En dag att umgås

2009-09-30 22:26:37 Kategori:
(0) Kommentarer

Ledig dag idag. Då har jag hunnit med att umgås hela dagen =) Bertil Holmgren, min gympalärare som jag hade hela mellan och högstadiet. Har klippt sig hos mig i flera år nu. Han är en mästare på bakning. Han och hans fru har inga barn och nu är de båda pensionärer. Vilket gör att Bertil gärna svänger förbi med en kak lite då och då. Jättemysigt!! Han är helt underbar. Idag svängde han förbi på en fika och överlämnade lite plommon med en försäkran att ett recept på en plommonkaka skulle dyka upp inom en snar framtid. Han ville bara prova det själv först =) Han är så himla härlig. Marie och Knutte dök upp en sväng så att barnen fick leka lite och sen blev det äntligen dags att träffa Ingela. Nu var det allt för länge sedan!! Tuva och jag hämtade upp henne och åkte hem till Emma för att få se det nya tillskottet, Och dom två äldre vildingarna förståss. Vi ses allt för sällan. Det var full fart och vi insåg direkt att det måste vara världens snällaste och tåligaste bebis. Inte nog med att lilla Elsa sov i allt liv så fick hon utstå inte allt för milda klappar från sin storebror Albin =) Edwin, den äldsta var mildare och verkade tycka att det var supermysigt med en lilla syster. Tuva fick hålla och var helt överlycklig. Hon tyckte att det var sååå mysigt.


 

Tuva hade tjatat sen sju på morgonen om att hon ville gå ut och gunga. Så vi åkte hem och drog med oss pappa Fredrik ut i lekparken en timme. Sen kom Mickan och Wilma förbi och hälsade på. Det var så länge sen jag träffade Wilma att jag knappt kände igen henne. Åh va söt. Ett riktigt carmtroll som skrattade mest hela tiden. Tuva frågade direkt om hon fick hålla och visst fick hon det =) Hon kommer att bli en toppen storasyster. Men lite avundsjuka fick vi också se =)


 


Att träffa alla dessa bebisar gör att jag längtar ännu mer efter min lilla Elise nu men man får även gotta sig lite så det känns även lite lättare att vänta.


Muslim

2009-09-29 21:14:04 Kategori:
(2) Kommentarer
Det verkar inte bättre än att jag har gått och blivit muslim. Eller åtminstonde tror min barnmorska att jag är det. Idag när jag kom hem från jobbet låg det ett brev och väntade på mig där det informerade mig om ett inbokat läkarbesök på måndag. Där barnmorskan har skrivit i brevet att "efter att ha pratat med en läkare här om dig ang. din klåda fick jag ordination att genast boka in dig på ett läkarbesök" Jaha....vad menas....ska jag vara orolig nu? Utöver oron över att vara hudlös inom en snar framtid. Jag har slutat ta mina klimedeciner eftersom jag inte gillar att befinna mig i komaliknande tillstånd. Får jag skäll...? Tillbaka till muslimen....ursäkta, svävade iväg där en sväng. Jag har varit två svängar hos barnmorskan och en på lab på sjukhuset inom en period på 1 vecka och har blivit ombedd att fasta innan. Och nu igen....fortsätter det så här så kan jag ju lika gärna fira ramhadan (eller hur det nu stavas) Ursäkta min tråkiga ton men klådan håller på att äta upp mig inifrån. Och dessutom kom jag på försent att mina naglar visst hade växt ut lagom mycket att det blev stora fina röda rivmärken av naglarna igen. Så jag är dessutom nystympad också. Näää jag ä inte bitter......

Mitt nya jobb

2009-09-28 21:35:34 Kategori:
(4) Kommentarer

Idag har vi haft riktigt lugnt på jobbet. Men det gör inget! Det är toppen ändå! Cissi har varit förbi och hälsat på. Och ett väldigt trevligt och oväntat besök i Penny, jäätekul. Brorsan och Daniel har varit förbi och en massa andra som jag har hejat på. Det är så härligt med ett ställe där det är liv och rörelse. Känns som jag är mitt i centrum, precis som jag tycker omét! Och sen är det fantastiskt att mina trogna kunder har följt med mig till ännu en salong. Dom förgyller mina dagar nåt otroligt! Hur kan folk välja att inte jobba med människor, det måste vara det bästa man kan göra.
Mina luncher är uppbokade den här veckan också. En annan sak som jag njuter av med nya jobbet. En timmes lunch betyder 1 timme som man kan hinna med att umgås om man har svårt att hinna annars. Imorgon blir det Ida som låter mig njuta av hennes härliga bitterhet. Och på torsdag ska jag få snosa på Mira och Umgås med Stina!Så härligt att jag och Stina har hittat tillbaka till varandra igen, jag har saknat henne när vi inte har varit så nära där ett tag. Och sen på fredag så blire kusin Daniel =) Mycket trevlig vecka!

