4 dagar

2010-02-28 18:07:44 Kategori:
(0) Kommentarer
Ja tänk om det var helt säkert sant att det är bara 4 dagar kvar. Så skönt det skulle vara att veta det då. I stället får man gå här med tanken att det lika gärna kan vara 14 eller ännu fler i huvudet. De senaste dagarna har iaf inte varit psykist jobbiga eftersom jag inte vill att det ska bli nu när Fredde jobbar. Värre blir det från och med i morgon när han är ledig igen. Jag vill ju så gärna träffa det lilla miraklet nu. Jag har ju väntat så länge.
Tuva är lite hänging idag. Hostig och väldigt loj. Hon har ingen feber men hon säger att hon har ont i halsen. Så den här dagen har vi bara slappat och myst hela dagen. Hon har iofs inte börjat äta riktigt sen magsjukan heller så det kan ju vara en av anledningarna till att hon inte orkar härja på. Men imorn ska hon få gå på bio med mamma. På Lilla spöket Laban. Det är andra gången hon går på bio. Förra gången somnade hon =)

5 dagar

2010-02-27 20:47:25 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag fick jag höra om 2 st till som fått barn nu i dagarna som skulle ha fått efter mig. Alltid lika roligt. Jag kan tyvärr inte låta bli att bli tjurig. Nu sitter jag hemma hos pappa och Helena ute i Bönan och det är lugnare än lugnast i magen. Den här bebisen har inte tänkt sig att komma ut än på ett tag verkar det som.

Melodifestivalen är igång och jag har hittat mitt favorit bidrag. Anna Bergendahl. Hon kan få vinna alltihop för min del. Men det är ju aldrg nån som tycker lika som mig så hon går väl inte ens vidare. Sen är jag ju en sucker för sånna här trallvänliga låtar som man kan sjunga med i efter halva låten. Så självklart gillade jag Pernilla Wahlgren. Ja, jag vet... men sån är jag. Peter Jöback är ju som alltid fantastisk. Men inget vinnarbidrag för mig. Fredde brukar uttrycka sig "henne skulle jag kunna kliva på", honom skulle jag defenitivt kliva på. Shame på läggningen =(

6 dagar

2010-02-26 16:54:07 Kategori:
(1) Kommentarer
Idag har varit en bra dag. Tuva och började dagen med ett stadsbesök. Vi inhandlade 3 nya barnböcker på bokrean för 29kr st. Snacka om fynd. Och så gick vi på trevliga besök på både Popp i Topp och Flanör. 
Tuva hade fått en kallelse till barnkliniken som jag inte hade en aning om vad det gällde. Det visade sig att hon skulle ta kissprov för att sen kolla om det fanns resturin kvar i blåsan , problemet var bara att hon kissade innan vi gick in till doktorn. Kunde dom inte skrivit på kallelsen att hon skulle hålla sig tills hon kom in. Det slutade med att vi fick sitta i ett lekrum i en och en halv timme och dricka en massa saft för att hon skulle bli kissnödig. Det var så där roligt. Kvällen spenderas hos mamma så att vi ska slippa vara ensamna. Imorgon drar vi nog ut till Bönan för att sova över hos pappa och Helena. Sen är det bara söndagen kvar innan det sen är dags för bebisen att komma ut. Då jävlar ska den UUUT!

7 dagar

2010-02-25 09:49:20 Kategori:
(0) Kommentarer
Mina hormonsvängningar ger sig till känna igen. Nu vill jag att bebisen ska stanna inne till åtminstonde på måndag. Den största anledningen är att Fredde börjar jobba ikväll och Erik har fått jobb som snöskottare så jag kommer att vara ensam med Tuva. Jag tycker inte om att vara ensam =( Det går väl an när Tuvan är vaken men så fort hon somnat så blir jag ju så himla ensam helt plötsligt. Dessutom så är det sportlov nästa vecka och både Freddes föräldrar och mamma är lediga. Så det skulle ju vara smidigt med barnpassning åt Tuva då. Enda nackdelen då är att Pappa och Helena drar till Tyskland. Men jag vet inte hur länge dom blir borta. Tyvärr får jag ju inte välja datum själv så nästa gång Fredde ska kliva på och jobba, om jag inte fått då, kommer jag nog att vara riktigt less....

Tuvas magsjuka verkar vara borta men hon har lite svårt att äta så idag verkar hon lite trött och loj. Hon är väldigt gosig och vill kramas och mysa hela tiden. Det passar ju alldeles utmärkt så här innan bebisen kommer så att hon och jag får mycket tid bara vi två. Hon tjatar mycket om bebisen och vill att den ska komma ut. Och flickan i hennes mage också =) "Mamma flickan i min mage kan gå, det kan inte din bebis" sa hon imorse. Haha =)

Betting

2010-02-24 18:52:52 Kategori:
(1) Kommentarer
Idag, 24:e Feb, var det datum som vi hade på bebisen innan vi gick på ultraljud. Det kändes då som att hon sköt fram datumet hur länge som helst är hon satte det 8 dagar senare. Nu (idag) känns det som ganska nära (förmodligen inte i morgon) Mamma har börjat med sin betting igen (det gjorde hon med Tuva också). Alla som vill är med att gissa datum och den här gången har hon även lagt in en vikgissning. Haha. Mamma gissar på 28:e Feb för att det är Mariadagen då. Och att bebisen inte kommer att väga under 4400g. Förra gången var Erik den som var närmast. Han gissade att hon skulle komma på hans 18års dag men hon kom dagen innan. Han var dock den som hade gissat på senaste datumet. Jag va ruggigt osugen på att han skulle vinna....
Fredde har gissat 7:e Mars. Boje fuskar och har gissat 25:e eller 26:e feb. Konstigt nog kan jag inte själv ta för mig att gissa, fast jag tycker att det är roligt med lite tävling så här på slutet.

Magsjukan verkar ha lugnat ner sig redan. Hon har fått i sig nån tugga med makaroner nu på kvällen och druckit en del vatten idag som inte kommit upp. Förhoppningsvis kan hon äta som vanligt imorgon!

