London Baby

2009-07-30 14:10:31 Kategori:
(1) Kommentarer
Nu är vi trött på att ha pissväder på semestern! Nu åker vi till London och då får det va skitväder eller inte skitväder, det SKITER jag i!
Igår svimmade jag på jobbet. Typiskt mig. Min stackars kund blev alldeled skakig och visste inte rikigt vart  hon skulle ta vägen. Men det är sånt man får ta i livet. Det är inte direkt så att jag inte är van med det. Tyvärr så är jag alldeles vimmsig och snurrig i skallen till och från nu också så det ska bli spännande att se hur många gånger jag svimmar av i London. Som tur är så är ju Fredde med och han är van. Synd bara att han kommer på panik om  han måste förklara på engelska att det är lungt. det är jag som sköter snacket när vi är borta. Dom få gånger han försöker sig på det så brukar det bli ganska skoj =) Det kan bli lite hur som helst.
Imorgon tänkte vi att vi skulle knata runt och se på lite sevärdheter. Och på lördag ska vi gå på en fotbollsmatch. Arsenal- Atletico Madrid. Fråga inte mig vilka det är, eller ens vad det är för regler i sporten. För det har jag ingen aning om. Men det kanske bli roligt att se på folk. Hur lång är en sån där match egentligen? Inte för lång hoppas jag! Det är i alla huvudattraktionen på resan eftersom Fredde har fått resan av mig i 30 års present. Och Arsenal är hans favorit lag, hur nu det kommer sig. Hejjar man inte på sin hemstads lag? Varför hejjar man då på ett engelskt lag? Nä jag fattar inte.
På söndagen har vi faktiskt tänkt att vi ska försöka hitta hem till Ulf och Elly och se hur dom bor. Och träffa deras lilla vovve. Uffe har varit hemma nu ett tag men jag har missat honom hela tiden så jag får väl passa på att träffa honom på hans nuvarande hemmaplan i stället.
Jag skulle växlapengar på forex idag. Då hade dom slut på Pund sa hon. Dom skulle få in ikväll n är vi redan hade åkt. Jag bad henne kolla om hon kunde skramla ihop lite. Hon hittade lite mer än för 3000 svenska kronor. Men då är det en herrejävlans massa mynt. Jag tycker alltid att det är så jobbigt med mynten när man kommer utomlands och är ovan med valutan. Ibland står det inte ens på dom vad det är för valör. Skönt att vi inte har Euro iaf, för då är det precis hur mycket mynt som helst. Puh va jobbigt.

Nä nu ska jag slita upp karlsloken från soffan och så ska vi packa det sista och kasta av lilltjejen hos hennes farmor och farfar. Det är första gången vi åker ifrån henne så här båda två. Jag tror Fredde och jag tycker att det är jobbigast. Hon verkar inte bry sig. Eller så fattar hon inte.

En sak till. Om jag dör i swineflue så minns mig.....

Long time no see

2009-07-27 22:32:56 Kategori:
(2) Kommentarer
Nu har jag inte skrivit på länge, har haft fullt upp. Det blir ju så när man är ledig. Det konstiga med att vara ledig är att dagarna inte räcker till. Knepigt knepigt.

Köket är nästan klart nu. Nu är det bara spisfläkten, belysningen och nya gardiner som saknas. Den som väntar på nåt gott....ni får vänta med bild tills det är klart. Det är ju inge roligt att visa halvfärdigt.

Helgen har spenderats ute i Gräsbäcken med mycket regn och mys. På fredagskvällen begav jag och Boje oss ut i skogen för att plocka svamp. En av mina favorit sysselsättningar by the way. Tyvärr tycker jag inte om svampen, men att plocka den, rensa den och förvälla den är rikigt fint för kropp och själ. Det är ett riktigt svampår så hela partier i skogen var helt gula, härligt. Tyvärr så är det ruggigt mycket mygg ute i hedesunda skogarna så vi blev typ uppätna. Jag hade regnjacka med huvan uppdragen och hopsnörd för att inte bli så himla biten.Det hjälpte ganska bra men då blev jag drypande i svett i stället. Regnjackor andas nämligen inte så bra =) Vi stog bara ut i 20 min. Men på den tiden hittade vi mycket svamp så det räckte. Mina händer hade böldpest sen hela helgen av alla myggbett.