Idag har jag köpt en "blitjocki" jacka. Den kanske inte är så snygg men detn håller mig iaf varm. Däremot så hittade jag en mössa som var precis så ful och uppseendeväckande som jag älskar så med den till så kan det ju inte gå fel. Och när jag dessutom har kort hår som inte syns så jag ser ut som en liten pojke så är det fullbordat...

Klådan förföljer mina dagar och nätter och snart är min hud förtvinad och avskavd....Jag skulle vilja bita nån för jag blir så aaarrrrrgggg......!!! Men idag har det rört sig i magen hela tiden. Kärlek!
På tal om kärlek så är min kärlek Fredrik så underbar nu så man bara kan äta upp honom! Älskling!


Lördagskväll

2009-09-26 22:09:03 Kategori:
(2) Kommentarer
Sitter ensam hemma en lördagskväll, som vanligt. Känns som jag alltid gör det. Men idag är Fredde faktiskt ledig. Han har varit på hockey med Adde och Maddes brorsor och nu sitter dom och dricker öl och spelar tv-spel. Stackars Fredde för han hatar tv-spel. Men det blir säkert utgång sen, man vet ju själv hur det låter i förvåg. Han är värd lite roligt ialla fall. Han jobbar jämt den stackarn. Och så har han varit världens underbaraste sambo en längre tid nu. Allting har flytit på så himla bra här hemma med städning, matlagning och barnläggningar osv. Det är så mycket lättare när man hjälps åt. Och så är det ju aldrig roligt att behöva tjata på den man tycker om som om man vore morsa åt en vuxen unge också. Ni vet säkert hur det kan vara. Men det har jag som sagt sluppit en längre tid nu =) Mitt liv är härligt just nu.

Barnvagnsjakten är igång nu. Jag hugger varanda kotte som kommer in på jobbet med en barnvagn och frågar ut dom om hur deras funkar. Egentligen är det onödigt eftersom jag är för snål för att köpa en ny. Så jag kommer iaf att köpa den som finns på blocket vid rätt tillfälle för rätt pris. Men man kan ju drömma. Jag skulle vilja ha en sån där lätt som man bara kan klicka i och ur liggdel, sittdel och bilstolen i. Och där chassit är lätta att vika ihop och lätta att lyfta. Det är så drygt med en tung och klumpig vagn.
På tal om tung och klumpig så somnade Tuva i bilen ikväll efter att vi varit hos mamma en sväng. Jag skulle bära upp henne för trappen och det var nog det värsta jag gjort. SHIT va tung hon är!! Och så finns det lixom inget bra sätt att greppa henne på längre. Hur kunde det gå så fort?!!?!! Min "lilla" flicka" har blivit stor.

När jag berättade för Tuva att hon skulle få en lillasyster så frågade jag om det var ok. Hon sa att hon ville ha en "kicka" eller en hund.....då tycker jag nog att flicka var det bättre alternativet =)

Feb har varit den kallaste månaden på året nu i flera år. Och nu är det ju faktiskt så att jag ska vara höggravid då. Hur gör djur.....vad i hela fridens namn ska jag ha för jacka?!? Jag som inte ens har nån bra nu. Jag har inte köpt en ny jacka på 4 år. Letar fortfarande efter en "bra". Och nu kan jag ju lika gärna vänta. Tjockis....

En liten tjej =)

2009-09-24 11:16:39 Kategori:
(3) Kommentarer

Direkt hemkommen från ultraljudet sitter jag här och skriver nu. Adrenalinet pumpar genom kroppen och lyckan är total. Jag hade glömt hur fantastiskt det kan kännas att få se det lilla livet i magen för första gången. Det var precis lika underbart som förra gången. Vi bad henne kolla könet och hon sa så här. " Jag tror väldigt starkt att det är en liten tjej" Både Fredde och jag blev helt tårögda. =)Man måste ju ha i åtanke att det kan vara en kille i alla fall. Men vi kommer utgå ifrån att det är en tjej ändå. Så får man ta den överaskningen när det kommerm om den kommer. Hon låg och sov därinne men knödde sig lite när hon blev knuffad av den där grejen på magen. Hon hade händerna uppe vid ansiktet så det nästan såg ut som hon sög på tummen. Hon sköt datumen från den 23:e Feb till den 4:e Mars. 9dagar. Med Tuva sköt dom 10 dagar på ultraljudet så då tyckte hon att vi följde våran egen kurva. Nu gäller det att intala sig själv att jag lika gärna kan gå över tiden lika länge igen så man inte blir besviken. Adde och Maddes bebis ska ju komma 10 Feb. Så då kan det ju vara ganska skönt om det blir några veckor emellan med tanke på kalas i framtiden. Men Madde själv fyller den 3:e Mars. Så det blir många födelsedagar därikring.
Jag är nästan ännu mera sugen nu på att gå på ett 4dimisionellt ultraljud i Stockholm nu än jag var innan det här ultraljudet. Fredde tycker att det är helt onödigt och vill inte följa med så jag funderar på om jag kanske kan lura med mig nån kompis. Eller kanske rent av mamma.  Tänk om jag inte kommer få nå fler barn. Då kommer jag nog ångra mig att jag inte provade det nån gång.
I och med att hon sköt datumet så går jag in i vecka 17 imorgon. Bara att börja räkna om.
suger på tummen?
En liten fotsula
Knuten näve och huvudet som  ser ut som skeletor =)
Dom svarta prickarna är urinblåsan och hjärtat.


