Syslöjd

2013-08-28 20:14:22 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Dagens knä-reparerings-stund är nu här och jag konstaterar ledsamt att dessa tights var de jag köpte tidigare idag. Men det var länge sedan jag slutade att bry mig om hur fult det ser ut med lagning på knäna. Jag har helt enkelt inte råd att köpa 7 tights i veckan. Absolut inte som student. Idag köpte jag 5 nya och statusen är nu att det finns endast 4 olagade kvar. Imorgon kommer det att finnas 3 i bästa fall, men kan även ha minskat till 1. #knäbyxdödarbarn


Lektion 1

2013-08-27 17:43:32 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

Idag hade jag min första lektion. Min lärare var en riktig yrhöna som kom inte mindre än 17 min sent. Bra första intryck :p Men sedan rullade tiden på och lektionen var väldigt intressant. Jag träffade 2 tjejer direkt som verkade jätte trevliga, och en kille. Allt som allt är jag nöjd och glad över min första dag


Monday

2013-08-26 17:22:17 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Tuvas inskolning fortsätter att gå över förväntan. Jag går och väntar på ett bakslag, Som känns som att det borde komma. Några dagar har varit "ful-dagar" som hon numera kallar dem. Men på de flesta är hon pigg och glad. Hennes klass känns klockren med 2 elever som går i 4:an, 1 elev som går i 2:an och så Tuva som är ettapaltare. Nu när hon dessutom har tappat en massa tänder passar hon extra bra till den benämningen. Dessa 4 elever har 2 härliga lärare som tar väl hand om dem. De får all tid i världen och det tas full hänsyn till allas skavanker Och problem.Tuva har infört sin absolut tvångsmässiga relation till spelet Uno, som nu alla barnen är lika upphakade på. Stackars fröknar! ;)  Nu väntar vi på beslut om skolskjuts och Tuva ser fram emot att få åka taxibil till skolan. 
 
Idag när jag talade om för henne att hon skulle ha musik i skolan sa hon; " åååhhh då brukar jag dö för det är så tråkigt" Haha, det är så tydligt ett uttryck som kommer från nån av de andra barnen eftersom hon älskar allt vad dans, musik och sång innebär. :) hon började på Uddans igen i fredags och strålade som solen hela timmen hon var där. 
 
Själv ska jag ha min första lektion på högskolan i morgon. Och som den extrema plugghäst jag alltid har varit så har jag spenderat min dag på högskolans bibliotek för att läsa in de sidor som vi ska läsa på lektionen imorgon. Så nu är jag redo för fonem, allofoner och assimilationer om de kastas i ansiktet på mig imorgon :) Det känns jätteroligt att börja läsa. Det ska bli spännande att se om det finns nån trevlig kompis i klassen. Vore ju öken att gå med ett gäng dönickar i 5 år :p
Liten iPad terrorist

Torrt

2013-08-22 19:27:58 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Nej det där med nollning var nog ingenting för mig. Generaler och konstiga prickar i helsvart som man måste akta sig för och hejaramsor varannan minut. Så där kul...jag var väl sisådär 7 år äldre än den som var näst äldst också. Men festen var ju kul. Tyvärr är jag ju numera så gammal att jag inte orkar festa varje dag i en veckas tid.

Efter jonto (svett) behandlingen igår, när jag satt i bilen därifrån. Blev jag plötsligt så torr i munnen. Det blev värre för varje minut och det kändes som att någon sög ur all vätska yr mitt huvud. Till slut var munnen så saliv-fattig att tungan fastnade i gommen eller kinden om jag försökte röra den. Läpparna fastnade på tänder och jag blev nästan blind av att ha så torra ögon. Att svälja vatten hjälpte inte alls då jag egentligen inte var törstig utan bara ville fukta min torra mun och hals. Jag kunde knappt prata och när jag gjorde det lät jag konstigt och det kändes som att stämbanden skulle gå av. Det värkte i näsan av torkan och hade jag haft tillgång till några tårar skulle jag nog ha gråtit en skvätt. Några timmar senare blev det bättre men idag har det känts som att jag är förkyld i hals och näsa efter torkan. Jag håller tummarna för att det inte ska bli lika jobbigt på måndag när jag ska dit igen.


