Ååååh jag blir så arg!!

2011-04-28 21:24:33 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Jävla skithögskolan!!

För några veckor sedan gjorde jag ett användarkonto på studera.nu så att jag skulle kunna söka yrkeslärarutbildningen. Och så sökte jag. Men när jag sökte stod det att jag skulle betala 105 000kr för att gå utbildningen. Jag skickade ett mail och frågade varför och de svarade att det var för att jag inte hade nåt svenskt medborgarskap.....Men HAAAALLLLLLLLLLLLÅÅÅÅÅÅ, det har jag väl visst det!!
Jag skrev tillbaka att det har jag visst det och att hela min släkt är svenskar och att jag inte någonsin har bott i nåt annat land.
Ja men då kommer det att komma papper från skatteverket om det, fick jag till svar.
Ikväll när jag kom hem från jobbet stod det att om de inte fick in en vidimerad kopia på mitt pass imorgon, i Malmö, så gildes inte min ansökan till utbildningen.
Nä men ok, jag tar mitt pass och åker ner till Malmö imorn och visar att jag är svensk....ÄR DET HÄR NÅT JÄVLA SKÄMT?

Mitt i hela kaoset har jag PMS, Nellie 40 graders feber och Tuva urinvägsinfektion(värre än för 8 dagar sedan, när hon började äta penecillin) Men skratta ni bara.....jag är iaf svenskast av oss alla. SÅ DET SÅ!

Påsk i Gräsbäcken

2011-04-26 21:21:26 Kategori: Foton
(2) Kommentarer


Vårigt

2011-04-26 20:21:54 Kategori: Foton
(0) KommentarerBlåsippan ute i backarna står

2011-04-26 20:11:59 Kategori: Foton
(0) Kommentarer

Niklas 30 år

2011-04-25 09:35:23 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer


GRATTIS i efterskott till världens bästa storebror som fyllde 30 år på skärtorsdagen!!
Tyvärr vågade inte jag vara med på festen eftersom jag haft så ont i nacke och rygg.
Det får bli party en annan gång för mig i stället. Jag vill ju helst inte dricka alkohol längre heller, men om andan faller in så kanske jag skulle kunna det ändå.


Lillebror och hans söta tjej Sofie

kusin Daniel

Tjejerna kombinerade påskkärringenslooken med finklänningar


GLAD PÅSK!

2011-04-21 10:14:15 Kategori: Foton
(1) Kommentarer

Soffhäng

2011-04-20 19:00:00 Kategori: Foton
(1) Kommentarer
Baka baka liten kaka

2011-04-20 12:10:53 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Här hemma bakas det morotskaka för glatta livet. Min fina bror Niklas fyller 30 år imorgon och då måste vi ju ha gott fika! Ska göra en prinesstårta också. Sen drar jag och brudarna ut till Gräsbäcken över hela påskhelgen. Hoppas på finväder eftersom vi alltid är ute mest där. Förmodligen kommer jag knäppa tonzzz av bilder =) Kameran är min kompis.

Det känns mycket bättre i nacke och rygg idag. Skönt. Hoppas att det fortsätter att bli bättre så är jag helt bra efter påsken. Jag ser fortfarande sämre på höger öga men enligt doktorn som jag träffade igår så var ju inte det möjligt, så det är väl bäst att låtsas som det är bra så kanske det blir det också.

Idag ska jag åka till Barnens Hus och köpa nya bilstolar till tjejorna eftersom deras nu är förbrukade. Och så tänkte jag köpa nåt roligt som jag ska ge dem i påskägg. Jag funderar på lite maskeradprylar. Det blir nog roligt :D

Ny bil

2011-04-19 20:48:08 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Idag har vi köpt en ny bil. En V70 T4 R-design som vi ska hämta i Uppsala på onsdag nästa vecka. Spännande. Fredrik fick äntligen som han ville. En sprillans ny bebis till familjen nästa vecka.