Lördagen var regnig så då åkte vi på stugsightseing. 4,5 timme var vi borta. Vi bara åkte runt och tittade på olika stugområden i Ockelbo, Årsunda, Järbo. Vi såg en del fint men ingen stuga som var till salu som jag ville ha. Jag tyckte att det var mysigt vid gammelfäbodarna i Ockelbo. Sen fanns det ett litet ställe en bit från Hedesunda där stugorna låg och blickade ut över dalälven som var jättefint. Där fanns bara en gata och det var en återvändsgrändsgata så det var ingen genomfart där. Toppenfint. Men men,inget till salu.

På söndagen tog i en skogprommenad och plockade hallon och blåbär som jag ska använda till en paj imorgon när jag fyller år. Jag är inte så förtjust i tårta så det känndes som paj skulle passa bättre. Det är nästan ingen som kommer iaf så det känns inte så viktigt. Så länge man har nåt att bjuda på. Tänkte att Tuva och jag ska göra chokladbollar imorrn också.


Idag har Tuva, jag och Linnea varit och hälsat på Mickan, Jim och Wilma ute i deras stuga. åååhhh va mysigt. Idag fick både jag och Linnea hålla. Hon är världens sötaste! hon har världens sötaste långsmala ben som är så smala att man tror att dom ska gå av. Gullunge. Jag har bytt en bajsblöja också, till och med det var mysigt. Det var lika hemskt den här gången också att åka hem. Hade kunnat stanna hur länge som helst. Tuva verkade tycka att hon var söt och ville bädda ner henne och pussa och klappa på henne. Tyvärr så förstår hon ju inte att man måste vara försiktig men det gick bra ändå. Jag hittade en Fästing i Tuvas nacke när vi var där. Den måste hon ha fått när vi plockade hallon och blåbär. Linnea och Jim hjälpte till så att vi fick bort den vidriga lilla rackaren. Jag hatar sånna där kryp!!



Sågpå webbisarna att Stina fick barn i fredags. 24Juli. Hon fick en liten flicka som ska heta Mira. Jag tyckte att hon liknade Stina på munnen. Längtar tills jag får träffa henne också. Skrev till Stina igår och grattade och skrev att hon gärna fick ringa när hon kände sig redo så man får veta hur allting gick. Hon skrev att hon skulle ringa idag men hon måste ha glömt. Man har ju så fullt upp när man är nybliven förälder så det är inte direkt konstigt. Jag är ju bara så himla nyfiken. Det här är ju det bästa jag vet, skulle vilja att alla mina kompisar kunde få barn =)

Wilma

2009-07-21 22:43:16 Kategori:
(3) Kommentarer
Imorse blev det nästan skilsmässa här hemma i huset. Och stackars Tuva som blir så bekymrad när jag skäller på Fredde visste inte riktigt vart hon skulle ta vägen. Fredde vägrade nämligen att låta mig ens prova att börja tapetsera! Nej han skulle ringa sin pappa så att det inte blev fel. Alla andra gånger när jag har frågat om hans pappa kanske kan hjälpa oss med tapetsering så gick det absolut inte utan då har vi anlitat nån som gjorde det åt oss istället. Men just idag när jag käånde att det skulle bli roligt att kanske få lära sig, då gick det bra att ta fingrarna ur arslet och ringa till pappa. Minsann! Usch jag blir upprörd bara jag tänker på´t! Jävla mansfolk! Hur ska man nånsin kunna lära sig nånting om man aldrig får försöka?!?! Och när ska vi egentligen sluta att vara beroende av våra föräldrar?!?! Det blir väl inte förän man måste, och då får man hoppas att barnen man har, har växt upp och blivit dugliga hantverkare så man kan få hjälp av dom istället.Jag säger då det ja........