Stor dag

2013-08-21 13:44:02 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer

Idag är ingen vanlig dag, för idag blev jag inskriven som högskolestudent. Dag 1 på 5 år. Hakade på Sofie som är bekant sedan tidigare och vi träffade på en supertrevlig tjej till omedelbums. Nollning pågår till fre nästa vecka. Spännande!

Just nu sitter jag på hudklininen med el surrandes genom kroppen för att råda bot på min hand och fotsvett. Vidrigt det där. Men nu ska det veck!


Skolstart

2013-08-19 23:44:10 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Idag började Tuvisen i sin nya klass. Hon hade tydligen ångest över det dagen innan och mådde väldigt dåligt. Utbrotten hann knappt sluta förrän nästa tog vid. Men jag tyckte att hon verkade gilla skolan den lilla stunden vi var där idag. De kommer att vara 4 barn på 2 vuxna i den grupp som hon går i. Helt perfekt! Och den ena tjejen lekte hon lite med idag trots att vi bara var där i 1,5h. Det känns bra, det känns rätt! Supergulliga lärare också!

Själv har jag kommit in på ämneslärarutbildningen på högskolan med intiktning mot svenska. Den riktar sig mot både högstadiet och gymnasiet. Efter 2 år ska man välja till ett ämne. Som det känns nu skulle jag vilja välja till svenska som andra språk, men mycket kan ju hända under 2 år. Utbildningen är 5 år lång. Det känns långt. Men det ska bli riktigt roligt! Jag är taggad!

Idag har tjejerna och jag varit i stallet igen. Tuva njöt som vanligt och idag tyckte även Nellan att det var mysigt. Hon red en lång slinga i skogen på Pantis och blev jättesur när det blev Tuvas tur. Hon är ju så rolig med ord den ungen. När jag satte på henne ridhjälmen sa hon " Nu kommer Ida att tycka att jag är bedårande" Haha, vart får hon alla ord ifrån.

Jag har försökt mig på att baka ett bröd som Eriks tjej Elin gav receptet på. Sjukt gott och super nyttigt. Tyvärr har jag bara lyckats med en sats av 3....kasst!


Telefonräkning

2013-08-06 16:09:30 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Aldrig tidigare i mitt liv har jag ringt så mycket "måste-samtal". Jag blir snart tokig! Först i maj började det ed Tuvas alla möten och skolgrejer. Byte av skola, utvecklings-utredning osv. Tjafs, tjafs, tjafs.
Det fortsatte med arbetsförmedlingen och det eviga skickandet av papper till a-kassan. Tänk att nu har jag skickat samma jädra papper 3 gånger till a-kassan! Och varje gång har jag fått suttit i den där j-la telefon kön för att fråga om det inte räckte med den första eller andra gången de fick pappret...
 
Facket, fucking fackmedlemsskapet. Det har jag sagt upp 4 gånger nu. Första gången ringde det en kille som idiot förklarade mig för att jag inte skulle vara kvar i facket eftersom det vid studier var gratis. Då får du ju behålla alla försäkringar utan att betala, är du en idiot eller....sa han. Efter en månad drogs fackavgiften, den fulla, igen. Jag satt i telefonkön  och de lovade att fixa detta. Månaden efter dras fackavgifen igen. Jag sätter mig i telefonkö. Då säger de att det inte alls är gratis utan bara reducerat. Jag ber dem dra åt helvet och säger att jag vill gå ur helt. Jag får hem papper där det står "Ansökan om reducerat fackavgift vid studier"....!!!?!!! Jag sätter mig i telefonkö igen och så visar det sig att det går absolut inte att skriva ut en urträdesblankett själv utan de måste skicka den. Så nu för några dagar sedan drogs det 534kr till från facket och jag väntar fortfarande på´den j*la blanketten.
 
