Motivation-->low

2016-01-28 09:03:37 Kategori: familj
(0) Kommentarer
Jag har precis börjat läsa Sva 2 på högskolan i Dalarna. Alla mina klasskompisar som jag hade stöd av förra terminen har hoppat av. Det känns otroligt tråkigt. Sva är ett tufft ämne och kurserna är svåra. Jag tror aldrig att jag upplevt skolan/studier som svår tidigare. Jag brukar ha så lätt för mig. All litteratur är på engelska eftersom ämnet är så nytt i Sverige så det finns inget att hämta från det svenska samhället. Dessutom är nästan all litteratur forskningsrapporter eller sudier, på engelska, torr akademisk engelska. 

Jag började ett nytt jobb i måndags på engelska skolan. Jag jobbar som sva lärare för årskurs 7. Det känns otroligt roligt och spännande. Torsdagar är jag ledig för att ta tag i mina studier vilket innebär att jag nu måste släpa mig ut sängen för att starta. Känns tungt. Motivationen är inte på topp. Jag saknar mina klasskompisar och skulle mycket hellre gå till jobbet idag. Tur att det är en fas som kommer att gå över, det vet jag att den gör. Jag älskar ju att plugga. Pigga tider

2016-01-16 20:28:11 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Nu tror jag att jag törs säga att det äntligen har vänt.
 
Tuva brukar kunna fatta tycke för vissa personer oavsett om de har gjort något särskilt eller ens träffat henne. Hon har under något år varit helt besatt av Fredriks jobbarkompis Björn, som hon träffat max två korta stunder. Det började med att hon frågade vilka Fredrik skulle jobba med varje kväll han åkte till jobbet. Hon blev lika glad varje gång han skulle jobba med Björn. Det eskalerade till att hon pratade om Björn mer och mer. Nu för tiden när vi gör någonting roligt i familjen så brukar hon oftast säga något om hur Björn skulle älska att göra samma sak eller att han skulle vinna i något spel som vi spelar. Igår morse när hon slog upp ögonen visste jag efter första meningen att hon var frisk igen. Det första hon sa var "Tänk om Björn skulle snubbla och ramla ner i en pool" och så gapskrattade hon. Haha, underbara unge! Jag har aldrig träffat den här Björn men det känns som han är en stor del av vår familj ;)

Snökaos och sjukdom

2016-01-13 14:33:22 Kategori: familj
(0) Kommentarer
Sjukstugan fortsätter här hemma. Det tog om på mig. Tuva och Fredrik verkar feberfria idag men hostiga och snoriga. Jag har problem med bihålorna så jag har inte kunnat sova, tur att jag haft en bra bok att läsa. 

Snön fortsätter att falla. Vi har haft lite problem med skottningen eftersom ingen orkat ens klä på sig kläder. Nellie och Tuva har haft pyjamas dygnet runt i två veckor snart. Idag var det dock givet att Fredrik och Tuva fick skotta, tack gode Gud! Skotta med feber och influensaont i kroppen är inget jag rekommenderar. Eftersom vi varit sjuka sedan första snön kom har ingen av barnen kunnat leka ute i snön än. Nu måste det väl bli bättre snart? 

Cress

2016-01-13 14:17:55 Kategori: Böcker
(0) Kommentarer
Titel: Cress
Författare: Marissa Meyer
Serie: The lunar chronichles #3
Språk: svenska
Sidor: 493

Handling: Det är svårt att ge en beskrivning av handlingen utan att avslöja för mycket för de som vill läsa de föregående böckerna. I den här boken får vi följa de karaktärer som vi lärt känna i tidigare böcker i deras försök att rädda världen. En ny karaktär dyker upp i den här boken. Cress har suttit fängslad på en satellit mellan Luna och jorden, ensam, i sju år. Därifrån har hon med sina "hackerskills" lyckats dölja alla lunarrymskepp för jordens satelliter under alla år. 

Omdöme: den här boken var omöjlig att lägga ifrån sig. Nu är jag fast! Boken är galet spännande från första kapitlet. Cress är en fantastisk karaktär. Jg älskar hennes blyga, drömska personlighet! Boken slutar mitt i all spänning och jag kommer inte kunna vänta på den svenska översättning av del fyra utan läser den på engelska i stället. 

Betyg: 5/5

Sjukstugan fortsätter

2016-01-09 21:36:00 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Precis som jag befarade blev Tuva sjuk och även Nellie insjuknade igen. Båda tjejerna har över 39 graders feber och en fruktansvärd hosta. Tuva har sovit två gånger under dagen och redan somnat, förhoppningsvis för natten, eller åtminstone så länge som medicinen verkar. Vi konstaterar att 2016 hade kunnat börja bättre!

