Ny energi

2012-02-29 19:18:03 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Min lediga torsdag förvandlades just till en "jobba extra"- torsdag. Jag är fullt medveten om att jag har varit gnällig här på bloggen på senaste tiden men jag tänkte jag skulle försöka gå till jobbet med ett glatt sinne imorgon och ändra på den dåliga trenden. Dags att börja se saker positivt och låte bli att bli nedbryten av lite smuts, fylla eller bestämmande föräldrar. Jag fick iaf nån härlig timme i solen idag. Ljusterapi är den bästa medecinen. Solen kan bota den mest deppiga tid.
Just nu tänkte jag försöka peppa mig inför morgondagen med ett springpass tillsammans med Johanna. Som för övrigt har tagit hand om mig idag. Lagat mat åt mig och mina ungar, matat mig, plockat undan efter mig, bytt blöja på mig...eller det var så det kändes iaf. SÅ bra är hon på uppgiften att ta hand om andra. Jag bara flöt med. Supermorsa!

Sol ute, sol inne, sol i sinnet

2012-02-29 13:17:10 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Vårkänslor

 


Snipp snapp slut

2012-02-28 18:15:57 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

Idag hände det! Har känns det närma sig. Sakta men säkert.

När jag var liten och vi gick hela familjen till Henrys herrfrisering för familjehaircutting fick jag aldrig välja hur jag ville ha det. Jag sa att jag ville ta två cm. Då tittade mamma och herrfrisören Lena på varandra och himlade med ögonen. Lena sa att det går bara att ta 2 dcm, annars växer inte håret nåt. Jag sa att jag ville ha kort flikig lugg. Mamma och Lena tyckte jag skulle ha en tjock ponnylugg ända från virveln. Helst med ett fult diadem sen också.Jag hatade det!

Jag lovade mig själv att alltid höra som kunden vill. Inte föräldern. Det är allt annat än lätt. Speciellt en vecka som denna. Sportlovsvecka. 20 barnklippningar på rad.
Vet ni hur vanligt det är att barnet säger att de vill klippa bara topparna och mamman eller pappan säger åt mig att ta en dec? I 8 av 10 fall, minst!

När jag då idag hade en kille i 15-16 års åldern med hår nedanför axlarna som sa att han ville spara håret men ha en "busig" frisyr åkte jag dit. Styggt! Jag sade åt honom att om han ville spara håret så kan man inte klippa en rolig frisyr. Antingen toppa det, ELLER göra en kortare busfrisyr. Mamman tyckte att det kortare alternativet var bättre och killen sa inte ifrån. Han hade lite längre en 1 dcm längder när vi var klara. En tuff frisyr. Snygg om jag får säga det själv. Killen börjar nästan gråta och säger " jag är inte alls nöjd! Det är alldeles för kort"

Jag dog lite inombords. Inte mycket att göra. En nöjd mamma betslade med de tröstande orden att det växer snart ut och jag blev boven i dramat. Nu får jag leva med det dåliga samvetet och känslan av att ha gjort precis som herrfrisören gjorde med mig!


Skjut mig

2012-02-27 13:55:18 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
27 februari kommer bli markerad som årets värsta dag i min kalender 2012. Jag måste ha missat anonsen i tidningen men det måste ha stått sånt här:
Alla gävlebor som ej äger dusch och inte har tvättat sig på minst 6månader är idag välkommna till Tessan på Haircity. Juu värre du luktar desto bättre! Pensionärsrabatt ges. Även fulla alkoholister sökes. Kom gärna packad!
Ni kan ju tänka själv hur trevligt det är när det luktar piss,svett,spyor och lort att då gräva fingrarna i det håret. Åååhhh vad jag blir sugen på mat. Men med tanke på allt som suttit fast i hårbottnarna idag har jag säkert kunnat skrapa ihop ett mål mat från rester där i. Fyllisen var iaf ren i håret hon. Men om möjligt ännu värre. Åh jag är så törstig vänta ska jag ta lite vatten sa hon och slurpade renad vodka ur en Loka flaska. Nä men jag har Inge luktsinne kärring, jag fattar inte vad det är. Hon hade lika gärna kunnat ha sjuttisen med sig!Dessutom stupade
Hon på kanten upp till shampooneringarna och stöp i golvet med ett brak. Hela armbågen på tröjan var full i blod när
Hon gick sen. Så brukar jag också ramla när jag är dyngrak.
Nejen om jag ska se det från den ljusa sidan såBlev jag smalare på grund av illamående så lunchen inte fick att äta. Och dagen kan väl bara bli bättre. Eller....?

