?

2015-12-30 22:05:07 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Tuvas sms är inte alltid så enkla att förstå... 😂

Cinder

2015-12-30 17:48:00 Kategori: Böcker
(0) Kommentarer
 
Jag tänkte att jag ska börja med ett nytt inslag här på bloggen. Jag läser så mycket böcker så jag tänkte börja med korta rescensioner här på bloggen. Det kanske finns någon som kan bli inspirerad. Att läsa har varit min största hobby sedan jag var tonåring.
 
 
 
 
Titel: Cinder
Författare: Marissa Meyer
Serie: The lunar chronicles #1
Språk: Svenska
Sidor: 336
 
Handling: I en dystopisk framtid där androider fyller gatorna, en dödlig pest plågar befolkningen och ett ett krig hotar med det mystiska lunafolket bor Cinder. Cinder är ingen vanlig flicka utan hon är en så kallad cyborg, när hon var liten var hon med om en olycka och består därför till stor del av metalldelar. På dagarna jobbar hon som mekaniker på det stora torget och hon är en av de skickligaste i landet. Men Cinders förflutna är lite av ett mysterium, vem var hon egentligen innan olyckan? Och varför kommer prinsen och ber om hennes hjälp?
 
Omdöme: Boken började lite segt och jag lev skeptiskt inställd mot cyborgerna. En cyborg är en människa som har vissa mekaniska kroppdelar. De är på så sätt till viss del robotar och har ingen ställning alls i samhället. Många av dem har fått sina plåtdelar på grund av olyckor där någon kroppsdel blivit svårt skadad. Jag älskar att läsa ungdomsböcker, gärna fantasy, och helst i serier, men robotar kändes för mycket även för mig. Grund historien på den här boken är från den gamla traditionella sagan Askungen vilket gjorde mig sugen på att fortsätta, vilket jag är glad att jag gjorde. Jag gillar den här spinoffen på den traditionella sagan. Prinsen är ljuvlig, Cinder är tuff och starkt trots den elaka styvmordern. Jag gillar även samhällskildringen, dystopin, en ganska tung framtidsvsion där människor är beroende av tekniken. Det finns många bra karaktärer med i boken vilket jag gillar. Den snälle doktorn som håller till inne på slottet bland annat. Jag tror att den här boken skulle kunna användas för mig i mitt framtida yrke som lärare i svenska på gymnasiet. Det finns mycket att jämföra med dagens samhälle och diskutera kring i den här boken som är spännande. Jag läser just nu fortsättningen som heter Scarlet och är baserad på Rödluvan.
 
Betyg: 6/10
 

Jullov

2015-12-30 16:54:11 Kategori: familj
(0) Kommentarer
Den här familjen var verkligen i stort behov av ett långt jullov. I morse sov vi till 11 och åt frukost vid 12. Efter det åkte vi till Brynäsvallen för att åka skridskor. Tuva är lite ur balans och har varit det sedan strax före jullovet så hon blev ledsen när vi kom till ishallen och ville inte åka. Efter att ha sett Nellie glida runt en stund ångrade hon sig och åkte en liten stunf iaf. Tuva har fått så stora fötter så hon har fått mina skridskor så nu har jag lyckats hitta ett par nya på blocket så jag också kan åka nästa gång. Jag lånade Tuvas en lite stund nu och Nellie tyckte att det var så roligt att åka med mig att det knappt gick att få hem henne. Det känns lite som vårt liv just nu. Den ena grinar och vill gå hem och den andra vägrar att gå hem. Jag hoppas att all den här vilan kommer att kicka in hos Tuva snart så hon kan lugna ner sig lite ocg slippa oroa sig så mycket.
 
 
 
 
 
 

Ridtur

2015-12-28 14:47:35 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Vi har sådan otrolig tur som får åka och hälsa på Ida och hennes underbara Pantis ibland. Tuva, Ida, jag och Pantis har haft en härlig dag i solen och kylan. 


Tack Idisen ❤️ 

Julen 2015

2015-12-26 14:06:00 Kategori: familj
(0) Kommentarer
Vår jul blev inte som vi hade tänkt oss. Nellie blev sjuk dagen före julafton och hade 40graders feber. Vi åkte ändå till kusinerna och firade en stund på kvällen. Tjejerna fick julklappar från farmor och farfar som spendrar julen utomlands. På julafton skulle vi vara hos pappa i Bönan men eftersom Nellie var sjuk blev vi hemma på grund av smittorisken. Mamma och Boje kom hit en stund när tomten kom. Det blev en lung och skön kväll. Igår, juldagen, blev det firande med mina bröder och deras familjer + mamma och Boje. Mina tjejer var trötta efter två dagars firande så de var lite kinkiga men det blev en tidig kväll så de fick varva ner. Fredrik har jobbat hela julhelgen så honom har vi inte sett till så mycket. Tjejerna har blivit mycket bortskämda med fina julkappar från alla. De verkar supernöjda men båda är otroligt trötta.
 
Nellie önskade sig en sminkdocka och smink. Fint rouge va?
 
 
Tuva sov dåligt inatt så nu ska vi försöka vila några dagar och låta alla intryck sjunka in. Själv har jag två tentor och två seminarieuppgifter att skriva. God Jul!
 
 

Jullov

2015-12-18 13:34:40 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Nu är det äntligen jullov. Jag har inte lov från skolan men tjejerna får äntligen pusta ut lite. Tuva har varit så trött på mornarna att vi inte kunnat väcka henne. 

Eftersom hon är lite ledsen idag, det är jobbigt när det blir förändringar i vardagen, har vi finbesök av hennes bästis Hugo. 

Det är nästan lika bra som att vara i stallet. 

Vi får se om jag kanske kan få lite mer tid till att skriva här på bloggen framöver. God jul!

RSS 2.0