Grattis hjärtat 3 år!

2009-06-30 20:09:40 Kategori:
(2) Kommentarer

Idag fyller min finaste 3 år då. Härligt. Va fort tiden går. Känns som jag var gravid igår. Och så skyller jag fortfarande min vikt på att " jag har ju nyss fått barn". Kan nog inte göra det så länge till. Får nog ta å göra nånting åt det helt enkelt. Morgonen började med paket öppning. Min dotter har aldrig varit särskillt intresserad av paket så dom 3 hon fick, fick jag öppna åt henne. Jag är dessutom helt emot att man ger barn för mycket grejer så det här var första året som tuva ens får nånting av oss. Förra året gjorde jag om hennes rum som en present till henne. Men i år fick hon några små saker. Ett par solglasögon, tre böcker, en såpbubbelgrej, och så hade hon fått pippi trosor och en pippi baddräkt tidigare. Sen ska vi ha kalas för familjen på lör och kompisarna på sön. Och då kommer hon få grejer så det räcker!
Sen åkte vi till Gräsbäcken och tog oss några dopp i åsbergssjön. Min kusin Daniel följde med ut också. Det va väldigt mysigt! Imorn är det tänkt att Tuva och jag ska åka ut till Mickans stuga och umgås med henne. Vi hoppas på sol och värme så vi kan bada också. Mickan, gumman, sitter bara och väntar på nedkomsten av bebisen. Och nu börjar det närma sig. iiihhhh va spännande! Ska bli då otroligt roligt att det äntligen är en av mina närmaste vänner som ska få barn! Kul kul.



För 3 år sen

2009-06-29 19:56:07 Kategori:
(4) Kommentarer
Idag är det en riktig nostalgi dag för mig. För exakt tre år sedan hade jag en helvetesdag idag. Det var lika varmt som idag, ca 30 grader, och jag hade gått över tiden för graviditeten med nio dagar. Jag hade gått upp 25kg och kände mig stor som ett hus och ruskigt less på att den där rackarns bebisen aldrig kom nån gång! Mamma och Boje förbarmade sig över mig och fredde så vi åkte ut till Engesberg vid 8 tiden på kvällen och grillade lite korv och mös i solen. Det är nog den enda glada stunden på dom nio dagarna. Jag Hade tid dagen efter på förlossningen kl 9 för att göra ett ultraljud så dom skulle se om dom skulle sätta igång förlossningen eller inte. Alla i min familj hade slagit vad tidigare i graviditeten om när dom trodde att jag skulle få barn. Mamma trodde typ i slutet av maj och dom flesta andra i början av Juni, eftersom jag var så himla stor. Men lillebror Erik sa hela tiden att bebisen skulle komma på hans födelsedag, 1a Juli, då fyllde han 18. Jag sa att då skulle jag ta livet av mig om jag var tvungen att gå så länge....gissa vem som var närmast =)
På natten började mina värkar och dagen efter kl 15.03 föddes vårat lilla mirakel!! <3 Mitt livs härligaste ögonblick. Fick föressten höra på förlossningen att om jag hade kommit in och gjort det där ultraljudet så skulle som inte alls ha satt igång mig för jag hade så otroligt mycket fostervatten så bebisen mådde så bra därinne. Då har jag dött!!Men mått bra måste hon ha gjort för hon vägde nästan fem kilo! Mammas lilla guldklimp som är gjord av äkta guld =)
 



Smörnäs

2009-06-24 20:41:31 Kategori:
(1) Kommentarer
Ännu en härlig soldag! Och VILKEN sol dessutom. Vi drog ut till smörnäs i goda vänners sällskap och hade det precis hur trevligt som helst! Det är så här lediga dagar ska spenderas. Då känns genast ledigheten längre. Det blev lite mete på bryggan när vi kom. Adde fick en massa små fiskar, Matte fick en och Fredde fick NOLL. Hihi. Sen tog vi två ekor och rodde ut till en ö där vi grillade lite korv/hambugare. Det va hur härligt som helst. Det var så roligt att se att barnen lekte så bra ihop. Det är dom här familjerna (och en till familj + Julina som var sjuk idag) som vi ska åka till Bulgarien med. Den resan kommer att bli helt kanon den också! Nu ska bilderna få tala för sig.












lediga måndag

2009-06-22 22:32:29 Kategori:
(1) Kommentarer
Åh va härligt med en ledig dag idag. Just den dag då värmen kom! Härligt. Och 2 dagar är det kvar på ledigheterna. Imorse satt Tuva och jag ute och åt frukost på altanen. Hur mysigt som helst. Sen lekte vi i lekparken och så var vi ute och cyklade. Åt Luch på altanen och ritade lite. Sen kom det som nästan var bäst på hela dagen. Luchvilan!Jag var så trött så jag var helt säkert på att nån hade smygit upp bakom mig och klubbat mig men en stor träklubba i huvudet. Jag övertalade Tuva att hon också var trött och så gick vi upp i sängen. Jag somnade på stört och vaknade av att Tuva låg och klappade mig på kinden. Jag hade somnat före henne. Just en snygg mamma det!
Dagen avslutades i goda vänners sällskap! Vi åkte ut till familjen Strömberg i Valbo och grillade. Det var så himla trevligt! Varför tar man sig inte för med sånt oftare. Men nu ska vi träffas på onsdag också + en tredje familj som också ska med på resan till Bulgarien senare i sommar. Underbar dag.

