Brynässkolan

Idag var vi och tittade på alla grundsärskoleklasserna som finns i Gävle. I helhet var intrycket mycket mer positivt än jag hade förväntat mig. Fördomsfull som man är har man sett framför sig barn som dreglar och låter konstigt och som inte kan prata. För det första så var det inte så i de här klasserna. Intrycket av alla barnen var så positivt att jag känner att jag skulle vilja jobba med sådana barn. De är Goa och glada och väldigt charmiga. Det fanns ett lugn i de små grupperna som inte finns i den vanliga skolan.

Vi är helt överens om vilken skola vi ska välja och lotten föll på Brynässkolan. Läraren där var fantastisk! Lokalerna var helt ok, men de ska byta och flytta till Stenenerg om ett år så det är inte det viktigaste. Skolgården känns lite tråkig men om ett år blir de som sagt granne med stenenergsparken och det blir ju toppen.

Fritidverksamheten var också en av anledningarna till att Brynässkolan blev den skola vi väljer. Samma pedagoger finns kvar under fritidstiden på Brynässkolan. Men barnen i särskoleklassen får gå ner till de andra barnen på "vanliga" fritids om de vill. Känner de att det blir rörigt och jobbigt kan de välja att gå tillbaka till sina klassrum igen. De kunde även få ta med sig en kompis från "vanliga" fritids upp för att leka under lite lugnare förhållanden.

Alla praktiska ämnen har de mer tid av än barn som går i vanlig grundskola, vilket kommer vara toppen för Tuva.

I övrigt var det sofiedalsskolan i Valbo som kändes näst bäst. En gullig lärare, men inte lika solklar som den på Brynäs. Men där var det allra bästa att de gick in i simhallen och simmade 1 gång i veckan. Utöver gymnastiktiden. Det hade jag önskat att de hade på Brynässkolan också!

Gruppen som hon kommer gå i, som den såg ut nu, innehar 6 barn på 3 vuxna. Sedan fanns det en grupp i rummet bredvid dit man fick flytta upp runt klass 6. En flicka hade precis blivit flyttad dit nu i tidigare ålder för att hon var så duktig. Det känns skönt. Att man även sporrar barnen att bli bättre!

Dagen har varit fantastisk och vi har fått möta så många mysiga, charmiga barn. Och framförallt så känner vi att det här är ett forum för Tuva! Det är en skolform det här också och hon kommer att lära sig saker ändå. Trots att särskola låter så hemskt. Fördomar kryper in och fastnar lite överallt i oss tydligen och jag tror att vi gör rätt i att försöka ändra våra tänkesätt i många avseenden och frågor. Många gånger vet man inte ens själv att man har en fördom om någonting.


Kommentarer
Idooooo

Va bra att det känns bra!
Tuva kommer få det bra!

2013-05-30 00:39:23
Linnéa

Härligt att det kändes bra! Det låter ju riktigt riktigt bra och härligt med mer tid från pedagoger, lugn men samtidigt tillgång till allt det andra. Jag tror och hoppas att Tuvisen får det super!!! Och så längtar jag efter att vara med er! Ledet med kaffe snart tack!

2013-05-30 22:59:36
Linnéa

Lekdejt ska det vara...

2013-05-30 23:00:04
Louise

Låter kanon! Brynäs är ju nära o bra också. Tror det blir kanon för Tuva att gå där, måste kännas skönt med lugn o ro o känna att man hänger med :-)

2013-05-31 12:14:39Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0