Fina vänner

2011-02-28 20:38:07 Kategori: allmänt
(3) Kommentarer
Idag har jag hunnit lite varje. Städat, slipat, målat, lagat matlådor, jobbat 4 timmar och "kaffat" med mina fina vänner! Linnea, Nils och Mickan kom hit en liten sväng och förgyllde mig dag! Synd bara att Wilma inte var med. Mina fina <3




Bebislycka

2011-02-27 12:34:02 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer


GRATTIS till Petra och Putte som fick en liten Saga igår!! Så himla roligt. Hoppas att allting gick bra!
En annan kund till mig fick också en bebis igår och nu svarar inte Mickan i mobilen fast vi ska på Mora Träsk alldeles snart så nu börjar jag tro att hon också föder barn  ;P
Det är verkligen många som är gravida nu. Typ alla. Jag tycker att Tuva pratar om alla barn som hon känner att de ska få en bebis. Jag tycker att det är så himla rolgit och mysigt!! Mera barn till världen! Jag älskar´t!


Idag har vi hunnit

2011-02-25 18:09:08 Kategori: allmänt
(3) Kommentarer
Bakat
Pysslat
Vilat
Lekt katter
Målat

 varvat ner
Duschat och gosat :D

Vardagslyx

2011-02-24 18:30:18 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Jag insåg när jag stod och diskade kastruller efter maten idag att det var riktigt länge sedan jag lämnade kastrullerna några timmar eller hela natten(som det ofta blev) bara för att jag inte orkade ta rätt på dem just då. När jag tänker efter så är det sen jag skaffade städhjälp här hemma. Helt plötsligt så är sånna där små vardagsstädningar som jag hatade och inte orkade med förut, bara självklara och väldigt enkla att ta tag i nu. Det är ju inte direkt så att jag inte städar mer. Jag dammsugen varannan dag, diskar, lagar mat, plockar efter 2 barn, tvättar år 4 personer. Det duger allt för väl. Hur hann jag med förut? Eller ja det gjorde jag ju inte. Det ärju därför jag känner mig mycket gladare och då blir det mycket lättare med småsakerna också. Väl värda pengar!!

Blommor

2011-02-22 19:58:56 Kategori: Foton
(0) Kommentarer

Min fina bukett som jag fick i lördags


Citron cupcakes med cream cheese frosting

2011-02-22 19:42:50 Kategori: Recept
(1) Kommentarer


Citroncupcakes
Sätt ugnen på 175 g
3 ägg
2 dl socker
1 dl matolja (jag valde rapsolja)
1 dl mjölk
1 dl filmjölk
1 citron, saften och skalet
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 g
Vispa ägg och socker en stund så att det blir ljust och luftigt.
Tillsätt matolja, mjölk och filmjölk.
Tillsätt citronsaften och det finrivna skalet.
Tillsätt de torra ingredienserna.

Fyll formarna och grädda i nedre delen av ugnen i c.a 15-17 min. Låt svalna.

Cream cheese frosting
200 g philadelphiaost
50 gram mjukt smör
c.a 2 dl florsocker (efter smak)
Saft av 1 lime  ( alt. 1-2  tsk vaniljsocker)

Vispa ihop ingredienserna och låt stå i kylskåpet ett tag innan du använder den

Jag tyckte att de lev goda men Tuva tyckte att silverkulorna var för hårda och sen åt hon bara en halv. Det är nog mer en vuxenkaka som passar bra till en koppkaffe hellre än ett barnkalas. Citronen gör att det blir syrligt. Jag kommer nog att prova att bara använda en halv citron nästa gång.


So far so good

2011-02-22 19:30:24 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer


Barnen har varit hyper pigga idag och det enda vi har märkt av sjukdomen här hemma har varit nåhgra utrop efter Ulrik från övervåningen. Tjejerna har lekt med varandra hela dagen. Så himla roligt att det börjar släppa nu. Jag har tvättat soff fodral, tvättat kläder, lagat mat, städat, bakat och satt tillbaka soff fodral (allra mest tidskrävande) Så jag har utnyttjat min dag till tusen. Lika bra det ifall jag snart kommer ligga i toaltetten ett dygn.

 


Mörkt igen

2011-02-22 09:26:16 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

Fredrik och jag hade en supermysig kväll igår då båda var glada och pigga. Fredrik hann iväg och tränade medans jag tittade på kärleksfilm (Love and other drugs med Jake gyllenhaal yum yum) Efteråt hade vi myspys med grovhångel deluxe. Gissa om jag ångrade det när han några timmar senare började kräkas?!!! URKFYOCHBLÄ!
Hej då arbetsdag, hejdå träning, hej då liv...


