Tuva

Vi har under en period nu gått och väntat på att Tuva skulle genomgå en utvecklingsutredning hos en psykolog. Det har varit många steg före detta också men som jag inte tyckt nödiga att nämna här. Men eftersom de flesta av er som läser här, förmodligen alla, vet om det tänkte jag att jag skulle ta upp resultatet av utredningen som skedde förra veckan.

Idag var vi kallade till en genomgång av slutresultatet. Tuva ligger efter i många delar utav sin utveckling, och i de områden hon är som svagast ligger hon jämsides med en 4 åring. I vissa fall som en 5 åring och på några enstaka ställen som en 6 åring. Om det inte hade varit för de enstaka delar som hon låg inom normen hade man sagt att hon hade en utvecklingstörningen men det kunde inte klassas så nu eftersom hon "klarade" sig på några ställen. Testet ska därför göras om senare nästa vår för att se om det blivit "bättre" eller "sämre". Klart är dock att hon aldrig kommer att kunna ta igen på de ställen hon ligger efter i utvecklingen utan alltid kommer att få det jobbigt.

Hon ska dessutom genomgå ett EEG test eftersom psykologen uppfattade det som att hon vid upprepade tillfällen "försvann". Hon tyckte att det verkade som att hjärnan "lade ner" med jämna mellanrum och då vill de kolla ifall hon kanske kan ha en typ utav epilepsi där hon inte får krampanfall. Eftersom jag dessutom hade det som barn blev det ännu mer aktuellt att kolla det och en remiss skickades för det.

Psykologen anser även att hon har autistiska drag som de skickat en remiss till habiliteringen så att de kan göra en utredning om detta.

Det pratades även om ADHD men där vill de vänta in eventuella svar på EEG testet innan man går vidare i en sådan utredning.

Det kändes asjobbigt att få höra detta även om det kanske inte kom som en chock eller stor förvåning. Men att de uttalar det i ord och skrift gör ju att man inte längre kan hoppas på att det ska växa bort.

Huvudsaken är ju självklart att vi kan hjälpa Tuva att få det så bra som möjligt! Min lilla gullunge <3


Kommentarer
Johanna - mamma till 3

Kramar

2012-08-21 19:53:07
URL: http://Jobeah.blogg.se
Ingela

Hjärta er!!

2012-08-21 20:18:17
Maria

Hoppas det som känns jobbigt att höra nu kommer att hjälpa er och franför allt Tuva sen. Hälsa Tuva att vi ska bada ikapp i Thailand sen, längtar! Kram

2012-08-21 20:40:01
URL: http://mariaalven.blogspot.com
Petra

Kämpa på! Åh som du säger så hjälper de ju Tuva! Kram

2012-08-21 20:43:56
Louise

Kramar till dig! Vad bra att de börjat en utredning och att de tar tag i saker o ting. Förstår att det lär vara jobbigt men som de skrivit ovan så ska det ju i slutändan hjälpa henne.
Hoppas allt ordnar upp sig med el utan mediciner så lilla Tuvisen får det hon behöver :)

2012-08-22 20:40:46
Emma

Jag vet hur det känns! Sanningen är inte alltid rolig :( men vet om det så kan det bli riktigt bra! Edvin äter medicin nu och vi ser förändringar! Kram!

2012-08-22 22:55:16
Fung is Special

Lilla Tuva, visste väl att hon var speciell :) vi udda kan lukta varann på mils avstånd! Du vet väl att skillnaden mellan att vara normal o:)ch Onormal = O :) Pusss & tßüs

2012-08-24 01:55:41
URL: http://blogg.planetnova.se
Sofie

Lilla Tuva <3 som du skrev så är det bra att hon nu kan få den hjälp hon behöver <3 men jag förstår ju samtidigt att det känns jobbigt att " hoppet om att det ska växa bort" tas ifrån en.. Massa bamsekramar till hela familjen <3

2012-08-29 07:46:23
URL: http://sofiesida.blogspot.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0