4 års kalas

2010-06-30 23:33:57 Kategori:
(0) Kommentarer
Vi hade en jobbig natt inatt. Tuva kunde inte sova. Det var nog lite pirr inför kalasdagen. Första gästerna (Freddes föräldrar och Jonas) kom redan vid 8. De skulle åka direkt till arlanda sen så det var ju roligt att de hann med Tuva först. Hon fick ett piano med mick som har varit väldigt uppskattat idag (inte för oss vuxna dock), en Pippi klänning (som jag nog blev gladast över, för den var superfin) och en barbiedocka. Sen kom pappa, Helena och Johanna. Då blev hon så bortskämd att hon fick en egen riktig digitalkamera. 10,2 megapixels =) Som hon har använt flitigt under dagen =)
Snickaren (Uffe ballaballa, som vi kallar honom) kom och snickrede i salongen och Tuva hjälpte till.
Mamma, Boje och Niklas var sen. Då fick hon en Hello kitty sparkcykel, Hello Kitty skydd, vatten pistol och ca 1 miljon bokmärken med album till.
Kvällen avslutades sen med grillning tillsammans med Adde, Madde och Isac. Freddes lillebror Jonas och hela familjen Strömberg. Då fick hon en pool och ännu en barbiedocka.
Det känns som hon hade en perfekt födelsedag, och hon slocknade som den stjärna hon är i Addes famn i soffan =)


tårtan är laddad med 4 ljus

Det var svårt att blåsa ut alla samtidigt =)

Morfar ska hugga in på första biten av Hello kitty tårtan medans Helena fick passa Snellie

En alldeles egen kamera

Hon hann med att snickra lite mellan gästerna

Allt ska vara Hello Kitty

även skydden

Mamma och pappa hade knappt tid med Snellie så hon satt mest i babysittern och hoppgungan

Lille katt, lille katt *sjunger*

Pappa satte fart på grillen (fotograf Tuva)

Sen blev det inge mer kort för mamma fick fullt upp i köket =)

Hello kitty tårta

2010-06-29 21:49:43 Kategori:
(2) Kommentarer
Äntligen klar. Efter många om och men har jag gjort den färdig. Den blev kanske inte lika fin som den jag apade efter, men jag känner mig ändå ganska nöjd. Hoppas att den blir god också. Varje fyllning för sig var god i alla fall =)



Sommar och sol

2010-06-29 16:24:06 Kategori:
(0) Kommentarer


Om det inte vore för de fördömda småkrypen, så som myggorna, som biter mig hela tiden så vore sommaren helt perfekt!!! Jag önskar att det vore sol och varmt hela tiden. Aldrig snö eller regn. Vår och sommar skulle kunna varvas året om. Åh ljuva tanke! Idag har vi varit hos Fredde föräldrar och solat och badat i poolen. Såå skönt!



Jag har tagit åt mig att hoppa in som extring på Flanör salongen nu i Juli när de andra som jobbar har semestrar. Och eftersom Fredrik har föräldraledigt hela Juli (och semester hels Aug) så funkade ju det alldeles utmärkt. Och jag tycker ju att det är så roligt att jobba också! Men igår tog smartFredde åt sig att jobba som ordningsvakt på en festival nästa helg, när jag bokat in att jobba....klantskalle. Och vi är så vana att vara bortskämda med barnvakt att man knappt funderar över det ens en gång. Det brukar alltid ordna sig. men just den här gången ser det inte ut att göra det. Mamma och Boje är i Långå, Pappa och Helena på semester med båten och Freddes föräldrar på medelhavskryssning. Nu vet vi inte riktigt hur vi ska lösa det här. Jag själv röstar för att han helt enkelt får låta bli att sova, det är ju faktiskt hans fel! Såg att Popp i Topp behöver extra personal. Tänk va kul det vore, men det är ju så himla svårt med 20.00 kvällarna eftersom Fredde börjar 18.42 (väldigt noga det där med 42...)

För exakt (om 2 timmar) 4 år sedan såg jag ut så här när jag grillade korv i Engesberg. Och inte anade jag att jag skulle ha en liten tjej i famnen dagen efter =))


Nils

2010-06-28 18:16:22 Kategori:
(1) Kommentarer


Idag har jag ätnligen fått träffa lilla Nils och Linnea! Han är ju 3 och en halv vecka gammal så det var ju skandal. Jag blev såklart alldeles tårögd! Sötnosen. Jag hade förväntat mig att han skulle kännas yttepytteliten. Men jag tror nog att han nu var ungefär lika stor som Nellie var när hon var som minst. Fast han var ju förståss väldigt liten =) Och sööt!
Det var ju antastiskt att träffa Linnea också! Det var så länge sen sist. Jag har saknat henne så mycket.

Nånting i mitt kylskåp luktar så himla illa. Det luktar nästan som om nånting där inne har jäst. Men nu har vi slängt allting som det kan vara och torkat ur och skrubbat flera gånger. Varje gång så känns det som att lukten försvinner men så fort kylskåpet stått stängt i några timmar stinker det i hela köket igen. Jag kräks nästan av lukten. BLÄ!

På fredag bli´re vampyrbio med Idisen! Jag längtar! Ge mig lite Edward och vargbringa. *dreglar*

Nu ska jag byta om och dra till ballongerskogen för att friskis och svettas lite. Hoppas på att klara av passet utan att behöva stanna för att flåsa och stånka ( medans Freddesmorfars 80 åriga tant jumpar vidare som att det inte alls vore jobbigt...)


Midsommarpix

2010-06-27 20:32:06 Kategori:
(2) Kommentarer


Glycerol

Tuvisen = fin sommartjej!

