Kalas

2014-06-30 22:05:00 Kategori: familj
(0) Kommentarer
Nu är Tuvas 8 års dag firad och avklarad. Tänk att vi fick fira henne till sist. Hon har sagt ifrån kalas ända in till veckan innan hon fyllde. Men vi hade ett litet och relativt lugnt kalas. Om kalas kan vara lugna. Många var det som frågade mig vad hon önskade sig. Omöjligt att svara på när det gäller Tuva som inte är förtjust i varken paket, leksaker eller någonting materiellt. Hon kunde inte svara själv heller på vad hon önskade sig. Oftast säger hon något som någon annan har gett som förslag tidigare. Fredrik och jag satsade på att köpa en riktig ridhjälm åt henne. Jag trodde att hon skulle bli jätteglad men hon visade inga känslor för paketet. Det enda paket idag som hon visat glädje inför var en trisslott. Hon strålade som en sol, höll upp den och skrek "Jippiee en bingolott!" Hon vann 60kr men det var inte viktigt i hennes ögon. Det visade iaf att det inte är värt att fråga mig vad man ska köpa till henne för jag vet inte vad som gör henne glad. En jul var det en snöspade för 19.90kr som gjorde hennes lycka bland hela högen av paket. :D
 

Parken zoo

2014-06-27 21:41:41 Kategori: familj
(1) Kommentarer
Parken zoo är en riktigt bra park och vi är supernöjda med vårt besök där. Vi hade en underbar dag med precis lagom varmt och soligt. Vi såg många skojiga djur och tjejerna hade superroligt både i djurparken och på tivolit. Lilla Colin var så otroligt snäll. De enda gångerna han var vaken flinade han bara, och det va inte många gånger för han sov mest hela resan.
 
Apor med lååånga armar
Herr Nilsson. Det fanns jättemånga olika apsorter
Myrsloken var min absoluta favorit. Hur cool är den inte? Det  var omöjligt att få en bra bild på den här coolingen för han spatserade fram och tillbaka som en besatt.
Den har eventuellt världens längsta ansikte....
Jag läste i Aftonbladet för inte så länge sedan om en som hade en sån här Capybara som husdjur. De kallade den för en jättehamster....mm den kan väga upp till 70kg
Geparden fick vi inte se mycket av. ZZZZZzzzzzzzz
"Hej Timon. Vart är Pumba?"
"Nu vill jag gå till karusellerna"
Ståtliga djur
Vi letade efter Fantomen men han verkade va ute och jaga skurkar
Ankfiske
<3  <3  <3
<3  <3  <3
Äntligen var Colin vaken en liten stund <3
Blå sockevadd är inget jag rekommenderar...
En ful farbror i parken...
Fredrik vann som vanligt choklad. Han behöver bara gå i närheten av ett sånt där hjul så nästan flyger det choklad efter honom.
Söta Alva!

På väg

2014-06-26 08:09:09 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Nu har vi bråkat,gråtit, samsats och väntat klart på Fredrik "blixten" Söderholm. Så nu är vi på väg. Själv gav jag mig på ett äkta försök att få sitta i framsätet som en äkta vuxen men förlorade striden. Så istället för att se vägen ser jag en stor svart blobb. Mycket trevligt. Men vem vet, jag kanske kan få syn på en eller annan älg i skogen. Man kan ju alltid hoppas.
Vi har någonstans på vägen slutat att ens försöka få Tuva att sitta i baksätet. Det är på något vis aldrig värt besväret. 


Vilken dag!

2014-06-25 20:23:43 Kategori: familj
(0) Kommentarer
Idag har varit en underbar dag. Tjejerna och jag åkte till furuvik med grannarna. Väl där träffade vi på kusinerna. Ungarna(och Madde) har åkt karuseller som besatta hela dagen. Det var lite folk på furuvik så det var inga köer på karusellerna. Jätteskönt! 








