Advent

2011-11-28 19:37:07 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Tuva har bakat pepparkakshus hos mormor tillsammans med Erik och mormor. Juligt värre!


Tvagning

2011-11-24 18:05:07 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

2 galna badungar som kastar vatten på mamman och lipar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sjuklingar

2011-11-24 12:46:47 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Här sitter vi i soffan och är sjuka medans Tuvisen är på utflykt med dagis


2 barns kaos

2011-11-24 12:14:48 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Min natt med feber då jag borde ha vilat och sovit från 21 till 8 blev inte riktigt som jag önskat kanske ni märkte. Nellie vaknade vid 23 och grät. Jag tog över henne till min säng och vi låg och gosade och tröstade varandra. Hon pekade på tungan och sa aj så jag gissar att hon hade ont i halsen. Strax innan tolv började hon tröttna på att ligga stilla i sängen och började försöka få mig att vakna upp. Hon klättrade ur sängen och tände lampan och när jag släckte skrek hon som en stucken gris. Hon provade sen att öppna dörren och stod där och gallskrek att hon vill in till Tuva. Självklart vaknade Tuva och kom in till mig och låg även hon och gosade en stund. Tills även hon tyckte att det var dags att vakna. Sen sprang vi runt p åövervåningen som vilda höns och medans de två tände alla lampor försökte jag släcka dem. De började hoppa i sängen och lyssnade inte alls på mina protester. Om jag försökte lösa det genom att stoppa Nellie i hennes säng för att hon skulle sova skrek de så högt båda två att jag tyckte synd om grannarna så jag gav mig och de fortsatte. Sängarna som jag bäddade rent i dagen innan blev upprivna. Lakanen låg på golven och minst en dotter åt gången låg under bäddmadrassen medan den andra hoppade på syrran. Eftersom jag febrig och supermegatrött inte hade nåt tålamod alls insåg jag att det var bäst att sysselsätta mig så att jag inte blev irriterad på tjejerna för saker som de inte förtjänade en utskällning för. Så vid 3 på natten vek jag lite tvätt, målade sista svängen på listen inne i Nellies rum, käkade lite och städade. Sedan började jag märka att det blev mer och mer gråt och bråk. Då lade jag Nellie och hon grinade bara i 30 min innan hon somnade. När Tuva och jag sedan skulle krypa i säng orkade jag inte bädda hennes säng så jag bad henne sova med mig. Då upptäckte jag att de hade lekt doktor på min säng och hällt ut massor av flytande alvedon på min säng plats. Suck. Det var bara till att riva ur de nybäddade sängkläderna och börja om. Jag vände på bäddmadrassen med insåg när jag legat en stund att det inte hjälpte, alvedonen gick igenom hela madrassen. Så jag somnade av uttmattning i en pöl alvedon vid 05.30 snåret för att sedan bli väckt av Tuva kl 07.00 2 barn kaos kallas det! Det fina med det hela är att vi direkt när vi vaknade imorse var allt som vanligt. Allt glömt och förlåtet! Förutom att vi alla är såå trötta!

Sjuk

2011-11-24 01:25:49 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Jag är väldigt sällan sjuk. Jag tror jag var sjuk alla mina gånger när jag var yngre så de tog slut på sjukdomstillfällen, förbrukade helt enkelt.

Men så har halsontet smugit sig på och blivit värre och värre. Och så kom febern. Jag hoppade i säng redan kl nio eftersom jag var heldöd! Och vad händer?!!!?

JO, Nellie har visst också ont i halsen. Hon vaknar vid 23 snåret och gråter. Hon blir mer och mer högljudd tills hon vid midnatt väcker Tuva.

Nu springer de runt här hemma och bråkar och busar och leker med dockor medan jag önskar att jag fick döööö!!

Tänk innan man fick barn när man fick vara sjuk och bara ha sig själv att ta hand om. Eller ännu bättre, när mamma tog hand om mig när jag var sjuk. Har go lust att dra hem till henne nu och lämna trollen här hemma! Men istället får jag snällt vänta tills Fredrik slutar jobba och kan lösa av. Det är bara 5,5 timme kvar. Jippie....

På bild: gosedjuren som åtminstone sover snällt. Skönt det iaf!


Trötta.nu

2011-11-22 08:54:26 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

💤💤💤snark💤💤💤


Annas fest

2011-11-20 16:07:46 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image descriptionimage description
image description
image description
image description
image description
image description
Nu ska jag vara nykter lääääänge!