Tuva och mamma på midsommarafton

Jag och min lillskrutt

Nellie på  midsommarafton

Tuva dansar runt stången med sin mormor


Myyyys

ännu mera myyyys

3 generationer

Boje röker pipa som en pirat

bad hör till

tårta nr 2

Pappa och farmor på midsommardagen. Farmors 80 årsdag

Tuva hittade bambi hos faster Eva i Utnora

Farmor Ulla och Tuva

Älsklingen med Snellie

Gullunge

Nellie doppar fötterna

mitt premiärdopp i poolen. 24grader i vattnet :)

Nellie testar att gunga för första gången


Midsommar

2010-06-26 12:30:18 Kategori:
(0) Kommentarer
Midsommarafton ute i Grsäbäcken. Fredrik jobbade så tjejerna och ja åkte själva. Vi åkte till Hedesunda för att dansa runt midsommarstången. Det var supermysigt. Det var så vackert därute. Sen blev det bara mys och vi tog det bara lugnt och åt en massa godsaker hela dagen. Jag fick äntligen klart min testtårta. Den blev varken särskillt fin eller god. Men nu känner jag mig relativt säker på att jag klarar av Hello kitty tårtorna. Jag testade en fyllning som blev alldeles för söt, så den blir det absolut inte då. Sen gjorde jag en annan tårta som jag hittat receptet i Icas buffe tidning. Rabarber och jordgubbsmousse tårta. Den blev supergod! Lite syrlig.

Nu är det dags igen. Insekts säsongen. Myggorna har alltid gillat mig lite extra mycket. Och dessutom så är jag lite sllergisk mot deras bett så det gör det hela lite exra jobbigt. Imorse när jag vaknade var jag ännu en gång Therese "klumpfoten" Jansson. Det sticker som en blandning av tusen nålar och sockerdricka ända nerifrån foten upp i halva vaden. Och det finns inte en tillstymmelse till fotknölar kvar. Tyvärr är batteriet slut i kameran så ni kan inte få se spektaklet.

Farmor fyller 80 år idag. Grattis farmor!! Vi ska åka ut till faster Evas stuga nu i Utnora och fira henne och hennes gubbe Arne (som också fyller 80) Ska bli trevligt att träffa alla men jag har ju lite problem med vad jag ska ta mig till med klumpfoten. Om jag mot all förmodan skulle lyckas klämma ner den i en sko så blir det förmodligen ännu värre...det känns så skabbigt att gå runt med bara en sko. Men det har jag ju gjort mer än en gång tidigare så man får väl säga att jag börjar bli van :P

Bilder får vänta tills vi kommer hem. Det tog en timme att bara komma in på den här sidan med den här sega uppkopplingen. Får se om det här ens går att lägga ut nu...

Skit i´t

2010-06-23 20:41:24 Kategori:
(1) Kommentarer
Nu du din gamla sura apotekskärring. Nu står jag här och blandar min sockerblandning med glycerol i. Samtidigt som jag gör ahlgrensbilarfluff och bakar lite mer frukostbröd. Varför finns det inte fler timmar på dygnet för? Jag har alldeles för mycket energi just nu. Och så ska jag jobba hela dagen på Flanör imorn. Jusy nu känns det som dålig tajming eftersom jag har så mycket som jag vill baka och göra. Men det kommer att bli superroligt. Jag hade tänkt baka en tårta till midsommar vars recept jag tagit ur icas buffe tidning. Men nu kun de jag inte håll amig från att prova den tårtan som jag tänkt prova så länge, också. Det blir alltså 2 tårtor till midsommar. Förhoppningsvis blir iaf en av dem goda ;) Det krångliga är att jag jobbar till 18, ska friskis och svettas i boulongern 19. Och sen ska tjejerna och jag dra ut till Gräsbäcken. Och dit lär jag släpa mixerstav, elvisp och alla ingridienser till tårtorna och göra dem imorn kväll. Spännande....to be continued...

Städdag

2010-06-22 17:19:00 Kategori:
(0) Kommentarer
Å hej och hå, städa på. Jag har städat och städat hela dagen idag. Och så har jag köpt en flaksa glycerol ;) Tyvärr har jag inte tid att baka nån tårta den här veckan så det får bli till Tuvas födelsedag iaf. Jag har ställt upp en massa grejer på vinden idag som bara har stått och dammat en lååång tid. Så nu ser det väldigt städat ut bara för det =) Nu när jag äntligen är färdig ville jag ju så gärna njuta av solen. Men då är den försvunnen såklart =( Nu ska vi åka och grilla hos Freddes jobbarkompis. Peace out.

Louise: Jag ska lägga ut ett recept på mitt favortibröd som är löjligt enkelt att baka, när jag har tid =)

Glycerol

2010-06-21 21:32:51 Kategori:
(0) Kommentarer

Ni får ursäkta uttrycket, men va fan är det med det där jädra glycerolet och mig egentligen... Det började med att jag förra veckan stod med bunkar och ingridienser redo för att göra en sockerpasta för att göra en provtårta så att jag visste att jag skulle klara av det till Tuva fyller år. Men NEJ då. Då hade jag köpt glukos istället...Fan. Jag stressade in till Bomhus apotek för att köpa glycerol dagen efter. Men där var det en beställningsvara...prova i stan istället. OK. Vid det här laget är jag lite kluven om hur jag känner för just glycerolet. Idag åkte jag in till stan endast för att köpa glycerol. Jag parkerade på Åhlens parkeringshus, packade ur Nellie ur bilstolen, ner i vagnen, knatade till apoteket (bökigt med andra ord) och frågade en tant efter just glycerol. Hon gick och hämtade en flaska...jippie...eller...? "Vad ska du ha det här till?" frågar tanten. Jag ska baka tårta säger jag. "VA?!!!!" typ skriker hon lite smått hysteriskt. "jaaa..." säger jag mycket osäkert. "Nä det här tror jag inte att man kan ha för invärtes bruk" säger hon. Där står jag och gapar....allt jag vill är att baka en tårta till min dotters 4 års kalas juuuh, ville jag helst gråta. Det slutade med att jag inte fick köpa den där flaskan som jag praktiskt taget dreglade efter. Inte förän jag var ábsolut säker på att det var just glycerol jag skulle ha. Jag försökte propsa på att tjejen som jag tagit receptet av (www.malinbakar.blogg.se/) jobbar på sjukhuset så hon borde veta vad hon pratar om. Jag har iaf skrivit till henne och frågat nu. Och det ÄR glycerol jag ska ha. Så nu måste jag åka in i morrn iiigen. Då ska jag säga åt den där tanten...GE HIT FLASKJÄVELN för faaan!


