Fina vänner är det bästa man kan ha!

2009-10-30 22:41:53 Kategori:
(0) Kommentarer
Ikväll när jag kom hem från stugan så stod det ett blomsterbud vid dörren med jättefina blommor och sån här fin choklad som till och med jag tycker att det räcker med EN till kaffet. Fantastiskt god (den som jag provat) Tack min fina Ingela! Du är underbar!

Just nu pågår utröstningen av Idol. Jag har inte riktigt fastnat för det den här gången. Det är vissa som är riktigt duktiga men jag vet inte....Känns inte lika roligt som vanligt bara. Men hamburgaren eller Eddie kan gärna få åka för mig ikväll. Båda ska iaf bort snarast.

Om vi ska ta upp mina bekymmer, som vanligt då. Så känns klådan mycket bättre. Det kliar, men det känns absolut inte outhärdligt som det gjort tidigare. Min gångstil är kanske inte den vackraste men just nu känner jag att jag måste vara glad för vad jag kan, så just nu är det att jag faktiskt kan gå. Det gör ont att gå längre än till toan men det funkar. Igår hängde jag med mamma in på Ica innan vi åkte till stugan. Det var den längsta biten jag gått sen sjukskrivningen och den var tung. Då gjorde det riktigt ont. Men det blev bättre mot kvällen så det var skönt. Imorse fick jag bältet i posten. Det håller ihop fogarna jätteskönt men tyvärr så ligger ju bebisen så himla långt ner så den fick värsta spattet och höll på att kravla sig genom huden och ut. Det blev nog inte så trevligt med det trycket...Jag måste nog höra med barnmorskan och det verkligen är  hälsosamt för den lille. Annars skulle det vara väldigt skönt att kunna ha bältet på sig. Mitt nya korsstyg dök också upp i posten så nu har jag att göra =)

Såg ett program idag som nu är mitt favoritprogram som jag kommer att följa nu om jag ska vara hemma på dagtid. Förlossningskliniken. Det blev många tårar på mina kinder där. Vilken underbar grej det är med födslar, även om inte alla går bra. Så är det ju ett mirakel att det kommer ut en sån liten perfekt gobit =) *snyft*

Sjukskrivningsdag 2

2009-10-28 15:21:03 Kategori:
(1) Kommentarer

Imorse konstaterade barnmorskan att det defenitivt är foglossningar som jag har och hon uttryckte sig så här " Har han bara sjukskrivit dig i 2 veckor?!? Ja men lilla gumman tyvärr så har jag aldrig hört talas om nån som blir bättre i ett sånt här fall. Du får räkna med att det kommer att bli värre och värre och att jobba är inget altrenativ. Du ska vara så stilla som det bara är möjligt" Jaha. Snacka om dom...Jag fick beställa ett sånt där elastiskt stödbälte som förmodligen skulle hinna komma till imorgon. Min nya bästis tydligen. Huvudvärken trodde dom kom utav att jag har dåliga blodvärden så nu ska jag knapra järntabletter så det står häriga till. Hon sa starkt ifrån att jag skulle gå till sjukgymnasten,som doktorn ville att jag skulle. I så fall för att få akupunktur. Det kändes som om hon hade mer koll på läget iaf.
Idag känns det iaf mycket bättre. Jag har ont när jag går, men jag KAN gå. Och så när jag sitter så känns det inte som om hela underkroppen är köttslamsor som bara hänger....eller hur man nu ska förklara det :P

Linda har rekomenderat en ny serie Glee som jag nu har sett alla avsnitt av. Linda: jag vill ga fleeer. Tänk på att jag inte har nåt att göra. Några dagar till funkar nog "vara hemma" grejen. Jag har fortfarande lite serier att se och filmer. Men sen då....Det är korsstygnen som får regera helt enkelt. Nä, jag inser fakta. Jag kommer att bli GALEN!

Marie, Kalle och Knutte kommer förbi nu , så ska vi hämta Tuva på dagis. Lite lyllig hon kommer att bli då =) Marie är ju den som förstår mitt tillstånd bäst av alla eftersom hon har varit med om det själv. Hon är fantastiskt förståeende. Jätteskönt. Alla andra har också varit det iofs, men jag kan tänka mig att folk kommer att glömma bort det. Nu när jag precis har blivit sjukskriven så är det färskt och då förstår alla men om 3 mån när jag tackar nej till en lunch på stan för att jag inte vill röra på mig så mycket så kanske den inte finns där på samma sätt längre...det är vad jag minns från Maries tid, behöver ju inte bli lika för mig.