I hissen på väg ner från förlossningen så sa jag till Fredde. Åh va härligt att vi fått se våran lilla Elise. Ja sa han. VA?!? sa jag. Jo men han tycker nu att är ett fint namn. Jippiee! Elise Söderholm

Nina och jag hade egen hårvård igår. Nina gick från blond till brunett med lite rött, Själv skulle jag bara fortsätta vara ljus men lyckades bli blå på topparna. Ooops. Vilket gör att botten ser gul ut fast den inte är det. Men men, det tvättas ju bort. Har ju set värre ut om man säger så.


Nya vinterskor

2009-09-21 20:26:09 Kategori:
(3) Kommentarer

När jag gick i 8:an köpte jag ett par vinterkängor som var blåa och har platta snören med text på.Och sulorna är  stora och tunga. Dom inhandlades på gamla nian nedanför rulltrapporna till vänster (usch va gammal jag är) Sånna där kängor som alla hade. Ingela hade silvriga kommer jag ihåg. På den tiden hade jag nån noja som gjorde att jag alltid ville köpa skor som var lite för stora. Men det måste ändå ha varit ett av mitt livs bästa köp. Dom kostade 800 kr och det var väldigt mycket för ett par skor på den tiden. Mamma höll på att svimma vet jag. Men dom har jag änvänt varje vinter ända sen dess. Men idag spontan handlade jag ett par nya. Nästan lite sorgligt. Vi var och skulle köpa vinterskor åt Tuva inne på ecco. Och när jag stod och batalade kom jag på att jag kanske skulle ha ett par själv. Det visade sig att dom hade lika till vuxna också så jag slog till. När jag satte i foten kändes det som om dom var jutna efter mina fötter. Najs. Det var jag ju faktiskt värd. Men jag tänker iaf inte slänga dom gamla, dom är himla bra. Varma i alla lägen.

Doktorn ringde imorse och berättade att proverna såg bra ut. "YES" sa jag. "NO" sa han. Tydligen var det inte helt ovanligt att det inte visade nånting på proverna. Det som är positivt är ju att mina orgon funkar som dom ska än så länge. Sen är det förmodligen iaf graviditestklåda som jag har. Han hade läst på och det var fler som inte hade reagerat på medecinen som jag fått så nu fick jag en ny. Och så ska jag smörja med kortisonsalva där det har blivit utslag. Jaja. Det är bara att bita ihop. Igår stympade jag mig själv och klippte av mig mina naglar. Har haft långa naglar sen i 9:an. Mina stackars fingertoppar är så ömma och ömtåliga så det känns som jag inte kan göra nånting. Men viktigast är att jag inte kan klia. Att händerna däremot ser ut som killhänder känns ju inte alls trevligt....*blä*

Då är det konstaterat...min unge har blivit en sån där som jag fasar över. En elak snorunge som är dum! Dom berättade på dagis idag att hon har börjat knuffa omkull dom andra barnen. Och eftersom hon är så stor och tung så flyger dom som vantar. Och så ger hon sig gärna på dom yngre. Jag sa åt dom att ta henne i örat och ryta åt henne, det är vad jag kommer göra om jag ser nåt. Idag hade dom skällt på henne och satt henne på en stol i hörnet. Då hade hon inte låtsas om nåt utan istället börjat prata om frökens sjal som var sååå fin. Typiskt henne att ignorera. Jävla skitunge!

Härliga tider med höst. Tända ljus och en varm filt. Och så bäst av allt...alla serier startar igen. JIPPIIIEEE!


