Irritationsmoment

2011-07-29 22:39:46 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
När det man irriterar sig på nånting så är det så jobbigt, så jobbigt att man inte kan tänka på nåt annat. Det finns ju hur många exempel som helst. Men sen när det försvinner så är det bara borta, man minns det inte sen. Om det inte kommer tillbaka.
Igår när jag hade joggat stod jag ute på altanen och stretchade, då kom den.....myggan. Jag som är den som alltid klagar mest på myggen har inte ens märkt att det varit en myggfri sommar. Hur kan det ens vara möjligt?!! Bästa sommaren ever!
Tyvärr ser det inte som det kommer att hålla i sig. Familjen och jag drar till Långa i en vecka. Brorsorna är där nu och varnar för mygginvasion däruppe. Himla synd på en så myggfri sommar.
Återkommer efter resan.
Peace out

Kusinträff

2011-07-27 22:52:31 Kategori: Foton
(1) Kommentarer

Tjejerna och jag drog ut till kusin Micke och hans fru Sarah idag. De har fått en liten tjej som heter Juni, hon är 1 månad. Vi har dessutom inte sett deras hus så det var på tiden. Kusin Emil kom med sin Sandra och deras dotter Melina också. Och en till familj med 3 barn. Det var hur mysigt som helst! En riktig sommaridyll!

Lilla Juni

som by the way har världens finaste vagn

Grym pool med najsigt pooldäck

Emil och Melina

är man tjurig och trött får man sitta i vagnen

Hunden Baloor(balåår)som numera heter Baloo eftersom Sarahs föräldrar har svårt att utala det riktiga namnet

Tremänningarna hade ett gemensamt intresse....BEBIS!

Nellie kunde inte slita sig. Hon är galen i bebisar


NORGE

2011-07-23 19:54:08 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Vad är det frågan om?!?!! Hur kan en människa göra nånting sånt här?
Jag känner mig helt förkrossad utav massakern i Oslo igår. Ena stunden vill jag gråta och nästa känner jag mig bara tom.
Tanken på att vara på den där ön och känna den skräcken som de där stackars människorna gjorde är obegrilpig. Hur överlever man nåt sånt? Att se sina vänner bli kallblodigt skjutna, hur ska man kunna gå vidare?
Jag hatar den där killen nåt så styggt! Jag önskar honom ett lidanade som han förmodligen aldrig kommer att få känna på eftersom vi har alldeles för töntiga straff här i Norden. Männskliga rättigheter in my ass. Han har sagt ifrån sig alla rättigheter så fort han började planera sina hemskheter. Dödsstraff skulle vara alldeles för lindrigt för en sån här psykopat!
Sitter han där i fängelset nu och är nöjd över hur många han har dödat?
Såg precis ett klipp på tv där de har ringat in honom när han står på stranden och skjuter mot dem som simmar ute i vattnet. Jag är så himla nära att kräkas. Vilken ondska. Djävulen i människoform på jorden!

Alla mina styrketankar till alla överlevande, alla anhöriga och alla i Norge. Jag önskar att det fanns nånting jag kunde göra för att hjälpa till!

Syskonkärlek

2011-07-22 19:57:17 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer


Lilla Agnes

2011-07-22 19:53:36 Kategori: Foton
(0) Kommentarer


Ledig dag

2011-07-22 19:49:23 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Ledig dag. Aaahh.
Det var åtmistonde så jag hade tänkt mig den. Men den blev fullsmockad och tog slut alldeles för fort.

Vi fick slänga oss runt som virvelvindar imorse för att hinna plocka undan innan städerskan skulle komma.

Städerskan ja... Underbara människa. För några veckor sedan var inte städningen alls så bra som den brukar vara och jag kände mig superbesviken. Förra gången mötte jag 2 småsnärtor som var här och städade och insåg genast att det inte var våran "vanliga" städerska som städat så dåligt. De håller alltid så bra efter att hon städat, medans det bara tog ca 4 dagar efter att snärtorna städat så kändes det som vi bodde på soptippen igen. När jag en såg henne här imorse, den "vanliga" städerskan överöste jag henne med fina komplimanger och vi kom överens om att hon aldrig skulle sluta. Hon hade varit sjukskriven by the way.