Det ljusnar

2011-02-21 20:51:12 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Idag hade jag en rolig dag på jobbet med mycket att göra. Vid 15 snåret fick jag däremot ett sms av Fredrik där det stod;
Här hemma är det circus. Nu när jag plockade ur diskmaskinen målade Tuva hela Nellies ansikte med tusch. KOM HEM!!!
Jag drog slutsatsen att Tuva var piggare. Och visst är hon det. Inga spyor idag. Skönt. Dessutom har jag idag kört första träningspasset på 3 veckor. Usch å fy, så länge har jag varit dunderförkyld. Men nu blir det nya tag!

Nu är den här

2011-02-20 19:06:39 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Som väntat så kom magsjukan hem till vårat hus här idag. När jag kom hem från jobbet berättade Fredrik att Tuva hade ont i magen. Jag satte mig med henne i soffan och medans Leila baka goda chokladbakelser kräktes Tuva ner hela våran soffa. Och så fortsätter det. Nellie har inte  börjat än men det känns som en omöjlighet att hon skulle klara sig. Magsjuka är verkligen det äckligaste man kan vara med om. Det inte bara ser äckligt ut, det stinker och dessutom får det min egen kräkreflex att go bananas.

Inväntar magsjukan

2011-02-20 11:02:19 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
I fredags var vi hem till Madde en sväng och fikade lite och senare på kvällen träffades vi på Östens pärla och käkade. Jag pussade loss på Isac massor den kvällen. Idag får jag veta att alla barnen som varit hemma hos Madde så samtidigt med oss blev magsjuka igårkväll/ inatt. Så nu är det bara att vänta och se. Inte konstigt att magsjukan sprider sig så fort. Igår hade Adde och Madde kompisar hemma hos sig med 2 barn när Isac började kräkas. Vi hade ju 5 andra barn hemma igår och vem vet hur många Linus och Alma har hunnit träffa sen dess?Magsjuka är ju den äckligaste sjukan av dem alla så den slipper jag helst! Så det så!

Nu är det över

2011-02-19 23:20:36 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Ikväll var det dags för 3 rättersmiddagen som jag har haft ångest över så länge. Jag var väl förbered och maten var i stort sett klar utom att den behövdes läggas upp och varmrätten skulle in i ugnen en liten stund. Men jag är så osäker när det kommer till matlagning att jag kände mig ruggigt stressad hela tiden och hade ångest för att jag fick för mig att besökarna tyckte att jag var klumpig och slafsig. Bakning i all ära men matlagning är verkligen inte min starka sida. Maten i sig blev nog ganska god. Men varje gång någon sa att det var gott, tog jag det som att de sa det för att kompensera för hur äckligt det var. De märkte att jag fick ångest och sa det ännu fler gånger vilket resluterade i att jag var tvungen att verkligen suga på smaken för att känna om den verkligen var så äcklig. Fast jag kände själv att maten inte var äcklig. WHY?!? Jag som alltid har så bra självförtroende när det gäller allt annat. Annars rycker jag på axlarna och tycker att duger det inte så skit'it då.Men nu kände jag mig som lilla rädda Nasse i Nalle Puh.
Annars var det supertrevligt att träffa goda vänner och barnen hade så himla roligt och lekte hela tiden. Men vill du bli bjuden på nånting hemma hos mig så ber jag till gud att det går bra med fika och att jag slipper bjuda på 3 rätters.


Febertoppar

2011-02-16 20:49:43 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Vaknade och kände mig mycket piggare idag. Ingen feber och inte alls lika förkyld. Men efter lunch lagom tills jag skulle åka och handla inför cupcakesen fick jag feber på nytt. I ca 2 timmar och sen var den borta....? Så det blev inga cupcakes idag men istället gamla godingar. Kladdkakemuffins. Som jag iofs skulle kunna spritsa på lite frosting på, men jag vill hellre prova de recpeten jag hade tänkt. Louise önskade bilder och recept och det ska jag självklart komma med när jag kommit så långt :P