Sorg

2012-02-27 08:40:14 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Det är med sorg i hjärtat som jag idag insåg att jag är vinterblek igen :( Förra veckan kunde jag blanda min "sommar" foundation tillsammans med min "vinter" foundation. Idag blev även det för mörkt så nu är jag tillbaka till att bara använda den bleka igen. Lite mindre än en månad tog det för färgen att försvinna. Sorgligt. Nu dröjer det innan jag kan ta fram den mörkare varianten igen


Lördag

2012-02-25 09:22:18 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Nu ska tjejerna åka till Sthlm tisammans med Helena för att hälsa på Dalle, Maria och Leon. Själv ska jag gå och jobba. Idag kommer vi att ha lördagskaos. Så lagom till jag slutar kommer jag inte fatta nånting. Så blir det bör set ruschar på :) Ett träningspass efter jobbet gör att jag blir värd lite lördags godis till melodifestivalen. Dock vet jag inte om jag vill se. Mello och jag är fortfarande osams sedan förra lördagen. Kanske blir en film istället. Den som lever får se.


Åka buss

2012-02-25 08:37:19 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Jag har alltid hatat att åka buss. Och när jag inte åkt buss på länge blir jag ruggigt folkskygg och kastar mig in på handikapp platsen längst fram bakom busschaffören, med en vägg rakt i ansiktet för att slippa möta en massa främmande ansikten som stirrar på väg nedför bussgången. Nu har jag haft busskort ett tag och det är ju sjukt smidigt att åka buss. Jag mår inte riktigt lika dåligt av att kliva på bussen nu när jag vant mig. Nu för tiden sitter jag hellre längst bak så jag kan vara den som stirrar när de andra går på. Det värsta är ju när bussen är nästan full. När jag måste sätta mig brevid någon. Det hatar jag. När man sitter som på nålar rädd att "tränga in" den som sitter brevid. Och så törs jag nästan inte plinga om jag måste sträcka mig över den som sitter brevid. Det är ju så konstigt, jag som är så social i andra samanhang.
Ännu värre är det om jag måste sätta mig brevid en pensionär. Jag får för mig att de luktar illa. Vilket de oftast gör. Har ni tänkt på att många pensionärer (kanske även yngre människor) andas högt. Alltså så att man kan höra andetagen när de tas. Det äcklar mig. Och jag får för mig att det kommer ut en massa baciller vid varje utandning och då måste jag själv hålla andan hela resan. Jobbigt! 
Här om dagen fick jag sitta brevid en liten farbror. Jag blev direkt på helspänn. Innan jag insåg att jag faktiskt inte hörde hans andetag. Några hållplatser senare tog jag mod till mig och sniffade ut i luften. Nä, det luktade inget kontigt. Tji fick jag! Fjantskalle!

Nojja

2012-02-20 21:03:10 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Ganska ofta får jag panik och nojjar över att kg kanske är gravid. Det vore det absolut värsta som skulle kunna hända! Jag skulle tycka att det va skit jobbigt att göra abort men jag vill ju absolut inte ha fler barn. Och eftersom jag har spiral får jag inte mens. Nät tanken på en graviditet då väl dyker upp så fastnar den där. Just nu är jag i en sån period. Då jag tycker mig kunna utskilja en babbla på magen, tycker att allting luktar starkt och illa, känner mig lite små illamående. Jag vet innerst inne att jag inte är gravid men jag bara KAN inte släppa det. Ett graviditetstest blir då nödvändigt. Jag tror jag hat hunnit med 4 st på det här året jag har haft spiralen inne.

När jag var 22 år blev jag gravid med Tuva. Då hade jag inte en tanke på hur
Min kropp såg ut. Vilket betyder att jag var nöjd med den. Det var först när jag insåg att jag inte var nöjd med kroppen som jag insåg att jag hade varit nöjd tidigare. Nu 7 år senare är jag jättenöjd med mig själv igen! Och är glad att jag fick barn tidigt så jag får njuta av att må bra så länge som möjligt :)


Nam nam

2012-02-19 21:47:47 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer


Söndag

2012-02-19 20:29:27 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Pulka åkning i solskenet avrundades med 7km löpning tillsammans med en ny granne. Johanna. Kändes som att en ny fin vänskap startade upp där på bandet då det visade sig att vi är otroligt lika. Tyvärr sprang hon ifrån mig...nu jädrar gäller det att öka på takten :)

Johanna är värsta super bakerskan och inspirerade mig till att baka ikväll. Så nu ståt jag här och försöker få ihop lite havreflarn till Nellies kommande 2 års kalas. Och NEJ Madde och Marie, ni får inte komma och smaka, de ska vara till kalaset :p Den som väntar på nåt gott...


Ica solbergs

2012-02-19 11:12:53 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Först visade det sig att Ica Solbergs inte hade Ahlgren lakrits bilar. Skandal! Och sen gick Björn Ranelid vidare i melodifestivalen. Ett hån mot alla oss fantaster! Synd på en kväll som började så bra med ett superhärligt gympass med bästaste Linda.