Påskriset

2011-04-19 20:26:14 Kategori: Foton
(0) Kommentarer

Ögon doktorn

2011-04-19 19:55:11 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer


Igår på akuten fick jag höra att doktorn var orolig att min näthinna hade lossnat i krocken. Imorde fick jag höra att det kan göra att man blir blind på det ögat. Läbbigt.
Jag har haft svarta fläckar och svarta delar i höger öga och så der jag sämre på det ögat också.
Anna var snäll och tog mig till ögondoktorn. Där hällde de en massa vätska i ögonen som både gjorde dem gula och gjorde att pupillerna blev supermegastora. Sen blev det suddigt. Då fick jag känna på hur det känns att se jättedåligt. Tack och lov att man inte gör det. Det var hur drygt som helst att inte se nånting, framför allt att inte kunna läsa. Jag ser fortfarande riktigt dåligt, men nu ser jag iaf bokstäverna.
Testerna visade att allt var bra. Jätteskönt.
Jag ser ut som en knarkare på ögonen nu bara :P


Akuten

2011-04-18 22:13:58 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

Idag åkte vi till Gösta Samuelsson Bil för att prata med dem om en ny bil och om OMG bilen. OMG bilen stod där och såg eländig ut och ingen hade hunnit ta sig en titt på honom än. Men de goda nyheterna var att vi fick byta in den som vi ville så vi kan beställa oss en sprillans ny V70 på direkten. Fredrik har ju tjatat på mig länge om det så han blev såklart lycklig.
 
När jag skulle böja mig in i en V70 demobil som stod där knäppte det till i min rygg och sen fick jag såååååå ont. Så ont att huvudet började spränga, öronen susa och höder ögat blev halvt svart. Ryggen och nacken värkte mer och mer för varje minut. Det kändes som en elefant satt på mina axlar och drog mitt huvud uppåt med sin snabel så hårt den bara orkade. Som att min nacke skulle vara en meter lång inom en snar framtid. När jag väl kom till akuten kom de springandes med en superfin nackkrage och tog direkt in mig på ett rum. Jag fick, tro det eller ej, en jättetrevlig och sympastisk läkare som till och med hade humor. Trodde inte ens att sånna existerade. Han skickade mig att röntga ryggraden, det visade att jag inte hade några frakturer. Tack för det. Han gjorde ett EKG som visade att jag hade ett extraslag på hjärtat. "Men det vet du väl" lade han till lite klatchigt....eeeehhhh NÄÄ...? Aja, vi sket i det. Han hittade ingen reflex i min högerarm. Så när han till slut hade riktigt ont i fingrarna, 3 redskap senare, erbjöd jag honom att få slå direkt på armen. Det hjälpte inte...inegn reflex i höger arm....äsch det skiter vi i. Av med kragen, i med lite droger och skicka hem.
Imorgon ska jag tillbaka och träffa ögondoktorn. De misstänker att min näthinna (? eller vilken hinna det nu var) har lossnat och att de kanske behöver använda laser för att sätta tillbaka den...Smärtsamt? Skiter man väl i. Får se imorn. Jag bävar inför stunden då drogerna går ur och jag måste leva på vanliga töntiga Voltaren.
  

Hej då akuten, ses imorn *vinkar*


OMG bilen

2011-04-15 20:13:31 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Stackas OMG bilen som är på sjukan. Fick veta idag att OM det går att laga honom kommer det tidigast att bli klart i mitten/slutet av Juni. Jag dööör om de inte ger oss en lånebil så länge. Vad har man egentligen alla dessa försäkringar till annars?

Idag kom Mickan och hennes småtjejer hit och vi var ute hela förmiddagen innan jag åkte till jobbet vid 14.30.Vi kaffade i solen och tittade på de små sötnosarna som lekte. Men det var som oftast total kaos. Eftersom nu även Mickan har 2 barn har kaoset kommit in för att stanna i hennes liv också. Åh gud så skönt det är! Ett bevis på att det inte är jag som gör nåt fel...kaoset hör nog till när man har 2 barn helt enkelt. Och när man är med någon som lever i samma kaos så känner man sig inte lika skyldig till att besvära. Men ack så goa barn!

