Graviditetsvecka 15

2009-08-30 21:15:38 Kategori:
(0) Kommentarer


På tis går jag in i vecka 16. Fantastiskt va fort den här graviditeten gått hitills. Konstig med tanke på att jag mått dåligt den här gången och inte första. Men förra gången känns det som jag räknade varje dag. Nu glömmer jag vilken vecka jag är i. Men samtidigt vill jag inte ha allt för stor vikt vid datumet eftersom det var så himla jobbigt att gå över tiden. Jag tycker att tjockheten har lagt sig lite nu. Kan hända att jag var väldigt svälld tidigare och att det  var bara nåt som jag kände och inget som syndes. Däremot så har mina kärlekshantag blivit större....kul. Nej! Det är ju typ omöjligt att bli av med också. Kanske ett teckan på en liten grabb eftersom jag inte alls blev större där förra gången. Vem vet. Det är bara lite drygt 4 veckor till ultraljudet, så kanske vi får veta. Men huvudsaken är att det är ett friskt barn.
Sista dagen på semestern hade jag så himla ont i magen igen. Jag hade ont lite hela tiden under resan men inte alls som den dagen. Jag var  tvungen att gå upp på hotellrymmet för att lägga mig och kvida en stund. Det var bara det att efter ett tag var jag tvungen att gå in på toa och sätta mig. Då var jag säker på att värkarna hade satt igång och det kändes som om bebisen var på väg ut. Som tur var kom det inte ut nåt. Hade jag varit hemma i Sveriga hade jag ringt akuten direkt men vad gör man när man sitter på ett hotellrum i Bulgarien. Händer igen, vilket känns ganska säkert, så blir det ett samtal så får dom kolla att allt stämmer. Jag känner mig orolig som sjutton för det där.

Vi är hundvakt den här veckan. Till mamma och Bojes hund Ozzy.Dom har åkt till Tunisen i en vecka. En liten tax som bjäbbar. Men han är ganska oslynlig och lugn så det är lugnt. Svårast är att försöka hålla Tuva ifrån honom, Fick hon som hon ville skulle hon klappa och krama och bädda om hela tiden.

Igår ringde Erik. Jätteroligt. Åh vad jag saknar min lillebror. Ska bli härligt att få hem honom i okt. Även om det bara blir för en månad!

 


Hemma igen

2009-08-29 21:11:03 Kategori:
(3) Kommentarer

Inatt kl 04.00 kom vi hem. Jag skulle upp och jobba kl 10 så det vara bara att hoppa i säng. Arbetsdagen gick bra men direkt jag slutat så kände jag riktigt hur trött jag var. Så nu är jag helt slut. Men än så länge är inte ens första maskinen klar än. Har nog 5 till sen också *suck* Trökigt med tvätten efter en resa.


Summa sumarium av resan så var den toppen. Barnen hade så himla roligt ihop. Och det är ju alltid roligt att ha flera att prata med. Tänkte lägga ut lite bilder så ni får se själva hur härligt vi har haft det.
Alex, Tuva och Tyra


Tuva på stranden
Henke,Isabell och Jannica
Lipsillar
Isabell gillade citron
Hopp hopp


Alex
Coola Tyra
Tuva
Elsa
Elsa sover middag
Elsa,Tuva och Julina
Familjen Strömberg
Födelsedagsbarnet
Glasstime
Min lilla familj

Kom till mamma
Glass tjejer

Alex och Tuva har roligt

Tuva och Elsa på stranden
Alex och Elsa busar
Grabbarna dricker drinkar
Lollipop
Alex klubba var blåå
Barbietajm i skuggan
Tuffa Tuva

Nya bästisarna
Fredde solar mellan fingrarnaBuuus


Bulgarien

2009-08-23 13:47:06 Kategori:
(3) Kommentarer
Vi tankte att vi kanske maste skriva lite och beratta hur vi har det innan mamma svimmar dar hemma :)

Resan hit gick hur bra som helst. Vi ar ju inte vana att flyga sa kort stracka sa vi tyckte knappt vi hann upp i luften innan vi skulle ner igen. Nu har Tuva somnat lite sa da passar jag pa att skriva lite. Staller jag vagnen vid poolen vaknar hon direkt :) Fisken.