Linnea och jag har precis kommit hem från en  visit på BB. Vi fick komma upp och hälsa på Wilma!!! Åh va underbart. Vi var uppspelta som två små barn på väg till Furuviksparken. Och när dom kom klivandes ut ur BB dörrarna fick vi tvinga tillbaka tårarna båda två! Hon va så otroligt fin!! Jag brukar oftast tycka att nyfödda bebisar är söta mest för att dom är så små, inte för att dom är särskillt söta. Men med Wilma var det ett undantag! Hon såg ut som en liten docka. Mickan och Jim såg trötta ut med glada. Det hade inte blivit mycket vila för dom. Mickan vågade inte sova, hon vill bara titta att Wilmas bröst rör sig upp och ner hela natten =) Hon luktade så himla gott. Och även om man har fått barn själv så kommer man inte ihåg hur små dom en gång har varit. Iofs så har Tuva aldrig varit riktigt så där liten eftersom hon vägde 4600 när hon föddes och Wilma vägde 2900 nu,men ändå. Man törs nästan inte ta en sån liten. Jag hade förberett mig imorse med att inte ta på mig parfym så att jag skulle kunna få hålla henne men jag vågade inte fråga. Man vill liksom inte bryta den där söta familjen. Dom såg alldeles kära ut när dom tittade ner på henne. Vackrare får man leta efter. Mickan stackarn hade ont, men det är sånt man glömmer med tiden. Jag kommer förståss ihåg att man känner som att man har ett köttsår i stället för en pulla. Men jag tror inte att jag hade sånna besvär med att sitta och gå som Mickan hade. Därmeot kommer jag ihåg att andra som var på BB samtidigt hade det. Så jag kanska klarade mig ganska lindrigt ändå. 
Mitt pirrande i bebisnervern har nu slutat. Det har övergått till spänningar i brösten, dom skriker efter en bebis helt enkelt!!! 





Jag längtar redan tills jag får träffa henne igen! Nu tycker jag faktiskt att fler av mina kompisar får ta att börja producera!

Semestern är nästan över....

2009-07-20 22:07:43 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag har vi varit och köpt tapeter till köket. Jag tänkte faktiskt att jag ska försöka att sätta upp dom själv. Officiellt heter det att "vi" ska försöka men jag känner min kille jag. Han kommer att helt plötsligt ha försvunnit från jordens yta så fort jag har vänt ryggen till. Men det gör inget, så länge han inte klagar på resultatet. Det ska bli roligt tycker jag! Och himla roligt att se hur det blir. Vi hade två tapeter som vi valde mellan och Fredde fick faktiskt det slutgiltiga beslutet, jag kunde inte välja mellan dom. Tyckte att båda var lika fina. Boråstapeter anna 8599. Det här var den enda bilden jag kunde hitta.


Idag har jag börjat jobba igen. Fast bara eftermiddagar, i två veckor till nu. Och det känns faktiskt ganska skönt. Det är ju så roligt att jobba! Innan jobbet följde jag och Tuva med Mamma Boje till Sandviken där dom skulle inhandla present till mig =) Jag samlar på en servis som vi bara kan hitta där i sandviken. Dessutom brukar den alltid vara slut så att man måste beställa. Idag hade hon en kopp med tillhörande fat och en assiett som inte var förbeställda. Så mamma kunde ju köpa sin present, värre blir det om nån annan ska handla. Dom hade 3 månaders leveranstid på kopparna. Iofs så blir jag glad även om jag får vänta, men det känns ju kanske lite tråkigt att komma med ett sånt besked till nån som fyller år. =)
På tis smäller det, då blir jag gammal.
Sen tog vi en liten raggarrunda runt Hedesunda trakten i skogarna där och kikade på tänkbara ställen att ha stuga på, och kanske ha turen att se en till salu skylt. Vilket vi inte gjorde. Däremot hittade vi ett underbart ställe alldeles vi Dalaälven som skulle vara perfekt! Tyvärr var ingen av stugorna till salu. Hade lust att gå in och knacka på där det såg ut att bo gammlingar och fråga om dom kanske skulle kunna tänka sig att sälja till oss när dom började på att dö.....så kan man kanske inte göra?!?! Kändes inte riktigt rätt iaf. Boje lovade att nästa regninga dag så ska vi ta en till sväng åt ockelbo hållet och vidare. Spännade!

Vi åkte och våldgästade Adde och Madde efter jag jobbat färdigt. Satt och stirrade på dom medans dom åt, stackarna. Vi hade så tråkigt och visste inte vad annat vi kunde hitta på. Dom bokade en resa, 2 veckor till Kreta. Och så visade det sig att dom ska flyga från Skavsta den 30 Juli 21,45 och vi flyger från Skavsta 30 Juli 21,40. Sammanträffande! Vi ska ju åka till London som förmodligen är jättekallt och dom till värmen. Men då kan vi ju vinka av dom när dom ska vara borta så länge =) Trevligt




















Välkommen till världen Wilma!

2009-07-19 18:13:15 Kategori:
(1) Kommentarer
Imorse 07,24 kom lilla Wilma till världen! Gud va roligt! Längtar så mycket tills jag får träffa henne. Mickan hade värkar i lver ett dygn så det var nog ingen trevlig förlossningen. Men det är ingen som har pratat med henne än så jag jag väntar med spänning på deltaljer! Pigg och frisk stog det i sms:et att hon var iaf, och det är ju det som är viktigast!