Kör försiktigt

2011-04-14 19:16:50 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer

Kör försiktigt säger man till nån som ska åka nånstans. Det har för mig ingen betydelse längre. Det spelar ju ingen roll så länge alla andra inte kör försiktigt. Hur försiktigt jag än kör så finns det ju tydligen andra idioter ute på gatorna.

Idag när jag kom och körde på en lång raksträcka var det vips en bil framför min....PANG!!!! Det nästa jag minns är att jag tar ut Nellie som gallskriker ur sin stol. Jag måste ha kört åt sidan utan att jag ens minns det. Jag hann precis trycka på bromsen och försöka styra åt vänster för att missa hennes bil. Jag hann tänka att, fan också nu kommer jag ju köra in i den bilen som kommer bakom henne. Men så långt kom jag inte.

Hennes bil flög in i en tredje bil som blev tilltryckt i fram. Hennes bil var helt förstörd på högersidan och hela min front satt löst. Bärgaren fick komma och hämta våran och hennes bil. Hon hade jätteont i nacken, i huvdet och så hörde hon ingenting för det susade i öronen på henne. Själv grät jag mest.

Det gick så fort. PANG! Så hade vi kunnat varit döda. Tänk om Nellie hade dött...varje gång jag tänker tanken börjar jag gråta igen. Vem fan är hon att spela ett spel med våra liv på det där sättet?!!Hade hon bråttom? Det kan omöjligen vara så som hon själv påstår iaf, att hon blev bländad av solen som var snett bakom henne och snett framför mig...Jag känner lite skräck inför att åka bil igen...*ryser*


Rasmus

2011-04-13 20:38:42 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
När jag var liten var jag en riktig liten lögnhals som gick till grannen och sa att mamma inte gav mig nån mat och sa till mamma att dagisfröknarna drog mig i håret osv osv. En gång när vi hade varit på kolmården berättade jag på samlingen på dagis en väldigt detaljrik historia om hur Niklas blev jagad av lejon. Det sjukaste är att jag idag kan se framför mig hur han springer över gräset med två lejon hack i häl. Så levande måste mina fantasier ha varit för mig. Det handlade inte om att ljuga utan det var mina fantasier som fick liv. 

Nu ser det ut som Tuva har tendenser till samma fantasifulla huvud. Hon har vid flera tillfällen berättat om en pojke på dagis som heter Rasmus. Han har knuffat in henne i en lyktstolpe, snurrat hennes gunga och gjort en massa både häftiga, elaka, och snälla saker. Det finns ingen Rasmus på hennes dagis.... 

Djuriskt

2011-04-11 21:38:29 Kategori: Foton
(2) Kommentarer
Vårkänslor

2011-04-11 21:29:48 Kategori: Foton
(0) Kommentarer


Vår?

2011-04-11 20:17:32 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Jag törs inte hoppas att det är våren som är här än. Men visst känns det väl så? Jag bara älskar att snön är borta och att solen värmer. Jag tror inte att jag nåt annat år har känns sån otrolig lycka över det. Den här vintern har utan tvekan varit alldeles för lång!
Idag har vi varit ute från 11 till 17.30. Så himla skönt. Och barnen har haft sååå roligt. Till och med Tuva, trots att hon inte haft nån kompis. Linnea och Nils kom hit och lekte med oss också. Nils gjorde sin debut på både gungan och i sandlådan. Och jag tror minsann att det var hans rätta element =) Han verkade sortrivas med sandiga händer :) Och trots en lite kräka i gungan tror jag han gillade den också. Det var ju inte hans fel att hans mamma proppade honom med välling strax innan :D
Nellie har varit galen hela dagen. Åkte rutchbana 100 gånger, kastat sand överallt, gungat och sprungit runt. Tuva har cyklat, cyklat och cyklat :D Den här dagen har gjort mig riktigt glad!