Jag måste bara få spinna vidare på den här "jag håller på och blir gammal" teorin. Jag har längtat och längtat efter solen och värmen. Och sett framför mig hur jag ligger och glassar i bikini med en bra bok och steker fläsk. Men jag orkar knappt sitta i solen mer än tio minuter! Om ens det. Och så blir jag rastlös och undrar om det inte finns nåt jag kan ta mig för att göra. Jag har tidigare försökt att intala mig själv att det är för att jag har blivit mamma. Och som mamma så är man ju van vid ansvaret att underhålla någon hela tiden och borde därför inte ha ro att sitta stilla. Det är ju inte direkt så att ungarna bara ligger i en solstol och solar. Men jag har iaf erkänt för mig själv att det bara var en ursäkt. Let´s face it, man är inte 18 längre även om det känns så inne i skallen. Hur ska det egentligen kännas om 10 år till då?!?!

Midsommar

2009-06-21 20:48:53 Kategori:
(1) Kommentarer

Då har vi klarat av årets midsommar firande. Tuva och jag åkte ut till Pappa och Helena i bönan och mös. Mina fastrar med sina män kom, och farmor och hennes gubbe. Det var riktigt trevligt men snacka om att gamlingarna vet hur man festar....var helt slut efter en dag med dom. Helt vilda! Insane!!!Fredde kom förbi och käkade med oss men sen var han tvungen att jobba. Marie, Kalle och Knutte mötte upp oss vid midsommarstångsdansen. Marie, Knutte, jag och Tuva tig oss några varv i vimlet. Vi mötte Ida, Patrik och söta Nellie också. I år igen =) Sen blev det dom obligatoriska lekarna hemma hos pappa,det är ett måste när man har med det gänget att göra. Själv hade man ju ingen chans, oväntat. Det blev även lite boulespel och så avslutade vi med en tunering i bowling på mitt wiispel. Som vanligt ett väldigt uppskattat spel vid sånna här sammankomster =) 

Dagen efter bar det av ut till Hemlingby där vi skulle fira nästa 30åring. Nu var det Maries tur. Vi fick vänta på Fredde tills han vaknade så när vi kom dit var det full fest.Väldigt trevligt! Och så fick jag chansen att snosa lite på världens sötaste Albin! MYYYYSSS!
 

Sen åkte Tuva och jag vidare till Gräsbäcken för att kika på fölet som grannen fått. Alla tyckte att det va sååå gulligt, men jag tyckte den va ganska ful =/ Som en tonåring, lite förväxt. Men men, Tuva gillade den. Och så fick vi god mat och härlig sol så det va underbart ändå.


Kisseriet

2009-06-18 07:46:38 Kategori:
(0) Kommentarer
Igår morse ville inte Tuva ha nån blöja när hon gick till dagis. Hon har aldrig tidigare varit utan blöja en hel dag förut så gissa om jag var nervös. Hade ju känts lite bättre om hon hade varit med mig så jag kunde ta rätt på om det hände en olycka. Men min stora tjej hade varit torr utan olyckor hela dagen. Duktig tjej! Hon ska ju fylla 3 år nu, stor tjejen =)
30 juni fyller hon 3. Så för 3 år sen var jag ruggigt less. Jag jobbade fortfarande för 3 år sen. Jag klarade inte av att vara hemma helt. Det var vidrigt att bara gå runt och vänta. Tjock och äcklig som man nu var. Jag hade tid att hon skulle komma den 20e juni. Men i mina egna beräkningar skulle hon komma den 6:e och på första barnmorskebesöket sköt dom upp det datumet till den 10e. Och sen på ultraljudet så blev det den 20:e och så slutade det med den 30:e. Ett evinnerligt väntande alltså. Första året efter jag fått henne kände jag riktigt äckel inför att vara gravid nånsin igen. Men nu börjar jag längta! Pirrandet i bebisnerver har nu blivit ett evigt bultande.....