Igår när vi kom hem efter en 3 dagars ute i bönan hos pappa satt hela nyckelknippan i dörrn och hade visst suttit där i 3 dagar. Ooops. Som tur var så finns allting kvar här hemma. Udden av klumpighet!



Vi har solat och metat och ätit gott hemma hos pappa. Bara vilat och haft smemester. SÅ himla skönt. Och så var vi ut med båten en dag. Tyvärr var det för kallt i vattnet för att bada. Men sol och mete blev det iaf.

Nu ska jag nog ta och kika på en film tror jag. Hejpa

Semestern fortsätter

2009-07-15 22:06:22 Kategori:
(2) Kommentarer

Idag blev det minigolf igen. Förut innan Fredde och jag fick Tuva spelade vi minigolf väldigt ofta på sommaren. Ett gemensamt intresse som vi tycker är mysigt. Och så har vi några kompisar som brukar hänga på ibland. Idah blev det minigolf med Ida. Skillnaden för mig är att tidigare så var jag urkass och belv så vansinnig när jag spelade dåligt så jag kastade bollen på Fredde och hyttade med klubban. Koppsnurrar är väl det vidrigaste som finns! Du sprutar det svart rök ur öronen på en. Idag fick jag se en Ida som kanske inte spelade sitt bästa men som var imponerande duktig på att hålla sina känslor i styr. Själv har jag blivit mycket duktigare och slog min första 6:a på 2 säsonger idag. Inte för att jag inet blev sur då men resultatet blev inte direkt urkasst iaf. Det blir inte lika mycket minigolf sen vi fick barn dock. Tidigare när hon varit mindre har det inte funkat att ha henne springande runt/på banonrna. Men i år har det gått bra, nu är hon så stor att hon kan lyssna.

Idag sov hon i vagnen när vi spelade. Och min lilla tjej har tyvärr ärvt anlagen till att få bölder så fort hon får ett insektsbett. Dessa myggor....mina största fiender i livet! Förra året fick jag en klumpfot pga nån sorts insektsbett så jag inte kunde gå. Jag fick inte ens på mig en strumpa. Helt absurt. Tuva stackarn har blivit likadan och hennes myggbett blir också stora bölder. Och självklart så älskar ju myggorna oss också. Idag fick Tuva ett myggbett på ögonlocket som hon gnussar på lite då och då. Ska bli spännande att se om hon kommer kunna öppna ögat imorn, det ser inte så ut just nu. Det har redan svält upp till en böld....hugah.....Jag har ett toppen myggmedel från Thailand som gör att alla myggor flyr all världens väg men som världens sämsta mamma så glömde jag ju säklrt att sruta på oss det idag. Känner att jag har fått minst tio bett jag också =(


klumpfot!

Det var otroligt trevligt att träffas med tjejerna igår! Så himla roligt att Anna äntligen har flyttat hem så att hon också kan vara med. Typiskt bara att det är flera andra som har flytt landet. Men men, trevligt var det iaf. Idag har Mickan datum för bebisen. Jag har hela tiden trott på en tjej men nu tycker jag att magen ser ut som en killmage (och stinas som en tjejmage) Så nu går vi bara och väntar på lilla Ville =)

Vi var hos sjukgymnasten men Tuvisen idag. Eftersom hon har sånna problem med grovmotoriken. Hon ska få inlägg i skorna eftersom hon går inåt med fötterna. Hon trodde att det skulle göra susen så mycket som det kan. Och så tycket hon att vi skulle utmana Tuva lite med jobbiga skogpromenader mm. Men så påpekade hon att "hon blir nog kanske ingen topp sprinter eller elit gymnast" Nähä, kan man bli det när man har en mamma som kom sist på 60 meter i GdGif hela sitt liv?!?!? Jag är inte direkt smidig själv... 

Imorn ska nog jag och min lilla familj emigrera till pappa ute i bönan. Och bo där ute några dagar. Så då bli det bloggtorka.

Pissigt semesterväder!