Helen Strömberg ringde och berättade att dom varit på ultraljud idag och sett att det är en till kille. Julina hade blivit sur och Alex hade jublat. Hehe =)

Imorn kommer mamma och hämtar Tuva och mig så drar vi till stugan över natten så mamma får ta hand om mig och Tuva lite. Då kan Tuva vara ute dygnet runt medans jag får vila och får maten serverad. Det kommer att bli toppen! Och så slipper jag se det här stöket här hemma som jag inte kan ta hand om....*suck*


Världens bästa kille!

2009-10-27 18:10:20 Kategori:
(1) Kommentarer
Imorse sa jag åt Fredrik att det skulle ha varit gott med lite frukt. Speciellt nu om jag ska vara hemma. Då kom han hem med det här till mig när han hämtat Tuva på dagis. Han är lite orolig för mig. Älskling <3


Sjukskriven

2009-10-27 12:58:47 Kategori:
(1) Kommentarer
Jag har blivit sjukskriven till den 8e nov. Jag tror att det är foglossningar men doktorn tittade knappt på mig, han bara sa att han skulle sjukskriva mig för att jag hade ont i ryggen. Jag har svullnat i hela benen och fötterna också. Jag har haft så himla ont i huvudet ett tag nu ockaå. Och är rädd att det kanske kan bero på högt blodtryck.Vilket i sin tur kan leda till havandeskapsförgiftning. Vilket absolut inte är nåt som jag vill vara med om.
Jag fattar själv inte vad som händer med mig, bara att det gör VÄLDIGT ont. Jag lär väl ringa min barnmorska imorgon också och prata med henne. Så får vi se vad som händer. Jag återkommer med mer info...
Marie startade exakt så här när hon skulle få Knutte. Och som jag minns det så satt hon i sin jävla fåtölj typ hur länge som helst. Och allt blev bara värre och värre. Hennes fötter och händer såg till slut ut som klot. Mina fötter är gigantiska idag men inte i Marie klass än så länge. Man vill inte riktigt tro att det är nåt sånt som kan hända en själv. Den "gamla" barnmorskan som mamma jobbar med hade ifrågasatt om det verkligen är en tjej som dom såg inne i min mage. Enligt henne brukar sånna här komplikationer komma när könet på barnet är ett annat än mammans....vilket betyder pojke. Ja, man ska aldrig säga aldrig iaf. Nu ska jag gå och döööö

Snyft

2009-10-26 21:27:11 Kategori:
(1) Kommentarer
Jag vet att ni alla förmodligen snart slutar att läsa min blogg för att ni är så trött på mitt gnällande. Men än är det inte slut....Att ha en 95årings kropp med en riktig kanonkula som hela tiden är i rörelse är inte riktigt lika roligt som det var förra gången. Imorse när jag kom till jobbet hade jag en fullspäckad dag men dom flesta kunderna avbokade. Så jag har egentligen inte gjort många knop på jobbet idag och ändå är jag helt handikappad nu. Jag åkte direkt från jobbet till Tuvas dagis för ett utvecklingssamtal. Jag hade ont i ryggslutet under dagen på jobbet men inget som jag inte kunde leva med. När mötet på dagis var slut höll jag inte på att ta mig därifrån. Efter jag suttit ner hemma och ätit hade jag så ont så jag knappt kunde ta mig från köket till vardagsrummet. Och nu är det ännu värre. Vilken smärta. Kan det ens göra så här ont? Va händer med min kropp? Den verkar helt och hållet ge upp. Jag måste nog tyvärr ringa till min husläkare imorgon och till Mvc och fråga om det finns nån sort hjälp att få. Mitt största problem är att jag är tvungen att jobba fär att få nån sorts ersättning medans jag ska vara mammaledig. Den ska ju räknas ut på min nuvarande lön har jag precis blivit informerad om. Hur ska detta sluta? Jag får be om ett mirakel helt enkelt. Nu har det blivit värre och värre för varje dag. Jag gör inget annat än att klaga och jag är urless på mig själv till och med. Stackars Fredrik! Och sen ska vi inte ens tala om hur jag skulle må om jag dessutom skulle behöva bli sjukskriven...jag gör mig inte så bra hemma....Har varit sjukskriven en gång och det var precis det värsta jag har gjort i hela mitt liv. Just nu sitter jag och irriterar mig på hur stökigt det är här hemma. Men det finns inte en möjlighet att jag skulle kunna böja mig ner för att plocka upp ens en enda av sakerna som skulle behövas tas upp. Dessutom står maten som Fredde varit så duktig och lagat kvar på spisen och behöver packas ner i matlådor. Bara tanken på att ta mig in i köket får mig att vilja gråta. Hur i hela helvetet ska jag ta mig upp för trappen och till min säng sen?Jag kan inte direkt lägga mig på soffan heller ifall Tuva skulle vakna däruppe mitt inatten.

