Camebridge

2010-07-29 21:42:02 Kategori:
(1) Kommentarer
Förra svängen camebridge avslutade jag precis innan Jonas student. Sen har Tuva, Fredde och jag fyllt år. Det har varit midsommar och grillningar och en massa skräpmat. Nu är det bröllop på lördag. Kusin Micke och hans Sarah gifter sig. Efter det ska jag börja med sopporna igen. Och kämpa på med situps och träning. Jag är så less på den här hängmagen. Den är bättre än på väldigt länge (typ 5 år) men ändå inte bra. Jag kan ha t-shirtar och byxor som jag inte haft på länge men jag vill ändå få bort gravidlooken lite mer. Så kanske man kan slippa skämmas på Kreta brevid världens vackraste Ingela. Åh vad jag längtar efter att få träffa henne nu!!

Hipp hurra till mig!

2010-07-28 23:36:34 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag fyller jag 27 år. Jag kommer ihåg när jag var liten. Jag tyckte att de som var så nära 30 var nästintill döda. Konstigt nog känner jag mig allt annat än död, i huvet känner jag mig lika som när jag var typ 20. Kanske man aldrig växer där inne? Jag har jobbat hela dagen. Haft smockfullt att göra. Superskoj. Massor av folk kom in och grattade mig. De hade sett på facebook att jag fyllde såklart =) Och sen när jag kom hem hade jag massvis av fina grattishälsningar på fejjan. Det värmde verkligen! Har inte fått nån present än, men det räckte gott med alla grattis. Imorn kommer familjen och firar. Då har jag önskat mig pengar till en symaskin. Skulle bli extra glad ifall de räckte även till en klocka. Skulle vilja ha en sån där färgglad söt en. Men då måste jag nog hitta en billig maskin. Det räcker ju iofs bra med en som kan sy rak och sicksack söm (kan väl inte vara så dyr) haha. Jag är egentligen inte så mycket för födelsedagar och paket. Håller på med en tårta nu som såklart blev misslyckad första försöket så nu ska jag ta ut en ur ugnen kl 00.00. Hoppas den blir bra iaf =/ Kram å godnatt från en nöjd 27 åring!

Aj aj aj

2010-07-27 22:17:25 Kategori:
(1) Kommentarer
Igår när jag stod och bakade råkade jag ha ner ett stort ölglas som var helt fullt i vatten rakt på min fot. Glaset sprängdes i 1000 bitar och det gjorde ooooont. Jag började tokblöda ifrån två yttepyttesmå sår, löjligt. Idag har det känts som att hela benet i foten varit krossad. Typiskt när det var hur mycket som helst att göra på jobbet. Men det gick bra ändå och det var superroligt med en sån hektisk dag på jobbet!

Tuvas simskola började igår. Hon verkar vara yngst i hela gruppen men samtidigt är hon på precis samma nivå som de andra så det är inget som märks. Hon är en riktig fisk =) Idag fick de träna på bentag. Hon gjorde fina bentag =) Jag tycker att det är asjobbigt att gå upp, och då är det ändå bara dag 2. 13 kvar....pust. Måste ställa klockan på 6. Det tar så lång tid att väcka Tuvisen för hon är så trött så där tidigt. Hehe.

Nellie har börjat med smakportioner och älskar nu potatis =) Idag kladdade hon potatis precis överallt dit hon nådde (och dit hon kunde kasta) Det rann ut ur munnen och hon stoppade handen i maten och kladdade runt med. Hon tog tag i skeden så vi fick ha dragkamp om vem som skulle hålla den. Gofisen då. Hon börjar bli för stor nu. Jag vill att det ska sakta in lite. Kan hon inte få vara bebis i minst 2 år?

Höst?