Serieberoende

2011-11-18 18:25:39 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Serieberoende har jag ju varit i flera år men det sig en ny törn nu när jag kollade på alla säsonger av Breaking bad i ett svep. Efter det kändes det lixom inte lika roligt att bara ha 2 avsnitt av nästa serie. Så nu tänkte jag prova walking dead, Terra Nova, Body of proof och once upon à time. Frågan är bara när jag ska hinna med allt...


Orkar inte

2011-11-18 09:59:47 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

Det som utspelade sig här hemma i vårat hus inatt var mindre trevligt.

När Tuva vaknar och snyftande säger "jag orkaaaar inte soooovaaaa" lägger jag mig brevid henne i hennes säng och klappar henne lugnande på ryggen. Jag försökte hela tiden tala om för henne att man måste sova på natten. Kände mig ändå ganska lugn och harmonisk.

När hon efter en timme tar i lite mer och grinar lite högre. "Mamma jag orkar inte sova, jag vill kolla på film" börjar jag tycka att det känns lite jobbigt. Försöker med lite strängare röst hota med att om hon inte slutar att bråka så blir det inget Fjärran Höjder i morgon.

En timme senare och ännu en ljudvolym högre gråt och gnäll börjar jag fasa för att hon ska väcka sin lillasyster och därmed förstöra all chans till sömn för hela familjen. Tonen blir ännu lite skarpare när jag säger till.

En timme senare och hennes gråt och gnäll närmare liknar skrik. Jag har lust att grina och skrika " JAG orkar minsann sova, men jag orkar absolut inte vara vaken mer" Istället smyger jag och väcker pappan och tvingar honom att ta över.

När jag en timme senare hör genom öronpropparna gälla gnäll liknande ljud och mullrande mörk stämma, vänder jag på mig och somnar gott om och tackar gudarna för att detta hände en dag då Fredrik inte var på jobbet hela natten. Tack gode Gud att jag inte är ensamstående förälder!


Frid i själen

2011-11-15 18:14:20 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer


Skräp

2011-11-15 14:32:18 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer

Är det bara i mitt hus som bänkar och bord suger åt sig papper och småskräp? Jag fattar inte, hur mycket jag än plockar så ser det nästan alltid lika ut. Nästan som trolleri...

 

 


Fredagsmys

2011-11-13 23:53:23 Kategori: Foton
(2) Kommentarer

Jag har så många fina kompisar! Vad lyckligt lottad jag är!! Jag och mina tjejer spenderade fredagen med 2 av mina bästa tjejer och deras supergoa kids!

Finaste Linnea och Mickan <3
Skogsmulle

Gullunge

Supersnygga Mickan

Fina Linnea goar med nyvakna gullungen Nils

Så himla go

Mitt lilltroll

Wilimsen <3

Nils har piggnat till

Tuvisen

Puss syrran <3

Spejaren

Ute och spatserar

GULLUNGAR!! Så söta så man döör lite

Wilma har super roligt!

Nellan

Fröken allvar

Söta söta Wilma

Den här skrutten ville inte vara stilla länge nog att vara med på bild så henne finns det knappt några av från dagen medans de andra finns i mängder. Hela 127 bilder blev det från en höstig dag med vännerna


Renovering

2011-11-09 22:31:44 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Jag har äntligen tagit tag i renoveringen av övervåningen. Tyvärr har vi inte råd att göra om våra badrum just nu som är det största behovet. Men förhoppningsvis ska vi kunna göra det på nedre plan till sommaren. Hoppas vi.

Tjejernas sovrum har varit en fullständig katastrof ända sedan vi flyttade in skulle jag vilja säga. Det är bara rum, de gamla ägarnas rum, som vi ställt in en varsin säng åt tjejerna i. Inte alls särskillt hemtrevlig och barnvänligt.
Nu ska de få byta rum så att Tuva kan få det stora, där Nellie nu sover, och Nellie få det lilla, som Tuva sover i.

Så att Tuva kan ha skrivbord nu när hon har börjat skriva. Tuva börjar ju bli så stor att hon ibland vill stänga in sig och vara ifred från sin lillasyster så nu är det verkligen på tiden att rummen blir fixade.