För att återgå till lite roligare samtalsämne så ska jag berätta att dagispersonalen tycker att Tuva är så härlig, snäll och omtänksam. Hon tänker på att alla barn ska ha det bra jämt. Och om hon te.x får en macka vid mellis och det tar lite längre tid innan nån annan får så säger hon till direkt att "den" också måste få. Min sötnos. Och så tycker dom att hon har blivit så mycket duktigare med talet och att det då också har blivit bättre i leken eftersom hon får mer självförtroende. Det var egentligen inga nyheter men som förälder så blir man löjligt glad att få höra possitiva ord om sitt barn. Så man blir alldeles tårögd =) Om det nu (som alla säger) kan vara möjligt att känna likadant för ännu ett barn som jag gör för min lilla älsklingstjej så är det till och med värt alla dessa plågor!

Skönhetssömn

2009-10-26 08:26:20 Kategori:
(0) Kommentarer
Imorse vaknade jag helt utvilad. Hur ofta händer det egentligen? Typ aldrig. men gud så skönt det var. Att vara på topphumör direkt när man vaknar. Jag sov så himla sköööönt! Aaaahhhh.
Dags för ännu en arbetsdag. Ska bli roligt! Sen är det utvecklingssamtal på dagis ikväll. Jag missade förra mötet, pinsamt. Men det var när jag sprang hos doktorn för klådan som mest. Hade mycket i huvudet. Om en vecka har Nina och jag planerat in egen hårvård på schemat. Åh va jag längtar. Mitt hår är så himla långt och bångstryigt nu. Måste börja piffa upp sig inför fotograferingen.
Vi lyckas inte riktigt få tiden att räcka till här hemma så tyvärr så står garderoberna lika tomma som dom gjorde förra veckan. har inte lyckats montera in en endaste låda. men eftersom min kropp har börjat säga ifrån så kan jag inte göra det själv heller och nu ska Fredde jobba hela veckan. Så dom får helt enkelt vänta. Stödstrumporna är toppen så jag ska inhandla några fler par nu så fort jag får lön. Min chef har varit i Syrien nu så han har inte hunnit med att föra över några löner än, men dom skulle komma vilken dag som helst sa han. Ett par mammabyxleggings till ska jag också inhandla. Nä nu ska jag gå och gosa lite med min gotjej innan hon ska till dagis och jag till jobbet. Hej hej å hej

Lördagsruuus

2009-10-25 08:20:39 Kategori:
(1) Kommentarer

Igår var det en händelserik lördag. Jag jobbade först och hade bara en massa trevliga och härliga kunder på jobbet. Och så kom Erik hem och kom in på salongen och hejade. Åh va glad jag blev! Jag tyckte att han verkade ha blivit så lång. Men det är ju bara för att det var så länge sen jag såg honom.
Efter jobbet så gick jag direkt hem till mamma där vi käkade med Niklas, Erik, min lilla familj, Mamma å Boje. Vädigt gott och hemskt trevligt. Kändes så skönt att ha alla där igen. Tuva blev lite små förälskad i Erik så ingen annan fick hjälpa henne med allt vad det nu var =) Iofs så har Niklas alltid stått högt i kurs och gjorde så även igår.

Sen bar det va hem till familjen Hägg. Kalle hade 25års fest. Knutte skulle ha varit hemma så vi hade planerat allting så att Tuva sovit middag innan så hon skulle orka leka ett tag. Men så typiskt så hade han blivit sjuk och skjutsad till sin mormor och morfar. Tuva blev lite ledsen. Men sen tror jag hon hade roligt iaf. Först kändes det jättedumt att ha med en treåring på en fest så där. Men alla verkade tycka att det var ganska så mysigt. Det var så roligt att träffa Erika igen, var så himla länge sen. Hennes nya kille var riktigt trevlig. Vi pratatde om att komma och hälsa på dom nån dag. Fredde stannade kvar och festade medans Tuva och jag drog oss hemåt för att krypa till kojs. Å vi hade så mysigt sååå. Nu när Fredde ligger och kvider och vi är pigga och glada så känns det ännu bättre. Jag säger som jag har sagt så himla många gånger förut. Jag skulle verkligen bli nykterist! För det första så är det inte värt den där känslan dagen efter. Speciellt jag som ligger och spyr och får dödsångest jämt. Plus att man slipper ha så stora chanser att göra bort sig...skönt. Och så kan man ju faktiskt följa med och ha trevligt utan att dricka. Egentligen tycker faktiskt inte jag ens att det är så himla gott med nån alkoholdryck. Det ska vara kall öl på en varm sommardag då. Men det är inget jag saknar nu. Problemet är att det blir en sån stor grej att säga att man är nykterist. Och så tycker alla att man är tråkig om man inte dricker. Aja, än på ett tag behöver jag inte fundera på det där.
 



