Måndag igen

2014-09-22 19:28:06 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Tack vare de underbara pedagogerna i Tuvas klass är det bättre här hemma på kvällarna. Jag är inte van att skolan hjälper till att lösa problem som vi tampas med. Jag hade inte ens tänkt på att det kunde regleras från skolan. Tydligen jobbar Tuva så bra i skolan nu att orken inte riktigt räcker till när hon väl kommer hem. Då fixade de så att hon får vila några korta stunder under dagen och så blev det genast mycket bättre. Nu är hon bara trött, inte galet trött. Idag var det hennes favoritdag med hästskötarkurs och strålar lika mycket varje gång hon kliver in i stallet. Det är en fröjd att se. 
 
Själv har jag varit på min första VFU dag idag. Väldigt spännande. Jag hamnade i ett trevligt arbetslag och känner mig peppad. Eleverna hade studiedag så dom får jag inte träffa förrän imorgon. 
 
Igår fick jag äntligen träffa min yngsta brorsdotter Adeline som blev en vecka igår. Underbara lilla skapelsen. Det är helt otroligt vad fina brorsdöttrar jag har!! Erik och Elin kom förbi en snabbis med Elise som helt plötsligt kändes väldigt stor. Hon blev blyg för mig och visade världens sötaste lilla surläpp. Hon blir nog en dramaqueen lika som sin kusin Nellie. Det ska bli så spännande att få följa dessa två små änglar och se vad de växer upp till för personligheter. De är små mirakel <3

Arga dottern

2014-09-15 20:12:43 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Förra läsåret var det mornarna som var katastrofala här hemma med bråk varje dag. Nu har det istället övergått till kvällarna. För varje kväll som gått nu sedan vi kom hem från resan har de bara blivit värre och värre. ALLT är fel så fort det blir dags att gå och lägga sig. Hon skapar problem som inte finns och av någon anledning så hotar hon med att inte göra de saker som hon själv älskar. Det är som att hon tar det hon tycker allra mest om för att det ska göra mig ledsen och så förstår hon inte att det är henne det skulle drabba. T.ex. "Jag tänker aldrig mer gå på hästskötarkurs!", "Jag tänker inte äta frukost imorgon!", "Jag tänker inte gå ut på hela dagen imorgon!", osv osv osv. Jag har provat att svara på alla möjliga sätt, avvaktande, frågande, förklarande, och på alla sätt jag kan komma på men så fort jag försöker säga någonting eskalerar utbrottet och blir värre. Och att inte svara alls blir ännu mer tokigt. Jag känner mig maktlös och vet inte riktigt hur jag ska hantera situationen. Som tur är verkar hon sova av sig det och så går det ganska bra på mornarna iaf. 
 
Jag skulle tro att det handlar om att hon är trött efter en hel dag med intryck och att kravet på sänggång trissar igång ett utbrott. Men hur ska jag lösa det då?! Hon går och lägger sig mellan 19-20 (beroende på när utbrottet trubbats av) Jag kan ju inte lägga henne tidigare. 
 
Nu har vi iaf bestämt att vi ska åka till Långå i helgen. Där brukar hon få ro och kunna lugna ner sig. Det är tredje hösten i rad som vi drar upp dit för att lugna ner hennes nerver och de tidigare två gångerna har det fungerat bra. Vi får hoppas på att det hjälper även den här gången. 
 
Hon har iaf varit på hästskötarkurs idag och hon stålar ikapp med solen när hon är i stallet. Det är verkligen hennes kall. Hon sa redan innan vi svängt ut från parkeringen att hon längtar till nästa gång =) Gohjärtat!
 

I-lands problem

2014-09-11 10:26:07 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Dagens i-lands problem. Det tar längre tid för mig att läsa min studentlitteratur nu när jag nyligen gjort "svettbehandling" av händerna. Känslan när man inte får tag på sidorna när man ska bläddra i boken....Aaahhh! Konstigt nog blir jag lika förvånad varje sida. I normala fall suger pappret fast på fingertopparna som om de vore en magnet. En blöt magnet. 

Tuva började sin hästskötarkurs i måndags. Spänningen var olidlig, hon fick ett litet utrbott, men sen var vi på väg. På vägen dit frågade jag henne om hon trodde att vi skulle hitta. Svaret löd:

Tuva: "Mamma. Jag känner vägen i mitt huvud"
Jag: "Ja men vad bra. Du är som en levande GPS då"
Tuva: "Nu tappade jag mottagningen"

Haha hon är ju så härlig. 
Vi föräldrar fick inte följa med in och efteråt när jag frågade henne vad hon fått lära sig svarade hon: "Krascha (jag har inte glömt ett t) hovar, gjort över under och runt knut och borstat. Jag fick vara med hon med knopp på hjälmen" 
Jag kan tillägga att alla hade knopp på hjälmen 😂 
Hon verkade supernöjd efteråt och hon verkar längta till nästa måndag. Vi hade sådan tur att två av de tjejer som hon lekte mest med från hennes förra klass gick i samma grupp. Det var bra för det fick henne nog att känna sig hemma. 

Egypten i bilder

2014-09-06 15:05:42 Kategori: Foton
(1) Kommentarer
Vi har haft ännu en underbar resa =) 
 
Boje har laddat med öl och cola på stranden
Tjejerna med mormor
Snorkling på gång
Snälla tjejer...
Familjen Tajkon
Nellie och Tuva gillade att vara vid poolen så de kunde hoppa från kanten
Poolbaren
Alla blev lika glada varje gång Lollo och Bernie tog ett varv runt området
Barnpoolen med lekland och vattenrutschbanor
Minidisco i poolen 
Suntrip Fredrik
Personalen gillade Nellie
 
 

RSS 2.0