Isacs dop

2010-06-20 22:02:44 Kategori:
(1) Kommentarer

Igår var vi på Isacs dop i Tomaskyrkan. Det var superfint och det blev en massa snyft =) Det var Maddes fel att jag började gråta för att jag tittade på henne =) Superfina sånger hade de valt. Isac var som vanligt världens charmör. När prällen gick runt och häll upp honom framför oss skrattade han så att alla i kyrkan började skrattade åt honom =) Gobiten. Han har så himla stark personlighet. Han pratar och pratar och skrattar och skrattar.




Vi drog ut till stugan för att njuta lite av kvällssolen. Väl där hamnade jag framför tv:n för att kika på kungabrölloppet. Innan har jag varit helt ointresserad men jag tyckte att det var himla rolgit att se. Alla fina klänningar och fina hår. Viktoria och Daniel är faktiskt himla söta ihop. Det har jag aldrig tidigare uppmärksammat.


Ikväll kom Fredriks föräldrar hit och hälsade på en sväng. Tuva frågade om hon fick följa med dom hem och sova där. Så nu fick jag kvällen ensam med Nellie. Vi bakar kesoflätor (frukostbröd). Ett nytt recept som jag provar. Hoppas det blir gott. Imorgon fm kan jag åka in till stan och göra en massa ärenden utan att behöva ha Tuva hängandes i hälarna. Skönt. Ska bland annat försöka få tag på det där himla glycerolet till tårtorna. Det fanns nämligen inte på apoteket i Bomhus. På kvällen blir det Friskis och Svettis medelpass. Skönt!


Sömnlös

2010-06-19 08:14:54 Kategori:
(0) Kommentarer
3:e natten nu som Fredde jobbat och jag inte fått sova. Och då är det inte Nellie som håller mig vaken. Tuva har för det första börjat snarka nåt så fruktansvärt. Hela över våningen skakar när hon sätter igång. När hon var sjuk förra veckan sov hon i våran säng och ville såklart fortsätta med det även när hon blev frisk. Första natten vid så där 3 snåret när jag provat med öronproppar i flera timmar utan att det hjälpte flyttade jag till slut in henne i hennes rum. Det hjälpte iaf inte utan jag fick stoppa i öronproppar även då. Men jag kände vibrationerna från hennes snarkningar i min säng. Fast hon sov i ett annat rum....allvarligt?!? Inatt kom hon in i våran säng och jag kunde absolut inte sova. Försökte bära över henne i hennes säng 5 gånger men då vaknade hon och började gråta. Det var bara att ge upp. Och då hade hon dessutom börjat känna sig osäker eftersom hon förmodligen förväntade sig att vakna i sin säng igen. Så då grät hon i sömnen. Inte ett ledset grin utan mer som ett iltjut. Så efter några timmar med iltjut och snarkningar fick jag fly in i gästsängen. Inte ens 10 öronproppar i varje öra skulle hjälpa mot det där. Har sovit max 30 min i sträck inatt och tvivlar starkt på att spåren av det kommer att gå att spackla bort med smink inför Isacs dop. Jag önskar att jag kunde få jobba nåt av Freddes nattpass i stället för honom så att jag åtminstonde kunde få sova ostört på dagen sen som han får göra. Jag är trött!

Suget

2010-06-18 23:33:49 Kategori:
(0) Kommentarer
Det började med att jag åt en kaka. Jag smaka några godisar. Jag åt jordgubbar, glass och grädde. Jag åt en glass. Nu sitter jag här och kan inte tänka på annat än kakorna i frysen och då har jag redan nallat 2....aaahhh. Ångest!

Gnellie

2010-06-18 17:17:49 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag verkar det ha skett en förvandling med min bejbis. Snellie blev helt plötsligt en Gnellie. Som inte vill varken äta eller sova. Jag är inte alls van vid det. Hon som brukar vara hur lätt som helst. Om man lägger ner henne och lägger snutten över ansiktet brukar hon somna direkt. Och med dryga 3-4 timmars mellanrum äter hon en flaska med ersättning. Men alltså inte idag. Jobbigt...

Är ute hos pappa och Helena och myser i Bönan nu. Jag hade hört att det skulle vara 10 grader och spöregn idag men redan imorse när jag åkte runt och gjorde lite ärenden svettades jag för att det var varmt. Och nu skiner solen här ute och det är riktigt varmt! Härligt! Andreas och Maria var här ute när vi kom. Så himla roligt att träffa dem, det var länge sen. Ska bli så spännande med deras lilla bebis som ska komma i oktober =) På tal om bebis...igår blev Nils 2 veckor gammal och jag har ännu inte träffat honom. Men eftersom Tuva blev sjuk förra helgen så törs jag inte. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om vi smittade ner en liten parvel på mindre än 3 kg. Men som jag längtar efter att få träffa honom!!

Skit också

2010-06-17 22:09:09 Kategori:
(0) Kommentarer
Det sket sig med bakningen...Jag hade köpt glukos istället för glycerol. Hur ska man egentligen veta skillnad på så lika namn? Nu kunde jag inte veva ihop det där som skulle vila i minst ett dygn så nu får tårtan vänta. Kanske man ska smaska i sig sockerkakan som står i ugnen som egentligen skulle blivit tårtbotten...?

jumpa

2010-06-17 21:25:00 Kategori:
(0) Kommentarer

Friskis och Svettis i Boulongerskogen. Vilket påhitt. Vilken fröjd och lycka. Det var hur härligt som helst. Och att dessutom lyckas pricka in den bästa dagen på sååå länge att börja jumpingen med. Det var ca 23 grader varmt och solen gassade härligt på våra bleka svenska kroppar. Att lägga sig i gräset och titta upp på molnen som drar förbi ger en hel del mer energi än att ligga inne på ett illaluktande gammalt golv och stirra upp i ett tråkigt tak. Anna och jag gick på baspasset men bestämde oss genast för att det är dags att trappa upp till medel till på måndag. Jag längtar redan.