Idag ska jag jobba några timmar medans Tuva och Fredde ska åka på barnkalas. Om nu Fredde orkar upp. Det vet man ju aldrig. Lite tråkigt att missa bara. Men det känns roligt att jobba också
I torsdags så skrev jagatt jag hade klådan under kontroll och då fick jag igen sen, Bigtime! På fredagen när jag stod med första kunden fick jag så himla ont i vaden. Det kändes som om allt blod i hela kroppen stannade i vaden. När jag satte mig ner medans färgen verkade så började det först bulta som faaaan i vaden men sen släpte det.typ som att det började rinna på igen. Sen när jag skulleklippa kom det tillbaka igen och spred sig upp på låret. Kändes som om benen skulle sprängas. Fast det var värst i ena vaden. Maggan som jag jobbar med som är sjuksköterska blev lite orolig och skickade mig att köpa stödstrumpor och sa att så länge jag inte vra blå var det lugnt. Men självklart när jag skulle på med stödstrumporna så var hela vaden blå. Det blev bättre av strumporna och på kvällen var det blåa borta. Och igår hade jag dom hela dagen och då var det bra. Har satt på min dom idag också. Så får vi hoppas att dom håller ihop min arma kropp som verkar ge upp hoppet om livet =)
Lilla Elise fortsätter att leva rövare precis hela tiden och har nu presenterat sig för för både Erika, Anna, Erik och sin mormor igår kväll då hon sparkade på deras händer =) Kändes som jag hade träningsverk i tarmarna igårmorse efter allt sparkande på natten. Men igår när jag låg brevid Tuva och Fredde var borta och jag kände henne sparka så var jag så lycklig över att känna henne där inne =) Mys mys.

Tuvas dagiskort


Graviditetsvecka 22

2009-10-22 22:28:28 Kategori:
(3) Kommentarer


Tiden går. Och det är väl skönt. Garderoberna är inhandlade. Det blev det billigare alternativet. Vi funderar på bästa lösningen än. Det blir nog sprayfärg eller plast som man tejpar på. Och helst svart. Om det går att få till. Pappa hjälpte oss att skruva upp och sätta in stommarna på garderoberna medans jag har skruvat ihop alla lådor. Efter att ha suttit på golvet och skruvat för att sedan resa sig och skruva och sen gå och hämta en ny kartong, så är jag nu riktigt mör. Sånna löjliga vardagssaker är inte så himla lätta längre. Det här är en ny upplevelse för mig som jag absolut inte upplevde när jag väntade Tuva. Allting känns mycket tyngre nu. Men det är väl kanske inte så konstigt med tanke på hur vilt det går till därinne hela dygnen =)

Min hud börjar att se mindre trevlig ut....blää. Men Nu när vi sover med öppet fönster så känns det mycket bättre. Det är så fort som jag blir varm som klådan är som värst. Och när man vet om det så kan man reglerna det ganska bra. Så det känns ju toppenskönt. Inga piller mer :0) Jag tänker ju inte ta svininfluensavacinet och tur är väl det. Fredde satt här innan mig och läste från aftonbadet om alla biverkningar osv som har visat sig nu. Bland annat så var det väl två gamlingar som dött för att det var så starkt....ska inte säga att det var så, det var så jag hörde vad Fredde läste. Men Jag hörde iaf med säkerhet att dom har sagt att om man får hög feber och riktigt ont i kroppen så kan man inte räkna det som en biverkning utan det är nåt som man får räkna med. Känns som helt rätt beslut att inte ta den tycker jag!

Jag är inne i min värsta pensionärsperiod....igen. Oftast är det Fredrik som stinker pensionär här hemma men just nu är det jag. Jag nämligen älskar att sy korsstygn. Ja jag vet. Döm mig om ni vill. Har du provat? Det är härlig avkoppling för tankarna. Jag fick hem en katalog för ett tag sen och såg en doptavla som jag tyckte var fin. Mitt problem är jag tycker att det är jätteroligt att sy dom men mindre roligt att sätta upp dom, det känns ju lite pinigt. Men nu är jag vuxen nog så jag kan stå på mig =) Och så beställde jag den där. Men det fick blir Tuvas doptavla för hon har inte fått nån. Så får jag sy en ny åt bebisen =) Nu har jag beställt en julkalender så Tuva kan få ett litet paket varje morgon. Sån som ingelas familj hade och jag var så avundsjuk på....


