True talant

2011-08-29 23:17:11 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Innan vi åkte på semester fick jag höra att en ingift släkting till mig skulle vara med i Truel talant. Men åh va roligt. Hon är precis hur bra som helst!! Ina från Värmland. En rödhårig, glad och härlig tjej. Så nu satte jag mig ner med tv3play och kollade de program som varit i veckan. Har nu kollat på ett och ett halvt och tårarna sprutar på mig. Åååh vilket härligt program! Att man kan få bli bedömd på hur man låter och inte hur man ser ut. Än har jag inte hunnit sett Ina men lika bra är väl det för då kommer jag väl grina ihjäl mig =) Heja Ina!!


Hej hallå

2011-08-29 20:33:03 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Då var vi tillbaka efter en superhärlig resa. Hade gärna varit där i 2 veckor i stället för en. Vi hade rekord varmt den där veckan vi var där. Det hade inte varit så varmt där nere på hela sommaren. Så himla skönt var det :) Det var runt 36 grader i skuggan hela tiden. Skööönt. I min värld finns inget som är fööör varmt.
Tyvärr orkar jag inte lägga ut några bilder just nu. Nu vill jag bara sitta i soffan och slappa.

Imorse när jag skulle lämna barnen på dagis började Nellie grina så fort vi kom dit. Hon borrade in sitt lilla ansikte mot mitt bröst och bara skrek och spände sig som en fjäder. Dagisfröken fick till slut bända loss henne från mig och jag dog lite inside. Ville grina och skrika själv. " GE TILLBAKA MITT BARN!!!JAG VILL INTE LÄMNA BORT HENNE!! Snyft. Skönt att Tuva aldrig varit ledsen när jag lämnat henne. Det är värre än jag nånsin kunnat tänka mig. Trots att jag visste att hon slutade grina strax efter att jag gått så satte den känslan en prägel på dagen och jag var stressad och tom i huvudet hela dagen. Ser verkligen inte fram emot lämningen imorgon =(

Tuva

2011-08-15 15:22:11 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
Tuva är i en rolig ålder just nu. Hon är ju på väg att bli stor. Hon tänker och tänker. Det är konstigt att det inte knakar inne i skallen på henne. Men sen är det ju också mycket fantasier. Det senast nämnvärda som kommit ur henne var när hon och Linnea bytta blöja på Nils. Då berättade Tuva för Linnea att "
Min pappa har en jättestooooor snopp!" Hon visade även med händerna att den var ca 1 meter lång. Linnea blev visst lite generad men tyckte att det var skönt att höra att Fredrik är välhängd. Jahapp....

I lekparken häromdagen började de andra mammorna skratta åt mig när jag kom för att hämta in Tuva. Jag undrade genast vad hon sagt. De tyckte att det var skönt att det var jag som kom och inte Fredrik eftersom det var lite pinigt att veta att han sköter sitt hygien så dåligt....Tuva hade nämligen sagt " Min pappa tvättar aaaaaldrig stjärten" Schysst....

Hon har även berättat på dagis att hennes pappa bara dricker öl, han tycker inte om nåt annat. Och mamma dricker bara kaffe. Stackars Fredrik som knappt druckit en öl på hela året. Han är numera känd som en lortig, välhängd, alkis. Det är min kille det!

Dagispremiären

2011-08-15 15:14:41 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Så var det dags för tjejerna att äntligen börja på dagis igen. Nu kanske det blir lite ordning på kaoset i mitt liv. Nellie hade ju en jobbig sista vecka på dagis då hon grinade vid varje lämning. Och Tuva har nu på slutet inte tjatat efter Boonyisa en endaste gång. Hon har till och med sagt att hon inte vill gå till dagis.
Jag får en bild i huvudet där Tuva står bakom mina ben och blåhåller dom, blyg som bara den, medans Nellie fäktar, sparkar och skriker i min famn.
Man ACK så fel jag hade. Tuva och Boonyisa kastade sig om halsen på varandra med stoooora leenden och Nellie försvann som den illbatting hon är. Det sista jag såg av henne var stod hon och hoppade i vattenpöl. HÄRLIGT!

Bilder

2011-08-11 21:32:49 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Idag fick jag hem 300 bilder i brevlådan. Det var från feb till aug. Nu är det bara till att börja sätta in i album. Tidskrävande. I-landsproblemet är att med nya kameran så blir ju bilderna fina i sin helhet. Man kan inte bara klippa bort en bit och pussla ihop som jag gjort tidigare. Vilket gör att det kommer att bli fullt i ablumet direkt och att sidorna kommer bli mer enformiga. Men man får ju hoppas att bilderna i sig väger upp det.

