friska luften. Igår hade hon feber(på sin födelsedag och allt) Och jag är övertygad om att det är för att hon inte kommit ut sen Isac föddes. Madde är ingen sån tjej som bara sitter hemma och inte gör nånting, så det börjar tära på henne. Det är ju bara så himla svårt att ta sig för när man har en så där liten en att ta hand om. Då är det lättare om man är 2. Så nu ska jag dit och ta tag i det. En liten solpromenad kommer nog att få oss båda att känna oss som tonåringar igen =)

Slemproppen

2010-03-03 08:50:29 Kategori:
(1) Kommentarer
Alldeles nyss fick jag se den berömda slemproppen i mitt troskydd. Kanske inte så mysigt i dina öron men det är mycket med det här barnafördandet som inte är mysigt. Lite spännande tycker jag eftersom jag aldrig såg den när jag fick Tuva. En slemmig lite brunaktik geleklump. Läste lite om den nu och för att den kom så behöver det inte komma nån bebis än på ca 2 veckor. Den hade vi ju hört förr... Den brukar komma om livmoderhalsen börjat öppna sig. Och eftersom jag knatar runt och är öppen 2 cm är det kanske inget konstigt med att den kom nu.

GRATTIS till Madde som fyller år idag. Eftersom vi inte ska fira dig idag får du nöja dig med en slempropp i present idag så kanske vi kan gräva fram nåt trevligare till på sön ;) Stora födelsedagskramen.
För ett år sen igår (?) kom vi hem från Maimi/Karibien resan. Tänk va mycket som hänt på ett år.

Inre lugn

2010-03-02 16:37:19 Kategori:
(0) Kommentarer
Nu är det ett dygn sen vi kom in på förlossningen. Besvikelsen som jag kände när jag insåg att det inte skulle komma nån bebis var hemsk. Men jag kan nog ändå känna att den kanske var nödvändig. Nu känner jag mig redo för att gå över tiden. "Tiden" känns inte som ett bestämt datum utan mer än ca tid. Som det faktiskt är också. Men det är riktigt svårt att ställa in sig på. Jag har inga alls förväntningar längre att få den här veckan. Och vad gör väl det egentligen. En vecka mer eller mindre är inte direkt nån stor grej. Smärtan var aldrig en jobbig faktor igår, även om det inte var särskillt skönt. Men åker man in på förlossningen och blir tilldelad ett rum och fula sjukhuskläder så har man inte en tanke på att det kanske inte kommer att bli nåt. Sen kändes de där timmarna så himla onödiga. Rummet kändes dessutom som en fängelsecell. Dom tände inte ens lyset åt oss innnan vi gick in. Persiennerna var nerdragna och det var tyst som i graven där inne. Och när jag spelade lite musik från min telefon så fick jag en "blick" varje gång nån kom in. Det var inte ett dugg hemtrevligt. Det är så jag minns BB. BB min stora skräck. Jag skulle helst vilja slippa det. Men jag tror att jag ska försöka stå ut en natt där iaf. Så att dom kan kolla att allting är bra och fungerar innan vi drar.
Vill helst få så kort tid som möjligt på sjukhuset iaf. Både på förlossningen och BB. Det insåg jag efter igår.

Idag har jag varit med Madde och Isac några timmar och det räcker ganska bra för att stilla min bebislängtan en liten stund. Han är perfektion =) Och sen kom ju min lilla prinsessa hem nu. Så ikväll ska vi äta morots och gurkstavar med dipp och förhoppningsvis sitta i soffan och gosa. Det är inte alltid hon vill det.
I morgon fyller Madde i år. Men hon har knappt koll på det själv, hon har fullt upp med Isac =)

Nedräkningen avslutad!

2010-03-01 23:05:23 Kategori:
(1) Kommentarer

Jahapp. Här sitter jag. Nyss hemkommen från förlossningen. Utan bebis. Har spenderat hela eftermiddagen där. Mellan 16 och 22.30. Vi åkte in strax öre 16 då det var 2 min mellan värkarna. Där fick jag göra en ctg kurva och så kände hon på mig. Jag förstod inte riktigt men den yttre livmodermunnen (?) var öppen ca 2 cm medans den inre inte hade öppnat sig alls än. Men eftersom mina värkar kom så tätt så ville dom inte att vi skulle åka hem. Värkarna blev ännu tätare och jag hade inte ens 1 minut mellan. Dom kom med sånna där fula kläder åt mig....blä. Men jag propsade på att vi skulle få gå och äta på Sibylla först. Man vill ju inte svälta ihjäl heller. När vi kom tillbaka var jag öppen 1,5 cm.....!! Hallå snacka om plåga för så lite. Tacka vet jag förlossningen med Tuva...
Sakta men säkert så avtog värkarna och kom mer sällan och blev svagare. Vilket gör att jag sitter här hemma nu. Kul! NÄ!
Barnmorskan som jag fick nu till nattskiftet(hon som skickade hem oss) Hon sa att vi lika gärna kunde kalla det här för förvärkar eftersom det fortfarande kan ta 2 veckor till.En annan barnmorska påpekade att det lika gärna kunde ta 2 timmar men det hoppet ville inte den här ge mig iaf. Och lika bra är väl det. Så här sitter jag nu. Deprimerad. Med 5 min mellan "fejkvärkarna" och tycker synd om mig själv =( Vi hörde hur en tjej i rummet brevid gormade och skrek som en galning, följt av ett bebistjut som lät dubbelt så högt. Så himla fuskigt. Hon hade minsann inga fejkvärkar hon inte.
Så nu tänker jag sluta med den här töntiga nedräkningen för jag kommer bara att bli ännu mer upprörd när det bli +8,+9 dagar osv.
Jag längtar mer än nånsin efter Tuva också. Stackaren som fick sova borta fast hon inte är riktigt pigg ens en gång =(
Jag hade bra gärna krupit ner och gosat med henne inatt!


RSS 2.0