Matljunta

2011-01-31 13:47:24 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Mamma kom och visade mig Ica´s buffé tidning igår. I den var det 4 tjejer som träffades 1 gång varannan månad och hade matljunta i stället för syljunta. De tog en dag då de lagade mat och snackade skit och fikade tillsammans. Alla 4 hade ett varsitt recept som blev till 2 matlådor för 4 pers till varje "deltagande" Alltså slutade det med att de gick hem med 8 matlådor för 4 personer var (4 olika rätter)
Mammas förslag var att vi skulle börja. Vilken toppen idé! Jag som har så svårt att komma på maträtter och så tycker jag att det är så himla tråkigt att laga mat eftersom det bara blir samma och samma hela tiden. Roligt att göra det tillsammans och få recept som de andra har valt så att man får lite variation i maten. Och så himls skönt att ha frysen full i matlådor! Nu gäller det bara att värva deltagare sen ska det lagas mat så det ryker i knutarna :D

Marsa Alam foton

2011-01-31 13:30:52 Kategori: Foton
(3) Kommentarer


Jag och lillapan bleka som få första kvällen

Ljuset var helt fantastiskt när solen höll på att gå ner

Hästarna gick hem på kvällningen

Inte lätt att posa när man har en fluga på näsan

Plötsligt händer det.....Tuva posar

Sååå härligt med sommar och blomster!

Beachen i kvällsljuset

Solndgång....utan solen som tyvärr alltid låg bakom hotellet

Gnellie =)

Beachen och badbryggan

Bug

Red sea

Fredrik skulle ut på 4hjulingssafari och blev utkädd till talliban

De kom hem när solen gick ner...lycka för mig såklart som fick ta fram kameran i bästa ljuset igen =)

Jag och lillfisen på promenad till finstranden

Fredrik och lillfisen på väg nerför. Man skymtar Pappa, Helena och Tuva längst bort/ner i bilden

Framme. Härligt!

Så himla najs!

Kameler är ju ett måste i Egypten

Tyvärr vågade inte Tuva rida så jag stod också över

Poolområdet kvällstid

NaNatt!


Marsa Alam, Egypten

2011-01-30 22:01:31 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
Ja då var i hemma och allt är så hektiskt att jag inte ens hunnit uppdatera bloggen alls. Men nu gör jag ett försök =)

Flygturen till Marsa Alam gick ungefär tusen gånger bättre med barnen än vi hade trott att den skulle göra. Jätteskönt. Kändes som vi bara helt plötsligt var framme.

Väl framme var det varmt och skönt. Vi hade mellan 27 och 23 grader i skuggan med fläktande vindar. Alldeles lagom varmt. Hotellet var jättefint med 2 restauranger och flera barer. En stor pool, en barnpool och en jacuzzi som var uppvärmd till 30 gader. Aaaahhh så skön den var. Sitta i den med en kall öl i handen kommer jag att sakna =)

Röda havet var härligt ljummet och alldeles klart vatten. När jag skulle kliva i och snorkla första gången skrek jag rätt ut när jag satte ner cyklopet och såg att det simmade 2 kilos fiskar runt fötterna på mig. Men det vande man sig snabbt vid och kunde njuta av undervattenslivet. Snorklingen var mycket bättre än i karibien men ungeför lika som i Thailand tyckte vi. Tuva vägrade att ens sätta ner en tå i havet utan skulle hela tiden bara bada i poolerna. Jag tror inte ens att hon vet själv varför hon inte ville bada där.

Jag tyckte att det var sjukt coolt att ligga på stranden och sola eftersom stranden låg precis mitt i öknen. Haha. Häftigt att se nånting annat än man var van vid. Alla länder i Europa ser ju i stort sett lika ut och karibien och Thailand såg också lika ut. Men det här var nånting helt annat vilket jag tyckte kändes exotiskt.

Man kunde inte kliva i och bada ifrån strandkanten eftersom korallrevet började direkt vid stranden utan man fick gå ut på en lång badbrygga och hoppa i. Det gjorde inte mig nånting men jag kan tänka att vissa skulle tycka att det var trist. Vi fick höra att det fanns en fin sandstrand en promenad bort, över sanddynerna. Vi knatade dit och hittade en superfin sandstrand helt öde men tyvärr grinade Tuva i en hel timme eftersom hon ville bada i poolen så vi fick så snällt knata tillbaka.