Semesteruppehåll

2011-08-08 20:53:24 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Då så var det dags att jobba i 12 dagar innan vi drar till Mallorca. Vi blir 6 vuxna och 6 barn som åker. Ska bli skitkul! Har dock dödsångest för att visa upp min bikinikropp. *ryser*

Första arbetsdagen gick som på rosor. Jag var lite seg första klippningarna men fick snabbt upp tempot. Det var fullsmockat hela dagen. Skitkul! Jag älskar verkligen mitt jobb! Och mina jobbarkompisar. Men samtidigt ser jag fram emot att dra på kurs med PoppiTopp tjejerna i början av sept. Åh så jag saknar dem!! Vi ska ha så himla roligt!

Tog en liten joggintur hem från jobbet. Gick riktigt bra. 6km i uppförsbacke hade fått mig att darra av skräck för inte så länge sen. Nu blev jag mest sur att jag var tvungen att stanna och vänta på grön gubbe vid reningsverket så min supertid som jag hade på g blev pajad :)

Kaloriräknarmatprogrammet fungerar superbra hitills. Jag har verkligen aldrig haft nån aning om hur mycket det kalorier det är i saker och ting. Vem 17 visste att att korv var typ supermegadåligt...inte jag iaf!

Träning och kost

2011-08-05 22:58:36 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Nu när jag kommit igång med springningen på riktigt har jag börjat fundera över vad jag stoppar i mig för nånting. Inte bara det att sluta äta en massa godis, det var tro det eller ej några veckor sedan jag gjorde det, men också det dagliga intaget av all sorts mat. Långt bak i huvdet lite luddigt hade jag för mig att en chokladkaka ska vara så många kalorier att det krävs 1 mils joggingtur för att väga upp. Det låter ju inte värt det kan man tycka. Jag har nu laddat hem en ny app till telefonen som mäter upp mitt kaloriintag. Inte för att gå ner i vikt, utan för att hålla min vikt. Det kändes faktiskt mycket lättare idag när jag hade den att gå efter. Shape up heter den. Den borde ni prova! Får se hur den funkar här framöver också. Nu blir det 150 situps innan sängen.

Ljuva Långå

2011-08-05 22:52:43 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Vi har haft en fantastisk semester uppe i Långå! Jag ÄLSKAR det stället!
Förut när jag var yngre led jag av att det inte fanns nån dusch och att det bara fanns dass, men nu för tiden är det bara mamma som lider av det.
Vem behöver dusch när man kan tvätta sig i kärnen? Min tanke var att det skulle ha blivit myiga kort med den utikten som är där och så vi med shampoo lödder i håret. Tyvärr blev det inga sådana kort för vi varf aldrig ensmna på badplasten och det var pinigt nog att stå där och tvätta sig, utan att vi knäppte kort på det :)
Långåborna hade haft regn 2 månader i sträck så de var till och med vid badplatsen när det åskade och regnade.
Och dasset sedan...det är väl egentligen ingen skillnad mot för en vanlig toalett. Inte så länge det är varmt i luften och inte snö och minus 25 grader. Synd bara att det lutar bakåt så man tror att det ska tippa när som helst ;) Men grannen ska bygga ett nytt i höst. Jippiekajej!

Naturupplevelserna i Långå går inte att jämföra med nåt annat. Berg, skog och vatten av olika dess slag. Storslaget! Vi åkte runt och kikade på lite av varje och såg flera renar som typ är det sötaste djuret i djurvärlden. De är så himla söta när de springer. De kastar förtterna utåt med svepande rörelser. Hihi. Lemlar såg vi massor av, 4 älgar och en massa olika fåglar. Bland annat tranor som knatade runt på ängen utanför huset och såg ut som små strutsar.

Fredrik och jag joggade där uppe i bergen också. Det var fantastikt. Kändes så spännande att det kunde kliva ut en ren, älg, björn eller ett lodjur vart som helst där i skogen. Tyvärr fick vi inga sådana bekantskaper under våra joggingturer. Naturen facinerade mig så mycket att helt plötsligt hade jag sprungit 1 mil. Bara så där. För första gången i mitt liv. Inte så värst jobbigt som jag skulle ha trott :)

Vi fiskade på alla möjliga ställen men fick dåligt med fisk. Vad gör väl det...myigt var det. Kvällarna avslutades med kortspel.

Nu kommer jag längta tillbaka ända tills vi åker tillbaka!!

Långåpix

2011-08-05 22:37:43 Kategori: Foton
(3) Kommentarer

RSS 2.0