Efter kvällsmaten fick jag hastigt och lustigt mensvärk...WHAT?!?!! 5 år senare lixom. Sen jag blev gravid med Tuva har jag sluppit den där jävla mensvärken. När jag var yngre hade jag så ont varje månad så att jag ofta svimmade av smärta. Det är nog en av anledningarna till att jag inte har tyckt att värkarna vid förlossning varit så farliga. Eftersom min mensvärk som jag levt med varje månad sen jag var elva år har varit lika illa, knske till och med lite värre. En förlossning varje månad utan ett barn som belöning. Inte kul. Men så var den där ikväll och jag dog lite inombords. Eftersom det var så länge sedan kom jag inte ihåg exakt hur ont det faktiskt har gjort. Men det är verkligen värre än förlossningsvärkar. Jämförbart med de sista få värkarna innan krystvärkarna kommer.Efter bara en liten stund kände jag svimmningstendenserna dyka upp. Ska jag dessutom behöva få feber varje gång? Känns ju som den är relaterad med mensvärken. Andra saker i min kropp har också återgått till det "normala" sen jag fick Nellie. Jag blir lika brun i solen som jag blev innan jag fick Tuva, jag lägger inte på mig i vikt lika lätt och nu ska jag tydligen få tillbaka menvärken också....gr8! Fast jag känner att det räcker med 2 barn så kan jag inte låta bli att undra om det försvinner om jag får en till? Det sjuka är att jag inte ens får mens längre sen jag satte in spiralen. Men jag har hela tiden fått starkare och starkare mensvärk en gång i månaden. Skit också!

Cupcakes

2011-02-16 10:41:31 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Dagen till ära(vardag och allt) tänkte jag prova på att baka lite cupcakes. Igårkväll när jag satt hemma i soffan och var dödsugen på godiset som inte fanns här hemma blev jag plötsligt sugen på att göra en kaksmet och sen äta upp hela smeten. Jag besinnade mig och insåg att det var länge sedan jag bakade nåt och att jag saknar det. Så jag slängde ihop en smet med havreflarn och åt fyra st. Och fyra till. Fyra till...and so on. Som ni förstår åt jag upp hela satsen. Vilket fick mig att bli sugen på cupcakes idag. Så här ska det bakas Citron cupcakes med cremecheese frosting och chocklate brownie cupcakes med choklad frosting. Sug på den ni!

Sjukling

2011-02-15 13:43:47 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Imorse vaknade jag med feber, så Nellie och jag struntade i öppna förskolan och gick hem och vilade oss i 2 timmar i stället. Sen har vi duschat, lunchat och myst och nu är det dags att hämta Tuva på förskolan. Tänk förr när man fick vara sjuk och bara ta hand om sig själv då, det skulle vara skönt :/
Igår anmälde jag att jag ska skriva högskoleprovet den 2:a april. Läskigt. Jag som inte har gått i skolan på 9 år. Jag känner att jag kanske måste träna upp lite grunder i matten innan. Kommer inte ens ihåg hur man räknar ut x....jag som var duktig i matte :P
Nu är det iaf gjort så hoppas jag på ett hyfsat resultat så att jag kan få söka lite pedagogik kurser så att jag kan få ett frisörlärarjobb nån gång i framtiden.

Egyptiskt blomster

2011-02-13 21:10:58 Kategori: Foton
(1) Kommentarer
Sitter här och längtar efter sommar och sol så varför inte bjuda på lite mer Egyptiskt blomster som jag fick njuta av för inte allt för länge sedan.




Alldeles brevid den här sista rosa blomman stod likadana vita blommor som såg ut som superstora prästkragar. Gud vad jag ångrar att jag aldrig fotade dem :(


Grattis Isac 1 år!

2011-02-12 21:55:50 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer


Min lillkille fyller 1 år idag. Grattis!! Titta så fin han var i tidningen. Han ser så stor ut :D
För ett år sen satt jag och väntade på att få höra från Madde hur det gick för henne. Och samtidigt gick jag och väntade på min egen lilla trollunge. Hade jag vetat att det var exakt 4 veckor kvar hade jag nog kännt mig lite deppig eftersom hon borde ha kommit lite tidigare. Hur kan ett år gå så himla fort? *ångest*


Rome

2011-02-11 23:07:55 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

Nu är det bokat och klart. Linnea, jag, Sandrine och Sara ska åka och häls på Frida i Rom 24-29 mars. Alla de andra tjejerna har hunnit vara där under tiden Frida bott där. Men inte jag. Jag har fött 2 ungar och haft fullt upp med familj och jobb. Men så äntligen ska jag också få åka! Jipppiiee!!
Jag har alltid velat se Rom. Jag har faktiskt åkt på motorvägen som går runt Rom. Då såg vi utkanten av staden. Ghettot. Kåkstäderna. Där människorna bodde sämre än höns i en hönsgård. Men nu ska jag äntligen få se staden inifrån. Och se hur Frida lever sitt liv där nere. Det ska bli så sjukt rolgit! Och inte är det särskillt långt kvar tills vi åker heller. IIIIiiiiiiihhhhhhhh!!!

