Hjälp ma

2010-04-30 17:01:18 Kategori:
(0) Kommentarer
Jag behöver din hjälp. Jag försöker få spotify premium men för att få det så måste 6 personer gå in på den här sidan http://www.gratispremium.com/?ref=204206 och svara på frågor. Ni kan sen också få det om 6 personer gör detsamma för er. Med spotify premium slipper du te.x all reklam och det jag är mest ute efter, man kan ha spotify i telefonen. I alla fall i iphonen. Så snälla du vill du ge mig några minuter av din tid. Då blir ja sååå glad. Det saknas 5 st.

Sista april idag. Grattis till söta lilla Elsa som fyller 4 år. Fredde ska jobba ikväll så Adde, Madde och Isac kommer och håller mig och tjejerna sällis. Shyrre. Vi ska väl ut och kika på elden lite. Idag har Wilma gått över hela vardagsrumsgolvet alldeles själv. 9 mån gammal. Det är ju inte klokt :) Det blir en jobbig sommar för Mickan och Jim.

Vårkänslor

2010-04-27 20:41:15 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag när jag tog en solig promenad hem till Linnea för en härlig förmiddag med kaffe i solen på altanen, såg jag blåa små prickar inne i skogsbrynet. Fina små blå blåsippor som stod där och solade sig. ÅH vilket glädje det gav min frusna vinterkropp!!

Kärlek

2010-04-26 17:33:53 Kategori:
(1) Kommentarer
När jag blev sjuk förra veckan bad jag Fredde att vara hemma från jobbet eftersom jag kände att jag inte skulle klara av att ta hand om barnen när jag inte ens orkade med mig själv. Han ville inte det. Fredrik har inte haft en enda sjukdag från sitt jobb som han jobbat på i 2,5 år. Han tyckte helt enkelt att vi skulle förlora för mycket pengar. Detta innebar att jag inte orkade plocka undan allt som Tuva drog fram som en stormvind så huset var verkligen värre än värst. Det gjorde mig sååå arg! Jag var en riktigt bitch mot Fredde och sa åt honom att det skulle minsan vara städat när vi kom hem från stugan, annars......

På väg hem från stugan längtade jag efter honom sååå mycket och gladde mig åt att få se honom. Det hann ändras innan jag väl såg honom. För när jag öppnade dörren var kaoset kvar.....Jag blev så förbannad att jag nästan grät. Aaaaahhhh.....du kunde väl iaf ha tagit bort disken ur hon så att det inte luktar i hela köket!!!!

Idag åkte Tuva, Nellie och jag till Boulongern med Mickan och Wilma och lekte i lekparken. Det är ju ändå omöjligt att städa med 2 barn. Vi var ute från 10-17 och det var sååå härligt. Supervarmt i solen. Och det bästa av allt var átt huset var skinande rent när jag kom hem!! <3 Han är ju för bra när han vill det min kille! Nu har jag såklart dåligt samvete som varit en ragata mot honom. Han hade ju inte behövt städa så här noga. Vi har nog inte haft så städat på minst ett år :))) Kärlek!!

 

Bloggande

2010-04-25 22:58:01 Kategori:
(1) Kommentarer
Jag måste försöka lära mig att inte skriva mina blogginlägg när jag är trött. Det gäller även att tänka sig för vilka ord jag änvänder och att jag får fram rätt känsla i inlägget. Jag skriver oftast bara det som finns i huvudet på mig just för tillfället, vilket gör att jag gärna skriver så som jag pratar. Det är lättare för andra att höra ironin i rösten än att läsa den mellan raderna. Och säger jag att nån är sjuk i huvudet med retsam röst så hörs det att det inte är illa menat medans det på papper kan bli helt fel. Det är även lätt att glömma att ni som läser det jag skriver (jag tänker oftast inte ens på att nån läser, jag har bloggen för min egen skull. Lite som en dagbok) inte har hela bilden i erat huvud lika som jag har och det är väl kanske det som är konsten med att skriva bra inlägg.
Inlägget nykterist som jag skrev igår blev helt fel formulerat den första gången jag skrev det så nu har jag ändrat lite. Mamma och jag satt och skrattade åt det när jag skrev inlägget (vilket kanske också gjorde mig lite smått oupmärksam) Vi tyckte som sagt att det var en rolig gej men jag fick det att låta som värsta mardrömsnatten.
Jag ska försöka tänka mig för och använda lite mer klara signaler i fortsättnignen =) Smileys är ju super för sånt ;)