Jag var så illa tvungen till att börja med Nellies bliviande sovrum då jag kräks lite i i halsen bara av att tänka på det bastuliknande, gröna utrymmet som vi kallat för sovrum. Idag har jag iaf börjat måla det äckliga furufärgade taket vitt. Känns bra. Sen har jag hittat den här tapeten

som jag tänkte försöka sätta upp. Till saken hör att min latmask till sambo vägrar att hjälpa till. Han påstår att det är för att han tycker att det var ok som det var. I själva verket är det för att han är både snål och lat, inte alls så charmerande....

Tyvärr missade jag att ta några före bilder. Får se om resultatet kommer vara värt att lägga ut på bild sen ;)

Hemlis

2011-11-08 08:46:30 Kategori: allmänt
(2) Kommentarer

Igår var jag och shoppade nya kläder. För inte
Mindre än 3000 kr. Samtidigt åkte 2 fulla Ica kassar med skit ut ur garderoben.

Det nämnbara med shoppingrundan är att det finns en hemlighet som alla tjejer i hel staden vet om utom jag. Jag vet att Cissi på Popp i Topp nämnt det för mig tidigare. Men eftersom hon är ca 5 dc meter mindre än mig på bredden trodde jag inte det gällde mig då
Den gången hon pratade om det. Men igår invigde Linda mig i hemligheten om JEANSEN...jeansen på Carlings som är som leggings. Tro det eller ej men det är inte ens möjligt att de kan vara sååå stretchiga som de faktiskt är. Dr denim I LOVE YOU!! Jag kommer aldrig mer att kunna ha vanliga jeans. Tyvärr var den svarta modellen slut i min storlek, som by the way är xs...WHAT?!!? Tänker ni, jag med! Men jag köpte ett par jeansfärgade i S igår och de har redan töjt sig lite väl mycket. De svarta tog slut samma dag som de kom in typ varje leverans så nu gäller det att hänga utanför Carlings framöver.

Bara jag får köpa mig 2 par av de svarta så kan jag sedan rekommendera alla er som inte heller är invigda i den här fantastiska hemligheten att köpa dem själva. Men inte föränn jag fått mina svarta!! Banne er om Jag ser er ta det sista paret!!


App

2011-11-06 19:08:17 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Nya blogg.se appen är så grymt smidig så det är enklast att bara logga in på telefonen och kasta iväg ett blogginlägg. Och därmed ta ett kort med mobilen och lägga in. Därför dyker det upp en massa bilder som inte direkt är världsklass nu. Men ibland är snabbt och lagom bättre än ingenting ;)

Vi hälsar på hos lilla Herman

2011-11-06 19:05:35 Kategori: Foton
(0) Kommentarer
















Vinkevink

2011-11-06 16:18:38 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Hej hej farfar, mormor och lilla storebror!


Mot Estockholmo

2011-11-05 14:58:19 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer

Sitter i bilen på väg till Fredriks barndomskompis med familj. Vi ska sova över och få träffa deras lilla Herman för första gången. Herman som snart är ett år. Skandal att vi inte "hunnit" träffa honom än. Vi var på väg en helg i somras men då krockade jag ju med bilen så då kunde vi inte åka.

Men nu är vi på g. Och sånt liv som det är i den här bilen nu får vi verkligen hoppas att vi inte krockar nu också.

Det här kommer bli en rolig helg

 

 

 

 


Halloween pyssel i Gräsbäcken

2011-11-03 19:10:00 Kategori: familj
(0) Kommentarer






Sjusovare

2011-11-02 23:06:04 Kategori: familj
(1) Kommentarer

Vi är lediga hela familjen tillsammans i 6 veckor nu. Och då låter Fredrik mig få sovmorgon vissa dagar. Imorse tänkte jag att jag skulle ta en promenad på morgonkvisten. Men så råkade jag visst sova till 11.30...WHAT?!!? Det har jag inte gjort sen innan jag fick barn. Sjukt. Det värsta med det var att jag inte kunde finna nån njutning alls i det. Det var bara jobbigt att jag hade sovit bort så många timmar av dagen som kunde ha använts till annat. Är det nu jag kan kalla mig vuxen?

Vi var på utvecklingssamtal på barnens dagis. Nellie fick mycket lovord. Lillskruttan är så duktig på det mesta. Tuvisen fick också massor av lovord men hon har fortfarande lite problem med den sociala biten. Nästa år börjar hon ju på 6års. Min stor tjej. Jag är livrädd för att hon ska få det jobbigt där eftersom hon hakat upp sig på sin bästaste, bästaste kompis. Tänk om hon inte vill lek med Tuva då...vad händer då? Små barn-små problem, stora barn-stora problem!


RSS 2.0