Dagens i-lands problem

2014-01-31 11:37:10 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
När jag kommer från hudmottagningen efter en behandling mot handsvetten är händerna så torra att jag inte kan bläddra i klädkatalogen som jag fick i reklamen. I vanliga fall suger sidorna tag i svettfingrarna utan problem. Bra eller anus....?!?

Lyrik

2014-01-31 09:04:04 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Nu har jag en lyrik kurs i skolan. Poesi. Hmm....kändes inte så spännande men jag lovade att ge det en chans. Nu har jag gett det en chans. Det är inte riktigt min grej. För första gången bryr jag mig inte om jag inte får ett A i betyg. I normala fall ligger steget före och planerar hela kursen i förväg. Nu gör jag allt för att slippa läsa alla de böcker som där uppe och skapar ångest. 
 
Jag var på ett nytt pass i måndags. Det var det sjukaste jag har gjort i hela mitt liv. Jag var helt enkelt för otränad. Under uppvärmningen visade hon oss hur vi skulle göra övningarna. Då använda vi en tyngdlös pinne istället för en stång med vikter. Strax innan uppvärmningen var slut ville jag gå hem. Vi gjorde nästan bara benböj. Jag kunde knappt göra 5 benböj utan vikt. När hon väl körde igång med passet skulle jag göra ca 100 benböj med en 10kilos stång, 20 hopprepshopp mellan varje övning och 3 burpes (lägga sig platt, raklång på golvet och hoppa upp igen, upprepa 3 ggr) efter varje 1,5 min. 5 minuter in i passet tittade jag på klockan och tänkte att jag nog skulle spy i håret på tjejen framför. 10 min in i passet var jag glad att killen brevid såg så stark ut så han kunde ta emot mig när jag svimmade. Men jag tog mig igenom utan spyor och svimanfall. På vägen hem när jag var tvungen att stanna vid ett rödljus orkade jag inte hålla ner kopplingen på bilen med mina skakande ben så jag var tvungen att lägg aur växeln. Nu har det sett ut som jag kackat i byxan hela veckan för jag inte kan gå ordentligt. Fredrik har fått bogsera mig upp och ner för trappen. Det är möjligt att man borde vara lite mer tränad innan man besöker ett sånt här pass. 
 
Idag ska jag hämta Tuva tidigt på skolan så ska vi dra ut till stallet med Ida. Tuva har längtat och längtat. Jag med. Nellie får stanna hemma eftersom hon är rädd att få bajs på fötterna :)

Vikarie

2014-01-26 20:32:19 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Imorgon ska jag jobba som lärarvikarie i en årskurs tre klass. Det ska bli spännande att prova på läraryrket för första gången även om det är utan att vara färdigutbildad och med yngre barn än jag ska undervisa. Men erfarenheten är nog bra att ha ändå :) spännande 

Fantasy

2014-01-25 21:15:09 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Allt detta läsande av skönlitterära verk som jag inte själv har valt ut att läsa har fått min läslust att nå topphöga höjder. Just nu vill jag bara läsa, läsa, läsa. Eftersom fantasy är min absoluta favorit genrer har jag plöjt City of bones(Stad av skuggor) och snart halva Beautiful creatures på kort tid. Dessutom ligger fortsättning, Stad av aska och väntar här hemma. Det kliar i fingrarna att köpa Hungergames triologin. Eftersom jag älskar filmerna antar jag att böcker är dubbelt så bra. Som det alltid är. Både City of bones och Beautiful creatures finns ju också på film. Jag såg City of bones efter att ha läst boken och filmen var ju såklart en besvikelse i jömförelse med boken. Men ändå sevärd. Jag ska kika på filmen Beautiful creatures när jag läst klart boken. Vilket underbart lördagsnöje :)
 
 

På gång

2014-01-23 14:52:54 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
Skön känsla. Jag har precis skrivit klart tentan. Nu ska den bara kollas igenom innan jag skickar in den imorgon. Det här gör att jag hinner dammsuga mitt extremt skitiga hem och att jag kan träna imorgon utan att ha något orosmoln hängandes över huvudet. 
 