Sjukstuga

2016-01-08 10:24:41 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Nu har vi varit i sjuka i stort sett hela lovet. Det började med Nellie som fick 40 graders feber den 22 december. Tack och lov verkade hon inte särskilt berörd av det. På nyårsatfon kl 22.00 slog det till på mig och jag blev totalt däckad. Den femte januari kl 22.00 var det Fredriks tur. Vi var på kalas hos hans bror som fyllde 25 och han började huttra och blev kritvit i ansiktet. Han sov 17 timmar i sträck första dygnet. Igår visade han sig utanför sovrummet första dagen. Igår var för övrigt den första dagen jag började känna mig ok. Nu har Tuva börjat hosta så nu är det säkert hennes tur. Den här sjukdomen kom verkligen som ett brev på posten och slog till från 0 till 100% på en kvart. Helt galet. Stackars Tuva som ska börja i skolan på måndag. Hon har dessutom inte kunnat varva ner riktigt än. I vanliga fall brukar hennes oro försvinna under loven då hon får vila upp sig. Det här lovet har hon fortsatt vara lika ledsen och orolig under lovet som hon var i slutet av terminen. Jag bävar för hur den här terminen ska gå. Jag tror vi måste satsa på en utlandsresa i november 2016 för att undvika att hon mår så här nästa jul.

Scarlet

2016-01-01 15:25:00 Kategori: Böcker
(0) Kommentarer
Titel: Scarlet
Författare: Marissa Meyer
Serie: The Lunar Cronichles#2
Språk:  Svenska
Sidor: 374


Handling: I Scarlet återser vi Cinder, som nu försöker fly från det fängelse där vi sist lämnade henne trots att det kommer att göra henne till den mest jagade personen i hela Samväldet.
På andra sidan jorden söker Scarlet Benoit en tuff fransk tjej som inte drar sig för att bära pistol efter sin försvunna mormor. Och det visar sig att det är mycket hon inte känt till om sin mormor eller den livsfara hon levt i under hela sitt liv. När Scarlet träffar Wolf, en streetsmart slagskämpe som tycks veta en del om hennes mormor, har hon svårt att lita på honom. Samtidigt känner hon sig oförklarligt dragen till honom och han till henne.
Scarlet är en futuristisk version av sagan om Rödluvan. Ett oförglömligt äventyr i en värld befolkad av människor, cyborger och androider.


Omdöme: Efter att ha läst Cinder så är man som läsare redan bekant med samhället och de mystiska utomjordingarna från planeten Luna som smyger omkring på jorden. Nu får läsaren än mer vetskap om dessa utomjordingar och deras jordiska upphälle. Jag älskade att man fick fortsätta följa Cinders öde i denna uppföljare. Däremot är det tveksamt om någon som är skeptisk till fantasy-genren kommer att klara av att processa de figurer som denna bok bjuder på. Inte nog med att boken fortsätter att innehålla en del cyborger så presenteras läsaren även för människor som blivit genmanipulerade med en djurisk ådra så de liknar vargar, tränade av Lunarer på planeten Luna. Jag ser fram emot del 3, Cress, som är baserad på Rapunzel.

Betyg: 7/10

En tillfällig lösning

2016-01-01 15:07:07 Kategori: Böcker
(0) Kommentarer
Titel:  En tillfällig lösning
Författare:  Denise Rudberg & Hugo Rehnberg
Språk:  Svenska
Sidor: 266Handling: Lisen lever ett perfekt liv. Hon lever i ett perfekt äktenskap, har en välartad dotter och karriären på pr-byrån pekar spikrakt uppåt. 
Teddy lever en annan sorts dröm. Han är en sorglös, stormrik och arbetsskygg arvtagare vars största existentiella dilemma är vilken skinnklädsel han ska ha i nästa sportbil. 

Under ett och samma dygn rämnar tillvaron för både Lisen och Teddy. De är grannar som långt ifrån haft ett gott öga till varandra- Tedde den omogne, festgalne ungkarlen som Lisen både en och två gånger blivit störd av, och Lisen är den präktiga, stela småbarnsmamman som enligt Teddy verkar ha ett urtrist liv. Men ju mer omtumlande tillvaron ter sig, desto lugnare tycks de bli av varandras sällskap och en oväntad vänskap växer fram. 

Omdöme: Jag har läst dessa författares tidigare bok utan att vara stormförtjust. Därför har denna legat i bokhyllan i över ett halvår. Boken är skriven med stor och luftig text vilket gör den lättläst. Jag gillar när författarna använder olika kapitel för att beskriva olika personer. Storyn är simpel, det gick att lista ut allt redan under de första kapitlen, något som jag annars brukar älska men som i det här fallet känns lite för utspelat. Karaktärerna är däremot bra och känns otroligt nutida. Den här boken liksom den förra skildrar en nutida händelse, hur förhållanden kan raseras och byggas upp i det nutida samhället. Detta tror jag är författarnas styrka. Det är dock inte något i min smak. Jag har aldrig förstått det här med otrohet och tjusningen av ha ligga med hundratals olika partners. Låter mest äckligt i mina öron men eftersom det är så det ser ut nuförtiden så antar jag att det är en bok som passar samhällsklimatet som är nu. 

Betyg:  4/10

RSS 2.0