Sedan åkte jag direkt till BB och fick träffa lilla Elise. Åh vilken ögonsten 😍 hon är så söt! Hon har världens finaste hjärtformade lilla mun ❤️


Imorgon drar vi till Eskilstuna för att bo på hotell och gå på parken zoo. Härliga tider! Sommarlov är inte så tokigt ändå

Elise

2014-06-23 20:39:20 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Äntligen är hon född! Älskade lilla brorsdotter Elise! Hon är så fin, så fin! Alldeles perfekt! Nu längtar jag efter att få träffa henne ❤️

Regn

2014-06-22 15:15:25 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Vilket deppväder det är. Svenska sommaren kan vara så underbar men den kan lika gärna vara så här deprimerande regnig och kall. Ångestväder. Jag hade ju lika gärna kunnat jobba om det ska vara sånt här väder. Jag vet ju att jag kan få jobba om jag vill. Men egentligen vill jag ju inte det, jag vill bara få gnälla lite. Tjejerna blir rastlösa och griniga när det är kallt och regnar hela tiden. Vi hade ju samma temperatur nästan hela vintern. Dryga 8-10 grader. Skillnaden var att då använde vi vinterjackor, vantar och mössor så vi slapp frysa. Nu lider vi pin eftersom vi ska envisas med att känna på sommaren.
 
Det blir en sommar i läsningens tecken. Jag är redan inne på min tredje bok som jag nog läser ut idag. Det är udnerbart att få läsa det jag vill läsa och välja mellan alla böcker som har samlats på hög under läsårets gång. Läsa är verkligen en av mina favoritsysselsättningar. Tyvärr verkar jag vilja plåga mig själv så jag valde en riktigt deprimerande bok nu. "14 år och till salu", ja ni hör ju själv. Det lär nog bli en riktig roman som är förutsägbar och slutar med ett lyckligt slut efter den här. Jag köpte föresten en inbunden serie med sju böcker på loppis under läsåret som jag ska läsa i sommar. Klassikern "Tusen och en natt", de ser jag fram emot. De är så fina så jag skulle kunna sitta med en i handen i någon timme och bara vara nöjd av det =) Jag tar gärna emot tips på böcker om det är någon som vill dela med sig?

Family

2014-06-19 11:32:49 Kategori: allmänt
(1) Kommentarer
Det var inte lätt att få med Tuva på familjebild men när hon väl fått knäppa några kort på oss andra gick hon med på att låta en förbipasserande fota oss allihopa tillsammans <3
 
 
 

Vi vill inte åka hem!

2014-06-14 17:35:54 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Vi har det helt underbart här- Tjejerna har fått flera kompisar som de leker med hela dagarna. Jättekul! Eftersom det finns allt här på hotellet har vi bara varit utanför hotellområdet en gång coh dåvar vi på marknad i drygt två timmar. Tjejerna som trots allt är vana vid utlandsvärme höll på att bryta ihop och Tuva såg helt svimfärdig ut. Värmen här är mycket torrare än i Thailand vilket gör att den känns ännu varmare. Trots detta gjorde vi en hel del fynd på marknaden så sedan har vi inte behövt åka från hotellet mer. Nellie har tagit steget idag och hoppat från kanten, väldigt modig. Vi kämpar fortfarande med att få Tuva att våga åka de stora vattenrutchkanorna. Hon har åkt en men vill inte göra det igen. Nellie däremot tjatar om att åka igen hela tiden.
Vi har bestämt oss för att försöka åka på en resa samma tid nästa år igen om vi kan.
 

Semester

2014-06-10 17:32:00 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Vi har det underbart här i Turkiet! Resan hit givk hur bra som helst trots att vi inte kom fram till hotellet förrän 01.30 på natten. När man reser med en familj som är van att resa långt som t.ex. till Thailand tyckte alla att det kändes som vi precis startat resan när vi skulle landa. Det kan ha varit osmart av mig att låta Fredrik känna på detta, han går runt och tjatar om hur skönt det var med så kort resa.
 
Vår lilla fotomodell :D
 
Nellies bästa idag var när hon kurade ihop sig till en boll i poolen och ropade:
"Mamma, mamma! Titta jag är en Norjöt!!"
Jag fattade ingenting men en man några solstolar bort översa
tte och sa till mig:
"Hon är ju en jordnöt ser du väl"
Jo...visst såg jag ju det....ehm

Dagens I-landsproblem

2014-06-07 20:46:09 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Packa...tråkigt. Det värsta är att packa upp är ännu tråkigare.
 
10 minuter senare
 
Åh va roligt att packa! Det var väldigt länge sedan vi reste charterresa. Jag hade glömt hur underbart det är att få ha en egen resväska. Jag kan lägga i hur många skor jag vill. Jag kan lägga i de där svinhöga skorna som jag vet att jag inte kommer att använda men som är sååå fina. Jag kan lägga i precis hur många klänningar jag vill trots Fredriks klagomål. För jag har en egen resväska. En alldeles ny, fin och lila väska. Tjohoo. Tjejerna är lika glada som mig att få ha en egen väska så Fredrik springer runt som en guldfisk och försöker övertala oss att dela väskor för smidighetens skull. Det är ju inte vårt fel att han knappt packar någonting. Han kan ju packa sin nya cykel kanske, som han är så rädd om så att han parkerar den i vardagsrummet för att det inte ska bli pollen på den. Han lovade att flytta ut den igår när han skulle på fest med jobbet, men det har fortfarande hedersplatsen mitt i vardagsrummet. Han kanske kan cykla till Turkiet?!!!?