Vi virvlade vidare för fler tråkiga vardagsärenden som att kasta kartonger, lämna in bilen på tvättning, slänga i tvättmaskinen och hänga ny tvätt och göra nytt pass till Tuva.

Sen kom vi till det roliga. Besök hemma hos familjen Wängman. Vi fick träffa lilla Agnes för första gången. I övrigt var det så länge sedan vi träffade Tomas, Anna och Albin också så det var jätteroligt att ses. Agnes var så himla go. Och snäll, så snäll. De stora barnen lekte i lekparken och hade så roligt.

Tuva och jag drog hem till Adde och Madde och plockade hallon. Men det blir nog bättre nästa vecka för det fann väldigt många omogna. På måndag tänkte jag att vi ska plocka blåbär också.

Dagen avslutades med att Fredrik inte kunde hålla sig ifrån att jobba viket innebar att jag inte hann med att springa, idag heller :( 

Fördömda choklad

2011-07-17 18:34:36 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
Den här chokladen förstör mitt liv. Jag KAN inte låta bli att gå och småäta av den preci hela tiden. Jag som har kommit igång med springning och prommenader igen för att gå ner i vikt. Skit oxå! En sak är då säker. Jag ska ALDRIG mer spela på ett chokladhjul igen. Och jag ska alltid tycka synd om dem som vinner. Som idag te.x såg jag att Knutte vunnit en stor Center. Tror att det minst är deras tredje storvinst den här sommaren. Skillnaden är att jag råkar veta att de kan ha godis hemma utan att svulla hela tiden. Men det kan då rakt inte jag!

Perfektion

2011-07-13 22:16:34 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer

Idag har vi haft en ledig dag tillsammans hela familjen. Det blir inte många sånna för oss i Juli. Men den här gav valuta för det. Den har varit superhärlig och helt perfekt! Vi drog till Furuvik med Adde, Madde, Isac, Emma och Alma. Vi kollade på djur och Tuva tog sig äntligen mod till att rida på en ponny. Den totala lyckan skulle jag vilja påstå.
På morgonen innan vi åkte hade jag packat ner alla våra toblerone som är kvar sen Tuva vann en stor sån på chokladhjulet, i en kasse för att ge bort. Jag kan inte ha sånna där gobitar ligga hemma. Jag kan inte låta bli att äta av dem. Och nu när jag gått upp i vikt redan.
Fredrik proppsade på att man måste spela på chokladhjulet om man är på Furuvik. Jag stod där och högt och ljudligt gnällde på honom att vi inte kunde ha mer choklad hemma så han fick inte spela. Han gjorde det och självklart vann han en stor Plopp. Alla som stod runt omkring tyckte nog att vi var lite dryga. Jag vet själv hur sur jag brukar bli på alla andra som vinner. Om det då dessutom är nån som inte ens vill ha, då skulle jag bli galen. Men nu har vi iaf gett bort all plopp.

Efter Furuvik drog jag på en joggintur i Hemlingby. 5km som gick oväntat bra i värmen.

Sen svidade vi om och drog ner på stan och käkade på Söderhielmska och tittade sedan på sommarkväll. Maten var kalasbra på Söderhielmska. Jättegott och helt ok pris! Nu har ungarna däckat och vi sitter i soffan och svullar lite plopp som vi spart. Härliga dag!!Den totala lyckan


Så här lätt var det att få båda småkusinerna på bild tilsammans


Middag på Söderhielmska med Adde, Madde,Isac, Tobbe och Helena

Mammas gounge!

Lillkusinen som är en riktig gourmet!


