Pulkaåkning

2010-12-29 23:35:29 Kategori: Foton
(1) Kommentarer
Jag har haft lite dåligt samvete för att jag inte hunnit med att vara ute med barnen så mycket. Framför allt Tuva som älskar att åka pulka. Men idag fick vi äntligen tid med det. Tjejerna och jag åkte hem till familjen Wängman i Sätra och tog en sväng i pulkabacken. Supermysigt. Nu ska jag försöka skaffa mig ett par skridskor så ska jag försöka hinna med att lära Tuva att åka innan vintern tar slut. Nu i Jan ska jag bara jobba 4 dagar så nu ska jag ta igen all förlorad tid. Samtidigt känns det lite sorgligt att Fredrik började jobba igen idag för nu får vi inte träffas lika mycket som vi gjorde i dec.











Det är kanske inte så tokigt med vinter i alla fall =)


Hellu?

2010-12-29 23:15:46 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Undrar ni vart jag tagit vägen kanske? Mina barn har bestämt att vi ska sluta sova i den här familjen. Så här är det vaket hela nätterna långa. Nästan iaf. Men barnen har somnat tidigast 00.30 under mer än en veckas tid. Vi som haft så bra rutiner förut. Så när jag inte får min egen tid på kvällskvisten har jag ingen möjlighet att blogga.
Igår drog vi iväg till Fjärran och badade med dem så de skulle bli supertrötta och sova hela natten lång. Tuvisen hade glömt hur man simmade och sjönk som en sten. hehe. Men de tyckte det var mysigt och belv supertrötta. Vi höll dem vakna till 20.00 vilket inte var det lättaste. Kl 22.30 vaknade de båda två och var vakna sen till 02.15....jippie...*slap*

 


Lilla julafton

2010-12-27 14:07:48 Kategori: Foton
(1) Kommentarer

Gårdagens julfirande var supertrevligt och vi kom inte hem förän vid 01.30 på natten. Vi kunde inte slita oss helt enkelt. Tjejerna fick hur mycket fina julkappar som helst och i julklappsbytet fick Fredrik ett Monopol (i lite ny tappning) som var anledningen till att kvällen blev så sen. Jag älskar sällskapsspel. Synd att man inte spelar oftare :D Lilla Leon var med och var hur söt som helst och när hans föräldrar drog iväg ner på stan fick jag mysa lite med honom. Kan knappt fatta att Nellie var så där liten nyss. Hon den lilla trollungen kan ju inte sova när vi är borta så hon var vaken till strax efter ett när våran bil började rulla hemåt.


Jippie, tomten kommer idag igen :D

Leon var förväntansfull(?) och superduperglad :D

Hjälp Erik nu kommer han!

Frågar ni mig såg tomten lite läskig ut. Haha Men snäll var han som vanligt

Maria, Andreas och Leon vängtar på paket

Äntligen fick tomten sin kram

Tuva poserar brevid granen med nya fina kappan och halsduken.

Nellie fick också en fin kappa med tillbehörande supersöt basker

Leon och jag myser

Faster Johanna myser också med Leon som plötsligt förvandlats till en tomtenisse

Min lillfis som inte kan sova när hon inte är hemma kämpade sig mot sömnen långt efter att storasyster somnat in

Tack så hjärtligt alla nära och kära för alla fina julklappar som vi och barnen har fått! Och för en mysig jul med god mat och trevligt sällskap!! :thumbup:


Julafton

2010-12-25 20:21:21 Kategori: Foton
(0) Kommentarer
Nu har vi firat jul 2 gånger och imorgon blir det 3:e gången gillt :) Tuva är redan så uppspelt av alla presenter hon fått så jag vet inte om hon klara några fler. Hehe


Nellie med sina julkläder. Inklusive skor som var roligare i handen än på foten

pussel är bra tidsfördriv innan tomten kommer

Nellie, som inte var ett dugg rädd för tomten, får paket

Tuvisen fick flest paket

Wooow vilka fina örhängen!


Det har blivit så svårt att fota Nellie. Oftast blir hon suddig eftersom hon rör sig eller så har hon den här minen eller så lipar hon :D Hon är glad, det syns bara inte ;)

Mååånga paket att öppna

På väg hem till farmor och farfar för att träffa kusin Isac, iförda nya kläder som de fått av farmor i julklapp

När Tuva och jag klädde på oss ytterkläderna somnade resten av familjen.....hmmm...

kusinerna

klappa på kinden =)

Alla tror att Nellies hår är statiskt men icke! 100% naturlig tuppkam

Hur många leksaker man än ger dem så ska de alltid fightas om samma :D


Sista rycket

2010-12-23 08:47:59 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Nu kör vi! Sista dagen idag. Jag jobbar från 10 till 20 och tänker köra så det ryker. Tyvärr har jag fått lyssna på julmusik på jobbet hela veckan trots att jag hatar det. Och den där julstämmningen som jag tyckte att jag tidigare hittat har försvunnit helt och hållet. Däremot så är stämningen på jobbet på topp. Oftast jobbar vi ju inte allihopa samtidigt utan delar upp oss så det är extra roligt att jobba alla tillsammans.
Efter jobbet ikväll är det lika fullt ös då det ska strykas dukar, flyttas bord och börja duka fram lite, samtidigt som det är bingolottos uppesittarkväll. HO HO HO Tomten jag önskar mig några miljoner i vinst!

