Tuva

När vi var på Tuvas 4 års kontroll fick vi långa pekfingret för att de tyckte att hon var alldeles för tung. Hon har alltid varit tung men istället för att växa på längden så blev hon kraftigare och kraftigare.
Så vi började med att se till att hon inte fick äta godis förutom vid ytterst sällsynta tillfällen som kalas och om vi var bjudna hos nån som hade godis framme eller nån enstaka gång om vi hade gäster som vi köpt godis till. Det blev iaf väldigt sällan. Vi tog dessutom bort det mesta fikabrödet och minskade hennes matportioner. Allt väl och hon hade inte gått upp i vikt när vi fick komma på återkontroll nu för ett tag sedan. Skönt.

Nu har hon själv kommit på det här med lördagsgodis, som alla andra barn får. Och då tyckte jag synd om henne om hon inte ens skulle få lite lördagsgodis nån gång ibland. Och så har vi inte varit lika hårda med fikabröd heller. Och genast har hon gått upp i vikt och nya jackan är nu riktigt trång över magen. Stackars barn har fått sin pappas kropp och lägger på sig vikt av mista lilla grej. :(

Så nu lär jag ställa in allt vad julbak heter och får drömma om julkolor. pepparkaksbak och lussebullar. Det är dags för nolltollerans för flickebarnet. Det får bli frukt som gotta för henne i framtiden. Lilla vännen =(

Kommentarer
Sofie

Åh jag förstår att det känns hemskt att hon inte ska få lördagsgodis som de andra barnen =( Men det är ju för hennes eget bästa.. Förhoppningsvis bara för ett tag, sedan kanske det jämnar ut sig, så hon kan få unna sig lite ibland! Puss på er finingar!!

2010-11-30 17:06:50
URL: http://www.sofie.sida.blogspot.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0