Mello

2016-02-27 14:57:23 Kategori: familj
(0) Kommentarer
Jag fick två biljetter till mello-genrepet av postokodlotteriet. Jag bestämde mig För att ta med Tuva som älskat mello i år. Hon fick börja dagen med hemmastudier tillsammans med sin farmor så att hon skulle orka. Hon fick välja vart vi skulle käka middag och valde, inte helt oväntat, church street. 
Det var så mysigt att få en kväll Me bara Tuva. Vi hade en fantastiskt kväll. Vi gillade nästan alla låtarna. Jag vet inte om det var för att vi var där och såg dem live men det kändes som bästa startfältet. Tuva hejar på DollyStyle ikväll  och jag hejar på hårdrockarna.






Torsdag 11/2

2016-02-11 10:53:36 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Äntligen har motivationen återvänt och studierna rullar på med den smidighet som de alltid gjort förut. Jag inser i efterhand vilken otrolig mental kockout jag var med om förra terminen. Tack och lov är jag tillbaka på banan igen. Nya jobbet känns bra, kollogerorna är mycket trevliga och jag blir väl omhändertagen. Jag har dessutom förmånen att vara den som får extra tid med elever enskilt, så som en klasslärare ofta önskar sig ha tid till. Det kommer bli toppen det här.
 
Vi ändrade rutinerna vid läggning förra veckan för att se om det skulle hjälpa på tjejernas dåliga eftermiddagshumör. Nu försöker jag ha dem klara med tandborstning och läsning till 19.00 så att de somar strax därefter. Jag tycker mig märka en liten förbättring men däremot gäller det att Fredrik och jag planerar eftermiddagen noga. Vips så är klockan 18.30 och det är dags att börja läggningsbestyren. Det är inte helt enkelt. Idag blir det dessutom avbrott i rutinen för ikväll har vi cafetjänst på ponnuklubben. Förra gången stod vi hela familjen och det har tjejerna sett fram emot att göra igen så jag känner att jag inte kan tvinga dem att åka hem och sova. Värst är att jag fått information om att en av hästarna har gått bort i veckan. Tuva kommer förmodligen inte att ta det så bra.
 
Jag ska bli faster igen, så härligt. Vi har ju två underbara småtjejer redan i familjen och nu är två nya gullisar på väg. Den ena kommer i April och den andra i Augusti. Underbart. Småtjejerna har blivit så stora och bubblar och babblar mest hela tiden och är så där härliga som 1,5 åringar är. Det blir spännande att se vad vi får för bebisar nu. Jag gissar på en tjej i April och en pojke i Augusti. I helgen är det kalas för kusin Isac som fyller 6 år vilket innebär att det är 4 veckor kvar till Nellies sexårsdag. Helt sjukt. Vart tar tiden vägen?

Torsdag 4/2

2016-02-04 09:12:00 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Torsdag är lika med ledig dag från jobbet och studietid för mig. Problemet är att jag alltid har så sjukt många ärenden som behöver göras då så slutar det med att jag får plugga på helgen istället. Vi är inne i en riktig tuff period eftersom Tuva inte mår så bra. Det påverkar hela familjen och alla tippar på tå för att inte skapa onödiga konflikter. Fredriks och mitt tålamod ligger nära gränsen till vad vi orkar, hela tiden. Vi har hitills haft tur så att när den ena av oss tappar tålamodet så har den andra mer energi och kan lirka och trösta. Vilken tur att man är två. Den här perioden har varit långvarig så vi är alla trötta och energinivån är låg. Stackars Tuvisen måste vara helt slut av att må så dåligt hela tiden. Därav krävs det att jag gör mina ärenden på torsdagar när hon är på skolan, jag skulle aldrig riskera att ta med henne till någon affär eller på något annat ärende i det här tillståndet.
 
Jag är överlycklig för mitt nya jobb. Det är härligt att ha en plats där man får tanka energi. Jag skulle ha blivit galen för länge sedan om jag bara var hemma med studierna under en period som den här. Tack vare nya jobbet har även studiemotivationen börjat komma tillbaka, härligt!
 
Jag har lyckats få två biljetter till melodifestivalens genrep här i Gävle. Jag tänkte att det skulle vara toppen för Tuva om hon fick se låtarna dagen före så att hon var beredd när de kommer på tv sedan på lördagen. Jag insåg när biljetterna dök upp att det kanske inte var så smart tänkt iaf. Genrepet är på en fredag kl 19.00, orkar hon det? Jag vill inte göra hennes oro värre. Jag måste nog fundera lite över det.
 

RSS 2.0