Scarlet

Titel: Scarlet
Författare: Marissa Meyer
Serie: The Lunar Cronichles#2
Språk:  Svenska
Sidor: 374


Handling: I Scarlet återser vi Cinder, som nu försöker fly från det fängelse där vi sist lämnade henne trots att det kommer att göra henne till den mest jagade personen i hela Samväldet.
På andra sidan jorden söker Scarlet Benoit en tuff fransk tjej som inte drar sig för att bära pistol efter sin försvunna mormor. Och det visar sig att det är mycket hon inte känt till om sin mormor eller den livsfara hon levt i under hela sitt liv. När Scarlet träffar Wolf, en streetsmart slagskämpe som tycks veta en del om hennes mormor, har hon svårt att lita på honom. Samtidigt känner hon sig oförklarligt dragen till honom och han till henne.
Scarlet är en futuristisk version av sagan om Rödluvan. Ett oförglömligt äventyr i en värld befolkad av människor, cyborger och androider.


Omdöme: Efter att ha läst Cinder så är man som läsare redan bekant med samhället och de mystiska utomjordingarna från planeten Luna som smyger omkring på jorden. Nu får läsaren än mer vetskap om dessa utomjordingar och deras jordiska upphälle. Jag älskade att man fick fortsätta följa Cinders öde i denna uppföljare. Däremot är det tveksamt om någon som är skeptisk till fantasy-genren kommer att klara av att processa de figurer som denna bok bjuder på. Inte nog med att boken fortsätter att innehålla en del cyborger så presenteras läsaren även för människor som blivit genmanipulerade med en djurisk ådra så de liknar vargar, tränade av Lunarer på planeten Luna. Jag ser fram emot del 3, Cress, som är baserad på Rapunzel.

Betyg: 7/10

KommentarerKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0