Nu är det dags för ännu ett avsnitt an Navy CIS och team Gibbs

Sweets

2010-04-25 19:29:12 Kategori:
(1) Kommentarer

I helgen har jag unnat mig lite godis. En påse med Polly. Det var riktigt gott. För 3 veckor sedan hade jag slukat påsen och velat ha massa mer efter den. Nu mådde jag illa efter att Tuva och jag delat på den. Då har det verkligen gått åt rätt håll :)

Nellie blev 6veckor i fredags. Hon är så himloa härlig nu. Hon skrattar bara man pratar med henne. Lillskruttan :)


GRATTIS till min gamle trogne vän Anso!! Tack för många långa trogna år :))

 


Nykterist

2010-04-24 09:26:42 Kategori:
(1) Kommentarer
Den här natten har blivit stor på en massa konstiga sätt. Igårmorse hade jag ingen som helst lust att börja dricka alkohol igen. Och idag känner jag att jag nog aldrig ska heller. Jag har alltid haft svårt att dricka lagom mycket vilket alltid slutar i bakfylleångest och att man under kvällen gör en massa dumma saker som man inte fattar sen dagen efter vad som hände. Och så önskar man sååå himla mycket att man kunde göra det ogjort. Det vore typiskt mig att lyckas med nåt sånt här :) 

För några veckor sedan när jag och Tuva skulle sova ute i stugan (Nellie låg i magen) började Boje gå och svamla i sömnen  av att ha druckit öl och sedan tagit en sömntablett. Boje har en whiplaschskada så han sover alltid väldigt dåligt och brukar därför ta sömntabletter ibland. Den gången pratade han en massa tok och gick upp och vinglade runt i stugan. Det märktes direkt att han inte hade koll på läget. Haha. Det var som att han redan sov fast kroppen var uppe och gick, Stackarn hade tok ångest dagen efter. Förståeligt. Jag tyckte mest att det var ganska roligt. Speciellt som det inte var jag. 

Igår hände det igen. Han trodde att det var lugnt att ta en sömntablett eftersom han inte alls var full innan han lade sig. Mamma blev tokförbannad på honom och tjatade på mig att vi skulle åka hem till deras lägenhet i stan så hon slapp se honom. Ja men vi gör väl det då, tänkte jag. Klockan var runt midnatt. Vi stoppade gubben i sängen, packade ihop våra saker och drog. Telefonen började ringa vid 3 snåret. Jag lade av luren som låg närmast mig och försökte sova. Nu när jag klev upp på morgonen visade det sig att han har ringt runt till alla och efterlyst oss. De har visst trott att vi kört av vägen eller nåt. Freddes stackars pappa har varit och letat oss på akuten. Bara för att vi inte svarat. Jag ville inte svara för jag orkade inte höra hans svammel. Men han kom inte ihåg att han varit upp och pratat med oss och när han vaknade och såg att vi var borta blev han såklart jätteorolig. Vi hade inte en tanke på att han inte visste vart vi var. Jag kunde ju inte veta att han inte skulle minnas  nåt när han vaknade nästa gång. Snacka om att det kan bli så himla fel. Så här i efterhand kan vi skratta åt det :)

När jag var liten var det värsta jag visste när jag såg mina föräldrar fulla (vilket iofs inte var så ofta) Det är inget jag vill att mina barn ska behöva uppleva. Så nu ska jag defenitivt ta mig en funderare eller två innan jag konsumerar alkohol.

Min familj är verkligen familjen tajkon! Haha

Jag och mina 2 fina flickor har varit sjuka några dagar nu. Nellie längst. Själv har jag inte sovit på nu 3 nätter. Jag har så ont i kroppen så att det känns som jag blivit överkörd av en lastbil. Därav åkte jag ut till stugan så jag skulle få vila upp mig. Vilket jag inte direkt fick...

Fina barn

2010-04-21 09:35:52 Kategori:
(0) Kommentarer
Hur är det egentligen? Kan man tycka att ens eget barn inte är sött? Förmodligen inte. Det där har jag funderat på under båda mina graviditeter. När jag väntade Tuva var jag rent utav rädd att jag skulle tycka att min unge var ful. Då träffade jag Knutte så himla mycket och han var ju sååå söt. Jag var helt säker på att inte min kunde bli lika söt. Men det blev hon ju =) Jag förstår ju såklart att man inte tycker att sitt eget barn är fult, men mindre sött då? Jag tror att jag nu i denna stund bestämmer mig för att nä, alla tycker att sina egna barn är de finaste. Mina är defenitivt de sötaste. Men jag inser ju att det förmodligen är min modersinstinkt som gör att jag tycker det. Det borde ju vara svårare att få världens 2 sötaste ungar än att vinna på lotto....