8 dagar

2010-02-24 10:22:40 Kategori:
(0) Kommentarer
Vaknade imorse helt utvilad. Sängen var tom. Hmm....det är nåt som inte stämmer...Just ja, blev inte Tuva magsjuk igår kväll? Fredde har sprungit mellan toan och sovrummet eller vardagsrummet hela natten med henne tydligen. Medans jag själv har sovit som en död och inte märkt av det ett endaste dugg. Fy vilken skam. Årets sämsta mamma awards...? Han sover nu iaf. Än så länge så har både han och jag klarat oss. Peppar peppar. Hoppas det håller i sig.

Att se sitt barn i plågor på det här viset är hjärtskärande och jag är alldeles för hormonkänslig för det just nu. Nyss när hon kräkts som värst så tittade hos ledsamt upp på mig med stora sorgsna ögon och sa "Förlåt mamma"
Brööööl....lilleskutttårarna var ett faktum på mamman.

Magsjuka

2010-02-23 23:14:18 Kategori:
(3) Kommentarer
Fredrik och jag skulle precis göra oss klara för sängen när Tuva började kräkas här hemma. Spyorna stog som spjut ur munnen på henne. Jag är så himla känslig för just spyor så jag går här och hulkar nu. Fredde har varit duktig och svabbat och donat. Nu känns det inte längre så akut att bebisen ska komma. Nu vill jag snarare att den ska stanna inne. Jag är livrädd för att själv bli smittad. Då sätter väl förlossningen igång av kräkningarna. Kunde det ha kommit vid ett sämre tillfälle? Dessutom är våran tvättmaskin ur funktion just nu....jippieeee!

9 dagar

2010-02-23 11:16:23 Kategori:
(2) Kommentarer

Jag avundas alla blivande mammor som kan invänta sin förlossning med ett sådant lugn. Jag tycker inte att jag i andra bemärkelser har dåligt tålamod men nu kan jag inte ens låtsas att jag har nåt alls kvar. Bring me the pain säger jag bara! Jag går och längtar och drömmer om att känna värkar så kraftiga att jag stryker med. Låt mig spricka från haka till nacke och sy 432 stygn, mig bryr det inte. Bara det sker nu. Jag har suttit och läst om olika huskurer för hur man ska kunna sätta igång en förlossning själv. Sex är ju såklart den populäraste. Missionären, som om det vore lätt med en sån här kalaskula. Ett stycke mosad bebis beställd. Men jag har inte bett om lätt heller, bara fungerande. Jag hittade en annan som absolut lät som min grej. Man ska tydligen äta massor av färsk ananas. Mums. Såg jag möjligtvis i tidningen att man fick köpa en ananas för 5 kr på citygross? Jag råkar dessutom tycka lika mycket om färsk ananas som smågodis. Det måste finnas nån mening med det här....
Har man väntat i 9 månader kan man vänta lite till finns det dom som tycker. Kan och kan. Har jag nåt val? Den kommer ut när den är redo säger andra. Jag är redo och bebisen är klar, det är det enda som betyder nåt. Det är 2 timmar sen jag lämnade Tuva på dagis och jag inser att det inte alls är bra för mig att ha henne där nu. Jag behöver distrahering helt enkelt. Jag ville inte alls släppa Isac ifrån mig igår. Jag tror mina bröst började läcka efter att jag hade gjort det...Läcker gör dom nu iaf. Fredde höll i sin brorson för första gången igår och då släppte äntligen min agression mot honom, vilket är en enorm lättnad i mina psykiska utbrott.Han har flytt fältet nu, jag skulle tippa på att hans träninsgspass blir extra långt idag.


"Ska jag ringa psyk på henne?" undrar du. "Sätter dom igång mig då?" undrar jag...i så fall, varsågod!Ett väldigt litet Arsenal fan =)


Graviditets PMS?

2010-02-22 17:24:47 Kategori:
(1) Kommentarer
Finns det en motsvarighet till PMS som man kan få när man är gravid? Jag klarar knappt av att se skymten av Fredde för jag blir så tjurig bara att se honom just nu. Jag fattar ju själv att jag är jollig men vad hjälper det när ilskan redan slagit in? Tuva och jag flydde våran kos hem till Mickan och myste med henne, Wilma och Linnea över dagen. Det var hur mysigt som  helst och jag har inte varit tjurig på hela dagen. Men så kom vi bara hem och nu är jag som en retad tjur mitt under en tjurfäktning. Vi ska åka hem till Adde och Madde så jag får mysa med lilla Isac nu så jag slipper sitta här hemma och irritera mig på Fredde hela kvällen. Den stackaren har fattat vinken och håller sig undan så gott han kan...det är nog lika bäst det!

Fyllesvin

2010-02-21 19:37:33 Kategori:
(0) Kommentarer
Igår kväll lämnade Fredde mig, Tuva och liten bebis i magen och drog på fest. Förra lördagen vågade han inte eftersom det är så pass nära förlossningen och då hade jag lite dåligt samvete för hans skull. Igår fick jag försvara honom mot alla möjliga protester från alla möjliga som tyckte att det lät onödigt av honom. Jag var helt säker på att han skulle ta det lugnt och att han skulle komma hem i tid. Men icke sa Nicke. Vid 5 snåret snubblade han kräkandes in genom den dörren. Då ska du inte tro att jag var glad inte. Jag har önskat hela dagen nu att det ska sätta igång så att han skulle få pinas och må illa på förlossningen medans jag skulle håna honom. Plågas din dumskalle plågas. Men nu verkar det som han klarade sig ifrån det. Och eftersom jag har försökt satt igång förlossningen med viljestyrka så har jag nu tappat fokus. Jag hade ju ställt in mig så bra på att det inte gör nåt om det dröjer lite innan bebisen kommer. Men jag vill att den kommer NUU!! 