Trygg jävla Hansa vägrar att gå med på att ge oss ersättning som jag anser att vi har rätt till och jag sitter och ringer alla diverse olika instanser för att få hjälp med detta.
 
Miroi och komvux. Jag gjorde min Engelska kurs hos Miroi. Som jag fått ringa X antal gånger för att de skulle skicka mitt betyg till KOmvux så att jag kunde få ut det så att jag kunde skicka in det till antagningen. Det tog tvärstopp hos komvux som inte skulle få in personal förän den 29/7 som var behöriga att lägga in betyget. Den 29/7 sitter jag i telefonkön för att prata med dem där jag får veta att de redan skrivit ut och skickat alla betyg. Jag ber dem kolla så att de faktiskt har skickat mitt också. De kunde de tyvärr inte för att de hade inte någon personal som var behörig....igen!! Det går 2 dagar utan att betyget kommer och jag får ett utbrott, drar ner till komvux och dumförklarar varenda jävel där nere och drar igång ett riktigt holabalo. Rektorn infinner sig och fixar fram betyget, trots att det inte finns någon där med behörighet. Konstigt... Jag sa att de som inte vill jobba borde ta och bli studievägledare för då verkar man då vara ledig jämt. Rektorn höll med...
 
Jag sitter i kön till antagningen för att höra om de har lagt in mitt betyg så att jag hinner vara med på högskolans andra urval till intagningen. De säger att de har gjort det. Jag ringer till högskolan i gävle för att dubbelkolla att de har fått in att jag nu är behörig och kan bli antagen till utbildningen. De informerar mig om att de nog inte hinner handlägga mitt ärende den här omgången utan att jag får vänta på sista urvalet. Jag får nån timme senare ett mail där det står att jag är struken från utbildningen eftersom de inte har fått in mitt betyg.....Jag orkat inte mer nu....vart fan ska jag ringa egentligen?!? Jag tyckte jag skötte mitt när jag fick ett A på kursen jag behövde för att bli behörig. Men att plugga är det som är minst jobbigt i hela processen med att få bli student.
Och att inte ha nåt jobb verkar innebära att man får lägga all sin tid på att ringa runt till ett gäng idioter. SUCK

Frid

2013-08-04 22:55:17 Kategori: familj
(0) Kommentarer
Nu har jag varit så där extremt dålig på att uppdatera bloggen igen. Jag önskar att jag hade nån bra ursäkt, men sanningen är den att jag har haft fullt upp med att njuta av sommaren. Och vilken underbar sommar vi har! Vi har varit en vecka uppe i underbara Långå. Det bästa stället på jorden om ni frågar mig. Vi har varken dusch eller toalett men vi har vant oss vid dasset och den dagliga tvätten i tjärnens kyliga vatten. Det är så vackert där uppe att man inte kan annat än att släppa all stress. Tuva som har mått hur bra som helst under sommaren, utan utbrott och nätter som hon sovit igenom utan medicin, har börjat känna av stressen inför skolstarten igen. Eftersom det är viktigt att hela tiden informera henne om nästa steg så att hon vet vad hon ska förvänta sig har vi börjat prata mer och mer om skolstarten. Med skolpratet kom stressen för henne och hon har fått några utbrott och haft 2 nätter som hon inte kunde sova. Det känns fruktansvärt att skolan ska göra att hon mår så dåligt. Jag önskar av hela mitt hjärta att jag kunde få ha henne hemma istället och skydda henne från det som gör att hon mår dåligt. Men jag hoppas innerligt att den nya skolan och den nya klassen ska hjälpa henne att må bättre i skolmiljön. Ingen av oss(förutom Nellie som alltid är lika rädd att bli smutsig) ville åka hem från Långå när det väl var dags. Så vi har bestämt oss för att åka tillbaka en svängt till. Så om en vecka åker vi tillbaka och njuter lite mer. Här kommer lite bilder från vår underbara vistelse där. 
Jag inser nu att jag kanske borde satsa på att knäppa nåt annat än porträtt bilder nästa gång vi åker upp :p Men med den här bakgrunden är det svårt att låta bli =)
 
 
 

RSS 2.0