Smärt och smidig

2010-12-21 11:28:41 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
När jag bantade med camebridgemetoden hade jag som mål att komma i ett par jeans som jag senast hade 2005. Jag fick dem av kusin Anna för att de var för stora för henne och på mig nästan sprack de =) Hehe. Idag har jag jeansen på mig och tänker jobba i dem, de sitter hur bra som helst. Men inte är jag nöjd för det. När ska man bli det då? Jag har kännt ända sedan jag fick Nellie att jag har mycket lättare att gå ner i vikt nu än efter jag fick Tuva. Tänk om det hade varit så här då...då kanske man hade varit supertajt. Nu vill jag bara bli av med "kanten" under magen. Så efter nyår ska jag köpa ett förmiddagskort på friskis och köra igång. Förhoppningvis kanske jag kan känna mig hyfsat ok i en bikini i Egypten i slutet av januari.

Gullunge

2010-12-20 22:31:01 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer


Nellie: "Jag ska bara stå upp, jag vägrar att sitta mera!"


Stapplande steg

2010-12-19 21:54:57 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Idag har Nellie tagit sina första stapplande steg alladeles själv. Hon är helt orädd och kastar sig fram utan minsta kontroll. Både Fredrik och jag har brutit ryggen vid det här laget av allt knatande. Hålla i händerna och gå med böjd rygg timmar ut och timmar in, hon tröttnar aldrig! Vi märkte för någon dag sedan att hon kunde stå upp helt själv utan stöd, och länge dessutom. Och sen har det bara fortsatt. Tyvärr fattar hon inte det där med att man kan ramla så hon bara kastar sig fram utan nån som helst aning om faran.
Jag har sagt ända sedan hon varit bebis att hon förmodligen kommer att gå vid 9 månaders ålder, jag kan väl inte direkt påstå att hon kan gå helt och hållet. Men en bit på vägen har hon kommit iaf. Tyvärr vägrar hon att sitta i gåstolen längre vilket orskar mycket krångel för oss. =) Min lilla gullunge!

Jädrans öron

2010-12-18 09:28:29 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Igår hade Fredrik tagit åt sig ett extra pass som ordningsvakt på kåren så han drog iväg och lämnade mig ensam med lillisen Nellie. Tuva sover hos sin farmor och farfar. Fredrik tyckte att Nellie verkade bättre i öronen igår eftersom hon åt hyfsat bra så han avbokade tiden som de hade på Hc på eftermiddagen. Det visade sig när hon skulle gå och sova att hon inte alls var nå bra. Så jag fick kämpa med att trösta henne fram till 3 när Fredrik kom hem och hon somnade av utmattning. Stackars liten! Om det värker hål på trumhinnorna, slutar det göra ont då? I så fall önskar jag nästan att det gjorde det. Hur länge ska hon behöva lida?

Stackars Nellie

2010-12-15 22:40:57 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Igår kväll tog Nellie sin sista dos penicillin. Det var den andra sorten. Hon fick byta efter 5 dagar med den första eftersom den inte verkade hjälpa. Inatt kunde hon inte sova alls utan somnade endast om hon satt i bilstolen. Vi fick komma till HC direkt imorse och läkaren försökte rensa hennes öron på vax (det var supermycket vax i dem) och såg sen att hon fortfarande har inflammation i båda öronen. Min lillebror fick sätta in rör i öronen när han var 9 månader. Det var ärftligt sa hon, men när hon ringde öron på sjukhuset sa de att de inte ville sätta in rör förän efter ett barn har fyllt 1 år. Och eftersom hon fått det starkaste penicillinet som ett barn under 1 år kan få så nu är det enda vi kan göra att hoppas på att det ska gå över och att inte trumhinnorna kommer att spricka. Vi ställer klockorna på telefonerna och varvar ipren och alvedon var tredje timme, tydligen det enda som vi kan göra för henne. Och nu hoppas vi att det går över. Men som hon gråter nu går mitt hjärta i tusen bitar och jag vill gråta jag också :(


