Colloseum text

2011-03-30 21:37:28 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

Första gången vi kom till Colloseum missade vi stängningen med typ 20 min. Vi ville ju gå in också men fick nöja oss med att se utifrån.
Vilken sagolik byggnad. Jag var helt tagen. Verkligen häftig.
När vi åkte tillbaka dagen efter för att få gå in också hade de stängt av gatan på vägen dit. Det passade oss utmärkt och vi bredde ut oss över hela gatan för fotografering. Det kommer förmodligen vara ett av mina starkaste minnen från hela resan :D
Byggnaden var lika fantastisk även denna dagen men insidan var lite utav en besvikelse. Jag vet inte om det var mitt humör det var fel på, men jag tror inte det. Jag hade hoppats på lite mer känsla där inne och stämning men kände inte alls av den. Sällskapet var dick trevligt =)
Jag skulle nog kunna se Colloseum utifån hur många gånger som helst och fortfarande bli förundrad men insidan har jag nog sett klart av. Om jag nu inte kommer dit med någon som absolut vill gå in.


Colloseum bilder

2011-03-30 21:31:15 Kategori: Foton
(0) KommentarerGänget och jag

2011-03-30 20:48:17 Kategori: Foton
(1) Kommentarer

Fontana di trevi text

2011-03-30 20:11:39 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Klart vi besökte fontänen. När man kastar ett mynt i fontänen över vänster axel är det ett löfte om att återvända. Vi kastade som bara attan! Som ni kanske ser. När vi var dit under dagtid var det så mycket människor och trängsel att vi fick torgskräck och lade benen på ryggen. Vi gick helt enkelt tillbaka nattetid i stället. Mycket trevligare och ensamnare. Myyysigt. :D

George hade hyrt en liten minibuss till oss som vi blev runt skjutsade i. Supefin, våran vita buss. Alla andra människor i Rom åkte runt i minimala bilar som parkerade med bakluckan mot trottoarkanten, då var bilarna lika långa som andra bilar är breda. Detta gjore ju att vi såklart stack ut ur mängden.
Självfallet blev vi stoppade av polisen som frågade ut George en massa saker som vi inte förstod. Vi smilade upp oss mot poliserna utanför och fnissade som små dagisbarn. Rätt vad det var sträckte en av poliserna in huvudet och tittade på Linnea och frågade "Are you african?"
De trodde att vi var Afrikanska horor och att George var våran pimp. Haha. Extra roligt att de tittade på Linnea som är supermega ljus :D
Vi refererade oss själva resten av resan som illegala afrikanska horor. Vårat nya yrke, tydligen :)

Fontana di trevi bilder

2011-03-30 20:02:02 Kategori: Foton
(0) Kommentarer
St. Peterskyrkan

2011-03-29 23:25:22 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
Ja då har jag äntligen fått några bilder iaf. Det är inte direkt superlätt att rensa i nästan 400 foton. Så jag tänkte gruppera upp dem lite grann. Ni kommer nog hinna tröttna styggt innan jag är färdig ;)
Här var vi ifall och kikade i St Peterskyrkan. Som var enastående och skiiitastoorr!
Guld, guld, guld och statyer. Tyvärr var det ju väldigt mörkt där inne för fotografering och eftersom jag inte direkt är superhaj på att fota i mörker så blev det som det blev.
När vi gick ner och kikade på de gamla påvegravarna hamnade vi mitt i ett mexikanskt gäng som stank armsvett så vi nästan dog.  Instängda i trånga utrymmen med an massa lik och svettiga mexikaner är inte ett trevligt sätt att tillbringa tiden kan jag tala om. Av egen erfarenhet.
Men det var superhäftigt att fått se iaf. Tyvärr missade vi Vatikanen och sixtinska kapellet då vi blev lite för sena till  sängs så vi inte orkade upp i tid sen dagen efter. Men jag har ju tänkt återkomma nån gång inom en snar framtid. Så det så!
 
To be continued....