2009-07-13 18:47:28 Kategori:
(0) Kommentarer
När vi var uppe i Långå så var man rustad för dåligt väder. Där klädde man på sig regnkläder och stövlar med sockor i på en gång. Sen hände det några enstaka gånger att jag fick ta av mig lite kläder för att det blev för varmt. Imorse när vi vaknade blev vi deppiga av att det verkade så kallt. Vi gick ut till lekparken i långbyxor och långtröja. OJ va varmt det blev. Så vi gick hem och satte på oss shorts och t-shirt. Packade en picknick väska och tog med oss brassestolarna och begav oss till Boulongern. Tänkte att vi kunde sitta och glassa medans tuva lekte i lekparken. Tji fick vi för precis när vi kom fram började det ÖSA ner. Jippie.....det var bara att åka hem till morsan och ha picknick hemma hos henne. När det slutade regna tog vi brödet som vi packat och åkte ner till boulongern för att mata änderna. Det var mest måsar och dom bet änderna och dessutom regnade det hela tiden. Näää jag ä inte bitter! JO!

Imorn ska jag träffa tjejerna hos Anna och titta på hennes nya kök. För min del så ska jag kolla på hela lägenheten för jag har inte varit där sen Tuva föddes. Iofs så har dom precis flyttat tillbaka dit sen dom kom hem från sälen. Men ändå, jag är inte så duktig på att hålla kontakten med mina vänner *skäms* Därför ska det bli superkul att träffas. Vi ska laga taccos. Myspys.
Mickan ska ha barn på onsdag är det egentligen tänkt. Taskigt nog så har Linnea och jag startat en vadslagning. Linnea hade egentligen gissat på ida (13:e) men när jag pratade med henne idag så ville hon hålla 17:e också....fusk. Jag har gissat på den 20:e och Fredde på en 16:e. Vi skulle fråga Anna imorn men då måste vi smyga så Mickan inte hör, för hade det varit jag så där på slutampen har jag nog strypt dom som gissade på att jag skulle gå över tiden (hmrpf Erik *hosat*) Som tur är så läser hon inte bloggen heller =) Jag hoppas iaf för hennes skull att hon får på datumet, 15:e, för jag vet av egen erfarenhet hur jobbigt det  är att gå över! Hon hade börjat känna av krokodilen som försöker bita sig ut, och ville bli tröstad av mig och få höra att det bara tog nån dag efter det tilla att bebisen kom. Men för mig höll det på i 3 veckor. Trodde inte att man skulle ha nåt underliv kvar "inifrån". Hugah.

Onsdag blire minigolf med Ida också. Får se om jag kan lura av mig familjen en dag till eller om dom lär hänga på då. Blir lite tolikgt att sticka iväg alla kvällar när man har semester för att spendera tid tillsammans. Men det hade varit trevligt att träffa Ida lite själv också. Anso står också på kö för att träffas i veckan. Får se hur jag ska hinna med. Skulle nog ha behövt längre semester =)

LÅNGÅ

2009-07-12 21:00:03 Kategori:
(2) Kommentarer

Vå åkte till Långå när det regnade som mest här i Gävle. Då hade vi tröttnat på att vänta in finvädret, det kändes inte nå roligare att sitta hemma och deppa över regnet. Väl i Långå så var det lite soligt med moln när vi kom upp. En härlig kväll med kortspel och ölande =) Gin rummy för hela slanten. Dagen efter åkte vi ut på en fisketur. Jag metade och hade som vanligt världens otur, inte ett enda napp. Fredde och Boje fick en varsin sik på kast och Fredde fick en liten gädda. Innan vi gav upp lade vi 6 nät. Så otroligt mysigt med fiske, var så länge sen att jag hade glömt det. Kunde inte få nog. Det var otrolig själsfrid att komma upp dit till de gröna bergen och det spegelblanka vattnet. För mig spelade inte ett dugg roll att det regnade. Och inte heller att det var utedass, vem bryr sig när man har kvalitetstid! Tuva älskar att åka båt men själva fisket blev lite för mycket för hennes tålamod.
När vi tog upp nätet fick vi bara 5 fiskar, det var nog min sedvanliga otur som spelade in där också. Boje hade aldrig fått så några fiskar på nät där förut. =(