Idag fick jag mina färger som jag ska färga marsipan till tårtorna som jag tänkt baka. Så nu ska jag ställa mig och göra den för den ska helt stå i kylen över natten. Det ska även ahlgrensbilar blandningen som jag också ska blanda till nu. Det ska bli spännande det här. Jag lägger ut en bild på resultatet sen. Om det inte blir totalt misslyckat =)


Madde och Isac kom förbi idag så att vi kunde ta en promenad tillsammans. Hon hade med sig Isacs hoppgunga för att Nellie skulle få prova. Nellie är så himla "spattig". Hon ska stå upp hela tiden. Och när hon gör det så sprattlar hon så det är superjobbigt att hålla henne. Hon kommer att ge oss mycket huvudvärk den här lilla spillevinken =) Hon gillade iaf hoppgungan starkt så en sån måste vi köpa. Då kan hon ju "stå upp" och spralla och hoppa bäst hon vill hela tiden.

 


Man måste ju smaka lite också...

Isac körde en lite mer stillasittande style, men han var lika glad som vanligt =)


Byggare Tuva

2010-06-16 19:42:52 Kategori:
(1) Kommentarer
Tuva hjälper mig att bygga ihop skåpen till salongen.

medans liten ligger och bara är go

Sista chansen

2010-06-16 17:57:17 Kategori:
(0) Kommentarer
Min kära sambo är för det mesta duktig på att hjälpa till hemma. Plocka, städa, diska osv. Men en sak är han helt hopplös med. Han lämnar alla kastruller. Han fyller dem med vatten och ställer dem antingen i hon eller på spisen. Och sen kan det stå 3-4 st där och äckla. Men nu har jag sagt till honom på skarpen att idag var det sista dagen jag tar rätt på dem åt honom. Nästa gång häller jag gröt/ris/vitaböner (eller vad nu det kan vara) sörjan i hans sko. Och det kan jag lova att jag tänker göra också. Han skrattade åt det nu men vi ska se hur mycket han skrattar när det händer.

Igår spikade jag ihop lite skåp till salongen. Fredrik kom in och sa att det var dags att sluta innan grannarna kom in och skällde på oss....då var visst kl 24.00....typiskt va fort tiden går när man har roligt. =)

Trotsig, trotsigare, Tuva. Det fick jag uppleva med råge idag. Det tog nämligen 2 timmar att ta hennes temp. Men efter 2 timmars grin, skrik och bråk visade det sig att febern var borta. Så då tog vi vårt pick och pack och åkte ner och mötte Anna och Albin i Boulongern. Mysigt. Anna och jag har bestämt oss för att börja gå på Friskis utepass där så ofta vi har möjlighet. Med start i morgon. Varning: Jag kommer förmodligen att dööö....

Sista chansen

2010-06-16 17:57:17 Kategori:
(0) Kommentarer
Min kära sambo är för det mesta duktig på att hjälpa till hemma. Plocka, städa, diska osv. Men en sak är han helt hopplös med. Han lämnar alla kastruller. Han fyller dem med vatten och ställer dem antingen i hon eller på spisen. Och sen kan det stå 3-4 st där och äckla. Men nu har jag sagt till honom på skarpen att idag var det sista dagen jag tar rätt på dem åt honom. Nästa gång häller jag gröt/ris/vitaböner (eller vad nu det kan vara) sörjan i hans sko. Och det kan jag lova att jag tänker göra också. Han skrattade åt det nu men vi ska se hur mycket han skrattar när det händer.

Igår spikade jag ihop lite skåp till salongen. Fredrik kom in och sa att det var dags att sluta innan grannarna kom in och skällde på oss....då var visst kl 24.00....typiskt va fort tiden går när man har roligt. =)

Trotsig, trotsigare, Tuva. Det fick jag uppleva med råge idag. Det tog nämligen 2 timmar att ta hennes temp. Men efter 2 timmars grin, skrik och bråk visade det sig att febern var borta. Så då tog vi vårt pick och pack och åkte ner och mötte Anna och Albin i Boulongern. Mysigt. Anna och jag har bestämt oss för att börja gå på Friskis utepass där så ofta vi har möjlighet. Med start i morgon. Varning: Jag kommer förmodligen att dööö....

Vikten av vikten

2010-06-15 11:46:51 Kategori:
(1) Kommentarer
Dagen efter att jag tagit min första tugga (efter camebridge) hade jag gått upp 1kg. Det är vanligt att man går upp drygt 3kg. Det är vätskan som man dessutom brukar tappa de första tre dygnen när man börjar med camebridge. Jag gick ju bara ner 1,5 kg då så jag kände mig ändå ganska nöjd med att bara ha lagt på mig 1 kg. Det betydde ju att jag ändå hade tappat ett halvt kilo. Men imorse när jag vägde mig igen så är jag nere det kilot igen. Jag har inte hunnit springa på en vecka och det är nog 4 dagar sen jag stog på wiit't också. Men ikväll ska jag ta mig i kragen och tvinga karsloken att vara hemma istället.

Jag håller på att måla väggarna inne i salongen vita. Det blev helt plötsligt ett helt nytt rum =) Fredde och jag har försökt oss på att spackla och måla en gång tidigare, det var när vi bodde på Brynäs. Då höll vi på att bli vansinninga båda två. Men jag inser nu att underlaget den gången inte var det bästa. Den här gången har det faktiskt varit roligt. Jag tänkte dra iväg och köpa gardinstång och så ett par gardiner in dit idag. Förhoppningsvis kan snickaren komma i början av nästa vecka och sätta upp skåpen och bänkskivan. Sen börjar det ju nästan bli klart. Så himla roligt!

