Vägen till ett sundare liv

2011-12-30 15:08:10 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Förr gick det ut på att hitta motivationen till att ta sig till gymmet för att bli smal. Nu när jag är smal och längtar till gymmet får jag ta tag i andra saker i mitt ohälsosamma liv. Att reducera godiset till lördagar enbart vart det tänkt. Lättare sagt än gjort. Men då blev kg rekomenderad av en kund att börja äta betaglucare. Det ska ta bort sötsuget, stabilisera blodsockret, sänka kolesterolet och även ge en längre mättnadskänsla.
Nu kör vi!


Juldagen

2011-12-26 16:53:02 Kategori: familj
(0) Kommentarer

Juldagen spenderades hemma hos oss med mamma och Boje, Niklas och Erik,  Freddes föräldrar och brorsor, och bästa Maddis och Sötaste Isac. Jättetrevligt! Och barnen fick ännu mer paket. nu är deras lekrum överfyllt så nu är det dags att bli färdig med Nellies rum så vi kan lassa in lite där.





















Julafton

2011-12-25 23:31:10 Kategori: familj
(2) Kommentarer
Julafton firade vi ute i Bönan hos Pappa och Helena. Tillsammans med Helenas barn, söta lilla Leon och mina brorsor. Det var supermysigt! Tuva snuddade lite vid tomtehemligheten och sa: " Det ser ut som Peter är i tomten" Men jag antar att hon inte ville förstå det riktigt för sen struntade hon i det. Hon har nämnt några gånger efteråt att Tomten liknade Peter. Men det verkar inte som att hon tvivlar på tomtens äkthet =)
Nellie började slita upp paket direkt med blev riktigt sur när hon fick mjuka paket och kastade iväg dem och skrek "NEJ" Bestämd liten dam det där =)






















Happy feet

2011-12-21 08:09:26 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

Jag vet att jag har skrivit om detta tidigare, förra eller kanske förra vintern. Minns inte när. Bara att det var många som tyckte att jag var konstig efteråt. Nu visar det sig att jag inte är ett dugg mindre konstig.

När jag gick och lade mig igår kom jag direkt ifrån en lång, skön dusch. Pömsigt stapplade jag mig i säng när jag helt plötsligt kom på att jag inte hade smörjt mina fötter. En omöjlighet som ni kanske vet. Fotfobin som jag lider av gör att jag alltid sover med strumpor, bekant? Jag hittade inte min älskade fenuril och somnade intet anandes om vad som komma skulle.

Vid 3 snåret vaknade jag och kände lite smått panik. Låg en stund och försökte komma ihåg om jag hade drömt en mardröm när jag plötsligt upptäckte den där otäcka känslan på fötterna. När de känns blanka och hårda. Som att huden är tjock som pansar och lixom rispar mot strumpan, och  som att nån strött lite mjöl i strumpan innan jag satte på den.

Paniiiik. Upp och leta efter min feta, härliga hudkräm. Den var borta med vinden. Kröp runt och lyste med mobilen i en kvart när jag sen hittade den under Tuvas säng.

Jag smörjde in fötterna och sov sen som en prinsessa resten natten. Många, många gånger har jag önskat att jag inte hade några fossingar!

 


Thai landet

2011-12-20 10:09:53 Kategori: allmänt
(7) Kommentarer

Min lediga dag igår blev avbruten och jag fick åka tillbaka för att rycka in. Men jag hann iaf tvätta.

Idag har vi bokat om våran Egypten resa. Vi drar till Thailand istället. Kändes inte roligt att åka till Egypten när det är så oroligt där. Om jag ska vara borta i 2 veckor vill jag gärna kunna göra lite utflykter. Typ till pyramiderna och lite annat spännande. Kan bli ganska långtråkigt annars. Hörde en kund som berättade att hans bror hade varit i Egypten nu i november. De hade varit bara 7 personer på ett jättestort all inclusive område eftersom alla andra hade avbokat. Då hade de inte ställt fram nån mat och de hade fått betala för det mesta fast de hade betalat för all inclusive. Då skulle jag inte ha varit så glad :p

Så nu blir det thailand istället. Nu ska vi bara bestämma VART i Thailand vi vill bo. Jag längtar inte lite efter thaiklimatet
Och thaimaten!