2010-07-25 22:17:25 Kategori:
(0) Kommentarer
Denna kyla. Brrr. Är det redan höst? Det brukar alltid vara fint väder på min födelsedag, så på onsdag blir det fint väder! Idag på jobbet blev jag inslussad på salongen inne på nian. Det har varit min skräck länge. All skit som jag har pratat om den salongen är det inget ställe jag hade lust att sätta min fot på. Men jag hade en rolig dag där, mycket roligare än det varit på Flanör nu senaste veckorna när det varit dött. Och så gillar jag min chef, han är en söt gubbe =) Nu börjar jag längta efter att vara lite ledig och få vara med mina barn lite mer. Så nu ska jag nog säga ifrån jobb ett tag framöver. I så fall bara hemma i salongen.
Idag fick jag äntligen träffa Linnea och lilla Nils igen! Mickan, Wilma och Hilda var också med, lika trevligt med dom förståss =) Det var fullt ös medvetslös med 4 ungar så vi hann knappt prata med varandra. Haha. Och jag stod för hälften av skaran =) Tänk när alla tjejer har barn (kanske flera har mer än 1 också), så kommer vi inte få plats inne hos nån =) Det tycker jag låter najs =) Linnea förbarmade sig över mig och gav mig ett graviditetstest som jag kunde ta hem. Det var negativt. *Puh* Spiralen verkar sitta där den ska. Jippiie =))

Slut på sovmornar

2010-07-25 08:44:54 Kategori:
(0) Kommentarer
Jag är inte en av dem som har gått och sagt att jag längtar tills det kommer lite regn och en aning svalare dasgar. Jag har stormtrivts i värmen. Men inatt tyckte jag faktiskt att det var supermysigt att ligga och lyssna på regnet som smattrade mot väggen. Ett väldigt behagligt ljud. Igår kväll kände jag mig febrig och hängig men det verkar ha gett med sig nu när jag fått sova ut lite. Mina barn sover relativt länge på mornarna så jag får oftast sova ut. Men imorgon börjar Tuvas simskola och då är det slut på det roliga. Då ska vi vara på Fjärran höjder ombytta och klara till kl 8 varje vardagsmorgon oavsett väder. I 3 veckor. Så de 3 dagar nästa vecka som jag jobbar får jag gå upp simskola först och åka till jobbet sen direkt efter. Hopppas att hon tycker att det är roligt och att hon förhoppninsvis lär sig simma. Det kanske är lite tidigat att hoppas på det när hon är 4 år, men hon trivs som fisken i vatten och har alltid varit helt orädd så jag kan tycka att det borde gå =)

Igår fick jag en skräcktanke i huvudet. Tänk om den där rackarns spiralen som jag har satt i inte fungerar. Jag lägger ju all min tillit till den. Jag skulle bli helt förkrossad nu om jag råkade bli gravid igen. Fy vad hemskt. Jag vill absolut inte ha en till bejbis nu och jag tror inte att jag skulle klara av att göra en abort. Otäckt med ett preventiv medel som man inte kan se. Då vet man ju inte om det verkligen sitter kvar där inne. Och så har dessutom mensen försvunnit helt nu verkar det som....öhöööw! Nä det skulle den ju förmodligen göra av spiralen. Det är bara jag som är nojig. Får hålla tummarna för att den sitter där och hjälper som den ska.

Sommar, bromsbett och frisbee golf

2010-07-22 23:34:05 Kategori:
(0) Kommentarer
Värmen verkar hålla i sig och skönt är väl det. Min första hel lediga dag som vi skulle spendera med att sola och bada ute i Gräsbäcken blev inte särskillt lyckad. Det va molningt hela tiden så det blev inte mycket solande och inte alls nåt badande för nån annan än Tuva. Dessutom kryllade det av bromsar. Vidriga djur det där. Mamma och jag gick runt med en varsin flugsmälla och viftade hela tiden. Jag klarade mig undan med ett ynka bett. Men nu har det svällt upp till ett område större än en tennisboll som bultar och är kokhett. Dessutom är hela vaden uppsvälld så den är nästan dubbelt så stor som den andra. På HC sa de att jag inte kan göra annat än att ta receptfria allergi tabletter och smörja med kortison salva. Det har jag nu gjort i ett och ett halvt sygn och ändå ser det ut så här...Man kan undra hur jag skulle ha sett ut om jag inte hade haft en flugsmälla.


Igår kom Marie och Kalle och Knutte förbi. Jätteroligt, det var så himla länge sen vi träffades. Barnen leker så himla bra tillsammans. De lekte frisör inne i min salong och var hur söta som helst. Knutte var otroligt facinerad av Nellie och ville hålla och bära =) Gullunge

Idag tog min kusin Daniel med lilla familjen ut på en runda utav frisbee golf. Det var riktigt roligt! Vi vill absolut hänga på igen. Det var mycket svårare än jag trott. Fredde hade mest problem med att kasta rakt medans jag kastade ganska rakt men alldeles för kort =)


Wilma 1 år!