Vi åkte och bäckmetade också. Jag hade sett framför mig en liten strimmande brun bäck mitt i buskiga skogen. Så var inte fallet, skulle mer vilja kalla det för flod. När man bäckmetar använder man inget flöte utan man bara rycker upp fisken. Det var otroligt spännande och roligt. Vi traksade runt i det värsta träsket jag någonsin har varit i, som tur var hade jag köpt mig ett par nya höga gummistövlar innan vi åkte. Snacka om att jag fick bra användning för dom . Jag känner att jag skulle kunna ge mig in på en karriär som skogsmulle för jag var barnsligt förtjust i den här lilla utflykten, trots att vi bara fick en massa små fiskar som vi fick slänga i. Öringar....som om det är skillnad på fisken....inte för mig. Dom är alla lika slemmiga och illaluktande. När vi precis hade satt oss i bilen och börjat köra ifrån "bäcken" sprang det ut en livs levande björn framför bilen!! Jag skrek rätt ut av lycka. Jag hade tjatat hela resan om att jag ville se sen björn! Den var kanske 5 meter ifrån bilen när den vände och sprang tillbaka in i skogen. Och som den lufsade.....åååhhhh.....den var inte så stor som jag hade kunnat tro innan men Boje säger att det nog var en hona. Och så var den ljusbrun vilket också förvånade mig. Men det såg så mjuk och gosig ut att jag bara ville kliva ur och klappa den! Vilken upplevlese!
Sen tog Fredde och Tuva ett dopp i sjön för att tvätta av sig. Det var iskallt både på land och i vattnet så jag körde en saltkråkan tvätt i stället, i baljan. Tuva hängde med på det också =) Sen avslutade Fredde och jag med en kvällsmetning när vi satt och såg på solnedgången i båten, hur mysigt som helst! 
Tyvärr ville mamma och Boje åka hem idag. Fredde och jag hade gärna varit kvar längre, men det får väl bli en annan gång!
 


Parken Eskilstuna Zoo

2009-07-06 21:13:23 Kategori:
(2) Kommentarer
Inatt klampade det i trappan kl 02.15 och så hörde man "mam mam pap pap, mamma pappa mamma....?!?" Tuva var klarvaken och vägrade att ens ligga ner i våran säng. Annars brukar hon kunna somna om ,men så var självklart inte fallet just idag när vi hade en tid att passa. Jaha, det var bara att gå ner i vardagsrummet och sätta på Nils Karlsson Pyssling det. Och inte ska ni tro att jag fick vila heller. Nej då pickade hon och ruskade på mig. Väckarklockan var ställd på 6 men vi skulle inte åka förän 8 så jag satt hela natten och längtade tills Fredde s´kulle gå upp när klockan ringde så jag fick lägga mig en timme. Han fick sova eftersom han skulle köra. Vi kom iaf iväg 8 som sagt och jag var oförskämt pigg. Vi skulle hämta Niklas 8.10 men det visade sig att han var bakfull och inte hörde klockan. Så efter att jag hade ringt till mobilen 10 ggr och ringt på dörrklockan och skrikit i brevinkastet i en kvart så tänkte jag ge upp. När jag kom ut på gatan såg jag att fönstret var öppet så jag provade att skirka in där. Och äntligen vaknade han. Vi kom iväg 8.45 *suck*
Vi mötte upp mamma och Boje ute vid macken utanför Hedesunda.


Väl vid parken var det Niklas som var barnet i sällskapet. Tuva och jag var ju helt döda eftersom vi sovit så lite så våran start blev lite seg. Men när tuva väl sett den vita tigern och Niklas entusiasm så var hon helt galen också. Hon kunde inte alls tänka sig vara med  nån annan än Niklas heller, hans barnsliga lycka smittade av sig. Vi såg tigrar och lejon och alla dess möjliga olika stora kattdjur. Niklas smiskade en flodhäst på baken, tyvärr hann jag aldrig filma det. Den rackaren hade tänder som en valross vilket han såg efteråt.....typiskt honom. Han matade en surikat med ett tuggummi....undra på att Tuva gillade att leka med honom. Vi har kort från den här parken från när vi var små och fantomen lyfte upp Niklas, så han såg fram emot en återförening.... Vi lekte i fantomen land och så gick vi in i fantomengrottan och skulle leta honom, men han var inte där. Niklas började rota runt där inne och när han upptäckte att skatten och alla böcker osv var fejk bestämmde han sig för att Fantomen också är fejk =) Vi träffade på honom senare på dagen och knäppte kort med honom iaf, och Tuv gav honom en kram. Fast jag vet att hon inte har en aning om vem han är! Vi gick till lilla zoo. Där fick vi gå in till getterna, men hos getterna i Furuvik är det mycket bättre. Tuva blev stångad av en get som inte ville ha gräset som hon försökte tvinga ´på den. Men det gick bra. En get var galen och stod och skrek och va så otroligt ful att Niklas och jag skrattade så tårarna sprutade. Jag har filmat men har tyvärr inte kommit på hur man lägger upp en filmsnutt här än. Sen gick vi förbi minigrisarna, världens sötaste. Niklas stoppade fingret i trynet på grisen och grep sen tap i trynet....konstigt att han inte blev biten den galningen.



