30 års kalas för släkt och familj

Igår var det fullt ös medvetslös här hemma. Det va ca 20 personer här hemma. Smörgåstårtor och fika. Mumsfillibabba! Smörgåstårtorna tog helt slut. Slickat fat! Tur att det inte kom fler. Det va säkert vissa som inte vågade ta så mycket för att det inte skulle räcka till alla. Pinsamt. Ändå hade vi köpt en tårta för 12 pers och en för 10. Ahja nu är det iaf gjort. Men det värsta som finns är väl om man har för lite mat att bjuda på.
Det va en riktig trevlig familjesammanslagning. Och det är inte alltid man kan räkna med det. Men alla kom och alla verkade ha trevligt. Vi är riktigt nöjda! Härligt. Nu är det bara nästa helgs fest kvar då. Igår kväll när man var lite smålurig så pratade Fredde och jag om att vi skulle fixa barnvakt till idag och gå hem till Niklas och titta på fotbollsmatchen och gå ut sen. Men nu på morgonen så känner vi oss inge sugna. Får nog räcka med festen nästa helg istället. Så kan Fredde titta på fotboll hemma.





Vi va ju till talpedagogen igår. Hon tyckte att vi skulle börja använda lite stödtecken till Tuva när vi pratar. Teckensprålstecken. Alla tester visar att det hjälper barn att börja med talet. Hon har visat oss lite enklare grejer som hund, katt, häst, gunga, mormor/morfar/farmor/farfar osv. Tuva skäms lite när vi gör tecken åt henne. Hon tycker nog att det är Sigrids (talpedagogens) grej. Men vi ska iaf försöka. Det gäller att det känns naturligt för Tuva så hon inte skäms.
Sen vill hon att vi ska använda oss av pappersark med bilder på. Och då ska vi ha ett ark för ett tillfälle. Te.x ett ark meed bilder som hör till frukost. Mjölk, juice, macka, youghurt, ägg osv. En för nattningstillfället osv. Så att Tuva kan peka på vad det är hon vill ha och vad hon menar. Sigrid menade på att det viktiga i nuläget inte är att Tuva ska börja prata så fort som möjligt utan att hon ska kunna kommunicera med oss. Hon mår ju inte bra av att vi inte förstås vad hon vill. Det känns bra att det är på g nu iaf!

Jäkla skit. Fredde skulle precis åka och hämta kaklet till köket nu. Vi hae missat att det var vi som skulle hämta det. Det stod i kakelkillens namn, beställningen alltså, så vi trodde att han måste hämta ut det. Men idag så är det ju sveriges nationaldag så då var det ju stängt! Och han skulle komma och kakla imorgon...nu går ju inte det. Så n u vet vi inte om vi hinner få det färdigt till festen nästa helg =( Är det nånting som funkar för mig den här veckan eller.....

Nä nu ska jag ta och prova mitt nya guitar hero metallica. Peace out!

Kommentarer
Louise

trevligt med fest!! =) alltid roligt o ha familjen samlad så där.

Hoppas det ordnar sig med Tuvas tal. Kram

2009-06-06 14:55:02
URL: http://lollo83.blogg.se/



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0