St. Peterskyrkan

2011-03-29 23:18:50 Kategori: Foton
(1) Kommentarer


Roma

2011-03-29 09:30:20 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Tillbaka i verkligeheten igen. Jag hade gärna stannat i Rom länge till ifall jag kunde fått ha familjen där också. Jag började längta efter dem ganska omgående. Men absolut inte så att det förstörde resan.

Rom är en helt fantastisk stad! Måste nog räknas till ett utav mina bästa resemål hitills. Det finns så mycket vackra byggnader att man blir bortskämd och till slut knappt märker av dem längre. En gammal ruin smälter lätt i ni mängden där. Vilket den absolut inte skulle göra här hemma förtsåss :)
Husen är inte bara enastående vackra utan också stora och massiva. Allt var väldigt gammalt och pittoreskt.

Resesällskapet var såklart alldeles enastående! Man borde verkligen åka oftare med bara kompisar istället för familjen. Då får man vara sig själv på ett annat sätt. På ett så där löjligt sätt som man var när man var yngre. Det var som att vi var små tonårsflickor igen. Skillnaden var väl att nu när vi faktiskt får köpa alkohol så behöver vi ju inte kasta i oss det vi får tag i så fort vi fått tag i det :)

Frida och George bor i ett sött litet hus i utkanten av Rom tillsammans med Georges familj. Värdparet var fantastiska och ställde upp på oss till tusen. Så att vi nästan fick skämmas när vi blev så bortskämda. De hade inte bara tagit ledigt från sina jobb utan vi blev dessutom skjutsade överallt i en minivan och bortskämda med supergenerösa frukostar som varade i timmar. På riktigt! Sen hinner man ju lätt se mer saker när man hänger på någon som hittar runt i staden. Då blir det ju direkt till platsen utan att irra runt så mycket. Inte helt fel med en italiensk talande liten miniguide i söta Frida. Åh så söt!

Maten var såklart helt makalös! Italiensk mat är verkligen nånting för mig. Vegetariska allternativ finns det gott om och skinkan är tunn, salt och god istället för fet som slemmig som jag hatar här hemma. Ost, pasta och pizza i mängder, vem skulle inte älska det?!! Pizzan var lätt den bästa nånsin. Vi åt nånting så spännande som apertvio(?) , en typ utan matretare innan maten. Massa ost, skinka och korv. Innan självaste middagen. Det är tydligen så man gör. Hur lyxigt känna det inte att äta före maten lixom....höjden av lyx kanske!!

Ska försöka få ut lite bilder och kanske berätta lite mer om vad vi har haft för oss senare. Men nu är det dags att återgå till verkligeheten på riktigt och bege sig ner till jobbet för ett arbetspass. Men åh så jag önskar att jag fick vara hemma och myyysa med familjen istället!!  Mysa är för övrigt ett ord som Sandrine har förbjudit oss att använda vilket gör det extra roligt att slänga in i typ alla meningar. Myyyysigt!

Familjen Tajkon

2011-03-24 13:50:46 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Aaahhh...stressad med mascaran i ena hnden, handduken på halvsvaj runt höften,pattara fladdrandes, hårspray i andra handen, flaxandes runt i huset inser jag...neeeeej...Fredrik råkade ta med sig vagnen i bilen när han drog till jobbet. Inte nog med att jag måste bli klar och väcka Nellie. Ska jag desutom behöva bära henne fram och tillbaka till dagis?? Hej då planet till Rom *vinkar* Synd att jag missade avgången...

Tack och lov för Helena som dök upp som en ängel och plockar upp Tuva från dagis. Nu kanske jag både hinner klä på mig, sminka mig och fixa det lila hår jag har på huvudet. Skönt! 

Lilla Maja

2011-03-24 13:46:41 Kategori: Foton
(0) Kommentarer
Visst är hon söt?!! Min senaste kärlek. Fina fina Maja!!