Sen var det karusell time. Niklas och Tuva åkte en massa karuseller medans vi andra tog lite lotter och spelade på olika hjul. Fredde vann två gigantiska basketbollar. Mamma vann en liten tigernalle, niklas vann en lysande taggig boll och Boje vann lite godis. Själv var man den enda som inte vann nåt, skräll. NÄ! Tuva vann till och med, hon drog i ett snöre =)


Det här har varit en toppen dag! Man blir påmind om att allting är så mycket roligare sen man fick barn, och sen skadar det ju inte att ha med vuxna, galna barn heller =) Men nu är vi helt slut och jag längtar till sängen! Ska ta en kokhet dusch först bara.
 

3 års kalas

2009-07-05 19:27:04 Kategori:
(0) Kommentarer
Kalaset fick vänta till helgen och då fick familj och släkt komma på lördagen. Det blev ett stillsammt kalas där alla faktiskt hade lyssnat på mig och inte köpt för mycket presenter. Det känner jag mig otroligt nöjd med! Jag vill inte att hon ska få för mycket. Hon fick halsband och klocka. En massa kläder och en ny cykel. Och den är så himla spännande tycker hon. Men hon kan absolut inte cykla. Hon hade precis lärt sig cykla på sin trehjulingoch då kan man trampa bakåt också. Men på den här så bromsar man ju om man trampar bakåt, det kan bli tvärnitar lite här och var då. Livsfarligt faktiskt. Tur att hon gillar att ha hjälmen =) När kalaset var slut fick vi njuta av Maddes trevliga sällskap hela kvällen. Vi grillade och så kikade vi på en massa gamla videofilmer från när Tuva var mindre. Det är ju så roligt med filmkamera, så jag bestämde mig för att jag måste ta och använda den på kalaset dagen efter. Har inte använt den sen jul senast.



Idag var det barnkalas, alla kompisar kom med sina små knattar. Vi blev 11 vuxna och 10 barn. 3 st 7/8 månaders, en 2 åing, 3 3åringar, en 4 åring, en 5 åring och en 6 åring. Det har varit ett herrans liv. Men oj så roligt det har varit. Barnen har lekt och lekt. Vi fick ta fram vattenspridaren och fylla poolen också. Dom skrek och skrattade så man undrar om det är tystnaden som låter nu?!?! Tuva har slocknat på soffan och jag känner att det blir en tidig kväll ikväll. Jag fick snosa lite bebis idag också. Tyvärr inte så mycket som jag hade önskat. Hade velat ha en hela tiden men jag var tvungen att ha hand om köket och serva gästerna. Men lite mys fick jag iaf.Härligt!


 
Imorgon bär det av till Eskilstuna zoo. Vi skulle egentligen ha åkt till Långå men eftersom det ska vara kallt och regna där så sköt vi upp det. Nu såg vi att det ska vara kallt och regna i eskilstuna imorn också men vi åker änå. Vi kan ju inte bara sitta hemma och vänta på bättre tider hela semestern, tänk om det inte blir bättre. Nej man får ta och klä sig ordentligt och ha med sig paraply!

Semester

2009-07-03 20:27:41 Kategori:
(0) Kommentarer

Jag har varit så nervös i flera dagar för att värmen ska försvinna och nu har den gjort det lagom till min semester, det är ju så himla typiskt. Idag tog jag iaf en lång lunch så att jag kunde åka och ta ett lunchdopp. För vem vet när man ens kan ta ett dopp ute igen? Det var i allra kallaste laget idag, det blåste kallt på land. Men i vattnet var det skönt. 24grader i svärföräldrarnas pool. Skönt. Och från den 30gradiga värmen på jobbet så var det otroligt skönt. Men nu blire två hela veckors ledighet och sen ska jag vara ledig på fm i två veckor. Sen två veckors och och så två veckors semester. Har inte varit så lång ledig sen jag gick i skolan. Och inte ens då dom sista åren för då jobbade jag. Tråkigt på vädret bara. Vi hade planerat att åka upp till Bojes stuga i härjedalen men där skulle det vara 8 grader och regn nästa vecka så det skiter vi i. Vi tänkte vänta och se om det ska bli bättre väder där uppe veckan efter i stället. Imorgon blire 3års kalas för familj och släkt och på sön för alla kompisar med barn. Och sen på måndag har vi planerat att åka till parken eskilstuna zoo över dagen. Ska bli super mysigt! Jag som är så facinerad av djur kommer nog tycka att det är roligast av alla. Skriver en rapport om hur det var sen.