Personalen på hotellet var helt fantastisk och fixade allt åt oss. Alla pratade och skojade med oss och det var fullt ös med olika aktiviteter hela dagarna så som dart, volleyboll, vattengympa, boul och vattenpolo. Alla var jättegulliga med barnen och skojade med dem. De var väldigt måna om att vi skulle ha det bra och frågade hela tiden om allt var bra eller om de kunde göra nåt för oss.

Maten var väldigt varierande och även om jag långt ifrån tyckte om allt så tyckte jag iaf alltid om nånting. Det blev heller aldrig tråkigt med maten som det ibland kan bli på all inclusive.

Det fanns några affärer i anslutning till hotellet så vi slapp gå ut till dryga försäljare utan kunde köpa det vi ville alldeles nära där de inte var så dryga. Skönt.

Alla resenärer som bodde på hotellet var väldigt trevliga och i slutet av veckan kunde man prata med de flesta och det kändes väldigt trevligt och glatt. Alla barnen lekte och härjade i poolerna. De flesta svenska.

Marsa Alam är verkligen ett litet paradis mitt i öknen. Mitt bland sanddynorna finns några hotell och en liten flygplats. Jag skulle lätt kunna åka tillbaka. Vi märkte verkligen inte av nånting utav oroligheterna i Egypten. Jag kan inte tänka mig att det finns nånting att bråka om där bland de få hotellen mitt bland all sand =) hehe

 Bilder kommer när jag har tid ;)

Packning

2011-01-21 11:04:56 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

När vi tidigare har rest med Tuva så har det inte varit så himla stora skillnader mot när vi reste ensamma. Klart att vissa saker kan man ju inte göra så som utflykter eller kvällsaktiviteter när ungen sover. Men det är inget som vi har saknat så himla mycket heller. Men nu när vi ska resa med 2 barn så är det kaos. Jag och Fredrik får bara ta med oss det allra nödvändigaste i klädväg. Te.x har jag fått dragit ner mina kvällsoutfits till 4 st...allstå inte ens olika varje kväll. JOBBIGT! Skor får vi vuxna bara ha ett par med oss medans barnen har hur mycket kläder och skor som helst med sig. Tyvärr så spiller ju barnen mat typ varje gång de äter och det är ju inte roligt om ens barn går runt och är skitiga i matrester hela semestern. Sen är det blöjor, våtservetter, reseapotek, barnmatsburkar, gröt, simpuffar, en uppblåsbar krokodil(!), välling, haklpappar, flaskvärmare mm, mm, mm som upptar all plats i väskorna. Och då packar vi ändå en väska åt Tuva också.

Jag älskar att flyga flygplan och brukar se det som en stor del utav resan. Det är så mysigt att krypa upp på  flygplanssätet och läsa en bok eller lyssna på musik eller titta på filmen. Nu har vi packat 2 väskor med underhållning för barnen och eftersom vi kommer att underhålla en varsin hela tiden är chansen att få nån egen mystid på planet ganska så liten.

Det här är ju ruggiga I-lands problem. För när jag väl är där nere så lider jag nog inte mycket av att bara ha 4 kvällsoutfits och för att inte få läsa någon bok. Jag tycker i själva verket att det är fantastiskt att resa med barnen som blir lika pigga och galda av semestern som vi vuxna.

Egypten here we come!!


Pulka

2011-01-18 17:33:19 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Idag tog vi med en kompis till Tuva hem från dagis. Rebecka. Vi gick direkt till pulkabacken och åkte hejvilt i ett par timmar. De var så söta. Snacka om den totala lyckan. De hade superroligt och de leker jättebra. Vilket känns extra roligt för mig eftersom jag nu har börjat oroa mig för att Tuva har så svårt att ta kontakt med andra barn och skaffa nya kompisar. Men med Rebeca har det alltid fungerat smidigt och enkelt. Jättekul!



Innan det var Nellie och jag på öppnis med en massa andra mammor och deras småttingar. Det är så himla roligt för jag känner så många som är hemma nu! Efter det hann jag med ett snabbt träningspass och nu börjar jag få ångest för att det inte finns nåt gym på hotellet i Egypten. Men nån gammal sketen situps ska man kunna göra ändå.