Jag hittade världens fulaste baddräkt igår som jag köpte till Tuvas födelsedag. Hon kommer att älska den =) Och så köpte jag ett paket med pippi trosor. Nu kommer det nog att gå åt lite mer trosor och vad är väl bättre än pippi på? Min lilla pippi tjej.

En uppenbarelse

2009-06-16 19:48:03 Kategori:
(0) Kommentarer
Jag har just kommit underfunn med en sak....
På senaste tiden så har jag gått ifrån att ena dagen vara så otroligt arg och deprimerad så jag inte vill gå ut utanför dörren utan en pappkasse på huvudet. Och om jag nu inte var så rädd för döden kanske jag skulle funderat på att hoppa framför ett tåg men nu har jag snarare funderat på att knuffa nån.... Jag vet, jag är en hemsk människa. Men det är inget jag försöker dölja. Sen nästa dag så är jag stålande glad och tycker att livet är toppen!! Häromdagen kom Fredrik och jag överens om att våra liv är som bäst nu. Vi har aldrig haft det så bra som vi har just nu. Och det är ju underbart. Sen säger nån nånting....och så blir jag flygande förbannad igen. SUCK! Jag såg på en av mina serier häromdagen att dom som är manodepressiva är så här, vem vet...
Nej men igår iaf så fick jag feber. Grymt skumt med tanke på att jag inte alls har nån annan åkomma. Men det gick just upp för mig...!!! Jag har ju för fan pms!! Enkelt löst. Men innan jag fick barn hade jag aldrig det så jag har inte riktigt fattat vad det är. Men nu när jag fick feber och jag antar att det är mensfeber (vet några andra som brukar få det) så insåg jag att om man kan utveckla den åkomman så kan man nog utveckls pms också. Ingen trevlig egenskap, men livet kan ju inte alltid vara perfekt.
Men sen ska jag inte sticka under stol med att jag har haft enorma humörsvängningar hela mitt liv. Men jag kom på att dom nog har kommit lite mer dramatiskt precis innan mensen senaste åren. När jag frågade Fredde så sa han "tror du...!?!?" Svårtolkat, NEJ!

Party party!

2009-06-14 16:07:17 Kategori:
(0) Kommentarer
Ända sen vi vaknade idag så har regnet öst ner! Snacka om dåligt sommarväder. Men det kan ju iofs vara ganska skönt nu när det va fest igår, då slipper man ha dåligt samvete för att man inte är ute och gör en massa grejer. Vi skulle t.ex behöva klippa gräsmattan och det är ju ganska svårt när det öser ner.

Festen blev lyckad ialla fall. Och en hel del dricka blev det över också. Men hellre för mycket än för lite känns det som. Vi hade beställt italiensk buffé från Tennstopet som var supergod. Det blev hur mycket som helst över. Måste ha varit mat för 45 pers. Fast det var bara av cous cous  och pasta salladen. Kycklingen och salamin är slut. Det var typ jordens godaste vitlöksdressing med också. Mums mums, snacka om vitlöksrapar idag =p
Va skit roligt att ha alla kompisar samlade. Lite synd att det var ganska många som inte kunde komma, men nu fick vi iaf plats hemma och det var ganska skönt. Jag vaknade imorse kl 8 med en mun så torr så man kunde tro att jag legat i öknen och sovit och hade hela munnen full i sand. Och kissnödig så jag kunde ha kissat hela dagen kändes som . Men jag var alldeles för trött för att pallra mig ur sängen! Jag somnade om och när jag vaknade nästa gpng så var jag hur pigg som helst. Jag som brukar vara så otroligt bakfull och kräkas hela dagen efter en fest. Men icke sa nicke. Riktigt skönt!Jag och Marie började dilla om att vi ville åka ner på krogen när singel killarna (niklas och daniel) åkte ner. Varför gör jag alltid så?!?! Det är ju inte ens roligt ute. Men det slår aldrig fel....nrä man blir full vill man gå ut, Tur att vi aldrig gjorde´t!!







Trevligt var det iaf. När man har träffats allihopa sä här så undrar man varför man inte gör det oftare. Nu fyller ju alla Freddes kompisar 30 i år så vi får träffas ganska mycket hela sommaren nu. Det är ju kul. oh sen ska ju vi åka utomlands ett helt gäng också.

Nu ska vi åka och hämta Tuvisen hos Freddes föräldrar. Jag saknar henne så mycket nu!! Huste är så tomt när inte hon är hemma. Ska bli myyysigt! Här får ni se mina trendzoom bilder till tävligen. Jag gick inte vidare så nu får jag visa dom!


Student tider!