Nyttodag och finbesök

2009-09-20 20:02:21 Kategori:
(3) Kommentarer


Morgonen startade med att Tuva och bakade lite. Tanken var att Tuva skulle få använda sina formar som hon har till sin spis. Man kan ha dom till riktig bakning också. Eftersom det var Tuva som skulle baka så fick hon hjälpa till med allting. Och det kanske låter lätt för er som inte har barn. Men tro mig, det är det inte.... Vad som helst kan välta när som helst och skvätta och rinna. Men jag lät henne kladda på. Och när hon diskade blev det vatten i precis hela köket. Men oj va hon kände sig duktig när hon fick vara med =) Gumman då. Sjölva kakan i sig var inte särskillt spännande när den var klar, och absolut inte att fota sig tillsammans med den. Det blev äppelkaka i den. Med både deg och smuldeg, och lite kanel. Supergott. I morgon när jag är ledig ska jag baka vidare så jag kan fylla upp lite i frysen tills vi får besök. Nu ska jag jobba jättemycket ett tag.

Sen kom familjen Hägg på besök. Jätteroligt! Knutte och Tuva lekte och hade så roligt och jag fick umgås liet med mina kära vänner. Det är så illa att vi inte tar oss för att träffas oftare. Några timmar så där räcker ju alldeles utmärkt. Och när dom hade åkt hann jag med en massa nytta också. Vi städade båda våningarna och toaletterna. Planterade om lite blommor och när jag ändå gjorde det insåg jag att dom ute hade frusit ihjäl. Så då åkte vi och köpte ljung och planterade ute. Och så blev det en massa matlådor gjorda. Skönt. Nu känner jag att jag bara kan vila imorgon. Och så ska jag baka lite till. Imorn blir det toscakaka och kladdkaka med geishasmak i =) Mumma



Min klåda har idag manifesterat sig som utslag under brötsten. Det ger mig hopp och tro att det inte är graviditetsklåda utan nånting annat. Men imorn ringer doktorn och då kommer domen. Händelserik vecka dock, med dom, uktraljud och besök hos barnmorskan.

 

 

 

 

 

 

 

 


Koma eller klåda?

2009-09-19 19:56:53 Kategori:
(1) Kommentarer
I Onsdags tog jag mig för att ringa till barnmorskorna för en konsultation om min klåda. Jag fick prata med barnmorskan som jag ska gå till sen. Jag har ju inte mött henne och har inte alls så stor förhoppningar på henne. Jag vill ha en barnmorska som är lite morsk och kan gorma och skälla lite och vara lite tuff. Inte nåt gammalt mjäk som njae:ar och bara mjäkar. Den här lät lite mjäkig tyckte jag men jag ska iaf försöka ge henne en ärlig chans.
Jag fick en tid hos henne på tis närsta vecka men hon rekommenderade mig att gå till en läkare före. Så det har jag varit. Han hade skrivit ut en massa papper om graviditetsklåda tills jag kom och läste upp en massa otäcka saker för mig. Jag fick en kopia på papprena och så fick jag ta blofprover. På måndag ska han ringa mig om provsvaren. Jag vill inte gå in på några detaljer om denna "sjuka" så länge inget är klart att det verkligen är det. Men han verkade ganska övertygad.
Iaf så fick jag tabletter mot kliandet som man skulle bli trött och törstig av. Toppen! Jag som redan innan var både och. Men han kunde inte hitta några andra bra alternativ eftersom jag är gravid får jag inte äta vad som helst.
Dagen efter jag börjat ta dom "vaknade" jag som i koma. Allting var oklart och suddigt. Tänkte att jag kanske bara var ovanligt trött men det visade sig att det inte alls tänkte försvinna. När jag gick till dagis med Tuva kände jag hur luddet jag hade i huvudet stack ut ur både öron och näsa för det hade svämmat över. Och så kändes det som någon annan styrde min gång. Hur mycket jag än försökte att sluta ta luftsteg så kunde jag inte.
Jag gick hem och satte mig i soffan och tänkte att jag skulle då rakt inte vilja bli klippt av mig själv en dag som denna....när jag sen inser att jag svarat i telefonen och inte vet vart jag är...hmmm. Jag hade somnat. Sittande...i soffan. Har aldrig hänt mig. Det var bara att pallra sig till jobbet ändå. Som tur var så flöt luddet ur huvudet på mig efter ett par timmar.  Men då kom klådan tillbaka istället och nu är den värre än nånsins. Och det är absolut inte kul.

Nåt som är väldigt roligt dock är hur jag nu känner hur det sprattlar och sparkar i min mage. Det är en riktig liten vilde där inne som lever rövare hela kvällarna. Lutar nästan åt en bokstavskombination....men just nu känns det toppen. En av dom få stunder som jag inte känner mig eländig av klådan.
Nu tänkte jag att jag ska kika på indiana Jones filmen på kanal +. Shia LaBeouf spelar ju i den och jag tycker att han är en spännande skådis. Konstigt nog en av dom få skådisarna som jag gillar riktigt mycket fast jag inte tycker att han är snygg. Bra är han iaf =) Åååh va det sparkar *myys* Chipsen och dipen står på bordet.

HUGG IN!!!