Flytta på dig för 17

2011-01-17 22:32:25 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Idag när jag klev på löpbandet och började springa kändes det så otroligt tungt. När jag sprungit 1km tänkte jag att idag fick det minsan räcka med 2km för sen skulle jag dööö. Men efter 2 km började det kännas bättre och jag bestämde mig för att ta 3km. När jag sprungit 4 km var jag superpigg och ökade på farten på bandet ganska mycket för att spurtspringa 1km och sluta på totala 5km. Rekord. Tyvärr fick jag ett *hmrf* bakom ryggen vid 4,7km. "Kan du flytta på dig nu, det är faktiskt kö" Fan, fan, fan tänkte men hoppade snällt av för den där förstöraren. 1minut till hade ju räckt för 5km:ers gränsen. Hon ställde sig på bandet och gick i 40 sek....sen hoppade hon av....ALLVARLIGT! Tjockis... hade jag lust att skrika åt henne. Ok, kanske lite väl drastiskt, men lagom till hon hoppade av hoppade 3 andra också av. Hon hade kanske kunnat vänta på sina 40 sekunders promenad till de hade hoppat av. Det är verkligen en nackdel med att inte springa utomhus. Efter att jag stretchat och precis kommit ut ur duschen kom hon in i omklädningsrummet och var tydligen färdig. Härligt med en 20 minuters träning. Latmask! *pff* 

Nu sitter Fredrik och jag och tittar på ett träningsprogram som börjat på 3:an. Peppande. Jag önskar att jag hade en PT som skrek åt mig om träningen och skällde på mig om maten. Åtminstonde i 7 veckor som de här dönickarna på tv.

Nu är det nog

2011-01-16 21:33:55 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Nu ger jag upp! Jag verklig HATAR att städa. Igår hade Fredrik och jag en dispyt för första gången på hur länge som helst och det gällde städning. Ruggit onödig grej att bråka om. Jag tycker inte att jag gör annat än att städa och då känns det ju ändå aldrig som det är riktigt rent här hemma. Det gör mig på dåligt humör när det är ostädat och det gör mig på dåligt humör att tänka på att städa och ännu mer när jag väl måste städa. Därför har jag nu bestämt att det är dags igen för städhjälp. Imorgon ringer jag och bokar in städtjänst varannan fredag här hemma och jag tänker inte ha dåligt samvete för det! Så det så!

Kalas

2011-01-14 22:32:22 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer


Idag har vi spenderat halva dagen hemma hos Adde, Madde och Isac. Vi firade Adde som fyller år nu den 17. Han skulle ha sitt kalas när vi åker till Egypten så vi fick komma idag istället. Snellie verkar ha förvandlats till Gnellie på heltid och det verkar inte gå bort och det fortsatte även idag. Hon är superblyg, supermammig och supergnällig. Men ack så söt =)


Härligt pigg

2011-01-13 11:45:34 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
I ärlighetens namn så har träning för mig alltid varit nånting som är superjobbigt och ett måste. Någonting som man bör göra men helst står över. Många har alltid pratat om hur skönt det är och hur pigga de känner sih när de tränar och jag har genast tänkt....bullshit, det säger du bara.
Men så hände nåt....kanske för att jag den här gången började träna för att jag ville och inte för att jag borde. Jag tycker verkligen att det är skönt! Både under själva passet, efteråt och till och med så att träningsvärken har känts skön. Halleluja nu går vi mot ljusare tider :P
Idag sprang jag 4 km utan problem på bandet *duktig flicka*

Ingela

2011-01-12 20:41:20 Kategori: Foton
(2) Kommentarer
Idag var det dags för en heldag med Ingela som var lika härlig som alltid! Vi fotade nya bilder till hennes CV och sen blev det en hel del lek med photoshop. Så himla kul!











Visst e hon vacker?!! Finast!


Ebba och Erika

2011-01-11 23:18:38 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer


Idag var det dags att träffa söta lilla Ebba och Erika (som också är söt förståss) Vi började med en halvtimmes babysång tillsammans med Nils och Linnea också. Men tanten som höll i sången var helknepig så jag tror inte vi kommer att fortsätta :) Sen följde Erika och Ebba med hem på lunch och lite fika. Trevligt värre. Konstigt nog vill aldrig mammorna vara med på bild...tänk va glad jag skulle bli om nån vill följa efter mig med en kamera hela dagarna. Men icke....jag är väl inget trevlig objekt helt enkelt ;)

Kan man va så söt? Det värsta är att hon är den överlägset snällaste bebis jag träffat också. Måste vara ett A barn helt enkelt. Hon kommer väl att gå när hon är 5 månader och prata när hon är 9 månader :P Haha