When in Rome

2011-03-23 22:15:08 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Nu har jag kämpat med packningen här en stund. Min väska är 3 cm sjupare än vad ett handbagage får vara och 4 hg tyngre. Men jag funderar på att ta ur stövlarna och ha dem på mig istället för i väskan så borde inte vikten vara ett problem. Inte kan de väl gnälla för att väskan är 3 cm för djup? Den är inte fullt så hög och bred som den får vara så det borde ju kunna kompensera tycker man...?
Jag har till och med lyckats klämma ner kameran, 2 objektiv och kameraväskan. I det lilla handbagaget. Jag som hade tänkt ha den på axeln också. Det måste ju räknas tycker jag.
Sorgen är dock djup efter att jag insett att sälen inte kommer att få plats. Sälen har varit med mig på alla mina resor. Men nu får han helt enkelt inte plats =( Kommer jag ens att kunna sova då???


Sälen i Berlin 2007


Beroende

2011-03-22 22:15:07 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

Jäklarns Maria skrev i sin blogg om ett spel på Iphonen som hon och Dalle spelar. Fruit Ninja. Och så skrev hon dessutom vad deras highscore är.
Hallå....som att vifta med en vodka flaska framför en alkis näsa. Gissa vem som är tokberoende nu...?
By the way Maria så har jag fått 388.Jag kämpar mig närmare. Och jag ger mig inte förän jag slår Dalle!

Åldersnoja

2011-03-20 20:20:25 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Igår när Fredrik jobbade som vakt på en krog kom det fram en tjej till honom och tänkte flirta med honom. Men hennes kompis hann precis poängtera att "Nä men va fan, skit i han. Han är ju typ 30 +"
Haha Fredrik tog jätte illa upp." Ja men älskling du är ju 30+" sa jag. "Ja men jag är ju inte typ 37..." var hans svar. Nä bara 32... Haha. Snacka om att det kan vara svårt att förstå att vi själva också blir äldre och inte bara alla andra.
Men jag kan hålla med honom om att det låter äldre än vad han faktiskt är. Min gammelgubbe :D

Huvudvärk

2011-03-18 19:41:22 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
Idag har jag varit och hälsat på Mickan, Jim och lilla Maja för första gången. Åååhh så söt hon är!! Och så liten. Och så luktade hon sååå gott. Klantskalle som jag är tog jag med mig kameran men inget minneskort. Jag knäppte några bilder med mobilen men har sån huvudvärk just nu att jag inte orkar lägga in dem. Kanske ni kan få se underverket senare. Nu ska jag titta på min nya serie i raden. Den heter V och verkar hur grym som helst.


Naturen

2011-03-17 19:15:11 Kategori: Foton
(0) Kommentarer

Fotografering

2011-03-17 12:24:36 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Idag har jag och Michaela varit ute och fotat lite en sväng på förmiddagen. Behövde komma ifrån och bara få vara utan barn en stund så Fredrik hade Nellie hemma medans vi gick runt och pratade lite om inställningar och testade oss fram lite grann. Får se om det blir nåt att lägga ut här sen =)

Nu har jag bokat in på Goldwell weekend tillsammans med Poppitopp tjejerna i början av sept. Det ska bli hur roligt som helst! Kajsa Bergkvixt och Filip och Fredrik ska ha föreläsning och September ska uppträda. Och så blir det såklert visningar och en massa skoj. Det är ju 2 år sen vi var sist. Å hur roligt tror ni inte vi hade då´rå?Öroninflammation?

2011-03-16 15:58:44 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Och så var det dags igen. Fick stanna hemme från Öppna försökolan i tisdags eftersom Nellie blev så himla snorig. Snoret var dessutom slajmgrönt. Vackert. NÄ! Imorse gallskrek hon när hon skulle vila och somnade inte förän hon fick sitta upp. Låter ju som att det är öronen igen. Tänkl att det aldrig ska ge sig med de där öronen. Men nu har vi iaf tid på öron, näsa, hals nästa vecka. Känns inte som det är någon idé att ringa Hc heller eftersom det inte hjälper med penecillin. Lillskruttan =(