Igår ramlade magen "ner". Så nu hänger den och jag har fått ett "hängveck" under magen. Man kan tycka att det ska vara ett gott tecken men än så länge så känner jag inget annat än obehag. Varje gång jag sätter mig ner känns det nu som att jag sätter mig på bebisens huvud. 12 dagar kvar nu till utsatt datum nu. Kan nån se till att de förvändlas till 12 timmar kanske?

Ny människa

2010-02-20 16:53:58 Kategori:
(3) Kommentarer


Jag är nu som en ny människa! Stina har gjort mig så fin i håret! Jag är supernöjd och känner mig såå mycket piggare och friskare av de här. TACK TACK Stina! Du är en ängel!! Mira va hur söt som helst och det va så härligt att vara tillbaka på Popp i Topp igen! Känner mig riktigt hemma där fortfarande.


Förbarmande

2010-02-20 11:16:36 Kategori:
(1) Kommentarer
Stina den ängeln har visat förbarmande över mig och ska ta tag i mitt hår idag. Så snart bär det av ner på Popp i Topp för en omstyling. Hon får göra precis vad hon vill bara det inte ser ut som det gör nu...
Före och efter bild kommer ikväll! Hon skulle ta med lilla Mira också. Jippie. Jag har inte träffat henne sen hon va jätteliten. Hoppas att Sofie och Cissi jobbar också så jag får träffa dom en sväng också!!

Snö snö snö

2010-02-19 16:51:51 Kategori:
(2) Kommentarer
Det blev inge bibliotek idag. Istället bojkottade jag den här jädra snön genom att vägra att kliva ut genom dörren. Marie, Kalle och Knutte kom och hälsade på, dom fick pulsa fram till dörren. Skönt att Tuva fick leka av sig lite ändå. Och nu är hon och Fredde ute och skottar. Inte längre på gården så nu är dom förmodligen ute på cykelbanan och skottar bort hundkiss. Dety är Tuvas absoluta favorit sysselsättning för tillfället =)
Pga pengabristen som vi har fram till lön nu så består fredagsmysmiddagen av pulvermos och fiskpinnar. Kan hända att vi kanske kan gräva fram lite ärtor också om vi har tur. Mmmmysigt.... Vart är godispåsen?

En riktigt bra dag

2010-02-18 22:55:00 Kategori:
(1) Kommentarer

Jag känner mig så mycket gladare och positivare så det går inte ens att jämföra med tidigare. Jätteskönt verkligen. Tänk att jag fick må så här en hel graviditet förra gången.
Idag blev den en riktigt lång och härlig lunch med Linnea och Anna. Va fantastiskt det är med bra vänner! Jag mådde så bra av att få vara med dom de där timmarna. Mycket skratt och prat blev det. Jättetrevligt!
Sen hämtade jag Tuva på dagis och vi åkte hem till Erik som har varit en ängel hela den här veckan och hjälpt till med allting här hemma. Han är en riktig familjefader här hemma nu =) Tuva är förståss överlycklig över att ha honom här och jag får inte hjälpa henne med nånting längre. Niklas och Torro kom hit och umgicks lite också. Väldigt trevligt. Jag har fina bröder jag! Erik fick premiss och åkte med Niklas och Torro hem. Det är Freddes sista jobbkväll ikväll så en ensam kväll ska jag väl klara av. Nu har det ju varit så lugnt i magen så nu känns det inte längre som att bebisen är halvvägs ute som det gjort tidigare i veckan. Hehe. Det är till och med så att sammandragningarna (de smärtfria) lyser med sin frånvaro. Nästa kusligt lugnt i magen. Kan det vara lugnet före stormen? Exakt 2 veckor till utsatt datum idag.

Imorgon är det en ledig dag för Tuva igen. Då gäller det att ha saker för sig så att hon inte klättrar på väggarna här hemma. Så imorgon tänkte jag mig ett besök på biblioteket med bussresa ner på stan. Det tycker hon nog är spännande. Och sen på lördag blir det pulkaåkning med hela Bulgarien gänget i Hemlingbybacken. Mysigt värre!


Hårkatastrof

2010-02-18 10:42:56 Kategori:
(2) Kommentarer
Ok, I know how you feel. Ni "vanliga" människor som inte kommer till jobbet en dag och en jobbarkompis hugger tag i dig, sätter ner dig i stolen och räddar sig från dig själv genom att fixa till din eländiga kalufs. Jag har i flera månaders tid behövt fixa mitt hår. Men vad har jag gjort....jag har pulat lite med det själv. Det är nu under all kritik! Men jag har helt enkelt inte ekonomin att göra nånting åt det. Jag drömmer om att få klippa av det så att jag åtminstonde slipper ha skabbet hängades i ansiktet. Men tyvärr vågar jag mig inte på det själv. Funderar starkt på att ställa upp som hårmodell så att nån gör nånting drastiskt med det. Det gäller bara att det är under rätt tidpunkt så att jag inte är amningskossa eller liknande just då...
Jag beundrar nu mina kära stamkunder som kommer (kom) till mig med jämna mellanrum. Ni är verkligen duktiga som tar er tid och råd för er själva!
Och som om detta inte vore nog. JAG SAKNAR MITT JOBB!!

Om ni undrar så mår jag som en prima ballerina i övrigt! Känner mig lätt som en fjäder en blåsig sommardag! Problemen som har varit minns jag knappt. I mitt huvud finns blommor,doften av grönt gräs, sommar och en massa trevliga saker som snurrar runt. Bortglömt är snökaos, skottande, foglossningar, tunga magar, förvärkar och klåda!