Utelek

2011-04-11 20:08:40 Kategori: Foton
(2) Kommentarer
Vardagslunk

2011-04-10 11:10:01 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

Nu har jag inte skrivit på flera dagar. Jag har börjat på några inlägg men sen inte gjort färdigt och lagt ut dem. Det har egentligen inte hänt så mycket. Bara vardags saker. Sova, äta, jobba. Inte så roligt att skriva om. Anna har iaf kommit hem. Det är ju såklart värt att skriva om men då harjag inte hunnit skriva de dagarna jag har träffat henne. Hoppas minsann att hón och karln stannar hemma för gott nu iaf.
De hade visning av alla sina semester bilder hemma hos dem i fredags och då kunde inte jag vara med. Jättetråkigt! Hoppas man kan få se dem senare.
Busungarna lever rövare här hemma hela dagarna lång. Mamman och pappan är utmattade


Nojjig

2011-04-04 19:07:01 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Det blir verkligen en ond cirkel när man har sjuka barn. När jag inte får sova nånting så blir jag förutom väldigt trött även lätt tjurig och tappar tåladmodet alldeles för snabbt. Inte alls en kombination som jag vill ha när mina barn är sjuka och behöver mig. Då de är som gnälligast och mest krävande är det ju meningen att jag ska vara stark, glad och possitiv för att hjälpa dem igenom sjukdomen på bästa sätt.

Natten blev fruktansvärd här hemma. Nellie kunde inte andas riktigt och istället för att pipa lite i bröstet tjöt det. Jag försökte få tag i Fredrik så han kunde komma hem och ta hand om Tuva och komma med bilen så vi kunde åka in till akuten men han svarade inte. Inte vill ejag ringa ambulansen heller. Dels för att hon inte var riktigt så illa däran (även om hon blev lite blåaktig en sväng) och dels för att jag inte visste vad jag skulle göra med Tuva då.

Tanken slog mig att om Nellie slutade andas och jag behövde ringa ambulansen hur skulle jag kunna ens klä på mig själv, gå ner och låsa upp dörren och sen klä på Tuva? I min bild gjorde jag hjärt och lungräddning på Nellie, inte kan man ju kila iväg och öppna dörren och börja klä på sig just då... Hur gör man när man är i nöd?

Nu var det ju tur att det inte var så illa. Men när hon började få en blåaktig ton (som jag trodde mig se) gav jag henne utav Tuvas medecin som de strängt sagt på 1177 att jag inte fick.
Hon blev bättre i andningen.
Jag kände på hjärtslagen som slog superduper fort.
Resten av natten låg jag med en hand på hennes hjärta för att märka ifall det tänkte lägga av. Så jag skulle kunna starta min i tanken inövade hjärt och lungräddning. Men jag slapp. Tack för det GUD!
Jag bannade mig själv för att jag gjort som jag inte skulle men jag var ju desperat.

Väl på HC idag blev jag tillsagd att jag ska ge henne Tuvas astma medecin, upp till 8 gånger om dagen. Skönt att jag inte utsatte henne för någon fara när jag gav henne...
Sen har vi en tid i slutet av månaden inbokat för att hon ska få egna medeciner, men eftersom de iaf kommer att vara samma medeciner så behövde vi inte stressa dit.

När ska de här sjukdomstiderna ta slut egentligen? Jag är så himla trött på att mina barn är sjuka, alla andras barn är sjuka. Alla är föresten sjuka heeela tiden. Vilken dryg vinter. Jag hatar den här vintern!


Mobilbilder

2011-04-03 19:23:30 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer


Linnea och jag på tåget till Rom. Vi verkar ha upptäckt den sanna glädjen

Överlyckliga på planet när vi insåg att drickan ingick i priset. En öl té tack!