2009-06-12 19:40:29 Kategori:
(2) Kommentarer
Jag känner mig otroligt glad och lycklig idag. Det var väl på tiden kan man tycka. Allt har varit bra den här veckan. Har haft så trevliga kunder. Jag tycker iofr alltid att det är roligt att gå till jobbet, men det är ju självklart en stor bonus att man gillar dom som man har hand om. Nu sitter jag här med en bamseskål med lösgodis...mmmm....precis my style, och väntar på Madde. Vi ska ha en liten myskväll. Myspys.
Se så unga och mysiga vi var 2005!
Har ju lite nostalgi idag efter att ha varit på studentfirande. Minstingen Reinholdsson tog sudeten idag. Tuva och jag infann oss. Det var precis hur mysigt som helst! Känns ju som det är min familj eftersom jag helt och hållet har växt upp där. Va inte många jag inte kände igen. Och ändå är det så många år sen som jag "hängde" där dag som natt. Allting var sig likt fast det var olikt. Lilla Linnea som jag och Ingela brukade ta hand om har blivit stora tjejen. Tapeter och golv är bytta, men ändå känns det som hemma. Den gamla bäddsoffan i källaren, en tavla som systarna hade gjort till sina föräldrar på mors dag, ett porträtt av Ingela (som jag vet att jag gjort ett lika i skolan), och i tvättstugan var samma gamla gula luckor fortfarande kvar. Snacka om nostalgi. Som om inte det var nog så tänker man ju tillbaka och minns sin student. Som jag iofs inte minns hela kvällen av då jag var desto mer berusad än duktiga Linnea var idag. Vi hade lite bättre väder också. Vi var ju bara 8 tjejer i vårn klass och bara 5 på lastbilen. Så vi lassade på med trädgårdsmöbler för att fylla ut. Mammas Boje och min kusin Daniel körde runt oss. Vi var till och med förbi en utav Bojes kompisar sådär lite spontant. Vad gör man inte när man inte har så många andra att hälsa på. Det var bara tre av oss på flaket som bodde i stan nämligen. Kan ju bli lite kallt att åka flak till Ljusdal. Men den gången var det ju ganska bra att jag hade skillda föräldrar så fick vi ju två oliak att hälsa på hos. Tyvärr är det ju så länge sen så några bilder från detta har man ju inte lagrat på datan direkt =(





Linnea för föressten den absolut sötaste ungen som gått på denna jord! Med sina röda, vilda lockar kunde hon charma vem som helst! Och idag hade hon den finaste  klänningen som jag sett på riktigt länge. Hörde mig för och den ska tydligen finnas på Nelly, och finns även i rosa. Ganska saftigt pris men det kan det ju kanske vara värt! Ska ta en funderare på det. Nu hör jag glad studentskrik och visselpipanden utanför. Härligt! Precis som det ska vara!

Kroppspråket

2009-06-11 20:54:02 Kategori:
(1) Kommentarer

Regnet det bara öser ner! *trallar* Fint Juni väder vi har!

Jag har börjat se på en ny seie som heter The listener. Handlar om en kille som kan läsa andras tankar. Ganska lam, men vad gör man inte när alla andra har uppehåll?!?!  Killen har så grymt fina ögon och ett riktigt härligt leende. Så där så man efter några avsnitt faller ner i avgrunden och börjar avguda....igen. MEN....inte den här gången! Den här killen har nånting som jag aldrig har varit med om tidigare. Ett otroligt osexigt kroppsspråk, hur kan det ens vara möjligt. Han går slafsigt och konstigt. Det knepigaste jag har varit med om. Kan inte sluta att kolla på det heller. Är det enda jag ser. Tråkigt.

Latoxe

2009-06-10 20:08:07 Kategori:
(2) Kommentarer
När man gör om köket så är det ju himla svårt att laga mat helt plötsligt. Och vi som hade fått in snitsen på att skriva matlistor innan vi åkte och handlade....Nu fick man smak av "käka ute livet" igen. Och vips så var man för lat för att laga egen mat. Har flera dagar i rad försökt intala mig själv att jag nog inte hinner laga mat utan måste nog köpa nånting färdigt i stället. Och sen när jag väl skulle ta mig för att laga mat en dag så fanns det inga varor hemma att laga med. Och nu två dagar i rad så har jag helt enkelt varit så slö att jag inte alls har ätit nån mat på kvällen. Det är ju helt otroligt hur man kan bli så himla lat av att fuska ett litet tag. Men detta eviga matlists skrivande och handlande och diskande är ju så fruktansvärt tråkigt! Kan väl inte för allt ivärlden finnas nån som tycker att det är roligt?!?!Tyvärr så blir det ju så dyrt att äta ute så nu är det nog dags att ta sig i kragen!