Njuta

2010-02-17 13:35:09 Kategori:
(2) Kommentarer
Igår hade jag inga förvärkar eller värkar eller vad det nu är som händer med mig. Jätteskönt. Och den där känslan av att bebisen inte är kvar i magen sitter i. Jag känner inte ens av magen längre. Det är som att den har försvunnit. Det är i och för sig väldigt skönt för jag känner mig inte stor, tung och klumpig som jag har gjort hela tiden. Så här kändes det med Tuva hela tiden. Jag önskar att alla kan få vara med om en graviditet när det känns så här hela tiden. Undra vad det är som gör att det inte känns längre? Kanske livmodern har blivit bortdomnad av alla värkarna. Om det fortsätter så här resten av tiden så ska jag se till att njuta. Snart kommer jag inte att ha nån tid för mig själv längre så det är bara att passa på att njuta nu.
Nu ska jag hämta Tuvisen på dagis och sen ska vi vara ute i snöyran och leka nån timme. Det är sånt som jag klarar av nu när jag är som en ungdom i kroppen igen =)

Akut orolig

2010-02-16 13:03:23 Kategori:
(3) Kommentarer
Jag har aldrig ansett mig vara "en sån där" orolig mamma. Men det kanske ni har, vad vet jag. I alla fall så har min bebis börjat röra sig mindre och mindre i magen. Och så har rörelserna känts svagare och svagare.
Igår kväll hade jag värkar igen. Längre värkar med längre mellanrum den här gången. Jag satt och väntade på att behöva åka in men det gav med sig. Igen...typiskt. Den här gången gjorde det lite ondare så det måste ju vara ett tecken på att det är närmare nu. Min barnmorska, som jag var till idag, sa att det behövdes långa värkar för att det skulle hända nånting med livmodetappen.
När värkarna hade dämpat sig så låg jag i sängen och tyckte att det kändes så tomt i magen. Jag började putta på bebisen för att få igång den lite men kände den inte alls. Så höll jag på i 3 timmar tills jag fick panik och såg framför mig det allra värsta. Jag ringde förlossningen för att dom skulle lugna mig men dom ville att jag skulle komma in på en gång. Väl där gjorde dom en ctg kurva och ett ultraljud och konstaterade att allt såg bra ut.
Så här i efterhand så känns det löjligt att jag reagerade så starkt. Men jag får väl kanske skylla på hormonerna?
Läkaren som gjorde ultraljudet sa när han höll på att titta och jag hade beskrivit hur det kändes. Att det va ju typiskt pojkar. Jag försökte fråga vad han menade med det, om han såg att det var en pojke eller? Men han svarade bara att det kunde han inte se. Knepigt att han nämnde det bara. Jag som hade blivit så säker på att det var en tjej...

Min nya kärlek.

2010-02-15 20:02:38 Kategori:
(3) Kommentarer


Isac, fina Isac. Idag fick vi äntligen träffa den lilla gobiten. Hur kan man bli så perfekt? Känslorna svallade när jag såg och hon om och ännu mer när jag fick hålla honom! När han låg där på min mage och sov fick han små ryckningar i sömnen som jag känner igen inifrån min egen mage. Då insåg jag att det kommer en sån här liten till mig snart också. Jag tror att det var först idag som Fredde förstod att vi ska få en bebis också. Han sa att han längtar nu han också =) Jag blev så förvånad över att han var så liten. Han ska ju vara stor för att vara bebis. 4158 tror jag att det var. Jag hade förväntat mig att han skulle vara större så jag blev lite smått chockad. Ååhh va söt han är!!Alla hjärtans dag

2010-02-14 20:45:50 Kategori:
(0) Kommentarer
Glad alla hjärtans dag på er. Fredrik och jag är inte så mycket för firande av nåt slag så idag har vi städat och varit på Tuvas dans. Sen nu på kvällen gick jag på bio med Ida, vi såg Wolfman. Jag tyckte att den var helt Ok. Men jag kan tänka mig att många inte håller med. Lite blodigt, lite läskigt, lite fantasy och lite kärlek. Vad mer kan man begära? =) Annars så var dagens höjdpunkt att jag äntligen slapp ta hissen upp för att komma till bio salongerna. Jag näst intill studsade upp för trapporna. Foglossningarna är nu endast ett minne blott!!


Jag saknar Madde! Jättemycket. Va glad jag är som har haft henne hela graviditeten. Men nu saknar jag henne jättemycket. Hon har ju gått vidare ett steg. Jag vet att jag också ska det snart men det kommer att kännas oändligt långt nu när hon inte har samma tid att prata med mig. Jag har pratat med henne nästan varje dag så det är ju inte det. Men jag tänker alltid en gång extra innan jag ringer för jag vet ju att oftast så stör man. När min bebis också är född kanske vi aldrig kan få till det =( Jo då, det måste vi. Sen när de blir större så blir det ju lättare, när rutinerna kickar in.

Förberedelser

2010-02-13 14:57:41 Kategori:
(0) Kommentarer

"Värkarna" har varit mycket lugnare nu under dagen men inte försvunnit helt. Jag är nästan mest orolig för att de här förvärkarna (eller vad det nu är) håller på att förinta min livmodertapp så att det när det väl sätter igång kommer att gå ännu fortare än planerat. Det känns rugigt läskigt att Fredde ska börja jobba igen på mån. Då blir det tvång på Erik att han bor här! Tanken är att jag ska börja packa min BB väska nu, känns som det här kan vara ett bra tillfälle för det. Men magen är så låg att knäna slår i när jag går i trappen så jag har ingen lust att gå upp och börja med det.


Jag brukar alltid försöka uppmuntra Fredrik att gå ut med sina kompisar. Och såklart var det en fest inplanerad för hans del ikväll. Jag vill absolut inte säga att han inte får gå men samtidigt vill jag inte vara ensam ifall att det blir dags. Tråkigt om han ska komma till förlossningen full... :P Han själv gnäller inte utan har redan ringt och sagt att han inte ska med. Men jag får dåligt samvete eftersom chansen att det händer nåt i natt är ganska liten....tror jag. Han som äntligen skulle ta sig för å hitta på nåt.