 En sockersöt och glänsande Sandrine

Sist och minst. Mina fina tjejer imorse när vi skulle mmsa till Ingela <3


suuuuka

2011-04-03 15:29:32 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Natten var inte så rolig här hemma. Nellie låg och vred och vände på sig eftersom febern gjorde så att hon sov dåligt. Dessutom hostade hon hela natten. Vid ett snåret vaknade jag av at jag hörde att Tuvas andning började närma sig ett astmaanfall så jag gick in ohc lade mig brevid henne med medecinerna redo. Det tog ca 45 min sen bröt det ut och höll på hela natten. Det hjälpte lite grann med medecinerna men inte helt.

Nu på dagen har Nellie börjat få astma symptom. Jag är helt säker på att det är astma. Egentligen har jag bara väntat på det eftersom hon alltid är förkyld. Men idag började det pipa och väsa i bröstet på henne. Hon verkar inte lida av det, andningen verkar inte tung. Jag ringde och pratade med rådgivningen och de tyckte att jag skulle avvakta tills det i så fall var kris och annars åka till HC imorn. Det känns läskigt, tänk om hon inte kan andas inatt när Fredrik är på jobbet och inte har nån bil. Det vore ju inte så roligt. Vi får hålla tummarna!

Högskoleprovet

2011-04-02 22:14:13 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Jag hann med att träna på 3 testprov innan det var dags idag. Trött som en död drog jag dit och satt alldeles ensam utan en endaste vän i en skolbänk igen. Skrämmande. När jag dessutom kom dit med 2 kompisar som jag inte fick sitta med och alla andra verkade känna varandra kände jag mig sååå liten.

Jag hade trott innan att ordförståelsen, diagrammen och engelskan skulle vara mina bästa delar. Matten visste jag att jag skulle vara kass på. Och läsförståelsen tyckte jag va dryg.
Det visade sig att engelskan var mycket svårare än jag trott vilket gjorde mig nervig...aaahhh
Men nu när jag rättade provet här hemma känner jag mig ändå nöjd. Av 122 frågor fick jag 72 rätt. Helt OK tycker jag.
Jag hade ju sån himla tur att de tog bort delen med matten i eftersom det bara var ett test till nästa termins förnyade högskoleprov. Påminn mig om att jag aldrig ska skriva igen. För då kommer jag kanske få ett halvt rätt.

Inspirerad som jag blev klev jag in på studera.nu och anmälde mig till yrkeslärarprogrammet här i Gävle. Det är en utbildning som går på halvfart så man kan jobba lite samtidigt. i 3 år...aahh...vill jag verkligen det här? Jag vet ju att jag vill bli frisörlärare, men vill jag sitta i en skolbänk och ruttna?!! I så fall ska jag jobba så absolut mycket jag bara hinner och kan, annars dör jag nog!

Pantheon

2011-04-01 15:21:53 Kategori: Foton
(0) Kommentarer

Gott i Rom text

2011-04-01 15:14:02 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Som ni kanske förstår åt vi en hel del mumma i Rom. Tyvärr så njöt jag mestadels och hann inte ta kort på mer än en bråkdel innan det var slukat. Men nåt litet kort blev det ju.
Vi kaffade på stan varje dag och så åt vi glass varje dag. Italien måste ha världens godaste glass! Jag är ingen glassfantast här hemma. Klarar till och med att lämna ett paket i kylen utan att äta upp det direkt. Men den där glassen...nam nam nam. Så himla krämig.

Frida och George tog med oss till ett ställe där de sålde världens mysigaste mininbakelser. Hur bra som helst. Då kan man välja flera sorter utan att man bli dömätt på en och att det blir stormdyrt. De gjorde även väldigt fina cappucinos där :)
Linnea och Sandrin bangade och töntade ur eftersom vi redan hade proppat våra kroppar fulla med socker, så det åt crossianter istället. Men inte vi andra inte. Vi smällde i oss chesseckaes, minimuffins och chokladbakelser för glatta livet. Precis som riktiga godisråttor borde göra. 

Gott i Rom bilder

2011-04-01 15:08:50 Kategori: Foton
(1) Kommentarer
RSS 2.0