Har precis avslutat ett telefonsamtal med bror Niklas där vi har diskuterat vad som inte än är inhandlat till baren ihelgen. Vi kommer att servera:

Banana Banshee - mjölkdrink
Hypnotic
Berry Azz
Mojito
P2
P3
Seabreez
Öl, vin och cider

Det kommer nog att bli ruchigt för bartendern som insisterat på att blanda alla drinkar som på krogen. Kön kommer nog aldrig att sina. Men det kommer nog att bli toppen bra. Nu gäller det bara att komma på vad man ska ha på sig.....det ständiga problemet!
Me, myself and my  new hair!

ny dag, nya tag

2009-06-09 00:11:42 Kategori:
(2) Kommentarer
Hörde precis att Reidar och Josefin fick en till liten bebis kille igår. Grattis till den söta lilla familjen. När jag var gravid med Tuva så pratade Josefin ofta om att hon också så gärna skulle vilja bli gravid igen. Tror att Link bara var sex månader när dom började försöka bli gravida igen. Nu är Link 6 år, så det tog sin tid. Men var nog värt mödan!
Link 2006
Idag har jag varit på mitt allra sämta humör. Jag bara KAN inte komma över det där med jobbet och tävlingen. Hur kan man få två cp svar samma vecka. Allvarligt. Jag vet att jag är löjlig som ältar men vafan! Det där jobbet var ju mitt och den där biljetten till las vegas stog det ju mitt och Ansos namn på!Jag blir tokig!!!Jag tycker själv att jag är hemsk när jag är på det här fräsliga humöret och dessutom så känner jag ju inte ens människorna som måste utstå det. Det va ju en annan femma när jag jobbade med tjejer som kännde mig  och visste att jag har taskigt humör och taskig attityd. Inte nog med att dom stackarna på nya jobbet måste stå ut med nån som är ärlig och säger vad hon tycker hela dagarna (även när det är möjligt att nån kan ta illa upp) så får dom dessutom se vilken otroligt dålig förlorare jag är också. Nä shpe up nu Therese för f-n!

Tanken slog mig faktiskt idag att jag skulle ju faktiskt kunna bli lärare ändå! Jag tror helt ärligt att det är ett jobb som skulle passa mig. Jag är bara rädd för att jag kommer sakna klipperiet för mycket. Men man vet ju aldrig, det kanske kan ordna sig så att man får lite av varje.

Igår när jag skulle sova kunde jag inte låta bli att tänka på hur tomt det kändes att när jag skulle gå till jobbet på morgonen efter så skulle jag inte få retas med Cissi eller höra Sofies gulliga "jaaaaaaaaaa", och inte kunna lite på att ha Stinas expertis i närheten. Det är tygre än jag nånsin hade kunnat tro. Jag trivs bra på nya jobbet, det är inte det. Men jag är van vid att ha mina vänner runt mig hela dagarna och så har jag alltid vetat var dom stått i frisöryrkesmässigheten. Nu har jag ingen aning om dom som jag jobbar med. Kan ite direkt säga om dom är duktiga eller inte för det har jag inte en aning om. Jag bara går till jobbet och ÄR. Simpelt. Känns som det är vad jag orkar med för tillfället. Har ingen större lust att ge mig in på en massa nya realtioner osv just nu. Men jag kan inte låta bli att känna mig lite ledsen heller. Tur att jag har så underbara kunder som har följt med mig! Vad gjorde jag utan dom! Och alla dom som har följt med är ju trogna stammisar som har gått till mig i många år så jag känner dom väl. Så egentligen kan jag inte klaga över att jag inte känner nån. Dom gjorde sitt idag iaf, kunderna, dom botade min surhet och gjorde mig sprudlande glad! Härligt! Slutet gott allting gott.

Tack fina Ingela och Linnea för barnvaktshjälpen idag! Änglar!

Rastlös!

2009-06-07 19:12:52 Kategori:
(0) Kommentarer
Jag sitter här och känner hur det riktigt pirrar i hela kroppen av rastlöshet. Både igår och idag har jag vaknat och varit helt utmattad. Har kännts som om jag skulle kunna sova i flera dygn. Har i stort sett slappat hela helgen men ändå varit trött. Och så nu....hur rastlös som helst. Det kanske är för att den här otursveckan är över snart. Skönt! Nu kan det bara blir bättre.

Igår slog Fredde i tån och det verkar so han har brutit den. Den blir större och större för varje timme som går. Och blåare och rödare. Jag har världens fotfobi!! Hatar fötter!! Och Freddes fötter är absolut inget undantag, snarare tvärtom. Han har typ som äckligaste fötterna jag vet. Och nu med den där tån blir inte synen vackrare. Höll på att kräkas n är ha tvingade mig att ta kort på foten....Blääää!!! Jag skulle nästan hellre ha stumpar i slutet av mina ben än fötter. Men hade jag så där äckliga fötter så kan ni ta bort nästan, för då skulle jag nog hellre kallas för "stumpen". Själv sover jag alltid med strumpor och tvingade även Fredrik att göra det första åren vi var tillsammans. Hellre det än att helt plötsligt göra ett fot mot fot möte under täcket. Hugah va läskigt. Nu har jag lärt mig att hålla mina strumpklädda fötter borta från hans täcke. Jag vet! Det kan inte vara särskillt lätt att vara tillsammans med mig, jag själv skulle aldrig vilja vara det!