Då var det dags igen

2010-06-14 16:57:37 Kategori:
(0) Kommentarer
När jag i jobbsökarbranschen igen. Mamma ringde och upplyste mig om att det låg ute en tjänst som frisörlärare på Polhemsskolan på 50% till hösten. Jag gick direkt in och kastade in en ansökan. De vill egentligen ha en utbildad frisörlärare men de ville de förra gången jag sökte också. Det brukar finnas dåligt med sånna. Försöka kan man ju alltid ialla fall. Egentligen är tajmingen lite tokig eftersom jag gärna hade varit mammaledig lite längre. Men skulle de vara så att jag får jobbet så får vi lösa det med att Fredde får vara pappaledig istället. Jag har inga förväntningar den här gången. Jag blev så besviken sist. Men det skulle verkligen passa mig utmärkt eftersom jag då skulle kunna kombinera salongen hemma och läraratjänsten. Sista ansökningsdatum var den 17/6 så jag borde ju höra nånting ganska snart ifall de är intresserade. Den som lever får se....

sjukling

2010-06-14 00:20:25 Kategori:
(1) Kommentarer

Mamma vann 7000kr på hästar igår. Då fick vi barn en varsin femhundring. TACK mammi! Du är bäst! Det var verkligen behövligt!

Gårdagens grillparty hos Mickan blev tyvärr lite väl livat för Nellie och mig. Det var väldigt trevligt men när de började bli fulla(ganska tidigt) ville de spela väldigt hög musik. Och så varje gång de såg mig fick de en lite ledsen min och sänkte ljudet. Jag kände mig som värsta partydödaren och tänkte att jaja, jag åker väl hem när vi käkat så de får parta på. Det värsta var att maten blev inte klar förän vid halv tio och då var jag tvungen att sitta inne med Nellie när alla andra satt ute. Stackars Anna fick hålla mig sällis. Det kändes inte så lyckat att åka på fest med en bebis....men nu har jag provat det också.

Har precis spacklat färdigt inne i min salong. Jag hatar verkligen att spackla!!

Här är min nya klänning som jag ska ha på bröllopet =))
Nu ska vi se om vi får sova nånting. Tuva har feber och vaknar hela tiden och gråter. Pluttan =(


Student

2010-06-12 16:33:49 Kategori:
(0) Kommentarer
Igår tog Jonas (Freddes yngsta brorsa) studenten. Det regnade när de klev ut på trappan på tågstationen och då kände vi oss måttligt glada. Men sen blev det en supertrevlig kväll med massor av god mat (som även jag fick njuta av) och massor av trevligt sällskap. Tidigare år när jag har sett studenter har jag nästan avundats dem deras roliga dag och kväll. Men det gjorde jag inte den här gången. Den här gången kände jag att "Puh va skönt att man har blivit stor" Det kanske betyder att jag har gått och blivit vuxen. =)

Idag har en granne varit här med sin flicka som Tuva leker så bra med. De går på samma avdelning på dagis och fast hon är ett år yngre så leker de superbra. Och hennes mamma och jag klickade hur bra som helst idag. Så jag skulle gissa på att jag har fått en ny kompis. Roligt!!

Nu ska jag bege migh ut till Mickans stuga där hon har grillfest ikväll. Tuva lämnade jag av ute hos mamma i gräbäcken, Nellie får följa med och Fredde jobbar. Imorn ska jag jobba på Flanör mellan 12 och 16. Ska bli riktigt roligt att komma igång lite igen!

Tårta

2010-06-11 00:15:30 Kategori:
(1) Kommentarer
Idag har jag äntligen hittat en klänning till bröllopet. Jag kommer vara sååå snygg =) Jag ska lägga ut en bild åt er senare men ikväll har jag haft fullt upp med ett wii fit pass och tårtpåläsning.

Jag har tänkt mig att jag ska lära mig baka egan tårtor. Allting från start. Egen botten, egen fyllning och egen "marsipan". Jag hade tänkt försöka mig på ett Hello kitty motiv till Tuva fyller år. Problemet är ju att jag aldrig har bakat tårtor själv så jag måste ju prova först för att se om jag tycker att det är så roligt som jag har fått för mig. Det finns ju hur mycket redskap, recept och andra grejer som helst till sånt här. Det kan ju bli hur roligt som helst att hitta på olika motiv till olika tårtor. Ett annat problem är ju att jag vill helst inte äta upp de tårtor som jag i så fall provbakar, jag håller ju på att gå ner i vikt....jaja, nån ska jag väl kunna hitta som vill äta upp dem =)

Imorn tar Freddes lillebror Jonas studenten. Så imorgon förmiddag blir det strykning av kläder och tvagning av barnen innan vi ger oss iväg för vad som jag antar kommer bli en heldag hemifrån. Kommer säkert att finnas hur mycket gott som helst att smocka i sig som jag ska försöka hålla mig ifrån =)

By the way. Idag har jag ju ätit för första gången på 3 veckor. Snacka om att jag kände smak. Mina smaklökar är så känsliga så att till och med isbergssalladen var smakrik. Om inte för viktens skull så kan jag iaf rekomendera camebridge. Du blir piggare, du rensar bort allt socker ur kroppen så att sötsuget helt försvinner, du får en helst annan känsla för den mat du äter när kuren är avslutad =)

3 veckors gränsen

2010-06-10 08:15:20 Kategori:
(0) Kommentarer
Sitter här och försöker äta min första frukost i extrem slowmotion så att jag inte ska få ont i magen =)

3 veckor senare:

5,5 Kg lättare
10cm mindre över magen
8cm mindre över byst och höft
4 cm mindre på låren