Julstämning

2010-12-14 21:19:39 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Tro det eller ej men jag har faktiskt fått känsla av julen i år. Och inte på ett dåligt sätt. Det har jag nog inte haft sen jag var väldigt liten. Men just idag känns det väldigt tungt att inte få äta knäck och mammas julkola i år. Vi bakade ju som sagt pepparkakor igår och idag är de slut. Kanske lika bra det. Tuva har gått och smaskat i sig allihopa vart vi än har gömt dem.
Igår var vi upp till barnkliniken och fick prata om Tuvas viktuppgång och vad vi kan göra åt det. Som det är nu har vi minskat hennes portioner och tagit bort det mesta av alla godsaker, sen länge, och nu är hon hungrig jämt. Jag vet inte hur jag ska kunna ta bort nåt mer? Vi ska få träffa en dietist iaf. Skönt.
Men doktorn igår sa åt mig att hon måste få nånting gott lite då och då. Så han tyckte absolut att vi skulle baka pepparkakor. Men nu är pepparkakorna slut och jag får klara mig utan knäck och julkola :(

Ledig dag

2010-12-13 18:13:17 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer

Jaha då var min enda lediga dag fram tills julafton avklarad. Och den firade vi av med pompa och ståt :D Det har varit den perfekta lediga dagen. Vi började som sagt med luciatåg och sen kom Ingela hit och vi bakade pepparkakor och klädde granen. Supermysigt! Synd bara att jag börjar åka på en dunderförkylning som jag inte kan låtsas om nu när det är dags att lägga i högväxeln på jobbet.

baka baka liten kaka

Snellie hjälpte också till




Ingela gjorde en gollum-pepparkaka

kladdigt värre med glasyr



dags att klä granen


Lucia

2010-12-13 08:47:29 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer


Glad lucia på er allihopa! Vi började dagen med ett luciatåg ute i kylan där Tuva var världens sötaste pepparkaksgumma. Sen kommer Ingela hit och så ska vi baka pepparkakor och klä julgranen. Myspys!


9 månader

2010-12-12 22:53:03 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer


Idag blir min lillis 9 månader gammal. Hur kunde det gå så här fort? Jag får ångest när jag tänker på att om 3 månader fyller hon 1 år. 1 ÅR!! Hur är det möjligt? Nu börjar jag förstår det här med att föräldrar har så svårt att se sina yngsta barn som stora nån gång. Det är ju för att man inte vill att de ska bli stora. Med första barnet såg man fram emot alla nya saker som kom med att växa. Börja gå, börja prata osv. Nu hart jag gjort det en gång och vet att det är bebistiden som är den tiden som försvinner för fort. Går och pratar kommer de ju göra sen hela livet. Det ska iaf bli spännande att se hur 5 timmar på ett plan till Egypten ska gå med våran lilla vilde. Tur att pappa och Helena och är med så att Tuva kanske kan slippa sin überaktiva syster lite under flygresan =)

kusin Isac var här och hälsade på oss på sin 10månaders dag :)

Tuva stoltserar med sitt nyklippta hår med pärlor i och sina nya hål i öronen :D


I want one!

2010-12-11 22:12:29 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Världens najsigaste tårtspade. Kära tomten, jag vill ha en!
här används den.
Coooool =) 

10 dec

2010-12-11 21:20:12 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Idag är en stor dag förstår ni. Tuva har tagit hål i öronen! 4,5 år gammal. Zana på mitt jobb tog chansen när hon stog och pekade på örhängen som hon tyckte var fina. Jag höll mig på avstånd men så fort jag dök upp när det var klart började hon gråta lite :) Men det gick fort över och nu är hon superfin!!

4 liter meducin

2010-12-10 09:01:03 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Igår fick Nellie nytt penecillin utskrivet. Kåvepeninen har inte hjälpt och hon är fortfarande så himla ledsen. Så nu provar vi en annan sort och hoppas att lillskruttan ska bli pigg igen. Fick höra igår att på barn över 2 år ger man inte ens medecin mot öroninflamation längre. De påstår att det endast ska ta 1 dag extra för inflamationen att bli bra av sig själv än att medecinera den. Låter ju himla konstigt tycker jag. Så nu är det bara att hålla tummarna att inte Tuvisen kommer få ont i öronen...nånsin...

Inlägg till Anna

2010-12-08 22:58:06 Kategori: Foton
(2) Kommentarer

Finaste Anna panna är på jorden runt resa och önskar sig bilder på utvecklingen av våra barn. Så idag passade jag på att åka hem till Mickan för att fota henne, Wilma, magen och huset åt Anna. Mickan varken använder facebook eller blogg så det finns inga bilder för Anna att se där. Men det fixar såklart lilla jag :D


Finaste Wilmisen blev först superförvånad över att bli jagad av en paparazzi

När kaffet skulle bryggas fick Wilma sitta på bänken

Busungen leker tittut

bebisen är perfekt att sitta på

Busan =)

Hur söt kan man vara?