Systrar

2011-02-10 14:35:59 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

Det är väldigt många som på slutet har påpekat att Tuva och Nellie är så lika varandra. Jag har inte tyckt detmen så började jag kolla på bilder på Tuva från då hon var lika gammal som Nellie är nu. Och visst har de rätt =)

Kaoset fortsätter

2011-02-10 13:01:34 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Under gårdagen skrek Nellie precis hela dagen och jag som har sovit alldeles för lite, alldeles för länge höll på att bryta ihop totalt! Vi har varit till Hc med henne och kollat öronen igen men det var ingen direkt öroninflammtion även om hon var lite röd.
På kvällen flydde jag min kos. Jag gick på frisyrvisning med Popp i Topp tjejerna. Det var fantastist skönt att bara få skratta åt typ ingenting och tramsa runt lite grann. Det saknar jag otroligt mycket med de tjejerna! De har alltid nära till ett skratt =) Visningen i sig var inte direkt nåt som jag blev inspirerad av då det var bara killmodeller och alla såg ut som de hade väntat ett år med att klippa sig och sen rullar runt i sänghalmen med nån dam innan de klev ut på scenen. Vilket i sin tur gjorde att vi höll på att skratta ihjäl oss =) Härligt!
Jag hade tänkt ha Nellie hemma från dagis längre än planerat. Typ till okt eller kanske till och med jan (nästa år) men efter ikväll känns det som att jag vill få vara Therese igen. Snart. Inte bara mamma. Så Nellie får nog ta och börja på dagis efter sommaren iaf. Synd bara att det inte är de här tjejerna jag går tillbaka till. Men men, man kan inte få allt här i livet :P

Imorgon har jag iaf övertalat Fredrik att vi ska gå på bio. Det var verkligen inte igår! Så får vi vara Fredrik och Therese en stund. Inte bara mamma och pappa :D

Olyckan

2011-02-07 18:59:02 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

Jennie och hennes lilla Ida skulle komma hit på besök idag och Jennie och jag hade bestämt att vi skulle hjälpa varandra med håret. Bättre kan det ju inte bli för två frisörsmåbarnsmammor på föräldraledighet, en salong där vi kan ha med ungarna och där den andre frisören är i samma situation så att förståelsen är på topp. 

Nellie somnade in ganska snart under hårskapandet och nånstans mellan att vi sköjde ur min färg och skulle ha i Jennies färg somnade även söta lilla Ida in. 

Mitt när jag höll på att lägga i Jennies färg hördes en duns som sedan följdes av Nellies gallskrik. 
Korkade jag hade ju lagt henne med Fredrik som låg i våran säng och sov efter en lång arbetsnatt. Han hade såklart inte märkt att hon börjat krypa mot kanten när hon vaknade. Varvid hon dök med huvudet före ner i golvet och tog emot sig med överkäken och de 2 små tandsibissingar som var på väg ut där.
 
Blodet verkligen rann och det gick absolut inte att lokalisera skadan. Stackars Fredrik vaknade helt yrvaken och helt ovetandes om att han ens hade haft en bebis i sängen. 
Efter en stund kunde vi iaf se att det kom ifrån överkäken, men det var bara som nåt stort och köttigt, blodigt och inga tänder gick att skymta. Jag blev rädd att hon hade slagit in dem i tandköttet igen. Vilket tandläkaren som jag sedan pratade med sa att det var helt möjligt att göra. Usch.
 
Svullnaden har nu iaf börjat lägga sig och nu kan man skymta tänderna men det finns inget mellanrum mellan tandkött och överläpp (får hoppas att den fickan kommer tillbaka...)  
Om man bortser från den traumatiska upplevelsen får jag väl ändå säga att dagen var lyckad. Både Jennie och jag blev fina i håret och vi hade en mysig dag med tjejerna och varandra!


Nu när jag höll på att skriva det här inlägget vaknade Nellie uppe i sin säng gallskrikandes. Hon hade på nåt vis börjat blöda i munnen igen så hela sängen var full i blod och jag var tvungen att byta lakan. Stackars liten ;(


Kaos

2011-02-07 18:23:10 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Som ni kanske märker så hinner jag inte uppdatera bloggen lika ofta som jag brukar. Det beror på att mitt liv verkar vara i nåt sorts kaos just nu, och min abarn löper amok. Kvällarna som jag brukar spendera ensam, i mysbyxor, i mörkret, med en serie eller facebook på datan, har senaste veckan spenderats med nån skrikande unge (i olika årldrar, dvs 4  eller snart 1 år) Och likaså nätterna. Igår kunde inte Tuva andas för hon fick sin första astma attack på 2 år och idag har Nellie ramlat och slagit sig så blodet rann ur munnen på henne (den historien tar vi i ett annat inlägg)
Tanken var iaf att jag skulle visa er middagen som Anso och jag skulle avnjuta till melodifestivalen i lördags.
Bättre sen än aldrig...