En annan sak som gör mig glad idag är att jag precis fått besked att mitt betyg på förra kursen som blev satt till ett B, till min stora besvikelse, nu har ändrats till ett A. Jippie. Efter att ha kollat igenom min tenta igen så ändrade läraren det. Nu är det bara hålla tummar och tår för att den här tentan håller samma klass. 
 
Idag provade jag på poweryoga passet på korpen. Det var väl sådär. Det bästa med det var att jag stressade ner så att jag var lugnare i tankarna när jag skulle skriva det sista på tentan. Jag kan tänka mig att gå på ett sånt här pass någon gång för att stretcha bort träningsvärk men annars kändes det ganska så tråkigt. 
 
Eftersom jag nu börjat träna igen har jag också börjat baka bröd själv, som jag alltid gjorde när jag var mamma ledig. Tänk va mycket godare det kan vara med hembakt bröd än köpt! Nu skulle jag bara behöva lite nya nyttiga recept också. 
 
Som sagt. Jag är på gång. Det går bra nu. Känns bra. JAG FICK ETT A!!!

Konstigt

2014-01-21 13:29:55 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Idag var jag och lämnade blod. Jag blev informerad om att blidvädret var liiite lågt, inte så att jag inte fick lämna men hon tyckte att jag gärna kunde äta lite mer lever och blodpudding för säkerhetsskull. 

Själv blev jag såklart oerhört glad att ha så fint blodvärde. Leverrätter och blodpudding....hörru damen jag är nöjd om jag lyckas peta i mig ett mål mat om dagen. Jag lever i stort sett på godis. Med tanke på det måste mitt blodvärde vara alldeles kolossalt bra! 

Men nu ska det bli ändring på torpet. Igår åt jag mat hela två gånger och inget godis. Träningen ger redan resultat :D

Tentaplugg

2014-01-20 20:36:38 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Jag fick min tenta redan nere på Lanzarote men hade då inte böcker med mig så att jag kunde börja med den. Vilket var synd eftersom de sista två dagarna bjöd på dåligt väder med regn. Därför ligger jag nu efter med tentan och har därför suttit på samma stol från 10 imorse till 11.30 och sen från 14 och förmodligen fram till midnatt. Att jag sedan tog tag i att gå på det första spinning passet på länge idag, gör inte att rumpan känns mindre öm direkt. Det gäller till att ligga i med pluggandet till deadline på fre strax före midnatt. Men det känns bra, det känns som jag har nåt bra på gång. 

Jag köpte nytt gymkort idag. På korpen. Både pass och gym. Ska bli kul att komma igång igen, Det är verkligen inget nyårs löfte. Sådana har jag inte mycket för. Det är snarare att det är dags. Jag har gått upp 11kg sen i somras! Galet. Det knepigaste är att fet inte känns som så mycket. Så det är egentligen inte vikten heller som gör att jag tar tag i träningen. Det är välmåendet. Framförallt så vet jag att jag äter så mycket bättre när jag tränar. Då blir jag hungrig. Det blir jag aldrig annars, redan idag har jag ätit både lunch och middag med god aptit. Härligt. Och så dessutom brukar jag sova mycket bättre när jag tränar. 
Bara jag blir klar med allt detta läsande någon gång....Vekling

2014-01-04 13:33:22 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Förr blev jag aldrig sjuk. Nu tycker jag att jag är sjuk hela tiden. Vek. Pinsamt. Jag hatar känslan av att vara så vek. Nu ligger jag här med 39 graders feber och jordens hosta som lämnat mig sömnlös eftersom jag inte kan ligga ner utan att hosta av revbenen. Till råga på allt måste jag plugga. Jag har 3 böcker kvar att läsa innan tisdag och ett arbete att skriva. Motivationen är på noll och huvudvärken gillar inte de vita sidorna med svarta krusiduller. Vekling! Hata! 

RSS 2.0