Vi har varit ner på stan idag och köpt lite kläder till lilla Isac. Jag läääängtar efter att få träffa honom. Dom kommer nog hem på måndag. Hoppas att dom vill och orkar lite besök då. Det låter så härligt när han skriker till i bakgrunden när jag pratar med Madde i telefon =) Tänk att man kan längta så efter bebisskrik. Hehe

 


Isac

2010-02-13 08:47:20 Kategori:
(0) Kommentarer
Här är det lilla underverket  <3. Isac eller hur dom nu vill att han ska stava det. Madde ringde precis när jag lagt mig i sängen igår. Det lät som att det var en smidig förlossning. Snabbt gick det i alla fall. Han kom ut 19.16. Så när jag pratade med henne strax innan 17 så pratade hon ju i telefon under självaste förlossningen egentligen. Och då var dom inte ens inne på sjukhuset än. Tokstollar.
Han vägde ca4100g (kommer inte riktigt ihåg hur många gram över 4100 som hon sa eftersom jag blev alldeles till mig när hon ringde) Och så var han 54 cm lång. Stor killen =) 36cm i omkrets på huvudet, mycket brain där. Hehe. Jag tycker att han är väldigt lik Adde på bilden. Nu längtar jag ihjäl mig tills jag får träffa dom. Det är besöksförbud på förlossningen på grund av svininfluensan. *suck* Så vi får väl snällt vänta tills dom kommer hem.
Själv har jag haft en jobbig natt. Vid 5 imorse hade jag värkar med 5 min mellanrum. När det hade pågått i 1timme och 30 min så sa jag till Fredde att det nog inte var inbillning. Jag trodde det först eftersom jag var så påverkad av att lilla Isac blivit född. Men efter lite drygt 2 timmar mellan värkarna så kom dom mer sällan. Och nu tycker jag att "mensvärken" har släppt lite och så kommer dom ännu mer sällan. Förvärkar? Hur ska man egentligen veta. Shit va drygt. Värkar eller inte värkar, det är ju en omöjlighet att veta om dom känns likadant. Jag blev lite orolig och tänkte på kusinerna som skulle vara födda dagarna efter varandra, men till slut tyckte jag bara att det skulle vara mysigt att få vara på BB samtidigt som Adde, Madde och Isac. Och dessutom så känns det ju alldeles lagom att få nu, ca 2 och en halv vecka för tidigt. Men tyvärr så verkar det som att dom som säger att omföderskor vet när det är dags har fel....

No news

2010-02-12 23:08:45 Kategori:
(0) Kommentarer
Nu ska jag gå och lägga mig och har ännu inte hört nånting om förlossningen. Jag kommer såklart inte kunna sova så bra för nu börjar jag bli lite orolig. Jag vet att det kan ta så här lång tid, men det är ju hemskt att bara sitta och vänta på att höra nåt. Sen är dom såklart berättigade till lite härlig familjetid innan dom tänker på oss andra. Men fy va jobbigt det är att inte veta vad som händer. Jag hoppas allt går bra!!

Madde jag tänker på dig och hoppas att du inte ligger med allt för mycket smärtor just nu. Eller kanske jag önskar det, om det betyder att det är på slutspurten. Jag önskar att den lilla krabaten blir född den 12:e och inte den 13:e, så du inte behöver plågas allt för länge.ag skickar lite extra kraft till dig med tankeöverföring min kära vän! This is it. Nu har du kommit dit vi pratat om så länge. Låt mig nu få ett sms som får mig att gråta några glädjens tårar snart! Lia eller Isac, Isac eller Lia?!?

Nu är det dags!

2010-02-12 17:14:40 Kategori:
(1) Kommentarer
Här sitter jag på helspänn. Ringde precis till Madde. Bebisen är på väg. Hon var som vanligt iskall och svarade i telefon som om det vore helt normalt. Hon hade åkt in och varit öppen 5 cm. Då bestämde hon och Adde sig för att åka hem och hämta kameran som dom glömt. Inte så att hon tyckte att hon borde stanna-. Haha. Det är typiskt Madde det. Men det verkade ju gå bra för dom var nästan framme vid förlossningen när jag pratade med henne. Nu kommer jag att sitta och vänta på ett telefonsamtal eller ett sms hela kvällen och inte kunna tänka på någonting annat. Lycka till Maddisen!!! Jag håller tummarna för en så smärtfri och snabb förlossning som möjligt. Och se för guds skull till att komma hem så fort som möjligt så jag får träffa den lilla krabaten!!

New york I love you.

2010-02-10 21:41:13 Kategori:
(0) Kommentarer

Jag har längtat efter filmen New york I love you hur länge som helst. Den kom ut i spanien redan förra året och jag har bara väntat och väntat. Min favvo Hayden Christensen är med tillsammans med en rad andra skådisar som jag gillar. Bl. Orlando Bloom, Rachel Bilson, Natalie Portman osv. En kärleksfilm hade jag väntat mig. Men det var den konstigaste filmen jag har sett på länge. Jag förstod bara inte...tufft läge. Den kan ni skippa.


Annars så har Ida och jag planerat att se den här varulvshistorien på bio på sön. Det låter som en film för oss =) Och så går vi ju i väntans tider på Shutter Island. Det blir nog premiären där om inte bebben har kommit då.

Sitter och kollar på efterlyst. Jag fattar inte varför jag tittar, jag mår så himla dåligt av det här programmet. Fy vilka hemska människor det finns. Och det här följs av det dom där galningarna i Lyxfällan. Jag irriterar mig så hemskt på att dom som är med där får fina presenter för att dom varit så "duktiga". Ja men vi då?!? Vi som alltid är duktiga, är det inte vi som ska få presenter? Idioter! Dom har ju själva satt sig i den där situationen.


Dopparedagen

2010-02-10 15:07:15 Kategori:
(0) Kommentarer

Idag är det dagen D. Adde och Maddes bebis ska vara färdig att komma ut nu. Men det verkar trögt med det. Madde håller modet uppe bra ändå tycker jag. Men hon har sagt att om jag skulle få före henne så ska hon sluta prata med mig och så vill hon inte träffa våran bebis heller. Haha. Jag förstår henne. Men på nåt vis så kan jag inte föreställa mig att dom vilken dag som helst kommer att få ett litet barn. Va sjukt...
En annan sak som jag har kommit på är att jag kommer att bli tokig när Maddes mage börjar att försvinna och jag själv kommer att vara så här tjock fortfarande. Då kommer nog min tid att krypa fram. Tack gode gud att jag har haft henne att dela den här upplevelsen med hela tiden!