Har ni varit och röstat idag? Det har jag! Känner mig ganska vuxen faktiskt!

Mer 30års blommor
Han fick 17 öl från 17 olika länder

Jag funderar på att ta upp läsningen igen. Var så himla länge sen jag läste nu. Jag som brukade läsa så mycket. Känner mig så sugen på att läsa twilight böckerna på engelska. Det är bara det att jag håller på med en serie som jag har ca 10 böcker kvar på. Men när man väl börjar tar det ju slut fort. Sagan om drakens återkomst läser jag nu. Rekommenderas!!

30 års kalas för släkt och familj

2009-06-06 11:37:16 Kategori:
(1) Kommentarer
Igår var det fullt ös medvetslös här hemma. Det va ca 20 personer här hemma. Smörgåstårtor och fika. Mumsfillibabba! Smörgåstårtorna tog helt slut. Slickat fat! Tur att det inte kom fler. Det va säkert vissa som inte vågade ta så mycket för att det inte skulle räcka till alla. Pinsamt. Ändå hade vi köpt en tårta för 12 pers och en för 10. Ahja nu är det iaf gjort. Men det värsta som finns är väl om man har för lite mat att bjuda på.
Det va en riktig trevlig familjesammanslagning. Och det är inte alltid man kan räkna med det. Men alla kom och alla verkade ha trevligt. Vi är riktigt nöjda! Härligt. Nu är det bara nästa helgs fest kvar då. Igår kväll när man var lite smålurig så pratade Fredde och jag om att vi skulle fixa barnvakt till idag och gå hem till Niklas och titta på fotbollsmatchen och gå ut sen. Men nu på morgonen så känner vi oss inge sugna. Får nog räcka med festen nästa helg istället. Så kan Fredde titta på fotboll hemma.





Vi va ju till talpedagogen igår. Hon tyckte att vi skulle börja använda lite stödtecken till Tuva när vi pratar. Teckensprålstecken. Alla tester visar att det hjälper barn att börja med talet. Hon har visat oss lite enklare grejer som hund, katt, häst, gunga, mormor/morfar/farmor/farfar osv. Tuva skäms lite när vi gör tecken åt henne. Hon tycker nog att det är Sigrids (talpedagogens) grej. Men vi ska iaf försöka. Det gäller att det känns naturligt för Tuva så hon inte skäms.
Sen vill hon att vi ska använda oss av pappersark med bilder på. Och då ska vi ha ett ark för ett tillfälle. Te.x ett ark meed bilder som hör till frukost. Mjölk, juice, macka, youghurt, ägg osv. En för nattningstillfället osv. Så att Tuva kan peka på vad det är hon vill ha och vad hon menar. Sigrid menade på att det viktiga i nuläget inte är att Tuva ska börja prata så fort som möjligt utan att hon ska kunna kommunicera med oss. Hon mår ju inte bra av att vi inte förstås vad hon vill. Det känns bra att det är på g nu iaf!

Jäkla skit. Fredde skulle precis åka och hämta kaklet till köket nu. Vi hae missat att det var vi som skulle hämta det. Det stod i kakelkillens namn, beställningen alltså, så vi trodde att han måste hämta ut det. Men idag så är det ju sveriges nationaldag så då var det ju stängt! Och han skulle komma och kakla imorgon...nu går ju inte det. Så n u vet vi inte om vi hinner få det färdigt till festen nästa helg =( Är det nånting som funkar för mig den här veckan eller.....

Nä nu ska jag ta och prova mitt nya guitar hero metallica. Peace out!