By the way. Ni bara måste se nya serien som börjar nu. Off the map. I love it!! Hur coolt är det inte med doktorer mitt ute i regnskogen utan riktig utrustning?!!Clothes

2011-03-15 13:11:31 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer

Alltså alla dessa modebloggare som finns. Hur gör de? Det gick helt åt helvete för mig när jag skulle försöka fota mig själv med mina nya kläder. Jag ser ju för fan ut som Quasimodo... Hur jag än vred och vände så såg jag helt fasansfull ut. Häxig helt enkelt. Men här kommer iaf nån sorts bild så ni kan få en hum om hur de ser ut iaf. De vore ju synd om jag sket i att lägga ut nånting nu när jag ändå kämpat med att se normal ut i en timme. Jävla skit! Är jag alltid så här ful? Hur klarar ni av se på mig utan att klösa ut era ögon egentligen?!!

Mitt första inköp en kläning/tunika från Vila. Som jag för övrigt hoppas att jag inte ser så här bred ut i egentligen...det måste vara fel på fotografen!!Och nej, jag är inte gravid! (Tack och lov) Det ser bara så ut...

Köp nr 2 ett linne från Vila.
Suddigt...ja jag vet.Men knäpp själv då för hilvitti!! AAAAHHHHH

Och så min absoluta favorit. Så fort mamma och jag klev in på Indiska såg vi båda två att det stog Therese på den här och att jag bara måste ha den! Sagt och gjort.

Slut för nu från den huvudlöse ryttaren. Ursäkta ilskan och svordomarna i detta inlägg men jag är lite upprörd då mitt annars så starka självförtroende har fått en stor törn idag och jag känner mig äckligare än äckligast. Det går förhoppningsvis över snart men jag lovar er att jag aldrig mer tänker försöka fota mina klädinköp. Så det SÅ!


Lekrummet

2011-03-15 12:08:54 Kategori: allmänt
(3) Kommentarer
Nu är lekrummet färdigt här hemma. Vi har målat väggarn i olika färger. Rosa, gul,lila och grönt. Som ni kanske vet älskar jag färger :) Jag tyckte att mycket färg passar ett barnrum. Speciellt ett lekrum som man inte ska sova i. Det mesta är kvar sen förut men vi har hängt upp gosedjuren på ett snöre i taket och satt upp krokar att hänga väskor på. Och så har vi såklart målat och satt upp nya klisterdekalerna. Myspys. Jag kanske inte är nån top inredare men det känns ju så himla roligt när det är klart och jag känner mig faktiskt nöjd. Om jag vore ett barn skulle jag kunna tänka mig leka där inne iaf :)Nu åär det dags att ta tag i barnens sovrum och hallen som nästa projekt. Roligt!


Citat

2011-03-14 21:34:21 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

"Det är ingen ordning på allting, man hittar inte ett varenda dugg"
                                                                                             Pippi Långstrump

Hur grymt är inte det? =) Passar precis in hemma hos oss :D


Nya kläder

2011-03-14 21:26:39 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Idag gick jag, mamma och tjejerna på stan. Det var meningen att jag skulle köpa ett nytt fotoalbum men det blev 2 tunikor och ett linne också. Typiskt. Jag som försöker spara pengar till Rom. Men nu har jag iaf nåt att ha på mig när jag är där :)
Sedan satt jag hemma hos mamma och pysslade med fotoalbumet medans barnen sprand vind för våg där hemma. Bättre där med barnpassningen än hemma :P
Tanken var att jag skulle vara duktig och ställa upp mitt nya stativ och knäppa kort på mig själv iförd mina nyinköpta kläder. Men orka då... Får se om jag kanske orkar vid nåt annat tillfälle.