Så jäkla rätt!!

2010-04-20 20:17:18 Kategori:
(0) Kommentarer
Det här kopierade jag ni från fejjan. Såå rätt!!
sätt de gamla i fängelse och de kriminella på äldreboenden! Så får de gamla möjlighet till bad, hobbies och utevistelse. Ingen kan stjäla från dem, och de får pengar i stället för att betala. De kriminella kan få kall mat, inga pengar, vara helt ensamma, få lyset släkt klockan 20:00 och bada 1 gång i veckan (max)!

Snörvel

2010-04-20 08:29:49 Kategori:
(1) Kommentarer
0 år gammal och superförkyld. Tänk själv att ha hela näsan full med snor och inte ens kunna fräsa ut det. Igår kräktes Nellie nåt kollosalt mycket. Inte visste jag då att det var första tecknet på hennes första förkylning. Hela natten har jag haft nässugen och koksaltlösning i högsta hugg. Och inte har det hjälpt. Hon kan ju inte äta när hon inte kan andas med näsan :( Stackars lilla fina bejbis! Mitt hjärta blöder och det gör ont i hela min kropp när jag ser henne lida! 
Tuva har dessutom gråtit halva natten pga ont av urinvägsinfektionen. Hon och Fredde har kampat nere på soffan hela natten. Tack gode gud att Fredde var hemma inatt!!

Solsken och bröstpumpar

2010-04-19 16:55:04 Kategori:
(0) Kommentarer
Vilket fantastiskt väder det är! Bara synd att jag inte hunnit njuta av det idag. Imorse hade Tuva tid hos sin talpedagog Stina på logopedmottagningen på sjukhuset. Vi träffar henn drygt 2 ggr per år. Hon tyckte att Tuva hade blivit sååå duktig sen sist :) Tidigare fixade hon med Tuva i en grupp (som ni kanske minns att jag skrev om) Och nu frågade hon om vi ville ställa upp på att 2 som håller på att utbilda sig till logopeder skulle få träna behandlingar på Tuva. Självklart sa vi. Allt som kan hjälpa med talet är ju super! Vi har haft sån tur som fått just Stina där uppe för hon fixar och trixar och ställer upp hur mycket som helst. Det är få förunnat.

Efter det besöket blev det ett direkt besök på barnmottagningen för att lämna kiss, igen. Tänk att de får inte riktigt till med med Tuvas kisseri. Det tog halva dagen. Hon äter redan antibiotika och nu fick hon ännu en medecin i väntan på undersökningen som de ska göra. Stackars Tuva vaknar varje natt och gråter för hon får så ont när blåsan fylls lite på henne :(

Idag fick jag min nya bröstpump som jag beställt. Snacka om skillnad på pumpar. Den jag hade när jag fått Tuva, som jag köpte på apoteket, den klämde ur några få droppar bara. Men framförallt fick man ca 1meter långa bröstvårtor av den. Det tog 100 år (jag är ganska duktig på att överdriva som ni märker) att ens pumpa ur 30ml. Nu har jag bara testat den här och vips va det 40ml i flaskan, smärtfritt dessutom. Och bröstvårtorna är inte mer utdragna än när Nellie smaskat på dem. Najs! Jag beställde även bodyförlängare till Nellies kläder. Min lilli minitjej börjar växa ur stl 56 på längden men de är fortfarande alldeles för stora på bredden. Så nu har jag förhoppningsvis löst det problemet :)
                     

Äntligen ren

2010-04-17 18:24:55 Kategori:
(1) Kommentarer

På lyxfällan i veckan hade de staplat upp ett berg med all läsk, choklad och snus som paret hade köpt på ett år. Meningen var att de skulle få ångest och må dåligt av det. Jag såg framför mig det berg av lösgodis och chokladkakor som skulle ha varit mitt. Förmodligen dubbelt så stor eftersom deras berg blev störst utav läsken som jag i stort sett inte dricker alls. Till skillnad från deras tårar av vemod började jag dregla utav tanken på detta enorma godisberg och undrade varför jag har dragit in på godiset över huvud taget....normalt? Jag har smakat ca 3 slick av Tuvas klubb idag. Det är det enda godiset jag ätit på 2 veckor. Duktig flicka *klappa på huvudet* Däremot lyxade vi till på hallonsmulpaj med vaniljsås igår.