Ledig

2011-12-19 10:50:26 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Tjohooo!! Eftersom dagen såg ut att bli lika lugn idag på jobbet och vi var full personalstyrka, lyckades jag snika till mig en ledig dag. Vilken grej! Nu ska här slås in alla paket, handlas, städas och tvättas med full egergi!


Närmar sig

2011-12-19 09:40:38 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Jag vet inte om jag törs skriva det för då blir det väl förmodligen en drastisk ändring på allt. Men båda barnen har faktiskt sovit i 2 nätter nu så jag känner mig riktigt utvilad. Skönt!

Dessutom har den där riktiga julstressen på jobbet inte riktigt satt in än. Vi har haft tid att ta lunch, äta, gå på toa och dricka kaffe. Riktig lyx med andra ord. Antar att kaoset infinner sig samtidigt med att alla får pengar på kontona. Men då är det ju så några dagar kvar så det gör inget.

Lyckades känna lite julstämning igår när jag slog in paket, därför satte jag på mig min julröda tröja idag.

Hoho god jul


sura mamman

2011-12-17 08:10:07 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Den här sömnbristen tar knäcken på mig totalt. Och nu när jag ska jobba så mycket som jag ska så behöver jag verkligen sova. När jag inte får det blir jag en riktig surkärring. Jag blir en dålig mamma med inget tålamod. En dålig sambo som alltid har längre till ett skratt än ett utbrott. Jag blir en dålig kompis som inte ens orkar svara i telefonen när det ringer. Jag blir en dålig arbetskollega som klagar och inte alls kan hålla igång den vanliga roliga chargonen där alla har glimten i ögat och nära till skratt hela tiden. Denna sura, otåliga versionen av mig är en sorglig kopia av mig själv som jag skäms för och önskar att ingen borde behöva träffa! Efter nu lite dryga 2 timmars nattsömn ska jag gå til jobbet med ett leende på läpparna och ta hand om ca 20 personer på allra bästa sätt. Och när det har tagit all min energi kommer min stackars familj få träffa den sorgliga, sura kopian av mig själv. Kära tomten! Jag önskar mig en hel natts sömn utan avbrott och störningar.

Julhets

2011-12-15 09:08:38 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

Nu har Julstressen startat på riktigt! Jag har jobbat min första av 10 dagar i sträck som jag ska jobba. Typ 8 på morgonen till mellan 20-22.00 på kvällen. Varje dag i 10 dagar.

Sen ska man infinna sig på julafton med ett glatt leende och sitt allra bästa julhumör. Lika jobbigt varje år.
Att det sen är så mycket att göra på jobbet att man inte får nån lunch, inte hinner dricka kaffe, inte hinner kissa och får vara glad om man hinner ta ett litet andetag då och då. DET gör inte saken bättre.

Nu så här på morgonkvisten när jag inser att det är 9 sånna här dagar kvar, känns det hopplöst och omöjligt. Mammas gamla jobbarkompis som jag brukar klippa har ringt ca 10ggr nu på morgonen för att få en klipptid. Jag orkar inte svara. Tar det ikväll...

Är det nån som bryr sig att min ljusa utväxt gör att jag ser flintskallig ut? JAG hinner då minsann inte bli fin i håret innan jul. Huvudsaken ät ju att alla andra hinner!

Hohoho merry christmas från julgrinchen!


Lusselelle

2011-12-13 18:30:56 Kategori: Foton
(0) Kommentarer










Pepparkaksbak

2011-12-13 17:58:33 Kategori: Foton
(0) Kommentarer
Idag har vi haft full huggning här hemma. Booyinisa, Tuvas bästa kompis, kom hit vid 9.30. Ingela kom vid 11.00. Då satte vi igång med pepparkaksbakning, pyssel och en hel del massa bus. Innan det sen blev Luciatåg på dagis som de små självklart deltog i :)

