Mira

2009-09-16 20:06:53 Kategori:
(0) Kommentarer


Idag har jag som sagt varit och hälsat på Stina, Mira och Harley. Och Gud va mysigt det var! Det är så roligt att träffa Stina nu eftersom vi inte träffas på jobbet på dagarna. Saknar henne! Mira är helt klart sötaste bebisen jag sett. Till och med sötare än jag tyckte Tuva var i den åldern. Hon är så himla stark och tidig också. Hon kan ligga på mage och lyfta huvudet helt i ganska långa stunder fast hon är baran 7 veckor. Och så skrattar hon högt och ljudligt. Känns inte som Tuva gjorde nåt av det förän hon var 6 mån. Jag fick plocka björnbär och äpplen på Stinas gård också. Så nu har vi nybakta äppelmuffins hemma. Ett nytt recept, hoppas det är gott. Nu längtar jag efter min bebis!! Som för den delen är helt vild i magen på kvällarna. 3 kvällar i rad nu har den levt rövare och sparkat riktigt hårt!
Kvällen spenderades med mys hos Adde och Madde med Tennstopsmat och så blev vi bjudna på riktigt god äppelkaka! Tyvärr var Tuva skitsur och gnällig för hon var så trött. Nu är det idol. Tack å hej!





Mitt lilla surkart =)


Farmville

2009-09-16 10:22:07 Kategori:
(0) Kommentarer
Jävla Nina som har lurat in mig på sånt där skit som jag blir beroende av direkt.
Idag är jag ledig men jag skulle lika gärna kunnat jobba för jag längtar dit iaf. Trivs så himla bra där. Sån himla skillnad mot för en bakgata. Kan vara för att jag fick gamla flashbacks från en viss gammal källare som jag jobbade i förut *hugah*
Tog mig för att ringa barnmorskorna idag. Jag gillar ju som sagt inte att vara gnällig hela tiden men nu är mina ben snart köttslamsor så nu kanske man skulle kunna få nån sort salva eller nånting. Sitter och väntar på att min barnmorska, som jag inte ens har träffat än, ska ringa mig. Så jag får förklara mina symptom. Hon som svarade verkade mer orolig över att jag är vattenberoende, eller det var nog kombinationen. Vatten och kli. Jaja, vi får se vad som händer. Annars så ska jag få göra ett efterlängtat besök hos familjen Karlsson idag. Och träffa söta lilla Mira igen. Som jag längtat! Som tur är så har Stina varit in med henne på mitt jobb några ggr så jag har fått snosa. Myyysigt.

Vi har blivit stenhåda med Tuvas rutiner nu sen jag slutat jobba sena kvällar. Åh herregud så det underlättar. Det är till och med inga problem att borsta hennes tänder längre. Det är nog meningen att man ska hålla sina rutiner ordentligt med barn. Så där som jag hade planerat så noga när hon låg i magen. Men som sen visade sig inte vara lika lätt att hålla i verkligeheten pga våran lathet. Igår pratade vi lite barnnamn igen. Nu lutar det mest åt en Stella som tjej eller en Leo som kille. Fredde är bombsäker på att det är en kille. Hoppas vi får se på ultraljudet nästa vecka.

Graviditetsvecka 17

2009-09-14 21:05:58 Kategori:
(1) Kommentarer


Snart inne i vecka 18 då det är dags för ultraljudet. Igår pratade jag om att jag kände mig så smal. Att magen gått ner sig väldigt mycket. Och då fick jag genast förhoppningen om att jag skulle slippa gå upp lika mycket den här gången. Imorse var statusen densamma men under dagen har den växt flera storlekar känns det som. Men det är nog mest som den är svälld. Så nu får man använda sig av gummisnoddar i skrevet.


Adde och Madde har fått se sin bebis idag på ultraljudet. Dom fick riktigt roliga bilder. En där bebisen pekar på modekakan. Och så en där "den" ler. Fast den ser mest ut som ett läskigt skelett monster. Tuva gjorde också det på en av våra bilder så vi kallade henne skeletor. Det här ser ut som en kille för "han" ser så grym ut. Som ett tecken så sparkar det lite i min mage. Allting såg bra ut hos dom iaf. Härligt!


Jag vet att jag sagt att jag inte ska klaga. Men FY FAN va det kliar!!!!

Jag har snart sett hela säsong 2 på True blood. Och ta med tusan så visade det sig att serien äntligen blev bra. Nu är det helt plötsligt spännande. Och Alexander Skarsgård som vanligtvis är den äckligaste i hela världen är helt plötsligt ganska het. Men det är nog pga vampyr "grejen". Jag går so mvanligt igång på sånna =)
Här är en annan som jag går igång på....