Tuva vill bara vara ute nu. Gunga, gunga och gunga. Igår gungade vi i 5 timmar. Hon pratar så mycket bättre nu men det mesta blir ganska fel. Bland annat så säger hon k istället för s och l istället för r. Vilket innebar att när jag snurrade hennes gunga igår skrek hon "Nej mamma! Jag vill inte knulla!" Ooops. Kan gärna uppfattas fel....

Nellie sover som en nerklubbad säl så fort man lägger henne i vagnen ute. Vilket är superbra eftersom hon så kan vara med ute i lekparken medans vi gungar. Men det innebär också att all tid som spenderas inomhus så är hon vaken och då får jag inte lägga ifrån mig henne en sekund helst. Och det innbär i sin tur att idag är första gången jag duschar på 4 dagar. Äckligt tycker ni, fruktansvärt äckligt tycker jag. Nellie får skorpor bakom sina öron utav mjölk och spyor som rinner ner där bakom och fastnar. Det kändes som jag hade ett sånt lager över hela mig. Blääää. Jag har fortfarande inte förstått hur man ska hinna med 2 barn.

Nu ska jag försöka rafsa ihop lite här hemma medans Fredde är ute och gungar med barnen i lekparken. Det här hurset har inte blivit ordentligt städat sen.....ja det minns jag inte. Så det sitter nog sånna där äckliga smutsskorpor lite här och var här hemma.....


Upptagen tjej

2010-04-15 11:43:09 Kategori:
(0) Kommentarer
Jag har saker inplanerade mest hela tiden nu när jag "bara" är ledig. Det är bara roliga saker så jag vill inte klaga. Men jag blir trött av det. Jag sover ju inte som jag brukar så jag antar att det inte är konstigt om jag inte heller orkar som jag brukar heller. Idag när Tuva är på dagis är den enda dagen som inte är uppbokad. Så idag hinner jag med tvättning, städning, vila och alla telefonsamtal som måste göras. I morgon har jag lovat farmor att jag ska komma förbi med tjejerna. 

Jag skulle bland annat ringa till socialstyrelsen så att vi får en tid att komma och fastställa faderskapet på Nellie. Jag ringde men det var upptaget. En liten stund senare ringer telefonen här hemma. Jag kände vagt igen namnet hon presenterade sig med som det namnet som stod på lappen och hon sa att hon ringde från just socialstyrelsen. Jag hann med att tänka att, oj vilken bra service de har som ringer upp utan att jag pratat in nåt medelande eller nånting. Men jag insåg snart att hon lät ARG.

Socialtanten: "Får jag prata med den som har hand om fakturorna"

Jag: "Ehum, ja jag antar att det är jag"

Socialtanten: "Nu har jag skickat 3 fakturor till dig som du inte betalat, inklusive förseningsavgifter"

Jag: "Eeeeh, vad pratar vi om?"

Socialtanten: "Tolken. Nu skickar jag vidare de här fakturorna till....

Jag avbröt henne.

Jag: "Bara så du vet så har du ringt till en privatperson. Och jag har ingen aning om nån tolk, och inte behöver jag en heller. Däremot skulle jag vilja fastställa faderskapet på min nyfödda dotter"

Socialtanten: "..................vad..............oj.............nu blev det här väldigt pinsamt"

Nähä, menar du. Hade jag vari henne hade jag skämts ihjäl. Haha. Den äldre generationen i allmänhet är väl relativt dålig på all ny utrustning som kommer så jag antar att det inte är första gången nåt sånt här händer. Tacka vet jag när man läste på en lapp och slog numret själv istället för att trycka på nåt kortkommando =)

Återfall

2010-04-14 21:08:23 Kategori:
(1) Kommentarer
Idag har jag haft en alldeles fantastisk dag.Vilket väder!! Nellie och jag promenerade hem till Linnea där vi sedan satt ute på altanen och njöt av solen och varandras sällskap hela förmiddagen. Nellie var en perfekt liten bebis som bara låg och sov hela tiden. När jag "råkade" kasta ett öga på klockan var det 10 min tills Tuva skulle hämtas. Så det blev en språngmarsch till dagis.