Hotellet ar superstor och jattefint. Rummen ar frascha och poolerna ar helt toppen. Det finns en pool med vattenruchbana och en massa andra roliga lekgrejer. Tuva ar helt galen och vagrar att ga upp ur poolen ens en liten stund. Idag ar forsta dagen som vi lyckats fa i henne ordentligt med mat. Da hittade vi fiskpinnar. Haha, hon at hur mycket som helst. Annars har hon inte haft tid att ata riktigt. Barnen leker och har superroligt ihop. Men det kivas en del ocksa. Som tur ar sa har Tuva hallt sig borta fran sant hittills. Tuva och Tyra (aldsta tjejen som ar 6 ar) leker hela tiden och Tuva ser upp till Tyra nat enormt. Dom hoppar fran poolkanten och flyter runt pa en krorkodil hela dagarna. :) Vi har en jattestor lekpark pa hotellomradet som vi har besokt pa kvallarna ocksa som barnen alskar. Men dom blir bra trotta. Det ar bara dom tva stora barnen som inte sover middag. Dom andra deckar vid lunchtid.

Det ar jatteharligt och varmt vader. Nasta for varmt i solen. Poolerna ar daremot svinkalla, sa da far man ju iaf svalka. Det gar jattebra att turas om med mammor och pappor som passar. Sa da far vi avenm lite soltid allihopa.
Vi har inte haft sa himla bra erfarenhet av maten hittills, men forhoppninsvis andras det. Det har inte varit ackligt eller sa men inget speciellt. Ganska smaklost. Och sa tar allting jattelang tid. Bulgarer verkar vara varldens segaste folkslag.

Priserna ar inte sa billiga som vi hade trott innan vi kom. Men det ar iaf billigare an hemma. Mat och dricka pa kvallen for varan familj gar pa ca18kr. Men da har  Tuva atit med oss, sa da ar det tva ratter och tre dricka. Det finns ganska mycket bra shopping men vi vantar for vi tankte ta en shoppingtur in till Varna dar dom sager att det ar billigare. Idag har vi kopt en handduk till Tuva med huva som man trar over huvudet. Alla har san har sa hon ville ocksa ha en. Hon fick valja motiv sjalv och valde den trakigaste :) ScoobyDoo.....hunden....saklart.

Igar v ar vi pa stranden men barnen tycker mer om poolen. Fredde, jag och Tuva lag sjalva pa stranden igar och Tuva lekte mycket med hink och spade i sanden men var inte sa intresserad av att bada i havet. Sa det blir nog inte sa mycket strand for oss. Det ar iaf en jattefin strand. Ganska langgrundt och fin sand och sandbotten. Varmare vatten ocksa an i poolerna. Det tyckte vi var skont. Men barnen markert inte att dom ar kalla. Vi ser pa Tyra nar hon ar bla om lapparna, da ar det dags att ta upp dom och varma dom. Men Tuva ar det inte latt att fa upp for hon fryser inget. Da ar det mutor som galler. Glass eller leklandet ar det enda som hjalper.

Jaja nu vet ni lite hurt vi har det. Far se om vi skriver nat mer senare. Nu ska jag ga ut och njuta av varmen. Sa far vi se hur lang tid det tar innan hon hor plasken och vaknar, och tvingar i mig i isvaken......brrrr

Resan närmar sig med stormsteg

2009-08-19 19:44:48 Kategori:
(3) Kommentarer
Då ska man börja packa då. Normalt sett brukar jag vara en sån här packdåre som skriver lista flera veckor innan avresa. Och som packar 1 vecka före. Nu har jag varken skrivit en lista eller börjat packa. Och imorgon kväll är enda kvällen utom den här som jag hinner. Och då ska jag vara kvar efter jobbet så att Nina kan klippa mitt hår också, så då kommer jag hem sent. Aja, det löser sig. Nu ska jag snart börja iaf.
Känns inte som vi ska åka snart....kanske är för packningen. Men det ska bli toppen härligt och jättekul.
Fredde jobbar ett extra pass idag. Så då får jag packa själv...för 3 personer. Inge kul. Nä lite får han lägga i själv, men då måste jag skriva en lista till honom imorgon så han vet va han måste lägga i själv. Har blivit en vana det där.Hjälper hellre till än att han glömt hälften av alla sina grejer när vi kommit fram. Det har hänt så jag vet...Helst skulle han vilja ta en påse med tandbosten i, ha badshorts med kalsonger på sig när han åker. Och sen vända kalsongerna varje dag. Då skulle han inte behöva packa =) Han är rolig han. Så ni hör själv, det är bäst att man hjälper till. Om inte annat för hygienens skull. =D

Vaknade helt pigg imorse. Förutom den vanliga morgontröttheten. Men att jag kände mig hängig igår kände jag inte av imorse. Skönt. Kanske hade sovit för lite. Hoppas det inte kommer tillbaka bara. Hade ont i magen en sväng inatt men det va inte alls så farligt som det varit. Jag har nu gått ini vecka 14. Å hej va det går. Spännande.