Tid för vänner 2

2011-01-10 20:47:42 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Nu är det verkligen härliga tider då jag tar igen hela december och ser till att ha tid att umgås med vännerna nu istället. I söndags var Nova/Anso här och hälsade på. Idag har vi haft besök av Cissi, Sofie och Ella. Imorgon börjar vi dagen med babysång tillsammans med Linnea och Nils, och kanske även Erika och Ebba. Sen ska vi äta lunch med Erika och Ebba och mysa. Jag fortsätter till gymmet med Linnea senare. På onsdag träffar vi Ingela. På torsdag blir det förhoppningsvis gym med Nova/Anso och sen babysim med Nils och Linnea. Och ev fortsätter vi sen hem till Mickan och Wilma. På fredag hoppas jag få träffa Madde och Isac och nånstans här framöver (kanske söndag?) hoppas jag hinna med att leka med Ida. Och så möjligen pulkaåkning med familjen Strömber på mån? Härliga tider som sagt =)

Tid för vänner

2011-01-10 20:46:03 Kategori: Foton
(0) Kommentarer

Tack för en supertrevlig dag tjejer! Det är så roligt att träffa er <3








Träningspass och godissug

2011-01-10 09:25:59 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Igår efter att jag hade tränat hade jag mer energi än jag haft på väldigt länge. En gång tidigare har jag upplevt att träning har gjort mig piggare och inte tröttare. Och då tog det säkert 3 veckors träning innan jag kom in i det och tyckte att det var roligt och härligt. Nu var det här mitt 3:e pass och jag längtar redan till nästa. Synd att jag inte hinner idag. =( Igår gick jag först 1km och så sprang jag 2km, gick 0,5km och sprang 1,5km. Riktigt skönt var det!

Tuva får ju inte äta godis nu. Jag tycker att det går bättre nu eftersom hon har slutat fråga om det är lördag snart, flera gånger om dagen. Men så kom flygplanskatalogen hem i brevlådan och det var först då jag insåg vilket godissug hon måste ha. Innan  vi ens hade haft katalogen i ett dygn hade hon nött ut de 3 godissidorna helt. Nu, en vecka senare, har de lossnat från resten av tidningen. Stackars flicka är ju helt godisfrustrerad.

Skridskoåkning

2011-01-07 20:12:31 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer


Tuvisen och jag drog iväg med mamma, Boje och UffeBallaballa för att åka lite griller. Tuva vågade knappt stå på benen men det blev bättre och bättre så det finns nog hopp för henne också :D Själv var jag riktigt ringrostig men det var riktigt skoj!

Nellie tog hand om storhandligen istället :D


Träning

2011-01-07 11:51:46 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Nu har jag börjat trängas med alla som gett i nyårslöfte att de ska träna mer, på Friskis och Svettis. Det var inget nyårlöfte för mig. Däremot hade jag inväntat att det skulle bli en ny period (1jan) så att jag kunde köpa ett fm kort. Det billigare alternativet. Idag körde jag det andra passet. Det första kändes ganska tugnt och träningsvärken dagen efter var inge rolig alls. Men dag 2 så kändes träningsvärken skön och idag kändes det riktigt skönt efter passet också. Jag gav mig på att springa på löpbandet idag. Tidigare har jag inte vågat för att jag varit rädd att ramla av eller helt enkelt se störtlöjlig ut. Men efter 10 minters rask ång idag hade jag spanat in tjejen brevid sm såg störtlöjlig ut, var på väg att ramla av och som bara orkade springa typ 30 sek medans hon hela tiden fipplade med farten på bandet, då kände jag mig redo. Jag kunde ju inte se värre ut än henne. Och det gick hur bra som helst. Kände mig riktigt lätt och 2km flög förbi. Det var minst tiotusen gånger lättare än 2 km i Hemlingbyspåret med mördarbacken! Jag hafde till och med kunnat springa längre men hade tidsbrist .Jag ska nog försöka köra 2 springningar till på 2 km och sen trappa upp. Börja lite lugnt. Skönt att ha kommit igång!!

Fotografering

2011-01-06 22:04:55 Kategori: Foton
(3) Kommentarer

Det var mycket mer att hålla reda på när man fotade än jag trodde. Inte bara inställningar på kameran. Ljuset var svårast, och sen var vissa vinklar kanske inte så smickrande heller som jag provade. Och så började det såklart snöa också, men det är väl sånt som man lär sig av kanske. Jag trodde att jag hade ganska bra koll innan jag åkte och kanske till och med medans jag fotade. Men det visade sig när jag kom hem att många bilder inte alls var vad jag trodde. Hehe =) Jag är ruskigt självkritisk! Jag blev besviken för jag tyckte inte att bilderna såg ut att vara fotade av en fotograf, jag hade hoppats kunna lura någon iaf =) Fast jag är ju inte heller någon fotograf. Men förhoppningsvis gillar turturduvorna iaf några bilder och kan använda sig av dem. Så himla tokigt blev det ju inte, och det var verkligen jätteroligt att göra! Fota är verkligen riktigt roligt!