Black Swan

2011-03-13 21:46:39 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer


Såg precis Black Swan. Jag älskar Natalie Portman och har gjort det länge. Det var en utan anledningarna till att jag längtat efter den här filmen. Jag ser ju i filmen att hon är storslagen. Men jag gillade inte alls filmen. Den var deprimerande och blek för mig. Besvikelse


1 års dagen i bilder

2011-03-12 21:52:24 Kategori: Foton
(2) Kommentarer


Första paketet innehöll hink och spade

Korvlunch

Kalasklädd och redo

Paketöppningen var inte lika spännande som sällskapet

Nam nam tårtsmakning

Nellies polare Nils var såklart med och kalasade

och kusin Isac

och Albin Wängman

Och sist men inte minst, storasyster Tuva

Slutbusat för idag. Hejdå :)


Nellie 1 år

2011-03-12 11:14:46 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer


Den här bilden är tagen för precis ett år sen. Nätan på klockslaget. Det skiljer några minuter bara. Åh va mysigt! Jag skulle kunna göra om det 1000 gånger om jag inte behövde få fler barn och om jag slapp vara gravid :P
Vi sjöng för Nellie i sängen imorse hela familjen. Hon såg ut som ett frågetecken och förstod ingenting. Paketet hon fick var hon inte alls intresserad av men däremot när vi blåste ballonger. DÅ blev hon superlycklig och smällde dem snabbare än jag kunde blåsa upp dem. =) haha.
Nu sover hon lillskruttan och laddar inför kalasande. Mamma goplutt!


Burlesque

2011-03-10 23:02:50 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer


I LOVE IT! Se den! Snacka om att jag nu längtar efter att gå på burlesque klubb i Rom.


Flicka Bengtsson

2011-03-10 19:44:16 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Jag har fortfarande inte hört från Mickan än. Hon har väl fullt upp såklart. Helst skulle jag såklart vilja flytta in i hennes hus just nu så jag fick vara med och snosa på lillan hela tiden. Men så funkar det ju inte tyvärr.
Men nu har hon kommit ut på webbisar. 3280g och 51cm lång. Och såå söt! Har hört ryktas att hon kanske ska få heta Maja. Ååh hoppas, det är ju så fint!

Torsdag

2011-03-10 19:23:21 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Idag lämnade jag blod för första gången. Sist jag var dit skulle de bara ta prover. Men idag körde vi igång på riktigt. Det var ju som väntat inget problem. Jag är inte alls rädd öfr nålar och tycker att det är ganska faccinerande när de sticker.
De ville att jag skulle vara hemme från babysimmet idag men jag var skeptiskt. Fast efter nån timme hemma när jag kände mig snurrig stod vi över ändå.

När jag hämtade Tuva på dagis tjatade hon och Boonyisa som att Booniysa skulle få följ amed hem(för tusende dagen irad typ) Jag var ju snurrig så jag sa att vi skulle ta det en annan dag. Men när vi var halvvägs hem fick vi vända eftersom Tuva glömt sin "Mannen" och när vi kom tillbaka stod Booniysa på samma ställe vid staketet och stirrade efter oss och såg superledsen ut så jag kunde inte låta bli att ta med henne hem.

Vi hade en mysig em där vi åt mellis, bakade chokladbollar och så lekte tjejerna massor. Men tyvärr blev jag supersnurrig flera gånger och var tvungen att lägga mig ner på golvet som ett miffo :P
Nellies nya hobby är att prova alla skor. Och tyvärr inte bara prova dem utan också provgå med dem. Vilket innebär att hon ramlar hela tiden. Men är ju så himla söt!


Havreflarn med smörkräm

2011-03-09 21:03:45 Kategori: Recept
(2) Kommentarer

Nu kommer ett recept på de kakor som de flesta som fikar här frågar efter. Man skulle kunna säga att de är mina signum kakor :)2 dl havregryn
150 g smält margarin
2 dl socker
½ dl sirap
½ dl mjölk
2 dl mjöl
½ tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält margarinet i en kastrull. Blanda i resten av ingridienserna.
Klicka ut ca 1 tsk stora klickar glest på ett bakplåtspapper. 9 st på en plåt brukar vara lagom. Gör man dem för många eller för stora flyter de ihop.
Grädda i 5-7 min. (i min ugn 5 min max)
Låt svalna på plan yta.