Stina drömde att man kunde se en tydlig snopp på ultraljudsbilderna. Hon brukar ha rätt i sina drömar så det kanske ligger nåt i det. Den här gången har jag ingen som helst önskan efter nåt kön, det blir lika roligt vilket som. Förra gången önskade jag i smyg en kille men tycket ju såklart även då att det skulle vara roligt med en tjej. Vi hade alltid pratat om en liten Anton när vi pratade om att skaffa barn. Så det va nog det som la dom grillerna i mitt huvud. Men när dom la upp min lilla älskling på bröstet så var allt så perfekt och då fanns det inte ens att det skulle kunnat vara nåt annat än en tjej! Åh vad jag längtar efter det där ögonblivket igen. När dom lägger upp den lilla krabaten på magen och man äntligen får se den för första gången. Det är kärlek det!

Nykläckt liten Tuvis <3

Läget förändrades

2009-08-18 22:03:23 Kategori:
(0) Kommentarer
Skulle åka och mysa med lilla Mira idag men istället hann Fredrik blir sjuk och febrig innan jag hann iväg. Så då kunde jag ju inte gosa. En trevlig liten kortvisit blev det med en liten pratstund med Stina och en liten titt på gullungen. Får ta myset när vi kommer hem från resan. Jag hann bara hem innan jag kände mig relativt deckad själv. Tänkte envist att jag absolut inte var dålig men efter några timmars plågande dopade jag mig med alvedon. Och halleluja va härligt det var. Värken i kroppen och knoppen var som bortblåst. Luddet i huvudet bara försvann, och svetten började rinna. Hugah. Det blir tidig säng och mycket sova så man orkar jobba i morgon. Och så vi hinner pigga på oss till resan förståss!!

Vi var och bowlade med Adde och Madde idag. Tuvas första gång som hon fick vara med. Annars brukar hon bara titta. Räckena på sidorna fälldes upp när det var hennes tur och hon kastade iväg sitt 6kilos klot som rullade så sakta att det var ett under att det inte stannade. Hon blev lika lycklig varje gång det kom fram. Men hon tröttnade ganska fort så hon var bara med en serie. Min andra serie gick bra. 136poäng. Inte fy skam.

Ont i magen

2009-08-18 15:21:20 Kategori:
(3) Kommentarer
Jag har ändå sedan innan jag fick reda på att jag var gravid haft otroligt ont i magen. Jag skulle själv vilja påstå att det gör snarlikt lika ont som det gjorde med värkarna på förlossningen. I säkert 6 veckor låg jag hela nätterna och kved. Jag var helt säker på att det var något som var fel och att det skulle leda till ett missfall. Vilket det inte gjorde...än iaf. Det gav med sig lite grann och kommer nu bara ibland. Inatt var det grönjävligt och man kan ju inte låta bli att bli orolig. Jag har aldrig hört talas om någon tidigare som har haft så här ont. Barnmorskan säger att det är fullt normalt och till och med vanligt. Konstigt att jag aldrig hört om det förr bara. I natt kunde jag absolut inte vända mig i sängen för då kändes det som jag fick ett knivhugg i magen (inte för att jag nånsin blivit knivskuren, men så som jag skulle kunna tänka mig att det känns) Lite oroväckande tycker jag. Om det är lika inatt ska jag nog ringa och kräva ett ultraljud. Men dom rackarna är ju så himla svårövertalade bara. Sist jag försökte med det så sa dom bara att det nog kanske var 2 för då växer livmodern så kraftigt så man får riktigt ont. Jag är iaf skeptisk.

Jag har ju börjat jobba som timmanställd nu och då får man sin lön en mån efter. Som ni nog alla vet. Så nu lever Fredde och jag på pengar som vi inte har, alltså på fattighuset. Till saken hör att jag trodde att jag skúlle få mina 16000 tillbaka på skatten nu  när som helst. Men när jag ringde skatteverket och hörde idag så visade det sig att när man ansökt om avdrag för hushållsarbete så får man sina pengar sista veckan i nov eller första i dec. Typiskt. Aja, då får vi lite extra till julklapps säsongen och det är ju aldrig fel. Nu ska jag sätta mig i bilen för att hälsa på Stina och lilla Mira. Myyysigt!