2010-07-19 22:40:03 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag fyllde lilla Wilma 1 år. Tänk va tiden går fort!
Jag började dagen med att färga Maddes hår i min lilla salong. Kändes riktigt bra. Det där kan nog bli toppen. Min egen lilla fristad =)
Sen drog vi och gjorde ett pass till lilla Nellie.
Direkt därifrån åkte vi ut till Mickans härliga stuga. Wilma sprang runt som en galning =) Hon kan typ inte gå, hon springer hela tiden =) Hon och Tuva leker så bra fast det är så många år mellan dem =) Hon fick hur mycket paket som helst. Tuva och Fredde badade och vi fick smörgåstårta och fika i stora lass. Det var hur härligt som helst. Precis som en ledig dag ska vara. Nellie kunde inte sova för hon var rädd att missa nåt så hon har varit liteövertrött och gnällig. Men hon är ju så go så vad spelar det för roll =)
Hon är lika sprattlig och sprättig fortfarande. En riktig duracellbebis.

Se upp! Vild 1 åring på språng =) <3

Barnfika

Snellie

Tuva på bryggan

Tuva i kalashatten

Man måste komma ihåg att äta mitt i allt kalasande

TUva fick låna badkläder av Mickan eftersom vi glömt hennes

Wilma lånar morfar Kurts glasögon

Salongsinvigning

2010-07-18 22:54:21 Kategori:
(1) Kommentarer

Imorgon inivger jag min salong. Det ska bli roligt. Men tyvärr är det inte riktigt klart än. Alla lister ska dit. Nya dörren är inte på plats. Handtagen på skåpen har han inte satt dit. Snickaren tyckte att jag skulle sätta dit de själv. Det var inge svårt sa han. Nu har jag förstört en av skäpluckorna så jag måste köpa en ny sån. Så nu får de vänta tills han kan komma tillbaka (det vet man aldrig när det är) Men shamponeringen är inkopplad och nu går det att köra igång. Jag behöver ju inga lister för att klippa hår =) Madde får bli min första kund. Vem kunde ha passat bättre =))


Skit Ellos

2010-07-17 22:59:38 Kategori:
(0) Kommentarer

Jag beställde en massa olika tunikor från Ellos för ett tag sen. Idag började den ena vittra sönder. som att den legat i nån sorts syra. Tyget är så skört att det går hål i det bara man tittar på det. Mamma upptäckte ett hål på min rygg när jag kom ut till stugan efter jobbet. Man kan ju hoppas att jag inte gått runt med ett stort hål på ryggen hela dagen utan att nån sagt nåt. Jag kommer i alla fall aldrig mer besälla nånting ifrån Ellos!

Nu ska jag säga nåt som alla vi småbarnsmammor säger ca 1000ggr under barnets första år. Jag tror att Nellie håller på att få tänder. Hon har kinkat och grinat och gnidit saker i munnen hela kvällen. Hon har varken velat äta eller sova. Hon som vanligtvis är världens enklaste bebis. Jag grävde fram Tuvas gamla bitring som man kan kyla, slängde den i kylen och gav henne den sen när den blivit kall. Då somnade hon. Äntligen! Tuva hade aldrig några besvär som feber eller särskillt ont när hon fick tänder så jag hoppas att inte Nellie ska behöva utstå nåt sånt heller.
Typiskt...nu börjar hon gråta igen. Stackars äkslings Snellie =(


