Ljug inte

Den som har sagt att vattkoppor ät lindrigt på små barn har då rakt inte sett min 4 åring så här på nattkvisten. Stackars bran det här är ju fruktansvärt!! Hon lider ju! Ända sedan dagen började gå mot kväll så började det bli mycket värre. Kopporna blev fler och kliade mer. Mamma rekomenderade huskuren potatismjöl på kopporna. Det gjorde bara saken värre och hon skrek som en gris att det sved.
Vi läste 10 böcker ca 70 ggr och vid 2 snåret på natten fick hon hoppa i badet för att få lite lindring. Ditills gick det ändå bra och hon var vid gott mod. Titta mamma jag kan klia så  här sa hon och använde knogarna och handflatan istället för naglarna.
Kl 02.45 somnade hon in i en kvart och sen bört helvetet loss. Hon ligger nu och kastar sig av och an och gallskriker och det ser ut som att hon försöker klösa av sig huden. Hon skriker ännu lite högre varje gång nån av blåsorna spricker och lägger då til AJ AJ AJ! Ibland hoppar hon en meter rakt upp i luften, förmodligen för att hon inte vet vart hon ska ta vägen med klådan. Det är fruktansvärt att bara se på utan att kunna göra nånting.

Nu har jag läst på om olika lindringsmetoder. Tydligen så var det vida känt att potatimjöl gör saken ännu värre och kan orsaka infektioner på kopporna och gör dessutom att de inte har utrymme att torka i luften.

Badda med en sval handduk är ett annat tips. Jag testade och fick både sparkar och slag som tack.

Väldigt många får tydligen tavegyl utskrivet på HC om barnet har problem med sömnen. Jag hade Tavegyl hemma sen min klåda när jag var gravid så nu har hon fått det för ca 30 min sen och har precis somnat in. Hoppas hoppas att det hjälper henne lite.

Alvedon sägs hjälpa mot smärtan(?) Tuva säger att hon har ont men jag vet inte om det är ont eller bara att det kliar. Vet hon verkligen skillnad? Vilket fall som helst så försökte jag få i henne det men hon slog ut det 2 ggr sen gav jag upp.

Jag minns själv när jag stod ute på altanen för drygt ett år sedan mitt i kalla natten för att lindra min graviditetsklåda. Det var verkligen terror.

Stackars stackars stackars Tuva!!

Kommentarer



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0