Flanör

2009-08-14 20:53:12 Kategori:
(1) Kommentarer
Idag har jag jobbat första dagen på salongen på Flanör. Hade en kunde imorse när jag kom men har ändå haft fullt upp hela dagen. Toppen bra drop in ställe. Bara en massa trevliga och glada kunder att prata skit med. Härligt! Nu minns jag igen vad det är jag alltid älskat med mitt jobb. Och så insåg jag idag att jag vill ju jobba, jobba, jobba. Inte sitta hela dagen. Och så var det en otroligt trevlig omväxling med allt folk man såg och alla människor som man känner som går förbi ser ju en direkt därinne och då är det lättare för dom att komma in och boka tid. Liv och rörelse is the shit!
Är hemskt trött idag dock. Det var länge sen jag jobbade på så här. Men det känns ju bara skönare i kroppen.
Blir jobb i morgon med. Sen 30års fest. Åker direkt från jobbet till Andreas Strömbergs 30 års fest. Skulle komma närmare 50 personer. Det blir nog supernajs, hoppas bara att jag är piggare än så här =)

Det är jätteroligt att höra att så många läser min blogg. Jag tycker ju att det måste vara ganska tråkigt för er. Men kul för mig. Och många oväntade gäster har det visat sig. Smickrande =)

Party party för big mama imorn då!

...

2009-08-12 20:02:07 Kategori:
(2) Kommentarer
...

...

2009-08-11 21:24:41 Kategori:
(3) Kommentarer

...


En bebis till

2009-08-11 15:43:10 Kategori:
(0) Kommentarer
Jag vill börja med att gratulera min kära kusin Emil och hans tjej Sandra till en liten tjej som dom fick idag! Snacka om babyboom bland dom vi känner! Och konstigt nog får allihopa tjejer. Mysigt mysigt!

Graviditetsvecka 12

2009-08-10 22:28:48 Kategori:
(3) Kommentarer

Inne i vecka 12 och har redan gått upp nästan 6kg. Det här kan aldrig sluta bra. Mitt största problem just nu är att jag känner mig så otroligt tjock och tycker att det syns hur bra som helst att jag är gravid, Men alla verkar tycka att jag har sett ut så här hela tiden....nä men det tar inte alls på självförtroendet. Både Freddes mamma och Helena har sagt häromdagen att dom inte alls ser nånting. *suck* Och idag har jag varit hos Stina och hon sa ingenting. Jag vet att folk inte vill fråga iaf att man nu inte är gravid. Men allvarligt....så här tjock har jag väl ändå inte varit?!?Eller?!?! Hemska tanke!

Hälsade på Stinas Mira. Världens sötaste!!Jag har fått mata 2 ggr och jag bara ÄLKSAR det!! *smack*


Backstreet Boys

2009-08-09 20:58:27 Kategori:
(0) Kommentarer

Ännu en härlig dag. Förmiddagen spenderades ute hos Mickan, Jim och Wilma. Sol, bad och mys med bebis. Kan det bli bättre =)Pratade precis med Linda. Vi ska åka och se BSB på Hovet i Sthlm i dec! Jippie. Bara hoppas att Ingela kan hänga på också! Nostalgi!! Kommer bli världsabäst! Ska sjunga med så jag inte kan prata på en vecka efteråt =)


 

Vanor

2009-08-08 22:32:25 Kategori:
(0) Kommentarer
Nu är det 3 dagar sedan jag mådde illa sist och det konstiga med det är att jag inte ens tänkt på det förän idag. Man vänjer sig så fort vid det bra att man bara förväntar sig att det ska vara så. Tyvärr fick jag ett svimningsanfall idag på kvällen men dom verkar komma med större mellanrum iaf. Skönt! Det kan jag också tänkamig att vänja mig med.
I början av den här veckan tyckte jag att jag kände bebisen röra sig men tänkte att det kunde omöjligt vara den eftersom det är för tidigt. Dom säger att man känner mycket tidigare andra gången eftersom man vet hur det känns. Nu har det  hållt på en hel vecka och jag är helt säker på att det är bebisen jag känner och inte gaser i magen som jag försökt intala mig själv. Jag försöker tänka hur det kan komma sig att jag skulle känna det så tidigt och dom enda alternativen jag kan komma på är att det antinge är så att jag är längre gången än jag tror eller att det är två. Hellre alt1 än 2 iaf. Eller kanske ett alt 3 som innebär ett riktigt monster till barn. Skulle inte förvåna mig när nu den första var världens lugnaste.