Vi var till farbror doktorn och vägde Nellie som väger 4280g. Så lite vägde inte ens Tuva efter att hon gått ner i vikt efter födseln =) Och Nellie är en månad gamal. Hur fick jag egentligen ut den där klunsen till storasyster =)

Linnea lurade på mig en muffins när vi fikade hemma hos henne, och då var det kört. Jag tog en till muffins som färdkost på språngmarschen till dagis. Och nu har jag syndat med en kaka här ikväll också. Jag har dessutom börjat känna av små ljuvliga dofter av godis som smyger förbi min extremt känsliga näsa hela tiden. Förmodligen bara inbillning men dock så lockande att springa till kiosken för att handla en påse.

Tanken var god

2010-04-13 18:36:30 Kategori:
(1) Kommentarer
Idag förtjänar jag en stor fet tistel. Det hela började med att Fredde klev på och jobbade igårkväll. Jag lyckades riktigt bra med att ha båda barnen samtidigt. Tuvas nattning gick riktigt smärtfritt. Sen ville såklart inte Nellie sova. Så runt midnatt bestämde jag mig för att prova att gå och lägga mig och amma henne till sömns liggandes. Det fungerade, men det gick däremot inte att flytta henne på hela natten vilket ledde till att jag sov riktigt dåligt.

Efter att jag lämnat Tuva på dagis åkte jag och Nellie till Madde och Isac och hade en jättemysig förmiddag med solpromenad och lunch.Fortsättningen blev inte lika trevlig. Jag hämtade Tuva på dagis och skulle vara en snäll mamma och leka ute några timmar. Vi gungade, åkte rutchbana och grävde i sandlådan.

 Sedan bestämde vi oss för att ta ut Tuvas cykel. Vi har pratat länge om att hon ska börja cykla till dagis när det blir bart på marken. Och då var det ju dags att börja träna tyckte jag. Vad jag inte hade räknat med var att mitt tåladmod inte existerade alls eftersom jag var så trött. Vi skulle cykla till ett ställe med tussilagor som jag sett på vägen hem från dagis. Men hon kunde inte cykla påstod hon. Inne har hon kunnat cykla på cykeln men min stora tjej är en riktig latoxe. Så fort det blev minsta lilla lutning uppåt och tungt att trampa så gav hon upp och började gnälla att jag skulle putta på. Dessutom vägrade hon att starta själv utan puttning, Hon ville inte styra i nerförsbackarna, utan jag skulle hjälpa henne med det. Samtidigt som jag drog på Nellies vagn. Hon ramlade vad som kändes som 1000 ggr. Hur kan man ramla med stödhjul? När vi väl hade plockat våra blommor bråkade och skrek hon så jag tappade humöret helt. Och när jag stod och bråkade på Tuva så rullade Nellies vagn iväg och innan jag fick tag i den hade den åkt ner med ett hjul för trottoarkanten. Hade jag inte fått tag på den när jag fick så hade vagnen vält rakt ut i bilvägen.

Så här i efterhand har jag dödsångest över det där med vagnen. Och riktig ångets över hur jag hanterade Tuva situationen. Så där får man bara inte bete sig. SKÄMS på mig. Nu har jag nog vunnit sämsta mamma i världen pucklan. Tussilagorna som står här på bordet får mig att inse att tanken var god men det räcker inte alltid...

P.S. Nu har vi pussats och kramats och blivit sams igen. Hon sa så här nyss. "Mamma jag ska hjälpa dig när Nellie har pruttat" Tack älskling, du är en ängel =) D.S.

Nellie 1 månad

2010-04-12 21:14:29 Kategori:
(1) Kommentarer


Idag är Nellie precis 1 månad och jag vill gärna lägga i bromsen nu. Varje gång hon skriker hysteriskt säger Fredrik "Tur att du är sista bebisen vi har". Så himla sorgligt! WHY?!! Kan han inte bjussa på en sladdis ens en gång? Det är ju så mysigt. Hon är så fin, så fin. Nu skrattar hon åt mig oftare och oftare och jag blir tårögd varje gång :)

Vi var i lekparken och lekte. Jag stod och gungade Tuvas gunga när Nellie låg och sov i vagnen. När jag väder mig mot vagnen för att göra en rutinkoll ser jag en bakdel an en lurvig grå katt stick upp ur vagnen. IIIIIIHHHH hjälp! Jag fick upp katten som spann och ville gosa. Sedan låg den uppe på vagen och spann hela tiden vi var kvar ute (ca 1 timme) Usch. Jag har hört om katter som krupit ner och gosat i vagnen och råkat kväva bebisen. Från och med nu ska jag börja sätta på myggnät på vagen. Missförstå mig inte. Katten var superfin och jättemysig.