Sommarkväll

2010-07-14 22:18:45 Kategori:
(1) Kommentarer
Jag tycker att sommarkvällarna som de har på onsdagar här i Gävle är ett superbra påhitt. Tyvärr har jag aldrig tidigare tagit mig ner på en, men det är ju en rolig grej. Idag när jag faktiskt skulle gå så var det nån tjock flintskallig gubbe som sjöng visor som uppträdde...han var visst känd på nåt vis. Trist.
Jag tittade på Fredrik som stog som ordningsvakt där vid scenen. Han var så fin. Han och flickorna har blivit superbruna idag när de solat. Själv har jag stått inne på Flanörhuset hela dagen. Hade fullt ös idag, det var superkul. Jag trivs riktigt bra där. Det känns inte som att jobba, det är mer som att umgås =) Mitt jobb är så fantastiskt roligt!
Tyvärr slutade kvällen lite tråkigt med att Tuva gjorde illa sig massor. Hon skrapade upp både knän, händer och axeln. Det var massor av blod och tårar. Stackars älsklingen. Hon är så rolig nu. Hon säger så mycket kul. Min pappa har en taxibuss som man kör rullstolar i. Här om dan när vi åkte bakom en vanlig taxibil sa hon "Titta mamma, vilken kort taxibil" Hehe, tokfia =) Lilla Snellie är nu 4 månader. Tänk va fort det går. Hon har fått smaka lite potatis. Skruttan. Hon är så himla aktiv, hon kommer garanterat att springa innan hon är ett år =)


Svett svett svett

2010-07-13 21:38:17 Kategori:
(0) Kommentarer
Nu var sömnlösa veckan förbi. Vi överlevde, och det med måtta. Det var inte alls några problem. Fredrik var så duktig såå =) Nu är vi inne i min värsta arbetsvecka. Som egentligen inte är så värsta förutom att jag jobbar 6 utav 7 dagar. Men jag tycker ju bara att det är roligt så det är ju lugnt. Tyvärr är var det heldött idag så jag mest satt av tiden, vilket inte alls är så roligt.
Salongsbygget här hemma går precis hur sakta som helst. Jag hatar numera hantverkare (trots att jag själv hör till den kategorin)
Har ingen inspiration att skriva just nu. Så vi tar'et en annan gång.
Nån som har nån bra kärleksfilm att rekomendera?

Sömnlösa veckan

2010-07-07 15:39:40 Kategori:
(1) Kommentarer
Den här veckan är en tung vecka här i familjen. Fredde ska jobba alla nätter från inatt (ons) till sön och kommer att få sova minimalt lite. Imorn är den enda dagen som jag är ledig och då måste han åka och hämta Tuvas lekstuga som är klar. Sen kommer han att komma hem strax före nio på morgonen och då sticker jag och jobbar så får han vara vaken med barnen. Pappa och Helena har förbarmat sig och stannar hemma från sin båtsemester på lördag så att han får sova några timmar på lördag. Vi lyckades såklart pricka in den enda veckan på 4 år när vi inte lyckas få barnvakt. :P Men han visste att jag skulle jobba så han har valt det själv. Det ska jag påminna honom om när han gnäller. Detta innebar dock att jag var tvungen att stanna inne och städa denna superfina sommardag. *spyyy*

Svenska sommaren

2010-07-04 22:45:27 Kategori:
(1) Kommentarer

Den svenska sommaren är verkligen helt oslagbar när den är som den ska =) Idag har varit en fantastiskt dag. Först kalaset som var supertrevligt. Sen åkte vi ut till gräsbäcken för ett kvällsopp i poolen. Det var 28 grader varmt i den. Så Snellie fick ta sitt första dopp hon också =) Hon verkade gilla det. Sen tog vi en promenad för att plocka smultron. Det bästa av allt var att myggen lyste med sin frånvaro, det snarare strålade. Det var en underbar känsla att slippa deras stickade, surrande vidrigasmå kroppar!

Kalas och sånt

2010-07-04 12:29:41 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag är det dags för kalasande igen. Vi hade tänkt att ha barnkalas idag, men det var så några som skulle komma. Men det kommer 3 barn och 3 vaxna iaf =) Så det blir trevligt. Det är ju så supermega hett ute idag. Och eftersom vi inte kan fylla poolen som Tuva fick av Adde och Madde (vattenslangen är urkopplad nu när de gör om i tvättstugan) så fick vi köpa en liten rackare så länge. Så nu plaskar Tuva runt i den. Det ser roligt ut för hon är alldeles för stor för den lilla. =) Lilla Nellie fick också ta ett premiärdopp. Hon verkade gilla att svalka sig lite =)
Problemet med allt detta kalasande är ju att jag vill gå ner i vikt. Och nog för att jag försöker att inte svulla i mig från kakfatet, men nån kaka måste jag ju få. Och när det är så här ofta så blir det ju inte så bra i längden. Men nu är det iaf Friskis imorn kväll igen. Det ska bli skönt. Men före det ska jag jobba på Flanör hela dagen. Skoj! Och sen blir det jobb nästan alla dagar i 2 veckor.

