Redovisning

2015-04-29 07:11:34 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Vi hade en heldag på campus då vi skulle redovisa vår praktik. Jag håller på att träna mig i att släppa på att kliva ut min bekvämhetszon. Jag insåg på praktiken att en lärares planering allt som oftast inte håller. Det innebär att jag måste lära mig att kliva från den galna struktur som jag älskar och är bekväm med och köra lite på känn. Jag hade därför skapat en tanke om vad redovisningen skulle handla om. Men jag skrev varken manus, PowerPoint eller tränade i förväg. Hade någon sagt åt mig för ett år sedan att jag skulle göra något så galet om ett år hade jag skrattat och inte trott på det för en sekund. Det gick bra. Jag känner mig allt säkrare i talarrollen och min plats i klassrummet börjar kännas naturligast längst fram. Nog för att jag alltid sitter på raden längst fram också. Men det kanske jag också ska träna på. Att sitta längst bak 😱 låter helt otänkbart! 

Ni kan känna er lugna iaf, det kommer att komma ut ett gäng härliga lärare om tre år. Jag var mäkta imponerad av alla klasskompisar som var proffsiga och givna framför tavlan. Jätteroligt att se! Vilken utveckling vi har gått igenom. 

Jag ser fram emot de tre återstående åren men nog är det lite sorgligt att vi ska splittras till hösten, förhoppningsvis träffar jag på fler lika härliga människor i Dalarna där jag ska läsa till hösten.

Tidspress

2015-04-28 08:00:29 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
För första gången på många veckor hade inte jag någon tid att passa på morgonkvisten. Dagens föreläsning börjar nämligen 13.00. Vilken skillnad det innebar för tjejerna. Båda två vaknade av sig själv före klockan ringde. Jag kom till och med iväg med Tuva i tid för en gångs skull. Vi hade en kvart tillgodo till och med. Det är skrämmande att tänka på hur mycket jag påverkar dem, jag anser inte att jag stressar dem på morgonen när jag också har en tid att passa men uppenbarligen så måste jag tänka om. Idag slev det otroligt tydligt att mitt beteende påverkar dem. Även om jag själv inte är medveten om att jag beter mig annorlunda. Det tål att tänkas igenom i dagens stressamhälle. 

Malmö

2015-04-26 22:34:39 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Hemma igen efter en helt fantastisk helg med mina underbara vänner! Vilket gäng! Vi har skrattat så vi gråtit stup i kvarten. Jag har ont både i käkmuskler och magmuskler efter allt skrattande. 

Linnea och jag på planet ner.

Malmö är en otroligt fin stad. Vi hade lite regnigt och molnigt hela helgen men det var ändå ganska skönt ute så det gjorde ingenting. Vinden var inte lika kall som hemma. Lördagen spenderades med shopping och en massa god mat. 

Idag åkte vi till kallbadhuset för att bada. Jag brukar inte vara så känslig men var ändå lite orolig för om jag verkligen skulle klara av att ta mig ett dopp i havet så här års. Vi blev överraskade med att det var ett nakenbad vi kom till. Lite spänning uppstod när fyra karlar paddlade förbi bryggan med sina kajaker mitt bland alla nakna kvinnor som doppade sig i havet medan de var klädda i vinterskruden. Vi började i bastun för att sedan gå ut och hoppa i. Det var inte alls så farligt som jag hade trott. Det var riktigt skönt. Det kändes egentligen inte kallare än när man ska försöka hoppa i ett relativt kallt  bad på sommaren när kroppen är uppvärmd av solen. Det sägs vara bra för kroppen att bada kallbad och det riktigt kändes hur det började pirra i hela mig när blodflödet satte igång. Häftigt. Vi badade flera gånger. Jag kan rekommendera det starkt! Tack för en underbar resa alla finisar <3

Sömnbrist

2015-04-20 22:19:41 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Visst är det konstigt när man är riktigt trött men ändå inte kan sova. Efter en sömnlös natt igår gick jag och lade mig när tjejerna somnade men har inte ro att somna. Trots att det känns som att någon stoppat en näve med grus innanför ögonlocken. 

I helgen ska jag på tjejresa. Jag är med och ordnar och vi har valt att låta destinationen vara hemlig. Vi åker till Arlanda på fredag och alla har fått en liten packlista. Det ska bli så härligt att få komma iväg med alla tjejerna igen! Jag känner att jag är i stort behov av närhet till kära vänner nu! Lite synd bara att behöva lämna tjejerna när läget inte är så stabilt men ibland måste även jag få vila upp mig. 

Jag blev erbjuden världens guldvikariat idag på 50% fram till sommaren som jag gladeligen tackade ja till. En kvart senare hade läraren ifråga "ångrat" sig så det blev inget. Väldigt skumt då de sa först att hon var deltidssjukskriven. Aja mer tid till annat som barnen och träning. Härliga tider nu med den underbara solen som värmer. 