Ida och Stickan

2011-07-09 23:12:24 Kategori: Foton
(1) Kommentarer


Lördagmys

2011-07-09 21:37:37 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Idag har tjejerna och jag haft en riktig baddag. Först badade vi i pappas pool en stund på förmiddagen. Vid middagstid dök Niklas upp och så åkte vi alla ut med båten på havet några timmar. Vi tittade på The poodels som spelade på Getaway. Man både såh och hörde jättebra utifrån havet i båten. Och så fikade vi och badade i havet som var ljuvliga 22 grader varmt. Sen drog vi hem och hämtade upp Fredrik och så åkte vi vidare och badade i hand föräldrars pool. En riktigt baddag om sagt :)

Nu på kvällskvisten tog jag min första joggingrunda på 6 veckor. Det var både skönt och jobbigt. Jag har jobbat så himla mycket hela Juni så jag har inte alls hunnit med att jogga nånting. Och nu resten av sommaren jobbar Fredrik och jag om varandra så det är svårt att få ihop det. Det är ju inte så himla lätt att jogga med 2 barn i släptåg. Men jag har gått upp 4 kg på den korta tid som jag inte joggat. Det om nåt måste ju vara ett ålderstecken!

Fiske

2011-07-08 23:37:05 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Jag ÄLSKAR verkligen sommaren! Synd att den inte varar hela året ut!. Idag har jag och min lilla familj varit ut till Älvkarleby och träffat Ida nya häst Stickan. Som inte är så himla ny längre men eftersom jag inte haft tid att hälsa på än var han en ny bekantskap för våran familj. Men ack så naggande go. Vilken sköning. Jag har fotat dem men efter en sen kväll i Bönan hinner jag inte fixa det ikväll. Ni får hålla er till tåls.

Efter stallet drog vi hem till pappa och Helena och käkade och mös. Sen drog vi ner till havet och fiskade. Jag älskar att fiska. Det är verkligen en av mina favorit sysslor. Tyvärr tycker jag inte lika mycket om att sätta på masken och ta av fisken som att sitta och mysa och titta på det guppande flötet eller kasta iväg med dragen. Men allt kan man ju inte gilla heller :) Fiskar fick vi också. Tuva och jag iaf. Fredrik fick en ynka liten minimört bara och pappa fick jaga Nellie som var halvgalen där runt vattnet.


Lilla Agnes

2011-07-07 21:30:20 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Stort GRATTIS till familjen Wängman som i tisdag fick en liten Agnes! Med sina 4476 g var hon nästan lika stor som våran Tuva när hon kom. Ska bli så härligt att få träffa henne!

Sommardagar i Gräsbäcken

2011-07-07 21:26:34 Kategori: Foton
(1) Kommentarer

Furuvik

2011-07-07 21:14:29 Kategori: Foton
(1) Kommentarer
Tjejerna och jag åkte till Furuvik med Marie och Knutte. Knutte om är ett år äldre än Tuva har tidigare fått åkband pch var väldigt uppspelt över alla karuseller han ville åka. Vi knatade runt en stund men kunde till slut inte hålla barnen borta från karusellerna längre. Tuva, Knutte och jag fick varsitt åkband. Nellie kunde åka med mig. Och Marie som ju är gravid fick inte åka. Tuva vågade till en början knappt åka nånting men det slutade med att hon åkte både den stora fritt fall och den stora bergochdal banan. Superstolt förståss :D

Vilken härlig dag!!!


Ojoj

2011-07-07 20:55:49 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Nu ligger jag efter med uppdateringen så det stänker om det. Men nu ska jag försöka leverera lite till er. Tyvärr har Nellie plockat loss S knappen så hädanefter kommer den bokstaven förmodligen saknas ganska ofta i mina inlägg. Jag får typ kramp i fingret av att använda den...

Det blev ju först och främst mer kalasande för våran 5 åring. Lite lugnare den här gången då mamma och Fredrik kunde hjälpa till och dessutom hade ju alla barn som deltog sina föräldrar närvarande.
Vilde Bill

2011-07-02 20:54:20 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer


Har ni träffat vilde Bill? Här har hon halvnaken och helgalen klättrat upp och satt sig på armstödet på en soffa.
Om ni undrar varför jag inte fick nån hjälp på kalaset av min kära sambo så kan jag berätta att han hade det minst lika jobbigt med att hålla redan på den här illbattingen till gofis :P  Se upp! Hon är VILD!