Idag kliver jag ut ur garderoben

2009-10-21 10:27:57 Kategori:
(3) Kommentarer
Idag var det äntligen dags. Pappa ska hjälpa mig och Fredde att instalera nya garderoberna. Hur kan det kännas så roligt med en sån sak. Ska iaf bli så himla skönt att få ordentlig kolla på sina kläder. Jag tror till och med att jag ska slå till stort och stryka allt som behövs strykas innan jag hänger in det. Kan det va sant....jag är inte ens lite duktig på att stryka =)
Men vi blir utan skjutdörrar så länge. Tanken är att vi ska måttbeställa från K-rauta. men jag börjar bli lite dumsnål. Dom som är på Ikea är i frostat glas och aliminium. Men jag tycker att det är så himla fult att man ser kläderna igenom rutan. Tanken med att ha garderober är väl att man ska få undan skiten så den inte syns. Inte att den ska synas igenom. Men hon som jobbade på Ikea föreslog att man kan ju faktiskt sätta typ en vit skiva bakom varje fönster. Eller ännu värre...en mönstrad tapet. Tack men nej tack. Känns så himla tattigt att köpa nytt och så måste man göra om dom så dom funkar. Men samtidigt så nu när jag satt och räknade ut vad allting kommer att kosta.... Det blir 13000kr dyrare att måttbeställa dörrarna. För att få svarta glas. Är det verkligen värt det? Jag vet faktiskt inte. Har lite ångest. Och nu som jag redanhar övertalat Fredrik och allt. Det va många suckar innan han gick med på det kan jag säga. Jag måste fundera lite till nu innan i ef när vi ska åka och inhandla. Skillnaden blir att glasen blir svarta och att det är tre dörrar i stället för två. Och att dom tre dörrarna täcker hela väggen. Ikea dörrarna är lite för låga så det kommer att vara en bit vägg ovanför som syns. Och lite på kanterna också. men 13000 är mycket pengar.

Nu börjar nedräkningen. Erik kommer hem på lördag!! Jippie!! Jag ska genast be honom att vara barnvakt på måndag när jag ska på föräldramöte på dagis =) Hehe. Nä, jag längtar efter honom. Inte bara för att han kan hjälpa till. Tuva kommer säkert bli blyg för honom och då kommer han nog bli ledsen för han längtar mycket efter henne. Men det går nog ver fort =)

Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det är ju vidrigt, usch och BLÄ

2009-10-19 08:49:38 Kategori:
(0) Kommentarer
Det började med att Tuva kom in i köket när jag åt frukost och bad mig komma och kolla på nåt i vardagsrummet. Och tro på fan så snöade det på baksidan. Visserligen väldigt små flingor, men ändå! I köket var stämningen mycket bättre för på framsidan regnade det bara. Efter en stund var gräsmattan vit och nu är även taken vita. Flingorna har blivit större och jag mår illa när jag tänker på hur det skulle knaka under fötterna om jag gick därute....*ryser* Nä fy! Nu börjar helt klart min värsta tid på året. Tacka vetja blask och regn....jag vet att ni inte håller med så ni behöver inte skälla på mig!

Lilla Elise är en riktig vilde inne i min mage. Fast hon är så himla liten. I tre dygn nu så har jag kunnat känna hennes rörelser precis hela dygnen. Kand et vara möjligt? Behöver hon inte sova, eller är hon som Tuva och gör volter i sömnen. Men det gjorde då inte Tuva i magen. Det är ju mysigt så jag ska inte gnälla men det är klart att man känner en viss oro. Ska vi nu inte få sova en natt framöver? Vi får nog igen nu bara för att Tuva sov hela nätterna som bebis. Tur för mig att jag kommer få vänja mig redan nu, det måste vara mycket värre att vara pappa.

Boobs

2009-10-17 22:08:34 Kategori:
(1) Kommentarer

Det är lika bra att bara kasat ur sig det....Mina bröst är gigantiska!! Dom lever ett eget liv och jag vill att dom genast ska sluta med det. Jag har alltid haft en liten C-kupa. Men har länge känt att jag skulle behöva byta ut den till en större. Men D.kupa känns så himla stort har jag tyckt. Jag slog slag i saken förra veckan och köpte en iaf. Tyvärr så hade dom växt ännu lite till medans jag gick i valet och kvalet och nu när jag kom hem fick jag befria dom ifrån sitt trånga fängelse. ONT! Den är helt enkelt för liten. Det är ju sinnessjukt att behöva köpa en dubbelD....Det bara KAN jag inte göra. Och det värsta är att om jag minns det hela rätt så blir det inte direkt bättre. Sen när mjölken rinner till så sitter som som ett smäck.Två kanonkulor mitt på bara. Men jag tror på tusan dom är lika stor nu som dom var med mjölken och allt förra gången. Hur ska detta sluta?!? Det blir till att rulla upp dom och lägga i Bh:n när allt det här är klart. Taxgänget here I come. Det här är min värsta tuttbild från Tuvas bebistid.....hjälp!


Vart ska det här sluta....


Grattis min finaste Ingela!