Premiär grillning

2010-04-10 23:27:34 Kategori:
(3) Kommentarer

Nu har jag varit duktig den här veckan. Jag har stått emot frestelser som bjudits på precis överallt. Vart vi än kommer bjuds det på glass, kakor, godis, läsk mm. Igår Tog jag glass hos pappa och Helena och idag har jag ätit 2 kakor. Jag tycker att det är ett godkänt resultat för första veckan. Inte en endaste godisbit. Det ni!

Fantastiska dag! Imorse tog jag och mina fina flickor en promenad till gatan jag växte upp på. Good old Långbacka. Ingela tog med sig familjen Reinholdssons hund Hampus och så gick vi på promenad. Tuva var såklart i himmelriket. Hon äääälskar Ham-Puss (som hon säger)

På kvällningen dök solen upp och vi slog igång grillen. Adde, Madde och Isac kom hit. Lilla Isac har blivit så stor, och sååå go. Man behöver bara prata med honom så flinar han. Charmtrollet. Nellie började skratta åt oss för 2 dagar sedan. Nu ser man att hon tittar på oss när hon skrattar. Innan har man inte vetat säkert om det är gaser i magen eller inte =)

Idag fick jag nys om en ny blogg att läsa och jag tycker att det är så fantastiskt roligt att läsa andras bloggar. Speciellt sånna som jag känner. Så man har lite koll på dem och får se lite bilder. Jag önskar att alla människor hade en blogg så man kunde kolla in en sväng då och då för att uppdatera sig lite.

Här är min lista på de jag helst skulle vilja startade en blogg.

Ingela ( det vore fantastiskt att kunna få läsa om hur hon kommer att ha det på Kreta och alla andra ställen hon är på hela tiden. Henne vet man aldrig vart hon är nånstans)
Madde (nu pratar jag iofs med henne så pass ofta att jag vet det mesta hon gör, men det vore roligt iaf. Plus att jag vill se lite bilder på finingen Isac)
Frida Holm (jag har ingen aning om vad hon har för sig där borta i Italien)
Marie (vi träffas tyvärr så sällan nu så det skulle vara perfekt att få följa henne så)
Cillepille (vore ju allra trevligast om hon hann starta en innan hon åker till Thailand nästa vecka)
Stina (hon har iofs PoppiTopp bloggen men det är inte det samma som en personlig)
AnnaW ( vi träffas inte heller tillräckligt ofta så det skulle vara ett bra sätt att hålla lite koll)


Listan på bloggar jag helst skulle vilja se uppdaterade!

Ansos
Linneas
Ida
Eriks
Sandrines

 Skärp er! Börja skriv igen för tusan

 

 


Matrutiner

2010-04-09 14:07:38 Kategori:
(0) Kommentarer

Morgonstund har guld i mun

  • Tar fram frukost - Sätter ner Nellie i babysittern. 
  • Mackorna är klara - Nellie har tröttnat och börjat gnälla.
  • Filen i skålen - Nellie skriker.
  • Börjar äta - Nellie gallskriker
  • Maten kastas in medans mjölken läcker ur brösten som känns som dom ska sprängas vilken sekund som helst. Stressen gör att jag tappar all smak. Och matlusten är som bortblåst.

Eftersom att det ser lika ut alla mål under dagen så inser jag nu att det måste vara den bästa bantningskuren i världen. I samband med amning och promenader har jag nu intagit samma form på kroppen som tog mig 6 mån förra gången då jag var en arbetande mamma som ammade minimalt.


Frisk luft

2010-04-08 22:14:13 Kategori:
(0) Kommentarer
Jag fick en liten del av det jag önskade idag. Vi åkte till Hemlingby och tog en promenad för att titta på fåren och lammen. Freddes mamma följde också med. Det var superhärligt med frisk luft och lite skogskänsla. Åh vad bra man mår av att vara ute lite. Tuva är ju en riktig frislufsmänniska och ville som vanligt inte gå in efter promenaden =) Sen älskar hon djur. Över allt annat. Och idag fick vi se hästar, får, kaniner, tuppar, hundar och katter. Det kan ju inte bli bättre. Härligt med barn som gillar att vara ute, då får vi oss en spark i rumpan också.
Nellies "blemmor" är bättre idag men långt ifrån borta. Tuva har gjort ialla armen, igen. Eftersom den har hoppat ur led tidigare så gör den det enklare igen, så tyvärr så händer det lite då och då. Stackars kickan =(


Imorgon har vi en trevlig dag att se fram emot. Ingela och Andreas kommer på förmiddagen och sen på eftermiddagen drar vi ut till bönan för att umgås lite med Pappa och Helena. Myspys!