Eldprovet

2010-06-10 00:03:03 Kategori:
(1) Kommentarer
Jag fick för mig alldeles nyss att det var dags för eldprovet. Det har inte kännts som att midjan och höfterna minskat ett dugg under de här 3 veckorna. För 3 veckor sedan kunde jag inte ens knäppa knappen på mina bagy jeans (mina absolut största byxor) Jag bestämde mig för att nu är det dags att prova om det går...Det gick! De var till och med lite för stora. Jag blev nyfiken och drog fram vartenda par byxor som jag hade i hela garderoben (varav endast 3 st som jag kunnat ha de senaste 2 åren) och började prova. Till min stora lycka kom jag i alla byxor utom ett par som jag inte haft sen 2004. (de var då mina favoritjeans så jag har inte haft hjärta att slänga dem) JIPPIIIIEE!!! Snacka om energiboost. Nu jävlar ska jag komma i dem också! Jag tog fram en massa tröjor och kjolar också...Jag har helt plötsligt en hel garderob full med kläder att välja mellan. Det har ju varit så himla tråkigt att i flera år ha en full garderob när jag bara kunnat ha max en femtedel av plaggen i den. 200 situps ikväll ska nu bli minst 400. Here we go!!

Slutspurten

2010-06-09 08:10:10 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag är det sista dagen med att bara äta camebridge sopporna. Igår var den jobbigaste dagen hitills. Det är ju så nära att få tugga på nånting nu så igår kände jag att en liiten gurkbit kan väl inte skada....? Men jag höll mig. Imorse stod vågen på 5 kg minus och det har försvunnit 10cm på magen och kärlekshandtagen. Jag hoppas på att jag kanske kan ta 3 hg tills i morgon. Jag är den som har gått ner minst av alla jag har hört om som använt den här metoden i tre veckor. En tjej som jag vet gick ne 6 kg. Och jag kan ju omöjligt ta 1 kg på en dag nu. Jag är nöjd med resultatet men ändå känns det tugnt att vara den som gick ner minst av alla i vikt. Jag ska försöka starta lite försiktigt den första veckan och äta minst en soppa om dagen, kanske 2 vissa dagar. Så att inte magen får en chock. Så hoppas jag att jag inte lägger på mig de där kilona på en gång igen. Madde óch jag har ju planerat in sen länge att vi ska gå och ta en kyckling och bacon sallad på flanör cafeét imorn. Det ser jag fram emot! Och sen är det studentmat på fredag. Så det blir matstart med dunder och brak. Jag ska försöka hålla i detta att bara dricka vatten i stället för att små äta i veckorna. Så får helgerna vara till för att njuta av lite gottis. Efter en 2 timmars promenad igår så måste jag vila minst en dag nu innan jag ger mig på en joggingtur igen. Jag kände av foglossningarna lite igårkväll nämligen =( Mend et blir nog minst en timmes wii fit ikväll istället =)

Solkysst

2010-06-08 20:50:29 Kategori:
(1) Kommentarer
När jag var yngre blev jag verkligen svart när jag varit i solen. Jag behövde nästan inte sola och jag blev aldrig röd. Efter att jag fått Tuva ändrades det där. Jag blev fortfarande brun och sällan röd men inte på samma sätt. Nu när jag fått Nellie har jag fått tillbaka förmågan. Det är nog ännu mer nu. Solen behöver bara kika fram så blir jag knallbrun. Det är ju himla trevligt =) Jag är nästan lika brun nu som om jag hade varit en vecka utomlands fast jag inte suttit ute särskillt länge =)

Nakenfis

2010-06-08 08:29:50 Kategori:
(1) Kommentarer
Plötsligt händer det. Det som både Fredde och jag hela tiden bara väntat på att det ska hända. Igår när jag klev ur duschen och skulle hoppa i säng så gjorde jag i ordning en flaksa med ersättning åt Nellie. Iförd bara trosor i köket. Klockan var 24.00. Två grabbar i 20 års åldern går förbi fönstret och tittar in. Efter ca 30 sek kommer de tillbaka och ställer sig och glor på mig...Jaha tänkte jag. Har de inte sett en halvnaken tjej förut så måste det ju vara på tiden att de får göra det. Ska man inte ens få vara naken i sitt eget hus eller? Och dessutom så har jag väl solat topless tusen gånger och då är det minsann en helt annan sak bara för att det är bikinitrosor. Nästa gång hoppas jag att det är Freddes tur när han står där och dinglar med härligheterna =) Han gjorde iofs bort sig här omdagen när han knackade på fönsterutan åt Tuva (som hade dragit från till lekparken) och grannen stog med rumpan mot vårat fönster i små tajta badbyxor. När hon vände sig om stog han där och flinade som ett fån. Haha. Hon måste tro att han är värsta pervot =)

Klänningsjakten fortsätter

2010-06-07 22:53:28 Kategori:
(1) Kommentarer
Hela dagen har jag spenderat med Anna, Mickan, Wilma och mina tjejer på stan i jakt på en bröllopsklänning. Eller inte bara det, vi skulle köpa present till lilla Nils också. Men inte hittade jag nån klänning inte. Det fanns många fina men ingen jag fastnade för. Har suttit i timmar nu och spanat på olika sidor att köpa på internet från. Dessa 4 är mina nuvarande favoriter.


Problemet med nätshopping är ju att man inte kan prova vilken som sitter bäst. JAg är inte så kinkig så jag brukar inte ha några problem med att beställa på internet för så länge jag tycker att den är fin så spelar det ingen roll om den inte sitter perfekt. Men har man 4 att välja på skulle jag gärna vilja veta vilken som sitter bäst. Jag och Madde ska på stan på tors och ragga klänning igen. Då tänkte jag att jag skulle prova några också. Så får vi se om det blir nätshopping sen eller inte.

Tog en liten springtur idag igen. Men idag va det tugnt. Fy va tugnt. Tack Louise för tipset. Det där ska jag försöka mig på. Men idag var det knappt så jag orkade med det. Jag tror att jag kanske har kört lite hårt nu med wii fit och jogging blandat =) Men nu ska ta mej tusan den där "stjärten" på magen bort!