2009-10-17 09:11:49 Kategori:
(0) Kommentarer
Som vanligt så är jag tidig i min planering. Hur jag än försöker så kan jag inte vara sen. Jag hatar iofs att vara sen och jag ogillar starkt när folk kommer sent. Så det kan ju ha sin förklaring. Men att vara lite mer precis då, istället för tidig. Det skulle vara trevligt för omväxlingens skull. Men nu har jag 30 min över innan det bär av till jobbet och då kan jag ju skriva några rader här.

I två nätter nu har jag sovit med öppet fönster och det har hjälpt otroligt mycket på klådan. Om det börjar klia så tar jag av mig täcket tills jag huttrar och då håller sig klådan borta lagom tills jag hinner somna om. Fredde var inte alls så glad över det öppna fönstret första dagen men inatt har jag sovit ensam. Tuva sover hos Freddes föräldrar och Fredde har jobbat. Jag hörde hur han kom inhuttrandes imorse dock.Ett "Fy fan va kallt det är här inne" tycket jag mig nog höra. Men dom får helt enkelt stå ut. Om jag ska stå ut med det här får dom stå ut med kylan. Konstigt för annars är det alltid jag som fryser. Skönt med omväxling =)

Igår bjöd min kära kusin Anna mig på mat. Vi åt på Lans. Vi fick helt otroligt bra service där och fantastiskt god mat. Det är då det är roligt att äta ute. En sån gång kan det kosta vad det kosta vill. Det var länge sen jag fick så bra service i nåt sammanhang. Det var iaf mycket trevligt.



Idag fyller min allra bästaste och äldsta vän Ingela år. Grattis! Vi har varit kompisar ända sen vi gick på dagis och tur är väl det. För hur i hela fridens namn skulle jag ha klarat alla år utan henne. Hon är en riktig guldklimp. Hon är Tuvas gudmor och bättre gudmor får man leta efter. Jag tror bestämt att hon älskar Tuva lika mycket som Fredde och jag gör =) Fantastiskt. Men hon är en fantastisk människa också. Helt genom go och rar. Väldigt synd att hon är hemma i Gävle så sällan, vi hade gärna sett mer av henne här hemma. Vi lovade varandra hon och jag när vi var små att vi skulle då se till att få våra barn på första halvan av året. Vi tyckte minsann att det var supertaskigt att vi var födda så sent på året. Idag har hon nog inte gått och väntat hela året tills nu med att fylla =) Men då var det otroligt viktigt. Ingela hade även lite påpekningar om hur hennes namn fungerade i iternationella syften. Hihi. Jag har iaf hållt min del av våran överenskommelse än så länge och om den här bebisen inte ploppar ut alldeles för tidigt så håller jag det igen =) Tuva är född den 30Juni....det är ju på håret kan man säga =) Stort Grattis till Ingela iaf och hoppas du får en riktigt finfödelsedag!


Life goes on

2009-10-15 20:33:30 Kategori:
(1) Kommentarer
Idag har jag gått 20 fullgångna graviditetsveckor. Med andra ord är det precis halvtid. Och natten som var, var helt klart den värsta i mitt liv. Tack för allt stöd till er alla. Det värmer. För att svara på lite av era funderingar. Jag har nu provat tre olika tvålar för allergibesvär, torr hud och nu senast en som ska återställa ph balanden i huden. Samtidigt har jag provat olika hudkrämer till också. min hud borde med andra ord vara i topptrim. Linda gav förslag på ett kallt bad och det ska jag nog prova. Inatt gick jag ut och ställde mig på altanen naken i några minuter. Fruktansvärt plågsamt men ändå det som har hjälp bäst. Då försvinner klådan i säkert 2 min. Läkarna vet inga andra medeciner som dom skulle kunna skriva ut och ingen annan behandling heller för den delen. Det senaste dom sa var bara att det kommer bli långa 20 veckor som är kvar. Och om det inte blir bättre så är jag villig att hålla med. Om det kommer att bli värre och värre härifrån så vet jag inte hur jag ska stå ut. Jag somnade kl sex imorse och då måste sömntabletterna ha gjort sin verkan ordentligt. Jag skulle börja jobba kl 13 och tänkte att jag nog inte skulle behöva ställa nån klocka. Men tji fick jag. Jag vaknade 12.47...aaahhhh...Fredde kastade sig upp och skjutsade mig till jobbet. Jag var där 13.05. Bra jobbat PG!

Inatt när jag var vaken så sparkade Elise i magen så att det kändes om man höll handen utanpå. Äntligen =) Det värsta med dom små krabaterna är att så fort nån lägger handen där för att på känna en spark så slutar dom. Det är alltid så i början =)

Jag är superförtjust i den nya serien The Vampire Diaries. Som Linda har nobbat =) Sitter och inväntar det senaste avsnittet nu.