Vila

2010-04-07 22:51:47 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag har jag fått uppleva riktig besvikelse. Jag har nu längtat i 4 dagar på att Fredde skulle sluta jobba och komma hem och umgås med oss. Tyvärr så är ju han väldigt trött när han precis klivit av. Så idag när vädret var superfint när Tuva kommit hem från dagis och han vaknat så ville han bara ligga i soffan och slappa (läs ligga i kalsongerna och klia sig på pungen och fisa). Tuva och jag stod praktiskt taget och hoppade på sidan av honom i hopp om att få honom att leka med oss. Men icke...Jag fick nys om att det är påsfirande ute i Högbo bruk imorgon mellan 10-14 där man får åka häst och vagn, och gå in till fåren som har fått lammungar. Hur mysigt låter inte det?!? Jag föreslog såklart saken till Fredde i hopp om att Tuva kunde vara hemma från dagis så att vi kunde dra dit hela familjen. Men då ska han soooova. Det är klart han måste sova ut. Så mycket som han jobbar när han väl  jobbar. Men ändå...det skulle ju ha varit såååå mysigt.

Nellie hade en bra förmiddag men ett dåligt slut på dagen med massa gråt. *snyft* Det är ju så hemskt när hon är ledsen. Dessutom har hon fått en massa, verkligen massa, små "finnar" i hela ansiktet. Hon är rödflammig med vita plitar i hela ansiktet, bakom öronen, ner på halsen och nu har det även spridit sig lite ner på axlarna. Det ser jättehemskt ut och det blir bara värre och värre. Jag är så orolig för att det är nånting som jag ätit men eftersom hon haft det i en vecka nu så kan det bara vara mjölkprodukter. Jag har uteslutit allt annat. Och det vore ju synd eftersom jag som är så kräsen med mat i stort sett inte tycker om nån mat som inte innehåller mjölk. Vad ska jag i så fall leva på? Jag hoppas att det bara är sånna där "hormonplitar" som de flesta bebisar får.

Sockerbitch

2010-04-06 20:06:35 Kategori:
(0) Kommentarer
Aaaahhh! Jag vill ha nånting gott att tugga på! Jag har helt plötsligt full förståelse för Nellie som gråter om hon inte får tutte. Jag skulle vilja gråta jag också. Kakorna i frysen känns sååå nära och så fruktansvärt goooda. Vi har ingenting alls heller att ta som substitut. Ska handla på torsdag. Nån som har förslag på sockerfritt intag att inhandla? Frukt brukar funka bra men ibland känns det inte nog. Även om jag just nu skulle döda för ett äpple. Tur för Fredde att han jobbar så han slipper få känna på vreden som hotar att komma ut.

Min fina bejbis har varit exeplarisk idag! Ett riktigt A-barn. Det känns som att jag fhann med så mycket idag. Efter att ha lämnat Tuva hann vi vila så att vi blev pigga. Sen gick vi på en promenad i solen på strax över en timme. Jätteskönt! Vi hämtade Tuva och så var vi ute i lekparken och tittade på medan hon geggade i ca 90 min. Hon är i en riktig gegg period =) Pinnar. vattenpölar och sand i en enda röra, kan det bli bättre. Tvättmaskinen går varm här hemma. Sedan blev det städning, matlagning och tvagning. Och nu sover the big one så att jag och bejbis kan titta på Gibbs. Den här dagen får 5 getingar av 5 =)