SOMMARLOV!

2014-06-07 20:36:55 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Sommarlovet startade med att vi hämtade Tuva ute i Hillevik på hennes läger med klassen. Det hade gått jättebra för henne att sova i tält och hon var/är otroligt stolt. Hon tänkte till och med sova på liggunderlaget med sovsäck i sitt rum igår men ångrade sig någon gång under kvällen och kröp ner i sängen. :D

Trött tjej som somnade i bilen för första gången på flera år efter lägret.
 
Idag var det Furuvikspremiär för oss och tjejerna skulle få åkband. Tuva älskar att åka karuseller nästan lika mycket som att simma och rida. Hon strålade som solen! Nellie däremot hade surläppen framme mest hela dagen och var så där löjligt surog som bara hon kan vara. Hon sken upp en liten stund när hon vann stor mjölkchoklad. När vi stod i kö för att köpa slush till barnen var kön lång och väntan jobbig så Tuva och Alva(kompisen som var med) bad att få spela på godishjulet brevid var det lika bra att låta dem köpa en varsin bricka. Självklart vann surläppen Nellie en stor Gott & Blandat och de andra två barnen förvandlades till små surläppar de med. Det slutade med tre griniga barn. Precis som det är med barnfamiljer  ;)
Charlotte (Alvas mamma) och jag skämtade med tjejerna om deras surande så när jag gick iväg sa Nellie till Charlotte. " Jag har ändå haft en väldigt trevlig dag idag" Haha. Den lilla primadonnan :)


 
Jag skickade in min sista tenta i torsdags kväll och därmed gick startskottet till mitt sommarlov. Jag tycker att det har börjat toppenbra! Nu skulle jag bara önska att min första brorsdotter skulle vilja stanna kvar i magen tills jag kommer hem från Turkiet så att jag får träffa henne när hon är pinfärsk. Jag vill njuta av varje vecka med henne <3

Störda rutiner

2014-06-02 11:59:01 Kategori: allmänt
(0) Kommentarer
Tuvas bästisar som bor här brevid kommer hit varannan helg. Det passar Tuva perfekt. De leker intensivt i en helg och så får hon vila i en vecka och sen längta efter dem i en halv vecka. Helt perfekt! Den här helgen var en lång helg. En helg som inte är som den brukar. Jobbigt för en tjej som är i behov av rutiner. Grabbarna kom redan på torsdagen och alla barnen var så otroligt glada för det. Efter två dagar började Tuva känna av rutinförändringen och blev stingslig och orolig. Att vi sedan skulle avsluta helgen med kalas för Fredrik blev bara för mycket. Tuva hatar ju kalas. Hon skötte sig exemplariskt under kalaset och lekte med sina kusiner och hade jätteroligt. Men när alla gått hem och det var dags att lägga sig fick hon det största utbrottet hon haft på ett helt år. Efteråt var hon så himla ledsen. Stackars lilla Tuvisen :(
 
Imorse kunde vi inte få riktig kontakt med henne. Hon tittade på mig och grät och sa "Jag vill att min mamma ska komma" Det spelade ingen roll hur vi försökte övertala henne att vi var där båda två. Hon bara svamlade. Vi lät henne somna om igen och hoppas att hon skulle lugna sig. Kan det ha med epilepsin att göra? Vi kanske behöver öka medicinen igen. När hon väl vaknade var det bättre men hon vägrade att gå till skolan. Nu har jag släppt av henne men kan själv inte skaka av mig den sorgsna känslan.
 
Om två dagar ska hon åka på läger med skolan och sova i tält. Om en vecka ska vi åka til Turkiet och njuta av en härlig semester för att komma hem till ett långt sommarlov. Allt detta är saker som de flesta ser fram emot med glädje men för min dotter blir det jobbigt och skapar en oroskänsla inombords. Tidigare har aldrig en utlandsresa gjort henne orolig, hon älskar ju att bada. Men med allt annat som händer så kanske det inte är så kontigt. Vi får vara glada att ett helt läsår gick utan problem, vilken skillnad från förra året!

RSS 2.0