Vanmakt

2009-10-15 03:25:18 Kategori:
(5) Kommentarer
Klockan är 03.04 denna stjärnklara natt när jag nu inte är långt ifrån vansinnet rand. Jag kände att jag var tvungen att kliva upp ur sängen och försöka få nån sort distrahering eftersom tårarna är nära nu. Klådan äter upp mig inifrån och Hårborsten har åkt fram som verktyg. Medans jag kliar på ett ställe och känner lindringens behag just där så hinner alla andra ställen börja SKRIKA efter att få samma behandling, och när man då byter ställe tar det inte ens en sekund för det "gamla stället att åter börja klia med full kraft. Jag har provat att proppa i mig av doktorns sömpiller i hopp om att däcka av, bara för en stund om det är så. Snäll låt mig slippa bara en LITEN stund om det nu inte går att ta bort helt. Inatt har jag till och med oroat mig för barnets säkerthet med dom omömma tagen som jag måste ta med magen. Den stackaren måste bli alldeles tilltryckt därinne. Jag vill så gärna ha styrkan att stå emot och låta bli att klia, men just nu klarar jag inte det i mer än max 30 sek. När jag river på ett ställe som värst så ploppar det upp bilder i mitt huvud på hur jag river sönder huden helt så det bara blir ett köttsår, och tänker att gud va skönt det skulle vara, typiskt att jag inte har naglarna kvar för att ådstakomma nåt sånt. Låter friskt va?!? Tanken slår mig även hela tiden att kanske om jag dunkar huvudet riktigt hårt i någonting så svimmar jag av och slipper känna den här plågan. Kan nån snälla ta bort den!!! Just nu skulle jag skulle jag ge vad som helst för att bli av med den, om så bara för en timme. Det här är verkligen vidrigt...

Elise ger sig tillkänna

2009-10-12 11:04:30 Kategori:
(3) Kommentarer

Inatt var första natten som jag blev väckt av att lilla "Elise" sparkade i magen. Än så länge är "hon" ju så liten så det är ganska behagligt. En litenpirrande och pockande känsla bara. Men det var ett rackarns liv inatt. Fortsätter "hon" så när "hon" blir större så kan nätterna bli jobbiga. Det känns som om "hon" ligger mycket längre ner än vad Tuva gjorde. Men samtidigt så kan det ju vara så att jag har glömt bort hur det kändes i början då. Det är ju ganska länge sedan. Och på slutet av en graviditet är allting så himla mycket MER så det är ju det man kommer ihåg. En sak som jag verkligen kommer ihåg är hur lång TID jag tyckte att 40 veckor var förra gången. Så nu försöker jag vara inställd på att det är lååååångt kvar så att det inte ska bli lika jobbigt. Och än så långe så känns det som veckorna flyger förbi. Det blev lite segt där när vi varit på ultraljud och jag helt plötsligt fick hoppa bak några veckor. Men nu är det v 19 och längre än så hade jag ju inte hunnit, så nu är jag ikapp. Jag har börjat få problem med byxor nu. Det tråkiga är att jag inte har nån större lust att köpa några mammabyxor för dom är så FUUUULA! Kärringbyxor. Men jag måste nog kanske snart ge in. Åtminstonde hitta några andra annars som inte sitter åt så hemskt i magen. Det är inge trevligt när det gör ont.


Min kära lilla lillebror kommer hem från Korsika den 24e okt. ÄNTLIGEN! Han har varit borta i 7 mån nu. Inge kul. Och så ska han bara vara hemma i ca en månad och sen drar han igen. Så nu får vi verkligen njuta av hans sällskap, vet aldrig när han kommer hem igen. Niklas, jag och han ska iväg och fota oss hos fotografen som tog mina bilder till trendzoom tävligen, nu när Erik kommer hem. Då måste man ju försöka få tag inånting som man kan ha på sig utan att se bara tjock och ful ut i. Jag tror att han ska få knöppa lite fina gravid/mag bilder på mig så det är bäst att inhandla lite fina underkläder =) Men det kanske får vänta till nån gång senare, grabbarna är kanske inte särskillt intresserade av att titta på det. Men det kan vara roligt med lite proffisionellt tagna bilder hade vi tänkt.


Det är dags för lite mer renovering härhemma. Vi har slitit ut garderoberna uppe i vårat sovrum för nu ska det in skjutdörrsgarderober. Och typiskt så hade jag inte kollat upp allting ordentligt innan. Så dom skjutdörrarna som jag ville ha finns bara för högre takhöjder. Så nu måste jag byta strategi och ta några andra =(  Men det blir nog bra iaf. Tro inte att jag har glömt bort att lägga ut efter bilder på mitt kök, för det har jag inte. Men ska sanningen fram så är det inte riktigt klart än. Vi började väl innan midsommar.....*kokar* Ni får se sen.