Smörkräm

100 g margarin
2 dl florsocker
1 ägg gula
1 msk vaniljsocker

Röres ihop och bredes på havreflarnen som läggs ihop dubbla.

1 sats brukar bli ca 18 st dubbla kakor för mig.


Äntligen!

2011-03-08 13:45:13 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Vi har fått en till liten tjej i kompisgänget!! HURRRAAA!! Tänk att lilla Wilma har blivit storasyster. Hur skulle hon kunna räknas som stor i nåt avseende egentligen, den lilla trollungen.
Linnea och jag har för övrigt varit som 2 galna hyenor sen vi igårkväll fick reda på att det förmodligen var dags. Vi satt hemma ivarsin soffa med luren i örat och tittade på En unge i munten och lipade lilleskutttårar (när vi hade lagt på, vi kunde ju inte vara så otuffa när den andre lyssnade på andra sidan)
Inatt vid 3 fick vi ett sms att det var dags att åka in och sen gick det ju såklart inte att sova mer :)
Lagom tills vi hade valt ut en outfit till lilla Theo som vi ska hälsa på imorgon kom vi på att det skulle ju ha varit smidigt att veta vad Mickan fått för sort så vi kunde köpa till den bebisen direkt. Och tajmat perfekt hade vi fått besked just då. Jag längtar ihjäl mig tills jag får träffa dem! Helst hade jag viljat varit med i förlossningsrummet. Så himla synd att man inte kan trolla så jag kunde ha förvandlat mig till en liten fluga och smitit in där =)
Vi fick inte ens veta hur stor hon är, våran lilltjej. Tänk att vi fått en ny minsting i gänget. Åååååhh!

Morotskaka

2011-03-07 14:14:02 Kategori: Recept
(1) Kommentarer
Idag har här bakats morotskaka och eftersom Linnea vart sugen på att också göra det hamma så kommer receptet här :D

Ställ ugnen på 175 grader

4 ägg
4 dl socker        

vispas tillsamman i en skål

Blanda sedan i

4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
6dl rivna morötter

Häll smeten (som för övrigt är världens godaste smet så jag alltid måste spara lite och äta upp) o en bakplåtspappersklädd långpanna. Mank an även halvera satsen och göra i en sockerkaksform i stället.
In i ugnen i 20-30 minuter (20 i min ugn) och om man har i en sockerkaksform ska den stå inne i 60 min.

Glasyren

Vispa ihop

200 g philadelphiaost
120 g margarin
7 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

(I orginalreceptet är det hälften så mycket glasyr men då tycker jag att det blir för snålt)

Häll på smeten på kakan när den har kallnat.
Sedan brukar jag ställa in kakan i frysen innan jag delar upp den.

Mycket nöje!


Kalas förberedelser

2011-03-07 14:02:58 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Nu är det bara 5 dagar kvar till Nellies 1 årsdag. Det innebär såklart en massa bakning och förberedelser för mig. Roligt! Och ännu bättre är att städerskan kommer på fredag så jag slipper ägna mig åt sånt tråk :D Jippie.
Idag har Tuva och jag "degat" som Tuva säger. Vi har gjort bokstäver till Nellies 1 års tårtor. Det ska inte blir nåt avancerat den här gången. Alltid när jag försöker göra tårtorna fina blir de ju äckliga. Så den här gången tänkte jag köra på goda och fula ;)
Mickan har ju datum för sin bebis på Nellies 1 års dag och nu börjar jag bli sååå spänd på att få se vem som gömmer sig därinne. Värkarna har visst redan börjat sen i lördags men sen vet man ju inte om det är som det var för mig med förvärkar i typ 100 år eller om vi kanske kan få en liten bebis idag. Det återstår att se. Men åh så jag längtar!