Kräftkalas

2009-09-13 09:32:03 Kategori:
(1) Kommentarer


Igår hade Linnea kräftkalas. Det var så roligt för alla tjejerna kom, från hela vida världen =) Det var så himla länge sen jag träffade Jane, Sannie och Frida. Jane allra längst. Men nu har vi äntligen träffats. Jätte trevligt. Jag hade med mig Tuvisen eftersom Fredde jobbade. Det va så härligt för nu känns det som om alla tjejerna är i det stadiet att dom tänker mycket på barn själva och då blir det ju en helt annan grej när jag tar med mig min unge. Inte för att hon inte var uppskattad förut heller men nu känns det på nåt vis som om alla tycker att det nästan är självklart. Det blev mycket barnsnack bland tjejerna. Jag hörde årtal som 2012 osv. Men jag tror att det finns vissa som inte alls är så långt borta. Ingen nämd =) Mickans lilla underverk fick vara hos mormor och morfar en stund. Så när Tuva och jag åkte hem så var hon på väg dit. Så dom blev inte helt barnfria då heller =)  Även om Wilma kanske  inte levde rövare lika som Tuva. Stackars katten Boris blev nog glad som fick vila sig lite när hon åkte hem. Tyvärr så glömde jag kameran så korten är tagna med mobilen och därav den dåliga kvalitén.



Jag känner mig som världens vekaste människa just nu. Jag inser att jag inte har gjort annat än att gnälla sen jag blev gravid. Är det inte illamående och svimmningar så är det ont i magen  och hormonsvallningar. När jag var gravid med Tuva så bestämde jag mig för att vara frisk, och så var jag det. Undra omdet faktiskt är så enkelt. Jag ska iaf ta och prova det nu. jag vill njuta ordentligt av den här graviditeten. Man vet ju inte om man får vara med om det igen. Enligt Fredde så är det stopp efter den här iaf.

Var på stan igår och köpte nya vinterkläder åt Tuva. Jag brukar alltid vara sen ut med det och då är allting slut. Nu tänkte jag att det nog kanske inte hade kommit nånting än men det visade sig att det mesta hade börjat sina redan så det var tur att jag tog tag i det. Svärmor Annelie, jag och Tuva gick på stan och fikade och shoppade lite. Hon var jättesnäll och lade till hälften för alla vinterkläder. Tack tack! Det brukar hon faktiskt göra varje år. Vi är så himla bortskämda. Hon köper i stort sett alla kläder till Tuva. Tuva hade matsäck på dagis häromdagen och fick med sig fel ryggsäck hem. Och i den ryggsäcken låg det en Hello Kitty matlåda som hon blev helt besatt av. Så en sån inhandlade vi igår också. Och så köpte jag lite vitaminer som skulle vara bra för gravida.
Dom ringde från jobbet och frågade om jag skulle kunna tänka mig att jobba extra 4 timmar idag. Det tackade jag ja till. 4 timmar går fort och det är ju så dyrt att vara ledig så nu tjänar jag ju in det jag spenderade igår =)


Ledig helg

2009-09-11 19:51:55 Kategori:
(0) Kommentarer
Dumma Nina som introducerade mig för farmville på facebook. Helt plötsligt kan man inte gå och lägga sig när man vill för då måste man vara vaken så man kan skörda pumporna så dom inte ruttnar på natten. Jag är ruggigt beroende fast jag bara hållit på några dagar.

Idag har jag feber och känner mig allmänt hängig. Jag är inte snorig eller nånting annat utan bara feber. Däremot så kliar det på hela kroppen. Ändå sen mitt outbreak när Linnea var här i måndags har jag varit konstig. Svettats, frusit, Svettats och frusit. Och så kliar det överallt. Så jag är mest inne på att den här rackarns febern har med graviditeten att göra. Jag är även trött precis hela tiden. Det är en av anledningarna till att jag inte skrivit så mycket på slutat. Jag går och lägger mig så himla tidigt. Misstänker att det kanske kan vara järnbrist. Hade det när jag väntade Tuva och då var jag så här trött. Men eftersom jag inte har något förtroende för det där jävla jippot MVC så har jag bett mamma höra med skolsköterskan på hennes ´jobb om det är ok att ta sånna även utan att ha fått det konstaterat. Hon har visst varit barnmorska i 30 år och mamma pratar mycket med henne om min graviditet.

På måndag ska Adde och Madde gå på sitt ultraljud. Tänk att det gått så fort. Känns som igår Madde berättade för mig =) Ska bli superkul att få se bilderna när dom kommer därifrån. Hon har blivit så himla tjock nu =) Jag tycker det ser ut som hon har en killmage, som killmagar ser ut för mig. Alla tycker ju olika om det där.