Dagis kalaset

2011-07-02 20:40:20 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Åh hjälp va kalasande sätter spår i kroppen på mammor...
Jag hade sett framför mig hur mysigt det skulle bli och hur jag skulle kunna smyga runt med min kamera och knäppa en massa superhärliga sommar/kalasbilder.
Blev det så....?
NEJ!!
Det var kaos, som det iofs oftast är runt mig. Men det här var nåt i hästväg. Jag vill inte ha saft, jag tycker inte om jordgubbsaft jag vill ha hallon, jag vill inte ha kaka, jag vill ha mer, jag vill ha mer, JAG VILL HA MEEEEER!! Kakor och tårta överallt. Jag lyckades hyva av nån enstaka bild mitt i kaoset som dessutom blev för mörk. SUCK
Sen var det dags för fiskdamm. Inte lätt att få ihop en så enkel sak med ett gäng vildingar som är sugna på godis. När godispåsarna sen nått sina ägare böjade det igen. Jag tycker inte om lakrits, jag tycker inte om kola, jag tycker inte om tuggummi. Jag var så dum så jag tog en av flickornas halvätna hallon och lakrits skalle eftersom det är min favvogodis. Sen blev jag serverad diverse halvtuggade godisar som de tyckte jag kunde mumsa i mig. TACK...

Ut i lekparken och lek med er. Puh...eller?
Nån drog dit, en annan hit, en tredje åt tjottahejti. Jahapp... Hallå alla barn...!! Kom till Tuvas genomsvettiga mammaaaa, komsi komsi. Rätt som det var när en satt inne på toa och ropade klar klättrade en annan ut ur toafönstret...hur gick det till?
Nästa stunde hade en av tjejerna cykelhjälmen på sig och berättade att hon minsann kunde cykla hem själv eftersom hon bodde nära...nähä du fröken finemang, här stannas det på kalas.

När föräldrarna sen kom och hämtade sina prinsessor, som var underbara var och en för sig men kanske inte alla på samma gång, var jag slut som människa och gick hem och sov 2 timmar. PUH va skönt. 2 timmars kalas är inte att leka med ska gudarna veta!

Tuva öppnade alla sina paket, hör och häpna. Men var inte det minsta intresserad av dem. Alla tjejerna dreglade efter den presenten som de själva just gett, jag var ruggigt sugen på att låta dem ta med dem hem, men det kanske skulle ha upplevts lite knepigt?
Som vanligt så lekte Tuva bara med sin bästa kompis Booniysa och ingen annan. Om Booniysa lekte med nån annan lekte Tuva själv. :(
Jag å andra sidan hittade en riktigt go liten tjej som jag helst hade sett att Tuva kunde bli bra kompis med, men det verkar inte fungera så. Tuva och hon verkar knappt veta att den andra existerar, himla synd. När jag frågade Tuva varför hon inte lekte oftare med Tyra sa hon helt enkelt. "Jag vill inte" Så var det bra med den saken.

Nästa gång det är dags för kalas tror jag vi inhyser oss på typ bowlingen eller leklandet eller nåt sånt smidigt.

Partybestyr

2011-07-01 21:16:03 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Idag fyll rmin lillebror 23 år. GRATTIS! Vi har varit där och fikat lite. Tjejerna och jag fick träffa hans lilla kattunge Zelda för första gången. De var mökta imponerade mår ni tro :)

Tuva har frågat hela dagen om hon fyller år idag också. Det blev nog lite knepigt för henne när vi inte hade kalas den dagen hon fyllde utan ska ha det i helgen. Hon kanske tror att man fyller flera dagar? Inte konstigt kanske med tanke på att tomten alltid kommer till henne fler än en gång per jul.

Jag som älskar att baka har förstört själva bakandet med att nu baka för mycket på för kort tid. Så helt plötsligt var det inte roligt längre. Bara ett måste... FY va trist, nu ska här inte bakas så tätt inpå kalasen så jag förstör det mysiga i det. Aldrig mer! 

Det ska bli spännande att se imorn ifall Tuva kommer att bli glad för sina paket (?) och om hon kommer vilja öppna dem, eller om jag får göra det. Hihi. Jag återkommer med vidare info om allt kalasande

RSS 2.0