Sista dagen

2015-04-17 23:15:24 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Jag missade min sista dag på praktiken eftersom Tuva hade en jobbig natt utan sömn. Hon var rädd, ledsen och arg hela natten så det kändes inte rätt att skicka henne till skolan. Det var kanske lika bra att jag missade sista dagen så slapp det blir ett jobbigt avsked. Praktiken har varit så fantastiskt rolig och jag känner verkligen att jag hittat rätt. Men Gud vad det ska bli härligt att få sticka näsan i böckerna igen!  Jag älskar verkligen att få läsa mig till nya kunskaper. Jag känner mig inte klar med plugget än. Plus att det blir svårare att passa ihop arbete med barnen. När jag pluggar är det aldrig problem att sätta dem först. Plugga kan jag alltid göra senare. Det är inte alltid lika okomplicerat med ett arbete.

Nellie var också hemma med oss och eftersom Tuva var så låg så kämpade vi på med att hålla humöret uppe. Vi käkade lunch på Östens pärla. På eftermiddagen tog vi en cykeltur. Nu håller jag tummarna för att vi får sova inatt. Godnatt!

Diana Gabaldon

2015-04-15 20:37:28 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Jag är euforisk! 2003 läste jag Främlingen av Diana Gabaldon. En bok som jag älskade och sträckläste trots att den var så pass lång. Jag älskar när det finns fortsättningar på böcker och till den här boken följer en hel serie med lika tjocka böcker. De handlar om Clarie som vandrar runt bland ett stenröse i Scottland på 1940talet och på ett magiskt sätt sugs in i stenarna och hamnar på 1700 talet. Det skapar en del problem att vara en modern kvinna i 1700-talet Scottland. Hon träffar Jamie, en rödhårig, muskelös scotte med kilt. Böckerna är så spännande och härliga. Nu visar det sig att det gjorts en tv-serie på handlingen som heter Outlander (det engelska namnet på första boken). Aaaahhhh! Det är så bra!! Underbart. Nu känner jag att jag måste läsa om böckerna. Frågan är hur jag ska hinna det?!? Det är tusentals sidor. Jag kan rekommendera er att läsa böckerna och se serien! Grymt bra! För att inte tala om introlåten till serien. Det är man blir tårögd!
 
 
 

Magsjuka

2015-04-12 14:31:23 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Planerna för dagen var att Fredrik och tjejerna skulle åka och grilla med kusinerna så att jag kunde få plugga ifred. Jag har inte alls hunnit med så mycket som jag hade räknat med under lovet. Tuva har blivit allt mer vuxenkrävande så jag har inte haft möjlighet att sitta med studierna då Fredrik har jobbat. Planerna gick snabbt i kras då Nellie började kräkas på morgonen. När det gick upp för Tuva vad detta innebar försökte vi balansera hennes totala utbrott med att avvärja kräkningar och springa fram och tillbaka med tvätt och kräkhinkar. Plötsliga förändringar av planer är inget som Tuva hanterar bra och idag lägger hon dessutom över sin ilska på Nellie som är den som satte käppar i hjulet för henne. Jag försökte sitta med min hemtenta en liten stund medan Tuva skulle gå ut och leka en liten stund. Det visade sig att hon istället för att leka gick runt och plingade på hemma hos alla grannungar och bjöd hem dem till oss för att leka. Det är inte alltid helt lätt att hantera livet som tvåbarnsförälder. Tuva började dessutom för två dagar sedan att få fler utbrott och bråka med om kläder, förmodligen för att skolan börjar igen i morgon. Jag vet att hon tycker om att vara i skolan men hon gillar inte tanken på att åka dit innan hon väl har kommit dit. Nu säger hon att hon inte tänker åka alls i morgon. Vi får hoppas på att hon glömmer bort det innan det är dags.
 
Tuva har mer och mer gått in i sin egna lilla värld. Jag vet inte om det handlar om att hon fantiserar om saker och sedan inte kan skilja det från verkligeheten, eller om hon testar oss, eller vad det annars kan vara. Hon gick runt till alla grannar här i veckan och berättade upprört om att Nellie och Pappa var borta. Alla blev upprörda och oroliga tills de såg Nellie i lekparken. Tuva ville inte höra på det utan fortsatte att tjata om att de var borta. Hon ringde till mig som var på affären och berättade att de var borta men när jag ringde till Fredrik hade han varit med henne när hon ringde mig. Hon kom också inspringade en dag när jag hade gått in och hämtat kaffe och skrek att någonting fruktansvärt hade hänt med Nellie. Jag störtade ut och hittade en förvänad Nellie i lekparken som förklarade att hon bara hade stannat cykeln för att hon ville gunga och då hade Tuva cyklat vidare hem. Det känns som att vi tar ett steg bakåt när om vi nu inte ska kunna lämna henne utan översyn för en liten stund när det har funkat så bra under det senaste året. Jag hoppas att det bara är en fas som går över.