 

 



Linda, Ingela och jag ska på Backstreet Boys konsert i december. Så nu går BsBs nya skiva varm i mina hörlurar. Man måste ju vara uppdaterad. Tänkte jag skulle köra in alla albumen i min iphone så man kan köra dygnet runt nu =) Backstreets back.....

Sugaraddict

2009-10-07 20:22:09 Kategori:
(3) Kommentarer
Utan godis. UTAN godis...nääää. Som jag fattade, eller iinte fattade det så var mina sockerprover ej avvikande. Att vara utan godis handlade bara om en gissning från dansken med korvfingrarnas sida. Två dagar, nu räcker det. Kan ju inte vara möjligt att man ska behöva vara HELT utan. Nä jag säger bara....sug min balle din gamle dansk för jag är sockerberoende och jag tänker inte vara utan godis. Jag VILL inte, jag GÖR`T bara inteeee!!!!!!Som Ida skulle ha sagt, jag tar´t i munnen bara....

Semester

2009-10-06 20:42:08 Kategori:
(0) Kommentarer
Nu har jag haft en 4 dagars ledighet och det känns som jag varit ledig en hel semestervecka. Ska bli superkul med nya tag på jobbet imorgon. Jag är iaf laddad till tänderna! Hur bäst är det egentligen inte nu när ALLA serier drar igång. Nu ska jag tiiiitttaaaa!!!



Godisråtta

2009-10-05 20:14:13 Kategori:
(1) Kommentarer
Heeej.

Idag var jag till doktorn...igen. Först på morgonen och tog prover och sen på eftermiddagen för att få träffa doktorn på specialistMvc. Fancy. Läkaren, en polsk kvinna, pratade på om mina prover och eftersom hennes svenska var under all kritik så förstod jag inte mycket. Jag fick lova tt säga till....*hrmf* "ursäkta men jag förstår inte vad du säger"....nice one Therese. Ja men iaf så gick hon och hämtade sin kollega (det jobbar bara två på spec mvc). Han var dansk....typiskt. Jag som har svårt att förstå norska, men danska....bara gröt i mina öron. Av det jag föstod hade jag lite förhöjda värden men inget att oroa sig för. Och eftersom levern håller ut så kan dom egentligen inte hjälpa mig med nån särskilld behandling förutom dom tabletter jag redan fått. Dom svävade iväg lite och kom fram till att jag ska sluta äta godis....för att vaddå...det förstod jag inte. Men NEEEJ, inte godiset. Det är ju min tröst i klådans ångestladdadestuder. Och sen så ska jag göra en kur för svamp i underlivet, trots att det är det enda stället det INTE kliar på. Vet inte om dom förstod mig lika dåligt som jag förstod dom. Dom fick till och med ringa och höra efter vad medecinen jag skulle ha för det hette på svenska. Hmm..... Aja, då startar en vidrig höst/vinter med depressioner som inte får botas med godis och klåååååda. Jiiipppiee! Om inte klådan blev bättre inom en snar framtid skulle dom skicka vidare mig till hud. Ifall nu inte proverna hade försämrats. Så det är bara att vänta. *suck*

Min unge är så himla härlig nu när hon har börjat härmas. Som ettåringar gör =) Himla kul. Idag har hon varit hemma från dagis så då har jag fått njuta av hennes sällskap hela dagen. Först var vi i Boulongerlekparken i 2 timmar med Anna och Albin.Sen bakade vi bullar och städade. Myysigt! Imorn blir det ännu en ledig dag tillsammans och då har hon bett om att få åka och bada. Så fjärran imorn då.


Rosa bandet

2009-10-01 20:48:13 Kategori:
(1) Kommentarer
Jag har ett rosa band på en av mina stickade tröjor som jag har haft ända sen förra året. Dasg att köpa ett nytt. Idag såg jag nåt sååå finti tidningen. Precis en sån köksmaskin som jag så gärna vill ha. Som vara rosa bandet rosa....iiihhhh DEN vill jag ha! Tyvärr har jag absolut inte ekonomin just nu. Och den finns ju bara i okt. Synd. Fast iofs så är den ju mer speciell så. Och det tycker jag att den kan få vara.



MItt koma tillstånd var visst inte så konstigt fick jag veta idag. Mamma och Boje var här och hjälpte till med Tuva när jag blev sen på jobbet och Fredde var tvungen att åka till sitt. Min medecin brukar visst även skrivas ut som sömntabletter till folk med andra problem....hmm...inte konstigt att jag blev tröttare ju fler jag tog. =D Man kan tycka att jag kunde blvit informerad om det. Jag läste inte den där innehållsförteckningen (eller vad det nu är) förän nu. Men ändå.....Sssssnaaark

RSS 2.0