Ett litet smakprov, resten får kärleksparet ha för sig själva ;)Tack för förtroendet Petra och Putte!
Hoppas ni gillar någon av bilderna!

Vilket kryp

2011-01-04 21:44:23 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Idag har Nellie lärt sig krypa, alltså på riktigt. Inte bara åla. Och när hon märkte att det gled mycket på knäna så tog hon stöd av halksockorna och satte foten först och kröp som en liten apa. Kontigt det där att jag har sett hur många andra barn som helst göra så, på öppna förskolan te.x, och så tycker man att ens egen unge är extra söt när hon kryper på det tokiga viset. Ett klart bevis på att man inte kan tycka att ens barn inte är sött.
Tyvärr tar hon sig snabbare överallt nu och eftersom vi har stora problem att hålla rätt på henne när hon reser sig upp mot allt så blir det ju ännu värre nu. Dessutom vill hon bara gå nu. Och inte får man hålla i henne heller fast hon inte kan hålla balansen länge alls =) Tokfia!

Jag har varit och införskaffat mig ett par ny/begagnade skridskor från Blocket idag så att jag och Tuva ska kunna åka skridskor på fredag. Spännande! Fredrik tycker inte om att åka och har aldrig gjort det heller. Men jag älskade att åka skridskor när jag var liten så jag vill gärna att Tuva iaf ska få chansen att lära sig så hon vet om hon tycker att det är roligt eller inte. Sen försöker jag övertala Fredrik att det vore en perfekt familjeaktivitet om vi alla kunde lära oss att åka lämgdskidor tillsammans. Bra mortion och träning, plus att man får vara mycket utomhus och göra någonting tillsammans. Han verkar inte helt neggo... Grejen är att jag aldrig åkt själv, så det kanske inte alls är så mysigt som jag fått för mig... :P 

Fotografering

2011-01-02 22:32:37 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
På onsdag har jag blivit ombedd att göra en fotografering av ett par som väntar barn. De har båda varit kunder till mig länge så vi känner varandra och jag älskar när de kommer för de är så himla härliga. Jag blev superglad när de frågade och jag tror det kommer att bli riktigt roligt. Hoppas, hoppas att de blir de bästa bilderna jag någonsin tagit! Jag sitter här och läser och pluggar för att få in så mycket som möjligt i mitt nybörjat huvud. Och så har kameran gått varm i helgen och jag tycker att det har gått bra. Så jag känner ändå att jag går in i det här med ganska starkt självförtroende ändå :D Hehe. Här ska ni få mina favoritfotobloggar. De här tjejerna är grymma både på att förklara hur man gör, fota själv (såklart hur duktiga som helst) och göra bloggen intressant.

Emelie Ohlsson

Michaela D

Tescho 

Fåglarskådning

2011-01-02 18:29:43 Kategori: Foton
(0) Kommentarer


En tofsmes

En blåmes

En tjock tofsmes

En talltita

Tofsmes

En till

Bofinkar


Nyårshelg

2011-01-02 18:12:56 Kategori: Foton
(0) Kommentarer
Nyårshelgen i Gräsbäcken får bli representerad av bilder istället för ord.


Tuva, Katten Ellen och hunden Manne somnade i soffan

Om det inte finns några backar får man ta till vad som finns.

Det är mycket snö i år

Mina finaste tjejer!!

Lilla Nellie fick posera i snön

INte ofta jag får vara med på bild.Boje fick vara mästerfotografen =)

Jag och mina fina tjejer!


Finaste Tuva

Nellie dricker hur mycket vatten som helst sen hon lärde sig att göra det själv


Nellie myser i solen

Grannens hästar hade snö i skägget...

...och lipade som vanligt

Men blev glada när de fick äpplen

Och när de blev klappade

Nellie gillade också hästarna

hej då hästarna

Snön ligger inte bara på taken utan även på ledningarna =)

De måste hålla hårt i vargen

Älgspår

Slut på en härlig nyårshelg


RSS 2.0