Cykeltur

2015-04-09 15:19:07 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Vi njuter av ledighet och vårsolen. 


Det blev ännu en cykeltur idag och nu fick även Nellie hänga med. Hon har nyss lärt sig cykla fritt så det var bra träningen för henne. Hennes reaktion på alla uppförsbackar var "Mamma det är något fel på mina hjul för de får så trögt" 😂
Bröllop

2015-04-09 14:03:12 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Jag har beställt min brudtärneklänning från Kina och den har kommit. Otroligt fin färg! 

Man kan själv välja hur man vill knyta den i överdelen. Nästa problem var skor. Jag kan inte gå i höga skor så det är alltid så svårt att hitta. Helst vill jag inte ha platta heller så det slutar alltid att jag köper för höga så att jag får ta av mig barfota på kvällen. Men så fick jag ett mail från samma sida där de hade rea på skor i rätt höjd. Jag slog till på fyra par för femhundra spänn. De kom idag. Jag är supernöjd! Sköna och snygga! Jag kommer bo i de röda hela sommaren 😁👍👏

Vårsol

2015-04-08 17:18:07 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Nu är det dags att ta tag i de här extra hullet som jag lagt på mig sedan jag började plugga. Bättre sent än aldrig. Idag tig Tuva cykeln medan jag tog en prommis till biblioteket i bomhus centrum. Där lånade vi några böcker. Vi kör hårdträning med läsövning nu så då var det lika bra att införskaffa lite nytt material. Det är så härligt med solen synd bara att det var så kall vind. 

På vägen hem stannade vis hos min farmor och drack lite kaffe. Nellie har lekt hemma hos en kompis för första gången idag. Det var jobbigt för Tuva så det var bra att vi hade annat att göra. 

Jag skrev mitt prov i historia 1b idag hos Miroi. Det kändes som det gick bra. Jag har sökt historia på högskolan som extra kurs till hösten eftersom jag tyckte att det va så spännande. Får se om jag kör dubbelt plugg eller om jag ska jobba lite extra istället.

Påsklov

2015-04-06 20:48:32 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Nu är det påsklov och vi drog upp till Långå för att rensa själen. Imorgon är det dags att åka hem men vi skulle vilja stanna kvar allihopa! Vi har pimplat och fiskat, spelat kort och yatzy och bara njutit av lugnet. Jag var så trött de första dagarna så jag behövde verkligen få njuta av fjällsluften och ladda batterierna. Tjejerna är så lyckliga över alla älgar, renar och rådjur vi har sett. Fredrik fick en öring på kast som vägde 1,2 kg. Nellie blev livrädd och började gallskrika och är övertygad om att den försökte anfalla henne :D
 
 

Tiden går

2015-04-06 20:39:17 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Istället för att be om ursäkt för hur länge sedan det var jag skrev så tänkte jag ta en liten uppdatering istället. Jag studerar 150% just nu och så jobbar jag extra som vikarie så det är därför jag har haft lite svårt att hinna med bloggen. De få stunder som jag har till övers tillbringar jag helst med tjejerna och Fredrik. Fredrik och jag lyckades ta oss till Stockholm tillsammans med våra kära vänner Wängmans och Hägg för en helg där vi fick vila upp oss och shoppa loss lite. Här dricker vi drinkar på TGIF
 
Tyvärr var jag inte så pigg under helgen och det visade sig att jag hade lunginflammation och bihåleinflammation när vi kom hem.
 
Kusin Isac har fyllt fem år.
 
Även vår lilla tjej har fyllt fem år. Älskade lillisen har blivit så stor. Hon är så otroligt klok och duktig. Jag kan inte fatta att hon bara är fem år, hon beter sig äldre än så. Hon fyllde en torsdag så vi började med att fira henne med paket i sängen och ha en dag där bara vi i familjen firade henne.
Jag hade förberett henne på att hon inte skulle få så många paket på födelsedagen eftersom de flesta skulle fira henne på helgen efter. När kvällen kom var hon så nöjd och sa "Men mamma, du sa ju att jag inte skulle få så många paket men jag är jätteglad för alla mina paket". Gullis <3
 
På lördagen firade hela släkten henne.
kusinerna
Alla var finklädda
 
Sedan avslutades kalashelgen med ett barnkalas för alla kompisar. Vilket gäng! Det var förvånansvärt lugnt för att vara ett gäng med 4-6 åringar
 
 
 

RSS 2.0