Snäll bebis

2010-04-06 12:23:28 Kategori:
(1) Kommentarer


Hur gör man egentligen för att hinna med 2 barn? Hoppas att det bara är en vanesak för just nu klarar jag inte av det. Stackars Tuva får hela tiden höra, "jag ska bara amma färdigt så kommer jag sen". Igår fick hon sitta på toan och ropa "Klaaaaar" minst 50 ggr innan jag hade möjlighet att gå dit. Är jag världens sämsta mamma? Det känns så iaf.
Hur gör man när man ska lägga den stora? Jag tog med mig Nellie upp men hon gallskrek för att det var mörkt och Tuva ville absolut inte ha tänt...jaha...det slutade med att dimmern var på lägsta på lampan och att jag fick amma Nellie så hon skulle vara tyst tills Tuva somnade.
Sen kommer nästa problem, som också gör att man känner sig som världens sämsta mamma.
Natta Nellie. Igår gick det bara inte. Så fort jag lade ner henne i hennes säng så började hon gallskrika. Och hon kunde inte somna om på annat vis än vid tutten fast hon inte var det minsta hungrig. Det känns ju inget roligt att stoppa en tutte i munnen på en bebis som inte är hugrig. Dessutom så innebar det att hon till slut började skrika så fort hon inte hade den i munnen.Och att hon kräktes hela tiden. Hela min kropp blir på helspänn och det känns som att den helt plötsligt ska explodera när hon skriker så där. Det är verkligen hjärtskärnade. Utmattad somnade både hon och jag vid 3 snåret, hon på mitt bröst.


Tack och lov vaknade hon på snälla bebis sidan imorse. Då kan hon ligga själv och kika långa stunder och vara nöjd. Inte proppsa på att äta fast hon inte är hungrig. Och i morse var en revolutionerande stund när jag provade nappen (som hon helt har ratat i snart en vecka) och hon faktiskt blev nöjd och tyst av att ha den i munnen. Så i morse funkade det med 2 barn. Tuva kom till dagis med frukost i magen och fick all den hjälp hon ville ha. =) *pust* Jag gjorde det =)

Nä om man skulle ta och pallra sig ut på en promenad i det fina sommarvädret. Då kanske man kan få lite färg på sina genomskinliga kinder också. Och så kanske jag kan avstyra mina tankar som hela tiden vandrar till havrekakorna med smörkräm som ligger i frysen...


Mitt nya liv

2010-04-05 19:08:56 Kategori:
(0) Kommentarer
Idag börjas det, mitt nya liv. Jag har bestämt mig för att sluta med allt godis som jag äter jämt och ständigt. Dessutom blir det inge mera kakor, glass eller läsk heller. Jag har insett mitt sockerberoende sedan långt tillbaka men har inte haft lusten att sluta. Men nu vill jag verkligen bli av med sockerberoendet. Och den här gången är det inte bara för viktens skull även om det också är en stor faktor. Men det skadar ju inte att bli lite mer hälsosam heller.Och sen behöver Tuva gå ner nåt kilo i vikt också innan hon blir tjock. Idag är första dagen och jag känner redan hur mina tankar driver iväg ibland och godispåsen hägrar framför mina ögon. Jag kommer förmodligen att vara en riktig ragata framöver. Pass upp!

Min fina snälla lilla bebis som har varit hur enkel som helst att ha att göra med har gått och bytt karaktär. Hon skriker precis hela tiden och jag måste bära henne eller ha henne i famnen hela tiden. Hon ska ha tutten i munnen jämt, det spelar ingen roll att hon kräks upp hälften av allt hon får i sig eftersom det redan är fullt. Hon vill bara mysa med tutten. Lite jobbigt för mig som då inte kan göra nånting annat. Och jag klarar bara av en kort stund med att hon skriker sen håller mitt hjärta på att brista. Så nu hoppas jag på att hon kommer att gå tillbaka till den glada bebisen hon var för nån dag sen, snart!

Gullefjun

2010-04-01 20:49:05 Kategori:
(3) Kommentarer
Va är det egentligen med dagens påskkärringar? De borde veta hut! Eller åtminstonde så fötjänar de bara hårt bröd i korgen. Tidigare påskar sen vi flyttade till Bomhus så har vi aaltid laddat med en massa godis att bjuda påskkärringarna på. Vi förväntade oss många så här mitt i ett radhusområde med i stort sett bara barnfamiljer. Men inte en enda dök upp. I år köpte vi inget godis (men vi hade en påse med klubbor som var Tuvas) och då kommer det flera stycken såklart. Typiskt. I de första 2 tjejerna fick vi inte ens ett påskkort av. Men hallå, hur lat får man vara? Och sen dök de värsta av de värsta upp. Ca 5 sekunder efter att de plingat på började de sparka på dörren...de ska vara riktigt glada att jaf satt och ammade för jag tyckte att det enda de förtjänade var stryk! Fredde den fega j****n gav dem klubbor i alla fall. *hmrf*
På min tid lade vi ner våra själar i korten och så sjöng vi gullefjun eller en annan sång so mslutade med Hej hopp, glad påsk, Det var tider det!

RSS 2.0