Förrätt
Sevissch (eller vad det nu heter. Mickans recept)

Varmrätt
Fläskfile med gröpepparsås och potatiskaka

Efterrätt
Lime och vanlijpannacotta

Tyvärr så blev det inte så fancy som man kanske kan tro med diverse olika händelser så som skrikande barn, potatiskakor som ramlar på plattan när de ska vändas, stekpannor som då smälter fast i skärbrädan, sås som kokar över i ungen, kött som blir klart 3 år före resterande rätt, som spelade in. Detta gjorde då att vi fick bränd, ovänd (om man inte räknar med då den låg på självaste stekplattan) potatiskaka med aptorrt helbränt kött och en sås med äcklig smak (som jag tror inte ens blev fel utan jag hade bara valt en äcklig smak från början helt enkelt) Men som tur var räddade förrätten och efterrätten kvällen så vi behövde iaf inte svälta.

Jag borde ju helt enkelt ha förstått att jag inte borde försöka mig på en 3 rätters med den veckan som jag knappt genomlevt vardagen som den är. Ska tänka på det nästa gång mitt liv är i kaos!


Twin

2011-02-05 14:48:04 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer
Igår när vi satt och läste vilke barn som fyllde år fick vi syn på Nellie...eller vänta nu...hon hette visst Oscar på den bilden. Haha det går typ inte ens att se nån skillnad på Nellie och den pojken. Det är nästan skrämmande. Hur kan 2 barn som inte ens har nån anknytning vara så lika? Dom hade iaf ett väldigt sött barn =D


Undersökning

2011-02-04 20:37:56 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Idag har jag haft en riktigt tung dag och har därför sagt ifrån mig alla uppgifter och allt ansvar här hemma nu för kvällen så Fredrik får sköta allt. Jag orkar knappt tänka mer idag.

Tuva skulle göra en undersökning av njurarna på sjukhuset. Att sätta i ett flyplan och spruta in lite mojs var inget problem. Men när hon skulle lägga sig på "sängen" för att åka in i röntgenmaskinen fick hon panik (helt väntat eftersom de sist höll fast henne) och sen blev det långa timmar med övertalningsförsök och massor av gråt. Det slutade med att de drogade ner henne totalt så hon bleb helt fnissig och som en spagetti. Men det gick inte ändå. Hon grinade och fick panik av maskinen. Vi kan ju hoppas att de åtminstinde fick någon bild som kan visa att det är ok eller om det är nåt problem.

Nellie var hos mamma under hela tiden vi var på sjukhuset och hade inte sagt ett knyst i gnäll-väg under hela tiden. Men så fort hon såg mig började hon gnäll och grina och gör det fortfarande. Vi skulle åka hem och fira pappa som fyller år idag och då skrek hon så hon kräktes i bilen. Jag häll på att köra av Böna-vägen för jag blev så stressad. Det lät som hon höll på att kvävas av sina egna skrik. Hon har ganska länge nu gnällt när vi satt ner henne i bilstolen och visat att hon inte tyckt om den. Men aldrig så här. Det var lika på hemvägen. Då också Tuva somnade. Så när vi klev innanför dörren här hemma grät båda tjejerna för full hals och det kändes som mitt huvud skulle sprängas. Jag tror ta mej tusan att nån har grinat från kl 10 i morse till kl 20 nu på kvällen.

Nu kastar jag iaf in handduken för idag och hoppas på en bättre dag imorgon. Men det är nog kanske bäst att ta fram nästa storlek på bilstol åt Nellie iaf. Annars tänker då inte jag sätta mig i nån bil med henne igen. :P

Tänk inte tanken

2011-02-02 19:56:21 Kategori: allmänt
(4) Kommentarer
Båda tjejerna var supertrötta idag och somnade som klubbade sälar strax efter 18. Jag satte mig i soffan och såg fram emot en härlig tv-kväll alldeles för mig själv. Men så gjorde jag det sämsta tänkbara. Jag skrev som statusuppdatering på facebook att båda tjejerna sov...och vips så grinade de båda två. Tuva somnade tack och lov om, men lillapan klättrar runt här som en liten orangutangunge. Hon har dessutom tagit modet till sig idag och börjat knata runt utan att behöva hålla i nånting. Så sött. Hon kliver runt och ser ut som världens minsta lilla person.  

RSS 2.0