Bajstanten

2010-07-03 09:45:05 Kategori:
(0) Kommentarer
Igår innan Ida ich jag skulle gå på Eclipse så skulle vi äta på max. När vi satt och mumsade på våra mål som mest kom det en tant och satte sig vid bordet brevid. Hon satt och pratade med sig själv och det märktes tydligt att inte allt stod rätt till där... Det var då vi kände den....bajslukten. Hon stank bajs. Hon måste ha haft stora korvar i trosorna.
Jag kunde absolut inte äta nåt mer och efteråt hade vi den där bajslukten i näsan så att vi inte ens kunde köpa oss lite popcorn. Och vad är väl bio utan popcorn? Bajstanten förstörde lixom det mysigt med hela kvällen. Blä.

Jag gillade filmen. Men den gav upphov till en massa funderingar. Och så var det tyvärr lite saker som irriterade också. Bland annat att de hade bytt ut en skådespelade...nog för att hon hade rött hår, men det var ju för tusan inte ens samma person. Hur skulle man då veta att det var hon? Förvirrande. Sättet vampyrerna dog på var också annorlunda. De var som gjorda av porslin helt plötsligt, det kan inte jag minnas att de var i tidigare filmer. Att det klirrade när nån slet av en arm eller ett huvud. Konstigt. Ida och jag försökte komma underfunn med vilken vi skulle ha valt av grabsen. I mitt fall lutar det åt vargahållet. Jag gillar ju värme, och visst skulle det vara mysigt att krypa upp och värma sig hos nån som är så varm att han kan ha bar överkropp mitt i blanka vintern.Jag kan även tycka att det känns lite mysigt att höra ett hjärta slå när man ligger och myser uppe på bröstet hos killen. Samtidigt skulle det ju vara ganska najs att få veta att man kunde leva i oändlighet. då skulle jag ju inte behöva vara rädd för döden längre =)

Grattis Lillebror!!

2010-07-01 23:30:48 Kategori:
(0) Kommentarer

Stort grattis till min bästaste lillebror Erik idag på hans födelsedag!! Tyvärr svarar han inte när jag ringer. Vill även gratulera honom till nya anställningen på Interpool. Längtar tills du kommer hem Erik!! Puss å Kram

Idag blev ännu en nyttodag. Vi hinner aldrig göra nånting nu för tiden för vi ska bara pyssla med en massa tråkiga saker. Idag har vi släng alla kartonger, glas och batterier. Vi har varit runt och gjort lite inköp till salongen (låter roligt men det var bara en massa tråkigt), handlat en ny dörr till salongen, städat övervåningen, klätt in 2 fönster på övervåningen med myggnät, möblerat om lite (så att Nellie inte skulle behöva ligga i drag från fönstret) osv osv. Så där är det hela tiden tycker jag. Vad hände med de där sommrarna när man bara låg i solen och degade hela tiden? Imorn hade vi tänkt åka ut till Engeltofta för att bada med lite vänner men vi måste tvätta och fixa Freddes ordningsvaktskläder och fixa lite mer med salongen i stället :/

På våran övervåning har det varit cirkus 100 grader varmt varje sommar som vi bott i huset. Vi har försökt sova med öppet fönster men då vaknar jag med en miljon myggbett. Idag tog vi som sagt äntligen tag i det och köpte myggnät till 2 fönster i olika rum på övervåningen. Så nu kan vi ha fönstrena öppna dygnet runt. Ååååh va skönt det ska bli!

Jag kanske ska berätta att Hello Kitty tårtan blev himla söt. Det var flera som sa att den var god, men det kändes mest som att det var för att vara artig. Smaken i tårtan var god, men överdraget var läskigt sött. Jag mådde lite illa efter en bit. Den förra tårtan, test tårtan, som jag gjorde var ju också så där söt men blev bättre efter nån dag. Så imorn kanske den är godare.

Jag längtar ihjäl mig efter bion imorn!!! Ida och jag ska gå och se Eclipse! Jippiie. Det var så himla länge sen jag ens tittade på nån film nu. Jag far runt som en virvelvind fram till 12 på nätterna =)


RSS 2.0