Julängeln

2011-12-12 20:53:53 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Min fina Julängel som jag hittade av en slump på Brynäs blommor :) älskar den! De har så mycket fint där inne. Verkligen en affär man kan mysa runt i. Den ligger så himla kallebakom att man blir superförvånad av allt fint de har :)


Tröttisar

2011-12-11 16:53:09 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Hela familjen är helt slutkörda efter den här sjukperioden som känns som den varat i ett år! Då kan man somna hur som helst sen


Min tur

2011-12-11 16:32:51 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

Natten var helt förfärligt jobbig här hemma. Jag vaknade vid 2 snåret av att jag hade sååå ont i magen! Efter ett par timmar, då jag konstaterat att detta kändes ganska likt barnafödande, började jag tro att jag inte skulle överleva. Jag tänkte på mina stackars barn som sovit så dåligt när de var magsjuka och fick dåligt samvete för att jag tyckt att de var jobbiga då. Har man så ont i magen får man lov att vara lite jobbig.

På morgonen när Fredrik kom hem från jobbet och jag låg på vardagsrumsgolvet i fosterställning hade jag insett att det inte var magsjukan som drabbat mig. Stackars Fredrik fick vara vaken för att ta hand om knotten eftersom jag inte ens kunde ta hand om mig själv.

Fick en tid kl 13.00 hos doktorn. Suck. Det var långa timmar fram tills dess. Där konstaterades det blod och vita blodkroppar i urinen och därmed tror vi att jag fått en njurbäcksbotten inflammation. Igen. Hur 17 ska man kunna klara sig ifrån detta när man inte ens känner av urinvägsinfektionen som är starten på det hela.

Antibiotika utskrivet. Jag fick en skarp tillsägelse att om jag inte kände mig piggare till kvällen måste jag höra av mig för att bli inlagd på sjukhuset. Åh nej, inte nu igen! Men det känns lite bättre nu. Ska ta medecinen en gång till nu på kvällen. Hoppas jag känner mig pigg efter den. Jag vill så gärna gå och jobba imorgon!!


Pan Am

2011-12-08 23:06:04 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Ny favorit serie! I love it! Jag har längtat efter en ny serie fylld med löööv. Äntligen!


Kräksjuka

2011-12-08 10:04:22 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

Oh My God va äckligt det är med kräksjuka!! Det känns som att allt i hela huset är täckt av kräkor. Och som att jag själv håller på att spy hela tiden. Kaoset är värre än vanligt. Nellie somnade först. Medan hon låg uppe och sov låg Tuva nere på soffan och kräktes och grät.

En stund senare när Tuva somnat in på soffan börjar Nellie gallskrika uppe. Jag tar ner henne. Bär upp Tuva i hennes säng. Och så börjar Nellie kräkas. Och gråta som om det vore jordens undergång. Samtidigt som jag sitter med henne i famnen med spyor på byxorna hör jag hur Tuva börjar kräkas uppe och skriker efter mig.

Hur gör man? Jag skulle ju behöva dela på mig. Hela kvällen/natten var jag otillräcklig och en av tjejerna fick klara sig utan mamma när de behövde tröst som allra mest. Dåligt samvete är bara förnamnet!


När tuva är på dagis sover trollen...

2011-12-07 11:49:29 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer


Sömnbrist

2011-12-07 11:06:12 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer

Tuva har sen i somras haft problem med sömnen. Hon började med att lite då och då vakna mitt i natten och fråga om hon fick titta på film eller äta frukost. Nu i ca 6 veckor händer det VARJE natt. Hon vaknar nån gång mellan 03.00-04.00 varje natt. Då är hon pigg. Efter ca 2 veckor när vi var helt slut lät vi henne sätta på en film i sitt rum och så låg jag eller Fredrik brevid henne och slumrade till. Men inte hon.

Vi insåg rätt snabbt att hon inte kunde få titta på film mitt i natten jämt och ständigt. Så nu i 3 veckor har hon fått legat kvar i sängen med släckta lampor och väntat tills Barnkanalen börjar sända kl 06.00.