Idag var vi ut till faster Evas stuga i Utnora och solade och badade. Faktastiskt mysigt! Vi tog en tur med båten och stannade till på en ö och babade från klipporna. Helt underbart! Sverige är verkligen världens vackraste land när vädret vill det. Vi har en fantastiskt natur som vi allt för ofta glömmer bort eller tar för given.

Kvällen avslutades med en sväng till Gräsbäcken. Niklas, Torro och jag skulle plocka blåbär. Det var mycket mygg, men Thailandsmyggmedelet är som vanligt gudomligt! Tyvärr var det nå gamla Polacker som varit före oss så det var ganska urplockat. Men lite fick vi iaf ihop och kvällen var lyckad och riktigt mysig.


Graviditetsvecka 11

2009-08-07 08:12:35 Kategori:
(2) Kommentarer
Förra veckan om man lästa på graviditetens utveckling så skulle livmodern ha blivit stor som en apelsin. Den här veckan står det att, än syns det inte på dig. Men det kanske spänner lite i byxan. Jo men jag tackar jag. Det är snart mamma byxor som gäller för mig. Och apelsinen liknar mer än melon. Jag hoppas att det är för att livmodern är uttänjd sen sist, så det inte visar sig vara två apelsiner där inne....Den som väntar får väl se

Utnora

2009-08-05 19:03:49 Kategori:
(0) Kommentarer
Imorse var Tuva och kollade hörseln på öron, näsa, hals. Det ingår i paketet om man blir skickad till en talpedagog. Hon skulle trycka på en knapp när det pep i lurarna. Hon tröck inte...."hörde du ett pip Tuva?" frågade tanten. "Aaa" Säger Tuva. Men hon verkade inte fatta sig på det där med tryckandet. Av det lilla hon kunde få fram på  testet så verkade ´hennes hörsel ok iaf. Men dom ville att vi skulle höra av oss om ett halvår och göra omét.

Idag lyckades jag äntligen ta mig ut till faster Evas stuga i Utnora. Fredde och jag har pratat om det i flera år och lovat minst hundra ggr att vi ska komma. Kusin Anna ringde när jag var på väg från sjukhuset och då spontan bestämde jag mig för att ha Tuav hemma från dagis för att åka dit. Så vi tog lite mera ledigt =) Ibland är livet skönt. Stugan var idyllisk, hela stugbyn, tomten, badet och allting var idylliskt. Nu bara måste jag ta med mig Freddan ut dit så han får se också. Han kommer att älska det! Tyvärr missade jag att knäppa några bilder. Aja, en annan gång.

Inatt hände Tuvas första olycka i sängen. "Mamma.....jag kicka" Typiskt! Kiss i sängen. Men som tur var på Freddes sida =) Skönt för mig. Men jobbigt att byta mitt i natten. Mest synd om Tuva för hon skämdes. Stackaren. Nya tag inatt!

London

2009-08-03 21:39:27 Kategori:
(8) Kommentarer

Jag tänkte att ni skulle få veta min lilla hemlis nu. I slutet av Feb kommer Tuvas lilla syskon (23 om man ska tro barnmorskan) Nu vet ni det, nåt ska ni ju ha för att ni står ut och läser den här skiten.Idag kom vi hem från London. Resan startade med en natt på ett hotell som låg alldeles intill Stansted flygplats. Jätteskönt med tanke på att vi chackade in efter 00.00. Då var det bara att hoppa i säng.
Dagen efter var det till att ta sig in till city. Vi var riktigt skitis i byxna och var helt säkra på att gå vilse helt och hållet....vilket håll ska man egentligen gå åt?!?! Men nä då. Vi hittade klockrent. Hela den dagen spenderades med att kika på lite olika seevärdheter. Tyvärr så mår jag ruggigt illa så fort jag inte är mätt under den här graviditeten, nåt jag inte alls kände av sist. Och hade därför lite problem med koncentrationen. Dessutom har jag fått ett luktsinne som skulle passa en superhjälte. Jag känner alla lukter starkt som om dom var lagda direkt i näsan på mig. Allvarligt....måste man verkligen ha så himla mycket parfym på sig!!!! Tänk på oss stackare med superluktsinne vet jag. Fast svettlukten är ju inte direkt bättre. Vi käkade lunch alldeles vid Trafalgar Square, på Frankies, mums. Det va toppen. Vi kikade på Big ben, picadilly circus, london eye, westminister abbey mm. Både fredde och jag tröttnade efter ett tag och tyckte att det va blaha blaha. Det där har man ju sett på bild. Tacka vet jag vackra landskap, det kan inte ses på bild det måste upplevas, men en massa gamla byggnader och torg. Njaeee. Vi hade iaf en mysig dag som avslutades på ett steak house vid picadilly circus.