Vaniljfyllda sockersnoddar

2011-03-06 18:32:14 Kategori: Recept
(1) Kommentarer


50g jäst för söta degar                                                         Blir ca 40st bullar
150g smör
5dl mjölk
½tsk salt
1dl vit sirap
3tsk stött kardemumma
1 ägg
15-16dl mjöl

Fyllning:
300 g mjukt smör
8msk vaniljsocker
5msk socker

Sätt ugnen på 250 grader (i min ugn blev det för varmt, jag hade på 225)
Smula jästen. Smält smöret och tillsätt mjölk. När det är fingervarmt, häll det på jästen.
Tillsätt salt, sirap, kardemumma, ägg och sedan det mesta utav mjölet.
Låt jäsa övertäckt i 30-40 min.
Dela degen i 4 delar.
Kavla ut till rektanglar.
Rör samman fyllningen och bred på den ena halvan. (jag brukar även strö över lite mer vaniljsocker på fyllningen)
Vik över den halvan som är tom över den med smet på.
Skär remsor ca1-1 ½ cm breda. Snurra och vrid till en "bulla".
Låt jäsa på plåt i 30 min.
Pensla med ett  lätt uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i ca 8 min.

Innan servering: (funkar superbra att göra efter att de blivit värmda i ugn om man har haft dem i fysen)
Pensla på smält smör och doppa i socker.


Jag har gjort om receptet lite grann efter egen smak te.x så är det i orginal receptet bara 2 msk vaniljsocker i. Men det tyckte jag blev lite klent :P
Det här är mina favoritbullar eftersom de aldrig blir torra.

Trevlig bakning! :D


Packningsångest

2011-03-06 08:59:05 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
Igår träffades vi alla tjejer som ska åka till Rom, hemma hos Linnea. Det kommer bli så himla roligt! Det låter som vi sk agå på Burlesque en kväll te.x. Hur roligt kommer inte det att bli?!! Men snacka om att jag har packningsångest!!! Vi ska bara ha handbagage eftersom det kostar typ 300 spänn per resa att checka in en väska. Problemet är ju att handbagaget är så litet att man kanske får plats med en necessär, nån liten trosa och strumpa och kanske ett par skor. Alla kläder man ska ha med lär man väl ha på sig i tio lager. Typ.
Men hallå, hur ska jag göra då. Min kamraväska kommer ju ta upp hela handbagaget. Och jag tänker då absolut inte lämna den hemma. Då kan jag lika gärna inte åka. Och sälen då? Hur ska jag göra med honom då? Han måste ju också få plats. Jag får nog helt enkelt klara mig utan tandborste, smink och underklädesombyte...

Pruttolycka

2011-03-06 08:36:27 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
Nu på morgonen när jag skulle byta blöja på Nellie efter natten kisserier så orkade jag inte ta fighten med att lägga ner henne. Hon hatar att ligga ner. Så att klä på henne och byta blöja är inte direkt en enkel mach. Hon fick då gå runt utan blöja och lufta lillrumpen lite grann. Efter ca 2 min märker jag att hon har skitit på golvet och sen trampat runt i det. Lmpligaste sättet blev en avsköljning i salongen :D


Ifall hon nu skulle vilja bli frisör när hon blir stor känns det här som ett potentiellt studentkort... =D

Eftersom det var så mysigt att bada i schamponeringen kommer det förmodligen att höras högljudda protester nästa gång det är dags att bada i badkaret. Men men, det är sånt man får leva med


2 barn = kaos

2011-03-05 16:33:40 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
Sen jag blev 2 barn mamma så har kaoset alltid en huvudroll i min dag. Vad vi än ska göra så sker det under "kontrollerat kaos" Om det nu kan beskrivas som kontrollerat.

Idag te.x skulle jag och tjejerna käka lunch på Sibylla.
När vi står i kön måste jag ha Nellie i famnen för att hon inte skulle springa fram till nåt bord och rycka ner nån bricka. Istället drar Tuva iväg och lämnar mig nervös för vad hon möjligen kan göra för hyss.
Man vill ju inte gärna börja gasta där inne heller. TUUUUVVAAAA....jag försökte ropa lite halvhögt några gånger men det blev bara pinsamt då alla insåg att hon inte lyssnade på mig.
När brickan med maten äntligen är klar kommer nästa problem då jag måste ställa ner Nellie för att bära brickan. Medans jag lite kvickt(tyckte jag) drog iväg och ställde den på ett bord hann hon på nåt sätt ta sig in bakom ett bord som var fullsatt med folk.
Hmm...ursäkta jag ska bara ta min unge...jätte trevligt att krypa under bordet där när de sitter och käkar.

