Utmaningar

2014-05-30 07:31:25 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Inatt ville Tuva sova hos sina bästisar. Hon har gjort det några gånger tidigare men de senaste gångerna har hon kommit hemlunkandes lagom till grabbarna somnat. Då var det inte särskilt intressant längre. Igår fick vi dock ett lugnande sms att hon hade somnat in. Toppen! Bra träning inför Hillevikslägret tänkte vi. Kl 02.33 började det plinga på dörren. Fredrik flög upp ur sängen som utskjuten ur en kanon. Nemo fick förmodligen en mild hjärtattack och ramlade ner från trappen där han alltid sover på översta trappsteget. Tuva kom inspatserandes och var lite sur för att det inte hade varit öppet. "Jag bor ju också här" konstaterade hon. 
När vi bäddat ner henne insåg vi att det var lite skumt att hon dök upp själv så där mitt I natten. Fredrik gick ut och tittade och såg grannens baksidedörr stå vidöppen. Åh pluttan då! Hon vaknade och knatade hem helt själv utan att säga till någon. Fredrik sa lite torrt "Det blir långt att gå hem från Hillevik"
 

Helg

2014-05-29 18:20:25 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
Här hemma har vi nedräkning inför sommarlovet. Alla (Tuva lite mindre entusiastisk) längtar efter att få sätta ett kryss på Fredriks egen komponerade almanacka. 
Nellie har bara två dagar kvar på dagis och Tuva har två skoldagar och två lägerdagar kvar. De ska åka med klassen till Hillevik och sova i tält, hur spännande som helst! Jag får kanske ta och plocka fram och damma av min gamla scoutskjorta och dra ut och visa upp mina extremt goda naturkunskaper....eller hur var det nu igen? Kan hända att jag mest tittade på killar och gnällde på geggan, men en och annan knop kunde jag åtminstone. En gång scout, alltid scout. Älgpatrullen tillhörde jag om jag minns det hela rätt. Någon som vill minnas vid det? Jag tror vi var grymma på en orienteringstävling på ett fruktansvärt geggigt läger som hette Utskavi. Gamla goda tiden. Det regnade dygnet runt i en vecka och min luftmadrass(prinsessan på ärten som man är kunde man ju inte sova på liggunderlag) flöt runt i gegga i tältet. Fy va sura vi var, ett gäng riktigt griniga tonåringar. Haha
 
Min yngsta dotter verkar bli en konstnär och har ritat kanske världens finaste familjeporträtt där hela familjen, även Hitta-Nemo, står framför vårt hus. Det roliga är att jag står PÅ Fredrik och Nellie står PÅ Tuva. Detta är helt medvetet. Nellie har även sett till att få så långt hår som hon håller på att spara till. Fredrik verkar dock flintis, kanske hade hon en framtidsvision... Skåda den fantastiska kreationen
 

Citat Tuva

2014-05-23 21:38:34 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
Underbara unge! Hon säger så mycket roligt.

Häromdagen när Nellie och hon lekte hör vi hur Tuva plötsligt utropar lite grinigt " Men nu får du ta och bestämma dig! Är du döv eller sitter du i rullstol?!?" 

Haha det visade sig att de lekte att Tuva var sjuksköterska :D

En annan dag ute i stugan frågade Tuva Boje

Tuva: Vill du en puss eller?
Boje: nej tack gumman inte just nu.
Tuva: Nehej då spottar jag dig på magen då

Ööhh...vart kom det ifrån? Hon har aldrignågonsin spottat på någon. Hahaha

Fredagsmys

2014-05-23 21:09:03 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Dagen fredagsmys fick bli en lermask för fejset och tentaskrivning för själen. 30års kris? Vem bryr sig? Roa sig en fredagkväll, äsch, skiter man väl i. Första läsårets sista tenta känns som den borde vara ganska lätt. Jag har antecknat allt under kursens gång, och lite till. Så jag vet exakt var jag kan hämta all info. Nu gäller det bara att syntaxen sitter som ett smäck, några fler D:n tänker jag då inte få. Fick föresten ett A i senaste kursen. Det betyder två A och ett D, men vem räknar...? *betyghetsar* Det enda som gäller är att vinna! Om man har kul eller inte har ingen betydelse. Eller hur var det nu igen...?
 
Linslus?Tiden rullar på

2014-05-22 08:25:00 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Jag hade helt glömt bort bloggen för ett tag. Tills idag när Tuvas fröken berättade att hon hade hittat in till den. Men gud va konstigt. Jag tror att det är för att vi har det så otroligt bra nu så jag har inte behovet av att lufta känslorna på samma sätt längre.
 
När jag hörde henne nämna det blogginlägg som hon hittat från ett år sedan, då vi hade varit och hälsat på för att välja en skola, fattade jag först inte att det var ett år sedan. Bara ett år?!!? Det känns som evigheter sedan. Det måste ju vara i alla fall två år sedan...eller? Tuva har blivit så stor under det senaste året. Hon har mognat och lärt sig så otroligt mycket. Och framförallt så mår hon så otroligt bra nu. Jag kan knappt tro att det är samma tjej som för ett år sedan. Tänk vad det kan göra mycket med rätt människor omkring. Pedagogerna på Brynässkolan är verkligen underbara och tar så väl hand om min lilla tjej och det är tack vare dem som hon mår så bra idag.
 
I fredags fick jag förmånen att vara med Tuva och hennes klass på Gd-Gif olympiaden. Särskolan har en egen dag då de får tävla mot varandra. Vi hade en helt fantastisk dag med perfekt väder! De var så otroligt duktiga och härliga. Tuva skötte sig jättebra och jag var den stoltaste mamman på platsen kan jag lova. Jag var stolt över dem allihopa. Gullungar!
 
 

RSS 2.0