Kalas

2009-09-08 22:17:48 Kategori:
(0) Kommentarer
GRATTIS till världens bästa Ida som fyller år idag. Hipp Hurra. Efter jobbet blev det en sväng hem till henne på lite kalas fika. En av hennes kompisar hade gjort tårtor som till och med jag tyckte om. Då måste dom vara riktigt goda för jag är inte särskillt förtjust i tårta. Hon hade önskat sig trisslotter och när jag gick hade hon nog 20 st. Hon skulle spara dom så att hon kunde skrapa alla i sin ensamhet och mysa. Gullig. Hoppas du vinner gumman!


Hade fått en väldigt trevlig och oväntad present när jag kom till jobbet idag. Mumma. Tack fina Mia!

Nina har lurat med mig på Farmville på facebook....får se vad jag har gett mig in på...

Nu ska jag se på True blood. Vapyrtajm...aldrig fel. Ser fram emot nya serien....The Vampire Diaries´. Verkar spännande!

Bubbel

2009-09-07 22:26:10 Kategori:
(1) Kommentarer


Visst är hon väl en gobit, min galna 3åring =)
Ledig dag idag. Jag hade tusen grejer planerade kändes det som. men det mesta blev uppskjutet. Ingela skulle ha kommit på morgonen och hållt mig och Tuva sällskap lite. Var så länge sedan vi träffades. Men hon fick förhinder, jättesynd. Så nu får vi vänta tills nästa besök. Sen skulle Mickan, Wilma och Linnea komma och hälsa på. Men Mickan ville inte ta med Wilma hit, för Tuva har varit lite förkyld. Så vi sköt upp det till nästa helg. Men som tur var kom Linnea iaf =) Så vi fick bjuda nån på kakan som vi bakade till alla igår. Mysigt var det. Vi skulle behöva skärpa oss och träffas oftare. Det gäller alla kompisar!!


Fredde, Tuva och jag hann med en sväng till Ikea innan Linnea kom. Vi skulle köpa nya påslakan och en ram till ett foto som vi knäppte på Tuva när vi var i Bulgarien. Hon fick klä ut sig i fin klänning med halsband, örhängen och så sminkade dom henne. Och sen provade dom med olika assocearer till. Vi har framkallat lite olika så familjen har fått också. Så himla fiiin. Min fintjej!

Idag fick jag ännu en konstig upplevelse av graviditeten. Jag fick världens svettattak när Linnea var här. Fick klunka i mig hur mycket vatten som helst och så kände jag mig helt matt. Som att det var nån sorts hormonattak. Det kändes som det var 100 grader varmt i huset. En stunde senare började det tok klia på hela kroppen, till och med öronen och så fick jag värme blåsor på hela bröstet. Skit skumt. Sen försvann det bara. Kroppen är allt en bra konstig uppfinning.

Vi tog oss äntligen ut till Pappa och Helena i Bönan. Dom har köpt en pool som dom har på altanen. Dom hadee värmt upp den till 37 grader. Så efter en liten fikastund hopppade pappa, Fredde och Tuva i. Det är bubbel och allt i den. Verkade superhärligt. Jag vågade mig inte på det 37 gradiga vatnnet efter min svett och kli attack. Så mitt premiärdopp får nog vänta till poolpartyt som dom pratade om =) 



Ännu mera bebisar!

2009-09-06 23:02:11 Kategori:
(2) Kommentarer
Grattis Emma till en liten Elsa! Elsa är ett av Freddes och mina favorit namn. Tyvärr så döpte vi ju våran katt till det så det passade sig inte direkt till vårat barn sen. Kunde ju vara jobbigt med två Elsa i samma hus. Och så fick våra kompisar en Elsa strax innan Tuva föddes. Hoppas allt gick bra iaf Emma!

Fick höra nåt riktigt tragist häromdagen. En tjejkompis som skulle få barn ca 3 veckor efter oss fick en blödning och så visade det sig att barnet inte levde. Usch va hemskt.Det känns så nära för mig eftersom jag var och kollade några dagar innan och var rädd för just det. Stackars.

Min lilla i kulan verkar leva om väldigt mycket. Men det känns så mysigt så det gör absolut ingenting!
Jag har iaf bestämt mig nu. Jag ska INTE vaccinera mig mot svininfluensan. Det känns inte rätt. Dom kan inte garantera någonting för barnets skulle utan tycker att chansen att jag klarar mig överväger risken att det ska hända nåt med barnet. Det är ju för 17 gubbar kvicksilver i den där skiten. Det kan ju aldrig vara bra. Nästa tunga beslut är om jag ska låte Tuva vaccinera sig eller inte. Fredde tänker inte heller göra det. Vi brukar aldrig bli sjuka så det känns löjligt. Och dessutom finns det inget som garanterar att man klarar sig även om man har vaccinerat sig. Och sen tvivlar jag på att det blir så stort som dom förutspår. Och vem vill ha en dos kvicksilver i sig helt i onödan? Nä om det blir sån stor smittspridning får man väl fly ut i buschen och gömma sig då!