Fler dygn

2012-02-15 13:27:48 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Tidbristen jag upplever sen jag fick Nellie är knäckande. Fredrik och jag går om varandra mest hela tiden. Möts i dörren på kvällarna och i sängen på morgonen när han kryper ner och jag kliver upp. Väldigt tråkigt! Nu när vi var tillsammans hela semestern inser jag hur mycket jag saknar honom så här i vardagslivet!

Träningen tar mycket tid. Men den enda tiden jag har möjlighet att träna är innan jobbet. Vilket gör att jag får lämna barnen tidigare på dagis och får leva med konstant dåligt samvete. Suck.

De få lediga dagar vi har går till att försöka umgås med varandra, familj och vänner. Och de räcker inte alls till. Snart har vi nog inga vänner kvar :( och då jobbar jag inte ens heltid. Hur gör man för att få ihop allt?


Kaxläpp

2012-02-14 20:59:53 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Först är jag käkig och gnäller och sen blir jag överlycklig som vilken annan alla hjärtans dag freak som helst när det stod blommor på bordet när jag kom hem. Jag har världens bästa kille!!


Alla hjärtans dag

2012-02-14 16:16:13 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Glad alla hjärtans dag på er eller vad man nu säger.

Egentligen så tycker jag att det är rent skit med den här dagen. Det är bara för att affärerna ska tjäna pengar. Jag skulle såklart bli glad för blommor idag men ännu gladare en annan dag.

Ikväll ska iaf jag och världens bästa Linda gå på bio. En dag i Phuket. Så jag får ju iaf lite alla hjärtans dag "mys"

Mys är för övrigt det äckligaste ord jag vet...


Tillbaka till verkligheten

2012-02-10 09:54:09 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Thailand var över förväntningarna fen här gången och ångesten var total att komma hem.

Men så här efter ett morgonpass på gymmet känner jag mig lycklig över livet! Inget går upp mot att göra rätt för sig så här på morgonkvisten. 7km joggning gick relativt lätt även om det inte gick så fort. Men skönt var det!


Hemma

2012-02-05 20:24:06 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Nu är vi hemma igen och det ogillas starkt av mig! Jag gillar verkligen inte snö! Och jag hade mer än gärna stannat en vecka till i värmen och härliga Thailand.

Förra thailandsresan var inte Fredrik och jag så förtjusta. Men den här gången har jag älskat det! Härliga land! Men vi har varit på mindre ställen med färre turister den här gången. Allt har varit kanon utom flygresan hem. Det visade sig snabbt att batteriet i dvdn hade dött. Och efter bara nån timme blev det nåt fel på tv-spelet. Det blev en lång flygresa hem. Men det var det värt!!


2 dagar kvar

2012-02-03 03:43:12 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Jag känner mig lite piggare idag om man räknar bort att jag är risig i kistan och får kramper i magen lite då och då. Men vad gör man inte för brännan. Idag blir det ner på beachen för att pressa. 2 stranddagar kvar nu bara. Och tro för ett ögonblick inte att vi vill komma hem till snöskottning och kyla. Kanske att barnen längtar hem lite men absolut inte vi.

Igårkväll tog vi en taxi in till ett stort köpcenter i phatong. Eftersom jag inte var 100% pigg orkade jag inte lägga ner nån energi på att hitta nåt särskillt så det blev inte så mycket hopping. Men det var roligt att se nåt annat. Det var riktigt stort där iaf.

Fryser

2012-02-02 10:24:49 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Just nu är nog jag den enda som fryser här i thailand´.Det är nämligen asvarmt här. Men medan familjen är nere på stranden och gottar sig ligger jag nerbäddad i sängen med trolig feber. Jag har glömt febertermometern så jag kan inte kolla. Men jag började dagen på stranden där det kändes som att luften brann, vattnet var fyllt med is och vindarna kom från självaste sverige med kyla.

Otäckt med den där olyckan här nere där 4 svenskar dog i en bilolycka. De kör som galningar här och vet inte alls vad en barntol är så det är alltid med andan i halsen man kommer fram efter en taxi färd. Igår såg vi en karl som kom och körde med inte mindre än 4 barn på en moped. Och fort gick det. En annan hade en babybjörn sele på magen med en så liten bebis att den inte ens syndes. Hua!

Jag hade gärna viljat spendera resterande dagar på stranden och njuta av semester lite till men vi får se hur jag piggar på mig över kvällen och natten. Så länge man slipper vara magsjuk så är det väl ändå ok.

surin beach

2012-02-02 10:18:11 Kategori: allmänt
(2) KommentarerRSS 2.0