Av med jackorna (bara det är ett projekt må ni tro)

Börja käka.
Ojojoj Nellie sluta kasta så mycket pommes på golvet.
Tuva matar Nellie med mos som hon tappar på bordet så att Nellie smetar ut det över hela bordet och i hela sitt hår. Nellie skriker och pekar på bordsgrannens läsk och blir till slut så högljudd att jag ger upp och hämtar lite lingondricka åt henne så hon ska vara tyst en stund.
Tuva tappar sin kartong med mos, köttbullar och sallad på golvet. Lite mos kom på soffan som hon så mysigt kletade ut ordentligt.
Nellie börjar gasta om att hon vill äta tuggor direkt från hamburgaren istället för de töntiga bitar som jag gjort åt henne. Eftersom jag vill att hon ska vara tyst ger jag mig, igen...
Tuva börjar tröttna och börjar springa och hämta dussin med servetter medans jag fräser åt henne i mungipasn att sluta.
När vi äntligen ska gå och jag konstaterar att det ligger mer mat på golvet än vad vi förmodligen har fått i oss håller jag på och skäms ihjäl och vill helst bara sjunka ner i golvet.
Tuva ropar att hon är kissis och dara iväg till toan...jahapp...
Eftersom jag inte kunde ställa ner Nellie i röra på golvet utan att hon skulle ha satt sig mitt i geggan och ätit lite till får jag försöka att ha henne på höften medans jag försöker ta undan brickan, barnstolen och få med alla jackor och mössor. 
När jag väl kommer ut i "kiosken" hör jag "JAG ÄR KLAAAAAAAAAAAAAAAARRR!!!!!!!!!!" från toaletten.Där sitter Tuva med öppen dörr mitt i "restaurangen" Pinsamt pinsamt pinsamt.
Så här såg 45 min ut av våran dag. Och resten likadant fast under andra förhållanden.
 Konstigt att man är trött på kvällarna...

Dolls

2011-03-04 19:25:15 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
Lilla Nellie är i en helt fantastisk ålder just nu. Hon är så himla charmig så jag kan dö =) Hon är dessutom en liten mamma redan i så tidig ålder. Hon leker med dockor årecis hela dagarna. Hon pussar, nattar, bäddar, drar i vagnen, gosar med dockorna. Så himla sött. Tuva som inte ens leker med dockor än fast hon är 4,5 år. Tänk att hon är en liten miniperson som kliver runt här hemma i huset. Idag för 1 år sedan hade jag datum för hennes födelese men hon väntade 8 dagar till =)
Jag följde henne med kameran nu innan hon lade sig. Dockorna skulle visst också sova :D
Håll i dig dockan nu går vi
Nu ska du sova
Klappa lite på håret
Pussa godnatt
Du måste oxå dit å sova
hur sätter man på den här då?
såååå...?
Japp, då går vi
Nu ska vi sooova :D

Step up

2011-03-03 23:41:19 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Nu har jag precis kollat på Step up3. FAN också att jag inte såg den på 3D på bio. Så jävla grym. Snacka om att Step up filmerna inte är som de flesta andra filmer där uppföljarna bara blir sämre. Snarare tvärtom. Fast om jag ska välja en så gillar jag nog tvåan bäst. OM jag ens kan välja ut en av dem. 3 av mina absoluta favoritfilmer definitivt!! Om du inte har sett dem....GÖR'T!!! 100 stjärnor av tio möjliga! *Smack*

Tänk vad en bra film kan få mig att må bra. Lyckokänsla i kroppen :P

RSS 2.0