Isac eller Lia

2010-02-07 17:16:10 Kategori:
(2) Kommentarer
Om det nu är en liten Isac eller en liten Lia i Maddes mage så tycker jag att det är dags för "den" att komma ut nu så jag får träffa den lilla gobiten. Och framförallt för hans/hennes föräldrars skull, som har tröttnat rejält på att vänta vid det här laget.

Sen är det ju det här med kalasen. Det kanske är oundvikligt i vilket fall som helst. Men det känns ändå som att ju närmare deras födelsedagar kommer varandras desto större är risken att "alla" kommer att fira de båda på den förstas kalas. Och sen kan det ju vara så att man ska hitta en bra helg där omkring födelsedagen att ha kalas på och då vill vi ju gärna ha lite valmöjligheter så att vi inte behöver ha samtidigt. Jag som själv aldrig har kunnat ha kalas eftersom alla alltid varit bortresta när jag fyllt, tycker att det skulle varit roligt om mina barn kan få ha kalas. Framförallt barnkalas när dom är små. Sen hade jag inte haft nånting emot att fira min 18 års dag tillsammans med min kusin Anna om vi hade varit i samma situation men det är ju inte säkert att de här 2 får den relationen. Nu gäller ju det här mest Freddes familj och släkt så det gäller ju inte alla. Men det ändå nåt jag tänkt på. Det är såklart jätteroligt att de kommer bli jämngamla.

Hur blir det för mig då? Får jag kalla mig faster till den här bebisen fast att vi inte är gifta nån utav oss? Det tänker jag nog ta å göra, så får dom tycka vad dom vill. Det dröjer nog lääänge innan jag får bli "riktig" faster.

Melodifestivalen 2010

2010-02-06 20:57:43 Kategori:
(0) Kommentarer
Skäms på mig! Imorse fick jag höra att den första deltävlingen av melodifestivalen skulle gå av stapeln ikväll. Det hade jag inte en aning om.  Ojojoj
Jag är iaf en sucker för det här jippot. Jag bara älskar det! Kläderna, håren, make-up:en, bidragen och alla skrivierier runt omkring. Jag gillar till och med det här med deltävlingarna(som alla andra är så less på). Inte nog med att man får njuta av Melodifestivalen under en hel månad så får man ju dessutom lära sig att gilla finallåtarna lite mer innan det är dags att utse en vinnare. Många låtar tycker jag att man behöver höra nån gång innan man får en uppfattning av den.
Det mest irriterande med Melodifestivalen är väl att vi ska ha så himla svårt att rösta fram en vinnare.

Jag har inte hört vilka som kommer vara med i de andra delfinalerna. Men jag hoppas verkligen att det kommer att levereras i de programmen, för den här omgången gjorde mig riktigt besviken.Så himla tråkigt att ens nån av de här bidragen ska få komma direkt till finalen. Jag tyckte inte att en endaste låt var bra. Salem al Fakir såg ut som en svensk version av Frodo. Och Dolph Lundgren kan dom väl gå och gräva ner nånstans.Gärna djupt.
Själv gillar jag den gamla goda schlagern. Låtarna som sätter sig på hjärnan direkt och sen blir en riktig plåga. Trallvänligt och förutsägbart ska det vara. Vart är Bert när man behöver honom? 5 stjärnor till förnumret. Tacka vet jag Nanne, Pirelli och Sonja. That´s my style på melodifestival!!

Law Abiding Citizen

2010-02-05 13:49:58 Kategori:
(1) Kommentarer
Jag blir alltid lite extra lycklig när jag ser en bra film som jag inte har planerat att se. Som med den här filmen. Jag hade aldrig hört talas om den innan jag fick rekomendationen att se den. Jag hade absolut noll förväntningar eftersom jag inte var sugen på en kriminal film.Men...filmen var skit bra! Jag kan rekomendera alla att se den. Den är så rätt fast den är så fel på nåt vis. Och så där alldeles lagom rå och blodig som jag gillar. Och även om killen är ruggigt skadad så har han ändå ett budskap som man kan förstå och därför ha lite överseende med hans handlingar. Har du inte sett den. SE den!


Graviditetsvecka 37

2010-02-05 11:10:27 Kategori:
(0) Kommentarer
Det är nu den riktiga väntan har satt in.36 fulla veckor har passerat. Jag går på helspänn hela tiden och undrar om det inte känns lite i magen kanske? Men ännu mer går jag och undrar om inte Madde ligger på förlossningen och stånkar nu. Hon har 5 dagar kvar till datum idag. Men hon har blivit så där grundlurad som jag blev med Tuva. Alla som sa att "du kommer att få tidigare du", eller "nu dröjer det bara nån dag, det syns". Och så ställer man in sin lilla kycklinghjärna på att den här bebisen kommer att komma tidigare.
Vilket i sin tur nu har lett till att till och med jag känner att det känns som att Madde nu har gått över tiden redan fast hon inte har det. Och då känns det ju garanterat mycket värre för henne.
Själv har jag tänkt mig att jag ska försöka tänka 3 veckor + från och med nu. Det är väl förhoppningsvis max gränsen för hur mycket man får gå över tiden. Så mina dryga 4 veckor som är kvar omvändlas nu till 7. Och hör sen!
Tyvärr är det svårare än man tror att bara ändra inställningen så. Hoppet ligger ju och gror där inne. Men jag ska i alla fall göra ett tappert försök.