Fredagkväll

2009-09-04 19:34:36 Kategori:
(0) Kommentarer
Fredag fredag. Nice. Idag på jobbet har det varit bara Nina och jag som jobbat och vi har fått jobba arslet av oss. Det tycker jag om, Jag gillar att jobba ordentligt när jag väl jobbar. Så himla roligt. Men man känner sig lite mör nu. Jag ska jobba imorgon också men sen är jag ledig i två dagar.
Idag har jag kännt lilla bebisen riktigt ordentligt. Det har varit ett himla liv därinne. Så himla mysigt! Jag längtar efter den!! Madde kom och hejade på mig på min lunch. Hennes mage växer så det knakar nu. Såg jättestor skillnad bara sen jag såg henne för nån dag sedan. Men hon har ju snart gått halva tiden också. Och så har hon ju inget fett...som vissa andra. Hon är bara fiiin =) 
Fredrik är hemma ikväll. Första kvällen på hela veckan. Mysigt. Så nu ska jag gosa ner mig brevid honom i soffan och mysa lite.

Ett litet liv

2009-09-02 20:58:32 Kategori:
(2) Kommentarer
Imorse vaknade jag med en jävla värk i magen. Som vanligt skulle jag vilja säga. Ringde runt och efter många om och men fick jag en tid på gynmott. Äntligen skulle jag få kolla upp det. Men då kom jag på tanken....tänk om bebisen är död? Blev livrädd. Jag har tänkt det förut och en massa annat läskigt. men har ändå inte viljat tro det. Men nu kändes det så verkligt helt plötsligt. Marie ringde och erbjöd sig direkt att följa med. Och när jag var på väg och skulle hämta henne kände jag att det var helt rätt. Tänk om jag skulle få ett negativt besked och så sitter man där med muttan bar och är alldeles ensam. Näää....Marie du är en ängel. TACK!
Det visade sig att allting såg bra ut. Hon verkade inte riktigt kunna hitta mina äggstockar, dom låg bakom några tarmar och gömde sig *blä* Men hon sa att det mycket möjligt kunde vara nån systa som satt på dom eller nån blåsa. Det var tydligen vanligt och brukade gå över av sig själv. Eller att det kunde vara ligamenten.
Bebisen sprattlade och levde rövare. Men såg hela bebisen med ryggrad, händer, huvudet och hjärtat som slog så härligt. Åh vilken härlig känsla!! Nu kännds det som en sten har fallit från mitt bröst. Jag kan stå ut med smärtan, så länge jag slipper oroa mig. Tänk att "den" ligger och sprattlar där inne nu =)

Fredde och jag kan inte komma överens om namn den här gången heller. Jag har inga namn som jag absolut vill ha utan tycker att många är fina. men jag är tyvärr inte så förtjust i dom som han har.
Fredde vill absolut ha en Nellie om det blir en tjej. Killnamn har han Egon, Ture eller Lukas. Ture är ganska sött men Tuva och Ture.....fjantigt! Lukas är fint men jag har ingen känsla för det.
Här kommer några av mina favvisar.

Tjejnamn:

Elli
Nikki
Elise
Isa
Emelie
Siri
Lilli
Linn
Ella
Ester

Killnamn:

Elton
Charlie
Leo
Birk
Tor
Alfred
Abbe
Elliot (fast Marie har paxat det, även fast hon kanske inte ens ska ha nåt fler barn =p)

Några gobitar men jag har som sagt inget som jag är helt bestämd med. Har du nåt förslag?

Trötter

2009-09-01 19:51:09 Kategori:
(1) Kommentarer
På Maries begäran ska jag skriva några rader idag =) Är så himla trött!!! Tror att det har kommit efter sen resan. Sov ju inte så många timmar då när jag gick typ direkt till jobbet. Och sen har jag jobbat varje dag sen dess. Men imorn blir det ledigt. Skönt! Fick mitt lönespec idag. Till lönen som kommer i slutet av den här månaden. Ska få mycket mer än jag trott. Känns som rena lyxen nu när man varit utan. Det kan jag nog vänja mig vid. Det är så himla roligt på jobbet nu. Det är en skitrolig salong att jobba på. Så himla mycket drop in kunedr. Och sen är det så många som kikar in och hejar. Och så har jag Marie i huset så jag bara kan heja. Skitaroligt.

Josefin som jag jobbar med och jag ska starta ett parti. Iofs i hennes namn för hon är den starkast drivande. Hon vill att det ska vara dödstraff på direkten och jag vill att livstids fängelse ska inbära att man sitter där tills man ruttnar. Och så ska fångarna få jordstampade golv med ett hål till toa och vatten och bröd att äta och dricka. Vi återkommer om mer punkter senare.... 

RSS 2.0