Dag 2 var värre. Vaknade vid tio och kände att jag knappt kunde ta mig ur sängen. Jag hade problem med smärtor i bäcken benet redan innan vi åkte. Och när jag låg där och kved kom jag just ihåg att barnmorskan hade sagt att man ska försöka att inte gå så mycket om man har dom problemen. Jaha, lätt att vara efterklok. Fredde blev lycklig och tyckte att vi skulle ta sovmorgon. 12 vaknade vi igen och då var mitt illamående inte att leka med. Urk!! Fredde hade ställt in siktet på Fish and chips. In på en engelsk pub....med då var det kört! Vet ni hur illa det luktar om engelsk mat? Innan jag kom dit hade jag trott pensionärshem, jag har ändrat uppfattning. Kokt Korv..........det äckligaste som finns i hela världen. Där satt jag och hulkade. Inte blev det bättre när jag väl skulle in på toa och kräkas när dom hade använt nåt rengöringsmedel som luktade precis lika illa. *UÄK* Stöttad av Fredde tog jag mig tillbaka till hotellet för en stöd spya och stöd vila.
Sen var det dags för fotbollsmatch. Spännande. Mycket folk. Ganska trevligt. Tills det som inte fick hända hände..... Brevid mig satt en kille och brevid honom hans tjej......Splasch.....hon fick en spya i håret av en kille som satt två rader upp.....*hulk hulk* Dom som satt framför mig hade bara en ruggig tur som slapp spyor i sitt hår ska ni veta!
På det så hade gubbarna som satt bakom mig käkat kokt korv i pausen så jag höll på att kräkas varenda gång dom sa nånting. Det slutade iaf med att Arsenal (som vi hejade på?) vann. Det blev ett jävla liv och hela arenan 55000 pers gjorde vågen 10 varv runt. Ascoolt.

Dag 3 var jag piggare i både bäckenbenet och illamåendet. Tyvärr hade jag fått in luktradaren på all äcklig engelsk lukt så det var typ omöjligt att gå förbi en engelsk pub utan att hulka. Dom där äckliga bleka svettiga korvarna.....fy faaaan!!
Vi tog en sväng till marknaden på covent garden, som inte var mycket att se. Men det var ett mysigt kvarter att knata runt i.
Efter det mötte vi upp Ulf och Elly och tog en alldeles utomordentligt trevlig fikapaus i storstadsstressen. Jättetrevligt!
När vi blev ensamna igen kände vi båda två att det fick vara nog. Vi åkte in till hotellet tidigt. Åt en jättegod middag och somnade tidigt.

Jag har några saker till att tillägga. Jag har alltid varit sugen på att åka till england och sitta på en pub och ta en kall god öl. Så där god som den ser ut på reklamen. Och så åker jag dit och är på tjocken och får bara titta på när Fredde dricker goda öl och beskriver i detalj hur god den är så att jag ska kunna tänka på nåt annat än korvlukten...Typiskt dålig tajming.
Sen var det tunnebanorna. Som var fantastiskt lätta att ta sig fram med ohc med kartor förvånansvärt lätt att hitta också. Men luften... oj oj oj. Det va hur varmt som helst och fanns absolut ingen luft att andas in. Jag har dessutom haft svimattacker precis innan vi åkte hemma, där luften är toppen. Snacka om snurr i kolan. Nä, det va jobbigt. Men det är bara att bita ihop.
All mat jag åt var fantastikst god. (jag åt inget på den engelska puben) Men all pommes var vit, blek och svettig. Oklar helst enkelt, men jag antar att det är engelskt vis....

Nu låter det som att det här resan var den värsta upplevelsen i mitt liv. Men det var riktigt mysigt och vi gjorde det bästa av det. Det är bara det att jag måste få ventilera....skulle jag gnälla på allt jag ville skulle jag inte få göra annat. Och jag är ju så glad för den här bebisen så jag vill absolut inte gnälla. Men det var mycket lättare med Tuva kan jag säga....

RSS 2.0