Kärlek

2010-02-03 14:56:13 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag när jag hämtat Tuva på dagis och vi gick den 5 min långa vägen hem, så insåg jag vilken lycka hon ger mig. Det där med oändlig kärlek till sitt barn osv är bara ord. Det är nånting man måste uppleva själv för att riktigt förstå hur mycket kärlek, lycka och glädje ett barn kan ge. 5 minuters promenad och jag ler med hela ansiktet när vi kommer hem. Hon är så fantastiskt härlig nu. Jag hade en jobbig period under hennes första 3 månader. Förmodligen för att jag började jobba när hon var 5 dagar gammal. Så det tog ca 3 mån för mig innan den där riktiga lyckan spred sig. Innan det, handlade det mest om överlevnad och att vänja sig vid den nya situationen. Men jag vet att när jag väl gjorde det så tänkte jag varje månad att det här måste vara den härligaste åldern. Och så kom nästa månad och allting kändes ännu bättre och underbarare, och nästa och nästa. Nu är hon 3,5 år och det känns fortfarande som att det kan inte bli bättre än så här, men nu har jag börjat inse att det  kan det visst det. Alla åldrar har sin charm.

När jag tänker tillbaka så här så känns det så himla rätt att det kommer ett till barn att få glädjas över. Det är nästan så att jag känner att det kan ju aldrig räcka med 2 =) Säg inte det till Fredde för han var nöjd med en, det krävdes en hel del övertalning för att få en nr 2 där. Men med de här tankarna rullandes i huvudet så kan jag med glädje gå resten av tiden, (men tro för guds skull inte att jag tänker sluta klaga ändå) för det är mer än värt mödan! Mer än värt det!

Barnmorskan Anne Maj

2010-02-02 21:13:03 Kategori:
(0) Kommentarer
ÄNTLIGEN! Idag fick jag träffa min nya barnmorska Anne Maj. Och hon är alldeles underbar. Helt fantastisk. En sån människa som man bara älskar direkt. Nu känner jag mig nöjd. Det kan faktiskt vara så att det inte är mig det är fel på. Jag kunde fråga allt som jag hade velat fråga tidigare. Hon är en sån person som det känns som man kan prata med precis vad som helst med. Och är det inte det man vill när man står inför en förlossning där man har funderingar över en massa känsliga ämnen? Jo.
 Så himla skönt. Nu kan jag med glädje vänta på ett nytt besök om 2 veckor (även om jag gärna redan fött en frisk liten bebis då)

Min lilla bebis har lagt sig åt vänster sida(med huvudet fixerat) istället för höger som är det vanligaste. Som jag förstod det så innebär det att den kan komma med ansiktet uppåt eller kanske åt nåt annat håll. Men det skulle inte vara några problem för det. Vi pratade lite förlossning, förväntningar och sånt. Jag började fråga lite om bedövningar. Det var en av de saker som min förra barnmorska som jag hade med Tuva aldrig ville prata om. Men Anne Maj sa att jag skulle förbereda mig för att jag nog inte skulle hinna få nån bedövning. Det kommer att gå fort eftersom jag fick en så stor bebis förra gången trodde hon. Mammas inside bm håller med. Så det är väl bara att förbereda intensiv smärta och en förlossning i bilen (eller kanske på parkeringen)

Förlossning nr 1

2010-02-01 20:58:15 Kategori:
(1) Kommentarer

Nu tänkte jag att jag ska ta och berätta om min förra förlossning för er. Eftersom förlossningar är det som cirkulerar ganska mycket i mitt huvud just nu så kanske jag kan få lite ro om jag får skriva av mig lite grann.

När Ingela och jag var små så sa vi alltid att vi aldrig skulle skaffa barn för det verkade göra så himla ont om man skrek så där mycket som man såg alla på tv göra. Och för den delen, hur kan en hel bebis komma ut ur en liten pulla? (det är ju fortfarande ett mysterium)

När jag väntade Tuva så var jag helt enkelt livrädd för förlossningen. Livrädd för smärtan. Jag tror att jag alltid har varit rädd för smärta. När jag var liten fick jag och mamma det där mer smärtgränsen förklarat för oss av en doktor som jag hade. Han sa att alla människor har en smärtgräns från 1 till 10. Men när jag är på min 10:a så kanske du är på din 7:a. Och inte förän du kommer till din 10:a reagerar din kropp lika som min gjorde redan 3 steg tidigare. (för dig) Och när kroppen når 10:an så stänger den av, dvs. man svimmar. Den här doktorn påstod att det var det som hände mig varje gång jag hade mens.

När mina värkar började på natten kl runt ca 03.00 så tyckte jag inte att de gjorde ont. Det var mer som en molande känsla som kom i samband med sammandragningarna. Hade jag haft 2 veckor kvar och inte gått över 10 dagar så hade jag inte reagerat över det här. Men eftersom jag bara gick och väntade på att någonting skulle hända så ringde jag ändå förlossningen och fick beskriva mina "symptom". Hon sa att det nog var värkarna som börjat men jag var skeptisk. Det gör ju inte ont sa jag. Vänta du bara sa hon. När det är 5 min mellan värkarna bör du komma in sa hon. 

Jag gick och lade mig och tänkte på hur alla sagt åt mig att inte åka in för tidigt. Då blir man i alla fall hemskickad. Och så kan det ju bli besvärligt att hinna tillbaka istället. Men när jag vid 5 insåg att jag inte kunde sova så kom jag på att de där "spänningarna" kändes ju mest hela tiden. Jag tig tid och det var 3 min emellan. Mina tankar gick genast till Fredrik som låg och sov. Hans kompisar som fått barn tidigare hade alla varnat honom för svälten. Dom hade tjatat om att han måste se till att äta innan han kom till sjukhuset och helst ha med sig matlådor också. 

Jag väckte honom och sa att han nog skulle äta lite frukost. Jag ringde förlossningen. Barnmorskan som svarade sa åt mig att komma in på en gång. Jag envisades med att det inte gjorde så ont som det "skulle" och att jag inte ville åka in för att bli hemskickad. Vi kom överens om att Fredde i alla fall skulle få äta upp sin frukost.