Dr BenDover

2009-06-04 21:54:51 Kategori:
(0) Kommentarer
Läkartid imorse. Kändes otroligt bra. Fick en toppen läkare som verkligen lyssnade och gjorde en grundlig undersökning. Han skickade en remiss till öron och en till ögon så hon kan få kolla syn och hörsel.Sen satte han igång att böja och bända på leder och slå på reflexer. Tuva fick springa lite fram och tillbaka och göra lite hopp test. Han säger att hon har minskad muskelaktivitet i nedre ryggen och benen. Det ska väl vara därför som hon är så klumig och inte hänger med riktigt. Han skickade en remiss till en sjukgymnast som ska kolla upp det där lite nogrannare och förhoppningsvis går det att behandla. Men dom tog även blodprover som skulle kolla om det fanns några tecken på muskelsjukdommar. Vi hoppas förståss att dom inte visar nånting!! Det känns otroligt skönt att det var nån som tog tag i det här. Jag har varit väldigt orolig över hennes sätt att röra sig och det känns skönt nu att ha fått det bekräftat att det inte ser riktigt bra ut. Inte för att jag vill att det inte ska vara bra men jag vill hjälpa henne om det går!  Så nu rullar det på.
Imorgon bitti ska vi träffa talpedagogen som Tuva träffar på dagis. Och så ska vi få lite tips och råd vad vi kan göra. Har redan hört av dagispersonalen att hon har börjat amvända lite teckenspråk med Tuva som hon snappat upp direkr. Det gäller tydligen att göra det så roligt som möjligt för henne genom att leka fram talet och då kan ju teckenspråk vara perfekt. Ska bli otroligt intressant att höra vad hon har att säga!


Nu börjar köket ta form! Det finns äntligen rinnande vatten igen! Jippie! Slipper diska i handfatet på toaletten. 
Imorgon ska jag sätta i löshår och se ut som en riktig bimbo. Jag längtar!! Och sen blir det alkohol på Freddes kalas. Ser fram emot en redig fylla. 

Cissi óch Stina från Popp i Topp fick idag veta att deras bidrag till tävling hade blivit vidare skickade till slutgiltig bedömning i Tyskland. Jätteroligt för dom. Men jag kan inte låta bli att dra fram surläppen och tjura. Det måste vara så att dom inte har hunnit ringa alla som det gäller, för mitt bidrag SKA vinna!! Jag har ju för 17gubbar nästan packat väskan till vegas. Och att inte ens gå till dom 5 bästa, nej det vägrar jag helt enkelt! Är det här min otursvecka eller vad?!?! Nä, dom ringer nog imorgon. Annars.....man kan ju bara ta ett visst antal nederlag i veckan och det känns som jag redan har fått mitt. 

I helgen kan man gå på Tigerjakt i Gävle. Väldigt spännande förstår ni. Man skulle kunna tro att Mora Träsk är på besök. Men icke sa nicke. Det är nämligen så att våran landshövdings dotter ska gifta sig i slottet på lördag. Och för alla som inte vet det (te.x jag, för några timmar sedan) så är den andra dottern gift med Tiger Woods. Vilket gör att alla förväntar sig att han ska infinna sig på bröllopet. Och då ska folk samlas i slottsparken för att få se en skymt av honom. Löjligt! jag har en liten idé där jag tänkte klä ut mig i en galen utstyrsel och locka mitt hår till afro, kasta en bandspelare på ena axeln och spela just Mora Träsks låt tigerjakt där i parken. Vem vet, jag kanske kan dra igång värsta grejen där. Och alla ni som träffat mig full....ni kan säkert se det framför er! En säker succe helt enkelt....

Nu ska jag nog titta på Jumper. Jag är ju kär i den killen, så då kommer jag må mycket bättre!
mumma =)
 

Negativt besked

2009-06-03 20:06:46 Kategori:
(3) Kommentarer
Jaha då ringde dom idag då. Och som jag kännt på mig sen hon ringde och ville ha referens så fick jag ett stort NEJ! Jag trodde noga tt jag skulle bli väldigt ledsen men jag blev tokförbannad istället! Jag tycker att dom har gjort bort sig! Jag vet att jag skulle ha gjort det där jobbet bättre än vem som helst. Men det är deras förlust. Hade ju varit hemma igår och förberett mig mentalt på det så det kanske var därför jag inte blev ledsen. Men riktigt tråkigt var det!

Nu är det dags för den daglifa brottningsmatchen. Tandborstningen! Igår blödde hon i hela munnen efter våran match. Det är ju hemskt. Men vad ska man göra då?!?! Snälla nån hjälp oss med detta problem! Och dessutom så har vi bokat tid hos tandläkaren för henne i början av Juli. Imorn bär det av till barnkliniken på sjukhuset med henne. Nu ska det äntligen bli utredning om hurvida det finns nån orsak till hennes sena språkutveckling. Sen på fredag morgon ska vi får träffa talpedagogen som hon träffat några veckor på dagis nu. Och om två veckor ska vi få komma till Logopedmottagningen. Så nu händer och fötter det äntligen grejer!! Idag har hon sprungit Solhjulsloppet på dagis. Hon sprang längre än väntat och hade god kondition och hennes föräldrar var förståss stolta som få!


30 år gammal!

