Ute och rastar vattkopporna

2013-02-24 19:22:23 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
....eller som Nellan säger. Vattenkopplorna
 
Äntligen kom solen fram!

Uppdateringar

2013-02-20 15:49:01 Kategori:
(0) Kommentarer

Vad less jag blir när telefonen blir sämre och sämre för varje uppdatering jag gör. Nya IOS gjorde så jag har skit dålig täckning överallt. Kan knappt uppdatera instagram. Värdelöst!

Inatt började även Tuva att kräkas vilket gjorde circeln hel. Nu har vi kräkts allihopa. Värdelös sjukdom! Äckelpäckel!!


Mae Phim

2013-02-18 20:14:00 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Efter 10 dagar bara vi fyra slöt vi upp med ett helt gäng på 6 vuxna och en liten Leon och hade en fantastisk andra del på semestern där vi bodde i en toppen fin villa allihopa tillsammans.
 
på väg till stranden
Vid poolen
på marknad och tittar på konstiga thaimat så som kackerlackor och larver mm
beachen
krabbjägare
Dalle 30 år
tack och hej thailand för denna gång
 
 

koh maak

2013-02-18 18:52:33 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
På koh maak bodde vi på en liten resort som hette big easy där det fanns 8 bungalows. Vi var ensamma på nätan hela den lilla ön.
 
Tjejerna läser Inne i våran bungalow
Provar hängmattan
 
våran bungalow på stranden
Utflykt till andra sidan ön
Träningspass i skymningen
 
 

Koh chang

2013-02-18 18:09:39 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
På koh chang hade vi bokat ett 5 stjärnigt hotell som levererade ett fint hotell område och en fantastisk pool men tyvärr lyckades jag bli magsjuk så vi såg inte mycket av ön i övrigt
 
Hotellområdet
sol å bad
tyvärr fick jag riktigt dåliga bilder på bästa altanen pga magsjukehuvud som inte klarade av att ställa in bra inställningar på kameran
på restaurang Seaview
hängmattan
solön
sista doppet i lyxpoolen utanför altanen
solnedgång på koh chang
 
 

Koh Samed

2013-02-18 16:13:08 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Sjuk som jag är och less på snön som dalar ner utanför fönstret tänkte jag bjuda på Thailands bilder. De flesta av er som läser här har ju även mig på facebook så jag tänkte ta lite andra bilder än jag lagt ut där. Alltså andra än mina bästa. Fattar knappt själv hur jag tänker då.
 
Första dagen på stranden på Koh Samed började vi med att dricka kokosnöt
Nellie är trött efter flygresan
Tuva fick göra en hennatatuering
Fina Tuva
en krabba
dekoration utanför vårat hotell
Middagarna intogs på stranden på Koh samed
Vi skickade iväg en ljuslykta
Gott med banan
sandlek
glassdax
Tuva älskade sin nya sarong
Vi fick en madrass av en familj som reste vidare. Lycka
eftermiddagsdopp
sista efterrätten på koh samed
 

Namnbyte

2013-02-18 13:54:00 Kategori:
(2) Kommentarer

När jag idag läste att ännu en av mina gamla klasskompisar gett sig på att byta namn tänkte jag att det var dags att annonsera att även våran lilla kanin Nemo har genomgått ett namnbyte. Han heter numera Hitta-Nemo. Det verkar ju vara modernt med namnbyten så vi får se hur det ligger till med dubbelnamnen här framöver.

Hitta-Nemo kommer förmodligen snart att få anställning på nåt homestyling företag då han är väldigt intresserad av inredning och dylikt. Han har fått oss att förstå att det inte alls är snyggt att ha sladdar liggandes längst golvet, och det har han visat genom att helt enkelt äta upp dem så att de inte ligger där och skräpar mer. Han verkar dessutom vara inne på det här med vitmålade väggar och hjälper därför snällt till att riva bort de gamla tapeterna som vi har, som han tycker är fula.

Han är med andra ord en riktigt påhittig liten kanin som håller sig sysselsatt med hushållets inredning här hemma.


Förändringar

2013-02-16 19:30:29 Kategori:
(2) Kommentarer

Förändring är en del utav livet. En del som vi inte kan komma ifrån. Det sker förändringar överallt, hela tiden.

Nu råkar det vara så att min dotter inte klarar av förändringar så bra. Och en utav de senaste förändringarna här hemma är att hon blir känsligare och känsligare för just förändringar. Små saker som kan ställa till stora scener och ett kaos utan dess like. Här om veckan var det när jag var tvungen att vara hemma med Nellie som var sjuk. Kaos! Sedan fick vi hjälp med barnvakt till tjejerna en lördag då både Fredrik och jag jobbade. Det går då hela tiden jättebra för henne att vara borta men hon måste anstränga sig så mycket för att hålla sig i schakt att hon förmodligen är spänd som en bågsträng hela tiden. När hon då sedan kommer hem och slappnar av kommer kaoset rusandes. Utbrott, skrik och grin och ALLT är bara fel.

Igår sov hon hos sin farmor och farfar så vi fick en välbehövligt kväll ensam med lillasyster. Allt hade gått sååå bra för henne men att sedan komma hem gick inte bra alls. Råd från experten är att ha ett "argträd" eller kanske i vårat fall en "argmur" som finns utanför dörren som hon ska få springa ut och sparka sig trött på, för att spara på inredningen. Jag måste bara få tänka på det ett tag. Det känns som ett jobbigt steg.

Jobbigare ändå att veta att lite avlastning för oss gör att hela Tuvisens värld hamnar i obalans. Hon var så himla ledsen en stund idag och förstod inte varför. Stackars hjärtat!!


Älskade unge

2013-02-14 22:09:20 Kategori:
(2) Kommentarer

Idag ska vi skriva hjärtan i överflöd och låta kärleken flöda. Liksom alla andra dagar om du frågar mig.

Själv har jag varit på möte med skolledningen och hab idag. Där habiliteringen skulle gå igenom Tuvas problematik och förklara hur hennes diagnoser försvårar för henne. Ett möte som jag inte hade tänkt skulle vara särskilt jobbigt. Det var ju bara upprepningar av vad jag redan vet. Men ack så fel jag hade. När jag som bäst trodde mig ha vant mig vid tanken på att min dotter är annorlunda så sätts jag ner på jorden igen när en massa vuxna främlingar sitter och säger det högt. Och diskuterar henne, min dotter, mitt allt. Si och så är Tuva, det här och det där har hon problem med.

Det var jättejobbigt att sitta där inne och lyssna på dem. Inte för att det var oväntat eller nytt. Utan bara för att det var min älskade lilla unge de pratade om. Varför har livet gett henne en sådan lott i livet?


RSS 2.0