Kalas

2010-06-06 20:56:40 Kategori:
(2) Kommentarer
Idag har vi firat Freddes födelsedag. Kakafatet var överfullt och luktade gudomligt. Men icke att jag rörde. Jag tog mig en shake i stället. Trots att jag inte har gått ner ett endaste gram nu under den tredje veckan. Men det börjar kännas tungt nu när man inte ser nåt resultat alls på vågen. Men nu är det ju bara några dagar kvar så får jag börja äta sen.

Isac och Madde tog en stödvila
Ajabajasockermaja

födeledagsbarnet med bror och pappa
Isac är trött =)
Min lillskrutt =)

Nu har vi bestämt vad vi ska köpa till Tuva i 4 års present. En lekstuga. Målad i samma färg som vårat hus. Gult med vita knutar. Språjlans ny. När jag var liten var jag alltid så avis på alla som hade lekstuga. Det var ju så roligt att leka i sånna. Hoppas att mina flickor också kommer tycka det =)
Tuvas present



Nu ska jag träna lite med Wii fit. Man tager vad man haver. I morgon ska mamma och Boje passa barnen en stund på kvällen så jag kan ge mig ut på en springrunda.

Jag vill, men jag kan inte

2010-06-05 22:57:27 Kategori:
(1) Kommentarer
Jaha då har jag försökt mig på en springtur igen. Jag kom lite längre innan jag höll på att svimma och mina pauser emellan blev lite kortare vilket innebar att turen tog lite kortare tid. Men jag blir så arg på mig själv. Varför kan jag inte bara springa på?!? Det känns som att jag har viljan, men jag var såå nära att spy av utmattning. Och det känns som att hela världen gungar efter ett tag. Det går som en blixt av smärta genom kroppen för varje steg jag tar och varje andetag bränner hela vägen ner i magen. Fötterna blir så tunga att tån slår i på väg fram till nästa steg. Fredde påstår att han aldrig har behövt stanna för att gå lite när han är ute och springer. Inte ens när han inte sprungit på hur länge som helst. Hur vek är jag egentligen???

Vi har spenderat kvällen hos familjen Strömberg. Det blev grillat, som jag såklart inte åt. Och sen dukades efterätten fram...jordgubbar,grädde, glass med maräng och chokladsås. Som jag såklart satt och dreglade efter medans jag drack min cappucino milkshake. Nu har det dessutom gått 3 dagar som jag inte har gått ner ett endaste gram. =( Usch va taskigt. Jag som inte ens fick smaka av pizzan som jag var tvungen att ha i knät i bilen häromdagen. Jag hoppas att orsaken till att jag inte har gått upp i vikt är för att jag gjort en massa situps och andra magövningar och "sprungit" en gång. Kan det vara musklerna som väger nåt hg extra så att de hg som jag gick ner i fett blev muskler istället? Vi hade i alla fall en supertrevlig kväll i goda vänner sällskap!

Bort med fläckarna!

2010-06-05 09:42:26 Kategori:
(0) Kommentarer
Tuva har växt så mycket nu på slutet så helt plötsligt hade hon inga kläder alls. Jag har köpt kläder åt henne för 2500 den här månaden. När jag skulle tvätta första omgången såg jag till min förskräckelse att alla plaggen var helt förstörda av svarta fläckar från maskrosor. Svarta ringar överallt. Oh nooo. Jag var nära till tårar. Hon hade ju bara använt dem en gång. Jag provade med både vanish och yes diskmedel men fläckarna bara hånade mig. Ååååhh. Och de där hemska blommorna som blommar hela sommaren. De kunde såklart inte vara lika flyktiga som tussilago. MEN.....jag gav mig inte. Kampen om fläckarna fortsatte och jag dränkte dem i vanish morgon och kväll i 3 dagar. Nu är det dags att tvätta plaggen och det ser lovande ut. Fläckarna syns inte mer, får se efter tvätten....håll tummarna!

Välkommen till världen lilla Nils

2010-06-04 19:25:38 Kategori:
(0) Kommentarer
Lilla Nils blev fördd igår kväll kl.18.41. Linnea kom in till förlossningen 17.20. Så det gick fort. Jag har inte kunnat sova på hela natten för jag blev så orolig att det hade hänt nåt, fick inte nåt sms förän imorse. Det visade sig att Linneas sms som hon skickade iväg igårkväll aldrig skickades. Så alla vi tjejkompisar hade en jobbig natt. Lillkillen vägde bara 2660gram och var 49 lång, så han måste vara väldigt långsmal =) Man ser på bilden på webbisar(som inte går att lägga in här eftersom den är för stor) att händerna ser för stora ut för de små smala armarna =) Jag längtar och längtar tills jag får träffa den lilla krabaten! Jag längtar efter att få krama om Linnea också!!

väntar och väntar

2010-06-03 22:24:15 Kategori:
(0) Kommentarer
Ännu har jag inte hört nånting ifrån den stundande förlossningen. Jag vet ju hur det är också, hon kanske inte hinner med att höra av sig till oss. Det är ganska fullt upp när man får en bebis. Men när man bara går och väntar som jag gör nu så blir man genast lite orolig och tänker på en massa saker som kan gå fel. Fy! Men det går nog bra! Jag har bakat lite kakor till Freddes kalas så att jag skulle ha annat att tänka på.

