Plugg

2014-08-22 12:22:12 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Nu har jag kommit igång med studierna igen. Åh va kul det är! Men jag är så ovan så trots att allt jag läser är jätteintressant blir jag jättetrött. Igår tog jag en powernap och sov en timme mellan kapitlen. Idag när jag skulle göra detsamma vaknade jag först av att Nemo lyckats ta sig upp på övervåningen, trots kaningrinden(babygrinden). Då var det bara till att gå upp och jaga så sladdarna inte blev avgnagda. Övervåningen är nämligen inte kaninsäkrad. Lagom tills jag lagt mig och nästan somnat vaknade jag av att någon smaskade mig i örat och fick se en guppande nos när jag vände blicken ditåt. Min lilla tokstolle 


Error

2014-08-20 06:25:53 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
Kan det möjligen vara så att det var någon för länge sedan som råkade ställa in vårt dygn fel? Att stiga upp klockan 6 på morgonen känns inte rätt i min hjärna! Varför kan inte världen börja vakna upp runt 10 snåret istället? Det måste ju vara det som var meningen från början. Det var väl någon gång där när aporna förvandlades till människor som det var någon stackars sate som hade sömnproblem som väckte upp alla trots att det var natt, och eftersom det inte fanns några klockor kunde han lätt lura i alla att det var morgon. Så måste det vara! Vilket betyder att när vi tror att det är morgon är det egentligen fortfarande natt. Min kropp känner av det här väldigt tydligt och protesterar gärna så här i ottan 😴😴😴

Skolstart

2014-08-19 18:58:23 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Skolstarten gick riktigt bra. Tuva var glad och verkade längta till skolan imorse även om hon sa att hon inte gjorde det. Hon satte till och med på sig byxorna själv, åt rätt håll och allt. Det gjorde mammahjärtat lyckligt! På väg till förskolan sa Nellie "mamma det pirrar i hela kroppen så att jag nästan blir snurrig i huvudet" :) Gullungen, hon har längtar hela sommaren. Tuva blev lite blyg precis när hon kom in i klassen men det gick över snabbt och sedan ville hon knappt gå hem. 
Jag längtar efter att sätta igång med mitt skolarbete men eftersom vi åker till Egypten om en vecka så missar jag första veckan i skolan. Jag ska läsa den här veckan så borde jag inte hamna efter så mycket men det hade varit skoj att träffa alla igen. 
Idag har jag bli it klar med min nya byrå som jag målat. Det va riktigt roligt att pyssla lite :) 

Jobba

2014-08-12 07:19:38 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Skapligt jobbigt att kliva upp klockan 6 när man är van att dra sig själv ur sängen mellan 10-11 på morgonen. Jag har väckt tjejerna kl 9 i två veckor nu. Första veckan var det tugnt och de blev griniga men nu vaknar de av sig själv den tiden, borde nog ta det kl 8 resten av veckan nu. Stackars Tuvisen fick ett rejält utbrott igår kväll. Hon behövde få ur sig det, hon blev helt slut efteråt, så nu hoppas jag att hon kanske känner sig lite piggare idag. Själv är jag taggad till tänderna för en dag på Polhemsskolan. Äntligen tillbaka dit, där trivs jag =) Synd bara att jag vant mig vid att vara så lat och vakna så sent på morgonen.
 

Det ligger i luften

2014-08-10 19:10:57 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
Sommaren har varit lugn och skön Tuva har strålat ikapp med solen. Men nu börjar vardagen närma sig och hon känner sig mer och mer stressad. Hon har gråtit varje kväll den här veckan och bönar mig att låta henne vara hemma från skolan. Utbrotten har dykt upp igen och den här helgen har hon inte riktigt kunnat slappna av och leka med sina kompisar. Varken de eller hon själv klarar riktigt av att hantera det där humöret som plötsligt dök upp som ett brev på posten. Hon är stingslig och arg mot Nellie också, som är lugnet själv och hanterar varje ny situation med bravur tack och lov.
 
Jag tror inte att hon är ledsen över att skolan ska börja egentligen. Hon gillar skolan. Men hon tycker inte om förändringen i rutinerna. Hon gillar inte att vardagen är styrd av tider som ska passas. Den här veckan har hon frågat stup i minuten hur mycket klockan är, hon är stressad över tiden fast vi inte har någon tid att passa. Förmodligen för att hon känner stressad av att dagarna snart ska börja klockas. Klockan 7.30 kommer taxin, klocken 8.00 börjar skolan osv.
 
Själv är jag mest orolig för hur det ska gå med påklädning av kläderna när det sätter igång. Den här sommaren har hon fått klä på sig själv. Oftast har det varken sett bra ut i matchning eller så har hon kunnat ha både för stora kläder som åker av eller för små kläder som ser löjliga ut. Jag har bara varit nöjd över att det inte varit något bråk om det som utlöser 90% av bråken här hemma, och stolt över att hon har gjort det själv. Men i skolan måste man ha kläder som passar, man kan inte ha klänningar som åker av, utan trosor under osv. För att inte tala om skorna....det vore ju skönt om hon kunde få ha badtofflor året om.
 
Jag gör allt för att förbereda henne för skolstarten och den kommande vardagen men jag önskar att jag kunde ta över hennes ångest helt och låta henne få vara den glada tjej som hon varit hela sommaren.

RSS 2.0