Heat

2009-07-02 19:45:22 Kategori:
(0) Kommentarer

Jag vill asolut inte klaga på den här underbara värmen som vi har. Tyvärr så säger dom att den inte ska hålla i sig och det tycker jag verkar otroligt sorgligt. Jag tycker nästan aldrig att det är för varmt. Förutom om man ligger stilla i solen och steker och det inte finns nåt badvatten i närheten. Men idag.....30grader ute i skuggan och 30 grader inne på salongen. Det va helt otroligt jobbigt. Jag har sån huvudvärk så det känns som huvudet ska sprängas. Jag har nog druckit tio liter bubbelvatten så nu kommer det nog bli fart på magen, och för att inte tala om hur många gånger jag har kissat idag. Nä varmt får det gärna fortsätta vara men jag vill ha semester!!
Idag var en av de få dagar som jag har kännt att jag blir låst av att ha barn. Tuva somnade vid sex så vi kunde inte åka och ta ett kvällsdopp, vilket jag hade längtat efter hela dagen. Men imorn har fredde lovat mig att han ska få henne att sova middag en stund så att hon orkar med ett kvällsdopp. Hoppas bara inte att det där dåliga vädret som alla säger ska komma, kommer imorn. Nu ska jag gå och ta en iskall duch och svalka av mig.....Puh va klibbigt!

Grattis Lillebror 21år

2009-07-01 21:49:01 Kategori:
(0) Kommentarer

Det börjar nästan bli tjatigt nu med att säga att jag har haft en underbar dag, men nu är det iaf så. Eriks födelsedag har varit varm och härlig. Han bor ju på korsika så vi får gratta honom på avstånd. GRATTIS!! Jag Och Tuva begav oss ut till Mickans stuga som ligger precis vid tröskens vatten i furuvik. När vi var små bruakde mamma och pappa ta med oss till den badplats som ligger alldeles vid Mickans stuga så jag har många fina barndomsminnen därifrån. Nu har dom tagit bort parkeringplatsen så att det inte ska komma människor som inte har stuga där. Det var 25 grader i vattent, riktigt behagligt att vara i. Och så ligger det en flytbrygga en bit ut som Tuva självklart skulle simma ut till. Sen hoppade från den minst 100 ggr =) Hon tycket att det var toppenkul! När vi sen gick upp till stugan för att käka lunch så kom Åskan och stora mörka moln. Vi blev lite deppiga men det visade sig att dom inte störde särskillt mycket. Det var fortfarande varmt så man kunde bada och så kom det inget regn. Lagom tills jag fått upp Tuva ur vattnet och äntligen klätt på henne, mot hennes vilja, så kom solen tillbaka. Då kändes det inte så roligt att åka därifrån men jag hade så mycket mat som skulle lagas och kakor som skulle bakas så det va bara att snällt sätta sig i bilen. Jag älsklar verkligen värme! Det kan inte vara för varmt i min värld. Jag hoppas att den här värmen håller i sig ända in i oktober (önska kan man alltid)


Mickan har två veckor kvar till bebisen ska komma nu. Hon har sån fin mage. Jag har hela tiden sagt att jag tror att det blir en tjej men nu har jag ångrat mig! Det blir nog en kille. Hennes mage är inte så lik min och jag tycker att av alla som jag känner som har fått barn så har tjejmagarna sett likadana ut medans killmagarna kan se ut lite hur som helst. Det ska bli så himla mysigt att hon ska få en liten gullunge!


Vi har haft bakslag i blöjslutandet idag. Idag har Tuva kissat på sig en gång och bajsat på sig två gånger. Inge mysigt alls. Men några olyckor lär man ju hinna med innan hon blir helt torr. Hon har hela tiden haft svårare för nummer två, det kommer ofta i byxan då. Min teori är att hon eftersom hon alltid vill att man ska gå ut när hon bajsar, och när hon bajsade i blöjan gick hon och gömde sig, så skäms hon väl .Och då kan det ju inte vara så lätt att gå och säga till heller. Stackarn. Imorn ska vi gå till tandläkaren med henne för första gången. Får se hur det går. Om jag får en massa skäll för att hennes tänder håller på att ruttna. Det är fortfarande lika svårt att få henne att gapa utan en brottningsmatch. Ska höra imorn om hon har nåt tips. Fredde började sin semester idag så nu ska vi fira med lite godis och mys i soffan!

RSS 2.0