När vi kom dit gjorde de en ctg kurva och kollade sen hur långt det kommit på vägen. Jag blev förvånad när hon sa att jag var öppen 4 cm. Fredde och jag var ensamma på hela förlossningen så det var hur lugnt som helst där. Vi fick ett rum och sen fick jag gå och ta ett lavendelbad med en energidrink i handen. Kändes riktigt exklusivt. Inte alls vad jag hade förväntat mig.

Efter badet var det bara att vänta. Jag var då öppen 7 cm men de tog hål på fostervattenhinnan så vattnet gick. Och GICK gjorde det verkligen. Tack gode gud att det inte kom i sängen, bilen, soffan eller affären. Det var hur mycket som helst. 3 ggr när jag ställde mig upp plaskade det ut vad som kändes som 10 liter över golvet som någon stackare kom och genast svabbade upp. Tar det aldrig slut tänkte jag. Men det gjorde det.

Vid det här laget började de som jobbade där att skoja om att jag skulle ha haft med mig saxen så att jag kunde ha klippt dem. "När ska det göra så ont så jag tror jag kommer att dö?" frågade jag lite otåligt. "Det var för länge sen lilla gumman" sa någon av dem. Trevligt tänkte jag. Nu började värkarna att kännas som en början till mensvärk.

Barnmorskorna började prata bedövningar. Jag fick prova lustgas men tyckte bara att det var läskigt. Dom tjatade på mig en ryggmärgsbedövning. Jag tyckte inte att jag behövde men de sa att nästan alla förstföderskor tar den. Och att det skadar ju inte. Under tiden steg smärtan till mensvärksnivå men det var ju något jag var van vid. När väl narkosläkaren kom som skulle sätta nålen så var det någonting som högg tag i hela min kropp. Jag fattade aldrig att det var en värk för jag svimmade. Dom fällde ner sängen så att mitt huvud hängde ner på golvet. När jag kom upp igen så satte hon i nålen. Det kom en till värk som slet i hela kroppen på mig så att jag kastade mig av och an där på britsen. Sen vila....Ännu en värk. Den här gången bara låg jag där som en död sill med tårarna rinnandes nerför kinderna, men helt apatisk. Sen var det borta.

Värkarna försvann helt och jag hade inte ont alls. Bedövningen hade tagit. Det enda jag kände var att det kändes som jag var akut bajsnödig men jag fick inte gå på toa. Dom sa att de skulle gå på lunch. Jag protesterade och sa att näää, om det nu inte är bajs som vill ut så är det ungen. "Nej då, det dröjer än" sa hon.

Dom hann bara gå ut så fick Fredde ringa på dem. Oj då här var det dags säger hon. Jo tack jag sa ju det... Sen var det bara att trycka utav glatta livet. Tänk er att försöka trycka ut en bajskorv som inte finns men som känns som att den sitter där och vill komma ut. Jag tröck och tröck och tröck. Till slut blev jag trött och ville sova. Men då fick jag skäll, det fick jag minsann inte. Det var ju ganska svårt att förstå det när jag inte kände någonting. Jag kände ju inte hur långa värkarna var ens.

Till slut var det dags. Och då var hon så stor så att hon kom med ena axeln upp mot taket och andra ner mot golvet. Så ska de inte komma. När en värk var slut så hade huvudet kommit ut halvvägs och då fick jag inte krysta med risk för att spricka. Det här gjorde riktigt ont och var helt klart värst av allt. Men sen när jag fick trycka så tog hon tag i Tuvas axlar och drog ut henne.

Det var den mest fantastiska känslan i mitt liv när de la henne på bröstet. Och jag vet att det är värt all smätta i världen. Men....Jag skulle helst vilja uppleva samma förlossning igen. Dem var perfekt. I och med att jag inte hade ont så var jag ju helt klar i huvudet hela tiden. Det tog kanske längre tid med krystningarna än "vanligt" (om det nu finns något vanligt), men vad gör väl det om man slipper lida och ha ont.

Jag hade 3 värkar som gjorde riktigt ont och tycker väl inte direkt att jag klarade av som särskilt stabilt. Tänk om jag måste klara av en hel förlossning så....ojojoj. Och för den delen har jag inte haft mensvärk sen jag fick Tuva så nu är jag kanske inte lika "van" vid den känslan. Så nu är jag nog mer känslig. Så länge allting går bra så ska det ju egentligen inte spela någon roll att jag får lida lite. Men de tankarna hjälper mig inte från att vara rädd och orolig.

Jag vet att jag fick ett lugn i kroppen när jag insåg att det var dags. Jag hoppas att det infinner sig igen. Jag hoppas att jag hinner få den fantastiska ryggmärgsbedövningen och jag hoppas att det är dags snart!


Trött trött

2010-02-01 19:21:18 Kategori:
(0) Kommentarer
Ikväll är Freddes första lediga kväll och jag är som vanligt helt slut. Jag blir det när jag han jobbar. Så får jag ju inte lika mycket hjälp. Undra hur trött jag kommer vara efter dom perioderna när jag har 2 barn. Läskigt.
Idag var Tuva ledig från dagis och för att hon skulle få springa av sig lite åkte vi till öppna förskolan på Frälsningsarmén med Ingela. Tuva var äldst av alla barn men hade jätteroligt. Det var mycket Ingelas förtj'nst  men det är absolut nånting som jag måste börja gå på nu när hon ska vara hemma lite mer. Sen när det var slut åkte vi till mamma på hennes skola och så lekte Tuva där med dom stora barnen ända till 16.00. Så nu är både hon och jag helt utmattade =)

Imorgon ska jag gå till min nya barnmorska. Det är ju det enda som händer med graviditeten så här på slutet. Besöken hos barnmorskan. Dom går man och längtar efter eftersom det känns som att det är ett steg närmare slutet. Och så blir jag lika besviken varje gång. Det händer aldrig nånting och så går det jättefort och så måste man börja vänta på nästa besök igen. Jaja, jag hoppas iaf att jag kommer att gilla den här barnmorskan.

RSS 2.0