Diagnosen

Eftersom jag inte har tid att svara i telefonen och ni är många som ringer skriver jag ett snabbt inlägg om hur det har gått.
 
När de tar ställning till vilken diagnos som ska ställas så tittar de på 4 grunder. (Om jag förstod dem rätt, eller gällde det bara i Tuvas fall?!? Det är jag inte riktigt säker på)
 
Samspel
Koncentration
inlärning
språkutveckling
 
Tuva har problem inom alla områden och är därför lite svår att diagnostisera. Hon passar in överallt, men ändå inte riktigt. Som de utryckte sig så har hon inte tygnden i någon utav de 4 grunderna, än. Men de tror att hon kommer att hamna där så småningom. Hon är förmodligen för liten för att det ska kunna märkas tydligt just nu. Men förhoppningsvis kommer hon här framöver att dra ifrån på några utav områdena så att man kan se vart tyngden ligger. För att kunna hjälpa henne bättre.
 
Hon har iaf fått diagnoserna:
 
Autismliknande tillstånd
 
ADHD (ADD) (utan hyperaktiviteten)
 
Språkstörning och inlärningssvårigheter
 
Det här gör att hon behöver ha en assistent i skolan, som vi redan förstod, men som nu står helt klart. De vill helst att hon ska medicineras mot ADHD:n då de tycker att koncentrationssvårigheterna är så pass tilltagna. Men tyvärr gör ju det att hennes epilepsi förmodligen påverkas till det sämre. Detta måste vi diskutera med hennes läkare och sedan ta beslut...hur kan man ta rätt beslut. Utan klarar hon inte att koncentrera sig i skolan, med kanske hon får svår epilepsi. Aja ,lite i taget. Just nu sitter jag och fyller i en massa blanketter som ska skickas till försäkringskassan därför kan jag inte svara i telefonen. Kände att det gick snabbare att skriva här än att prata med er alla ikväll. Men vi kan prata sen =)
 
Vi känner oss nöjda och glada. Vi har haft det supermysigt i sthlm, bara vi tre. Tuva har njutit att ha mamma och pappa för sig själv. Synd bara att Nellie lyckats få ögoninflammation medans vi var borta.

Kommentarer
Assistent Fung

K Y S S på alla diagnoser och försäkringskassor och mammor och pappor och tuvor! She's one of a kind <3

2012-11-14 23:58:31
Linnéa

Fina lilla Tuva. Vad duktig hon är med alla dessa tester och människor! Och vad skönt att ni kommer närmare ett svar så ni vet vad man ska jobba med. Jag längtar efter er!!!

2012-11-15 23:41:34



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0