Det superfina köket

Magen är bra att gömma sig bakom

Nu skulle jag vilja se lite bilder från Nya zeeland Anna :) Saknar dig!


Bullbak

2010-12-08 14:41:23 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

Idag hade jag en utav mina få lediga stunder innan julafton. Och eftersom min älskade sambo hade hjälpt mig med städningen igår hade jag helt plötsligt ingenting att göra... Jag tog genast fram recept boken och slängde ihop några plåtar socker doppade vaniljsnurror som Fredrik och jag festade till på innan Tuvisen kom hem från dagis. Myspys

Min hyacint

2010-12-08 12:49:31 Kategori: Foton
(0) Kommentarer






Sjukdomstider

2010-12-08 12:36:11 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Idag när Nellie äntligen sov lite på dagen, för första gången på 6 dagar, passade jag på att ringa runt til mina vänner som jag inte ens hunnit prata med nu när Nellie varit sjuk. Hon är ju så klängig och gnällig hela tiden att det inte är möjligt att ringa runt. Men nu hann jag äntligen. Och det visade sig att ingen utav mina kompisars barn heller är helt friska. Usch vilken jobbig tid vintern är! *snörvel*

Glad

2010-12-07 11:14:02 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer


Så här glad blir man när medecinen hjälper :D


Öroninflammation

2010-12-06 21:35:05 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Inte konstigt att Snellie varit Gnellie när hon har krälat runt med öroninflammation. Stackars mammas lilla skrutta. Nu blir det 4 liter spunk meducin så hon bli pigg och glad igen!

Sömnsvårigheter

2010-12-05 21:24:00 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Tänk att det ska vara så svårt att veta om ens barn är sjuka eller inte. Nu verkar det bli 4:e natten i rad som Nellie inte kan sova. Det började när vi sov ute i stugan och hon inte kunde sova därute. Förra gången vi sov där ute kunde hon inte heller sova så jag gissade på att hon helt enkelt inte kan sova borta. När vi kom hem kunde hon inte heller sova och då gissade jag genast på att det är tänder på gång. Nu här på kvällskvisten är hon helt hysterisk och gallskriker varenda gång jag lägger ner henne. Öronen? Hur ska man egentligen veta sånna här saker? Borde man inte ha lite olika doktorsverktyg hemma så att man kan utesluta det ena eller det andra? Typ en sån så att man kan kolla om hon är röd i öronen.

Det värsta med alltihopa är den onda cirkeln. Att Nellie väcker Tuva med sitt skrikande. Så igår kom Tuva in i våran säng och skulle sova. När Nellie äntligen hade somnat fick hon Tuvas hand i ansiktet och vaknade igen och gallskrek. När Tuva somnat igen bar jag in henne i hennes säng och en halvtimme senare kom hon tillbaka efter att ha vaknat av Nellies grin. När Nellie äntligen somnat in så rullade hon in i Tuva så de krockade huvudena i varandra....och så vidare.

Tack och lov börjar min extremt fullspäckade julrusch nu. Halleluja då får jag vila upp mig! Gissa om Fredde har ångest för att det är hans tur att ta över ekorrhjulet imorgon :) Hehe. Men det går väl över så fort han ska vara hemma förstår jag. Imorgon blir det iaf en sväng till HC för att kolla öronen.

Mina hjärtan

2010-12-04 21:39:02 Kategori: Foton
(2) Kommentarer





Let it snow, let it snow, let it snow

2010-12-04 21:22:35 Kategori: Foton
(0) Kommentarer






Visst är det vackert ute i Gräsbäcken ? :)


Ebba

2010-12-01 20:36:19 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer


Idag fick jag äntligen träffa lilla söta Ebba! Det var så himla roligt att träffa Erika igen. Jag har nog inte insett att jag saknat henne så mycket. Nellie var tyvärr livrädd för Torro och skakade som ett asplöv när han var i rummet så tyvärr fick jag inte träffa honom så mycket.
Lilla Ebba var sååå söt. Men herregud va flickebarnet var snällt :) Mina barn har båda två varit snälla bebisar. Men den här gofisan hon låg på soffan och pratade lite ena sekunde och nästa hade hon somnat in. Liggandes på soffan exakt lika som när hon var vaken. Hon grinade inte när hon bajsat, hon grinade inte av magknipet som gjorde att det bullrade i magen och grimaserade i hela ansiktet. Helt otroligt =) haha. Hon luktade gudomligt, tänk att de tappar den där bebislukten så fort. Erika och jag pratade från 9.30 till 13.30 och ändå kändes det som vi just hade kommit igång. Det får definitivt bli en ny träff snart igen!


RSS 2.0