2009-06-02 21:27:06 Kategori:
(3) Kommentarer
GRATTIS älskade gamla 30 åring till sambo! Idag har jag varit ledig och suttit och väntat på samtal om jobbet. Men nej....inget alls. Sjävklart kommer dom väl ringa imorgon när jag står och har hela händerna full med färg. Och om jag får ett negativt besked, hur roligt är det då att stå där och hålla skenet uppe för kunden. Inte så värst kan jag säga. Så himla typiskt att dom inte kunde ringa idag!
Fredde vaknade vi 15. Då berättade jag för honom om min present till honom. En London resa där vi ska gå på en arsenal match. Jag är inge alls intresserad av fotboll. Förstår inte ens reglerna. Men han är fotbollsgalen så han blev riktigt glad. Jag var helt säker på att hans reaktion skulle vara...."hur mycket kostade det då?!?!" Men det har han faktiskt inte frågat. Däremot så har han kastat lite tråkiga kommentarer runt sig om hur fattiga vi kommer vara i sommar. Men jag känner min Fredrik jag, och han blev superglad! Även om han är dålig på att visa det. Blomstebud kom det också, jättefina! Och så har han fått en massa samtal och sms. Trevligt trevligt!

Vi har varit och köpt ett partytält till Freddes 30års fest idag, på Jula. Tuva har in te direkt varit på kalashumör. Det måste ha blivit nå tok på dagis så att hon inte hade vilat. Hon har varit så tjurig! Hon har gnällt och grinat precis HELA tiden sen vi hämtade henne på dagis. Ett tag kändes den som öronen skulle börja blöda av allt gnäll. Stackars Fredde, men inte ens när man har barn kan man tyvärr  planera sånt.Vi lämnade iaf henne hos mamma och så gick vi till kungshallen och käkade lite. Vi hade inte tid med nånting mer avancerat eftersom Tuvisen var på väg att somna. Men det blev mysigt iaf!

Nu stundas det kalas för familj och släkt. På fredag smäller det! Och vi har inte alls nån ordning än. Med lite tur kanske vi kan få igång vattnet innan fredag. Men i den takten som allting går så är det allt ifrån säkert. Men förhoppningsvis så är det bara tapeterna som inte hinner upp till helgen efter. Då kommer det bli kaos ändå med 25 pers här på 30 års fest. Men det ska bli superkul. Vi hoppas ju fortfarande på att vi ska ha en sak till att fira...

En hemlis

2009-06-01 21:30:24 Kategori:
(5) Kommentarer
Nä nu kan jag inte hålla min "hemlis" längre. Det är egentlgen ingen hemlis men jag ville inte prata om det förän det var klart hur utgången skulle bli. Men nu behöver jag lätta på trycket i tanketunnan innan den spricker!
Jag har sökt ett jobb som frisörlärare på John Bauer Gymnasiet här i Gävle. Jag har velat bli frisörlärare ända sedan jag gick frisöutbildningen. Och nu tog jag steget och kontaktade dom. Det visade sig att dom behövde en ny lärare till hösten och jag blev då en av kandidaterna. Jag fick åka dit och träffa dom andra två frisörlärarna men kände inte som det gick så bra så jag lade ner tankarna på det. Förra veckan ringde dom och ville att jag skulle komma på intervju. Fick sitta med en av frisörlärarna och en rektor i två timmar. Det kändes som det gick hur bra som helst och jag kände mig riktigt säker på att jag hade fått jobbet. Dom lovade att ringa den här veckan eller nästa. Idag ringde dom! Och sa att dom inte kunde bestämma sig, det står mellan mig och en annan tjej (som jag irriterande nog inte har en aning om vem det är) Då kände jag bara hur luften gick ur mig. Har  varit så glad sen jag varit där. Och sugen på att börja med en ny utmaning. Nu känns det tugnt! Dom ville ringa en referens och jag gav dom nummret till Stina. Jag har pratat med Stina och hon gjorde allt hon kunde för att dom ska välja mig. Hon hade gått på som en försäljare =) Jag vill verkligen ha det här jobbet men väntan på svar är outhärdligt jobbigt! Samtidigt så trivs jag otroligt bra på mitt nya jobb så det går egentligen ingen nöd på mig. Men det känns som om den här chansen glider ur händerna på mig så kommer jag nog kanske inte försöka igen. Men men, livet är fullt av motgångar.

Köket börjar ta form men än är det inte färdigt på långa vägar! Skåpen och luckorna är uppe. Imorn kommer en snickare som ska byta ut gipsskivan i väggen så att nån kan kaste upp kaklet sen. Får se hur långdraget det blir. Tänkte att jag skulle vänta med bilderna tills det åtminstonde ser lite mer färdigt ut.

Kan lägga ut bilder på Tuvas hypade utemöbler istället. Som jag har slitet. Men dom används flitigt ska ni veta!!
FÖRE
EFTER

RSS 2.0