Idag är det två veckor sen jag började med Camebridge. Jag har gått ner 4,5 kg, tappat 6 cm på magen, 4 cm på midjan och låren. Jag känner mig supernöjd och tänker fortsätta en vecka till nu. Sen får vi se. Jag tog iaf tag i springandet igår. Men jag vet inte om man kan kalla det fö ratt springa. Jag gick nog lika mycket. Jag flåsade värre än den värsta hund och hela kroppen gjorde ont för varje steg efter en liten stund. Jag blev svimfärdig och tyckte att hela jorden gungade. Hur kan man tycka om att springa? Jag ska iaf köra imorn igen när Fredde är hemma. Och idag har jag gjort 300 situps och lite andra magövningar, ska nog ge mig på ett till sånt pass nu. Duktig flicka =) *stolt*

Bästa vädret

2010-06-03 18:01:37 Kategori:
(1) Kommentarer

Aaahhh jag är så nervööös!! Linnea är inne på förlossningen och ska få sin bebis!! 3 och en halv vecka för tidigt och allt! Heja Linnea. Vi väntar med spänning på den lilla ängeln!! Hon skickade ett sms nu att hon är öppen 6 cm så nu dröjer det förhoppningsvis inte många timmar. Jag gissar att de tar hål på hinnan och så kommer den ca. 22.00. Och så att det är en pojke förståss. Ååååhhh jag vill att det ska vara klart nu så jag slipper sitta som på nålar!

Idag har jag upptäckt det absolut bästa vädret. Mitt nya favorit väder. Gassandesol som steker samtidigt som stora regndroppar plaskar ner och kyler ner kroppen. Alldeles toppen!!

Jag har hittat en klänning som jag funderar på att köpa till min kusins bröllop i sommar.


Eller den här kanske


Grattis Älsklingen!!

2010-06-02 22:08:33 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag fyller Fredrik år, GRATTIS!! Han har nästan inte varit hemma alls idag så vi har knappt hunnit ses. Men nu är det bara 2 dagar kvar på kursen och sen återgår han till normalheten igen. Vi hade nog hunnit glömma bort vilken lyx det är att han har flera dagar i rad istället för bara kvällar och helger. Jag föredrar att ha flera dagar i sträck! Vi har varit tillsammans i 8 år nu också den 18:e maj (vi glömde bort årsdagen båda två. hehe)

Jag var föressten med om ett drama idag. Bilen framför mig höll på att köra in i bilen framför honom hela tiden. Han prejade nästan ner honom i diket flera gånger. Han prejade nästan in honom i en refug och i 2 rondeller (hemlingby rondellen och ica maxi rodellen)var det riktigt nära att det small. Jag satt och ojade mig och skrek av rädsla flera gånger. Tyst i mitt huvud svor jag över dryga killar som inte fattar att det är deras egna liv de leker med. Väl i den andra rondellen stannar den bilen som blivit prejad och ur stiger en tokförbannad kille. OJ OJ, jag hade inte för en sekund trott att de inte kände varandra. Och ännu bättre blev det. Jag stod alldeles bakom den andra bilen, och ur den kliver ett stort anabola monster med rakad skalle och tatueringar. Öh Öoow! De börjar slåss....jag låser mina dörrar illa kvickt och kikar bakåt för att se om jag kan fly. Nej! Det går inte, för där står en tant. Som dessutom försöker tränga sig förbi mig för att hon inte såg boxningsmatchen som i stort sett ägde rum på min motorhuv. Jag får panik och tänker: "Vad vill Hasse Aro och GW att jag ska göra nu?" Jag måste ju såklart ringa polisen. Nähä, telefonen ligger i bakluckan i skötväskan. Och jag törs då absolut inte kliva ur bilen! GW får säga vad han vill! Till slut anser sig den "normala" killen sig slagen och haltar mot sin bil medan anabola mannen står kvar och vevar. Jag får se hur anabola mannen tar upp jakten på sin motståndare i full fart mot Ica maxi. Han prejar och prejar. Jag åker vidare mot höjersdal. PUH!
När jag får pusta ut inser jag att jag skulle vara värdelös att hjälpa Hasse Aro och gänget. Jag minns inte ens vilken bil nån utav dem hade. Bara att en var liten och grå...inte ens färgen på den andra. Duktig? NÄ Dessutom inser jag att jag inte är en sån som skulle rycka in för att hjälpa till. Alla mina instinkter sa åt mig att FLY!

Long time no see

2010-06-01 22:59:39 Kategori:
(1) Kommentarer

Nu var det länge sen jag skrev. Jag har haft så himla mycket för mig =) Helgen spenderades ute hos pappa och Helena i Bönan med en massa mys och eurovision song contest. Där jag absolut älskade vinnarbidraget! Åh vilken söt tjej och söt låt. Tuva hoppade studmatta och badade i deras pool och njöt.

Sen har jag ångat på med bakningar, gardin byten, städning, tvättning och strykning. Det var inte förän ikväll när Fredde frågade vad som hade flugit i mig som jag kom ihåg....aaaahhhh...just ja. Tjejen som säljer camebridge sopporna sa ju att man kan bli super pigg och inte behöva lika mycket sömn heller. Det förklarar varför jag håller på som jag gör. Jag är som en besatt. Jag har inte ro att sitta i soffan ens en liten stund. Igår strök jag gardiner och satte upp kl 23 på kvällen. Idag tyckte jag inte att det blev så bra så då strök jag nya och satte upp dem i stället. Men droppen var när jag sa till Fredde att jag ville börja springa. Det var då han reagerade...nåt måste vara fel. Och det är ju möjligt, men då är det bäst att passa på nu när man är så här pigg. Jag ska börja imorn kväll. Jag hatar att springa. Det är ju sååå jobbigt och så tråkigt och så får man ju så himla ont, och inte kan man andas heller. Men jag har fått för mig att det kanske är bra för hängmagen.

Imorse visade vågen att jag gått ner 4kg nu. Men den skillnad jag märker är att "påsen" till mage har blivit lite tommare. Men det gör den bara ännu mer hängade. Skabbigt värre.

Mina barn har varit fantastiska nu. Tuva är så rolig. Hon pratar och pratar hela tiden och säger så mycket tok. Hennes utbrott har minskat också =) Snellie är snällare än snällast. Hon har börjat bli lite knubbig nu. Äntligen!


Jag har sommar fräschat till mitt vardagsrum lite =)

 


RSS 2.0