Nu är både Fredrik och jag helt knäckta. Man orkar inte ta hand om 2 barn, hus och jobb utan att få sova! Jag skulle behöva gräva ner mig i en grav i 1 år känns det som. Det är ju en sak att vara mammaledig. Då kan man gå runt och känna det som att man har huvudet fullt av bomull. Men att arbeta så är inte att rekommendera. Att stå i en galleria med ett leende på läpparna hela dagen är alla gånger inte så lätt!

Det sjuka är att Tuva själv inte alls verkar känna av det här. Hon vaknar på natten och sen är hon vaken tills hon går och lägger sig på kvällen. Och det gör ingen skillnad om hon somnar 19.00 eller 23.00 heller. Jag som ändå slumrar till ibland där mellan 4 och 6 på natten bredvid henne är knäckt. Men hon är klarvaken.

Hur är det möjligt? Och vad gör man åt det? Väntar på bättre tider? Jag kan väl inte gärna gå till doktorn?
"Hej doktorn. Min dotter sover bara mellan 5-8 timmar per dygn. Men hon verkar inte lida av det. Vad gör vi åt det?"

Tack gode Gud att jag har en ledig dag idag för inatt var Nellie vaken pga feber fram tills Tuva vaknade. Är lika med död mamma

 


Tuvisen

2011-12-06 13:50:35 Kategori: familj
(0) Kommentarer
Tuva har hela tiden haft svårt att hänge med på dansen. Antar att hon inte direkt har super anlag med både tondöva och inte vidare värst dansanta föräldrar. Jag tyckte att det var jätteroligt med både dans och sång när jag var liten och insåg inte förän jag var ganska stor att jag inte alls var så duktig.
Därför hade jag inställt mig på att Tuva inte alls skulle hänga med de andra på dansuppvisningen. Men ack så fel jag hade. Hon dansade på som ett riktigt proffs och med höfter som en riktig latino. Vart nu de kommer ifrån?!?
Och jag som är hopplös när det gäller alla framträdanden satt där med tårarna strömmandes ner för kinderna medans mamma snyftade brevid mig. Förut var jag bara så där blödig när det gällde Ingelas uppträdanden eller Tuvas. Nu är jag rädd att det hat escalerat till alla uppträdanden av diverse slag och storlek. Skandal!




Mina jobbisar

2011-12-06 13:18:42 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

När jag slutade på Popp i Topp trodde jag att jag aldrig mer skulle få jobba med ett så härligt gäng igen. Poppisarna är ju så härliga!
Men så kom jag till mina fina kompisar på mitt jobb nu! Gud så fel jag hade! Är så glad att jag har dem!
Vi var på personalfest i lördags och hade ungefär hur roligt som helst! En av de mest lyckade utekvällarna på många år för mig.
Och imorse var jag, Linda och Sara och tränade. Trippelt så roligt med andra ord! Bästa starten på dagen, och ännu bättre när man får spendera den med fina vänner!


Sjukstuga

2011-12-05 17:40:18 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Renoveringen av Nellies rum fortsätter här hemma. Sakta men säkert. Mer sakta än säkert iofs. Idag är jag hemma med sjuka tjejer så idag hann jag ta tag i lite pyssel igen.

Efter att ha spacklat färdigt på väggarna tog jag tag i att piffa upp en gammal bokhylla så den blev lite tjusigare. Den känns bra mycket roligare än innan!

 

 


Dansuppvisning

2011-12-01 17:45:08 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

På lördag ska Tuvisen ha dansuppvisning på Estraden. Hela gruppen har tillsammans bestämt att de ska ha svarta och blåa kläder. Jag var och köpte en svart klänning och blå, glittriga strumpbyxor till Tuva. När jag kom hem och visade dem rynkade hon på näsan.

"Nä mamma. Jag vill ha en lila klänning" säger hon.
"Men ni har ju bestämt att ska ha blått och svart "säger jag lite förvirrat.
"Det har inte jag bestämt iaf" säger hon.

Jag lyckas få henne att prova kläderna och känner mig lättad när jag ser lyckan i hennes ögon när hon tittar sig i spegeln.

Hon säger:


"Mamma. Det här kan jag ju ha när tomten kommer. Så kan jag ha min lila klänning när jag dansar" (den lila klänningen som vi inte ens har)

Gullunge!


RSS 2.0